Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Biztos lehetsz benne, hogy itt is lesznek gyengébb darabok. Intelből ki lehet indulni, rohadt nagy szélsőségek vannak, már nem is számít a stepping se semmit.
Példa: Wolfdale
Van, ami 4GHz-et viszi 1,15V-al léggel. Van, ami 1,40V-al se képes stabil 4GHz-re.
C0-ból meg E0-ból is vannak jó meg rossz darabok. És teljesen mind1, hogy E8200, E8300, E8400, E8500, E8600 mindegyikből van jó meg rossz, meg kurvarossz.Én már nagyon régóta csak használtan veszek CPU-t, mert akkor tudom, hogy mire képes az, amit már elöttem teszteltek és tuti, hogy nem fogok ki valami szardarabot. Ez nekem még megér + x%Ft-ot is akár. Ha váltok AMD-re jövőre tuti, hogy maradok ennél a módszernél.
-
Gerisz
addikt
De akkor megint ott vagyunk ahol a part szakad. Ha nem tudod használni 4Ghz-en mert annak 1,6V-kell akkor kakukk. Az Intel-t lehet bassz.
Remélem nem úgy lesz az még, csak olyanok mint amik az én procimról voltak tesztek, hogy 1,5V-on se megy 3.2 fölé. Aztán szerencsére 3370 1,34V-on(nem csak nekem). Jaj de várom már.Bon3ss: Gondolod
Mod: De akkor is mé nem bírta
-
Atocha
senior tag
A képen 1,168V van, ami az 1,2V -hoz közelit, de te 1,6 illetve 1,8V-ról beszélsz.
Csak mert vagy én értek félre valamit, vagy te.A különbség az 1,2 és az 1,6 között 4 tized.
Most komolyan... én nézek be valamit vagy ti?
Mert az 1,168V szerintem abszolút nem sok.
[Mert itt] az intelnek 1,368V-ot adtak.
-
Gerisz
addikt
Nem lesz sok az az 1,6, meg 1,8V? Bírni fogja azt a lap? Meg hűtés milyen kell már?
Nekem 1,47-alatt elfüstölt az 57SLI 2 hónap után.
Pedig nagyon várom! Mert le akarom főzni Tesó 8400-át, hogy e faszi látod mit tud az AMD! -
Oliverda
félisten
válasz
csatahajós #189 üzenetére
Erősen kétlem hogy ezt a procit tesztelték ha tényleg teszteltek. Ez egy C0 steppinges ES amit még valamikor májusban gyárottak.
-
Sanyix
őstag
válasz
#65675776 #185 üzenetére
nem volt értelme olyan áron felvásárolni. Normális áron lett volna. Most is van, csak buktak rajta sokat.
Jönnek má ezek, nemsokára énis lecserélem majd a 4400+-os x2-t valami jóféle 95w tdp, de inkább max 65w-s csodára.
kíváncsi vagyok ezeket majd mennyire lehet undervoltozni, mert a brisbane x2-met eléggé 1,3v-> 1v
-
csatahajós
senior tag
válasz
Oliverda #183 üzenetére
Itt van némi bizonyíték a sráctól, hogy nem kamu:
"Quote:
Originally Posted by junkmonk View Post
can you post pictures of your setup and the deneb cpu so we know its not fake?
http://4.bp.blogspot.com/_lJdgLM3WR3...s1600-h/11.PNGhttp://3.bp.blogspot.com/_lJdgLM3WR3...s1600-h/10.PNG
http://markbench.blogspot.com/2008/1...-part-one.html
Crp1988 is offline Reply With Quote"Persze ezek 3D Mark pontok, tehát még kérdés hogy ez mennyire fog megjelenni valóságban, de ha igaz akkor tényleg nagyon, de nagyon bíztató!
-
westlake
félisten
-
bnss
veterán
-
HarryPotter
őstag
Ha volt már, elnézést: [link]
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #169 üzenetére
Igazad van, erre nem is gondoltam. Ha még ezekben a lapokban is mennének a Phenom II-k, az nagy előrelépés lehetne AMD részéről - szvsz.
gyiku: HT korlát van.
Atocha: egyelőre nem tudni, hogy milyen teljesítménnyel érkezik a Deneb, azt a pár grafikont, amit ebben a topicban látsz, ne vedd "szentírásnak".
-
Atocha
senior tag
válasz
Oliverda #167 üzenetére
"300-350 dollára tippelem a 940 BE árát. Nagyban függ persze attól hogy mit tud majd ténylegesen felmutatni."
Nos ez mindenképp egy érdekes kérdés. Az ATI 4850-70-es kártyák árazása még csak hasonlatosnak sem mondható a gtx260-280-as megjelenéshez. Én reménykedem egy hasonló megmozdulásban CPU téren is. Vagyis hogy jóval olcsóbbak lehetnek, mint az Intelek. Értek ezalatt egy 10-30%-os különbséget is akár.
A képlet 1xü. Ha ugyanazon az áron jön ugyanolyan teljesítmény mellett az AMD mint az Intel, akkor vérpistikeintelcsávó miért váltson intelről amd-re? Az AMD pedig piacot akar/kell nyernie, hogy ha fent akar maradni a víz felszínén. Szerintem olcsóbb lesz azonos teljesítmény mellett és nem 5 ft-al. -
Oliverda
félisten
Éppen lehet technikai akadálya is. Történetesen éppen az is elképzelhető hogy a 45nm-es procik IMC-je már csak unganged módot támogat, vagy éppen a split power planes nélkül nem lenne 100%osan stabil a rendszer. Nyilván nem tilthatják meg hogy az alaplap gyártók elkészítsék a támogatáshoz szükséges BIOS-t. Majd ha odakerül a sor meglátjuk hogy mi igaz ebből (is).
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #167 üzenetére
Ez egy érdekes kérdés, ha technikai akadálya nincs (lábkompatibilis, más probléma hirtelen nem jut az eszembe), akkor elméletileg műkődniük kellene.
Ha a pénzügyi szemüvegemet veszem fel, akkor ez egy marketing fogásnak láttatja magát, miszerint vegyen mindenki, aki Phenom II-t szándékozik használni új alaplapot (és mivel chipset terén igen jól áll az AMD, lehetőleg ilyen chipsettel szerelt lapot.)
300-350 dolláros induló ár elképzelhető, az lesz érdekes - az árakra vetítve -, amikor februárban jönnek az AM3-as CPU-k.
-
Oliverda
félisten
Arra ezért még kíváncsi leszek hogy sima classic AM2-es (értsd amiket kb. 2 éve adtak ki) lapokban menni fognak-e a Deneb-ek. Azt olvastam még kb. 2-3 hónapja hogy az AMD nem javsolja ezen procik támogatását a sima AM2-es lapokban.
300-350 dollára tippelem a 940 BE árát. Nagyban függ persze attól hogy mit tud majd ténylegesen felmutatni.
-
Raymond
titán
A lapok es a RAM olcso lesz, azok mas most kint vannak. A CPU arakrol egyelore egy hir van es nem tunik tulsagosan olcsonak:
"The best part of them all is the price: AMD Phenom II 940 Black Edition will set you back for 40% of the amount you have to shell out for Core i7 Extreme 965 and yet, it comes with a radically cheaper platform of equal or even better overclocking capabilities."
Ez €350-400 arat jelentene. Viszont ketlem hogy ezt megjatszanak mert igy veszik az elony az i7 920-al szemben. Amit nyernel a platform-on elveszitenek a CPU-n.
MOD: Link az idezethez: [link]
-
laci666
senior tag
akkor a 925-ös már DDR3-mal megy.
Úgynézki akkor maradok a 920-asnál a fincsi 4GB DDR2-es Mushkin ramjaimat nem akarom lecserélni.
Remélem azétrt itt nem lesznek olyan elveteműlt árak mint a nehalemnél hogy lap+proci páros 100k felett van és még a ramot nem is számoltam bele. -
laci666
senior tag
válasz
Oliverda #154 üzenetére
Phenom II X4 920 - 2.8 GHz, 4-Core, 2MB L2+6MB L3
Phenom II X4 925 - 2.8 GHz, 4-Core, 2MB L2+6MB L3
A két proci között mi a különbség a megjelenési dátumon kívül,mert én nem láttok semmit
4000Mhz =1,6v nem sok ez egy kicsit.
Én eddig max 1,5-1,55v adtam a procinak léggel. -
bnss
veterán
válasz
Oliverda #154 üzenetére
Puccs az AMD-nél.
Nyár elejére tervezem a CPU cserét, addigra remélem megjön a 790GX lap is. Remélehetőleg úgy lesz az NDA és a raktárkészlet felhalmozása, ahogy mondod. Erre mernék következtetni abból, hogy nem hozzák ki a Denebet karácsonyra, hanem inkább januárban "elárasztják" velük a piacot.
-
Oliverda
félisten
Hát, ha lehet hinni ennek akkor hasonló lesz a szitu az új 45nm-es procikkal mint a HD 4000-es széria esetében.
"For now, all that we can do is wait and see can AMD get back in the game or not. Judging by our sources, ATI guys are making great changes inside the company and changing the product line-up in ways that old AMD would never think of."
Az ATI átvette a hatalmat cégen belül.
Megpróbálják teljesen lefedni a piacot. 900-800, 700, 600, 400, 200 szériák. Május-június környékére már lesz miből válogatni.
Az NDA szerintem január 8.-án fog lejárni, addigra valószínűleg már a nagykerekben lesznek a procik mint az i7 esetében, tehát nem kell majd még további heteket várni rájuk.
Köszönöm!
-
Oliverda
félisten
Úgy gondolom hogy az Athlon X4-ből (Propus) lesznek ilyenek. Ráadásul azok viszonylag olcsók is lesznek. Túlzással azt is lehetne mondani hogy ezek lesznek az AMD 4 magos Sempron-jai. Személy szerint baromi kÍváncsi vagyok hogy mennyit fog majd számítani az L3 cache teljes hiánya.
Athlon XP - Athlon X4 (kimondva két meglehetősen hasonlóan csengő név
)
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #146 üzenetére
Kíváncsi leszek a fogyasztásokra, egy nagyon keveset zabáló X4-re fájna a fogam jövő nyáron.
-
Bluegene
addikt
hát ha az előbbi igaz guberálok itt a PH-n egy használt AM2+-os lapot majd 15K-ért oszt tolok bele egy jófajta denebet
, szerintem olcsón megúszom pláne ha eladom az E5200+lap kombót, talán 30K-ból, nehalemet meg 150K-ból "úsznám meg", megéri?
-
kommunism
aktív tag
Engem igazán az érdekelne hogy vajon milyen ár teljesitmény arányba lesz a dolog ugyebár most az intel irányitja a játékot de ha az amd is versenyképes processzorokkal áll ki akkor vajon mi lesz az árakkal megint elindul 1 áresés vagy mi?? Sőt azt se árt elfelejteni hogy gazdasági válság van..... rendkivül érdekes móka lesz ez a jövő év és monjuk ha az amd igy folytatja akkor elvben ez csak segithet nekünk lásd videókártyák
-
törölt tag
Én valami 65W-os példánynak örülnék a jövőre nézve, ezekből a cuccokból. Mondjuk egy gyengédebb X3-mas, nem is kéne semmit cserélnem a gépemben a processzoron kívül
-
Oliverda
félisten
Nem ismerem ezt a benchmark-ot de a "DX10 high, shaders very high, 1920x1200x32" nem éppen CPU limites beállításra vall, ez inkább a VGA-t nyírja...szerintem.
Gőzöm sincs hogy mennyire hiteles, ezért is hívtam fel a figyelmet arra hogy fenntartásokkal érdemes kezelni ezeket az eredményeket.
-
Oliverda
félisten
C3-as
Időközben újabb részletek derültek ki az állítólagos Deneb tesztől:
Only with factory default freqs.
Cpu name: Phenom II 940 (core Deneb, AM2+) @ 3GHz
Motherboard: M3A79-T Deluxe (AMD 790FX+SB750 )
Memory: 4096 Mb CSX 1066MHz (DDR2)
Graphics: Gigabyte 4870X2 2048Mb
Drivers: Motherboard bios: 0602, Catalyst 8.10, MB chipset 3.0.642.0
Crysis Warhead: DX10 high, shaders very high, 1920x1200x32, AA off
Results:
Average:47fps
Max: 84fps
Min: 36fps
bye: Dred
Its time to sleep fellaz! 4pm!lol
-
Atocha
senior tag
Én eddig csak olvastam, amit Ti irkáltatok, de most nem bírom megállni, hogy ne szoljak hozzá a topichoz. Igaz, érdemben új infokkal nem tudok szolgálni, de nyomon követem amit írtok.
Anno egy 2500+ bartonnal kezdtem, azelőtt legnagyobb sajnálatomra inteleim voltak. Akkoriban, egy 2,5-ös barton nem volt ám rossz cpu. Majd jött egy 3200+-os Athlon64. Imádtam. Aztán eladtam és vettem egy lapotopot Turion X2-el. Mai napig megvan és imádom (erről írok).Aztán beütött a menykü… elaludt az AMD és én nem tudtam értelmesre lecserélni a gépemet. A cégnél persze akkor is az összes gépet AMD-re cseréltem. Sempron, Athlon X2-esek, egy intel gép sem maradt. Dolgozni jó volt. Jah és naná hogy Ati kártyák vannak bennük.
Szóval amit kinyögni próbálok, az az, hogy roppant örülök, hogy mind videó kártya és mind CPU fronton felállni látszik az AMD. Úgy érzem itt az ideje elkezdeni gyűjtögetni egy új asztali gépre.
Egy fincsi Phenom II X4 920 + egy ATI 4850 512rammal nekem tökéletesen megfelelne.
3 éve várom, hogy lecseréljem a gépem és úgy örülök, hogy végre az AMD nagyot tud alkotni. Persze ne igyunk előre a medve bőrére, de most valahogy úgy érzem sikerült nekik.
Nektek pedig köszönöm az új infokat, híreket.
Hajrá AMD!
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #124 üzenetére
QX9650@4400mhz+4870X2@832/950=24823p
phenom II@4000mhz+4870X2@750/900=24312p
nemtudom, én ebből azt szűröm le h a deneb erősebb lesz a quadnál(pláne ha Vista alatt tesztelték, SzlobiG egy kiherélt XP-n ami gyorsabb), nagyon biztató, meg kéne kérni SlobiG-et egy QX9650@4ghz+4870X2@750/900-ra biztos kevesebb lesz mint a denebbel(ennek alapján)
-
Oliverda
félisten
Itt a dragon, és a cikk kicsit több képpel: [link]
Kiszivárgott egy pár eredmény, persze kérdés hogy igazak-e vagy csak egy gazdag elme agyszüleményei:
Cpu name: Phenom II 940 (core Deneb, AM2+)
Motherboard: M3A79-T Deluxe (AMD 790FX+SB750 )
Memory: 4096 Mb CSX 1066MHz (DDR2)
Graphics: Gigabyte 4870X2 2048Mb @ stockÉrdekesség képpen itt egy 3DM06 eredmény a PH!-ról (SzlobiG kolléga), húzott 4870 X2-vel és egy 4.4GHz-en ketyegő QX9650-vel: [link]
Az OP rendszert és Catalyst verzióját nem említik a blogon: [link]
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #118 üzenetére
Értem, hogy mire gondolsz, de én is le tudnám írni, hogy már átléptük a 6GHz-et, legalább valami "gagyi" CPUZ shotot kirakhattak volna. Vagy az NDA miatt nem lehet?
Nekem nincs szükségem arra, hogy ilyen gyorsan ketyegjen, mint már mondtan én egy alacsony fogyasztású példány szeretnék majd (persze ha egy kicsit feljebb lehet pöckölni feszültség emelés nélkül, az még egy piros pont).
-
Márk
senior tag
válasz
Oliverda #114 üzenetére
Hali!
Akkor ez egész jó eredmény a Phenom II-től, igaz?
Remélem, hogy ez a Phenom II valóban ütni fog, mint ahogy azt a tesztek is sugallják, és akkor majd valamikor könnyes búcsút veszek a jelenlegi Athlon 64 X2 6400+ Black Editionomtól egy Phenom II kedvéért....
Üdv.: Márk
-
Oliverda
félisten
Ez egyezik a ripping-es Yorkfield rekorddal.
-
Márk
senior tag
Egész jól tuningolható ez a Phenom II......
[link]
-
A környezetbarát Kingston-t vettem, ami kb. fele olyan magas mint a hagyományos DDR2 modulok. Szerintem a gyártmánnyal nem lesz gond, inkább akkor már a 800MHz-el, bár remélem egyikkel sem!
Köszi a választ!
-
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy a PhenomII-eshez elég lesz-e a DDR2-800 memória?
Rendesen bevásároltam ebből a típusból biztos ami biztos (8GB), ki tudja nem-e mennek fel a ram árak!?Phenom-ot akartam venni, de most már inkább kivárom a Phenom2-t. Tehát a kérdés az első mondatban, nem szeretnék megválni az 1-2 hete vett DDR2-800-aktól. Nekem úgyis megfelel, ha be lehet állítani, hogy a RAM menjen 800-on, a proci meg a saját rendszerbusz frekijével.
Előre is köszi!
-
Aylarth
tag
Szerintetek érdemes lecserélnem a 800Mhz-es CSX ramjaimat 1066-okra majd egy 940-hez, vagy jó lesz ahhoz is 4-4-4-12-őn hajtva? Többet ér majd egy 5-5-5-15-ös 1066-os csomag?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest