- Milyen TV-t vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Gaming notebook topik
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcias
őstag
válasz
Templomegere #2977 üzenetére
A Perynn teszthez képest is? Mert szakmailag kb. ahhoz hasonlítható.
A TLB bug mondjuk egy jó nagy Intel lobbyval indult. -
marcias
őstag
válasz
Oliverda #2958 üzenetére
Hmm... memória olvasás, L3 olvasás és memória késleltetés tetszetős, kérdés, hogy ezek együttsen elegendőek-e ahhoz, hogy átlagos használat során gyorsulást érzékeljen az ember? Ha jól számolom, ebben a háromban átlagosan 10%-os a javulás, mondjuk ha jobb késleltetéssel el lehetne érni olyan 45ns latency-t, azt már néhol lehet, hogy érezni lehetne...
-
marcias
őstag
Azt hadd kérdezzem meg, hogy a DDR3 1600-zal vajon mennyivel gyorsabb mint DDR2 1066-tal? Ez csak azért érdekel, hogy érdemes-e kicsit várni, és majdan DDR3-as lappal, proccal venni egy ilyen konfigot, vagy nincs számottevő gyorsulás DDR2-höz képest? Az árat most hagyjuk ki a mókából.
Micsoda DDR sorminta.
-
marcias
őstag
válasz
antikomcsi #2807 üzenetére
Igen, de ennyi erővel akkor minek is készül el? Hiszen már csomó helyen van róla teszt. A PH-n eddig mindig viszonylag gyorsan (ha nem is elsőként) megjelentek a nagyobb újdonságok tesztjei, és ezen felül a cikkek minősége miatt emelkedett ki a tömegből. A másik dolog meg, hogyha későn érkezik, akkor már (ahogy írtad) nem is emelődik ki a mezőnyből, hiszen sokadszorra írja le ugyan azt.
Bon3ss: Valóban, az új szervert is mostanában bütykölik, ez mondjuk elvonhat erőforrásokat a teszelésről. (Egyedül azt nem értem akkor már, hogy "USB-s kenyérpirítót" hogy volt idejük tesztelni (talán, mert az gyorsan megvan)
)
-
marcias
őstag
válasz
stratova #2736 üzenetére
Hát egy rögtönzött fejszámolás után nekem ez sehogy sem jön ki 77k-ra sajnos. Oliverda által ajánlott 780G-s lap lenne az ideális, mert a 740G-ben eléggé kiherélt GPU van. Kb. 20-22k körül mozognak a jól felszerelt giga 780G-s lapok (pl ez). Szóval már a proci és a lap együtt 75k körül van, és akkor erre jön még a ram, szóval olyan 90-95k körül lenne a vége, a ramtól függően.
Egyébként nem tudom mennyire akarsz tuningolni, illetve mennyire kell a nagy teljesítmény, illetve mennyire fontos az, hogy benne legyél a meghatározott 77k-ban, de pont kijönnél egy olcsóbb B3-as sima Phenommal.csongi: komolyan, sztem az ipon-on előbb lesz phenom2 teszt, mint itt a PH-n... nemtom mi van...
-
marcias
őstag
Amikor az alaplapon volt rajta, először azt hittem abból a nedvszívó tasiból szedte ki a gyöngyöket.
Jah akkor ez olyan, mint a mobilarénán az öngyújtó, nem? Hogy lehessen tudni mekkora.Meg egyfajta védjegy. Ötletes.
Én meg itt indítványozom, hogy keleten szokjanak át a latin betűkre, legalább a neten, mert marha idegesítő.
-
marcias
őstag
válasz
jones965 #2677 üzenetére
Na ez nekem tetszik. Hasonló fogyasztás mellett +1GHz.
Ezen felül, 3->3,4 GHz-re emelést a fogyasztásban gyak. észre sem lehet venni. Ez azon túl, hogy szerintem örvendetes, megerősíti azt a lehetőséget, hogy legynek gyárilag 3,5-re skálázott darabok, hiszen kb. annyit bírhat el alapfeszen.
-
marcias
őstag
válasz
leviske #2657 üzenetére
Jaja, csekkoltam még anno azt a cikket. Lehet, hogy fel is lehetne állítani egy képletet, aminél X a fogyasztás, és az a feszültség és az órajel arányában növekszik, persze bizonyos architektúráknál. (Ez segítség lehetne azoknak a kezdő(?) tunereknek, akiknek nincs fogyaszásmérőjük, és érdekli őket hogy mennyit eszik a gépük).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Facebook és Messenger
- Mobilinternet
- Yettel topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Nagyon meghúzza a nadrágszíjat az Intel
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, bontatlan AMD Ryzen 5 7600X BOX AM5 4,7 - 5,3Ghz
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- MOST NAPONTA -1000 FT: Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged