Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
Ha valaki kipróbálná...Bár nem tökéletes a magyar fordítás...
és a magyarítás csak az accuweather szerverrel működik...
-
Aki21
aktív tag
válasz
F e Z o #23590 üzenetére
Nem próbáltam mert nem érzem szükségesnek ígyis megy szépen vele minden.
4giga rammal? had ne keljen már most azért kiszednem ramot a gépből.
remélem nem haragszol meg hogy nem szedem most szét a gépet
Ja bocsi látom belehet lőni 4 gigára. na akkor nyomatom neked a tesztet
-
Aki21
aktív tag
válasz
powermause #23586 üzenetére
Értem. amúgy maga a proci nem meleg azzal nincs gondom mert 20 fok van most a szobába igazából 5%-ot használ ki a win most a prociból és 19-20 fokot ír az aida. csak az hogy magok mindig 7-8 fokkal melegebbek.
Próbáltam azt is hogy 1.35V-t adtam a procinak 3.6GHz-en de az nem tetszett neki megfagyott. Így 1.4 V-al prime 95 1óra járás után is 40 fokra ment csak fel a proci. Tehát magával a hőmérséklettel nincs bajom csak a cpu és a magok közti különbség izgat
Egyébként BF3-mal is max grafon tolom full hd-be és ott se megy feljebb 35-40 foknál a proci.
-
powermause
tag
Hát igen.Ezen minden megvan.De.Éppen ezért gondolom hogy valami gátolja a rendes hűtést.Brutális a hűtő teljesítménye szerintem ez passzívan is elvinné a 955-öt...ha a magokban keletkező hő időben átkerülhetne a hűtőre.Nem tudom megmondani hogy mi gátolja,(a gyári paszta is lehet) de lehet hogy valami más...
-
Aki21
aktív tag
válasz
Gabrikovics #23584 üzenetére
értem. köszi
-
Aki21
aktív tag
válasz
powermause #23582 üzenetére
Hello. Hát porosak nem hiszem hogy nagyon lennének a lamellák mert kb 2 hetes a hütő. a házból a levegő kavargatva mert ház elején meg hátul a tetején van 1-1 20as venti oldalt meg hátul 1-1 14es venti. az oldalsó meg az első venti beszív a hátsó meg a felső venti pedig kifelé tolja a házból a levegőt. amúgy cm haf 912plus házba van a gép.
paszta pedig az van a procin amit a hütőhöz attak. sok tuti nincs rajt mert annyit adtak ami épp hogy elég lett .
Amúgy magán a hütőn a gyári 12es és 14es venti van
Erről a hütőről van szó:[link] -
powermause
tag
Hali!
Biztos hogy a hűtőben nem áll jól valami!Porosak a lamellák,több ventilátor kéne rá,lehet hogy ki kellene vinni a házból a felmelegedett levegőt,ventilátor fordulatot növelni,és a legvalószínűbb a jobb minőségű paszta!Csak a paszta vissza hoz 8-9C-ot.(Nem mintha ez kellene neked ezekkel a beállításokkal).Ha komolyabban terheled a rendszered akkor fog számítani.Egy tuning hűtőnél, jellemzően maximum 2-4C a tartós különbség a mag hő és a kupak hő között.De inkább 1-2C,vagy semmi.
-
Aki21
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy: szerintetek az normális ha phenom II X4 955 BE proci felhuztam 3.6-ra 1.4 V-t adtam neki és az aida pl 1-2% cpu használatnál cpu-t 24 fokra irja magokat meg 8-9 fokkal melegebnek. amúgy alpenföhn k2 hütö van rajt igazábol abszolut nem meleg a proci csak az érdekelne hogy az mitől van hogy a magok száma mindig 8-9 fokkal több mint maga a cpu. c3 stepping-es a proci. most mikor a kép készült ment a prime 95 már 3/4 órája.
(#23581) Redneck
Én azt értem. de pl haveromnak ugyan ez a proci van csak nem 955 hanem 965 és neki is ugyan az a hütő és pl neki a magok kb 1-2 fokkal melegebbek csak.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Kecso0017 #23572 üzenetére
Igen.
Biosban állítsd be a processzor feszültséget CPU Vcore: 1,375V-ra és húzhatod nyugodtan 3,6 és 3,8 közé kapásból. Először csak szorzót állíts. Első hozzászólásban szépen ki van dolgozva ez a túlhajtás dolog. A CPU buszsebességét lődd be 200-ra ne hagyd AUTO-n.
Tesztelni Prime95 programmal tudod a stabilitást, de ha van BF3 akkor utána azt is küld rá.
Monitorozd Aida64-el a gépet! Jó program.
RAM beállítás:
Nézd meg a RAMod pontos típusának adatlapját a gyártó oldalán. Le vannak írva az időzítések szépen, azokat és a feszültségét is be tudod állítani. -
G4ga
őstag
válasz
Gabrikovics #23569 üzenetére
Megnezem.
Este mar manual 1.44el felalt 3300on.
Annyi hogy az felalas utan baromi lassan indult be a bill programja.Nalam valoszinuleg nem fog 3800at menni.
A mag unlock mellet gondolom eselytelen ennyire a tuning...
Elolvadom az irast es probalkozzunk. -
G4ga
őstag
válasz
Lacpac #23566 üzenetére
Tanulmanyozom majd a tulhajtasi segedletet.
1.5 -el tegnap felalt 3.6on.
Annyi hogy sok sok percbe telt mig megtalalta billentyuzetet. G510
Eleg nehezen alt fel a windows.
De ez gondolom koszonheto h semmi mast nem allitottam.
Gondolom itt is mint intelnel feszelni kell mast is nem csak a procit.
De a fesz akkor meg turheto ugye? -
Redneck
nagyúr
Elképzelhető igen.
Nekem az 545 csak AUTÓ beállításon volt hajlandó 3600at menni, de szorzózáras volt és csak 2 magos
-
G4ga
őstag
Sziasztok!
Amd téren elég kezdö vagyok igy inkabb kérdezek
Adott phenom II x2 545 @ x4 B45 proci.
Magunlockkal és 10% automata oc-val 1.488 és 1.5 között ingadozik a feszültség.
Höfokra terheletlenül 40 fokot ir ( Hütés van, TrU 120 ex Copper ).Ez igy használható?
nem tudom mennyi a maximum volt amit elbirnak ezek a procik.
Válaszotok elöre is köszi. -
QWAZU
csendes tag
válasz
Gabrikovics #23562 üzenetére
Köszi, hogy írtál! Ez a pénztárca dolog mindenre érvényes az életben!
Az a gond, hogy annyira sügér vagyok a témához, hogy majdnem annyit értek csak belőle, mintha kínaiul írtad volna... A lényeg: én nem akarok adni - venni gép alkatrészeket, csak kb. 180-190 e körül venni egy gépet, ami viszonylag jó és akadás mentesen viszi az új játékokat is.
-
Gabrikovics
aktív tag
A gép építést csak a pénztárca határozza meg !
Ha picit spórolni akarsz "és később akarsz fejleszteni"
ASUS M5A97 EVO
Használt PII 965BE
1866 RAM 2*2
VGA 7850 2G
A procit később eladod és szintet lépsz,a RAM-ot már a következő procihoz vedd !
A 750K az egy AMD-s szokás szerint hibás GPU-val gyártott APU amiről letiltották de a CPU része még működik és mivel kevesebb cucos működik benne nagyobb órajelen sem melegszik úgy mint a működő Trinity ! -
-
stratova
veterán
válasz
Szilard7 #23553 üzenetére
A tuningot egyáltalán nem erőltetném azzal a lappal. Nézd meg itt
.
Board:
880GM(S)-E41Phase count (VRMs):
3+1Heatsinked?
NoCPU TDP support:
95WRecommended?
Not for OCKnown for problems?
High VRM fail rateVRM protection?
NoneTransistor info per phase:
2 transistorCPU power plug:
4 pin -
QWAZU
csendes tag
válasz
Gabrikovics #23557 üzenetére
Ahogy írtad, (most így közelebb a 40-hez) rámennék a játékokra, mert eddig nem nagyon foglalkoztam velük. Voltak helyette nők, de most már nem vagyok meggyőződve, hogy érdemes volt hanyagolni a gépet és a játékokat...
-
Gabrikovics
aktív tag
Bár utána gondolva ! A VGA választás szerint játék gépet akarsz összerakni "?" az FM platform inkább irodai/multimédiás vonalon domborít kimagaslóan ! A Radeon 7870 lehet kicsit sok mellé akor inkább AM3+ proci meg FX-6300
Az igaz hogy így drágább de a skorpion platformra még jön egy generáció proci "állítólag" -
Ger_man
senior tag
válasz
Szilard7 #23553 üzenetére
Hát igen, előfordulhat, hogy nem fog menni, de ha jó procit fogsz ki, ami képes lesz alacsony feszültséggel, magas órajelet elérni, akkor lehet, hogy 125W alatt leszel, még 3800mhz-nél is. De szerintem egy 4+1 VRM-es lap, lehet nem fogja hosszútávon tolerálni a tuningot, plusz fesz esetén...
Am, mihez kell neked 3.8Ghz? Milyen VGA-d van/lesz?
-
Szilard7
csendes tag
Üdv!
Tervezek az alaplapomba [link] egy Phenom II 955-ös (C3) processzort, mivel ezt még éppen támogatja. A kérdésem az lenne, hogy bátran tudom majd húzni 3,8-ra is egy jó hűtővel, vagy mivel nem 125wattos a tdp-m, ezért lehet, hogy a nagyobb teljesítmény miatt nem tudok rajta még ennyit se tucsingolni?
-
csabika0001
senior tag
válasz
Gabrikovics #23548 üzenetére
Csak éppen a 750K FM2 tokozású de javíts ki ha nem jó tudom.
AM3+ tokozással hosszútávon sokkal életképesebb. -
QWAZU
csendes tag
válasz
Gabrikovics #23548 üzenetére
Értem! Igen, én is azt az elvet vallom, hogy nem mindig az újabb a jobb... Ez a leírás elég meggyőző, köszönöm a segítségedet!
-
Ger_man
senior tag
Én a kettő vegyítését ajánlanám:
Asrock 970 Extreme3
Phenom II 965
8gb Kingston HyperX
HD7870
Pioneer DVR-220BK
Samsung SSD 120GB
WD 3TBIgaz hogy az Athlon II 750K újabb, de nincs L3 Cache-e... ami elméletileg jót tesz játéknál ha van, a 965-nek van, és jó hűtéssel, menni fog 3.8-4.0Ghz körül, ami elkelhet, az erős 7870-en alá!
-
Lui76
őstag
válasz
HERR Z #23534 üzenetére
Egy kis iránymutató kéne...
Váltottam másik procira,(csak mert kiváncsi vagyok)
C2 B45-ről C3 B60-ra.
1866-os 1,5V-os ramok.(lap min 1,6-ot ad)
Egész hétvégén csiki-csukiztam a szorzót , meg mindent.
A 4Ghz-et 1.5V-al viszi stabilan(1,48-at mutat biosban)
A ram 1,6-ot kap alapban , ezen elmegy egész 1870Mhz -ig ott vége vagy a lap vagy akármi miatt.Az NB C3-oknál meddig húzható ?
itt mintha 2400-nál sem kellene fesz neki?
A HT maradjon 2Ghz ?
(mintha a régi procinál nem lett volna magasabb opció , vagy tévedek)Vmi ideális közép utat keresek.
Ha 1333-ról szinkronba húzom az fsb-t a rammal (minél nagyobbra)és úgy érem el az általam elötte kitesztelt stabil proci Hz és fesz szintet, az gyorsabb gépet eredményez?
Az B45 ugye fix szorzós volt így ott nem volt összehasonlítási alapom. -
QWAZU
csendes tag
Sajnos én azt sem tudom, hogy a két processzor közül melyik a jobb: AMD Phenom II X4 965 3,4Ghz AM3 BOX Black Edition vagy: AMD Athlon II X4 750K FM2 BOX cpu
-
QWAZU
csendes tag
Sziasztok! A témához nagyon nem értek, ezért kérem itteni hozzáértők tanácsát. Mostanában vennék gépet, de sajnos két különböző helyről két különböző választ kaptam, arra nézve, hogy milyen gépet kellene összeállítani, ami elviszi a mai játékok többségét. Kérem, aki tud, legyen szíves segíteni, hogy melyik verzió volna jobb (és miért) illetve, ha ilyesmi áron jobbat tudnátok javasolni, azt is szívesen venném! Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ger_man
senior tag
válasz
LLKobe #23536 üzenetére
A Phenom II X3 720BE, az első Phenom II-esek egyike, tehát C2-es steppingű, nem sok ez neki. C2-es 965-ösök is kb, 1.425V-re vannak belőve alapból. A tiéd, meg a legújabb Deneb-ek egyike (960T), tehát attól nem csoda hogy kevés fesszel tudja a 4Ghz-et, de egy C2-es Phenom II-től kész csoda, ha megy annyit
-
BalaNce87
addikt
válasz
Ger_man #23531 üzenetére
A foglalatos dologhoz nagyon nem értek, de a laptól nyilvánvalóan függ a proci vége.
Én a helyedben nem aggódnék. A prime olyan mértékben izzasztja, hogy olyat normális használat során soha nem kap a CPU.
Szerintem tök felesleges ezzel szenveded, inkább valós használat mellett teszteld.
Battlefield 3 abszolút jó mérce, nekem a játék első 2-3 percében dobott kékhalált ha nem volt elég a feszültség.
Ha a memóriák 1600-on járnak, akkor a CPU NB-nek adj egy +0.05-0.1 közötti pluszt és akkor azok stabilan fognak menni.
Látom C2-es a procid. Akkor sanszos, hogy sajnos több fesz kell neki de ezzel nincs tapasztalatom. -
Aki21
aktív tag
Sziaztok!
Kérdésem az lenne hogy: szerintetek az normális ha phenom II X4 955 BE proci felhuztam 3.6-ra 1.4 V-t adtam neki és az aida pl 1-2% cpu használatnál cpu-t 24 fokra irja magokat meg 8-9 fokkal melegebnek. amúgy alpenföhn k2 hütö van rajt igazábol abszolut nem meleg a proci csak az érdekelne hogy az mitől van hogy a magok száma mindig 8-9 fokkal több mint maga a cpu. c3 stepping-es a proci. most mikor a kép készült ment a prime 95 már 3/4 órája.
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy ti mivel magyaráznátok a következőket:
AM2+-os lapról váltottam, AM3-ra. (Bővebben)
Lényeg hogy az új lapban, a régi procim, 100mhz-el többet tud, ráadásul kevesebb fesszel:
Még 3600mhz-en is elindult a teszt, bár 15percre rá, újra is indult, lényeg hogy a régi lapban még 3500mhz-et sem tudtam elérni.
Ami furcsa: hogy mégsem stabil a rendszer, mert az előzőek SmallFFT-vel készültek, addig a Blend teszt sorra elbukik (egy órán belül).
Gondoltam hogy a memória:
Így visszavettem a proci órajelét:Lám, így stabil... tehát a memória jól van beállítva
DE ha megemelem a proci órajelét (és a feszültségét), akkor 2órán belül tuti elhasal a Blenden... azokkal a beállításokkal dolgozva persze, mint amit a SmallFFT-vel stabilnak ítéltem (3órás teszt).
Minek kellene plusz feszt adni
Ma megpróbálom hogy több feszt adok a procinak... de lehet hogy az NB VID-et kellene feljebb tornászni? Vagy csak a sima NB-t? Nem jövök rá skacok... vélemény?
Üdv,
Ger_man -
-
Maarki
aktív tag
Helló! ismét.
Na össze raktam a vasat teljesen jól megy viszont egy kérdés nem tudtok valami mérő progit ami mutatja a magokat hány % mennek memória stbstb ? Amit linkeltek videó [ez] bal felső sarkába van ilyen mérő cuc ilyenre gondoltam vagy hasonlóra tudnátok ebbe segíteni ?
Válaszotok előre is köszönöm!
Üdv ! Maarki
-
lee56
őstag
válasz
Gyurma23 #23516 üzenetére
Ahogy írta stratova kolega is az imént, sok mindentől függ hogy mit érzel gyorsabbnak; magok, megagigahertz, aztán a program, amit vagy megírnak úgy hogy kihasználja a magokat vagy nem. Pl. az említett Skyrimnak aztán tök mindegy hány mag van, jó ha 2-t kihasznál, ha BF3-ban multizol, akkormeg a sok mag dominálhat magasabb frekvenciás kevesebb magos procikhoz képest is.
-
Matthisa
tag
sziasztok! gondlkozok egy Phenom II X4 965 vagy egy FX 6100 vásárlásán!19 colos wide monitor mellé és 7770 mellé melyiket ajánlanátok? tényleg gyengén sikerült az fx-ek 1. szériája?
-
Zeratul
addikt
Az MSI afterburner tud OSD-t és használ külső plugint is, a HWinfot kell mellette futtatni. [segédlet hozzá]
-
Pacy
aktív tag
Milyen programmal szoktátok monitorozni a cpu illetve gpu hőfokot és terhelést? Nem találok semmit.
-
stratova
veterán
-
Maarki
aktív tag
Szóval akkor játék függő is hogy mit hogy használ a játék valamelyiknek teljesen mind1 hogy 4 mag csak a Ghz legyen plafonon valahol meg mindegy a Ghz ott a magok a lényegek pff nem hittem volna hogy ennyire számít
-
stratova
veterán
válasz
Maarki #23502 üzenetére
Azt, hogy minél több processzormag esetén mennyire javul a játék sebessége (ha javul).
Ez a szitu azért speciális, mert a 2 magosod 2.7 GHz-es a 4 pedig 2.2 ennek ellenére én talán az utóbbira voksolnék, mert a link szerint az én olvasatomban 4 magig skálázódik a játék.Más processzorokat nézve vegyünk pl. egy Guild Wars 2-t vagy Dirt3-at.
Előbbi a CPU órajelére és a magok számára egyaránt javul, de jobban reagál a 4 magra mint az órajelre utóbbi a több szál esetén nagy mértékben.
Ezeket emelném ki:
i5-3520 2 mag 4 szál 2.9@3.6 GHz
i7-2612QM 4 mag 8 szál 2.1@3.1 GHzMásutt a magasabb órajel előnyös és nincs komolyabb javulás a mag/szálak számának növekedésével:
Skyrim
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 3770 CPU + Asrock Z75 Pro3 alaplap + CPU hűtő eladó
- Intel Celeron Processzor G3900 2M Cache, 2.80 GHz, Intel HD Graphics 510, tesztelési célra kiváló
- Intel Core i3-6100 Processzor 3M Cache, 3.70 GHz
- Intel Core Ultra 5 235 BOX (3év Alza garancia)
- Intel Core i5-3470 Processzor 4 mag 4 szál 6M Cache, max 3.60 GHz
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest