- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
gregus021 #24613 üzenetére
Szerintem szerezz be egy nagyobb tápoz is mert az karcsú lesz
Ezen az oldalon kiszámolhatod a géped táp igényét [Power Supply Calculator] -
Ger_man
senior tag
válasz
gregus021 #24609 üzenetére
Szia,
Szerintem ne menj feljebb, mert az alaplapodon nincs Fet hűtés, és azok nagy terhelés mellett iszony hűt tudnak termelni.
Az NB-VID feszültségét se érdemes 1.3V-nál feljebb tornászni.
A Phenom II-esek legnagyobb ellensége a hő, minél hűvösebb a proci annál jobb a tuningpotenciálja. Tehát elképzelhető, hogy egy jobb hűtővel, ezt a sebességet, kevesebb feszültséggel tudná, ami az alaplapodat is kímélné.
Ha tuningolsz, és mondjuk már egy 20perce fut valami tesztelő progi óvatosan nyúlj rá az északi chipset hűtésére, és a fetekhez, megérzed majd hogy miről beszélek.
Nekem egy ilyen lapom van: GA-790FXTA-UD5
Nekem prime95 alatt az északi és a fet hűtés jóval melegebb mint a proci maga.
Beállításaim:
Phenom II x3 720BE @ X4 B20 3500mhz/1.425V NB:2400mhz/1.275VEz hozzáteszem az első PII-esk egyike, tehát még C2-es revisionú. Ezért a kevés órajel, és nagy feszültség.
Hűtőm: OCZ Vendetta 2 (Láthatod hogy nem kicsi) -
powermause
tag
válasz
gregus021 #24600 üzenetére
A hűtő rendben nagyjából ,jó pasztával(MX-4) két ventivel,jól szellőző házban,még kánikulában is bírnia kell.A "mennyi fesz", a lap-proci dolgon múlik.Ha alap feszen megy a proci 4Ghz-en ,akkor nem dolgoztatja meg a lapot ez az ideális.(Az én 965BE-em alapfeszen 3.7Ghz-et bír,a 4Ghz-hez nekem 1,450~1.465V kell.
,és itt is a vége mert többet már nem tudnék hűteni).Ha a lapodnak is "melózni" kell a +fesz miatt, akkor jön a pénz kérdés.Jellemzően azok a lapok amik bírják is,a tuningot, 30K-körül mozognak.(Használtan is ~20K).Az ennél olcsóbb lapoknál a tuning, kétesélyes.
A CPU/NB nem tartozik ide,automatán is megy nem kell húzni a proci miatt.DE.Ha megemeled 2600Mhz-re némi fesz emelésel, agilissabbá válik a géped.
-
Redneck
nagyúr
válasz
gregus021 #24192 üzenetére
Jaja Dirt3 sem szereti a bad oc-t. BF pár kör után randomra fagy, de lehet egy perc alatt. Attól talán függ mennyire van túlhúzva. Nekem volt hogy 1-2 óra után szállt el, mondjuk az Gta volt!
Szerk:
BF3 multira értendő. Amúgy ha leírod mik vannak, lehet könnyebb. 1-2 Mhz oc is okozhat BSOD-t. -
Redneck
nagyúr
válasz
gregus021 #24165 üzenetére
Kárt nem fog tenni de mondjuk 4 beállítási szinten találj. 4 szinten különböző freki és feszültség és akkor lépcsőzetesen terhel. Pl youtube 1080p-s videó nem fogja totál tekerni mert nincs értelme. Olvass vissza tweaker beállításokkal tele van a fórum, viszonyításnak nem rosszak.
-
Redneck
nagyúr
válasz
gregus021 #24157 üzenetére
A többiek szerint tuti megoldja, de nálam ettől 770-es és 970-es deszkában is fagyott az elméletileg stabil beállításon. Ettől még egy próbát megér. Nálam 800hoz 1V-ot ad alapból a C'n'Q, de ha jól emlékszem talán 0,875V-ig le lehet menni vele. Passz ezt majd mások megmondják.
-
-
törölt tag
válasz
gregus021 #24068 üzenetére
+200MHz simán mehet neki, az lófing. +6% overclock csak.
Na igen kicsit már melegedik. Amúgy ez nem BE proci, mert ott írja is, hogy 4-16-ig lehet a szorzót állítani. Csak refclockkal fogsz tudni húzni.
NB-t mindig érdemes húzni, mert jótékony hatással van a teljesítményre. Ez az 1.39V jó sok alapnak, az AMD szereti túllőni. Azért is ilyen meleg. Szerintem bőven tudsz rajta alulfeszelni még 3.4 GHz-en is. Jó esetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Linux kezdőknek
- Zelda Játékok
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Le Mans Ultimate
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest