- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Home server / házi szerver építése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi haladó szinten
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
-
-
dark_hmz
tag
válasz
bajaki #23192 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen kártyám van, kipróbáltam Trixx-el. GPU 940 Mhz-ig ment el stabilan feszültség emelés nélkül. Most egy pici emelés mellett (1.163V-ról 1.173V-ra) használom 970Mhz-en, ezzel a beállítással eddig stabilnak tűnik (memória nálam is 1250-en megy). Szerettem volna megcélozni az 1000Mhz-et, de ott már a Trixx által engedélyezett max feszültség mellett (1.195V) sem volt stabil.
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22831 üzenetére
Nagyokos kolléga megmondta, hogy csak Inteles tesztprogramban jó az I7-em, és a monitorod miatt kevés az FPS-ed.
Biztos kevés az a 60, ami kifér rajta másodpercenként.
Nem fogok olyanokkal vitázni, akik nem akarják megérteni, amit írok, sorry, a véleményem már elmondtam, aki akarta, megérthette.
(#22830) Tomko78: Persze, reggeltől estig csak Inteles tesztprogramokon kéjelgek a kórájszevönömmel.
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22814 üzenetére
Kapott új oprendszert? NV-->Ati váltásnál (és a másik irányban is) nem árt egy tiszta telepítés, mert a régi driver maradványai be tudnak kavarni az új kari driverének... Amúgy ott valami nagyon nem ok, az 5830 nagyságrendekkel erősebb a 9500GT-nél...
Amúgy azonos grafikával ment jobban a 9500GT-n? Mert ha magasabbra veszed a grafikát, akkor a prociigény is nő valamennyit.
Értem én, hogy új gépnél kellemetlen, ha valami nem megy jól, de a GTA4 a leginkább proci igényes játék, amivel valaha játszottam.
És amúgy melyik patch van fenn a GTA4-en? És a VGA driver? És a driverből nincs valami rákényszerítve a 3D beállításoknál? Gondolok itt a driverből kényszerített AF, meg élsimításra?
Amúgy még anno csináltam pár videót, hogyan is megy a gépemen. Lesd meg, ha érdekel.[link] Ez még az 1.04-es patch-el készült, én azzal toltam végig, kicsit kisebb a gépigénye, mint az újabbaknak, viszont nem csúnyább.
Sajnos az EFLC miatt azóta le kellett frissítsem.
A Black Ops-t sajnos nem ismerem, abban nem tudok támpontot adni.
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22812 üzenetére
Hát, ha ezek a játékok fontosak neked, és nem vagy megelégedve a jelenlegi sebességükkel, akkor érdemes elgondolkozni a dolgon. Ellenben nem tudom, tudnál-e érdemeben erősebb procit rakni a gépedbe, a 6-magos a GTA4-en nem segít (csak 3 magot tud használni), a teljes phenom2-k 6MB L3-ja se nagy csoda, azonkívül meg ha jól tudom, ugyanazok, mint a tiéd. Mondjuk egy 4Ghz-re húzott Phenom2 már hozhat kb. 30%-ot, ami ugyan nem akkora nagy csoda, de érezhető lehet azért. Talán érdemesebb lenne megvárni, mit tudnak majd mutatni az új bulldozerek, és aszerint dönteni, hogy mi legyen. (Na, meg hogy a Bulldozer hogyan fog hatni a jelenlegi kínálat árazására.
)
-
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22807 üzenetére
Igen, ez ugyanaz a tünet. A monitornak égvilágon semmi köze ehhez, max erősíti a hatást az alacsony felbontással, ugyanis így arányosan kevesebb a dolga a VGA-nak.
A magyarázat pedig, hogy a VGA hamarabb elkészül a kép renderelésével, mint ahogy a proci a következő képkockához való adatokat (textúrák, fizika, animációk, vezérlőparancsok, stb.) szolgáltatni tudja, ezért a VGA-nak várnia kell (üresjárat amíg vár), ezért a kihasználtsága alacsonyabb lesz az optimálisnál. -
HSM
félisten
válasz
bajaki #22805 üzenetére
Ja, és még a patch-ot is fel kell rakni, legalább az 1.04-est.
Amúgy a játék nagyon prociigényes, nálam az I7 920-ast 3675-re kellett húzni az 5850 mellé, hogy jól menjen. Így minden High-on, 85-ös detail és view distance-el, 8X-os aniso-val elment igen jól.Alap 2,8Ghz-en nálam se megy jól ilyen beállításokon, de még lejjebb húzva sem az igazi. Szerintem a játék topicjában érdemes lenne körbekérdezni, hátha valaki a tiédhez hasonló procival/VGA-val játszik, neki hogy megy.
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22803 üzenetére
Amit leírsz (min-max grafon azonos FPS) az tipikus procilimit esete. A GTA4 nagyon prociigényes, bár ennyire talán nem kéne neki. A procituningod nem lehet sáros? Próbáltad húzás nélkül? Ramod a játék indítása előtt van elég? Optimális lenne, ha legalább bő 1,5GB szabadon lenne, mikor a játékot indítod. + érdemes lenne megnézni még, nem-e fut valami a háttérben, ami szórakoztaja a procit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The First Berserker: Khazan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Medence topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- További aktív témák...
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged