- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Steam Deck
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
Ha a fogyi oly fontos, akkor egy Clarkdale-es i3 a legjobb választás szerintem. Fel lehet simán húzni 4 GHz környékére (sokkal könnyebb, mint a Phenom-okat) és oda az ehhez a kártyához elég lesz. Aprón 11-12ezerért mennek, hozzá a lapok sem vészesen drágák, pár ezres befektetésével egy nagyon jó kis konfig jöhetne össze. Én is ezt fogom tenni, mihelyst el tudom passzolni az A8-as procimat.
-
Papa18
tag
Üdv.
Én 5850-et is hajtottam egy 4ghz-es e8400-al, és semmi gondom nem volt, kivéve a gta4-et.
A többi játéknál nem sok különbséget tapasztaltam 4 magos procira váltáskor, mert már a 2 magossal is volt elegendő fps. 1680-as felbontásban. Simábbak lettek a játékok, nőtt főleg a minimum fps, de az e8400-al is bőven játszható értékeket produkált az 5850. Egy 5830 esetében pedig méginkább kisebb a cpu-limit.
Szerintem 5830 mellé pont jó választás a 2 magos cpu, csak kicsit meg kell cibálni az órajelet, mert alapórajelen szerintem kevés. -
Giot
addikt
A Sapphire Xtreme kártyák hűtése hasonló a Vapor-X-hez. Egy különbséggel itt nem alkalmazzák a Vapor Chamber technológiát, és ha jól tudom a hűtés csak a GPU-val érintkezik. Cserébe rev2-es Sapphire 58XX kártyákon a Vapor hűtés 3 hőcsővel rendelkezett míg a "sima" 5 hőcsővel.
Jól bevált hűtések ezek a nonref Sapphire kártyákon nem kell tőlük félni. Csak egy jól szellőző kuckó kell hozzá. -
shteer
titán
Igazából – és itt jön a lényeg – ez olyannyira nem számít, hogy a Sapphire kártyája nem csak terheletlenül, de terhelés alatt is csendesebb, mint az ellenfél. A kártyát gyakorlatilag alig hallani, azaz kijelenthető, hogy az Xtreme hűtése nem csak hatékony, de egyben kifejezetten halk is. Az egyetlen kontra az lehet, hogy ez a megoldás is a házba továbbítja a bordákról lejövő meleg levegő egy részét.
-
MZsoltee
veterán
Az előbbit (nem xtreme) venném, kicsivel hosszabb több heat pipe van rajta és ha mákod van és olyant fogsz ki akkor kapsz COD-ot hozzá.
De ha csak Xtreme-t találsz akkor azt is megveheted nyugodtan! Azért ilyen olcsó mert a Sapphire raktársöprést tart és hogy kimenjenek a régi gpu-k piacra dobták az xtreme változatokat (5830, 5850).
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- További aktív témák...
- 27% - MSI RTX 4060 Ti VENTUS 3X OC 8GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB White OC Edition - iPon garancia 2027.09.19.
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB GDDR6X OC Edition
- Asus RoG STRIX LC RX 6900XT 16GB DDR6 Videokártya! BeszámítOK
- ASUS GeForce RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 Videokártya (DUAL-RTX4060-O8G-V2)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 16GB NZXT H700 Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF F15 FX506HE notebook - i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD nVidia RTX 3050Ti 4GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(legalábbis ahol néztem). De elégedett vagyok az xtreme karival, win7 idle alatt hűs és csendes, majd nekilátok ubuntu drivert is felhákolni.