Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz MM #31662 üzenetére

"A nagyobb fogyasztás nem értem miért lenne furcsa, mikor nagyobb órajelen és feszültséggel ment a kártya?"

Ez rendben is lenne, csaképpen akkor miért csak 160FPS-t produkált? :D Ha azt veszem, hogy az enyém 1Ghz-en csinálta a 164-et, akkor a tiédnek 1070-en 170-175-öt kellett volna csinálni, nem pedig 160-at. Én a produkált sebességhez hasonlítom a fogyasztást, máskülönben nem sok értelme lenne nézni, a Logout tesztemben se véletlenül csináltam így. Azonos órajelen és feszültségen pl. a 7950-em 30-50W-okkal is többet eszik, mint pl a 70-esem... Ugyanis a villamos teljesítmény ugye P=U*I, de ugyanakkor a karin átfolyó áramerősség függ a feszültségtől, a GPU hőfokától és itt jön a csavar, a kártya szivárgásától. A 7950-emen pedig egy nagy szivárgású csip van, ami remek alacsony feszes működést tesz lehetővé, egy OC bestia a dög, a világból ki lehet tuningolni, ha meg bírnám hűteni, 1200 felett is menne az tuti, de a dolog árnyoldala, hogy többet is zabál tuningolva, mint a 7970-em, pedig jóval alacsonyabb feszen működik, és mégis, a fogyasztásmérő nem hazudik.... Cserébe a 70-es még gyorsabb is persze, miközben kevesebbet eszik...
    És amiről regélek már hetek óta, hogy itt gyengítettek a korábbi két 7970 típushoz képest a specifikációkon, azaz a fogyasztáson. Így jelentős költségmegtakarítást tud az AMD elérni, mert nem kell 7950-ként eladni a nagyobb fogyasztású csipeket letiltott számolókkal, hanem mehet sokkal több 280X-nek... Marketing szempontból is jól mutat persze, hogy akár 1Ghz az órajel, azt le se kell írni, hogy csak 850Mhz boost nélkül.... ;] Ja, és persze, sokat köszönhet ennek az új olcsósított árcédula.

A feszültség, amin ment a teszt amúgy igen hasonló volt. :K De nálam is csak a VRM hűtés miatt pörgött annyit a kopter, abból tehettek volna nagyobbat a karira, ezt már korábban is írtam. Persze, játék alatt 1Ghz-en alulfeszelve a 70 fokot se érte el a VRM, 2000-2200RPM körül. GPU ilyenkor 60fok alsó fertályán. :DD

Amúgy a csatalyst/beállításaim már ismered, OGL3-ban ment, meglestem, és win7 64bit SP1. :K

Jut eszembe, "ASIC quality" mennyi nálad a 280-on?

Új hozzászólás Aktív témák