Hirdetés
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
@matthew@ #11405 üzenetére
Teljesen jó a Kama Cross, nekem is az van és csinálja a dolgát teljesen némán. Nyáron se sült meg a proci, 60 fok közelébe se ment. Nem mondom, hogy best buy, mert nem éri meg az árát, annyira nem csúcs, mint amennyibe kerül, de átlagos usernek, max nagyon pici tuningra jó. Mondjuk rendes szellőzés nincs a házamban, az még hozhatna pár fokot. Ez egy egyéni, szubjektív vélemény, a gyári hűtővel van összehasonlítási alapom, annál egymilliószor jobb. Max. fordulaton is csak enyhe búgó hangja van. Nyáron pl. a vidkari ventije volt a leghangosabb. Eddig, amíg gyári hűtő volt a procin, azt hittem, hogy a vidkari tök halk, közben csak elnyomta a gyári centrifuga hangja a vidkariét.
-
nfsu17
veterán
válasz
Pagi79 #10474 üzenetére
Erre most nem tudok mit mondani, talán melegebb volt. De igen, a prime az 100%-on nyúzza a procit, míg egy játék messze nem. Télen Crysis-oztam pl 50 fokos stabil proc. hőmérséklettel, akár órákon át, majd nyomtam egy prime-ot és pikkpakk felugrott 60 fokra pár perc alatt.
Egyet még tudsz tenni, ami LÉNYEGESEN csökkentené a hőmérsékletet, mégpedig alul kell feszelned a procit. Csodálom, hogy a hozzáértő kollégák ezt még nem javasolták. Ez hasonló, mint amit tettél már, hogy visszavetted a szorzót, csak itt a sebesség megmarad (3200mhz), viszont kevesebb feszt kap, ami addig jó, míg nem lesz instabil a proc.
A bios-ban keresd meg a cpu feszt., ami most szerintem auto-n van. Ezt csökkentsd. Szabályosan ezt úgy szokás, hogy csökkented egy lépéssel, prime-olsz, ha stabil megint csökkentesz, meg prime és így tovább. Nekem most 1,25V-al stabil, az eredeti 1,37V volt. De még ennél lejjebb is menne, többen már bizonyították.
Ha nem tudod pontosan mit csinálsz a feszekkel, akkor inkább ne piszkáld, felelősséget nem tudok vállalni érte, ha elfüstölsz valamit.
-
nfsu17
veterán
válasz
Pagi79 #10469 üzenetére
Minél melegebb a levegő, annál nehezebb hűteni azonos körülmények között. Ez nem egyenes arányosságban nő, hogy télen ha 45 fokos a proc. a 18 fokos szobában, akkor nyáron a 28 fokos szobában 55 fok lesz, ó de jó.
Pl kinyitom az ablakot, akkor a szoba lehűlt 0,3 fokot, de a "friss" levegőnek köszönhetően a proc. már 3 fokkal hűvösebb, miközben a szoba nem hűlt le, csak kapott egy kis szellőt.
-
nfsu17
veterán
válasz
Pagi79 #10467 üzenetére
Az akkor, hogy haverodnál sokkal melegebb volt mint nálad, vagy valami értékeket nem jól írtál le. Amit itt írtál, azok teljesen jó értékek, stabil a proc, 62 fok alatt van, minden ok. Csak gondolom süvít a hűtő, ami a fülnek nem kellemes. Azért melegebb sokkal ne legyen a szobában, mert akkor még lesznek gondok. A tesztet a stop-al tudod leállítani.
-
nfsu17
veterán
válasz
Pagi79 #10437 üzenetére
A kedvedért megnéztem egy tavalyi tesztem, miszerint a Dirt2 átlagos proc. kihasználtsága 35%!!!!!!! És nálad akkor így volt 56 fok, igaz? Mi lenne a prime-olnál? NE tedd.
Sürgősen keress hűtőt és addig csak netezz, még hd videót se nézz.
Nekem is volt (máig) gyári hűtőm, de ennyire elborult értékeket az sem produkált, ott még más is a bibi, ennyire nem béna a gyári, mint a te "teszted" mutatja. Nálam 5000-nél már elviselhetetlen volt, ott azt mondtam, eddig és netovább.
-
nfsu17
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz
darál0w #10257 üzenetére
Hát figy, ha "jón" azt értjük, hogy 5000 rpm mellett talán képes nyáron a 28 fokos nyugati fekvésű szobámban 62 fokra hűteni, akkor elismerem, "jó". A házam amúgy mellesleg elég nagy és jó szellőzésű, de mondjuk lehetne jobb, majd szerintem meg is csinálom jobbra.
Köszi a megerősítést
, már ki is néztem, szerintem jöv. héten már itt is lesz.
Ha leáll, akkor az bíztató. Eddig szerencsére még bírja, télen is bírta, most meg pár napig nem kínzom.
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Télen még jó volt ez a gyári hűtő, most viszont az idegeimre megy, teljesen megbolondult (szerintem) a hűtési szabályzata. Télen simán engedte 60 fokig is a hőmérsékletet, ekkor 3300rpm fölé sehogy nem volt hajlandó menni. Már már fogtam a fejem, hogy akkor most ennyi volt a cpu és szépen lekaparom az olvadt maradékát.
Most a melegben meg 3000-en pörög alapon, alulfesszel és 38 fokig megy fel ekkor. Aztán felkapcsol 4500-ra is ha kell, de ekkor sem megy 50 fok fölé (persze nem 100% a cpu load, mert annyira bátor nem vagyok). Ami szép, meg jó, hogy nem hagyja megsülni, de télen miért nem erőltette meg magát mikor már 60 foknál volt?
Mintha most azt hinné, hogy 50 fok a max, setovább és "beleadok mindent, hadd pörögjön". Persze menne ez 50 fok fölé még simán ha tolnám neki, de nem őrültem meg ilyen hűtővel.Az AMD is elmehet a búsba a hűtőjével, ami jó levélnehezéknek nyáron, télen a fagyos szobában még csak csak elmegy, ha a zajt nem figyelem. Vagy adnának komoly hűtőt, vagy ne adjanak semmit és rászorulok akkor egy komolyabb hűtőre. "Mindenki" azt mondja ha nem húzod elég a gyári is. Lóf-t elég, nyáron alulfeszelve már játszani sem merek.
Ennyi a mese része, veszek egy Scythe Mugen2 Rev. B-t, mint nemrég írta itt az egyik kolléga, az felmegy am3-ra igaz? Aztán le van tudva, pont.
De azért egy kérdésem lenne.
A cpu-ban van ilyen leállító cucc, hogy ne süljön meg, vagy ezt az alaplap vezérli? Ha alaplap, akkor jó az gyári állapotban is, vagy állítani kell vmit?
Ha alaplap, akkor mindegyikben van? Ha proc, akkor gyárilag bele van égetve, hogy mikor kell leállni?
Tudom, hogy 62 fok a max, everest szerint télen ez már meg is volt, különösebben nem történt semmi és ez aggaszt.Addig aggaszt, míg nem lesz meg a hűtő, de addig nem is terhelem.
--
tundax
Ne kínlódj vele, semmi értelme. A cpu-nak sem tesz jót, csináld amit én, vegyél egy jobbat.
-
nfsu17
veterán
A ház szélességére vigyázni kell, mert a 19cm-nél keskenyebb házba nem fér be a Hyper212 ha az oldalát is felrakod.
Ezt szerettem volna megkérdezni, hogy akkor egy 20~20,5cm-es házba befér?
Csak mert nekem még van 2cm mínusz, mivel plexi az oldallapom és a plexi belső felén van egy venti, ami pont 2cm széles, szóval ezért kell kivonni a ház szélességéből.
Akkor így viszont pont nem férne be. -
nfsu17
veterán
válasz
Mr.Mercury #9029 üzenetére
HWMonitor, Everest, BIOS is ír hőmérsékletet, de nem full terhelésen.
-
nfsu17
veterán
Nem mondanám, hogy alapfeszen elég lenne nyáron egy 28-30 fokos szobában.
Így alulfeszelve nekem, talán éppen a bajlós 62 fok alatt tudna maradni nyáron is.
Én hagytam alapon a ventivezérlést, így 2300-3300rpm között mozog folyamatosan. Se több, se kevesebb.
3300rpm-el tudom most 53 fokon tartani prime-al.
De azért eléggé hangos így.
2300-on nem annyira észrevehető, legalábbis én már hozzászoktam.
Így 32 fok körül mozog 800MHz-en. -
nfsu17
veterán
Nagyon nem.
Vagy félremér, vagy valami nagyon nem jó, ennél még a gyári is sokkal jobb, ha a hőmérsékletet nézem. Az meg hagyján, hogy 62 lenne a max, szóval tuti félremér.---
mArZsi
Azért azt így kijelenti, hogy nem jó feszt. csökkenteni, az kicsit túlzás. Pont annyira túlzás, mint amennyire néhány alaplap túlfeszeli a 955-ötöt. Mi csak ebből faragunk le.
Az más kérdés, hogy ezt is ésszel kell művelni, mint a tuningot, de ha megtalálod a minimum stabil feszt, akkor mi bajod lenne abból? A stabilon van a hangsúly. Attól, hogy nekem 1,25V-al megy alapórajelen az 1,37V helyett, se nem lett lassabb, se nem lett instabilabb, ámbár nyertem 10 fokot idle-ben és már ritkán pörög maxon a venti. -
nfsu17
veterán
Csíkozódás?
Keress rá, így hogy "szürkehalál".Ismert probléma.
Legújabb (10.2) ati driver fent van?
Azt mondják az esetleg már megoldja.De lehet ram is.
Memtestet neki.De bizony a szürkehalál az videókártya. És nem rossz a kártya, csak a driver...vagyis a gép többi alkatrészével nincs jóban.
És attól, hogy 4-5 verseny ment, lehet már 6-ra nem ment volna.
Vkinek 1 óra alatt kétszer is előjön, utána napokig semmi hiba. -
nfsu17
veterán
válasz
agemate #8879 üzenetére
Most vagy nekem mér félre a cpu-m hőmérsékletet és/vagy rpm-et, de nekem:
CnQ: ON
800Mhz=0,85V=2350rpm=30fok
3200Mhz=1,25V=3350rpm=53fok
Everest szerint.
Ha BIOSba belépek, akkor ott nem megy 3200rpm-en, csak olyan 2600 körül. De ekkor nem megy 46 fok fölé a cpu...bios-ban.
Nekem gyárilag úgy vettem észre 45 foknál lép feljebb a venti, majd mégtovább 50 foknál, ha 50 fok felett van, akkor éri el a maxot, ami 3300rpm körül van. Ha 60 fokig fölment, akkor sem kapcsolt rá 4300-ra.
-
nfsu17
veterán
válasz
agemate #8873 üzenetére
Azért mondtam a teljesítménycentrikus próbát, mert én első telepítésem alkalmából arra tettem, így az 1080p-s mkv 10% körül mentek...mióta kiegyensúlyozott, azóta majdnem 2x annyira terheli a procit...okát nem tudom.
Ha DXVA-s az mkv, akkor MPC-HC alapból úgy játsza le, hogy a kártya fog dolgozni, így gyak. 0 a cpu használat ekkor.
Flashben is mintha lenne gpu gyorsítás, de lehet hogy csak lesz, ezt most nem tudom pontosan.
-
nfsu17
veterán
Múltkor már kérdeztem de hátha elsiklottatok felette.
BIOSban a CPU voltage 1,225V.
Ennek ellenére mentés után biosban is, win7 alatt is, 1,248V-ig megy fel a fesz.
Mikor elkezdtem auto-ról indultni és menni lejjebb a fesszel, akkor nem voltak ilyen nagy túlugrások.
Plusz az sem normális szerintem, hogy az 1,248 után a köv. fesz. lefelé az 1,225. Nem túl nagy lépés ez? Milyen bill. komb.-val lehet kisebb értékkel csökkenteni? -
nfsu17
veterán
válasz
JoolsNOS #8755 üzenetére
Az alap órajelhez (955 - 3200mhz) adott egy fesz. érték, ami nem tudom, hogy mitől függ, alaplaptól, vagy nem.
Na ezt lehet lejjebb venni, mert a gyári túl biztonsági érték, azaz sokkal magasabb, mint ami lehetne. Azaz pl nekem 1,37V az auto, ezt vettem le 1,25-re, így semmi nem változott, nem lett lassabb a gép, csak gondolom most kevesebbet fogyaszt, hűvösebb, ezáltal halkabb. Kb 7-8 fokot csökkent így, és a többiek szerint még menne lejjebb is, de a biosban nem kóser a fesz. beállítása, így hagyom a további ténykedést. -
nfsu17
veterán
Próbáltam még alulfeszelni biosban, de...
1. Ha jól emlékszem az 1,268 után amit lehet állítani az a 1,248V. Az ezutáni érték 1,225V.
Na de ez hagyján, most beállítottam erre az 1,225-re, elmentem, újraindítok, biosba belépek és a fesz. 1,240-1,248 között mozog.
Everest alatt is ennyit ír. Teszteltem így és még mindig stabil, nincs hiba.Ez elég nagy lépés, az auto érték környezetében sokkal finomabb lépéseket ajánlott fel.
-
nfsu17
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Kb 1,268V-on van bios-ban beállítva, everest szerint 1,27V, így még 2-3 fokot ment le.
Most prime alatt már majdnem 7-8 fokot tudtam csökkenteni a korábbi állapothoz képest csak ez által.
Először volt 62 fok is (meg egy szívroham), házventik kicserélve, így 59-60 volt, most meg nem ment 53 fok fölé gyári hűtővel.
És ha lenne bátorságom lejjebb vinni, akkor még mindig lehetne, ahogy nektek is lehetett, szerintem az még pár fok.Köszönöm a bíztatást és hasznos tanácsokat.
-
nfsu17
veterán
Köszönöm agemate az infokat!
Meg Neked is Kroni1.
Akkor az nem gáz, ha egyből tolok neki először 1,3V-ot, aztán ha jó, akkor 1,25V-ot?
Még ha le is fagy, azért a BIOS majd újraindításkor azért csak bejön, nem? Hogy tudjak neki adni feszt, hogy legközelebb ne fagyjon. CMOS-ozni nem szeretnék, mert ahhoz sem értek.
És a piros értékek a biosban is normálisak? Mert a lap szerint az már "not recommended".---------
Kroni1
Igen, nekem is 1600-os Kingmax van, de így utólag tök feleslegesen vettem, mert magától nem megy 1600-on, én meg nem értek hozzá, hogy menjen, hisz még egy alulfeszelést sem tudok megoldani, akkor hogy oldjam meg ezt a bonyolultabb feladatot?
Meg olvastam, hogy nem 100, hogy 1600-on jó lesz, akkor már hibázhat a memória...pl vkinek 1333-on tök jó minden, de 1600-on már nem. De ehhez sem értek, sorry.
-
nfsu17
veterán
Hello.
Az alulfeszeléstől károsodhat a cucc? Értem ezalatt az alaplapot, procit, meg még amit kell.
Ha túl kevés a fesz. akkor mi történik? Újraindul prime alatt? Kékhalál? Fagyás, képernyő kimerevedés?
BIOS-ban csak nagyon kicsit lehet lejjebb venni a feszt, mert egyből piros lesz az érték, ami szerinte nem ajánlatos. Kell ezzel foglalkozni? Nektek is piros?
-
nfsu17
veterán
válasz
petrelli86 #8560 üzenetére
Nekem nem mennek 1600-on.
Úgy tudom a bios-ban kell valamit mókolni a memóriákkal. -
nfsu17
veterán
válasz
Gabor970 #8554 üzenetére
Köszi.
Közben találtam még infot arról, hogy vki 965BE-n használja, neki is 60 fok prime alatt a gyári hűtővel, és most a TX3-al 48 fokra lement...ha igaz akkor ez szép és nekem pont jó lesz.
A szobám télen hideg, nyáron forró, nem tudom hogyan, de nyugati a fekvése...éjjel szinte nekem is mindig nyitva nyáron, ennek ellenére mértem már 28-29 fokot, a 30 az csak olyan lehetséges durva maximum érték. -
nfsu17
veterán
válasz
realmadrid92 #8551 üzenetére
Bocs, de a képen a pillanatnyi van. Honnan tudhattam volna, hogy az a max? És ha bios-ban úgy van beállítva, hogy 55 fok fölött pörögjön maxon, akkor 50-en nem fog maxon pörögni, ergo a képről ezt nem láthattam.
-
nfsu17
veterán
válasz
realmadrid92 #8548 üzenetére
Nagyon szép.
Én ott elakadtam, hogy bios-ban nem tudom módosítani, mert ha c&q enabled, akkor az auto értékek szürkék és nem engedi módosítani.
[link]Aztán lehet máshol kell állítani, de olyat nem találtam.
---
Everest nekem tök fura.
Mindenkinél látom ezt a "burkolatba behatolás történt" szöveget, nekem ilyen nincs.
A GPU-mnak csak annyit ír, hogy 32%, nem írja hány rpm-et jelent az.
Ja, meg a fesz értékeket is érdekesen mutatja, a 12V-ot 9V-nak meg, ilyenek.BIOS-ban jól mutatja a fesz. értéket, meg a fan speedeket is.
realmadrid92
Neked mennyi a max fordulat a hűtődön?
Nekem 3300rpm. -
nfsu17
veterán
Olvastam, hogy a Hyper TX3 hűtőt már nyárra nem nagyon ajánljátok, mert kevés lehet a melegben.
Van itt olyan, akinek 955 BE-e van és TX3-a?
212 plust néztem ki elsőnek, de az olyan piszok magas, hogy szerintem nem férne be a házamba...vagyis beférne, mert 205mm széles a gyári adat szerint, viszont nekem plexi oldallapom van, amin van egy 92mm-es hűtő, ami belóg ugye vagy 1,5-2cm-t a ház belsejébe, ehhez hozzájön a 212 plus 16cm-es magassága, plusz az alaplap sem 0mm-re van a ház oldalától, szóval nagyon neccesre jön ki a dolog...ilyen 10.000ft-os cucc meg nem annyira bejövős.
A PH!-s tesztet nézve hőmérséklet tekintetében 10%-al marad el a TX3 a nagytesótól. Nem tudom ezt le lehet-e fordítani a fokok nyelvére. Arra akarok rávilágítani, hogy olvastam a neten egy csávótól, hogy neki is 955-je volt, gyári hűtő, terhelve 62 fok (mondjuk nem tudom mi volt ekkor a szoba hőm-e). Vett egy 212 plus-t és 44 fokra ment le a full load.
És akkor ha itt jön be ez a 10%, akkor lehetséges, hogy olyan 50 fokra letudná vinni a TX3 a procit?
Most nekem a gyári hűtővel kb 59fok egy ~20 fokos szobában. Nyáron itt nem lesz több 30 foknál, tapasztalat. Tehát ha 10 fokot tudok nyerni most télen, azaz ebben a pillanatban ha sikerülne 50 fokra lemenni, akkor a legnagyobb nyári melegben sem menne 60 fok fölé...videókódolás alatt meg amúgy még kevesebb pár fokkal a hőm., mert ott olyan 97-98%-on megy a cpu.---
És akkor még nem is feszeltem alul. Ahogy a kolléga is írta nemrég, neki majdnem 8 fokot sikerült úgy nyernie.
-
nfsu17
veterán
válasz
realmadrid92 #8534 üzenetére
Köszi Zoli-206 és joci2000, akkor megpróbálom, csak nem tudom mit kell bios-ban állítani, ugyanis van vagy4 cpu voltage. Gondolom az elsőt, de azért megkérdezem..
----
realmadrid92
Nekem is gyári hűtőm van (még) és mivel nekem is elég magas prime alatt, ezért én is az alulfeszhez folyamodnék, csak eddig még nem mertem elállítani.
Mindjárt mérek én is egy prime-ot, az összehasonlítás kedvéért.
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Egy cikkben én is olvastam, hogy némelyik paszta vezeti az áramot, ezért nem ajánlatos procin kívülre tenni. De ehhez nem értek, csak olvastam.
Én azt szeretném kérdezni, hogy alulfeszelni csak akkor lehet a cpu-t, ha nem használom a c&q-et? Mert most nekem ha pl csak netezek, akkor 800mhz-en megy, ha játszom, akkor csúcsra kapcsol...viszont egy kis hőm. csökkentés kedvéért szeretném lejebb venni a feszt ha csúcson pörög a cucc...alapból 800mhz-nél visszaveszi saját maga...ha nem túl bonyolult..mert annyira nem értek hozzá, elcseszni nem akarom, nem életbevágó a dolog.
Köszönöm.
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Én vagyok megint az, aki gyári hűtővel hordja a 955-ösét (tudom, hülye vagyok, de azt mondták nekem, hogy ha nem húzom, akkor elég lesz, hisz az AMD csak tudja mit kell hozzá adni) még egy ideig, mert azért nem hagyom így tavaszig, max januárban lecseréltetem, addig meg ki kell húznom valahogy.
Szóval játék alatt csináltam tesztet (dirt2), max 52-ig ment fel, átlagban 50 fok.
Videókódolás alatt (4 mag) max 55 fokig ment fel.
Kb ezek azok a "maxok", amiket én használok párszor.
Amúgy 800-on megy netezés alatt 33fok körül.
Prime alatt mint tudjuk még több, de nem használok olyan progit, ami órákon át tudja 100%-on pörgetni a cpu-t, bár azért jó volt megtudni, hogy sok lesz a hőből.Valami komolyabb hűtőt felteszek, de most meg attól félek, hogy veszek egy hűtőt és az alaplapba mittudomén itt-ott beleér, és nem lehet feltenni, mert akkora. Hallottam már ilyenről is. Meg még am3-as is legyen. Azért keresek valamit.
Másik: Ti itt próbálgatjátok a max feszt, meg sebességet (4ghz, stb), írjátok, hogy itt már nem stabil, újraindul, leáll, stb. Ezzel nem veszélyeztettek semmit? Ezzel nem tudtok kárt tenni?
Én "veszélyesebb" vagyok a gyári hűtőmmel a cpu-ra nézve, mint Ti egy jó hűtéssel maxon járatva? Azt is megértem, ha IGEN a válasz, bár felettébb érthetetlen számomra.
Nyugtassatok meg, azért ha "gáz" lenne, az már kijött volna valamilyen formában és a cpu csak leállt volna, hogy ez már sok neki. Valahogy csak védi magát.Nem nagyon merengek bele sem a tuningba, se a gép lelkébe, így szakavatott kezekben ezek a mondatok viccesen hathatnak, de egy kezdőtől talán elviselhető.
-
nfsu17
veterán
Az lehetséges, hogy C3-as steppinges a 955-öm?
Mondjuk mire megyek vele, először kellene rá egy normál hűtő.
Csak én nem merem kicserélni, mert még nem csináltam ilyet.
Keresek jutubon videót, hátha nem is bonyolult. -
nfsu17
veterán
Értem.
Köszi Nektek a tippeket.
Nem én csináltam a gépet, hanem szakember, és a cpu hűtő szerintem működik, mert ha kell, akkor rákapcsol és olyankor hallom hogy megy. Everest is mutatja, hogy feljebb kapcsol az rpm.Akkor szerintetek win7 alatt állítsam be azt az energiagazdálkodási lehetőséget, hogy kiegyensúlyozott? Azt hiszem ez takarja azt, hogy ha kell, akkor felkapcsol, de pl net alatt meg visszaveszi magát. Ez a "kapcsolgatás" ez mennyire jó hosszú távon? Laptopom is így működik.
Nyárig nem vinném vissza a gépet, mert dög nehéz, és nem használok olyan progit, ami 100%-on hajtaná a cpu-t.
-
nfsu17
veterán
válasz
Oliverda #7137 üzenetére
60??
Anyám.
Nekem prime alatt 64fok, a szoba 20 fok körüli, de nyáron ebben a szobában lehet 28 fok is. Akkor ez nyáron ráolvad, vagy mi lesz?
Gyári hűtő. Nincs húzva.A ház szellőzése elég jónak mondható, szép nagy chieftec ház, oldalt 8cm-es venti befelé fúj, hátul 12-es kifelé húzza, hdd-nek még 2 db 9cm-es, a táp is kifelé húzza a meleget. Nem terhelve szinte hideg levegő jön ki hátul.
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Meglett az új gép, ahogy említettem korábban 955 BE.
Everest szépen hozza a sebességeket, legalábbis sehol nem sokkal lassabb, mint azon a tesztoldalon, ahonnan vettem az értékeket összehasonlítás céljából.
Nekem GordianKnot van fent mint keretprogram kódoláshoz, ami a Vdubot használja mpeg-ból xvid-be tömörítéshez. Emelett xvid 1.2.1 (1.2.2?), beállítva 4 magra.
Kódolás alatt egy tomsmocomp deinterlace szűrőt használok csak.
Xvidben minden highon van (6 - ultra high, 4 - wide search), mert törekszem a legjobb minőségre.
Első pass így egy 576x432-es videó esetén 100-112 fps között van.
Második pass 50 fps körül.
Ha kész a videó és ezeket összegzem, akkor olyan 32-35fps-re jön ki a teljes kódolás összideje.
Ezt én kevésnek tartom.A laptopom ugyanezekkel a cuccokkal egy 2 magos 1,6GHz-es, 2GB rammal felszerelve 18fps-t hoz ki. Nem hiszem el, hogy a gépem nem erősebb 2x a laptopnál.
Mind a 4 magot használja az xvid a tömörítésnél, bár csak néha megy fel az össz terhelés 80%-ig, inkább 75 körül mozog.
A videokártyát nem lehetne segítségül hívni (DXVA) a kódoláshoz?
Mert lejátszáskor "elég" jól végzi a dolgát, egy 1080p-s mkv 40Mbit-es videót pár százalék cpu-s terheléssel játszik le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest