- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajaki
őstag
válasz
Repsol600 #28563 üzenetére
Na ez lefutott, nincs hiba.
Igaz Afterburner szerint itt sem ment 325 fölé egyhuzamban a memória.(#28564) hülyegyerek: Ha nekem szólt: nem tuningolom a procit, ha 12.3-nál újabb driver van fent akkor eseménynaplóban AMD Fuel Service hiba van. Ennyi.
Egyéb ötlet? Mi okozhat még ilyen fps visszaesést? Vagy ezek alapján nem a videokártya lesz a probléma forrása?
-
bajaki
őstag
Ami még fontos lehet, az az hogy MSI Kombustor alatt most is ugyanannyi fps-t ad mint amikor jól működött a gép, de az összes játék rosszul fut.
Akkor nem a memóriával lesz valami? Mert ugyebár azt a Kombustor nem használja ki...
-
bajaki
őstag
válasz
hülyegyerek #28557 üzenetére
Mert azzal már AMD Fuel Service hibát kapok.
Mert mivel jobb a 12.4? -
bajaki
őstag
Újradobtam a rendszert. hogy tutira tiszta legyen, aztán felraktam a 12.3-mas Catalystot.
Egy napig jó volt, nem volt fps lagg, de most visszatért. Tegnap reggel mikor bekapcsoltam a gépet a szokásos fps visszaesés fogadott. Újraindítás után jó lett. Ma ez már nem segített.Hardveres probléma lesz?
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám valószínűleg a videokártyámmal.
Mostanában valami gubanc van a driverek környékén és ha a 12.3-nál újabbbat teszek fel akkor az eseménynaplóban "AMD Fuel Service működése leállt hibaüzenetet kapok."
De nem is ez a fő problémám most, hanem az, hogy az eddig tökéletesen futó játékaim valami hihetetlen nagy fps visszaesést produkálnak. Példa kedvéért a Dirt 3 eddig tökéletesen futott vertikális szinkron mellett 60 fps-el, míg most 34-nél kiakad és baromira laggolósnak érzem. Ugyan e igaz például a Battlefield 3-ra is.
A kisebb gépigényű játékok jól futnak egy darabig, de aztán ott is jelentkezni szokott a hiba, visszaesik az fps és oda a játékélmény.Azt vettem észre, hogy ha újrarakom a vga drivert, akkor az első bekapcsolás után tökéletes a gép, mindaddig míg ki nem kapcsolom, majd újra be. Szóval szerintem valami a bootolásnál ütközik, de nem vagyok benne biztos.
Van valami ötletetek?
Gépem: lsd. adatlapom
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Az új tápegységem terhelés alatti hangját próbáltam meg hallgatni, de egész másra lettem figyelmes. Ha valamilyen grafikus program fut, akkor mintha a videokártya felől ilyen furcsa sípoló hangot hallok. De ezt csak nagyon közelről hallom. Csak azért vettem észre, mert nagyon közel voltam a gépben. Szerintem eddig is ezt csinálhatta, de nem vettem észre, mert egy az, hogy elnyomja a VGA venti a hangot, másik meg, hogy szinte alig hallható.
A videokártya: Sapphire 5830 Xtreme
Mit gondoltok mi lehet ez? Lehet valamit vele kezdeni, vagy ne is foglalkozzak vele? Gondolom ha ezzel vinném vissza garanciáztatni elküldenének a fenébe.
A kártya működését nem befolyásolja.
üdv
bajaki -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Van egy 5830 Xtreme kártyám. Tegnap nagyon meggyűlt vele a bajom. Szokás szerint a COD 4-el akartunk játszani haverokkal ami stabilan szokta adni a 200-300 fps-t néha megy csak 200 alá. Most nem futott rendesen. 50-60 fps-t adott átlagban a 100-at is alig érte el. A videokártya kihasználtsága rendesen 98-99%-on volt.
Aztán kipróbáltam a Dirt 3-mat is, ami a 60 fps helyett csak 30-40-et adott.
Szinte mindegyik játék ezt csinálja ami a gépemen van.Nem olyan rég csinálta ezt a problémát, de akkor a 11.7-ről lefrissítettem 11.12 és megszűnt. Most próbáltam mindenféle driverrel de ugyan az a probléma.
A Windows 7-et is újratettem nem segített.
Van valami ötletetek?
-
bajaki
őstag
válasz
intercooler #23328 üzenetére
"csak" 4800???
durva azért
na jó azért a phenom gyári hűtésén is lehet ilyeneket csodálkozni... -
bajaki
őstag
válasz
Sandrew #23324 üzenetére
Én sokat szenvedek a hűtéssel (5830), mert ha auton hagyom akkor olyan 70-75 fokig kúszik fel, és teljesen normális hang mellet, de ha magam állítok a hűtésen az már hangos, mert én úgy állítottam be, hogy ha pl. 60 fokos akkor 70-et jár a hűtés, így meg nem megy 67-68 fok fölé, nem tudom meg éri ez az a hang azt a néhány fokot...
-
bajaki
őstag
válasz
- = Zk = - #23259 üzenetére
4-0
Tökéletes lesz az.
-
bajaki
őstag
Szerintetek meddig mehetek el fesz. emelés nélkül?
-
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 5830 Xtreme kártyám, amit Msi Afterburnerrel 900/1250mhz-re húztam. Ez a max amit a program enged.
Azonban ma leszedtem Sapphire Trixx-et ami tovább is engedi húzni a kártyát.
Mennyi lehet az amit feszültségemelés nélkül még elbírhat a kártya?
Mi történik akkor, ha nagyon túlhúzom és feszültséget nem emelek? Kékhalál, fagyás? Ez okozhat bármiféle kárt a kártyában? -
bajaki
őstag
Megvolt a Win7 Reinstall, de nem lettek jobbak a dolgok.
Nem tudom, hogy akkor most mi van, hogy a proci vagy a monitor a szűk keresztmetszet. -
bajaki
őstag
Kicsit utánajártam a dolognak. Afterburnerrel nézegettem a kihasználtságot. Néha letettem a játékot és megnéztem mennyire használta a kártyát. Hát nagy meglepetésemre GTA IV-nél max beállításokkal leesett 50%-ra, Black Ops-nál 30-40-re. Ez mit jelent? Ez lenne a proci limit? Nem értem már akkor a dolgokat, a proci vagy a monitor a gyenge?
-
bajaki
őstag
válasz
Motion_Blur #22802 üzenetére
4 giga DDR 3 RAM
AMD Athlon II x4 640 3,3ghz-re húzva
500 gigás Samsung winchesterAz alacsony felbontás miatt lehet? Tervezek új monitort venni, az megoldaná szerinted?
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Bocsi a kellemetlen kérdésért, de jobb topicot nem találtam neki.
Szóval adott egy Sapphiere 5830 Xtreme videokártya, amit körülbelül 2 hete szereztem be.
Előtte egy Galaxy 9500GT-m volt.
Na most, első nekifutásra tök jó volt minden, kivéve a GTA IV-et, alap és full-grafon is ugyanannyi FPS számot produkált, ami éppen hogy csak súrolta a játszhatóság szintjét.
Ma felraktam a Call of Duty Black Ops-ot, ahol ugyanezt a jelenséget tapasztaltam.
A mai napon közben a Dirt 3 is elkezdett szórakozni.
Utána úgy döntöttem, hogy felrakom a 11.6-os drivert. Az hozott némi javulást, de még így is lehetne jobb. A Dirt problémáját megoldotta.A kérdésem: szerintetek ezeken segítene egy Win Reinstall?
Egyébként 1028x768-ban játszok, és 64 bites Win7-em van. -
bajaki
őstag
Tudom, ez már nagyon elkanyarodik a videokártyától, de az új 5830 Xtreme-emmel minden játék amit eddig próbáltam tökéletesen futott legmagasabb beállításokkal, kívéve egyet a GTA IV.
Próbálgattam többféle patch-el is de ugyanaz az eredmény...kevés fps. Alapgrafon is. Az előző kártyámmal esküszöm jobban elfutott (9500gt)
Kevés lenne hozzá az 5830?A gépem
AMD Athlon II x4 640 Proci @3,3 GHZ-re húzva
4 gb DDR3 RAM
Sapphiere 5830 XtremeNálatok elfutott ezzel a kártyával rendesen?
-
bajaki
őstag
1 hete van egy Sapphiere 5830 Xtreme-em. Na most akadtak vele problémák. Mégpedig, ha a hűtése automatikus vezérlés alatt van, akkor komolyabb játék alatt képes felmenni 70 fok fölé is.
Ha én állítom be a hűtést, akkor kicsit hangosabb de 70 fok alatt tudom tartani.Egy ilyen kártyának mennyi az a hőfok ami hosszabb távon még nem okoz gondokat? Ez a 70 fok elég kritikus már?
-
bajaki
őstag
Huhúúú, megjött az 5830-am.
Eddig Dirt 3-mat futtattam vele, nagyon szépen fut.
Benchmark szerint 64 az átlag FPS maximális grafikai beállításokkal.
Na majd még tesztelek. -
bajaki
őstag
szerintetek egy Athlon ii x4 640 és egy 5830 Xtreme párosból lesz valami probléma? Jól működhetnek egymással?
-
bajaki
őstag
Sapphiere 5830 Xtreme-hez melyik drivert ajánlanátok? Csak láttam, hogy némelyikkel volt valami probléma, a kártyám holnap vagy pénteken jön meg és gondoltam letöltöm előre a drivert.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
A Sapphiere 5830 Xtreme-ről mi a véleményetek? Van közületek valakinek ilyen?
Szerintetek ennyiért jó vétel? Volt valakinek vele bármiféle problémája?
Hány mhz-en is futnak a dolgok? Gpu az 800 nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- IPhone 13 Mini 128GB Bontatlan! ÚJ! Független! 12 hó jótállás!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest