Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 6K-s fémmonitor a Dough-tól, Apple vasakhoz
- Pénztárcabarát mikrofonos fejhallgató a Sharkoontól
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bakosgabor57 #988 üzenetére
És naponta hányszor mész vele körbe kb, hogy finomhangold a gépedet?
-
Oliverda
félisten
válasz
Hurkaleves #989 üzenetére
Ezek egyike sem nagyon használ két magnál többet...sajnos.
-
Tom5
addikt
Milyen progival tudnám helyesen monitorozni a procim hőmérsékletét?! Legújabb everest sem méri rendesen...
-
Bluegene
addikt
válasz
Hurkaleves #989 üzenetére
szerintem nem éri meg, sőt visszalépés is lenne
vegyél herr-z-től olyat amiben garantált a 4mag
-
Hurkaleves
őstag
szevasztok!
egy kérdés!
megérné e cserélnem a jelenlegi procimat (9850BE@3ghz) egy X2 550-re? még ha nem is tudnám bekapcsolni a maradék 2 magot? természetesen húznám az X2-est amennyire csak lehet!
progik amiket legtöbbet használok: photoshop, corel, dreamweaver, flash, és játékok....sok játék...
szal érdemes lenne?
-
bakosgabor57
őstag
válasz
#31757056 #987 üzenetére
Szerintem valami finom beállítási gond van,ami aztán bármi lehet:kicsit kevés a fesz-kicsit sok,RAM frekihez a fesz kicsit kevés-kicsit sok,kicsit ebből-kicsit abból...
Érdekes pl,hogy az én lapom a 215-225 MHz FSB tartományban stabilizálható a legjobban,e-fölött és ez alatt sokkal nehezebb.
A legbosszantóbb,hogy mindez 1,5óra után derül ki. -
törölt tag
válasz
bakosgabor57 #984 üzenetére
Én így jártam egyszer 40 perc után mikor teszteltem az alulfeszt, azt hittem az miatt indult újra, de akkor ezek szerint nem.
-
bakosgabor57
őstag
Gyakorlott prájmolókat kérdezném!
Mire utal az,hogy : többször előfordult,hogy 1-1,5 óra után nem hibával áll le a teszt,hanem újraindul a gép,boot közben sincs hibaüzi,Win betölt rendesen az előző bioszos beállításokkal?
Reggeli hüsit nyomattam rá,hőmérsékletek rendben voltak: CPU max 38°C,alaplap max 50°C -
8nemesis8
veterán
Csak viszonyításképpen.
3DMark06 nálatok CPU-ra mennyi pontot ad? Phenom II 550 érdekelne. -
8nemesis8
veterán
Hehe
Egyből 4maggas semmi feszemeléssel szépen megy a CPU
Majd asszem holnap már tesztelgetem picit.
Köszi.
HERRZ és a CPU-t is -
8nemesis8
veterán
Négymagosításhoz ACC-t kell a biosban autóra állítani ugye?
Semmi nem történik, pedig előre tesztel a CPU.Minden bizonnyal valamit nem tudok amit még be kellene állítani.
MA770T-UD3P a lapom. -
HERR Z
veterán
válasz
Oliverda #957 üzenetére
fel se áll, ez fix 2 magos
mind1, jön vissza gfefe procija, szal azzal megcsinálom 4 mag mellett a 4ghz+ -t, annó nem volt hozzá időm, aztán ahol felált a win az lett lementve(~3950Mhz körül)
közben meglett: [link]
itt felált a win, 0% overdrive, vagy asrock oc progi ,100% bios -
Tom5
addikt
Jóljársz majd egy ilyen procival. Én ismételten HerrZ-től vettem,, szóval tudtam mire számíthatok. Remélem hasonlóan tuningos példányt fogsz ki. Hétvégén majd tesztelem a kicsikét néminemű plusz fesz mellett is. Egyelőre a hőmérsékletekkel van gondom, mert még nem találtam progit ami helyesen kijelezné...
-
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57 #940 üzenetére
Ez lemaradt: Phenom II x2 550 BE~CACYC AC 0920GPMW(fénykép nincs,így bónusz pont se...úgysem tudom levásárolni)
-
bakosgabor57
őstag
LISTÁRA kérném!
Prime95 stabil 3780MHz~1,45V~NB 1944MHz~valid
Max OC 3942MHz~1,475V~NB 1971MHz~valid
Alaplap Gigabyte GA-MA-780X-UD3P~léghűtés -
sutyi^
senior tag
Átrámolja magát AM3 platformra az értelmes upgradepath miatt, lévén hogy LGA775 mint olyan már nem fog vérfrissítést kapni (hacsak nem maradtam le valamiről, a későbbi rebrandet leszámítva). Míg előbbinél biost frissítesz, aztán belecsapod a K11 alapú megoldásokat, ha odaáig fajulna a helyzet.
-
8nemesis8
veterán
Van itt valaki aki a gyári hűtőjével használja és esetleg a gyári pasztával is?
Phenom II ről lenne szó.
-
Joshi
titán
-
g@bo
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #930 üzenetére
bizony, 12600+áfa az x2, x4 meg 30-35... eccerre nem megy minden.
bár a mostani cuccot is megkinálhatnám egy q9550 el, 45+áfa áron mérik végre, csak, az lga775 lassan kifutó volta zavar.
-
Konfigos
őstag
-
TomBoy1986
veterán
válasz
bakosgabor57 #928 üzenetére
Nem tud többet, mert mint írta neki X4 a végállomás és a 245 csak egy ideiglenes dolog.
-
kisza25
félisten
válasz
bakosgabor57 #928 üzenetére
én is ezt mondtam neki
-
kisza25
félisten
válasz
bakosgabor57 #922 üzenetére
nem az alaplapnak lenne sok az 53-fok,hanem a környezetének ram, vinyó...
de ha levetted az oldallapot és még fújattad ventivel is akkor ezek kilőve -
Crockoo
csendes tag
Szerintetek, ha az 550-es X2-ben sikerül aktiválnom a 2 letiltott magot, de nem állítom magasabb órajelre -azaz marad a gyári 3,1-en-, akkor a gyári hűtő elégséges, vagy inkább nézzek valami egyéb megoldást? Illetve ezesetben a 80W TDP 95-re változik? (véleményem szerint talán nem, mert a mag le van tiltva, de fizikailag áramot vesz fel).
-
kisza25
félisten
válasz
bakosgabor57 #920 üzenetére
hupsz az felett valahogy átsiklottam
de ezek a hőmérsékletek elég gyanussak 53fokos az alaplap, a proci meg csak 41 fokos?
valami itt nem kerek, de ha az alaplapod valóban 53fokos a memoria sem fázhat, na meg a vinyók sem
50fok környékén vinyóktól is újraindulhat, vagy fagyhat -
kisza25
félisten
válasz
bakosgabor57 #918 üzenetére
szerintem 1óra 45 percig stabil volt prime alatt nem lesz vele gondod hétköznapi használat mellett
ram mennyire volt húzva?(mert annak ugye nem látod a hőmérsékletét) -
bakosgabor57
őstag
Na ilyenkor üt meg a guta!
Reggeli hüsit kihasználva Prime-oltam egyet.1óra 45perc után a teszt nem hibázott,csak egyszerűen újra indul a gép.,kb ugyan ezekkel a beállításokkal(kivéve,hogy HT és NB szorzó 9x volt).Hőmérsékletek tök jók.Mire utal ez,azon kívül,hogy rávágjátok,nem stabil a gép?
-
AMD X2
senior tag
-
HERR Z
veterán
első nekifutásra ennyi jött össze, pedig 5 fokot hült a szoba:
4192.66MHz
1.5V már fölötte se javul semmitpedig még 50 MHz kellene
-
HERR Z
veterán
annyira én se zúztam meg, arockba rálehet tolni 1.8V-ot is
hajnalba az a 100mhz-et még valahogy összekoldulomsutyi^: csipesszel bordarözítő hátul összenyom, kipattint, megfordít visszarak ha szar, ez megoldható, amúgy a giga felirat lefele állt amit láttam(csak átment mellettem és gyorsan megnéztem, szal biosát se láttam meg semmi)
szal ezen ne parázz
amúgy azok kőkemény pci-e 1x slotok amikre gondolsz -
sutyi^
senior tag
LOL. Szobaventillátor célirányosan elhelyez...
Visszatérve a kínomra egy kicsit, járt már nállad az említett Giga M720D-US3-asból egy példány? Ha esetleg igen, akkor érdekelne hogy állt rajt a chipset cooler, lévén hogy pont a két PCIe x4 slot mögött van a borda. Nézegettem lapról képeket, és a hivatalos shotokon kontkrétan fejjel lefelé van felrakva (GigaByte logo fejjel lefelé áll) a cooler, így mindkét slot útjába belelóg a borda, de vannak képek amiken viszont normálisan áll így csak az egyik x4-es slot mögötti placcot takarja ki.
Nekem meg nem igazán mindegy, mert a hangkártyámat egy x4-e slotba kell beleszuszakolni. Tudom, nincs túl nagy probléma, csak túl kicsi kalapács.
-
HERR Z
veterán
unatkoztam picit szal...
max oc:
Asrock a780gxh/128 b1.2
int vga
2x2gb exceleram
proci 1.46V
NB szorzó 11
hűtés freezer xtreme
[0923APMW]Cadal-t le kellett nyomni
-
g@bo
nagyúr
x2 245 12852+fa.... -100mhz és jelentősebben olcsóbb, mint a 250-es.
-
HERR Z
veterán
válasz
bakosgabor57 #899 üzenetére
azabaj hogy az a lenti cpu-z kép sikerált 1.45V mellett ezzel a procival, szal nem
meg 3 napig nyúztam 3800-on 1.4V mellett.......mind1, visszaküldi, letesztelem aztán ha tényleg szar többet kap, ha nem-ami valószínű mert nem egy ilyenen fogom hazabaszni a majd 3 éves bizniszkarrierem- akkor meg asrock forever
ez a +feszes kategória meg úgy jött létre hogy felált a win 4 magosan alapfeszen de nem volt stabil, ekkor emeltem feszt és lett stabil, primestabil
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen videókártyát?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Nintendo Switch 2
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD STRIX GTX 1060 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest