Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• korcsi

veterán

válasz Dragon3000 #17199 üzenetére

Így már érthető, esetleg még a "kisebb amper" helyett az alacsonyabb vagy kisebb áram szebb lenne.

Amúgy meg Don't feed the troll :)

:R

(#17200) BerserkGuts: ;]

Fogyasztást kis barátom, mint a linkelt hozzászólás tartalmából kiderül. A PBO vs fix beállítást hasonlítottam össze.

"Ráadásul neked X-es van akkor ne légy rest PBO-n is állítgathatsz megadhatod Wattban vagy amperban mi legyen a limit OMG ezt el kell mondani "

A PBO ugyebár az áram (TDC, EDC) és teljesítmény (PPT) limitek módosítására ad lehetőséget, de hogy érted, hogy ezt el kell mondani?

Ryzen master PBO engedélyezve:

Tiltva:

"Esetleg ha nem megy a számolás segíthetek ha A-t korlátozod max értéken bár baszki neked 2700 van én 2600-ot ismerem ott 1.45 a maximum de az auto offset működik mert mint Hallock mondta ha nem figyeltél ugye az áram ingazozást nem tudják orvosolni másképp +0.45 és -0.45-t a rendszer bármikor tudja kezelni ahogy jónak látja a teljesítményhez és a hőfokhoz viszonyítva ez a szép modern cpu ilyet is tud szóval legrosszabb eset az 1.5V mert +0,45-t fog adni hozzá de az Apert beállítod 60A-ra akkor előírás szerint 60x1.5V = 90W-ot fog maximum használni szóval nem fog a korláton túllépni nem kell figyelni a V-t azt majd ő kezeli a kihasználtságtól függően nem kell ezen rágódni hogy magas a feszültség úristen úgyan úgy 90W-os marad a proci ahogy TDP keretben írták vagy mennyi annak nem tudom nem érint nincs olyanom számold ki a 105-t de segítek 70A "

Ez mi?
    Mondat? Ne már, ez ilyen legalja dolog, írásjelek nélkül leküldünk néhány zagyva gondolatot, gondolva jól odatettünk magunkat, és az egészből annyi derül ki, hogy 1,5*X=1,5X .
    Van egy cimborám, időnként megfordul a zárt osztályon, ő nyomja ezt így, csak verbálisan. :)
    "ha A-t korlátozod " És ha én B-t akarom :)
    "...ugye az áram ingazozást nem tudják orvosolni másképp +0.45 és -0.45-t a rendszer bármikor tudja kezelni..." Oszt mit? Krumplit?
    Azt írod 1,45 a maximum, gondolom feszültségre gondolt(ál) a költő, aztán meg, hogy 1,5V a legrosszabb eset, mert +0,45-t ad hozzá, 1,45+0,45, az nem 1,5, ha jól értelmezem az értelmezhetetlent. Ja, segíts még matekozni, légyszíves.
    Én amúgy úgy tudom, magának a feszültség szabályzó rendszernek Ryzennél 1,55V a maximum értéke, ha megnézed a PBO-s képet amit betettem, és hozzászámolod a beállított -50mV ofszet-et akkor már túl is léptük az általad írt 1,5V-ot.
    A többire nem tudok mit írni, mert nem tudom mit akartál ezzel mondani.
    Belenéztem az általad linkelt videókba, a Ryzen 1-es magyarázza a marketing anyagot, a PBO-sat ismertem, meg a másik processzorost is, de véleményem szerint ez "szokásos" AMD taktika, magyarázzák az ezer éve más rendszereken működő dolgokat. Például 2700X 4,3GHz-es boost órajellel, tudod mikor ennyi az órajele, elárulom majdnem üresjáratba, hát ott tényleg fontos, hogy hasítson, egy játék (már a fogyasztásból ítélve ) nem jelent nagy terhelést, ott már csak maximum 4,2GHz-re tud turbózni. De a dobozon jól mutat. Írom ezt a hozzászólást, megy ryzen master (ami amúgy "terhel" rendesen, egy hwinfo 64-hez képest) és úgy gyötri a procit, hogy nem megy 60 fok alá, a hőmérséklet mérés szintén megérne egy misét, hogy hőfok csökkenés sebességére van egy beállított mesterséges limit, az még szép...

Szóval szép ez, de nem kell minden marketing maszlagot megenni, úgy próbálják a legszebb színben feltüntetni a terméket ahogy csak lehet (mindenki ezt csinálja) de át kell látni a szitán.
    :R

Új hozzászólás Aktív témák