- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Olyan üzenetet küldött a Crimson "driver", hogy:
Ez mit jelenthet? Kapcsoljam be a "Virtuális szuper felbontást", DELL ULTRASHARP U2311H 1920x1080, 60hz monitoron:
De a konfigom: Lap= Asus X79 Deluxe, CPU= Core™i7-4820K, RAM=Kingston16GBHyperX KHX2400, VGA= Asus R9290X-DC2OC-4GD5.
Ez a konfiguráció, húzás nélkül bírni fogja a "szuper felbontás" bekapcsolását? Az erőforrás igényekkel nagyon nem vagyok tisztában!
Tudtok iránymutatást adni? -
CsonkaImo
addikt
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezni szeretném Msi 290-re Garancia matricát honnan tudnék szerezni, a csavarra? Még egy éve lassan újrapásztáztam a Gpu-t hogy nyerjek -10 - 15 fokot és halkságot. A karinak semmi baja,csak hát jobb előre láthatónak lenni.
-
Stylerr
addikt
R9 270 Vapor-x kártyám van. Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnék feszt emelni a kártyán, illetve mennyi az a minimális érték amivel fokozatonként emeljem? MSI Afterburnerrel mindent tudtam állítani, kivéve a core voltaget. Köszönöm a segítséget.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #37391 üzenetére
Strix-ből csak 3 ventis van 390/X-re.
-
füles_
őstag
válasz
Con Troll #37392 üzenetére
Elég lesz az i7
Tápot szerintem nem ártana cserélni,a Chieftec tápoknak sokszor ketté van osztva a 12V-os ága.Egy 550-es Raider/Hyper M vagy valamilyen XFX bőven elég egy 390X-nek,de azért kérdezz rá a Milyen tápegységet topikban.
A Gigabyte-ra sokan panaszkodnak hogy hangos és melegszik,valaki meg elégedetten használja.Ha a tutira szeretnél menni akkor Sapphire Nitro/PowerColor PCS+/Club3D RoyalQueen,az utóbbi kettőt sajnos nálunk nem lehet kapni.De egy jól szellőző házban az MSI és az XFX 390-e is nagyon jó tud lenni. -
Con Troll
senior tag
Most, hogy végleges a döntés 390X mellett, még lenne néhány kérdésem:
jelenleg egy i7 3770K van a gépemben, alap órajelen, azaz 3,5 Ghz-n. Ez elég a kártyához?
A mostani tápom egy 500W-os Chieftek, ezt érdemes lenne gondolom nagyobbra cserélni.
600W elég lenne, vagy legyen inkább 650W?
Gyártók közül melyik az ajánlott? Nekem elsőre a Gigabyte és az MSI a szimpatikus, de ha tapasztalatok alapján másik gyártó ajánlott, akkor persze inkább azt keresgélnék. Köszönöm! -
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37386 üzenetére
Ha jól rémlik 390 és 390X-ből csak 3 ventis STRIX van.
-
Erdei88
veterán
válasz
GeneraL_XTX #37386 üzenetére
Igen!
Tudom a szépség relativ, de tényleg gyönyörű
Catalyst feltéve, az is teszik. Átlátható, könnyen kezelhető. Remelem nem lesz semmi probléma vele
-
Televan74
nagyúr
válasz
Erdei88 #37383 üzenetére
Fogyasztásban és hőtermelésben nem egy ligában játszik a 970 -nel. Aztán hogy milyet fogsz ki, az már a szerencse kérdése.Asusból is lehet jót kifogni!De grat az új szerzeményhez!
Nálam a első 290 DC2 OC nagyon jó kártya volt.A mostani 290X DC2 OC -n külön profilom van az "erősebb" játékokra(Witcher3,stb),mert szétfűti magát gyári profil mellett. Órajel visszább,powerlimit negatívban,ventilátor egy bizonyos fordulaton,ahol még nem annyira bántó a fülnek.Hogy miért nem veszek 390/390X -t? Most már várom a P10 -es top kártyát(vagy a GP104 -et).
-
Con Troll
senior tag
TeeBee73, colossal89: köszi, akkor nyélbe ütöm a bizniszt.
-
colossal89
tag
válasz
Con Troll #37378 üzenetére
Szerintem mindenféleképpen megéri, lehet nagyon jó árban venni, több helyen is. Időtálló architektúra Tier 3 támogatja zöldikékkel ellentétben DX12-ben. Szvsz az új széria sem fog kevesebbet fogyasztani hiába lesz jobb (állítólag) a fogyasztás teljesítmény mutatója, beleraknak annyi feldolgozó egységet amit a TDP keret még elbír. Az új széria ára pedig borsos lesz amíg nem gyártják költség hatékonyan a templomokban bor mellé osztogatott wafereket.
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Videókártya csere előtt állok, a 390X az egyik kiszemelt. Jelenleg egy HD7870 Ghz Edition van a gépemben. Szerintetek megérné 7870-ről 390X-re mostanában váltani, vagy érdemes várni az új széria megjelenéséig? -
SpongyaBob
veterán
Köszi a válaszokat, igazából nem nagyon érdekel csak kíváncsiságból futtattam le, de jó látni hogy 2 szál elken 8-at
Mondjuk benne van a leírásba, hogy "ez a teszt nem veszi számításba a pozíciókövetés és feldolgozásigényes alkalmazások változó CPU költségét" Szóval nem tartom kizártnak hogy élesben tök más lenne az eredmény
-
Habugi
addikt
válasz
colossal89 #37373 üzenetére
Mea culpa..
Igazából akár ki is maradhatott volna, nagyon szépen összeraktad/levezetted fejben, látatlanban..
-
colossal89
tag
válasz
SpongyaBob #37371 üzenetére
Szerintem reális teljesen, húzott 390X és esetleges gyári 390 között van különbség (nem tudom neked milyen paraméterekkel ment a 390). Neki 4,7Ghz ment a cpu neked 4Ghz nem hinném hogy eget rengetően számítana ebben a szoftverben a 8 szál részedről, ellenben a magas órajel annál inkább. Nézd meg az én tesztem nekem 2 maggal 4,6 cpu 1100 on hozta a 8 as pontot nem nagyon érdekelte a szoftvert a szálak/magok mennyisége az órajel annál inkább mérvadó itt. És az még ide tartozik, noha nem tudom, majd leírja ő, de szerintem 1175mhz -el tolta a 390X-et vagy a felett picit.
hoppá megelőztél Habugi
-
Habugi
addikt
válasz
SpongyaBob #37371 üzenetére
Fogalmam sincs mennyire CPU érzékeny, annyit nem foglalkoztam vele.
A 6600K mindig 4.7-en megy, a 390X pedig azzal az OC profillal ment amit egyelőre csak a Witcher3-hoz szoktam használni, 1200/1700(6800), egészséges +100mV kíséretében.
-
Habugi
addikt
válasz
ricinus13 #37366 üzenetére
Nem néztem, hirtelen ötletem sincs hogy minek a rövidítése lehet..
Nyilván ki lehet váltani azt amit említesz de ez az összes benchre igaz nem csak erre, példának okáért pár napja szembesültem egy HTPC-vel (i3+260X), amin Win10 volt és 97db futó process/alkalmazás. A tévedés jogát fenntartom de állítom neked azon 2-3pontos rangeben is szórna..!
-
Televan74
nagyúr
válasz
Bratilla95 #37360 üzenetére
Nálam 7,6(High) lett a 290X -el. Amúgy meg kell a VR cucc 700-800€ a francnak.Biztos jó de nem ennyiért!
-
ricinus13
senior tag
válasz
Bratilla95 #37360 üzenetére
Mondjuk szerintem ez a steam teszt nem egys túl mérvadó dolog, össze-vissza adja a pontokat. Nekem az i5 3570k 4,5GHz-en és a 390 1175/1650-en kevesebb pontot dobott, asszem valami 7.2 lett a vége.
-
Tomdriver
őstag
A proci simán kell vigye, főleg 3 monitornál nem lehet CPU limit.
Próbáld meg very hight-on, nem kell ultra Dirt Rallyba, így is elég jól néz ki a grafika szerintem. Gondolom driver 16.3 vagy 16.4.1 nálam az utóbbival is tökéletes.
Próbáld meg húzni a kártyát, pl. Dirtbe az is elég sokat hoz.
Én vsyncet nem használom de nem is érzem a hiányát. Race Rom-ba ha néha a gép ellen versenyzek és van pl. 17 WTCC ellenfél a pályán, akkor érzem egyedül, hogy kell. -
LLKobe
veterán
válasz
TeeBee73 #37353 üzenetére
Rátoltam ugyanezt a furmark benchet, ugyanezekkel a beállításokkal: 10 másodperc után 100%-on mentek a ventik, GPU 85 fok.
Tudom hogy a házam nem a hűtés királya, de azért ez erősTe melyik crimsont használod? Mert emlékeim szerint a 16.4.1 előtt nem volt ennyire forrófejű...
-
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37355 üzenetére
Akkor nem tudom, hogy hol a hiba
De ultrara allitva 3 monitoron erdekes belassulasokat produkal. Egyebkent vsync bekapcsolasa ajanlott amd kartyaknal? -
-
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37349 üzenetére
a problémám az egyébként, hogy 3db 27 colos monitorom van és ehhez kevés a 390ben magában.
Marmint amit en tapasztaltam. Igy igazabol "csak" full HD-n jatszom, amihez meg sztem sok. igy tiszta pazarlás.
ha azt mondjatok, hogy fullhdra eleg a 380 akkor az lesz -
GRaul
őstag
válasz
CsonkaImo #37346 üzenetére
Koszi a gyors valaszt. egyébként fullhdhoz elég egy 380as kártya is? nem gond, ha nem ultra beallitason viszi, hanem "csak" highon
Omli85: most hozzá tudnék jutni pont két XFX 380es kártyához ugy h a 390esem eladom.
Konfigom az adatlapomon. Ahogy neztem egy 650es jo minosegu tap eleg is lenne. -
Omli85
őstag
Amennyiben jól működik a CF akkor jobb ven jó pár bench ami ezt alátámasztja. Kérdés megéri e az a pár plusz fps. Árban teszem azt 2db 4GB-so 380 több mint egy 390. Tápegység szinté nem mindegy egy CF-hez nem árt egy értelmesebb tápegység mert azért a 380-nak is van étvágya. stb stb
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Elkepzelheto h egy 380as CF jobb eredmenyeket produkal mint egy sima single 390es?
-
Picco
addikt
válasz
LLKobe #37342 üzenetére
nincs valami uber agressziv ventiprofil beallitva valamilyen programban? (pl afterburner)
Nekem kifejezetten rosszul szellozo hazam, ref 290-em van es bar terheles alatt 90 fok korul szokott tanyazni de 50% fole csak akkor megy a venti ha sajat ventiprofilt hasznalok.mod: oke, kivancsisagbol feltoltam 100ra AB-ben par masodpercre...nem hallok a bal fulemre, a sotetito fuggonyt meg majd kitolta az ablakon es a kemenyfa asztalom beleremegett ahogy a venti felporgott.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Erősen kísértésbe estem vízhűtés kapcsán, ugyanis az MSI 390 elég hangos tud lenni játék közben 90%-os venti fordulatszám körül/fölött.
Szerintetek egy 180-as és egy 120-as radi elég lehet a 390 + i5 4670K-nak?
Kiszámolgattam hogy a 180-as radinak nagyobb a hőleadó felülete mint egy 240-esnek:
240-es radi: 120*240= 2880 cm2
180-as radi: 180*180= 3240 cm2Tehát a 120-as radival kiegészülve az egész egy bő 360-as radi méretének felel meg.
Szerintetek?
-
TeeBee73
veterán
válasz
colossal89 #37332 üzenetére
Fatert beültettem FF-es kormánnyal az egyik Norvég pályára, fusson egy rally-t, 2 perc után abbahagyta, mert halálfélelme volt a szerpentinen.
-
petivarga88
csendes tag
válasz
CptAdamica #37329 üzenetére
Rendben, arra gondoltam, hogy Zalman MS800 Plus ház lesz, itt kiemelték, hogy nagyon jó a hűtése.
-
CptAdamica
veterán
válasz
petivarga88 #37328 üzenetére
Mindenképpen kell egy normális házhűtés neki pluszban.
-
petivarga88
csendes tag
válasz
CptAdamica #37327 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
CptAdamica
veterán
válasz
petivarga88 #37326 üzenetére
Szerintem a sima R9 390 strix-es hűtésével sem lesz gondod. Én csak a előbbiről tudok nyilatkozni, nekem a DCII-es változat van, az rendben van.
-
petivarga88
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségetek kérni, hogy egy korábban összeállított konfigomat a napokban szerettem volna megvalósítani, viszont ahogy láttam a VGA ára (ASUS Radeon R9 390 DirectCU II 8GB GDDR5 512bit PCI-E (R9390-DC2-8GD5)) megugrott 30k-val. Ez nekem már nem fér bele. Így a második választásom egy ASUS Radeon R9 390 8GB GDDR5 512bit PCI-E (STRIX-R9390-DC3OC-8GD5-GAMING) videokártya ami kb 120k. Hűtésben (és így teljesítményben is egy picit) térnek el elsősorban, ahogy a teszteket olvasgattam.
Mit gondoltok megéri a második választásom vagy az első a jobb választás?
Köszönöm a segítségetek!
-
TeeBee73
veterán
Üdv a Fórumtársaknak!
Klubtag lettem én is egy MSI R9 390 GAMING 8G tulajaként.
Az R9 280OC után megdöbbentett a teljesítménye. -
CsonkaImo
addikt
válasz
ericdrawen74 #37318 üzenetére
290/390/X-eknél csak így lehet állítani. Hogy mi az oka azt nem tudom, de elég béna megoldás. Bár az alapfeszültséggel amúgy se mennél sokra. Ha tuningolni szeretnél, kell valami OC Utility: MSI Afterburner, Sapphire Trixx stb.
-
ericdrawen74
senior tag
Egy kis segítség kellene.
Miért van az hogy egy R7 370-nél a crimsonban a globális overdrive-ban a gpu órajelnél frekvenciát lehet állítani az én R9 390-emnél viszont csak %-os állítási lehetőség van? -
CsonkaImo
addikt
válasz
valenc #37315 üzenetére
Az Asus-on ha jól tudom matricázva van a csavar, ha az sérült vagy hiányzik, akkor nem foglalkoznak vele. Ha nem lenne maricás, és a csavarok nincsenek elnyírva, akkor mindenképp érdemes lett volna visszaküldeni, mert nem is biztos, hogy a hűtő csere okozta a problémát.
-
valenc
tag
válasz
A.C.E. #37314 üzenetére
Nem én cseréltem a hűtést hanem az előző tulaj akitől vettem. Igazából még szét se szedtem. De nála ment jó ideig meg eddig nálam is gond nélkül. De mostmár mind1 is a lényeg hogy tönkrement.... Szerintetek megpróbáljam visszarakni a hűtést és bevinni hátha beveszik vagy felesleges?
-
RazoR
veterán
válasz
laci.csabi #37311 üzenetére
-
RazoR
veterán
Az mennyire normális, hogy egy sima youtube videónál felugrik 50 fokra a vga? (DP és HDMI kimenet is használva van)
-
laci.csabi
tag
Sziasztok!
Csináltam egy mérést, hogy mit is bír a jószág alap feszen és eddig jutottam a memória bírta volna de az időzítések miatt (szerintem) rendre rosszabb eredményeket kaptam.
Aztán Habugi hsz.-nél kíváncsi lettem mit hoz a 16.4.1 ugyanazon beállítások mellett.
Mindkét eredmény power efficiency off volt és +50% tdp limit.
Tettem egy próbát power efficiency on is de mérési eredményen belül volt így arról nem csináltam képet de offolva jelentősen megszűntek az a jelenet közötti váltásoknál az órajel droppok.A kártyát most 1100/1600-on használom nem akkor annyira hajtani. Így elég stabil játékok alatt is.
-
valenc
tag
válasz
Raggie #37299 üzenetére
Most kipróbáltam másik gépben 600-as chieftec táppal de ott se ad képet... Bios kapcsolót is próbáltam semmi. Lehet a tápom nyírta ki? Mondjuk amikor leállt pont battlefrontoztam egy elég durva pályán 40 fős multi lehet a táp már nem bírta tartani a feszültséget? Igaz hogy csak 450-es a tápom de goldos és minőségi nem kellet volna ilyen esetben lekapcsolnia? Az a baj ráadásul hogy hűtőcsere miatt a gari is ugrott róla. Vagy szerintetek ha visszarakom a gyári hűtőt még beveszik?
-
Omli85
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest