- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Milyen videókártyát?
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gera021
aktív tag
válasz
Cybertrone #17297 üzenetére
pontosan 850/1202, nem lehet 1200-ra tenni, igy is jo lesz?
-
gera021
aktív tag
válasz
Cybertrone #17295 üzenetére
feltettem, fesz emelés nékül 850/1200-at simán vinni-e kell?
-
gera021
aktív tag
válasz
Cybertrone #17293 üzenetére
értem, és azzal valoszinö jo lesz? miért rossz a smartdoctor?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Cybertrone #17272 üzenetére
Egyelőre 1db vga lesz, de pár napon belül jön a társa is ha minden jól megy nem kell várnom sokat.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #17245 üzenetére
Ami számomra felettébb különös hogy két darab hd 6970, elpicsázza a tesztek többségében (90%) a GTX 580 Sli...
Szerintetek ez nem fura?! Ennyivel jobb a crossfire x mint az SLI?!
BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDEN KEDVES PROHARDVERES KOLEGÁNAK! -
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #17250 üzenetére
8xMSAA-val teszteltek a Ph-n. Állítólag ez a különbség oka.
-
Erdei88
veterán
válasz
Prohardveren valahogy mindig más eredmények és rangsorok jönnnek ki mint a külföldi a tesztoldalakon.
Megvan 8xAA, de hogy ennyi számítana?!
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #17247 üzenetére
Pont most láttam, hát ez a széria nekem kimarad...Ha meg kijönne valami kisebb kártya, az meg nem hozna akkora gyorsulást...kíváncsi vagyok a GTX5xx-ekre, hátha ... -
CptMisi
őstag
válasz
linket adsz?
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #17237 üzenetére
"anno a zafírokhoz sem volt semmi,"
Fogalmazzunk úgy hogy anno lehetett kapni, low edition kártyát is kapni tőlük. Sokkal olcsóbban. Úgy néz ez ki hogy van tőlük az Ultimate, (ezek a passzív hűtésű kártyák, nekem volt egy ilyen tipusú 3850-em). Vapor-X, speckó vapor chamber hűtésű kártyák, a Toxic ami a tuningról szól, és a végén az Atomic ami mindig valami különlegesség volt. Pld: Sapphire Atomic 4890
Atomic, és Ultimate kártyákrol nem tudok az 58XX sorozatban. -
aleister
veterán
válasz
Cybertrone #17237 üzenetére
Ezzel nincs is baj, sőt! Tele a fiókom a különböző nem használt átalakítókkal, kábelekkel...csak gondoltam rákérdek, hogy ez természetes e.
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #17225 üzenetére
elég igénytelen a hirdetés, hogy a legtöbb ember magától kerülje
-
jegenye77
addikt
válasz
Cybertrone #17223 üzenetére
Szerintem se éri be az 5870-et.
Jó a duma! Csak ki veszi be? -
LackoMester
addikt
válasz
Cybertrone #17219 üzenetére
Bizony.
ffodi sajnos nincs.
-
LackoMester
addikt
válasz
Cybertrone #17216 üzenetére
Alaphelyzetben én sem cseréltem volna le, de egész jó árban megkaptam a 6970-t ( szerintem 250 euró nem rossz ár ) és a 5870-t még egész jó árban el tudom adni.
Ezért döntöttem a váltás mellett. -
LackoMester
addikt
válasz
Cybertrone #17200 üzenetére
Világos, h. nemlesz olyan szinten.
-
lsc
nagyúr
válasz
Cybertrone #17200 üzenetére
Oliverda lemérte a drivereket egy pár játékban, azért van gyorsulás nem is kevés [link].
-
LackoMester
addikt
válasz
Cybertrone #17198 üzenetére
Nemtudom, csak este próbálom ki. Egyébként, ahogy olvasgattam a teszteket, nagyon driver szagú az egész, szerintem várható még gyorsulás.
Meglátjuk.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #17194 üzenetére
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #17192 üzenetére
Hm.....tudom, hogy körülbelül mennyi pontot ad, mert én is teszteltem 1095MHz-es GPU val
, és közel 5400 pontot adott.. Csak arra voltam kíváncsi, hogy valaki komolyabb tuninggal milyen pontot hozott össze.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #17146 üzenetére
Utána néztem és több tesztben jobb, igaz 1-2 fps... de jobbnak bizonyul 2 darab 5850 es mint egy 5970es... úgy hogy mindig is az órajel itt a domináns... ami igazából gyorsabb az 2 darab 5870 es, de ott persze nem a + 160 streamtól, hanem a 850/4800 as órajelektől...
Guru3d néztem a teszteket... és kijelenthető...
az 5970 = 5850 CF!
5850 OC > 5970! -
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #17085 üzenetére
"csóró atiéktól..." Kolléga ne röhögtess!
Annyi történt hogy amit ők 32nm-e terveztek azt 40nm-e kellet átépíteni. Ez van én még kevesebbet vártam. Azt hozzák amit szoktak Radeonék. Az nV a Fermivel mit össze szenvedett, és a rev2 lett az igazán jó. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Cybertrone #17092 üzenetére
Driver Cleaner/sweeper előtt normál uninstall is kell. Meg amúgy is a 3rd party progikat úgyis win "csökkentett mód"-ban kell futtatni.
Ha egyből ráengedi ezeket a progikat szokott előfordulni a telepíthetetlen driver esete, utána meg mennek sírni a catalyst topicba, hogy milyen szar az ATI driver csomagja
Mod:
No akkor 5850 hűtés csere témában inkább léghűtést nézegessek? Valahogy magamtól is arrafelé hajlok, mivel esetleg későbbiekben is lehetne majd használni másik VGA-n, ráadásul nem kéne bővíteni a vízhűtést újabb radival
Léghűtésnél milyen értelmes alternatívát ajánlotok? tapasztalat velük előny a döntésnél
Mod2:
Cybertrone (#17094)
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #17090 üzenetére
manual akarja vezérelni,de hiába húzza nem megy semerre...
mondtam neki az új kata helyett tegye fel a 10.10et én is azzal használtam. használjon afterburnert.
5850ről váltott 5870re..elvileg nem nagyon kell driverrel baszakodni....
innen biztos úgy ment el hogy tuti volt,hiszen ahhoz állítottam be az after ventiverzérlését..azóta is azt használom... 5870-gtx275-5850hez -
Zoo123
senior tag
válasz
Cybertrone #17087 üzenetére
Az 580- kb 40-50%-al erősebb a mostani kártyámnál, arra érdemes lenne váltanom, csak hát az ára...
Nekem nem ér annyit, majd a következő generációra, ezt most kihagyom. -
Zoo123
senior tag
válasz
Cybertrone #17085 üzenetére
"A normális alternatíva szerintem annak akinek 5870-e van hogy vár 28nm-re vagy vesz 580-at és akkor fog látni gyorulást! Nagyon ugy érzem hogy a sokadik bőr lehúzása az r600-as architektúráról már korántsem kifizetődő!"
Kurvaegyszerű a helyzet:
A 6xxx-es széria 32 nm-en jött volna de a tsmc elszúrta, ezért 40 nm-en jött ki -és hogy ne emelkedjen drasztikusan a hőtermelés- nem került bele a beígért ~2000 számolóegység hanem maradt csak ~1600 a 6970 esetében
A 6xxx-os szériát nevezhetjük egy "ráncfelvarrt" 5xxx-ös szériának is, valami olyasmi történt mint a 4870 --> 4890 váltásnál.
Bizony lassabb is lett a gtx580-nál, ez van, tsmc miatt szív ATI is Nvidia is, majd a következő generáció remélhetőleg immár 28 nm-en már remélhetőleg jó 50%-al gyorsabb lesz. Addig is akinek agyontuningolt 5850 vagy 5870-e van annak nem érdemes 6xxx-re váltani, kivéve ha nagyon-nagyon akar, akkor ott van az 5970, 6990.Én megfogadtam hogy vga-t csak akkor váltok ha az új legalább 50%-al gyorsabb a jelenleginél, különben nem érdemes...ehhez tartottam magam eddig is és ezt ajánlom másnak is!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Cybertrone #17063 üzenetére
Bocs, a kérdésem nem pont neked akartam címezni "csak így sikerült"
Nálam egyébként nem mini, hanem sima normál DP csati van a kártyán. Bár ez szerintem nem hinném, hogy befolyásoló tényező lehet a problémában. Én a hülye Asus lap biztonsági indítására (áramtalanítás után bekapcsolva először felpörgeti a ventiket, majd leállítja a gépet és 1-2 másodperc múlva elindítja rendesen) gyanakszom.
Néztem is van újabb BIOS a laphoz Asus P5K Premium. 0801-es van most a lapban és 1101 a legújabb, bár ilyen jellegű hibajavításról nem írtak a changelog-ban
Mod:
Na ha már úgyis errefelé "rontom a levegőt" megkérdezném, hogy a VGA hűtőjének cseréjére melyik alternatíva lenne a megfelelőbb: víz vagy valamilyen léghűtő? -
AtHoS
nagyúr
válasz
Cybertrone #17061 üzenetére
Hi!
Arra tudtok mondani valamit, hogy: MSI 5850OC DisplayPort-tal monitorhoz kapcsolva a szgép áramtalanítása után (pl. este kapcsolós elosztó lenyomva) később bekapcsolva a gépet (pl. reggel a kapcsolós elosztó felpattintása után) mindaddig ad képet, míg a Win7 kezdő logója el nem tűnik. Utána a monitor lemegy alvó módba, de az OS rendben beindul. Ha a monitort ezután egy DVI->HDMI kábellel rákötöm a kártyára, akkor képet is látni rendben, viszont a DP-n ezután sincs kép.
Ma délután úgy indítottam a gépet, hogy a win7 indítási hibajavító menüjébe beléptem, majd rezeteltem és ezután hagytam normálisan indulni. Ekkor probléma nélkül indult. Igaz még csak egyszer próbáltam csak.
És ami még furcsa, hogy a jelenséget nem állandó jelleggel csinálja. Viszont engem már az is bosszant, hogy egyáltalán egyszer is találkoztam vele és ötletem sincs mi okozza.
Valakinek valami ötlete, hogy mi a fene lehet?
Q9550@3700MHz + 2x2GB OCZ Reaper 1066@1044MHz + MSI 5850OC alapórajelen + 1,5éves FSP Everest 400W (fogyasztásmérő konnektorból felvett teljesítményre Furmark + prime95 alatt mutatott ~370W-ot) de még, ha a táp is lenne a hunyó. DVI-n keresztül hogy a fenében van akkor kép miközben DP-n elmegy alvó módba a monitor
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #17048 üzenetére
Persze, a játék motorja addig miért dobja ki a memóriából az adatot, amíg nincs szükség más adatnak benne? Ergo bennmarad a data, amíg valami "fontosabb" vagy frisebb ki nem löki. Ez nem jelent túl sokat. A 4GB ram az Ares-en ez mint írtam, a dupla GPU miatt csak 2GB.... A GPU számolókapacitás össze tud adódni, de a memória nem, mivel ugyanannak az adatnak két helyen kell szereplnie, hogy mindkét GPU a saját memóriájából elérhesse.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #17048 üzenetére
Én ezt nem tartom igazán reálisnak... mert haverom gépében 1560 mVram van és amikor jön lefele szépen a kép neki is leugrik 4ghz i7 mellett 26 fps-re... (gtx480)
Nálam meg 23 ra.
OTT SIMÁN a gpu ereje fogy el... nem a vram... 5870 esen se segítene már a +1 g ram... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #17021 üzenetére
Hát... Várjuk ki a végét... a hivatalos megjelenést... mit tud tuningban.
De az tuti hogy ez a real eredeje... akkor GTX 570 / 580 nekem sokkal szimpibb gépfejlesztéskor mint a 69xx sorozat... 6950 már gyengébb akkor mint a gtx 480 as...
Vagyis alig jobb mint az 5870 es...
Nem értem az AMD most... -
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #17030 üzenetére
Valóban a "lohol utána" erős jelző. Az viszont kicsit érthetetlen számomra hogy, lépéselőnyben voltak miért nem használták ki? Természetesen ezt az nV-él sem értettem, anno a 8800GT korszakban, tagadhatatlan hogy nagyon jól sikerült az a VGA de hogy 3 évig üljenek rajta?? Persze hogy az ATi ránőtt fejükre. Erre most ők is hasonló helyzetben ugyanazt csinálják. Hát ne legyek paranoiás és ne gyártsak összeesküvés elméleteket, kartelezésről?
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #17023 üzenetére
Visszaállhat a régi rendszer. Az nVidia mutatja az utat az AMD meg lohol utána. De valóban egy jó árazással megint tarolhatnak. Csak a presztízs csökken. Szerintem egyszerűen nem tudtak élni a lehetőségeikkel. Másrészt úgy látszik hogy az nV új fejlesztésű architektúrája kezd beérni. Itt újdonságot szerintem csak a 28nm hozhat az AMD háza táján.
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #17023 üzenetére
létezik...sőt.szerdától kapható is
valahol úgy láttam hogy ára a 100ast üti,de ebben nem vagyok biztosTeeBee73: visszaveszik a feszt a GPUról és a ramokról is..így elég sok energiát lehet spórolni,és persze az órajelek sem annyin fognak menni mint egy 580on...persze ez nem garancia hogy sajátkezűleg ne húzzuk meg annyira..meglátjuk. De az biztos hogy ezek alapján a 6990 elvérzett
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #17021 üzenetére
nem megmondtam? pedig én egyszerűen tippeltem
480 & 580 vs 6970...ami ugye nem valami hűde.
595 vs 6990...akkor bizony itt is bajba lesz az ATi....
egyvalamivel foghatja meg a vásárlókat...egy fasza árral.. -
laca000
őstag
válasz
Cybertrone #16891 üzenetére
1.3 frammel!
Oda ne rohanjak!
Ez a 6850 és 70 teljesen feleslegesen jelent meg. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16876 üzenetére
Szerintem lehetséges hogy a 6970 es már paliban lesz a gtx 580 al... a gond az ár.. úgye... mert nem 50 ezer ft kártyákról beszélünk már hanem 150 ezres vga ákról...
Lehet hogy vissza szerzi az AMD megint az első helyet... de az tuti hogy elfogja az árát is kérni érte...#16878) HSM
Így van, papíron már nagyon szép dolgokkal kecsegtet az új sorozat, egyedülállóan a többiekhez képest... a kérdés már csak az...hogy ez reálisan is igaz lesz e... -
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #16876 üzenetére
Igen erre fel írtam hogy megmaradtak a másodhegedűs szerepnél. Megvárták hogy mizu az új nV-vel és ahhoz idomulnak.
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #16873 üzenetére
"addig ki se adnak uj karit míg legalább partiban nincs a jelenlegi leggyorsabb zöldel,"
Pontosan ezért halasztották el a megjelenést, szerintem nem gondolták, hogy ilyen jól sikerül az új Geforce. -
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #16835 üzenetére
ugyan...nézzük az 1GPUs megoldást: 580 majdnem beéri az 5970et...10% eltérés van kb.
6990 kb 10-20%al lesz erősebb az 5970nél. az 595 meg bőven több mint 40%al az 580nál... egyértelműen az nV lesz a VGA király. Kár hogy a 6990et megkapjuk mondjuk 150be...míg az 595öt meg 180 alatt biztos hogy nemHaverunk zodiak kollega nyomta magát hogy evga 13x ftba tud hozatni.
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #16833 üzenetére
130ért már van eVGA 580
tehát nincsen annyira elárazva...majd az 595
vs 6990..mondjuk elég egyértelmű zöld fölény.
-
kucseranor
tag
válasz
Cybertrone #16780 üzenetére
Nem nyúltam a bios-hoz, Aida is Afterburner is, és Catalyst is 850-et olvas. Eddig ugye fagyogatott a kártya de most jó egy ideje. Le kell tesztelnem még másik gépben is.
-
laca000
őstag
válasz
Cybertrone #16758 üzenetére
Azt tudom azért kérdem,26-os nem is kellene mert ott az 50 colos tv-m.
-
kucseranor
tag
válasz
Cybertrone #16719 üzenetére
Az gáz mert ma vettem : ) Nyilván semmi köze hozzá a tápcsatiknak , de az nem lehet gond hogy nem kap 2x8-ast?
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #16656 üzenetére
Itt egy kép !
Ja, de ha lesz GTX595, ami 2db GTX580, akkor lesz itt háború ! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16654 üzenetére
Hát figyelj, a hd 6990 es adatait már közölte az AMD és az két teljes értékű hd 6970 magból lett összerakva...
Abban a kártyában 3840 stream processzor van. 2x96Texturázó. 2x256Bit (így 307.2Gb/s)
Véleményem szerint... A HD 6970esben megmaradt az 1920 Stream processzor...
Én is hallottam hogy 1500ra vissza vette a gyártó, de azt senki nem erősítette meg, az AMD se... nem is nagyon közölt adatokat, csak ezt a 6990 est csapta az arcunk elé... meg egy táblázatot hogy mit változtatott a 69xx sorozatban!Hát a gtx 580 as 140 körül kelteti magát... a hd 6970 es ha gyorsabb lesz, AMD se hülye... nem fogja 120é oda adni... ha a konkurens a lassabbat 140é eltudja adni...akkor bezony lesz vagy 160-150 az ára... de akkor a 6990 est meg nem fizeti senki sem...
vagyis többségünk nem hiszem.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16651 üzenetére
Elfelejtetted azt a dolgot számításba venni hogy feljavított stream processzorokról beszélünk...
a 6870 simán hozzá az 5870 es szintjét... 1120 streammal 45 körüli texturázó családdal...1darab fő tesszalátor egységgel...
Most ezt számold.. át figyelmesen... 1920 feljavított stream processzor 96 texutárzó... 2 darab fő tesszalátor egység.... 3szor gyorsabb tesszalácios feladatokra képes a 6970 es mint az elődje az 5870 en, és ez hivatalos adatok...
Őszintén a hd 6970 véleményem szerint *rommá veri az elődjeit... vele együtt a gtx fermi családot!
Szerintem most mindent maximálisan el fog érni az új sorozattal az AMD, egyedüli gpu úr lesz mind egy kártyás, mind két kártyás vga rendszerekben... (6970/6990es)
Főleg kicsit fura hogy a 6970 es már csak 2 gigás verziókban fog megjelenni!
Igen igen nem szarozik az AMD!
Csak fizesd meg ... -
kasa85
őstag
válasz
Cybertrone #16651 üzenetére
Én is kételkedek,de nem kizárt hogy így lesz mivel már illő volna elkenni a GTX580 száját.Persze ha minél lassabban jelennek meg a kártyák mi járunk jobban mivel nem fog hamar a süllyesztőbe kerülni,hanem még egy jó ideig el lehetnénk vele ,és az ára sem menne a béka segge alá,csak hát a pénz és a pénz itt a lényeg.Egy darabig biztos kiszolgálja a gépemet ez a kártya,de lehet majd be ujítók az ujj szériának a 2 magosára de majd kiderül.A lényeg aki most akar venni karit ne tegye mert itt az állítólagos utód és lehet hogy még sokat fog esni az ár a kártyáknak azt ki derül melyik az ideális választás
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16594 üzenetére
Igen, biztosan nem lehet tudni. De van azért háttér valóság alapja, hiszen pár hét és már láthatjuk őket HARC KÖZBEN hogy mit mutat fel az AMD.
Ne felejtsük el hogy a zöldek is nagy háborúra készülnek, hiszen beakarják vetni a GTX 570*580*595 öst!Egy kis információ.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16565 üzenetére
Nem hiszem mert a GTX 580 30-40% erősebb mint az 5870
durván.
#16566) Laraxior Annyiért Ingyen van, egy raklapnyi kellene! -
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #16561 üzenetére
Áhh, az 560 nekem felejtős... Az a 460 feljavított verziója, az nekem nem alternatíva az 5850-re.
Erről a vonatról már lecsúsztam, úgyhogy marad az 5850. Na nem mintha bánnám a dolgot...
Jóárasított 570-580 még alternatíva lenne.
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #16427 üzenetére
Köszi, sajnos ez kell a húzós játékokhoz !
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #16425 üzenetére
Akkor lehet hogy nekem élvezetes lesz ?
5970+5870 CFX -
vfeco
aktív tag
válasz
Cybertrone #16358 üzenetére
Ne is mond...
Hamarosan kiderül. -
vfeco
aktív tag
válasz
Cybertrone #16347 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Majd a holnapi próba fényt derít mindenre...
A Gar tuti ugrott, mert a ramsünik keveset hűtenek 5850-en, így ketté kellet szedni a gyári hűtőt és az alsó felét visszacsavarozni. Musashi csak a GPU-t hűti + a két venti az alsó gyári lemezt is. Musashi csak úgy feküdt fel a GPU-n, hogy leflexeltem egy kiálló darabot a gyári lemezből.
Bízom a szerencsémben... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16340 üzenetére
Igen.
Sajnos ez így van... ha már fizikát akarsz... veszel mellé egy nvidia kártyát... és itt nem a kártyán van a hangsúly hanem hogy NVIDIA...
Másrészt én játszottam maffia 2 gtx 480assal fizikával.... fura hogy míg azon alig láttam különbséget...néha néha Bereccent...de semmi gond nem volt a játszhatósággal...
Bekapcsoltam nálam.
Egy két jelenetnél fényképezett a gépem!
Mennyit számít egy nyamvadt támogatás... elnézést kérek a fizikás ATIS társaimtól...
De kipróbáltam... és látványban, grafikai szépségben 1% talán a különbség... többi az sabla...
már mint a fizika annyira látványos hogy semennyire, vagy csak én nem veszem észre a különbséget -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16338 üzenetére
Ez jogos. De ne feledd a gtx 480 gyorsabb mint a 5870.
Aki olyan kártyát vesz annak van gépháza és táp egysége is alá... extrém felbontásokban szűrőkkel a GTX 480 verhetetlen....
De tudod, kinek a pap, kinek a papné.
Nem pártolom az nvidiát.
De mindenki úgy él meg ahogy tud. Mind két cégnek voltak nagy durranásai...emlékezzünk csak a 8800 GTX korszakra... Hol volt az ATI? süllyesztőbe
Egyszer itt a kocka egy szer ott...
GTX 480 amennyivel jobb lett annyival is rosszabb...
az 580 meg már szerintem brutális lesz... 512Cudás szarrá húzott gtx 480...
felfogja adni a kérdést az ATisoknak is rendesen.
Persze a 150 ezres ára, nem éppen átlag ember pénztárcájához van szabva. -
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #16336 üzenetére
Ha nagyon izgatna, vennék egy GT220-at, de semmiképpen sem vennék 1.számú kártyának nV-t...rajtam nem gazdagodik meg...Amikor nV-m volt, akkor is szánalmasnak tartottam ezt a megoldást az nV részéről, ezért vettem ATi-t...persze nem szent egyik sem...
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #16334 üzenetére
képes lenne rá
de ő csak bukna azon, ha CPU-n futna rendesen
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16287 üzenetére
Csúnya lenne ha az a Quad Proci vissza fogná a 3 Gpu...
Gondolom 5970/5870 Crossfire, és hogy nem 640x480 felbontásban van használva...
Már pedig full hd avagy fölötti néhol... nem árt a több gpu, igaz azért túlzásokba sem szabad vinni
De szerintem nem lenne cpu limit, full hd felbontásban sem... főleg 3.7 ghz Q9550 essel...
Igaz nem hiszem hogy túl sokat gyorsulna a 2 Gpu hoz képest...
De azért pár % ot tuti... -
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #16287 üzenetére
Mitől is fogja vissza ?
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #16226 üzenetére
Szerk: a Sapphire az 5830-on Samsung chip-et használ míg az 5850/70 Toxic-on Hynix -et
-
viktor82
őstag
válasz
Cybertrone #16168 üzenetére
Igen 10.10-el mértem!
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #16157 üzenetére
Kap egy Zalman VF3000-et a Toxic belövöm 900Mhz-re ha kevés lenne, és kihúzom vele még egy darabig.
-
pincehely
addikt
válasz
Cybertrone #16144 üzenetére
Pontosan.
Csak azt is be kell állítani, hogy ne clone módban legyenek a kijelzők.
De hidd el nekem ez egyértelmű lesz, ha már rá lesz kötve minden. -
pincehely
addikt
válasz
Cybertrone #16142 üzenetére
Meg tudja csinálni, csak nem clónozni kell, hanem mindegyiket egyedi felbontásra kell állítani.
-
JCSABI
csendes tag
válasz
Cybertrone #16131 üzenetére
tettem uj win-t, 10.9 es driver van fent. A röhej az hogy az AVP DX11-be nem akad!!! Szeretném fejleszteni, ez nem kérdés csak nincs rá most kellő anyagi feltétel
ablakcsere fontosabb!
-
Zoo123
senior tag
válasz
Cybertrone #16115 üzenetére
Isual egy 5970-el bővítené a konfigját, ahhoz keres erősebb tápot, nem én a saját konfigomhoz!
De persze nagyon jó kis tápod van, elfogadnám! -
Isual
veterán
válasz
Cybertrone #16109 üzenetére
hmm... nem győztél meg
De azért nem olyan nagy arra az esély, hogy játék közben felrobbanjon?
-
Fejlesztő13
tag
válasz
Cybertrone #16098 üzenetére
Új kártya lesz használtat nem szeretnék venni. 3 max 4 évre tervezem ezért fontos a garancia ami használt áru vásárlásánál vagy nincs vagy csak a töredéke annak amit a boltban adnak.
-
Kuf1
csendes tag
válasz
Cybertrone #16092 üzenetére
koszi a valaszt ha esetleg maradnek a sima 5850 akkor vegulis tokmind1 a gyarto?
Toxic kicsit dragaugyhogy ezt meg atkell gondolnom hogy megeri-e az a +30k huf.
-
Gerisz
addikt
válasz
Cybertrone #16063 üzenetére
itt helyesbítek
"nem látjuk, hogy a Cypress-ek......."a végét jó hallani, mert most akartam venni Öcsémnek egy 460-at
-
VGYke
addikt
válasz
Cybertrone #16036 üzenetére
Én azt olvasgatom igen szerény, egyébként nagyon szar angolommal, hogy már megkezdték a kiszállítást a kereskedők felé (namost lehet hogy csak a chipeket a gyártók felé
), de okt. 22-én hoznak mindent nyilvánosságra, tehát a kártyák már léteznek!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16007 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen rev.
De megtudom mutatni hogy néz ki.: 2 hónapja vettem újonnan. De tanácstalan vagyok mert nem engedi szabályozni, vagy búcsúzzak el mindenféle windows alóli feszültség tuningtól? -
Levin01
őstag
válasz
Cybertrone #15998 üzenetére
Warezcsászár
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Cybertrone #15998 üzenetére
Te se szarral gurigázol
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15996 üzenetére
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15994 üzenetére
25k összpontszám nem lenne meg. Physx-el a cpu score 40k+ és így 23k körül van. I7-el physx nélkül a cpu score ~26k.
Most i5-el 20k körül van 24/7-ben, i7-el lenne mondjuk 21k.....annyit nem ér.
I7 860 a GPU score-on nem változtat..........
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15992 üzenetére
Meg, mert a cpu score 4260MHz-en 19500+ ha jól emlékszem.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15982 üzenetére
Vantage-ben teszteltem az órajelkülönbségeket.
1000/1225MHz volt a referencia.
75MHz különbség a ramórajelnél produkál +- ~150 pontot
75MHz különbség a GPU órajelnél produkál +- ~1000 pontotEbből az a tanulság, hogy ez a vga jobb 24/7-re, mert 1,2V kell az 1ghz-es gpu órajelhez, viszont versenyképes vantage eredményeket nem lehet vele produkálni. A másiknál ez pont fordítva volt.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15980 üzenetére
Igen én is így tudom, hogy 1250MHz-ig vannak hitelesítve. Sajnos ez nem megy 1250-et........a régi az ment 1385-öt is.......Most gyorsan kitesztelem mennyit számít a ram órajel pl tesztek alatt. Ha nem sokat akkor megnyugszom, ha sokat akkor......
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15961 üzenetére
Igen újrakezdődött. Én is elcserélem....most megyek lebonyolítani a cserét. Ha minden jól megy egy bő óra múlva már az lesz a gépben.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15957 üzenetére
Cserélték gariba ahogy kell. Az előbb hozta a postás.
Sajna rev2-es pcb-vel érkezett, szóval a feszemelésnek lőttek(szoftveresen legalább is
). Az újratervezett hűtés viszont meglepően jól sikerült a sapphirenak. Halk és hatékony. Természetesen feltoltam rá a VF3000-at(annak ellenére, hogy délután lehet elcserélem egy ref ASUS 5870-re
)
Most toltam rá egy Kombustort eddig 925/1325-ön megy a teszt, eddig nincs hiba, legalacsonyabb ventifordulaton 55fok a GPU.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Cybertrone #15882 üzenetére
Akkor semmi. De úgy néz ki megoldódott, kipróbáltam több másik aero-témát és sehol sem tapasztalom ezt (kopp-kopp)
-
TomiLi
addikt
válasz
Cybertrone #15877 üzenetére
Jobb is így, hogy semmi konkrétum. Így nem fogunk csalódni, mert nincs beígérve semmi....
Azért remélem, hogy nem csak egy ráncfelvarrott 5xxx lesz a 6-os széria....(#15878) M. Andris Te nem tudom mi van veled, te biztos az én hsz-emre akartál válaszolni...
ÉN semmi ilyesmiről nem beszéltem... Tőlem áll a legtávolabb ez a találgatósdi. Az előre jelzéseket, találgatásokat mindig fenntartással kezelem. Jobb szeretem megvárni, amikor megjelenik egy termék, akkor már aránylag valós képet kapunk róla. Ha lecseng a kezdeti őrület, és kezdenek szállingozni a már optimalizált drivrrel készült tesztek, a userek tapasztalatairól szoló írások, akkor lehet 90%-osan képben lenni... -
Karex
senior tag
válasz
Cybertrone #15811 üzenetére
Gari lesz ebből szerintem. Egyszerűen csak gyári órajelek alatt hajlandó csíkozódásmentesen futni.
-
Karex
senior tag
válasz
Cybertrone #15806 üzenetére
"Sajnos" ez már rev2-es nyák, ha jól tudom itt már nem olyan egyszerű a feszemelés.
Na most operában megint láttam, aztán furmark/kombustor semmi hiba. oO
-
tthomasso
tag
válasz
Cybertrone #15789 üzenetére
Gyere, nézd meg. CM690 ház+6 db 12 cm-es venti. Folyamatos, 1,5 órai játék után/Dirt2/ 59 fok. Én már rég megtanultam, hogy egy jól szellőző ház nagyon fontos. Üdv
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #15792 üzenetére
A referencia is tol a meleg levegőből a házba. Nem azt mondom hogy jobb de minimum annyira jó mint a ref és biztos hogy nem hangosabb. Szerintem halkabb.
Na de nem vitázni akarok Cyberharcos. -
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #15789 üzenetére
Nem jobb a rev1 ennek a hűtési megoldásnak a Vapor-X az alapja kisebb módosításokkal.
Hátránya hogy mint ahogy a Vapor is ,de kis mértékben a referencia is, a meleg levegőt a házba is tolja. Tehát elkél mellé egy jól szellőző ház. -
SzlobiG
félisten
válasz
Cybertrone #15758 üzenetére
Ez elég egyértelmű, hogy hígítani kell ő se úgy gondolta gondolhatod.
Nekem pl 5% elég a valvoline ból.
-
Darren82
tag
válasz
Cybertrone #15742 üzenetére
Logikusnak tűnik.
Egy leendő 6870es sem fog keveset fogyasztani, de ugye ez már nem az Evergreen család része... -
LW
őstag
válasz
Cybertrone #15739 üzenetére
Ha tud annyit, amennyit te feltételezel.
Kicsit elvakult vagy.
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #15737 üzenetére
Az ár lesz a kérdés!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #15735 üzenetére
Hát azért a GTx 480 ast ne becsüljük le... Sikerült kiprobálnom ... röpke 100% ra alázott meg a Lost Planet új részében minimum fpsben!
A GTX 480 magas felbontásban szűrőkkel, hihetetlen erős... barátom full hd tévéjén próbálgatjuk... de félelmetes!
Úgy hogy.. valószínű hogy a 6770 es még kevés leszellene
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #15733 üzenetére
Ez komoly... félő hogy a 6870 pofán fogja verni a fermi családot ahogy van!
-
TeeBee73
veterán
válasz
Cybertrone #15719 üzenetére
Végül is, igen.
-
tthomasso
tag
válasz
Cybertrone #15661 üzenetére
Köszönöm Uram. Eddig nagyon megvagyok elégedve vele. Üdv -
NOD
senior tag
válasz
Cybertrone #15665 üzenetére
Az nv az idövel cseszte el de nagyon. Már nincs értelme nekik bármit is kidobni. Max jövöre.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15661 üzenetére
Ne haragudj, hogy kijavítalak, de már többször láttam hogy ezt írod, és nagyon szúrja a szemem.
Az nem egyépként, hanem egyébként!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest