- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Amazon Fire TV stick/box
- Nem felejti régi termékeit a Thermalright
- Az Intelt is utolérte az USA új exportkorlátozása
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
petivarga88
csendes tag
válasz
CptAdamica #37329 üzenetére
Rendben, arra gondoltam, hogy Zalman MS800 Plus ház lesz, itt kiemelték, hogy nagyon jó a hűtése.
-
petivarga88
csendes tag
válasz
CptAdamica #37327 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
korcsi
veterán
válasz
CptAdamica #37185 üzenetére
-
válasz
CptAdamica #36930 üzenetére
Én is nagyon szeretem, jó cucc.
Nálatok, hogy megy a crysis 3? Nagy tereken nekem nagyon leesik az fps. Épületeken belül fix 60, de amint egy nagyobb területre érek, 25-30. Akkor is ha kikapcsolom a vsync-et, ha leveszem az élsimítást teljesen. Fullhd-ben very high beállítás. A gpu Mhz-et belőttem fixen 1100-ra. Az meg sem moccan, de a gpu használat elég szépen ugrál.
Amúgy nem vagyok elájulva ettől a játéktól, a wolfenstein például sokkal jobb. -
pcsabat
őstag
válasz
CptAdamica #36633 üzenetére
jól szellőző ház az alap ezekhez a kártyákhoz. De eléggé differenciálnak a kártyák márkán belül is. Van akinél melegszenek az ajánlott brandek is, van akinél a nem ajánlott kártyák is jól muzsikálnak. Nálam pl. a Gigabyte még emelt órajelen sem szokott benézni 70 fok fölé 50%-os ventifordulat mellett - Witcher 3, GTA 5, épp megjött a Far Cry Primal is, hamarosan ezt is ráengedem stb. - (ez még hangosnak sem mondható), ahogy olvastam Te is meg vagy elégedve az ASUS-al. Ennek ellenére nem kell védeni ezt a két gyártót, mert sokan kínlódnak a megoldásaikkal, arról nem is beszélve hogy a VRM hűtésük nem vagy csak részben megoldott.
-
mackosajt
addikt
válasz
CptAdamica #36618 üzenetére
Nem tudom, hogy mi a rossz tanács azon, hogy javítson a ház hűtésén/szellőzésén?
Az sokkal rosszabb tanács lenne, hogy ne csináljon semmit, ami mondjuk max. 5-10k összegbe kerülne, és vigye vissza, cserélje le egy drágább kártyára, ami sokkal több ráfizetés lenne, vagy cserélje egy 970-re, ami jelen helyzetben nem lenne ésszerű döntés, tekintve a memória mennyiségét és a teljesítménybeli eltérést.
2 venti nem egy ökör ára. Alacsony fordulaton 4 ventivel (a házában lévő 2 eredeti), már igen szép huzatot lehet csinálni, porszívó hang nélkül. Ez max. 5k. De inkább 3k.
Ha ez nem jön be, még mindig ott a kuckó csere opció, amit apróról vadászva kicsivel többért megtehet.
-
válasz
CptAdamica #36622 üzenetére
de. tpu mérések szerint az msi 390x 424wot eszik fumark alatt, a pcs és a sapphire 390 nonx 323 és 365wot. tehát 390 és 390x között akár 100w fogyasztáskülönbség is kimérhető fumark közben.
-
LLKobe
veterán
válasz
"akkor legyen már rendben mindenféle házban, ha akkora nagy király a hűtése."
Ez nettó hülyeség. (Szerelj be egy VGA-t amin egy 1 kilós AC Extreme hűtő van egy zárt dobozba, és nézd meg mi lesz. Megfő.) Lehet akármekkora egy borda a VGA-n, és lehet rajta akármennyi akármekkora venti, ha a termelt hő nem tud rendesen távozni a házból, és nem kap elég hűvös levegőt, akkor b*hatod.
Az én mATX házamnak 2db ventilátora van, egy 18cm-es befelé, egy 12cm-es kifelé, és sokkal jobbak a hőfokaim mint neki. Ő is írta hogy levett oldallappal rendben van. Tisztán látszik hogy a házhűtés a szar.
Nem szerencsés egy 120K-s, 275W-ot fogyasztó high end VGA-t betenni egy 12k-s low budget házba, aminek rossz a hűtése. Ennyi.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Először is 390X(!)-ről van szó ami nem egyenlő a 390-el. Másodszor a jó ház és a szellőzés pedig igenis fontos, ettől függetlenül nem biztos, hogy teljesen rendben van az a hűtés. Azonban ha nem jár rendesen a házban a levegő olyan lesz mint egy szauna, egyértelmű hogy jobban melegszik a kártya.
-
Tomko78
őstag
válasz
CptAdamica #36514 üzenetére
Lehet egy zárt házban nem annyira hatékony a hűtés mint egy ( normálisan szellőző házban ) , de nekem sincs semmi problémám vele eddig játék alatt max 67 fokot ért el 67 % ventinél , lehet csak egy jól szellőző ház kell neki
Tehát nem értem miért nem ajánlott a Asus DC II hűtés
-
Speed®
titán
válasz
CptAdamica #36489 üzenetére
A tápja 550Wot tud 12Von..elég lesz, ha nem tépi szét a procit, hogy ~kihajcsa.
-
prod10
újonc
válasz
CptAdamica #36487 üzenetére
Azt kell mondjam érdemes volt bereggelni ide
Most már 800X600-ban írok és nagyon köszönöm a segítséget!!! A megoldása a két kábel volt, ami ezek szerint evidens dolog ezekben a kokszos kártyákban
Szép estét Nektek és még egyszer köszi
-
szami76
tag
válasz
CptAdamica #36355 üzenetére
Ok felrakom!
-
szami76
tag
válasz
CptAdamica #36351 üzenetére
Benchmark.
-
törölt tag
válasz
CptAdamica #36315 üzenetére
nincs kitöltve az adatlapod, így az összes hsz-ed át kellett nézni, hogy ki van ki ellen.
r9 290-re vonatkoztak az előző hsz-eim (ahogy azt le is írtam), neked már az újabb szériád van. azzal kapcsolatban még nem művelődtem, de akkor valószínűleg valamennyit tanultak a hibáikból. a két képből is látszik, hogy jobban összehozták a hőcsöveket a régihez képest. szóval kevesebb hézag van, és egy síkba hozták az egészet. viszont az elbénázott előző széria miatt megingott a bizalmam a gyártóval kapcsolatban, és biztosan nem ajánlanám. -
törölt tag
válasz
CptAdamica #36304 üzenetére
ha éri levegő a backplate-et ( vagyis a hátlap és a nyák között valami mozgatja a levegőt), akkor rendben van a kártya. kb ennyit szűrtem le, amikor ilyen kártyát nézegettem. viszont ettől függetlenül egy elbaltázott konstrukció, így inkább ref kártyát vettem másodszor is. részben mert sóher vagyok, részben mert a vrm ennél rendben van, és részben mert ez termeli ki a legtöbb meleg levegőt a házból, ami egy harmatos szellőzésű háznál (cm silencio 550) kifejezetten előnyös.
most akkor essek neki az összes nem ref kártya tulajdonosnak, amiért nem hajszárítót vett?
elhiszem, hogy elégedett vagy a kártyáddal, ahogy én is elégedett vagyok a hajszárítómmal, de ne ajánljuk már, ha tudjuk a gyenge pontjait.
giga 390 csak egy példa volt a többi márkára, nálam még a zsákbamacska kategóriában van, többen panaszkodtak a hangjára. ezért is emeltem ki, hogy szerintem majd nyáron derül ki, hogy mennyire hatékony és halk a hűtése. -
Raggie
őstag
válasz
CptAdamica #36300 üzenetére
Szerintem ami miatt sokan nem kedvelik ezt a hűtést az R9 390-es kártyákon az ez:
LINK
Azaz, hogy hiába van négy hőcső ami lemegy a chip-hez csak a középső kettő érintkezik vele igazából. A másik kettő szinte csak dísz. Magyarán a bazinagy hűtőnek kb csak a fele dolgozik.SZERK: látom megelőztek...
-
törölt tag
válasz
CptAdamica #36298 üzenetére
asus 290-es dc szérián a vrm melegedett, illetve közvetlenül csak a levegővel érintkeznek a hőcsövek egy része. ezek után ki meri bevállalni a 390-es szériát ettől a márkától?
giga jó árban van (sapphire -20000), a napokban köszönt be egy elégedett tulaj, de szerintem majd nyáron derül ki, hogy milyen a hűtés.
xfx és társai 2 ventis változatairól sokat nem olvastam itt.most akkor melyik típust kell ajánlani?
amiről többen írták, hogy nagyon rendben van, vagy a zsákbamacskát, vagy a levegővel érintkezős hőcsöves csodát? -
odorgg
addikt
válasz
CptAdamica #36295 üzenetére
ASUS évek óta töketlenkedik ezzel a DirectCU sorozattal, szóval nincs is mit nyalogatni.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
CptAdamica #36295 üzenetére
Stílus
-
pcsabat
őstag
válasz
CptAdamica #36252 üzenetére
pedig sajnos mindkettőnek hurka a hűtése ezekhez a vga-khoz. Nálam így jó, 70 fokot nem éri el a giga - 50 - 55% venti körül -. De mindenkinek magának kell kitapasztalnia ezt. Leszabályzott házhűtéssel ha nem játszok még így is néma a gép - illetve a 6 db vinyót hallani szinte csak, ha épp mennek
-.
-
ViSAS
senior tag
válasz
CptAdamica #35795 üzenetére
Hagyjuk már ezt a 3,5gb vram dolgot. Nem, 4 van. Nem ez az első kártya, ami így működik az nVidianál, mégse lett ennyire felfújva és a tulajok se érzik játék közben, szépen lekezeli a driver. Maximum benchmarkok grafikonjaival mutatható ki memória miatti lag spike.
(#35789) ll-kobe: Annyival egészíteném ki az érveléseidet, hogy a 390 a jobb DX12 támogatottság miatt időtállóbb döntés.
-
kp59
aktív tag
válasz
CptAdamica #35799 üzenetére
Persze ez így helyes ha összeválogatod de ha egy már meglévő házba vesz valaki ilyen nagy hőtermelésű kártyát akkor bizony nem árt ha ezt is számításba veszi mert különben úgy járhat mint én is (és a hozzászólások alapján még sokan mások) hogy bizony a hőmérséklet rendesen 80 fok fölött járkált úgy hogy a ventilátorok meg igencsak 60% fölött mentek (és ennek már számomra nagyon zavaró volt a hangja).
Kénytelen voltam kicserélni az összes házhűtő ventilátoromat és átvariálni az elhelyezésüket (még a ház alját is kivágtam az egyik ventilátornak). Így elértem hogy most már legfeljebb 70fok körül van a hőmérséklet és a ventilátorok is 50-55% között forognak (és ez a 10%-al kisebb ventilátor fordulat már jóval halkabb mint ami előtte volt). -
kp59
aktív tag
válasz
CptAdamica #35795 üzenetére
Nem vészesek ha a számítógép házának a szellőzése rendben van. Ha nem akkor lehet a ventilátorokkal elkezdeni kísérletezni meg a házat barkácsolni hogy jó legyen persze ha az ember nem akar másik házra tízezreket újból kiadni (ezt saját tapasztalatból mondom).
-
pidzse4
aktív tag
válasz
CptAdamica #35670 üzenetére
ok hiszek neked de attól még használja és kevés neki a 4gb . A másik meg a GTA 5 az is használja főleg ha az élsimitást is felrakod . Szóval a gta 5 is hasonló cipőben jár, lehet az is rosszul van megirva. De ugye nem arról van szó hogy amelyik játék pl: mordor 4 gb v ram kevés akkor rosszul van megirva cimkét sütitek rá?
Szerintem egyszerüen ezek a játékok ha rosszul is vannak megirva már használják a 4gb vram feletti mennyiséget . Szóval ugy gondolom hogy a közeljövőben érkező játékok is már ugy lesznek optimalizálva hogy többet fognak igényelni mint 4 gb vram. -
laci.csabi
tag
válasz
CptAdamica #35515 üzenetére
Nem csinál ilyesmit. Csak kíváncsi voltam van-e félnivalóm, mert a táp kérdés mindig nagyobb kérdés mint a "kihajcsa" téma
(legalábbis nálam).
Mindenek előtt köszönöm válaszod
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
CptAdamica #35386 üzenetére
köszi, milyen a kartya ASICje?
ezek nagyon jo ertekek.
-
Raggie
őstag
válasz
Ezek elég jó értékek, de kiváncsi lennék egy olyanra is, ahol megvárod míg beállnak a végleges értékek, mondjuk furmark vagy unigine alatt. A VRM még menne feljebb a grafikon alapján az tuti.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Ezek azért durvajó hőmérsékleti értékek egy 390-től
-
HSM
félisten
válasz
CptAdamica #35371 üzenetére
Nem olvastam vissza. De kikapcsolt V-sync mellett is erős limit a VGA alá kevés proci.
(#35372) Bacusuz: A 4790K alapból 4-4,4Ghz-es, nem csak 3,2-3,6. Ezenkívül ott figyel benne a HT is. Az még a 4,4Ghz-es i5-ömnél is erősebb még tuning nélkül is.
A ramod is kellemesen gyors fajta. Ez így már szerintem simán elég BF4 alá kihajtani FHD-n.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
CptAdamica #35371 üzenetére
firestrike / furmark alatt meddig megy?
-
HSM
félisten
válasz
CptAdamica #35364 üzenetére
BF4 multi mellé FHD-n kihajtani egy 390-et? Szerintem kevés, mint kempingsajtban a táborozás.
Nekem az alulfeszelt, alulórajelezett, 900/1250Mhz-en hajtott 290-em éppenhogy kihajtotta FHD maxon, azt is csak Mantle alatt a 4,4Ghz-re húzott, és 2133Mhz-es ramokkal hajtott i5-4690K.
(#35366) san01: BF4+Vsync 60hz? Aucs... Így persze, hogy hűvös. De ha ráteszed a 30FPS-es FPS lock-ot még hűvösebb lesz.
-
Habugi
addikt
válasz
CptAdamica #35366 üzenetére
Passzolom, mindenki másra érzékenyen, engem a vsynces "mouselagg" mindig is sokkal jobban zavart mint a csíkozás, amikor bejött az FRTC elég sokat próbálgattam, játéka/motor válogatja de van ahol 80-90ig is kitolható úgy hogy még ne jelenjen meg a csíkozás, szóval szerintem az esetek többségében jobb alternatíva lehet azoknak akik érzékenyek a tearingre mint a vsync.
Nekem sincs 1440p-s kijelzőm, FHD + VSR, van pár játék ahol megint csak szerintem rengeteget dob a látványon, példának csak azért hoztam fel, mert GTA V-ben is ha visszaveszem 1080p-re, CPU intenzívebb helyeken akár 15-20%-ot is ugrik a CPU használat az 1440p-ben tapasztalhatóhoz képest, kvázi az hogy Fallout 4-ben amit szintén 1440p-ben játszok VSR-el ~95%-on brummog mind a 4mag.., nos az szerintem fegyvertény.., nem tudom mit számol ennyire de valamit nagyon..!
(#35367) CsonkaImo:
Na igen, filóztam hogy felvessem ez a fajta CPU használat vajon mennyire lehet indokolt egy Fallout 4 / engine esetében és/vagy mennyire enginehez köthető..
Pár hetes VSR/1440p-s képek.., korábbi tanácsotokra 90es FRTC-vel, kikapcsolt vsync okozta bugok elkerülése végett.Belváros, szintén "nem történik semmi"..
Valamit nagyon számol.., max a kitolt látóhatárra tudom ráfogni, másra nem igazán.
CPU tuning.., jó vagy kevésbé jó..passz, még 55fok fölött sem láttam soha 4.7-en játékok közben, így nem igazán foglalkoztat.
Amennyiben az esetleges tendenciára értetted, hogy ennyire húzni kelljen a procikat abban teljes mértékben egyetértünk.
-
Habugi
addikt
válasz
CptAdamica #35359 üzenetére
VRM =/= vRam
-
Sontir Fel
őstag
válasz
CptAdamica #35331 üzenetére
Koszi, ki fogom probalni
-
Tomko78
őstag
válasz
CptAdamica #35238 üzenetére
Na az nekem össze kuszálta a dolgokat , hamar letöröltem
nem tudom mit állított a vgan de elég furcsa dolgokat kezdett csinálni , így ment vissza a Msi Afterburne
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
CptAdamica #35162 üzenetére
Hawaiinal a spec szerint 94 fokig rendben van a GPU. 70 fok Hawaiinal legen szuper ertek, 80 is meg teljesen jonak mondhato ennel a szerianal, 85 is oke.
63 fok teljesen jo ertek epitett viznel.
Volt 7850em (CFben is), ossze se hasonlithato hotermelesre a 290X (CF)fel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
CptAdamica #35158 üzenetére
a 7850 harmadannyit fogyaszt, mint a 290x/390x, szoval ossze se lehet hasonlitani a ket kartyat, de a hofokokat sem.
70fok nekem fullcover blokkal vizen is megvolt, igaz OCval (1135@1.35V) egy 290Xel.
jo jelenleg 55-60 fok alatt marad mindket kartya terhelesen is, de fogalmazzunk ugy, hogy megfeleloen van meretezve a gep hutese.
-
Omli85
őstag
válasz
CptAdamica #35149 üzenetére
Nekem DC2-van de oda kell a nagyon jól szellőztetett ház mert fűt mint állat, kevés ehhez a kártyához már ez a hűtés. 60%-ra állított ventikkel nem volt vele gond nem akart megsülni sem viszont iszonyat mód fűtötte a környezetet (gépházat, szobát) így én levizeztem a francba, így kussba van és hűvös is marad
.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
CptAdamica #35154 üzenetére
Kereső->Részletes keresés->szűrés felhasználó szerint->nick név.Így ki tudod keresni a fórumtárs összes h.sz-ét.
-
GRaul
őstag
válasz
CptAdamica #35151 üzenetére
itt az egyik ph-s tagnál van a kártya, nem tudom, mivel nem érdekelt sose, hogy hány fokos. Ez egy használati tárgy, nem azért vettem, hogy monitorozzam stb. Ha baja van, megy garba es csere.
Amikor a 390est megvettem akkor neztem meg hány fokos mert kérték itt a topicba. de már nem emlékszem (emlekeim szerint nem volt jo eredmenye).
De ha szeretnéd, holnap megnézem Neked -
MM
őstag
válasz
CptAdamica #34875 üzenetére
Pedig eleg sok kulonbseg van stabil 60 es 120 fps kozott 60 Hz-es monitornal is! De az is teny, hogy multinal van ertelme is.
-
FST200
tag
válasz
CptAdamica #34875 üzenetére
jaja, csak próbálgattam a beállításokat
-
FST200
tag
válasz
CptAdamica #34873 üzenetére
Teljesítmény -> Képváltási sebesség, nah ott nálam be volt pipálva és a maxra húzva ,ami 95
nem tudom itt érdemes e beállítani valamit, vagy alap esetben úgy is a game beállításait használja a kártya? -
FST200
tag
válasz
CptAdamica #34863 üzenetére
oks, most idle ben 34 fok volt, war thunderben max graf 55 fok maximum
most nem megy egyik ház hűtő sem jelenleg, majd írok még pm -
FST200
tag
válasz
CptAdamica #34859 üzenetére
még nem, GTA V el szemezek első körben , már régóta kiakartam próbálni
15.20 van fent catalyst controll center szerint, de az auto detect a 15.11 ajánlja legjobbnak, akkor lehet visszarakom azt -
Omli85
őstag
válasz
CptAdamica #34850 üzenetére
A célnak megfelel teljesítményben sem nagyon kell szégyenkeznie ha húzza az ember és harmad annyiba kerül mint egy intel. Nem jobb de ár teljesítmény arányban számomra sokkal kedvezőbb.
-
mackosajt
addikt
válasz
CptAdamica #34850 üzenetére
Kielégítem a kíváncsiságodat:
Sportból!
Mert meg kell küzdeni az eredményért!De ami a további OFF-ot illeti, be lehet fejezni. (ez rám is értendő).
Maradjunk a topik témájánál.
-
sas55
aktív tag
válasz
CptAdamica #34583 üzenetére
EVGA 10év gari
-
CsonkaImo
addikt
válasz
XFX XTR 650W (Seasonic beles).
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
A helyedbe szèt nèznèk fsp házatáján is..
-
füles_
őstag
válasz
Én az EVGA-ra voksolok
-
sas55
aktív tag
válasz
CptAdamica #34570 üzenetére
határeset lesz ki kell próbálni elindulni el fog terhelés alatt meg majd kiderül.
-
sas55
aktív tag
válasz
CptAdamica #34567 üzenetére
Én nem erőltetném de ha ez van kipróbálni ki lehet 2 12 voltos ága van amin 504w ad le. mindkét ágból kell a vga-nak de valamelyikből adni kell a cpu-nak is azt nem írtad milyen. Ha 1 ágon van 550 táp elég szokott lenni.
PL -
sas55
aktív tag
válasz
CptAdamica #34565 üzenetére
persze ha 1 szálon adja le azt a 600w-ot
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest