- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ASUS ROG Ally
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz
Dragon3000 #17199 üzenetére
Így már érthető, esetleg még a "kisebb amper" helyett az alacsonyabb vagy kisebb áram szebb lenne.
Amúgy meg Don't feed the troll
(#17200) BerserkGuts:
Fogyasztást kis barátom, mint a linkelt hozzászólás tartalmából kiderül. A PBO vs fix beállítást hasonlítottam össze.
"Ráadásul neked X-es van akkor ne légy rest PBO-n is állítgathatsz megadhatod Wattban vagy amperban mi legyen a limit OMG ezt el kell mondani "
A PBO ugyebár az áram (TDC, EDC) és teljesítmény (PPT) limitek módosítására ad lehetőséget, de hogy érted, hogy ezt el kell mondani?
Ryzen master PBO engedélyezve:
Tiltva:"Esetleg ha nem megy a számolás segíthetek ha A-t korlátozod max értéken bár baszki neked 2700 van én 2600-ot ismerem ott 1.45 a maximum de az auto offset működik mert mint Hallock mondta ha nem figyeltél ugye az áram ingazozást nem tudják orvosolni másképp +0.45 és -0.45-t a rendszer bármikor tudja kezelni ahogy jónak látja a teljesítményhez és a hőfokhoz viszonyítva ez a szép modern cpu ilyet is tud szóval legrosszabb eset az 1.5V mert +0,45-t fog adni hozzá de az Apert beállítod 60A-ra akkor előírás szerint 60x1.5V = 90W-ot fog maximum használni szóval nem fog a korláton túllépni nem kell figyelni a V-t azt majd ő kezeli a kihasználtságtól függően nem kell ezen rágódni hogy magas a feszültség úristen úgyan úgy 90W-os marad a proci ahogy TDP keretben írták vagy mennyi annak nem tudom nem érint nincs olyanom számold ki a 105-t de segítek 70A "
Ez mi?
Mondat? Ne már, ez ilyen legalja dolog, írásjelek nélkül leküldünk néhány zagyva gondolatot, gondolva jól odatettünk magunkat, és az egészből annyi derül ki, hogy 1,5*X=1,5X .
Van egy cimborám, időnként megfordul a zárt osztályon, ő nyomja ezt így, csak verbálisan.
"ha A-t korlátozod " És ha én B-t akarom
"...ugye az áram ingazozást nem tudják orvosolni másképp +0.45 és -0.45-t a rendszer bármikor tudja kezelni..." Oszt mit? Krumplit?
Azt írod 1,45 a maximum, gondolom feszültségre gondolt(ál) a költő, aztán meg, hogy 1,5V a legrosszabb eset, mert +0,45-t ad hozzá, 1,45+0,45, az nem 1,5, ha jól értelmezem az értelmezhetetlent. Ja, segíts még matekozni, légyszíves.
Én amúgy úgy tudom, magának a feszültség szabályzó rendszernek Ryzennél 1,55V a maximum értéke, ha megnézed a PBO-s képet amit betettem, és hozzászámolod a beállított -50mV ofszet-et akkor már túl is léptük az általad írt 1,5V-ot.
A többire nem tudok mit írni, mert nem tudom mit akartál ezzel mondani.
Belenéztem az általad linkelt videókba, a Ryzen 1-es magyarázza a marketing anyagot, a PBO-sat ismertem, meg a másik processzorost is, de véleményem szerint ez "szokásos" AMD taktika, magyarázzák az ezer éve más rendszereken működő dolgokat. Például 2700X 4,3GHz-es boost órajellel, tudod mikor ennyi az órajele, elárulom majdnem üresjáratba, hát ott tényleg fontos, hogy hasítson, egy játék (már a fogyasztásból ítélve ) nem jelent nagy terhelést, ott már csak maximum 4,2GHz-re tud turbózni. De a dobozon jól mutat. Írom ezt a hozzászólást, megy ryzen master (ami amúgy "terhel" rendesen, egy hwinfo 64-hez képest) és úgy gyötri a procit, hogy nem megy 60 fok alá, a hőmérséklet mérés szintén megérne egy misét, hogy hőfok csökkenés sebességére van egy beállított mesterséges limit, az még szép...Szóval szép ez, de nem kell minden marketing maszlagot megenni, úgy próbálják a legszebb színben feltüntetni a terméket ahogy csak lehet (mindenki ezt csinálja) de át kell látni a szitán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest