- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- PLC programozás
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
-
Habugi
addikt
válasz
laci.csabi #37092 üzenetére
Durva hogy az alacsonyabb órajel ellenére is mennyivel jobban adja a Physics scoret CsonkaImo 6700K-ja/HT..
-
CsonkaImo
addikt
válasz
-
Televan74
nagyúr
válasz
-
CsonkaImo
addikt
válasz
CPU, GPU tuning volt? Órajelek?
-
laci.csabi
tag
Sziasztok!
Mértem egyet FS-ben és physics-et kicsit keveslem, vagy csak HT ennyit számít? Szóval kérdésem/kérésem, hogy valaki akinek van egy kis szabad ideje az csinálna nekem egy bench-et vagy egy i5-el vagy i7-el HT nélkül.
Köszönöm.
(Valamiért nem tudtam ide feltölteni a képet)
[link] -
jani04
aktív tag
válasz
Runner_fxr #37064 üzenetére
Én pontosan ezt teszem míg"elül a vihar".Aztán döntök.
-
Habugi
addikt
válasz
Televan74 #37086 üzenetére
Egennn..
vagy éppenséggel Fallout4 és Godrays ... , csak hogy a közelmúltban maradjunk..
Ezek ilyen rejtett ajándékok Radeon tulajdonosoknak, egy huszárvágással elé lehet menni, ha a játék úgy indul hogy a ribbon kéjesen besóhajtja a logó mellé "envidiááááá" és/vagy SzennyWörksös, már lehet is kilépni belőle és a profilban beállítani a max 16x Tesszelációt.
Sajnos nem az a kérdés hogy van-e rejtett ajándék ami levesz egy rakat FPS-t hanem az hogy éppen melyik effektbe ágyazva.
Az új TR nincs meg, képek/játéktér alapján viszont nem lepne meg, ha a statik háttér egyik hóval borított kolostorának alagsorában élne egy mindig morcos ürgecsalád (népes ürgecsalád, legalább 200-300 tagú..), és minden tagjának borzos bolyhos szemöldöke van/lenne rommá Tesszelálva..
-
Habugi
addikt
válasz
tailor74 #37082 üzenetére
Mások örülnek ha 1080p-ben VH beállításokkal nem esnek ki a vramból..
Annyi lett volna csak, hogy ha már 1080p-s kijelző és VSR mert szereted, akkor egy-két beállításból lejjebb venni és hopp máris megvan a 60+ 1440p..
Egyébként új TR.., szóval mint "zöld játék".., valami roppant fontos dolog biztos rommá van Tesszelálva (felhők, város alatti óceán, napfény.., sosem lehet tudni éppen mi
), szóval érdemes lehet Crimson TR profilban beállítani hogy max 16x-os Tess..
Látványban semmit sem vesztesz cserébe nyersz némi FPS-t..
-
mackosajt
addikt
válasz
Runner_fxr #37059 üzenetére
10-20 hozzaszolassal korábban azt írtad, nem sokkal probalkoztal. Én nem néztem, nem számoltam mennyivel.
Nem is érdekel különösen, te pénzed, te dolgod.A hőmérséklet meg tudtommal csak a linkelt eszközzel mérhető brokkoli esetén. Szóval ghoula nem véletlen tette oda a smiley-t.
-
-
Venyera7
senior tag
válasz
Runner_fxr #37062 üzenetére
Azt nem ajánlanám, gyengébb, 3.5gb ram,kicsi sávszél,gyenge tejesítmény dx 12 alatt.Ez a kártya a 980-at veri dx12 alatt, de te tudod.
-
válasz
GeneraL_XTX #37060 üzenetére
Meg nem vettem, de elkepzelheto, hogy egy 970 lesz az utod.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Runner_fxr #37059 üzenetére
Mit vettél helyette ha nem titok? Amúgy furcsa, mert fps ingadozással én se találkoztam se 290 se 390-es kártyáknál. Volt olyan játék ami jol ment velük, volt olyan ami nem (ebből sajnos jóval több volt) de mindegyik játék hozott egy konstans szintet, nem ingadozott feltűnően
-
válasz
Habugi #37052 üzenetére
Azért köszi a segítséget, de nekem ez a vga most nem jött be. Biztos lehetett volna még ezzel tovább próbálkozni, hogy miért nem úgy megy ahogy kéne, de se kedvem, se időm nincs most erre.
Hogy a proci órajel különbség mennyire szól bele, fene tudja, egyik teszt azt mutatja sokat számít, másik teszt meg az ellenkezőjét.Remélem megúszom lap, proci csere nélkül, de ha nem akkor tanulópénznek jó volt, hogy ezentúl csak tuningos procit veszek.
Ghoula: Mindenképp megírom.
mackosajt: Legalább 6-7 játékkal kipróbáltam, mennyivel kellett volna még? 20-25? Nincs időm egész nap a gépet nyomni.
Szóval értem én a viccet csak nem szeretem.Szerintem a fő különbség az lehet kettőnk közt, meg valószínű még jó pár fan között, hogy nekem abszolút semmilyen érzelmi kötődésem nincs egyik gyártóhoz se. Pont leszar@m, hogy amd, intel, geforce, radeon van ráírva valamire, azt veszem amelyik jobban működik, jobb az ár/értéke. Ha holnap az amd piacra dob egy olyan cpu-t ami jobb mint az intel, ár/értékben is, akkor fogom és lecserélem az inteles cuccot amd-re, semmilyen kötődésem nincs és soha nem is volt.
-
Iginotus
addikt
Ha eyefinity-t szeretnék, egy ilyen csatlakozó jó nekem? r9 290 em van. 4 Monitoros rendszerben. Ugye alapból csak 3 monitort támogat + DP. A baj az hogy 4 DVI-s monitorom van
Gondoltam veszek egy ilyet:
1 DisplayPort to 3x DisplayPort MST HUB Ebay-en néztem azért nem olcsó 20-30 ezer. Lehet ilyet szerezni itthon is? Ez elvileg Aktiv ezköz, és ehhez kell akkor még 3 DP-DVI átalakító és kész is... ugye?Még egy kérdés. Ha csak passziv átalakítókat használok akkor is megoldható lenne az eyefinity? Tehát kell egy HDMI to DVI meg egy DisplayPort to DVI és már menne is? Igaz max FULL hd-s felbontásban, minden egyes adapteren keresztül? Van valakinek erről gyakorlati tapasztalata?
-
Ghoula
senior tag
válasz
Runner_fxr #37049 üzenetére
Azért majd írd meg,brokkolival milyen hőmérsékleteket produkál a VRM furmark alatt.
-
-
Habugi
addikt
válasz
Ez esetben elkéstem, mission failed, a kazán (ha már brokkolizunk
) mentőakció kudarcba fulladt..
Nem szentírás de egyre többen vallják hogy a brokkoliknak kevesebb CPU lóerő szükségeltetik, ez is inkább softveres okokra vezethető vissza sem mint hardveres de nyilatkozni azt nem tudok ez ügyben, húsimádó vagyok..
Nagyon meglepne ha a
nonK / K3.2 / 4.7 ilyen kontrasztokat eredményezne, a játékok nagy többsége a mai napig is előbb ütközik VGA sem mint CPU limitbe.., elvileg.Mindegy,
remélem több szerencsével járszmegúszod lap/cpu csere nélkül.(#37053) Raggie:
Valóban, elég hülyén fogalmaztam..
-
-
Raggie
őstag
válasz
Hát ha a proci volt kevés hiába lesz hasonló teljesítményű zöld kártyád annak is kevés lesz!
Azért eladás előtt megnzézhetted volna játékok alatt a kihasználtsági százalékokat.
(proci, vga, ram kihasználtsági % azokban a pillanatokban amikor leugrik az FPS)
Ezek tudatában jobban meg lehet mondani, hogy mi volt a bibi. -
válasz
Habugi #37036 üzenetére
Nem csak a C3-ban tapasztaltam az ingadozó fps-t, tulajdonképpen az összes játékban ugrált 60-30 között bizonyos részeken, tényleg nagyon zavaróan. Lehet, hogy a procim kevés neki, nálam egy 3,2Ghz-en járó 6500 hajtotta, te meg egy 4,7Ghz-en járó 6600K-val hajtod, azért az sem mindegy. Ez mondjuk nem a kártya hibája, ez tény. Ha nálam is úgy ment volna mint nálad, akkor nyilván nem problémázok. Egyébként már eladtam a kártyát, ki fogok próbálni egy brokkolit.
Ha azzal is ingadozik, akkor meg ki fogom cserélni a procit lapot, stb.
A kártya biztos, hogy szuper, itt szoftveres gondok lehetnek, vagy csak kevés neki a procim. -
Apone33
őstag
Hello!
Eljött a monitor váltás ideje, itt az "ideje" hogy a kártya is izzadjon egy kicsit.
Acer G277HUsmidp ezt néztem ki, remélem nem kell majd sok kompromisszumot kötnöm az 1440p miatt.
Esetleg ha valakinek lenne egy jobb ajánlata monitor ügyben, ne fogja vissza magát. 120k-ig
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Tudja vki h miert nem mukodik az MSI afterburnel dx12 jatekokkal?nem irja ki a megjeleniton az adatokat jatek kozben(Tomb Raider,Ashes)?
-
edem20
csendes tag
válasz
CsonkaImo #37035 üzenetére
Egyébként nem lett 100%-os a rendszer.Sajnos a biosba nem tudok belépni mivel bekapcsnál egyböl a Windows 10 töltö képernyöje jön be.Elötte semmi más.
Szerintem kompatibilitási problémák vannak.
Ugy is tervben van az alaplap csere.Addig kibirom bios nélkül.
Egyébként ti milyen alaplapot ajánlotok hozzá? -
-
Habugi
addikt
válasz
Runner_fxr #36962 üzenetére
Csináltam három videót azon a részen, ahol TTomax fórumtárs átrombolt a TX SLI-vel, 1130/1700 (így vagy úgy ennyit az összes Grenada tud..), alapfesz, 50% TDP..
Többször írtad hogy kültéren nem ritkán 20-30fps-re bezuhan nálad, számomra teljesen érthetetlen..
A textúra minden esetben maradt maxon, VeryHigh / High Preset között váltogattam a különböző felbontásokon, MotionBlur/DoF (PostProcess) nálam nem pálya, szóval azok ki voltak kapcsolva..
1080p, VeryHigh: [link]
1440p, VeryHigh: [link]
1440p, High: [link]
Itt végül elfelejtettem kilőni a DoF-ot/PostP..A softveres multicore 60fps felvétel lecsípett 5-7 Fpst, szóval annyit mindháromhoz hozzá lehet adni..
Bármit csináltam egyébként az anyaggal, a YT valamiért szétbarmolja a bitrátát, hiába csinálom úgy ahogyan a nagykönyvben megvan írva, szóval alkalmanként olvashatatlan az OSD mert szétesik az egész..
A helyzetet az sem segíti hogy 1440p-ben össze is ment, persze hogy nem növeltem a méretét mert bíztam benne hogy olvasható marad.. és a YT nem kontárkodik bele.Ahogyan az korábban is írtam/javasoltam, a 1080p VeryHigh vs. 1440p High nagyjából egy kutya, ritkán vagy egyáltalán nem esik 70FPS alá, kültéren sem.
1440p VeryHigh már más tészta.., viszont 50alá így sem esik soha, a videón ugyan látni egy-két alkalommal de rászámolandó amennyit írtam.Ez a második pálya vége, szóval elég hamar eljutsz idáig, könnyebben kitesztelheted mi is okozza a problémát nálad.
-
edem20
csendes tag
Nem szóltam.
Minden rendben
Köszönöm a segitséget. -
edem20
csendes tag
Teljesen új telepités.
Viszont egy újabb probléma is felütötte a fejét.
Ventik pár mp után leállnak és nem indulnak el. -
edem20
csendes tag
Újratelepités bios frissités megvolt.
Crimson telepitö pakot felraktam.
Újra inditás után pedig elöjött egy konzol ablak:
https://secure.amd.com/di?VID1=1002&DID1=6798&PID1=AMD%20Radeon%20Graphics%20Processor&SSVID1=1043&SSID1=3003 -
Televan74
nagyúr
válasz
edem20 #37026 üzenetére
A legfrissebb dátumú bios 2015/08/05(Improve system stability),lehet hogy segít.
-
edem20
csendes tag
Sziasztok.
HD 6950-es videókártyám cseréltem gigabyte r9 390-re.
Első inditásnál minden gond nélkül elindult drivert felraktam.
De mivel játékban kevesebb fps-em lett mint a régi videókártyával gondoltam a régi driver kavar be.
Ezért gondoltam újra rakom a drivert.
Viszont miután letöröltem gondoltam újrainditom.
Újrainditás után Viszont nem volt semmilyen kép és azóta se tudok vele mit csinálni.
Ha belerakom a régi karit akkor megy minden gond nélkül.Mi lehet a hiba?
-
CsonkaImo
addikt
-
törölt tag
válasz
proci985 #37015 üzenetére
Szerintem a Crossfire/SLI jobban megéri, mint eladni a régi kártyát. Kb. Mennyi plusz teljesítményt hozna? Hozna annyit, mint egy erősebb kártya pl. Jelenleg Fury X??
A terv jelenleg úgy áll, hogy veszek egy gépet ami később elbírja a Crossfiret+tuningot és 1 év múlva kerül bele a második. Az nem tesz rosszat egy tápnak, ha 1 évig 50%-on megy?
-
törölt tag
válasz
proci985 #37015 üzenetére
Mennnyibe is kerül? Milyen elven működik? Mennnyi pluszt nyújtana egy chiller? Hogy kell kiszámítani mekkora pumpa és radiátorok kellenek? Hard tubing? Stb.
A háznak még majd utánajárok a házas topikban. Egyébként az Aerocool 1000-eg néztem, mert Shellkretor tesztjében egész jó eredményt ért el nagy és jól néz ki.
Egyenlőre biztos nem lesz pénz rá, de tudni nem bűn.De ne spamoljunk ide. Majd megkérdem a vízhűtéses stb. topikokban.
-
proci985
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz
Májkii #37009 üzenetére
Már úgy vagyok vele veszek egy komoly gépet amit aprójával tudok fejlesztgetni. Nyáron megyek dolgozni kb 150K-t szerzek (jövőre ebből lesz a második vga, 2 év múlva meg vízhűtés).A maradékot meg kipótolják a szüleim
. A gép nem csak játékra lesz. Neumannba még nem tudom mikrt tanítanak, de arra is és még mindenfélére. Amolyan hobbigép.
-
törölt tag
válasz
colossal89 #37006 üzenetére
4.7GHz proci + 3200MHZ ram + 1300Mhz vga komolynak számít?
-
colossal89
tag
válasz
#29810176 #37002 üzenetére
A lényeg az, hogy a 850W, alapon a 6700k és 390X CF vígan viszi és mérsékelt OC val is. Itt jön a DE az említett konfigurációval OC val bőven ki lehet futni a 850W ból. 1000W feletti fogyasztást is mértek már többen itt a fórumon természetesen magas OC val (4790k 290X CF-el)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 05.05. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest