Hirdetés
- 11 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolót készített az Apricorn
- CUDIMM DDR5 memóriák jönnek nyáron a v-color műhelyéből
- Megszorongathatja a nyugaton elterjedt konkurenciáját az UNIS villámgyors SSD-je
- A letisztult belsőt szereti a GameMax E-ATX-es miditornya
- Boncasztalon a Keychron K3 Max és Q10 Max billentyűzete
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
muszurkefal
aktív tag
Halihó!
Él még ez a thread srácok?
Mert a probléma bizony él.
Az elmúlt 2 hétben csináltam 50 clean installt, átnyálaztam kb. mindent, most egyelőre nem írom le hosszan, hogy miket csináltam - ha lesz válasz, akkor igen -, és most jutottam el arra a pontra, hogy valószínűleg TDR-ba futottam bele.
Tapasztalt valaki a 398.82-es NVIDIA driver után TDR-t?
Konkrétan: ilyet csinál az egerem ha megnyitok valamit, egyes alkalmazások szakadozva nyílnak meg, 4101-es nvlddmkm-es eventek sorakoznak az Eseménykezelőben, amiket több másodperces fekete képernyők idéztek elő.
Legalább 10 drivert kipróbáltam, format C, DDU, semmi sem segített eddig.
FurMark-ot átlag 85 fps-sel, max 67C-kal teljesíti a kártya. Desktop-on van ez, amit írtam, illetve még a clean installok előtt WoW-ban fordult elő.
A 650. hsz-ig jutottam el ma, holnap olvasom tovább, hátha megtudok valami frisset.
Konfigom a profilomon. -
csibor
addikt
GTX460, 384.94, és tdr hiba. Maincraft alatt nem jőn elő, csak net alatt. Van valakinek ötlete? Esetleg melyik vezérlővel lenne jó?
-
Gali199qd
tag
HOgy lehet eltüntetni ezt a nyomorult Nvidia Corporation-os szart??
-
Bence942
tag
válasz
sullerj #1506 üzenetére
Helló kipróbálom úgy de volt hogy pár játéknál is kilépett ezzel a hibával de most csak ez jött elő én is állítgattam a mhz meg amin csak lehet.. én is dduval töröltem stb TDR dolgot még nem próbáltam mert csak hallottam róla de még nem körvonalazódott mi is az pontosan.. át állítottam sima témára a wint most ki próbálom úgy!
-
sullerj
tag
Windows 7 x64 (gtx 710) nél Aero téma helyett egyszerű asztali kontrasztos téma kiválasztása segített nálam. Előtte próbáltam DDU-val kb hatféle drivert, afterburnerrel memória és gpu mhz csökkentést, DDR2 rendszermemória feszültségének növelését (ez lehet placebo, de lehet hogy ritkábban fagyott magasabb fesszel), tdr-delay beállítást, semmi sem segített, de végül az aero kikapcsolás igen. Egyébként "vicces", de egy másik socket 775 rendszernél (amivel én is használom ezt a videokártyát) egy másik gépben egy gtx720-szal ugyanezt a tortúrát jártam végig ...
sj.
-
Bence942
tag
Hello olyan problémám lenne hogy fogja magát a gép és elmegy a képernyő fekete lesz tőle és azt írja
az illesztőprogram leállt majd sikeresen újraindult nvidia gtx 550 ti vgaról van szó a kártyával van baj vagy a géppel vagy a driver a rossz? eddig f1 2016ba kilépett más problémával leszedtem egy driver eltávólító programot aztán vissza raktam egy másik drivert de most asztalnál elmegy a kép , mi lehet a baj? -
Top cat
addikt
válasz
Mikeee89 #1502 üzenetére
A memóriákat leteszteltem azok rendeben vannak.
Gyanítom, hogy táp probléma lesz itt.Egy Dell irodai gép ez Q8200-al. A tápegységre ez van felmatricázva E6700. A kettő között 30W a különbség.
A táp 255W-os.Visszagondolva a probléma akkor kezdődött amikor a haver régi gépéből beleraktam ebbe a vinyót tárolónak.
Szerintem ez már sok ennek a kis tápnak. -
Azt tapasztaltam, hogy nem biztosan videokártya hiba. Egy gépnél tapasztaltam ilyen tdr hibát. Kicseréltem egy másik ugyanolyan (8400 gs) videokártyára a jelenlegit, többet is próbáltam. Aztán a vinyót átraktam egy másik ugyanolyan gépbe, mint ami csinálta ezt a tdr hibát, és megszűnt a probléma. Szerintem lehet táp, ram, alaplap hiba is. Munkahelyemen van kb 15 egyforma gép, cserélgettem az alkatrészeket és erre jutottam. Szóval ha van lehetőség érdemes nem csak a videokártyánál kezdeni a hibakeresést.
Ui: több videokártya drivert is telepítettem, régebbit, újabbat, nem lett jó.
-
Top cat
addikt
válasz
Mikeee89 #1498 üzenetére
Köszi, közben megtaláltam az nvidia oldalán is.
Az Advanced Driver Search alatt kilistázza a régebbieket is. Úgy látszik ez annyira új kártya hogy February 15, 2016 a legrégebbi hozzá.
Sajnos ezzel is van TDR
-
Hello! Munkahelyen én is hasonló gonddal küzdök. Adott egy gép, amiben egy Gainward Nvidia 8400 GS van. Dobálja ezt a képernyőillesztő nem válaszolt hibát. Tegnap felraktam a legújabb ehhez a kártyához való drivert, a 342.01-est. Nekem tegnap ment kb fél órát hiba nélkül, de ma megint csinálja. Okozhatja valami program is? Pl böngésző? Mozilla Firefox meg Chrome van a gépen.
Elvileg hardverhiba nem lehet, mert van vagy 10 ilyen "leselejtezett" gép mint ez, egyből ami jó volt, átraktam egy ugyanilyen 8400 GS-t és nem változott a helyzet. Van a régi 8000-es szériához olyan driver amivel biztosan jó? Valami korábbi? Mert akkor megpróbálok rákeresni, ha valaki megadja a számát.
Visszaolvasva nem találtam meg a tökéletes megoldást. Előre is köszi a segítséget.
Üdv: Mikeee89
-
Sumudica
csendes tag
Sziasztok!
Az a probléma, hogy a drágalátos VGA kártya gyártók ( nVidia, ATi) az illesztőprogramokkal is játszanak, hogy jobb teljesítményt érjenek el. Valamint a legtöbb kártya már gyárilag húzott, emiatt még érdemes a GPU órajelét is visszavenni. Ehhez jó lehet az Afterburner és az Nvidia Inspector program.
Nekem egy Gigabyte GTX 560Ti-m van, és szintén ezzel a hibával találkoztam, mikor a Far Cry 3-mal elkezdtem játszani. Az intro alatt mindig elfeketedett a kép, és kidobott asztalra, de visszalépni már nem tudtam. Sokat fórumozgattam, és azt a megoldást találtam, hogy régebbi drivert kell feltenni, ahol még nem volt "gányolás". Valamint a GPU órajelet vissza vettem 900 ról 881-re és megszűnt a probléma.
Leteszteltem a kártyát az Unigine Valley Bencmark programjával, és láthatjátok, hogy jobb eredményeket értem el a 310.90-es driverrel, mint a legújabb 376.19-es driverrel. Sőt, az új driverrel még 2 TDR-t is kaptam tesztelés közben, a 7-es és a 12-es tesztben. (ha jól emlékszem)Meglehet még próbálni régebbi drivereket is, pl.:277-es.
A VGA driver eltávolításához javaslom még a DDU nevű programot.
Minden jót és TDR mentes gémelést.
Üdv, Tibi
-
Nyílászárós
újonc
Sziasztok!
Nálam is ez a hibajelenség jött elő.
Újra raktam a win7-et, majd az nvidia drivert is, és ugyanaz.
Szóval nem tudom mi lehet a hiba... -
-
lp640sv
tag
válasz
Gali199qd #1490 üzenetére
Hello! ma kezdodot nekem is ez a hiba! folyton ki be kapcsolgat a kepernyo,es meg a jatekbol is kilep! felraktam az uj nvidia drivert de ugyanaz! aztan toroltem a ujatt es felraktam ezt a regebbi verziot,ment egy 20 perces jatek erejeig majd ujra kidobot! nem ertem mi van!
Szolj ha rajossz valamirekoszi!
-
zivi
csendes tag
Nekem a hiba úgy oldódott meg, hogy tavaly év végén az Acer szervíz kicserélte garanciában az alaplapot és azóta semmi probléma nincs az Nvidia videókártyával.
-
Gali199qd
tag
Sziasztok! Olyan problámam van az Nvidia videókártya driverével, hogy néha eltűnik a kép 1-2másodpercre és kiír egy hibaüzenetet. De van olyan is hogy 10x egymás után kiírja a hibát.
Win7-sem van és egy Gainward GT430-as kártyám.és a legujabb driver
A kép csak illusztáció és magyarul írja ki a szöveget.
-
azureus27
újonc
Szeretném a segítségeteket kerni a "A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt." El megy a kép és utána visszajön. Hibával kapcsolatban.
Gép:
https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer/Acer_Aspire_E1-570G-53334G50Mnkk_Intel_Core_i5_3337U_4GB_500GB_NVIDIA_Linux_Fekete_NX-MESEU-023_17043.htmlhttp://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5212#ov
http://www.bequiet.com/en/powersupply/389
gdc beast EGPU
Történet:
Elején tökéletesen működött a dolog de akkor meg 1 "nevesincs" 400W-os táppal ment ami már az első bekapcsolás -nál érdekes módon zúgót vagy recsegett vagy a t... se tudja mit csinált.
1 hónapig remekül ment míg nem gondoltam 1 -et és odapörköltem neki msi kombustor -al.
Végeredmény képp a táp 1 perc után lehalt.
Utána vettem a feljebb belinkelt tápot.
Az ujj táppal működött rendesen de később elkezdett crash -elni a kártya.
Ami feltűnt utána hogy gyártó szerint a kari boost -on is 1287-en megy max nekem valamiért játék közben a monitorozás 1304-et mutat crash után viszont 500 -ra le esett gép újraindítás -nál vissza ált.
Viszont crash után 500-on már nem csinálta többet.
Guglizgatás után találtam 2 registry kulcsot (tdr delay) stb.. ami sajnos nem működött max valamivel enyhítette a problémát.
Próbáltam win-t cserélni 7-8-10 probléma szinten fenn Ált próbáltam legújabb és legrégebbi drivert probléma szinten fenn áll.
Felkerestem a gyártót aki pár levél váltás után kb elküldött az anyámba hogy menyek a bolthoz.
Utána próbálgattam visszavenni a gpu és a memória órajelet is élősszőr sikertelenül mert valamiért a hozza kapott ocguru II -nek nem hajlandó engedelmeskedni a kártya.
Afterburnerrel sikerült de hiába vettem vissza 1000mhz-re a gpu-t ugyan úgy crash -elt.
További érdekesség hogy hiába vettem vissza az órajelet 304 el kb 1-2 fps csökkenésem volt csak.
Majd nagy nehezen rávettem magam hogy felvegyem a kapcsolatot a bolt -al (IPON) gondolom írnom sem kell hogy mi a baj velük.
Felküldtem a kártyát majd 1 képet küldtek vissza hogy le van törve róla 1 ellenállás vagy mi.http://kepfeltoltes.hu/view/160620/i2_cimgpsh_orig_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Teljesen biztos vagyok benne hogy nem én okoztam a sérülést tudom hogy vigyáztam rá stb stb.
Vagy így kaptam már eleve vagy ők törték le.Mindenesetre megjavították majd visszaküldték tesztelés után hogy náluk nem jelentkezik a probléma.
Nálam meg mindig jelentkezik annyi különbséggel hogy most már nem veszi vissza az órajelet 500 mhz -re crash után hanem ugyan úgy 1304 -en van és ezáltal többször is crash el.Később feltűnt az is hogy akkor crash el ha valaki valahol felkapcsol vagy lekapcsol 1 villanyt vagy be indít valami elektromosat de csak véletlenszerűen.
Ezért beraktam 1 szünetmentes tápot is ami szinten nem oldotta meg a problémát.Most cseréltem 1 másik tápot hat ha de az sem segít.
Valahol olvastam hogy valakinek az oc kikapcsolás segített.
Ezert szeretném megpróbálni kikapcsolni a vga bios -ba a boost -ot hátha az segít de ehhez már nem értek ezért kérnék segítséget 1 hozzáértő -töl mit merre kéne átállítani.
http://kepfeltoltes.hu/view/160620/Bios_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Esetleg még más ötletet is szívesen fogadok.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
dzso22
senior tag
Két kártya is fordult meg nálam az elmúlt hónapban ezzel a hibajelenséggel.
Mindkettőnek szerkesztettem a biosát majd visszaírtam.A 3d feszültség értékekhez nem nyúltam mivel ott nem hibázott egyik sem a többin pedig egy leheletnyit emeltem.
Azóta hibátlan mindkét kártya és még tuningolni is lehet. -
Nagytoll
senior tag
Köszi a válaszokat! Visszavettem először 77MHz-et, aztán már csak 49-et és simán fut a witcher 3 minden nemű hiba nélkül, memóriából ha kifutok akkor nem fagy ki a játék csak döccen egyet, kettőt. Szóval akkor ha vennék egy olyan alaplapot amibe belemegy a mostani i7 2600-am és PCIe 3.0 foglalat van a lapon akkor sem támogatná a processzorom? A második táblázatban el van írva a memória órajele, vagy csak egy másik zotac variánssal teszteltek, mert 660ti-ből van 3 is amit a zotac adott ki, az enyémnek a referencia ~1,5GHz-hez képest 6GHz-re van húzva a memória órajele, ebből nem vettem vissza, de tapasztalataim szerint nem is kell.
SZERK: Annyira sokat nem használom a gépet, hogy megérje cseréltetni vagy garanciáztatni(nincs kedvem ezekhez). Főleg, hogy itthon sem vagyok az év nagy részében, így ez a kis órajelcsökkentés nem zavar.
SZERK 2: Megnéztem, a procim tényleg csak PCIe 2.0-t támogat. Akkor most egy ideig ez lesz amég rá nem szánom magam egy proci/alaplap cserére, de akkor már a VGA-t is lecserélem valószínűleg. -
Loha
veterán
válasz
Nagytoll #1482 üzenetére
A második megoldás pedig egy alaplap csere lehetne szerintem, mert a mostani alaplapon csak PCIe 2.0 van, ez nem tudom mennyivel, de tudom, hogy visszafogja a kártyát.
Ahhoz procit is cserélned kellene, mert a PCIe 2.0 -ás vezérlő a prociban van, nem a chipsetben, ráadásul kb. semmenyire nem fogja vissza a VGA-t a PCIe 2.0: GeForce GTX 980 PCI-Express Scaling
Az a 0,987mV pedig a 2D-s idle fesz lesz, nem annyin megy 3D-ben, tehát azt hiába állítgatod.
Itt a táblázatban megtalálod, hogy mennyire van húzva a kártyád a referencia órajelekhez képest, kb. annyit vegyél vissza a GPU és memória órajeleiből.
Egyébként nem a 4GB rendszermemóriából futsz ki? Az nagyon kevésnek tűnik az újabb játékokhoz...
Lapozófájl van beállítva kellő méretre? Memória használatot néztél? -
Nagytoll
senior tag
Sziasztok! TDR-hiba miatt nem tudok egy-két játékkal játszani amiknek erősebb grafikája van. Watch Dogs, Witcher 3, Thief, Lords of The Fallen, nagyjából minden 2014 után megjelent, grafikailag erős játék kifagy. Mostanában a witcher 3-mal tesztelgettem és csak átvezetővideók alatt fagy ki TDR hibával.
A rendszerem:
-CPU: Intel Core I7 2600
-GPU: Zotac GTX 660 ti AMP!
-4gb ram
-Asus p8h61 -m lx alaplap
-Corsair Builder series CX500 táp -500W
Egyszerűbb játékokkal semmi gond, se nem fagynak ki, se nem laggolnak. Ezekre néhány példa: Dishonored, Castle Crashers, Borderlands 2/Pre-Sequel, Tomb Raider. A hiba rögtön az után jött elő miután videókártyát cseréltem, egy Asus HD6670-et válott a 660ti, tápot is cseréltem, hogy biztos elbírja a rendszer. A hibát nem oldotta meg egy sima friss telepítés, próbáltam win8-at, 8.1-et, 7-et és most 10 van fent. Úgy tudom egy kicsit kontrollálni, ha msi afterburner-ben visszaveszek a GPU órajeléből és a VRAM-éból is, de ez nem mindig működik. Nagyon sok helyen keresgéltem megoldást erre a problémára, semmilyen regedit + beállítás nem segített, így 2 lehetséges megoldást látok most magam előtt. Az első, és talán költséghatékonyabb, hogy a videókártya feszültségét megemelem kicsit, hogy az alap órajelen mehessen hiba nélkül (a kártya alapból nagyon overclockolva van a referencia modellhez képest), ez elméletileg (szerintem) működhet, csak nem tudom milyen mértékben biztonságos. A második megoldás pedig egy alaplap csere lehetne szerintem, mert a mostani alaplapon csak PCIe 2.0 van, ez nem tudom mennyivel, de tudom, hogy visszafogja a kártyát. Na meg kellene a SATA3 és USB3 is, szóval ez egy egész jó ötlet lenne.
Most 987mV megy a videókártyába EVGA Precision X szerint, a kérdésem az, hogy biztonságos-e ezt 1000mV-ra emelni(ez az első lépcső/fokozat a csúszkán ahol emelni lehet a feszt). -
zivi
csendes tag
Az MSI Afterburnerrel a Core Clock-ot -105-re,(lejjebb) a Memory Clock-ot +38 (feljebb) Mz-re állítottam és eltaláltam, ezekkel a beállításokkal elindult a játék. remélem a többi is működni fog így.
amúgy nagy kár,hogy ezzel az Nvidia-ával ennyit kell mindig szórakozni, hogy működésre bírjuk.
-
zivi
csendes tag
Amióta Windows 10-re váltottam, sajnos már az NVidia PowerMizer Maneger-el sem sikerül elindítanom a programokat...előtte tökéletesen működött. Nem tudom mi lett a probléma. Viszont még nem adom fel állítgatom jobbra-balra hátha megjavul valahogyan ez a fránya videókártya... :
-
Gilberto
aktív tag
Sziasztok! A zöldek megint elcsesztek valamit? Mert megint elöfordul, hogy összeomlik.
-
Ferkósza
tag
válasz
biacsia #1422 üzenetére
biacsia, többiek, próbáltátok már felvenni a kapcsolatot az nVidia driverfejlesztő részlegével? Szerintem nekik is érdekük, hogy ez a hiba javítva legyen. Amelyikőtöknél meg 100%-ig reprodukálható a hiba, az nagy könnyebbség lehet nekik, hisz csak küldenek valami bűvös tesztprogit, ami leloggolja a dolgokat, és elvileg meg tudnák állapítani, mitől száll el a driverük.
-
Halkrisz
újonc
Sziasztok,
a probléma a következő, van egy Toshiba Satellite L50-A-10W laptopom. Egy Nvidia Geforce GT 740m videókártya van benne. Az összes játéknál, Furmarknál, 3dmarknál, belassul, csíkos, kockás lesz a kép és TDR hibával leáll. Autocad rendelerésnél újraindul a gép. Volt már fent win7, win8.1, több verzió, rengeteg nvidia driver, de mindig előjön a hiba. Ahol vásároltam, ott nem találtak hibát. A Toshiba magyar szervízében is volt, ők sem találtak semmit, szerintük programhiba vagy vírus. Ha az integrált intel kártyát használom semmi gond, Esetleg van valakinek ötlete?
Köszi -
marositech
senior tag
Sziasztok!
Nekem is előjött a hiba. De Win 7, de 8, 8.1 alatt főleg.
Randomszerűen lefagy mindkét VGA-m driverje (GTS8800 és GTX260),
Win7-nél azt csinálta, hogy szépen lefagy es reset.
Win8, 8.1-nél szintén lefagy, de valahogy visszaáll (játékközben is fél percig sötét a képernyő és folytathatom a játékot).
Driverhibára esküszöm illetve a kártyákra, alaplap upgrade volt közben és még OS frissítés.
De aza fura, hogy 4xx sorozatú GeForce-k és afelett soha nem jelentkezik a hiba, csak alatta! (több VGA-t próbáltam ki).
Most, hogy a nVidia nem gyárt több drivert a GeForce 3xx alatti VGA-kra...
Célszerű egy újabb VGA-t venni? -
swatti
tag
Totálisan nem szűnt meg a fagyás/hiba, de ezzel tudtam teljesen minimalizálni a hibát. Bármilyen más módosítás hatástalan és hasztalan volt nálam. Csak driverek cserélgetések után ez volt, ami látványosan és mérhetően "oldotta" meg a gondot.
GEFORCE 331.82 DRIVER
http://www.nvidia.co.uk/download/driverResults.aspx/70286/en-uk -
swatti
tag
A legutolsó nv driverrel ilyen eseményeket kapok.
A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
event 4101
--------------------------------A(z) nvlddmkm forrásból származó eseményazonosító 13 leírása nem
található. Az eseményt kiváltó összetevő nincs telepítve a helyi
számítógépre, vagy a telepítés sérült. Telepítheti vagy kijavíthatja
az összetevőt a helyi számítógépen.Ha az esemény forrása egy másik számítógép, akkor a megjelenítési
információkat is el kellett menteni az eseménnyel.A következő információk tartoznak az eseményhez:
\Device\Video7
Graphics Exception: ESR 0x405840=0xa204020eevent 13
--------------------------------\Device\Video7
Graphics Exception: Shader Program Header 18 Error\Device\Video7
Graphics Exception: Shader Program Header 9 Error\Device\Video7
Graphics Exception: Shader Program Header 3 Error\Device\Video7
Graphics Exception: Shader Program Header 2 Error\Device\Video7
Graphics Exception: Shader Program Header 1 Error\Device\Video7
Variable String to Large\Device\Video7
NVRM: Graphics TEX Exception on (GPC 0, TPC 1): TEX NACK / Page Fault\Device\Video7
NVRM: Graphics TEX Exception on (GPC 0, TPC 1): TEX LAYOUT\Device\Video7
NVRM: Graphics TEX Exception on (GPC 0, TPC 1): TEX FORMAT\Device\Video7
Graphics Exception: Shader Program Header 14_ERR\Device\Video7
Graphics Exception: ESR 0x405840=0xa2040a0e\Device\Video7
Graphics Exception: ESR 0x405840=0xa0040a0c -
Loha
veterán
Az Intel GPU drivert is cserélgetted?
Próbáld meg csökkenteni az NV VGA GPU és memória órajeleit vmelyik tuning progival ami kezeli, az valszeg segíteni fog.
-
Loha
veterán
Amit linkeltél videót ott pont az Intel driver TDR-ezik.
Amikor az NV GPU dolgozik, akkor a kép megjelenítése úgy történik, hogy az NV GPU kiszámolja a képkockát és beleírja a prociba integrált Intel GPU framebufferébe, majd az Intel GPU megjeleníti a monitoron.
Videó kimenetek csak az integrált VGA-ra vannak kötve, az NV GPU-nak nincs monitor kimenete, azért az Intel és NV drivereknek szorosan együtt kell működnie minden képkocka megjelenítéséhez.
Amikor az NV GPU dolgozik bármelyik GPU vagy driver a kettő közül hibázik, borul az egész, ez pont 2x annyi hibalehetőség mint egy asztali gépnél vagy egy hardveres multiplexerrel felszerelt laptopnál, ahol a dVGA-nak közvetlenül van videó kimenete. -
zivi
csendes tag
Köszönöm a választ. Az MSI Afterburner-rel nem sikerült beállítani a videókártyát. viszont kipróbáltam az NVidia PowerMizer Manager-t http://nvidia-powermizer-manager.software.informer.com/
és ezzel a programmal úgy néz ki, hogy elindulnakés jól működnek a játékprogramok. -
swatti
tag
Dell xps 502x corei7 nv 540m van és egy rakatszor bedobja a TDR hibát. Cseréltem egy rakat drivert. Különböző ideig bírta. Gyári dell driver 2xx az egy rakás az... Bedobja a TDR és a processt nem lehet leállítani. Azaz pl. aminél épp TDR-t dob azt a programot nem tudod kilőni. Forcolva se nagyon. Registry hax az kb semmit nem orvosol sajnos. Az szerintem csak cicomázás. Pedig piszkosul szeretem az nvidia támogatását és asztali kártyákban sose volt gondom igazán csak minimális, de ez a helyzet kiborít. Nem tudom valahogy elhinni, hogy erre a bugra nincs egy helyesen kezelt mód. 3xx simán kilövöm a processt és megy tovább minden, de ha nem teszek semmit megfagy a gép egy idő után. Ha bekövetkezik a hiba és kimegyek taskmanagerbe a hang alapján megy és fut a program csak kép nem jelenik meg ugye a hiba miatt.
-
Loha
veterán
Igen szoftveresen tudod állítani, hogy a CPU-ba integrált Intel GPU-t vagy a külön chipben lévő NV GPU-t használják a programok. Ha az újonnan megvásárolt gépen a kezdetektől fogva nem megy semmi az NV GPU-n, akkor szerintem érdemes lenne garanciában visszavinni a gépet, aztán oldják meg.
Ha tippelni kéne a hiba okára, akkor szerintem az egész gép instabil a 6GB rendszermemória miatt, ami áll a gyári 2GB-os modulból, és egy vmilyen a bolt által bele rakott 4GB-os modulból, amik nem szeretik egymást. -
zivi
csendes tag
Üdv! Nemrégiben vásárolt új notebooknál (Acer Aspire E1-570G, i3-3217U 1.8GHz 3MB, Nvidia Geforce GT 740M 2 Gb, 6Gb DDR3 memory, Windows 8 64bit) a Pc-s játékoknál nálam is jelentkezik ehhez hasonló hibaüzenet sajnos állandóan (az elején még internetezés során is fellépett,de már megszünt), és sorra állnak le a játékprogramok is ha az Nvidia-át akarják használni. Jelenleg csak úgy tudok játszni ezen a gépen, ha az Nvidia vezérlőpultban a 3d beállításoknál az integrált grafikát választom, és ezen belül a programbeállításoknál is csak a globális, azaz az integrált grafika előnyben részesítésével futnak zökkenőmentesen az egyes játékok (pl. L.A. Noire, WatchDogs, MementoMori2, A new beginning). Ez ugye azt jelenti, hogy az integráltat használják, vagy tevedek...? (nem vagyok képben a témában sajnos). A jópárjátékból csupán egy játék (miután a vezérlőpultban az nvidiát rendeltem hozzá) indul el, és a játék főmenüben, a beállításoknál megjelenik az Nvidia mint választott processzor is, viszont amikor folytatnám az utolsó mentéstől, vagy új játékot kezdenék akkor szépen leáll és megjelenik egy hibaüzenet
. itt egy kép az egyik ilyen leállásáról: http://kepfeltoltes.hu/140825/N_vtelenerror1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Segítségeteket szeretném kérni. Mit csináljak,hogy ne forduljon elő többet ez a probléma? Már számtalanszor újraraktam a windowst, különböző drivereket is kipróbáltam (az acer,nvidia honlapjáról is egyaránt, most jelenleg mindegyik a legfrissebb), az energiagazdálkodási módban az nvidia beállításoknál a teljesítményt is állítgattam stb., de mindhiába minden egyes próbálgatásom ezidáig. A felettem írt egyik hozzászóló a cpu órajel átállítását írta, én ahhoz sem nagyon értek, még megnézni sem sikerült eddig,hogy pontosan mennyi az enyémnek az órajele, nemhogy átállítani... valaki részletesebben elmagyarázná hogyan kell ezt megcsinálni? hátha nálam is beválik ez a módszer. Köszönöm! -
anti2142
újonc
Megvan a megoldás!
Töltsd le ezt a programot:
http://download.chip.eu/hu/MSI-Afterburner_6682027.html
Vissza kell állítani a videó kártya órajelét!
Itt egy videó hogyan kell csinálni érdemes előbb megtudni hogy mennyi a kártya órajele.
http://www.youtube.com/watch?v=PtpBRKqhzE4
Sok sikert én megcsináltam és már nincs TDR hiba töbé! -
Chris.G
tag
Sziasztok!
A gépem a napokban elkezdte kiírni, hogy képernyőillesztő nem válaszolt és utána sikeresen helyreállt!
Eléggé idegesítő, mivel percenként kb 3-szor kiírja, és akkor olyan mintha teljesen lefagyna.
GeForce 7300 GT a kártya tipusa.
Mi lehet a megoldás? -
Aynnas
csendes tag
Tegnap raktam újra win7 prof x64-et, legfrisseb vga driver és egyenlőre nem fagy ki nvidia hibával, remélem nem is fog újra problémát okozni...
-
Aynnas
csendes tag
-
Aynnas
csendes tag
Ami érdekes nálam, hogy a kártya pci-e x8 ban megy, de x16 slotban van, valaki tudja miért? Friss win7 x64 prof, lehet valami beállításom rossz?
-
Aynnas
csendes tag
válasz
biacsia #1439 üzenetére
nekem csak kifagyott, de mikor egy régebbi GTX260-as kártyát tettem a gépbe próbára, az is fagyott, ram csere után is, sztem nem vga hiba, tegnap jött ki friss geforce driver, azóta nem csinálja, sógoromnál van most az 560-as, lehet alaplappal ütközik, lehet pci-e vezérlő chip is, bár nem gondolnám, enyém 2011-es vétel, nem szabadna rosszalkodni még, viszont játék közben nekem nem volt baj vele soha, se kékhalál, semmi, csak megállt néha a gép és csak resetelni tudtam.....IE-nél....
Kíváncsi lennék már végre, hogy mi okozza, sztem nvidia nyom félre valamit, vagy véletlen, de lehet szándékos, hogy vegyen az ember másikat......
-
biacsia
tag
Igen úgy használom már ahogy említettem beleuntam, hogy a próbálkozásokkal csak ma néztem vagy 10 kék képernyőt...
Amúgy azért zavar, mert annó 2011-ben 66 e.ft -ot hagytam ott és most nem teljes értékű pedig úgy gondoltam 5 évig hozzá nem nyúlok (most 3 éves)
A frissítést megnéztem, volt ilyen törlöm, resi után próba. -
Loha
veterán
válasz
biacsia #1435 üzenetére
Amíg ki nem derül, hogy mi a gond, lehet érdemes lenne kikapcsolni a flash hardveres gyorsítását, hogy tud használni a gépet.
Jobb klikk egy videón -> settings -> enable hardware acceleration mellől pipa ki.Ha frissítetted a Win7-et, akkor a KB2670838 -as frissítés tud érdekes dolgokat művelni, esetleg próbáld meg leszedni, ha fent van.
-
Loha
veterán
válasz
biacsia #1433 üzenetére
TPU-ról esetleg megpróbálhatnál egy friss BIOS-t, mert ami neked van az a legelső verzió.
70.24.2E.00.02 verzióból lenne érdemes vmelyiket, amelyik órajelben passzol a kártyádhoz, mondjuk a legalsó 830 / 1002 -es. -
Loha
veterán
válasz
biacsia #1431 üzenetére
Kifagyott alatt azt érted, hogy kékhalál volt, csontra fagyott a gép, vagy csak a sima TDR üzi volt?
Nekem ez vmi hardveres problémának tűnik, egyáltalán nem biztos viszont, hogy a VGA a ludas.
Mit ír itt az Inspector BIOS verzióra? -
biacsia
tag
Az új driverrel is kifagy. A "may" nálam továbbra is "must" .
Kipróbáltam az inspectort:
P8 kényszerítve videók alatt- kifagyott.
Visszavettem a P8 órajelét(ugyan csak kényszerítvemarad P8 ban) 405->300 itt a feszt nem tudom állítani 950 konstans kifagyott.
Visszavettem P0 órajelét 830->700, feszt tologattam 1 V ;0.975 V(ez a gyári) ;0,962V; 0,950V kifagyott.
Őszintén szólva meguntam az egészet.
Még majd lehet kipróbálom másik gépben, ott mit csinál . Ha ott se jó, akkor visszaviszem gariba, bár az azzal járó herce-hurcához nem sok kedvem van. -
biacsia
tag
válasz
banhammer #1427 üzenetére
Current, Loha banhammer köszi a tippeket , igyekszem kipróbálni!
A release notes ban ez biztató mint fixed tétel: "Firefox browser may crash while running Adobe flash videos. " bár a may-t én cseréltem volna must-ra. Most töltöm az új driver, kipróbálom Ha nem jó , akkor nekiesek az
Nv inspectorral a dolognak . -
banhammer
veterán
Kijött a 332.21 WHQL meghajtó program.
Egy próbát megér. -
Loha
veterán
válasz
biacsia #1422 üzenetére
Melyik BIOS van a kártyán?
Ha a driver okozza a gondot és a 275.33-assal tényleg hibátlan, akkor elvileg a 314.22-essel is annak kéne lennie, csak utána kezdődtek a galibák, és a 314.22-es "csak" 1 éves driver.
A drivert custom módban telepíts, ahol ki tudod választani, hogy csak a drivert és a PhysX-et tegye fel semmi mást. A vga HD audio drivere felmehet nyugodtan, de ha nem használod, akkor tiltsd le az eszközkezelőben.A current által is javasolt NVIDIA Inspector Multi Display Power Saver (kép) részét is megpróbálhatod, korábban írtam a beállításáról.
-
current
tag
válasz
biacsia #1419 üzenetére
Ezt próbáltad már? http://prohardver.hu/tema/nvidia_tdr_hiba_van_megoldas/hsz_1339-1339.html
Nekem szeptember óta sosem jött elő a hiba ezzel a módszerrel, azóta sorban frissítem a drivereket is, semmi gond.
-
Aynnas
csendes tag
lehet elrejti, de ha a gépemben más kártya van, mondjuk a régebbi GTX260, akkor ez is ezt dobja, egyébként lehet windows 7 probléma is, bár sógorom gépében meg hibátlanul mennek a kártyák ma teszteltem, nekem se kék halált sem mást nem produkált azóta a gép, pedig BF4-et toltam pár órát rajta, nekem mindig IE-nél jött ki a hiba másnál nem, meg aida64 GPU Stress-nél....
Nekem megoldotta, azaz elrejti, de maga a kártya tuti nem hibás....másik rammal is néztem, alaplap vagy proci crash lehet talán, de ezeket nem tudom cserélni egyenlőre...
ÜDv.
jah és játék közben nekem sose jött elő---
-
biacsia
tag
Visszakerestem magam mikor írtam ide: 2013.08.28 ekkor követtem el azt a hibát , hogy frissítettem a driver-t az ép aktuálisra. Arra nem emlékszem, hogy akkor az épp mi volt. Visszakeresni se tudtam most így hirtelen megnézve augusztusra csak beta drivereket dob az nvidia oldala . Az biztos, hogy akkor/08.28/ kezdődött.
A tuningra visszatérve a 275.33-as driverrel akármit (cpu/vga) akárhova tuningolok jó minden. Viszont, ha felteszem ezt a 331.93 betat, vagy az előtte levő whql-eset, akkor a youtube video a hardver gyorsítással lefagyasztja a gépet alapórajelen és tuningolva is.
Ez a baj, hogy én tök mást tapasztalok mint a felhasználok és nem értem, hogy miért! Ha visszaolvasod, láthatod, hogy új oprendszer/1 napos/, csak a vidkari drivert tettem fel/ne ütközzön mással/ meg a flash playert a videóhoz és mégis rossz. Tényleg csak arra tudok gondolni, hogy valami kisült ezen a sz@ron és ezért nem bírja , de ez meg azért nem fér a fejembe, mert akkor meg hogy van az hogy a játékok jól mennek , furmark , memory stress nem dob hibát
Proci alap órajelen memók szintén alapon manual 1,6 V -al a 331.93-al szintén nem változtat rajta fagy, 275.33-al jó.
Lehet én vagyok az egyetlen aki így járt.. -
Loha
veterán
válasz
biacsia #1419 üzenetére
Nem a VGA memóriájára gondoltam, hanem az Intel procidra, meg a rendszermemóriádra.
újabb driverekben valtoztattak a frekvencia/feszültség vezerlesen ami miatt a nem referencia kártyák ha rosszabb minőségű alkatrészekből vannak osszeszerelve akkor nem képesek ezt elviselni.
331.93 bétában ezt javították amit a felhasználói visszajelzések is megerősítenek.Mikor jött elő a probléma pontosan?
Aynnas: Ezzel gyakorlatilag kikapcsolod a TDR-t (Timeout Detection and Recovery), tehát csak elkendőzöd a problémát.
-
Aynnas
csendes tag
Hello mindenkinek,
Nekem is van, talán volt ez a hiba, kb pár hete jelentkezett, jelenleg nem jön elő, mert találtam egy regedit bejegyzést, amivel így elsőre nem jött ki, aida64 stabilitás tesztnél mindig kijött a TDR, most viszont nem.A változtatás a lenti linken találjátok, nekem bejött egyenlőre, hátha másnak is bejön..
Kicsit érdekesen adja meg a regedit pontos helyét de meg lehet találni...
leírás hozzá:
A probléma megoldásához, nyissuk meg a regeditet. Start menü -> futtatás -> regedit. Vagy Win+R -> regedit
Navigáljunk az alábbi bejegyzéshez: HKLocal Machine/System/CurrentControlSet/Control/GraphicsDrivers
Majd a GraphicsDrivers-hez adjunk hozzá jobb oldalon (jobb klikk->új->duplaszó) egy új duplaszó bejegyzést, aminek a neve TdrLevel legyen, az értéke pedig nulla.Ha mindent jól csináltunk, akkor így kell kinéznie:
[link]tdr
Zárjuk be a regeditet, és indítsuk újra -csak a biztonság kedvéért- a windowst. Elvileg, soha többé nem szabad, hogy lásd ezt a hibát.
Remélem hasznos lesz másnak is, most rendszerstabilitás tesztet nyomom, hátha minden ok lesz végre...
Üdv.
-
biacsia
tag
Azt már kipróbáltam az elejen, mert ez volt az első otletem nekem is h rossz a tuning.aztán h memória hiba ,visszavettem az orajelet mint a gpu, mind a memória orajelet, nem javult meg. Leteszteltem memória stressz teszttel, azt mondja hibatlan. Furmark a végtelenségig mehet. Procit szintén teszteltem hasonló módon szintetikus testületekben is illetve játékokkal is. Pl f112 vel. Az pl nagyon erzekeny a procira. Ott van a crysis3 ami szintén megy hibátlanul. Csak és kizárólag a youtube videók akasztjak ki, de csak a 275.33utáni driverrel az újabb driverekkel elfogja magát. A 275.33 al viszont jó, akár 4,6 on jár a proci, akár alapon. Rengeteget olvastam már utana és az újabb driverekben valtoztattak a frekvencia/feszültség vezerlesen ami miatt a nem referencia kártyák ha rosszabb minőségű alkatrészekből vannak osszeszerelve akkor nem képesek ezt elviselni. Az az érdekes h nem gondolnám h az asus rosszabb alkatrészeket hasznalna, de az enyém ezt mégsem bírja. Ezek szerint rosszabb a kartyam mint a ref, pedig fizettem az asus matricaert.
-
biacsia
tag
-
banhammer
veterán
válasz
biacsia #1412 üzenetére
Ennyi összeomlást régen láttam már.
A BlueScreenView szerint szinte óránként omlott össze a rendszered a legkülönbözőbb rendszerhibákkal.Én a helyedben újra installálnám a rendszert, mert nem normális dolog, hogy ilyen sűrűn dobja el magát egy Windows 7.
Már az XP is elég stabil volt, én nagyon ritkán láttam kékhalált pedig több, mint hat évig használtam jó pár konfigurációval.Nem lehet, hogy valami szarul tört tűzfal, vírusirtó csinálja a fesztivált?
Az automatikusan induló programokat is meg kéne nézni, mert azok között is lehet olyan ami bekavarhat.Így távolról távirányítással nehéz a Windows-ból kiűzni az ördögöt.
-
biacsia
tag
válasz
banhammer #1411 üzenetére
Remélem látszik minden ami kell.
Inteles drivert én nem tettem fel le is van tiltva az integrált gpu.
Igen túlhajtom a gépet. A probléma ettől függetlenül előjön. Ez volt az első ötletem annó. Az az érdekes, hogy ahogy frissítettem a vga drivert , egyszer csak rossz lett. Előtte egy évig semmi gond nem volt, pedig hidd el néztem youtube ot korábban is
A képre visszatérve. Gondolom ami piros azzal van gond. Az egyik valami hdaudi.sys. Ebben az a vicc , hogy az integrált hangkártya is le van tiltva. A másik pedig az nvlddmkm.sys ami nyilván a driver része. Illetve a kék képernyőnél az utóbbi hibáját látom szintén. -
banhammer
veterán
válasz
biacsia #1410 üzenetére
Pont a lényeg maradt le.
A BluescreenView üzenetei a fontosak nem a keresési eredmények.
A BluescreenView-ról lőjj egy képet, a többi lényegtelen.Nem lehet, hogy valami régi driver maradt a gépen?
Intel VGA driver?
Mert a kódot beírva ezt találtam a neten.
És ahogy olvastam AMD driverrel is fenn áll ez a kékhalál.
Valahol azt olvastam, hogy memória hiba (is) lehet.
Túlhajtod a gépet? -
banhammer
veterán
válasz
biacsia #1406 üzenetére
Érdekes, mert a driver nem kék halállal szokott összeomlani.
Nézd meg a BlueScreenView-val a kékhalál okát.
Még egy laikus is ki tudja következtetni, hogy mi lehetett a kékhalál okozója.November vége óta használom a drivert Firefox-szal (TeCső, net, stb), hosszú órákat játszok a BF3-val, C3-mal és észrevettem volna ha valami probléma lenne a 331.93-as bétával.
-
banhammer
veterán
Érdemes kipróbálni a 331.93 Beta meghajtót.
Napokig nyúztam vele a Firefox-ot bekapcsolt hardveres gyorsítással és stablinak tűnik a meghajtó.Nálam csak a Firefox omlasztotta össze a meghajtót, hosszú órákat játszottam a Battlefield 3-mal (multi), Crysis 3-mal (multi) és játék közben sose omlott össze, csak a Firefox alatt ha be volt kapcsolva a hardveres gyorsítás.
Gigabyte GV-N560SO-1GI VGA-m van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 3070 Gaming X Trio - hibátlan - dobozos - eladó!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Új - VGA támasztékok, több méretben, fém verzió
- ASUS GeForce Dual RTX 2070S videokártya
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WN750-B - 34" IPS - 3440x1440 WQHD - 75Hz 5ms - FreeSync - HDR 10 - Hangszórók - sRGB 99%
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest