Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleecool
tag
válasz
bakosgabor57 #2779 üzenetére
Remélem az lesz, de elméletileg a ha négymagosítottam már nem működik. És sosem akkor ugrál amikor nincs terhelés alatt, hanem épp ellenkezőleg, akkor ha full terhelés alatt van a proci.
-
Geza26
senior tag
Hello!
Mennyivel gyengébb az AMD 2x0, mint a 5x0-nél? Megéri a + 8ezer Ft-ot az 5x0? (A legolcsóbb megoldást keresem a jelenlegi gépembe az ATI 4830 mellé.)
Szerintetek a jelenlegi alaplapomban alapfeszen fel tudnám húzni a 240-et 3200-3400 MHz környékére?
Köszönöm!
-
GomezGTS
tag
Köszönöm a válaszokat!
Holnap be is teszem a 240-et...
nézegettem róla teszteket húzva jó sokat bír -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57 #2794 üzenetére
Tényleg van auto állás, valamint +-12% a határ. Feltettem +12-re, 12600 helyett 12660-at ad cpu quuen teszt Everestben.
Majd utánanézek, hogy tulképpen mit is állítottam most be.
-
-
Lipazzz
csendes tag
Idén egy AM2+-ra ruháztam be májusban, mert ezt engedhettem meg akkor: 7750 BE procit vettem, egy 780GXH-as Asrock-kal, sajnos nem sikerült bekapcsolni a plusz két letiltott magot.
Ellenben a héten vettem öcsémnek egy AM3-as komplett gépet 100ezer-ért, Phenom II 550 BE procit Asrock 785GXH alaplappal... nem estem neki egyből a négymagosításnak, hanem járattam picit. Tegnap aztán elsőre sikerült bekapcsolni a négy magot (minden Auto módban fut a bios-ban, csak az ACC progiban van All cores-ra téve, és hogy minden bootoláskor így töltsön be). Stabil azóta, terhelésekkel is. Játék még várat magára. Húzni nem is próbáltam, nem is fogom megpróbálni, mert azt hiszem 4x3,1 Ghz bőven elég... 23500 HUF-ért.
Már csak egy 4850-es Radeon kell, mert az alaplapi GPU (4200-as HD) teljesen okés ugyan, de játékot nem biztos hogy bírja max felbontásban és részletességgel. Arra még spórolni kell.Nagyon ajánlott vétel ez a proci, még két maggal is.
35 C fokon ment két maggal gyári hűtővel (nem 9-es, hanem 6-os fokozatú sebességgel), most a négy magosítással továbbra is hatoson van 39 C fokon). -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem igen találtam rá utalást, hogy ACC-nél mit jelent a százalékok állítása. -20% 0% +20% között tudom állítani, akár magonként külön is. Mi lehet ez? Még nem álltam neki beállítgatni.
Tehát nem bekapcs/kikapcs van nálam acc-nél, hanem ha bekapcsolom, akkor meg kell adni a százalékokat. -
Hurkaleves
őstag
válasz
bakosgabor57 #2789 üzenetére
nálam az ACC bekapcsolva pl. nem segített...
sőt sz@rabb lett...
az előző procimon (9850) viszont segített.... -
helkis
veterán
válasz
bakosgabor57 #2789 üzenetére
ok, a hőmérséklet olyan 35 fok körül volt terhelve, ha jól emlékszem (h2o van rajta) kép nem készült még, eddig nagyobb léptékben állítgattam a cuccost..
azért remélem sikerült valami élvonalbelit küldenem a listára -
bakosgabor57
őstag
ACC-t nem vettem észre, hogy befolyásolná a tuningot, kikapcsolva és bekapcsolva is ugyan annyit tud a proci.
1,4V még megengedhető, ha 24/7.re akarod. Teszt erejéig Pime-oltam én már 1,5V-on, 3848MHz-en is, ha a hőmérséklet nem szalad el, nem lesz annak semmi baja.
Hőmérsékletet nézted közben? -
helkis
veterán
válasz
bakosgabor57 #2767 üzenetére
tegnap primeoltam, de 4Ghz-en lekapcsol a gép bármit állítok
3800-hoz is feszt kellett emelnem 1,4vra hogy primestabil legyen..
lappal még nem vagyok 100%-osan tisztában mit hogy kell belőni, még nem adom fel
az ACC-nek van szerepe tuningban vagy csak unlockban? -
Petya76
csendes tag
válasz
8nemesis8 #2783 üzenetére
>A proci ezt támogatja max?
>Ezt nem tudom hol láttad!!A hivatalos AMD oldalon sorolják a támogatott memóriákat:
http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/phenom-ii/Pages/phenom-ii-key-architectural-features.aspx
Supports PC2-8500 (DDR2-1066); PC2-6400 (DDR2-800), PC2-5300 (DDR2-667), PC2-4200 (DDR2-533) or PC2-3200 (DDR2-400) SDRAM unbuffered DIMMs – AM2+
Support for unregistered DIMMs up to PC2 8500(DDR2-1066MHz) and PC3 10600 (DDR3-1333MHz) – AM3
Itt nem szerepel 1333 Mhz-nél gyorsabb ram.
Azért kérdem, hogy egyáltalán hogyan fog a PhenomII 550 BE kezelni
1666 Mhz-es ramot? -
bakosgabor57
őstag
válasz
8nemesis8 #2783 üzenetére
Mondjuk itt meg itt.
Amúgy meg nagy tévedés azt hinni, hogy minél nagyobb a ferkvencia, annál gyorsabb a memória, mert az időzítések egyre lassabbak, ez már a DDR(l) óta így van. Egy jó időzítésű (+ tuningtűrő) 800-as CL4-es ugyan azt tudja, mint egy 1600-as CL7-es. Aki nem hiszi, járjon utána ...
DDR3-nak majd igazán a 3 csatornás AMD procikban lesz jelentősége (szerintem). -
8nemesis8
veterán
válasz
Petya76 #2782 üzenetére
A proci ezt támogatja max?
Ezt nem tudom hol láttad!!
Egyébként megéri 1600asat venni, mivel az sebességben DDR2-1066os szinten van vagy kicsit jobb ennél.Tehát ha a keret megengedi ,akkor mindenképpen a gyorsabb memót vedd.Ha játékhoz, kell akkor inkább mennyiségre kell törekedni és elég a lassabb is.
-
Petya76
csendes tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok.
Phenom II 550 BE proci lesz, GIGABYTE MA785GMT-UD2H lappal.A proci a leirás szerint max. DDR3 1333 Mhz memóriát támogat.
Érdemes-e 1600 Mhz-es ramot venni, ki lehet-e használni?
Vagy maradjon az 1333?Tudtok tanácsot adni?
-
zoleecool
tag
16x226=3616Mhz-en megy most a procim , de terhelés alatt néha leesik egészen 3550-ig is. Ez probléma lehet? A frekvenciaingadozás ellenére stabil, de esetleg adjak neki több feszt?
-
GomezGTS
tag
Sziasztok!
Holnap érkezik a házhoz egy 240-es X2...a kérdésem az volna hogy érdemes lenne-e az én gépembe tenni, ezzel lecserélve az 5600+ procimat (2*1024mb L2). Csak mert ugye az ősöknek tök mind1 melyik kerül az övékbe, ugyanis a netezéshez, filmnézéshez a kicsivel gyengébb is többet tud mint amit ki fognak használni.
Tehát érdemes átcserélnem?Kösziköszi!
-
Ragacska
tag
athlon 2 x2 240em van
proci 3640 en, nem volt stabil 1.475 volton sem feljebb nem mertem rakni.
Lehet feljebb vinni a dobozos ventijével? Meddig?
3360on stabil 1,425Von fél órát nyomtam rime95ot rajta proci 55fokig ment fel.
3640en 3dmark 2006 végigmegy de prime95 1perc allatt lefagy.
Déli hidat is vetem visszább akár 2000mhzre de nem segített semit.
Memóriát probáltam 1066on sem ad hibát a prime, de nem sokáig teszteltem.
Alapbol 2800on 1,425Von megy, bár láttam máshol 1,344 en kellene mennie
Ez széria függő, hogy melyik procinak mennyi az alap fesz? akkor ez egy szar széria :S
Vagy mindegyik alaplap mást állít alap fesznek?
lol most názem terhelve auto voltra állítva 2800 Cpuz szerintent 1,440 1,480 kozött változik a feszültség :S -
zsolt320i
senior tag
http://www.alibaba.com/product-gs/254097176/CPU_AMD_Athlon_II_X2_240e.html
na megjelent, Mo-n mikor lesz kapható -
helkis
veterán
válasz
bakosgabor57 #2767 üzenetére
ok, este prime-olok, aztán majd finomítok..
-
bakosgabor57
őstag
Kéne már egy 4 GHz fölötti prím-stabil az OC-listára , már csak a Ph ll X2 reputációja miatt is.
-
helkis
veterán
válasz
bakosgabor57 #2765 üzenetére
elvileg nem négymagvasnak lett ajánlva, gondolom megnézte Z, hogy ezen a téren mizu, de azért majd meglátom, hogy miként muzsikál ebben a lapban.
amitől még várok eredményt, hogy a szorzót tolom feljebb, hátha lehet 4100 körül stabilizálni -
Borokafa
őstag
válasz
elfelejtette #2750 üzenetére
Ez a proci hőfok azért viszonylag "soktényezős".
710-et nyúzok 4maggal, alapfeszen 3200-on a Freezerrel 50°C körüli a max. prime alatt is. -
helkis
veterán
üdv!
beléptem a klubba, tegnap megjött a procim P2X2 HerrZ-től, rövid ismerkedés után alapfeszen (1,35v alaplap szerint, 1,328v cpu-z szerint) 3800mhz-et sikerült kisajtolni belőle csak FSB-vel játszadoztam, + fesszel is hogy megnézzem mi a vége. a max ami stabilnak tűnt 4030mhz 1,45v (260*15,5) körül vízzel hűtve, terhelés alatt sem ment 40fok fölé egyik mag sem..illetve nem tudom még, hogy az FSB-limit miatt állt-e itt meg a proci.. 266-on már max vCore: 1,53v-al sem akart elindulni az Xp...
természetesen ki kell még rendesen tesztelni, illetve az új K10-es bios-opciókat is meg kell fejtenem, összességében nagyon tetszik.. -
kisza25
félisten
válasz
#31757056 #2759 üzenetére
bizonyos programokban videókonvertálás, tömörítés és bizonyos játékokban pl GTA4 jól jön a több mag, de legtöbbször csak eloszlik köztük a terhelés és jobban jársz egy 2magos 3Ghz körüli példánnyal, mint egy 3magos 2,6Ghz-es el, bár az utóbbi biztos ídőtállóbb
(én azért vettem X3 710-et,na meg a 4.mag miatt
)
-
Bluegene
addikt
pláne a ratyi viharvert lapom
jó a valóságban jól teljesít, csak PCI-E 1.0
meghát nem is érdemes 965-ös lapba quadot rakni, viszont erre van win se7en számom
meg néha azon elcsodálkozom, mi a túrónak nekem négy mag:
-játékhoz ritka esetben kell, ritkán játszom
-úgyse tudnám kihasználni, üresen pörögnének nekemkiváncsi vok egy négymagos gépre, de sztem nekem felesleges(játék+net+kis szövegszerkeztés), teljesen jó egy E5200/athlon 240 is jó lenne
arra gondoltam egy Athlon 240+AM2+ lapra cserélném az E5200+S775 lapot, kábé ugyanazt tudják, csak AMD szimpatizáns vagyok
-
AMD X2
senior tag
válasz
elfelejtette #2754 üzenetére
Ezek valóban jó érvek. Persze ezek is egy jó config mutatói.
-
AMD X2
senior tag
válasz
elfelejtette #2750 üzenetére
Ez-is fontos kérdés, de aki erős procit akar az még mindig jobban jön ki ha olcsó procira drága (erős) hűtőt vásárol.
-
elfelejtette
veterán
Én inkább azt várom, hogy mennyire lehet majd lenyomni alapórajelen a gyári feszt. Örülnék, ha alulfeszelve alapórajelen elég lenne hozzá egy TX3. Mert a jelek szerint az X3 710/720 procik is elég jól feladják a leckét néhány fórumtársnál a TX3-nak. Az X4-ről (illetve a négymagosított procikról) nem is beszélve...
-
Bluegene
addikt
válasz
TomBoy1986 #2746 üzenetére
jó, de az a rosszul sikerült phenom1
ez meg phenom2, jó athlon2, nem hinném a lap volt instabil, inkább a phenom1-ed
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Bluegene #2744 üzenetére
Látom még nem volt Phenomod...
Az hogy ráírják, hogy stabil még nem azt jelenti, hogy stabil. 260-as FSB felett olyan instabilak a lapok, hogy az elképesztő...
Nem azt jelenti, hogy állandóan fagy, hanem hogy időnként, ritkán, de bármit is csinálsz. Én pl. nem véletlenül 2800-2900MHz-en használtam a 9550-et. Pedig stabil volt 3000MHz-en is. Csak mégis volt, hogy megállt.
-
McClane
aktív tag
válasz
zoleecool #2743 üzenetére
Eszembe jutott még egy-két bökkenő ezzel a megoldással kapcsolatban.
Amit linkeltél tesztet ott egy 4 magosból tiltottak le magokat, mármint olyanból ami eleve 4 magosnak lett eladva.Az egyik ha mondjuk be se bootol a Windows a négy magosítást követően, így el se jutunk odáig, hogy le lehessen letiltani azt az egy magot Windowsból.
A másik meg, hogy ez csak logikailag tiltja le a magot szerintem, tehát az attól még megy a háttérben, ami ugye nem okoz gondot egy olyan processzornál ami eleve négy magos. De ha mondjuk szerencsénk is van (be bootol a win) mert a negyedik mag a hibás és azt sikerül letiltani az attól még okozhat instabilitást.
De ez csak találgatás lehet, hogy nem így van -
Bluegene
addikt
válasz
TomBoy1986 #2740 üzenetére
sztem meg nem, ha 3,6-ot tud az is, ez is
annyit a legtöbb AMD-s lap tud(280as fsb)
gondolom a 620-as olcsóbb lesz pár ezressel, tehát az a bestbuy
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Atis707 #2736 üzenetére
PCI-e alapból 100-ra fixalom, még a boost amit asszem nem kapcsoltam ki, de ugye a hangkari PCI buszon van. Everestből nézve nem nő a többi freki az FSB emeléssel, talan a latency-t ha tudom allitani (nem neztem) akkkor azt kene novelni.
Lui76: HT nalam 1000, szorzot tudom csokkenteni, de nem segit -> nemazabaj. Valamivel kevered, 3600 az nem az. (az az NBx2)
bakosgabor57: NB nalam alapbol 1600, 8xFSB, nem allithato. Ha hivatalosan ASUS tamogatna az M2N-e lapot, valszeg betehetnek biosba, mert van meg hely a Phenom2 microcode-nak benne, csak ugye csereljek lapot, ha ezt akarom.... -> utso ASUS lapom ez, mint meg soka masoknak, e miatt. De alapon is nagyon jol teljesit a proci, lapcseret meg majd meglatom, most nem akarok erre penzt kiadni. Igy is sporoltam aramot a plussz teljesitmeny mellett. (ugyanitt eladó 65W AM2 5000+ BE
)
-
bakosgabor57
őstag
Ajánlom magamat : Polír ~ Busted
Még mielőtt belekezdene valaki... -
bakosgabor57
őstag
válasz
POCAKOS LACI #2732 üzenetére
Ha jól rémlik, valami Leninnek hívták a bölcset.
-
POCAKOS LACI
csendes tag
Ahogy olvasgatok a sorok közt csont hülyének érzem magam
.Számomra elég komoly témák az itt olvasottak,de se baj tanulni tanulni tanulni mondotta egykoron egy Bölcs.Már úton van a kicsike,alig várom már
.
-
Bluegene
addikt
Athlon X4 teszt: [link]
lehet a topic nevét változtatni
-
Bluegene
addikt
dupla*
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57 #2727 üzenetére
Feszt, illetve VID-et növelni csak az NB-nek tudok (nemlatom ertelmét), a HT-t vissza tudom osztani (megvolt probalva), de nem segit egyik sem.
Tul regi a lap a tuninghoz szvsz, de hogyha azt veszem, hogy 3 éve vettem 26k-ért és már a 3. procot szolgalja, egy szavam se lehet.(x2 3600+, x2 5000+ BE, x2 240) Azert meg ha elborulok, probalkozom még, valami apróság biztos van, ami elkerülte a figyelmem.
Boltban mar akkor kiakadtak, amikor megmondtam mibe lesz belepattintva...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57 #2725 üzenetére
Nem, bios FSB emelés. Szorzólockos a kicsi. (es azert 5x az alacsonyabb, hogy ne valtogasson sokat fel.
de ezt meg atgondolom)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #2618 üzenetére
Nyahh, tuning nem lesz, nem tudom mit kellene allitanom, hangkari elkezd pattogni es fagyogat ha az FSB-hez nyulok. Marad igy, ez mar egy masodik generacios beallitas tőlem.
Everest adatok jók, sebessegben odaver a proci igy is az 5000+ BE-nek, 2,8GHz-en. 20-200%...
Mem le lett veve 1066-rol, igy 800on ezekkel az idozitesekkel hozza az 1066-os speedet...
Proci memvezérlője krva jo, gond nelkul megy az 1T CR, K8 meg se moccant igy.
UI: fogyasztas is leesett, szünetmentesen nezve kb. 10-12%-kal.
-
adorjant
őstag
válasz
elfelejtette #2714 üzenetére
húzva nem
-
AMD X2
senior tag
-
McClane
aktív tag
válasz
POCAKOS LACI #2699 üzenetére
"Kiváncsi lennék hogy 10 százalékos húzás után mennyit eszik a kicsike"
Szerintem ezt csak fogyasztásmérővel lehet pontosan megmondani. De ha jól emlékszek itt a PH-n vannak olyan tesztek ahol szerepel a processzor fogyasztása alapórajelen és tuningolva is. Ebből lehet következtetni hogy kb. mennyivel lesz több. De ha nem emeled a feszültséget akkor minimálisan fog növekedni a fogyasztás.
[OFF]"Hol laksz ha nem titok?"
Nem titok leírom privát üzenetbe.[/OFF]
AMD X2
"Ja bocsi tegnap bekapcsoltam egy magot . Most 3 mag 3587MHz-en 1.325 V-al rohan a rendszer."
Ezt leírhatnád hogy sikerült csak az egyik magot aktiválni mert ez szerintem több embert is érdekelne.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
POCAKOS LACI #2715 üzenetére
Lol ez tetszett("csak"). Egy Seasonic 430-as még ma is igencsak megállja a helyét.
-
POCAKOS LACI
csendes tag
válasz
elfelejtette #2714 üzenetére
Értem ,ez jó hír számomra ugyanis a tápom csak 430W. Kösz a választ
.
-
elfelejtette
veterán
válasz
POCAKOS LACI #2713 üzenetére
PhenomII X2 550BE TDP-je 80W, ami az AMD prociknál azt jelenit, hogy ennyi az abszolút maximális fogyasztás. (Tehát húzva is.)
-
POCAKOS LACI
csendes tag
Ja Ja még új nekem az infó áradat.Fogyasztásról esetleg valaki valamit tuning állapotban
-
elfelejtette
veterán
válasz
POCAKOS LACI #2710 üzenetére
Mivel SB700 van rajta, ezért tutira nem fog menni. De ezt pár hsz-szel feljebb már mondták neked...
-
zoleecool
tag
válasz
POCAKOS LACI #2710 üzenetére
Sajnos nem támogatja ez a chipset a +2 mag bekapcsolását.
-
POCAKOS LACI
csendes tag
Hali mindenki . Nézegetem kinek mit rejt a vas és ámulok hogy mennyinek az 550 megy 4 magon. Nézzétek meg a lapomat légyszi és mit szóltok nekem is menne 4-et? ASUS M3A-H
-
zoleecool
tag
Hmm, az sajnálatos.
Nekem 3600-ig egész jól tuningolható 4 maggal, utána kell nagyon sok feszemelés neki, 3600-on 1.408v mellett stabilan megy mind a 4 mag. Csak az OCZ memóriákkal fürödtem be kicsit, mert nem szereti a lap és nem megy a 6-6-6-20 csak a 7-7-7-20 1333-on, viszont cserébe 1550en is jól megy ezekkel az időzítésekkel.
-
zoleecool
tag
Van itt valaki, aki 1.45v fölött használja 24/7 az 550-est? Ma elértem 4 maggal a 3.7ghz-et de kéne egy kis feszemelés a 3.8hoz. A kérdés az, hogy hosszú távon lehet-e baja abból a procinak, ha 1.45v felett használom? Ez a legnagyobb ajánlott feszültség, ha jól tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 14600KF - 14mag/20szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest