Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Milka 78

nagyúr

Na Urak,fennt van a 290-em az Accelero Hybrid.Én még ennyit nem szívtam custom hűtő felrakásával.A VRM bordák felrakása eltörpült a pumpa és maga az egész motyó felszerelése a vga-ra.Bővebben nem fejtem ki,mert úgysem lehet leírni,de maradjunk annyiban,hogy a a párom nem kapja el a kezem akkor most igp-vel kéne tolnom. :U Amúgy az egész művelet szerencsétől/kézügyességtől függően 1.5-3 órát is igénybe vehet és baromi sok türelmet igényel.
    A bordákat kétoldalas ragival tettem fel és nem a gyári mellékelt kenőccsel,mert nem volt kedvem tovább szivatni magam,így azt nem árt beszerezni előtte.A VRM-re elég izgis volt felegyensúlyoznom,mert elég instabilan állt meg rajtuk a süni,de majd az idő eldönti,hogy sikeres volt e a művelet(most jelen pillanatban fent vannak a helyükön).A VRM hűtést nem bíztam a véletlenre és egy 8cm-es ventivel megszellőztettem a hátoldalát is(500rpm,full hangtalan),de ez irányban még vizsgálódok,hogy mennyit is számít
    Így néz ki gyorsba behajigálva(komolyabb berendezkedés később).

A gyári ventiket nem használtam,inkább a meglévőekkel raktam össze(Revoltek és Cooler Master venti,egyik sem csúcskategória). Ezeket 3 állású előlapi panelra kötve közepes fordulaton(700-800rpm) használom próbaképpen.A hanggal kapcsolatosan...na az egyáltalán nincs.Féltem a pumpa és a kis aktív 8cm-es venti hangjától ami 2000rpm-en pörög,de teljesen felesleges para volt.Ennek tényleg nincs semmi plusz hangja!Az egyetlen negatívum ezzel kapcsolatban,hogy a 8cm-es ventit ugyan lehet szabályozni AB-vel,de ahogy egy kicsit is csökkenteném a fordulatszámát egyből elkezd sípolni.Nem egyedi esetről van szó.Az előző tulaj ezért gariztatta,ráadásul ez Rev.2-es példány,de a hiba maradt.CCC-vel sípol,tehát mindenképpen 100%-ra kell tekerni a fordulatszámot amit vagy AB,Trixx vagy egyéb progiva oldhatsz meg,vagy használod a gyártó által mellékelt átalakítót amivel rá tudod kötni a tápra.
    10 perc Heaven után ezek a hőfokok fogadtak.

Szerintem a képek önmagukért beszélnek,de fogalmazhatok úgy is,hogy mind a GPU,mind a VRM hőfokok elég barátira sikeredtek,mindezt zéró hanggal párosítva. :K

Összességében nagyon pozitív benyomásaim vannak a hűtésről,bár a 37 ropis árat finoman szólva lehúzásnak tartom(én 29-ért jutottam hozzá szerintem ennyit meg is ért),de elég meggyőző teljesítményt tud felmutatni.Majd még megzargatom,hogy mit is tud masszívabb feszelés alatt,de még nagyon az elején tartok az ismerkedésnek.

Új hozzászólás Aktív témák