Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
seederking #26125 üzenetére
Neked is minden jót. Enyhe kategória váltás!
-
lsc
nagyúr
válasz
seederking #26108 üzenetére
Több fps-t nem kapnál de sokkal gördülékenyebb a rendszer.
-
HERR Z
veterán
válasz
a lap támogatja az fx 8350 és 20-at csak mivel foscsy a vrm-je ezért minimum hűtened kell azt, és még a tuningot is elég finoman tudod csak adagolni, kb 1.2-1.25V-ig elég az a lap
ergo ha belenyúlsz lesz egy fx-9370-ed, de lehet csak 4-4.2ghz körül tudnád használni
lap update egy asus m5a97 r2 evo-ra kb 7-8k, azzal már a táp lesz a limitálóaz hogy 7870-hez elég a phenom háááááát....én 4.2ghz-es phenomról váltottam, igaz 4.8ghz-es fx-re, de itt eléggé van ugrás, főleg min fps-ekben, tehát egy sima far cry 3 is 10-15fps-el simábban fut, multis játékokról nem is beszélve -amikben elvileg még jobb, bár nem néztem. GTA4 elvileg nem használja az össszes szálat de ez is javult, érezhetően.
az ssd tényleg sokat dob a rendszeren, de a játékok nem fognak tőle jobban futni
szal....tudni kellene egy keretet mennyit szánsz rá, aztán azon el lehet indulni, mostani játékokban fx már eléggé szépen teljesít, ergo reális fejlődési alternatíva -
Redneck
nagyúr
válasz
SSD-től csak gyorsabb lesz a rendszer és a programok betöltése illetve használata. Ha fpst szeretnél növelni akkor erősebb CPU kell. i5-ös vagy FX-es rendszert építhetsz és belerakhatod a jelenlegi cuccaidat.
Ettől függetlenül egy SSD sem árt. Én is veszek a Phenom mellé egy 240 gigásat a rendszernek és játszani, de a HDD-n amúgy is dolgozni akarok egy másik operációs rendszeren. -
lsc
nagyúr
válasz
seederking #26105 üzenetére
Egy 120-asra felfér az oprendszer és pár sűrűbben játszott játék, 20e körül megúszható.
-
lsc
nagyúr
válasz
seederking #26101 üzenetére
A helyedben inkább egy ssd-t vennék, az sokkal többet dobna mindenen, az a 3,8-as phenom 1900-as felbontásnál annyira nem gyenge még általában.
-
leviske
veterán
válasz
Én eddig neten nem láttam olyan játékot, ami mellett 100%-on futott volna a Phenom, míg a Pitcairn alig van kihasználva. Jellemzőbb, hogy pont a GPU fut végig 99%-on, a CPU meg 60% körül ingadozik. Az új COD se tűnt CPU zabálónak és az ACU-t is jobban fogja a GPU, a Gaming Evolved címek meg ugye eleve nem szenvednek ilyesmitől.
Amiben meg konkrétan az AMD CPU-k vergődnek (pl AC4), ott a FX8-asok ugyanannyira padlón vannak, mint az elődök. Sőt. Szóval lap+CPU cserénél akkor már Intelt vennék.
-
nanus
senior tag
válasz
Nem csodálom hogy tanácstalan vagy......hasonló cipőben járok....én a a kivárásra játszom
Szerintem egy 7870-ez nem éri meg procit váltani.... ha csak valami multit nem tolsz komolyan. -
NielsX
tag
válasz
seederking #25203 üzenetére
Nekem dettó ugyan ez a konfigom kb, bár a procim 3.9ghz-en (1.32V~45C max terhelésen
) megy, de még így is érzem hogy ez már nem elég a bf4 multi alá: proci 90-99% között szenved, a 7870-em pedig 60-70% körül futkos (1920*1200 high beállítás). Én mindenképpen intel vonalon gondolkozom a jövőben 2500k 3570k körüli vonalon vagy felette.
-
b3Ro
senior tag
válasz
seederking #25216 üzenetére
A ht az jo alapom. Nincs tul sok ertelme hajszolni.
-
varmi2
nagyúr
válasz
seederking #25214 üzenetére
Igen a cpu nb feszt
-
b3Ro
senior tag
válasz
seederking #25212 üzenetére
Nb nek mehet 1.2v. Ugy 100℅ hogy viszi a 2400 et, de egy kis finomhangolassal a 2600 is meglehet. A procinak is adjal 1.4 et es ugy probald a 3.8 at. Ha stabil akkor vegyel visszabb a feszultsegbol, ha keves akkor adj meg neki. Fsb is emelessel is huzhatod a cuccot, de mindig csak 1 valamit huzz, es azt teszteld ki.
-
HERR Z
veterán
válasz
seederking #25210 üzenetére
nem lesz akkora ráncfelvarrás hogy vastagabban foghasson a toll, maxxx a 9370 férhet be sztem 125-140w-ba, ha csudajól sikerül
igazából a procid már elvesztette az árát, szal a későbbi cserén bukni nem tudsz
a lapodban van akinek ment van akinek nem, esetleg fx-es topikban vagy a lap topikjában olvasgass többet(igazából az én lapomról se írtak sok jót....)
-
HERR Z
veterán
válasz
seederking #25208 üzenetére
A 8300 az csak oem csatornán létező 95w-os proci, logikusan azért csak az van benne a support listben mert azzal nem throllingol....azaz sztem egy 8350-et is el tud vinni alapórajelen de alulfeszelve, turbo off-al, esetlegesen vrm bordát ventivel megtámogatva
ha amúgy nem sos a csere akkor sztem a jövő évi ráncfelvarrott fx-ekig ki lehet húzni x4-el, én is ezt tervezem, vagy egy értelmesebb 1.3V@4500Mhz körüli 83x0-et kukkantanék -
HERR Z
veterán
válasz
a 970 extreme 3 kevés lehet majd a 83x0 procikhoz, legalábbis tuningot egy centit se nagyon remélj benne
amúgy csak ezekre érdemes szerintem váltani -
varmi2
nagyúr
válasz
seederking #25205 üzenetére
Addig míg nincs új proci, ha van megfelelő hűtőd, akkor tekerd fel 4Ghz-re. Nekem is annyin fut jelenleg.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Nekem jövőre lesz esedékes a váltás. Én ha lesz pénzem akkor fx8320-8350 lesz, ha kevés pénzem lesz, akkor fx 6300. Az játékfüggő, hogy mennyi plusz fps-d lesz. Nézd meg, hogy most hány %-on megy a vgád, az imént említett cpu-k 100%-ban kihajtják full hd-ban.
-
varmi2
nagyúr
válasz
seederking #25177 üzenetére
Én ezt a pasztát szoktam használni, az egyik legjobb.
-
b3Ro
senior tag
válasz
seederking #25177 üzenetére
Az nb az nem magas. A pasztarol en meg bem tudok mit mondani. Lehet en vagyok a tudatlan..
A hofokot mivel mered ? Biosban mennyi az annyi ?
-
b3Ro
senior tag
válasz
seederking #25165 üzenetére
Mennyi feszt kapott az nb ? Milyen pasztat hasznaltal ?
-
LLKobe
veterán
válasz
seederking #25147 üzenetére
Számomra ez sima instabil procituningnak tűnik...
-
Apollo_21
addikt
válasz
seederking #25149 üzenetére
Sajnos még nemtaláltam meg..de emlékeim szerint részletezték gyáriszám szerint is... Keresgélek még!
-
Apollo_21
addikt
válasz
seederking #25147 üzenetére
Tuning nélkül is elöjön? Mert ha igen akkor még játékos lehet a vga is...bár nemtudom érintette-e a Black Screen a 7870et...de sanszos...legalábbis nagyon nagy a hasonlóság a hibát tekintve.
Sokban segítene a vga váráslásának időpontja/sorozatszáma is. -
lee56
őstag
válasz
seederking #24690 üzenetére
Főleg a kiadás utáni állapotokra gondltam amikor azt mondtam, tény hogy régebben alig jött ki pár patch a játékokhoz, most meg nem ritka a 9 és mégtöbb, és nem azért van ez mert régen nem törődtek a játékokkal kiadás után annyira.
Amúgy meg a phenom2 egy nagyon jól sikerült proci, és simán megállja a helyét ma is, ja és nekem is az van, még mindíg.
Sőt akár nagyobb VGA-val is megbírkózik, főleg ha nem low-ra állítjuk a grafikát.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
seederking #24680 üzenetére
Én anno egy 965BE procival toltam 3,6GHz-en egy 6750 VaporX kártyával és gyönyörüen futott 1280x800-on DE a fiju gépén Athlon 64 X2 4200+ egy ATI 2600pro 512 is akadásmentesen ment 1024x762-őn
Aki azt mondja hogy az AMD nem játékhoz való az erőssen elkapta az USER FAIL nevü betegséget -
lee56
őstag
válasz
seederking #24687 üzenetére
Kezdetben tényleg optimalizálatlan volt, de manapság melyik játék nem az. Amúgy eredetiben minden patchel (steames változt) semmi gond nincs, még kétmagoson is tűrhetően fut. Attól hogy rosz virágbolti verzióval toltad, a játék még nem szar.
-
varmi2
nagyúr
válasz
seederking #24683 üzenetére
Üdv!
Én is toltam egy darabig a GTAIV-et, de egyátalán nem droppolt, és teljesen játszató volt, full hd-ben, max grafikán, talán az élsimitás nem volt maxon(erre most nem emlékszem), és a látótávolság nem volt maxon.
HD 6870(970/1100)+955(3.9GHz) -
Béka 3
tag
válasz
1 óra után is hozta 61 fokot , szóval szerintem maradj így
-
Ger_man
senior tag
válasz
Milyen órajelen üzemelt az X4-es?
-
Béka 3
tag
válasz
Szia !
Most nem próbáltam játékot csak, prime 95. 17 perc utánis 61 fokot hozta 3.6 ghz 1,275 V. Lehet lentebb teszem a feszt.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Miért ne lehetne? A GTA4 kifejezetten szereti a PII X4-eket.
Nekem is gond nélkül ment, sőt a HD6850-esem 1GB-os VRamja volt neki kevés.
-
Béka 3
tag
válasz
seederking #24677 üzenetére
Igen. játszottam egy kis cs.go másfél órát 55 fokot hozta. Az tökéletes. Mindjárt megnézem a GTA 4 ami nagyon cpu zabáló. Megpróbálom kicsit lentebb venni a feszt.
-
Béka 3
tag
válasz
seederking #24673 üzenetére
Szia!
Nekem Prime95 4-5 perc után 60-62 cpu, de azt tartja a stabilan. Nekem azt mondták 60 fok fellett ne nagyon menjen a proci ezért vettem le 3.4 ghz. Most 3.6 ghz 1.3 v megy a cpu. Szerinted ez jó hőmérséklet ilyen melegbe vagy tartsam a 3.4 ghz ?
-
válasz
seederking #24673 üzenetére
2 monitort használok. Egy fullHD Benq-et és egy 1280*1024-es Samut. (Dolgozni jó több monitoron
) Amikor játszom akkor a fullHD-n játszom és mellette a kicsin nézem a tippeket, végigjátszást vagy csak a facebookot ... Gondolom itt már a vga is terhelődik nem csak a cpu. 7790 és 7850 között vacilálok.
-
Béka 3
tag
válasz
seederking #24667 üzenetére
Szia!
Bocsánat hogy közbe szolok. Nekem is olyan cpu van mint neked. én csak 3.6ghz mertem húzni. De a nagy meleg miatt letettem 3.4 ghz 1.275 V. Milyen hűtőt használsz . Nekem egy CM Hyper TX3 van.
-
Redneck
nagyúr
válasz
seederking #23313 üzenetére
Ebben igazad van, de a processzor max 62 hőmérsékletig egészséges. Ha tesztek alatt maxon 57 fok mondjuk fél-egy óra után 100%-on járatva, akkor terhelő játékokban kb 52-54 között van nálam, tehát 55 alatt. Ez így szerintem nem gáz. Megsülni nem 60 fokon fog amúgy sem...
-
válasz
seederking #23311 üzenetére
Idézni, min. csak teljes mondatot illik:
"Én azt mondom, hogy a proci 55 fölé ne menjen, az már nálam nagyon max lenne."
Nálam valóban az. A leírt példám szerint sem megy 55 fölé az adatlapomon lévő, szerintem átlagos, régebbi hűtőmmel. Ezért javasoltam neki is referencia határnak azt amit írtam.A cpu-world adatbankjában max-ra egyébként: 55-62C-t írnak.
Ha valaki pl. egy gyengébb hűtővel messzebb akar jutni, akkor hajrá. Lehet tesztelni a határokat. Mindenki úgy sütögeti és addig amíg akarja. -
Skimaster
senior tag
válasz
seederking #23237 üzenetére
Sokan leszólják/ták a tx3,volt olyan,aki azt mondta,hogy ez lehetetlen(mondtam neki,akkor én hazudok biztos...csak mi okom lenne,nem vagyok a CM embere),de speedfan és AIDA is ezt mutatta...ennyi.Szerintem nem rossz hűtő,persze fikázzák,akiknek "jobb" van....ez már kicsit off
-
Skimaster
senior tag
válasz
seederking #23235 üzenetére
Az 50 fok körül,lehet nekem is 52 volt.....nem tudom a te pasztád milyen,nekem Nano Grease van 600-ért kicsi tubus....a mostani hűtőm 50-55 fok körül tartja.
-
Teodor52
senior tag
válasz
seederking #23228 üzenetére
Nincs!
3,2GHz-en fixe van és alap,normál feszkón ami 1.4V!
-
Teodor52
senior tag
válasz
seederking #23226 üzenetére
Igen de nem szoktam hozzányúlni soha!Amúgy nem is lehet sok minden állítani!
Sys fan1 és a sys fan2 azok a ház oldallapjain elhelyezett ventik!
-
pepusos
senior tag
válasz
seederking #23218 üzenetére
Fix 60 nem volt meg, de vágytam rá
Egyébként sem éreztem szükségét annak, hogy a fák, felhő, árnyékok stb. ultra grafikával jelenjenek meg.
-
pepusos
senior tag
válasz
seederking #23216 üzenetére
Igazad van, rosszul fogalmaztam... Nem a felbontásra gondoltam (az nálam is maradt Full HD), hanem a játékon belüli grafikai beállításokra. Azokat lentebb véve, ugyan olyan felbontás és fesz mellett csökkent 6-7 fokkal a proci hőmérséklete.
Egyébként nekem is viszi maxon, azzal nem is volt gond, csak az FPS nem volt elegendő, ezért próbáltam meg egy alacsonyabb grafikai beállítással, ekkor tapasztaltam a fentebb leírtakat. Üdv!
-
pepusos
senior tag
válasz
seederking #23214 üzenetére
Vagy alacsonyabb felbontással játékokban. Nálam a medium grafikára váltás 7 fokot jelent kb. mínuszban.
-
BalaNce87
addikt
válasz
seederking #23212 üzenetére
Szerintem őrült nagy külünbség nincsen a hűtések között (ebben a ktegóriában).
Talán csak a hang tekintetében.
Szerintem 50 fok alatt ezzel a fesszel és órajellel nehéz lenne tartani. Persze a ház mérete és szellőzése is fontos tényező. -
BalaNce87
addikt
válasz
seederking #23210 üzenetére
A feszültségtől is függ!
-
Tomix24
addikt
válasz
seederking #22930 üzenetére
Dx9-ben tolja..
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
seederking #22930 üzenetére
Jaja....néztem is nagyokat ,hogy az a kártya miért kapott kb annyit mint az enyém.....Passmark-on
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #22923 üzenetére
Fx-8350-re keress, arról van sok tesz.
Egyébként a kevés magos játékokban az intel van előrébb valamivel, a többiben meg kb egyenlőek.Ez mondjuk tuningos teszt, mindkettő 4,8-on megy: [link]
Lavidaloka
Komolyan érdekelne a történet, mi volt a gond, mert most visszanéztem, 10.29-én még leborulós smiley-val ajánlottad másoknak is az asus lapod, hogy milyen jól megy benne 4 gigán a proci, meg kicsivel utána örültél a 7770 kártyádnak. Két héttel később, meg
-vel irtad be, hogy mekkorát csalódtál a 8120-ban, és még nagyobbat a 7770-ben.
-
Keni21
tag
válasz
seederking #22813 üzenetére
Szorzószámot nem láttam sehol. Csak az fsb-t
-
Gyurma23
aktív tag
válasz
seederking #22768 üzenetére
-
zsole84
senior tag
válasz
seederking #22768 üzenetére
Tesztelgettem a procit, 3700-on stabilnak tűnik. Érdekes, hogy biosban 1,4 v lett beállítva, viszont cpu-z/everest 1,375-öt ír. Egyébként c3-as proci, de nem BE. Ha stabil marad ezen az órajelen gondolom már elég lehet 1680-ra 7850 mellé.
-
Tommi000001
aktív tag
válasz
seederking #22718 üzenetére
Haló
Phenom 965 X4 BE c3 as verzió.
Nekem 1.4v on 38 at sem sikerül elérnem .
Ez normális?1.4V on 3.4 GHz stabilnak tűnik 1ó 20perc prime után.
De ez lenne a max???? -
Skimaster
senior tag
válasz
seederking #22569 üzenetére
Egyszer rosszul raktam rá a hűtőt(nem húztam le az egyik felét rendesen) és felugrott 90 fokra,de persze pár percre csak,azt hittem megdöglik,de semmi baja nem lett....Nekem most 50-55 fok terhelve a Big Shurikennel és 3.8-on megy.Szerintem is csak riogatás a 62 fok.
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22566 üzenetére
Beszarnék amúgy, ha egy cpu-nak 70 foktól bármilyen baja történne.
A lassulási határ is valahol 100 fok körül van. A parasztokat azért riogatják a 62 fokkal, mert ha 80-at írnának, akkor 90-en használnák páran.
-
TeeBee73
veterán
válasz
seederking #22556 üzenetére
70˙C?
Nagyon nem gratulálok.
"Hogyan amortizáljuk gépünket rovatot látták.Én már akkor visszavettem a szorzóból, amikor 4.2GHz-en a 60˙C fölé ment.
Bár, ha havonta cseréled a cuccod, akkor hajrá! (No offense.) -
balazs8907
tag
válasz
seederking #22545 üzenetére
Köszi a segítséget csak az a baj hogy így sem tudtam meg többet, mivel a program csak azt az értéket mutatja amit én kiválasztok. Szóval nem tudom még most sem hogy nekem melyik értéket kell szemelőt tartanom
-
seederking
őstag
válasz
seederking #22544 üzenetére
Itt egy kis segítség...
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22509 üzenetére
1.2 volt. 1.1 volton elmegy 2.4-ig, de utána hirtelen kér 0.1 voltot
, de jó így nagyon régóta így használom. aki azt mondta, hogy nem érdemes húzni a CPUNB-t az be volt rúgva, nem is kicsit.
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22507 üzenetére
Nekem is 1.350 volton van, a 4GHz-hez mindenképp feszt kell emelni, 1.4 volt-ra. Az 57 fok az nem sok, 62-ig nyugodtan mehet játék alatt.
Nekem a CPUNB is húzva van, ha jobban megnézed a CPU-Z képeket, 2000 helyett 2600 MHz-en megy. Ha neked alapon van, az is okozhatja az eltérést.
Nem ismerem a programot, lehet, hogy egyszerű méréshiba ez a pontkülönbség. -
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22504 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22504 üzenetére
Ok. pill
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22502 üzenetére
Igen, odaraktam mellé a CPU-Z-t. Így már egész jó a Phenom
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22500 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22496 üzenetére
4.0GHz
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22494 üzenetére
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
seederking #22490 üzenetére
PassMark Softvare-t letöltöd aztán futtatod a Tests menüben a CPU-all-t....ennyi.
Utána kapsz egy értéket amivel összehasonlíthatod más valós CPU-k eredményeit.De letesztelheted a vga-t,memóriát......stb is.Ezekből az eredményekből alakult ki ez a CPUBenchmark ranglista,ahol a PhenomII X4 955 ~4057 ponton áll átlagosan..Nos ettől biztos többet kell hogy kapj 3.8Ghz-en.
-
válasz
seederking #22470 üzenetére
Üdv!
Nálam egy Phenom II X4 945-ös proci van a gyári 3,00 GHz-en. Ezt próbálnám valahogy feltornázni 3,2-3,3 GHz-re, mert akiknek ilyen van, azok véleménye szerint kb. ennyit bír ez a proci. Probléma az, hogy az UEFI-ben az FSB-t, ami most 200 MHz-en áll, nem tudom megemelni, mert hiába próbálom megemelni pl. 205 MHz-re, ahogy elkezdem beírni az értéket, azonnal egy fix 150 MHz-es érték ugrik be, amit utánna nem is enged módosítani, akkor áll visssza újra 200 MHz-re, ha manuálról visszakapcsolok autora. Kérdés az, hogy mit kellene még ki-vagy bekapcsolni, megemelni, csökkenteni, stb., hogy működjön a dolog?
Így néz ki most 3,00 GHz-en. -
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22470 üzenetére
Ha valóban 1.350 volton van, az tökéletes a 3.8GHz-hez.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
seederking #22419 üzenetére
Vettem. Látod a rangom
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
seederking #22417 üzenetére
ati radeon 4850 1gb/256 gyári zallman hűtővel
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
seederking #22415 üzenetére
Vettem hogy este!!!!!
Ezért irtam hogy ELŐRE is köszi -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
seederking #22413 üzenetére
Előre is köszi.
Esetleg egy link? Sokat segitene. -
HERR Z
veterán
válasz
seederking #22404 üzenetére
az a legroszabb eset
hogy vigasztaljon: nekem 1.25-1.275V kell 3800-3900 MHz-hez
mondjuk úgy, minden proci alapfeszen megy ennyit, és innentől az alapfesz az indikátor, mennyire szar is az adott darab -
pepusos
senior tag
válasz
seederking #22402 üzenetére
Ez csak akkor derül ki ha kipróbáltad, de egy próbát mindenképp megér.
-
BalaNce87
addikt
válasz
seederking #22398 üzenetére
Prime alatt mennyit pörög a hűtőn a venti?
-
Zeratul
addikt
válasz
seederking #22390 üzenetére
Ha az L3 cache-t tuningolod akkor kell a CPU-NB-t feszültségét növelni.
Ram feszültséget akkor kell növelni ha auton nem stabil illetve nem tud ram gyári feszültségének megfelelő leadni.
Előfordulhat hogy az IMC nem stabil akkor kell CPU-NBt feszt is növelni a magasabb ram sebesség eléréséhez, de ez nem általános.
-
Zeratul
addikt
válasz
seederking #22387 üzenetére
Az 1600 MHz már OCnak számít PH II esetében ezért érdemes kézzel a ram gyári specifikációnak megfelelő értékeket beállítani. CPU NB feszültségét csak akkor növeld ha tuningolod és már nem stabil.
-
BalaNce87
addikt
válasz
seederking #22387 üzenetére
Mivel a Ramok nem 1333-on mennek (elvileg ez a normal érték), hanem 1600 on ezért már alapból javasolt egy kicsit megemelni. A beépített vezérlőnek az 1600 már OC.
-
BalaNce87
addikt
válasz
seederking #22384 üzenetére
Utalhat másra is. Ez csak az egyik ok, amiért felesleges tovább növelni a proci feszültségét. Nekem mikor megvettem állandóan fagyott ha alvó állapotból felébresztettem a gépet. De volt mikor IDLE állapotban is csak úgy bedobta a kéket.
Valaki akkor azt tanácsolta, hogy picit emeljek rajta. 1.1-ről 1.175-1.2 re és megoldódik. Ez egy common probléma.
Pl az én régi ramjaim 1600-on vitték gyárilag a 7-8-7-24-et de a lapomban soha nem indult el így. Adtam a CPU-NB nek 1.2 ig és simán elment utána. Azóta láttam, hogy oda van írva az is, hogy 1.2V-os mem vezérlő mellett viszi ezt. -
Zeratul
addikt
válasz
seederking #22384 üzenetére
Inkább ram, vagy ram időzítés hiba. Ilyenkor vagy vissza kell venni a ramok sebességét és időzítését (itt ez növelést jelent) vagy növelni a ram feszültségét.
-
LLKobe
veterán
válasz
seederking #22378 üzenetére
Igen, anno nekem is így jött ki hogy instabil.
-
pepusos
senior tag
válasz
seederking #22374 üzenetére
Én is az útmutató alapján csináltam, nagyon jó írás, sokat segít. A 4 GHz-hez nekem 1.473 volt kell, ami nem kevés, de még épp 62 fok alatt marad a proci tesztek alatt, játék közben 58-59 fokos. Mást én nem állítottam, minden alapórajelen, és alap feszen megy.
-
pepusos
senior tag
válasz
seederking #22370 üzenetére
Én cpu-val kezdenék, főleg hogy nb-t nem is húztam sehova, és nem is feszeltem, mégis tudja a 4GHz-t.
-
pepusos
senior tag
válasz
seederking #22368 üzenetére
Adj neki többet, aztán kiderül.
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22363 üzenetére
Ez a teszt kis felbontáson fut. Játékokban 1080p-ben nem lesz ekkora cpu limit
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22361 üzenetére
Igen, teljesen jók. Kérdés, hogy fogja-r bírni. Warfighter, jó, az elég jól megkínozza a gépet.
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22359 üzenetére
A stabilitás majd kiderül a játékok alatt, a prime-al ne cumiztasd a gépet feleslegesen.
Crysis2-őt vagy F1 2012-őt neki. -
Redneck
nagyúr
válasz
seederking #22356 üzenetére
Ne haragudj, szar napod van és azt hittem érthető vagyok! Én se vagyok okosabb, nem règ ugyanott tartottam! Vedd vissza gyorsan és tesztelgess!
-
varmi2
nagyúr
válasz
seederking #22356 üzenetére
A memória vezérlő már régen a cpu-ban van .
-
Redneck
nagyúr
válasz
seederking #22353 üzenetére
Szövegértés 1-es... Cpu nb az ami nálad 1.25V ès 2400 Mhz! A sima NB maradjon alapon, az alaplapi téma.
-
Zeratul
addikt
válasz
seederking #22353 üzenetére
CPU NB feszültségét akkor kell állítani ha húzod az L3 cache-t. NB feszültség növelése a chipsetre hat, -amit nem nagyon szokás húzni-, az L3 cache-re. hatástalan
-
Zeratul
addikt
válasz
seederking #22344 üzenetére
NB Voltage a chipset PCIE vezérlő működési (nem a logikai) feszültségét állítja, akkor piszkáld ha nem tökéletes a GPU-CPU kommunikáció, CPU NB a L3 cache feszültségét állítja.
-
Redneck
nagyúr
válasz
seederking #22349 üzenetére
Cpu nb nálam gyári 1.1V 11-es szorzóval. NB-t nem állítottam.
-
Redneck
nagyúr
válasz
seederking #22344 üzenetére
BIOS-ból állítsd. NB-nek állíts autot- és reboot. Nézd meg az mennyi nálad és utána állítgasd maximum.
A CPU-NB-nek és az alaplapi NB-nek is autot állíts be. Utána csak a CPU NB-vel kell foglalkozz ha tuningolni szeretnél. Jó eséllyel 11-es szorzót megy alapon, nagy tuningot ne várj, kevés a hűtő ahhoz.
Szerk:
Ha C3-mas jó eséllyel ilyesmire számíthatsz, nálam legalábbis ilyen:
1,35V 3,6-ig
1,375V 3,7-3,9-igCPU-t csak a Biosban állítok, mikor PhenomTweakert használtam akkor voltak meglepetések.
-
Redneck
nagyúr
válasz
seederking #22342 üzenetére
Ja ismerem ezt, sajnos ebbe futottam bele a következő VGA vásárlása kapcsán...
Sajnos kell venni egy felsőkategóriás hűtőt, ezt én is beláttam. TX3 1,375V-ig még csak-csak elég, de fölötte kellenek a brutál sok hőcsöves cuccokNálam 1,105V az alap NB-nek, ezzel megy 2200-at is stabilan.
Azért én meg fogom nézni hogy 3,9Ghz-en hogy fut a multi BF3 7850 vagy GTX 660 társaságában... Ha fasza, nem veszek hűtőt
Auton, nullázza. ASrocknál nem tudom hogy van, Giga kiírja a normal értékeket a háttérben és újraindítás után átírja a bisoban is. 60 fokon el fog ketyegni max hangosabb lesz.
-
Redneck
nagyúr
válasz
seederking #22340 üzenetére
NB tudja durván fűteni a procit, én is ezért hagytam alapfeszen és 11-es szorzón. A TX3 és az EKL Cold Tower NB húzásnál hamar le tud csücsülni mert tényleg nem túl combos hűtők. Szerintem nézd meg az fps-eket alacsonyabb NB-vel is... Pláne a hőmérsékleteket. Paszta és a ház hűtés milyen?
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22326 üzenetére
klikk, bal felső sarokban láthatóak a mérések. Fent a vga és az fps, alatta a proci használat, rendszerram használata és a proci hőfoka. Azt íratsz ki vele amit csak akarsz.
-
Alister71
nagyúr
válasz
seederking #22312 üzenetére
Szerintem nem fogja elérni a 62 fokot játék alatt.
-
Beretvás
veterán
válasz
seederking #22312 üzenetére
Jót biztos nem tesz neki, mert az a max elméletileg ami mehet neki..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÚJ, bontatlan AMD Ryzen 5 7600X BOX AM5 4,7 - 5,3Ghz
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged