- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- E-book olvasók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atmil
aktív tag
válasz Scooby #20572 üzenetére
Lehet, hogy ment valami a háttérben. Avast. Azon kívül nem tudom. Talán a lényegen nem változtat.
(#20573) dergander.
Amikor én vettem a kártyákat, biztos nem volt bukás az ár-érték arány. Akkori árak.
2016. 12 hó. 2017. 1 hó. 3 Év garancia van rájuk.Azóta valóban lehet olcsóbban venni a 1070 és a 1080-at.
Azért teszteket érdemes nézni, mert RX480 cf valóban elveri a 1070-et. A 1080-tól pedig nem sokkal marad le.
Így ebben a formában "szerintem" van jogosultság az RX480-nak.
Hozadéka! Forza Horizon 3. Kb. 30-50 fps pluszt hozott. Nem mintha egy RX480 nem vitte volna el. Ful grafikán.
Azt nem állítottam, hogy más kártyákkal is jó lehet a cf.
Aminek szerintem lenne értelme. Majd a Vega. Állítólag brutális lesz. Hírek szerint az ára is.
Pedig azt mondják kevesebbe fog kerülni a 1080-nál. Meglátjuk.
Mivel vizezni szeretnék a jelenlegi kártyáimat nem lehet, ezért valószínű váltani fogok.
Azokkal a játékokkal nem játszom, csak autós játék a nyerő nálam.Aminek tényleg értelmét látom. 1080 SLI.
[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Scooby #20248 üzenetére
Szerintem nagyobb CPU frek kellet volna neki már, Meg amennyi win annyi más GS pont. Az eddigi RX480-asaimat nagyon le nyomta ez, HWBoot el nézve hogy ott is milyen Stock órjelek vannak abba a kategóriában és mégis jobbak mind az én pontjaim mert nagy a CPU freki
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
R3laX
addikt
válasz Scooby #18554 üzenetére
Aha, le . Szerettem volna vmi jobban tuningolhatót, meg ki is akartam próbálni, de sztem most már marad az MSI. 82.8% ASIC, ami elég király. Nekem GPU-Z-ben ha benyomom a Renderer Test-et és úgy nézek rá, akkor 1.200-1.212V között ad +96Mv-al. Ugyanígy terhelve Heaven-ben meg 1.187-1.190V körül. Full alapon 1.078-1.106V-ot ad neki. Úgyhogy elég óvatosan adagolja magának a feszültséget, de szépen is megy .
[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
válasz Scooby #18119 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz, hogy az ASIC Quality nem jelent semmit. Ricsi tévedett, a memóriához nincs semmi köze.
Amióta megírtam az összefoglalóban is szereplő cikkemet, azóta már elég sok embernek segítettem alulfeszelésben. És biztosra mondhatom, hogy:
- magas ASIC Quality: alacsony gyári VDDC (feszültség, kevésbé szivárog)
- alacsony ASIC Quality: magas gyári VDDC (jobban szivárog) -
ricsi8800gt
addikt
válasz Scooby #18119 üzenetére
Msi gamin3-rol tértem vissza Asrock deszkára,egy AsRock Fatal1ty Z97X Killer,iszonyat tré volt az MSi deszka,Meg meg kell várnom amig a G.Skill küld másik ramokat amik meg hibásodtak,ha küld.És ha minden frankó akkor clu megy a 4790K kupak alá és megy a teszt a kártyával is
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Scooby #18116 üzenetére
Nekem jó árba ment el az MSi így szinte az Asus ingyen volt. Keresettek ezek nagyon, hamar el menne neked is szerintem. Beszámolók majd csak legyen itt,ma már itt lesz, még 15 perc kB . OC egyenlőre nem lesz mert a deszkát is ujj amit ki kell tapasztalni
-
törölt tag
válasz Scooby #16801 üzenetére
Én is így jártam megvételkor ...brand new win feltelepít, Amd driver fel.
Érzékelte a win 10 hogy AMD kártya van benne leszedte hozzá a windows frissítést
auto update kikapcsoláskor...
Úgyhogy második bekapcskor meg se nyekkent a kártya.
AMD driver uninstal Install és azóta semmi bajom a driverrel...
Üdvözöljük a windows határtalan élménytengerében fedezze fel a világot
..[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz Scooby #16801 üzenetére
De az okoz igazán kárt ha a régire telepíted,ismerős is így szívta meg,ha a net bevan lőve leszedi a win a sajátját és az kavar be.
Vgához meg nem adnak moncsikábelt.
A monitoromhoz se adtak displayport kábelt,bezzeg ha a szlovákoknál veszem akkor igen.
Ezekhez még egy nyamvadt 8pines átalakítót se adnak,mert azt hiszik mindenkinek 8 pines a tápja.
Persze 6 pineset adnak,csak tudnám minek? -
R3laX
addikt
válasz Scooby #16663 üzenetére
Most már csak a te 1490-es GPU-dat kéne összerakni az én 2320Mhz-es memóriámmal és szárnyalna a kártya . Egyébként próbálkoztam az 1465/2320-al, de sajnos egyszerre a kettő nem megy. Vagy 1465/2250, vagy 1405/2320. Most kicsit próbálkoztam az 1430-1450/2300-2320-al, de előbb szépen újraindult. Féltem azért a kis black-ket.
Nekem ez a 24/7: [link]
Neked mennyit dob 1400/2000-el?Lehet ilyen 1450/2300 körül meg tudnám dönteni a saját rekord GS pontom, majd még dolgozom rajta.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz Scooby #16499 üzenetére
Jó a válaszod. Shadow cache miatt igen, ebben a játékban biztos. A 8gb-os rx470 a gtx1060-ra mászik. Milyen meglepő, a 3gb-os 1060 elvérzik. Kiváló vétel tényleg.
Tessenek megtekinteni, 7perc 33mp-nél jön az összesítő táblázat.
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Scooby #16499 üzenetére
nem vitázni akartam, és nem is neked lett ez konkrétan címezve, csak szimplán szerintem túl van lihegve ez a vram kérdés, főleg, h FHD-n nem sok előnnyel jár a több..aki meg a jövőre vesz kártyát, az ne ebbe a kategóriába keresgéljen, akármennyi vaskos magyar forintot kell lepakolni egy ilyen középkategóriás kártyáért is mostanában és h nyílván sokan azt várják tőle, h ez majd 4-5 év múlva is micsoda kártya lesz, csak mert DX12
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Scooby #16494 üzenetére
a windóz is azzal arányosan zabál, amennyi ramod van
szerintem ez óriási téveszme, hogy ez meg az a játék annyit zabál, főleg annak tükrében, h a játékok 99%-ban 4gb-rammal uaolyan beállításokkal fut valami, mint 8gb-al..
abba az 1%-ba max az esik bele, amikor biztonyos VRAM mennyiség nélkül nem is engedi pl. a textúrát ultrára rakni..(látva a különbségeket high-very high-ultra között, asszem ezzel mindenki együtt tud élni, ha a tudatalattija nem akarja a maximumot..)
most nyílván magam ellen is beszélek, de szerintem óriási téveszme, h ma FHD-ra kellene a 8gb, vagy akár a másik oldalról a 6gb vram..jóval hamarabb elfogy a GPU ereje (lsd whqd felbontás), mint h tényleg lényegi haszna lehessen a több ramnak.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Scooby #15144 üzenetére
Köszi mindenkinek az infót
nagyon él ez a fórum gyerekek,már ezért jó volt vissza térni,tényleg nép kártya lett ez a 480-as,Ezzel be talált az AMD legalább .
Mindenképp beszámolok mire jutótam a kicsikévelSimi37...............
[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
válasz Scooby #14823 üzenetére
Teljesen rendben amit írtál.
Itt a topikban elég sokan így is járnak el ahogy írtad is.
Oc persze saját fellépés kérdése.
Én pl megvételkor megnéztem mi a vége,mi az alap és done.
Van ki az utolsó mhzt is ki csavarja.
Ki így ki úgy.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
lacus83
senior tag
válasz Scooby #14816 üzenetére
Több fesz kell neki,nem véletlen hasalt el a driver.
Ha elengedték volna a fogyasztást még mindig ott tartanának ahol a part szakad.Végre elindultak a jó irányban,kisebb fogyasztással magasabb-jobb teljesítmény.
Ez az OC dolog pedig olyan hogy vagy bírja vagy se.Lehet most ok,de 24/7re tuti nem tudtuk 15 ezres GS pontszámos beállítást használni.
Olyan is volt nálam annak idején hogy szintetikus tesztben rendben volt,de amint adtál neki egy Ultra beállítású játékot,feküdt meg rajzolta a szivárványokat.
Volt már olyan felvetés RXnél,ha egyszer túlhúzod és ha nem is hibádzik,de attól kezdve majd rajzolgat.Túl vannak ezek már így is húzva,nem véletlen tervezték ilyen terhelésre.
Hosszabb távon meg lehet nem éri meg gyilkolni gyári OC felett.
Ma,most,holnap nem jelentkezik hiba,de mi lesz később?
Három,négy hetes szervíz mókát pl nekem nem ér,az hogy most gyári OC felett hajtva a kártya hoz 2 fpst.
Ami el is romolhat,el is romlik.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
R3laX
addikt
válasz Scooby #14808 üzenetére
Ez tess off-os eredmény? Feltünően magas a GPU Score a 2150Mhz-es memhez. Kapcsold be a tesselationt alapértelmezettre, és told fel a memet 2250-re.
Szerk.: aztán lehet benézem, de érdekes, mert eddig csak alacsonyra húzott memóriákkal láttam 1450-1500Mhz-eket, az lehet, hogy külön a GPU tovább megy, ha nem gyötörjük szét a ramokat?
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz Scooby #11599 üzenetére
MSI az én szavazatom, de kiemelném a Gaming vagy Gaming-X amit ajánlunk itt. Nem az Armor, bár lehet azt nem is árulják felénk. XFX és Sapphire is klassz. Ezekkel nem nyúlsz mellé. Mindháromnak vannak apró erősségei és gyengességei a másik kettőhöz viszonyítva, de mind apróság, ha más nem wattmanban orvosolható. De gyári állapotukban is hibátlanok. RX480-ról beszélek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest