Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós kamerák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Chrys_ #41799 üzenetére
A feszültség annyiból lényeges, hogy nem lehet annál nagyobb, amit kap, illetve ha nagyon nagy tűrésűt vesz, annak a specifikációja jóval kisebb feszen pontatlan lehet.
Ha jól gondolom, ez a kondenzátor már a kisfeszültségű részen van, GPU/Memória fesz részen, szval a 2V-os elvileg jó, a 6V-os is. De ugye a mérés a 100%.Ha a 12V-os részen van, amit kétlek amúgy, akkor 16V-os kéne. Esetleg ha nagyontutibiztosra akarunk vakon menni, akkor a 16V biztos nem fog sehol elpukkanni a kártyán, mert 12,4V-nál nagyobb fesz nem is lehet rajta.
-
Marcikapap
tag
válasz
Chrys_ #32973 üzenetére
Szia
Szépen megy nincs probléma a működésével.
Először 3 eltérő monitort próbáltunk ki, úgy nem működött.
A Windows kikapcsolta mindig valamelyiket.
Az még R9270X volt és a cél a 4 monitor.
Aztán vetem még 3 egyformát és úgy már működött.Szükség lett még egy 5 kijelzőre, elkezdtem körbe nézni.
Olyan kártyát kerestem amivel lehet játszani is meg a munkára is jó
A Titán 6GB meg leírás szerint nem tudja az 5 monitort csak 4 kijelzőt visz.
A W9100 meg kicsit húzós volna és nem igazán jó a játékokra.
Így lett a 1xR9390X 8GB mert írta a leírás az 5 kijelzőt.Még gondolkozom a CF kialakításon.
Az kérdés menyire működne jól, mert néztem a Performance teszteket és az lehangolt.
Kizárólag a 3D-DirektX11 adja össze a 2 kártyát, egyéb esetben nem működnek együtt. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Chrys_ #31968 üzenetére
Igen akartam is kérdezni a 3 monitort.Nem nekem csak a tápkábel felöl ment a mérés,mert ugye onnan indultunk,hogy elég e egy 550-es táp (nem 12 szelepes gép csak normál i5/i7
) egy Hawai alá.
Hozzáteszem egy OC-s FX alatt is elfogyna az 550-es táp,legalábbis hamarabb mint egy Intel alól.Valamiből az áram szolgáltatónak is élnie kell
Én ezt évekkel ezelőtt megoldottam.Netezni egy jóval barátibb fogyasztású,olcsó géppel szoktam.Router,monitor,tok,vonó eszik kemény 95-110w-t terhelés alatt,pedíg az is magfeloldott,oc-s gépecske,oc-s 6450-el szerelve
Ezzel a zabagéppel csak játszani szoktam. -
Omli85
őstag
válasz
Chrys_ #30600 üzenetére
Egy fokkal barátibb a helyzet
az is tény mondjuk, hogy ez a hőség ami volt meg a 30-35 fokos szobahőmérséklet nem a legjobb környezet egy léghűtésnek
. Majd az EK blokk majd lehűti a forró fejét
.
Én is kíváncsi vagyok mit alakít a vizes blokk rajta, csak egyelőre időm nem volt szétbombázni mindent de majd a héten remélhetőleg átesik a műtéten a rendszer.
-
Omli85
őstag
válasz
Chrys_ #30529 üzenetére
Nekem ugyan sima 390 DCII van de 1100-on se melegszik ennyire mint a tiéd
.
Lehet csak én fogtam ki valami csoda darabot ezek szerint de nálam semmi gond nincs a 390 DCII hűtésével. Automata ventilátorvezérléssel sem de egyedi profillal meg végkép, igaz 60% felett már hallani a ventilátorok hangját ami erre érzékeny tulajoknak zavaró lehet.
Mondjuk tegnap nekem is megjött az EK fullcover biztos ami biztos alapon.
Viszont tegnap raktam össze ismerősnek Asus R9 380 4GB DDR5 STRIX-R9380-el egy gépet, na oda is kell a ház szellőztetés. 4 ventivel szellőztetve házban pikk pakk be állt a gpu 80 fokra mondjuk a fölé nem igen akart menni csak minimálisan de ennek eredményeképp átmegy kicsit gép hősugárzóba
télen mondjuk kapóra jön lassan úgy is itt a fűtés szezon.
-
Chrys_
addikt
válasz
Chrys_ #30478 üzenetére
Csináltam léghűtéssel egy tesztet (nyitott házzal), Battlefield 4 ment ultra beállításokkal 1920*1200-n:
A ventilátorok csak 56%-ig pörögnek fel automatikus beállításnál. Elég durva a GPU és még brutálisabb a VRM1 hőmérséklet.
Szóval az ASUS így érte el a promószövegben lévő 20%-kal hidegebb és 3x csendesebb működést? Én ebből semmit sem láttam[ASUS R9 390X DC2 8GD5]
-
Speed®
titán
válasz
Chrys_ #30374 üzenetére
Hosszabb távon a teljesítménydifi sem fog számítani..nyugodtan lehetett volna 390, a difi a blokk ára kb. Nano az nem gyengén vicces árban..nem tudom, mit szívnak friss levegő helyett..970 közeli árazással eladható lenne, így viszont..nem ez fogja az eladásokat fellendíteni, az biztos.
-
Ghoula
senior tag
válasz
Chrys_ #26388 üzenetére
Nekem is DC2 van.
Az EK blokk nagyon jó, bár a VRM1-hez a gap-pad fél millis volt, 1 helyett, de volt otthon másik, így azt tudtam orvosolni.
80 azért sok vízzel, de ha azt nézed, hogy azzal a blokkal gyakorlatilag passzív hűtőbordával megy a VRM, szerintem az normális. Ha egy 12-14es ventivel megfújatod halkan, akkor az sokat segíthet, persze ha megoldható a csere EK-ra,akkor azzal mindenképpen jobban jársz.Amúgy a GPU - víz deltán tudsz javítani, ha tudod és belefér, akkor Coollaboratory Liquid Ultra/Pro -ra cseréld a pasztát, nálam ~5 fokot még hozott a GPU-n. Persze a GPU melletti alaktrészek miatt óvatosan kell applikálni és vagy szigetelni kell azokat. (persze ez a VRM-en nem segít, de ha már úgyis variálsz...)
Ezt FC4-el csináltam, azért így is be tud melegedni a VRM, de messze van a vészestől.
(a max fesz az 1,328 / +100mV csak menet közben váltottam profilt, így nem emelte fel max-ra a feszt)
Ugyanez alapfeszes tuning-al:
Azért látszik, hogy míg a vrm2,gpu 2-3 fokot emelkedett, a vrm1 7-et, itt már kezd kevés lenni a jelenlegi hővezetés.
Majd ha lesz időm akkor egy Fujipoly gap pad-et azért rakok rá, csak a biztonság kedvéért. -
Joshi
titán
válasz
Chrys_ #26324 üzenetére
A GPU-Z Sensors fül mindent mutat még log fájlt is készíthetsz, az ablak alját húzd lejjebb hogy egy képen minden látszódjon így ahogy nálam is. Ha belekattintasz a hőmérséklet ablakocskába akkor be tudod állítani hogy a Min-Max-Avg értéket mutassa. Az egész rendszerre én a HWinfo64 progit javaslom monitorozásra.
-
Olajka02
aktív tag
válasz
Chrys_ #26308 üzenetére
Szerintem meg ne furmarkkal tesztelj.
Nekem a zsír új kártyáimnál (amik egyébként hibátlanul tejesítenek, mikor jót kapok a gyártótól) valamiért nem használja maximum órajelen a gpu-t.
Holott pl. unigine és játékok alatt gpu-z-zal monitorozva igen.
Úgyhogy ennek én nem tulajdonítanék nagy jelentőséget, arról nem is beszélve, hogy - szerintem - a furmark kiadása sem mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- Razer Core X RC21-01310
- Nvidia Quadro GP100 16GB HBM2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest