Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 6K-s fémmonitor a Dough-tól, Apple vasakhoz
- Pénztárcabarát mikrofonos fejhallgató a Sharkoontól
Új hozzászólás Aktív témák
-
HERR Z
veterán
válasz
CHIPman #4209 üzenetére
xtremesystemen olvasva ennél egy jópár fokkal jobb, főleg hogy teknikailag túl sok am2-es deneb van azt szórják ki, nem pedig sok selejt van(ettől függetlenül a selejt is ebbe jön)
ráadásul összvissz 2 gyártási hét van(elvileg) szóval még olyan hatalmas eltérések se lesznek -
csoki
senior tag
válasz
CHIPman #3984 üzenetére
tudom h nem kell durva táp csak fsp tápot nem árulnak itt, legalábbis árlistán nincs de rákérdezek majd hátha tudnak hozni nekem
párban venném persze akkor a ramokat csak kérdés h majdani másik párral menne-e simán
gb honlap szerint van
kérdés h árulják-e valahol egyáltalán
amúgy ilyet tudnék még venni: MSI 770-C45 AMD770 DDR3 PCX
vélemény róla? olvastam h van itt 1-2 embernek. gb-hoz képest mit tud?3985: max innen innen veszek majd jah ...
-
Bluegene
addikt
válasz
CHIPman #3944 üzenetére
nem
Having said that, a 200 MHz increase at identical voltage certainly seems promising. kábé +200 mhz-et nyersz, kb +5%-ot
nem egy világmegváltás, de azért valami
mondjuk a computerbase-es tesztben alig mértek javulást, szal szerintem egy 1-5%-os teljesítményjavulást hoz órajelben, hát én többet vártam(10%), de én túl optimista vok
-
MaSzKa
senior tag
-
MaSzKa
senior tag
válasz
CHIPman #3461 üzenetére
kötelező mindent tudnom vagy mi?
ami még meg se jelent
ti szóltátok le a Biostar alaplapot
mikor linkeltem egy csomó jó eredményt és világrekordot arra már semmi válasz nem érkezettmikor én már tudtam mit akarok venni akkor rám akartatok erőszakolni egy átlag ...t ami még drágább is volt, mert az szerintetek az jobb is
elmondom nem jobb (Tuningban a Biostar a király ott vannak a linkek is bizonyítékként)
AMD X2 Hagy
-
jambiyya
őstag
válasz
CHIPman #3187 üzenetére
A 240 is húzható.
mod: itt is van
-
POCAKOS LACI
csendes tag
-
Grof-Zero
tag
válasz
CHIPman #2871 üzenetére
Hali !
Ja hűtéssel nincs gond olyan 22 fokosak a magok a kupak meg 29 fokos, de terhelésen megközelíti a 40 fokot, a proci meg most 1.52 V on megy ha a CPU-z jol méri, most megy 3dmark06 lemegy rajta , 3360Mhz/ 240MHz alapórajelen.Igy már nem is olyan rossz amit tud ez a 14e Ft-os proci. Mondjuk nem sok de nem rossz. A feszt akkor ezen túl már nem éri meg feljebb rakni. ok, thx
Üdv -
elfelejtette
veterán
válasz
CHIPman #2831 üzenetére
Ha B45-öt vennél, akkor miért csak 2 magot használnál? Ha nem alkalmas a lapod a feloldásra, akkor csak sima 2 magos változatot vegyél, a feloldhatót hagyd meg másoknak.
Vagy tervben van a lapcsere?
Egyébként a 250-es FSB simán menne vele, szóval nem gond az, hogy nem BE a proci. -
bakosgabor57
őstag
válasz
CHIPman #2456 üzenetére
Ja hogy a korai...mert a PH-s hírben egyértelműen lenyisszantásról van szó az x2-k meg akkor majd gondolom az x4-ek esetében is.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
CHIPman #2440 üzenetére
L3 cache is unlockable on Athlon II X4 620, benchmarks galore
Hirtelen ezt találtam. -
Cadal
őstag
válasz
CHIPman #2440 üzenetére
Miért is jobb megoldás?? Az 550BE procik már elég olcsók, és az L3 cache aktiválás is ugyanolyan lutri, és szintén kell hozzá az ACC. Tehát még mindig az az alap kérdés, hogy a felhasználónak mik az igényei (4 mag vagy L3 cache), és ha erre még jön egy kis plusz, akkor örülhet.
-
and1ao
őstag
válasz
CHIPman #2095 üzenetére
Nem igazán ismerem az Asrockot csak mert annak idején mély nyomot hagytak bennem a nem is tom milyen lapjaikkal és azóta nem nagyon informálódtam róla de azért mert ezt nem tom még nem kell meglicselni akkor örüljünk neki hogy ilyen jól csinálja az asrock(de most már tudom köszönöm a fevilágosítást)
-
szergej
tag
válasz
CHIPman #2037 üzenetére
Köszi!
Meglesem őket holnap. Csak én most azzal nem vagyok tisztában, hogy a 10-20 ezres lapok közt van e tuningban külömbség (ha ugyanaz a chipset van rajtuk), vagy csak a körítés meg a csatlakozók "nyomják" az árat.
Meg hogy az Athlon II-nek hogy van a szorzója? Annó azt ajánlották, hogy elég valami "ócska" 800-as DDR II Ram is, hogy kihajtsa a 4200+ X2-t. Ez elég lenne az új proccnak ?
Lehet bele kéne ásni magamat a dolgokba megint... Legutoljára még az Athlon XP-kel foglalkoztam, mint állat. Azóta már sokminden változott
-
válasz
CHIPman #1984 üzenetére
2 lapjukon van, a 785G-E65-n és a 785GM-E65-n v, a 785G-E51-en nincs sideport memória. Én a másodikat javasoltam.
-
Redneck
nagyúr
válasz
CHIPman #1969 üzenetére
Nem értek a tuninghoz... Pláne ezeknél az "új" cuccoknál. Nekem fontos hogy ne legyen baj vele... asszem inkább bebiztosítom magam az 1GBos 4850el, ha meg bátor leszek talán húzom. A tesztben a 240est 3500Mhzig húzták! Nekem a stabil 3 Ghz is bőven okés
[SZERK]
Apropó! Az Athlon II gyári hűtéséről valaki tudna valami okosat mondani? Gondolom húzni nem érdemes vele, ahhoz nem elég. Vagy rosszul gondolom
? -
Joshi
titán
válasz
CHIPman #1896 üzenetére
Elméletileg 3.5Ghz-nek vettem amit szerintem megy is de sajnos a 2x2Gb DDR2 OCZ Platinum 1066-os memóriáim nem akarnak 1066-on muzsikálni. Eddig 850-en mennek hibátlanul, de ~900Mhz-en már nem. A haver 2x2Gb Kingston HyperX 1066-os ramjai hibátlanul mennek nálam, de hogy érdekes legyen a dolog nála meg az én OCZ memóriáim mennek 1066-on hibátlanul.
Jövőhéten cserélünk aztán megrántom a konfig száját.
Amúgy nekem főleg a 4 mag volt a fontos nem a tuning.
ui.: Ja, az 1.4V egy kicsit csalóka mert az biosban csak 1.35 de talán még annyi sem. Sajnos elég gagyi a tápom, mert eddig minden konfigomnál többet mutatott ráadásul ugrál össze-vissza mint egy eszelős.
-
Joshi
titán
válasz
CHIPman #1887 üzenetére
Nem hinném hogy más is foglalkozna ezzel, én sejtettem hogy hamar vége lesz ezeknek a prociknak azért is csaptam le rá olyan hamar sajnos kompromisszumok árán. Mondjuk nem is csoda hiszen a csak 2 magon működő példányokat is értékesíteni kell mivel már bontott dobozokról van szó.
G@ß! #1888: HERR Z megelőzött.
-
HERR Z
veterán
válasz
CHIPman #1594 üzenetére
4 mag 4ghz irgalmatlan mennyiséget fogyaszt, ami:
megterheli a lapod, a hűtőt és esetleg a tápot is ezért esélytelen léggel most még
én elégg szortírozok, látom mi faxa mi nem, Zé mesterhez ment egy hajszálra annyit tudó procc mint Konfigos 2 magosa, de léggel sztem az se stabil 4 maggal 4 ghz-en -
8nemesis8
veterán
válasz
CHIPman #1580 üzenetére
Szerintem sem érhető el 24/7ben a 4GHz 3.8GHz-et már többen is stabilizálták, jókora hűtő kell mellé, ha kicsit fentebb akarod még, +még több fesz. 24/7ben használni 1.5körül ajánlatos AMD írása alapján.
Ha szerencséd van ,pont kifoghatsz olyat amivel talán 4GHz megcsíphető.Tényleg érdekes, hogy alapfeszen sok megy 3.6ot és emelésre kevésbé lesz tuningos, mint ahogyan várnánk papírforma szerint.
-
HERR Z
veterán
válasz
CHIPman #1534 üzenetére
1: a héten jelenik meg, még nem tudható
2: fogyasztás kb azonos, teljesítmény lásd ph teszt.....ha egy 3.2ghz-es 955 egy q9550-el van egy szinten(2.83Ghz) akkor kb 10%-ot vesztesz de rengeteget spórolsz
3: 780-as gigákba még nem megy a mod(nincs 780g+sb710-es lapjuk ) szal alapból szopó, asrock meg teljesítmény szinten hibahatáron belül van, szal nem veszed észre hogy nem egy gigát nyúzolBlaze71: szériafüggő, tehát gyártási idő és SN alapján lehet nagyjából belőni
ha mákod van 10/8 ha nem akkor 40/1, de azonos héten belül is van szórás, pl
0921FPMW ami ugye XS-en alapból szar:
9256681F90xxx széria 10/6 (165-185 alapján)
9256705F90xxx széria 10/1 (160-173 alapján) -
szki
őstag
Milyen hűtéssel?
Mihez kell a 4GHz?
Szerintem 4GHz nem javasolt 24/7-ben (ha megy egyáltalán annyit). Viszont alapfeszen (1,35V) jó eséllyel megy stabilan 3,6GHz-et. Én 1,45V-on és 3,9 GHz-en (15x260MHz) tudtam 3DMarkolni az AM2+ alaplapomban. AM3-as lapom még nem néztem mit lehet kihozni belőle.X2@X3 mod nem megy, csak az X4, ha megy egyáltalán. Sajnos sokkal kisebb az esély 4 magra, mint az X3-soknál.
ASRock lap jó lesz, de abban pláne nem javasolt az extrém túlhajtás az áramellátása miatt.
Beszereztem egy Mugen2 hűtőt
Jövő hétvégén megnézem azzal mi a vége.
-
kts88
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Nintendo Switch 2
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Eska E1000 vez.nélküli gamer fejhallgató új 6hó jótállással!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest