- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fasterware
aktív tag
válasz
kisza25 #6553 üzenetére
Szia. Kérdés lenne hozzád ( látom neked is a780gxh/128m lapod van ), hogy Te felraktad ezt a bios-t? És működött a gép normálisan annak ellenére, hogy összecserélték asrock-ék a bios-t ? Mert nekem is ilyen lapom van, PII X2 545 benne és csak maximum az 1.30-as verzióval megy 4 magosként a cpu, gondolom nemigazán érdemes felrakni ezt a bios-t ha nem erre a lapra irták meg. Lehet, hogy a bios jó, csak a verziószámot elnézték programírás közben.
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #6287 üzenetére
Az a titkos ász
Most nem jött be, 301-nél már restart bootkor, de legalább megtudtam, hogy nem veszi zokon a lap, felajánlja még 1 sikertelen boot után, hogy ugyan már töltsem vissza az előző beállítást, vagy b@sszak neki valamit mer' így nem fog menni
ata99: Ezek a színek teljesen rendben vannak...egy intelnél
viszont nálam is bejött ez a kis malőr, nem vettem észre hogy valami rosszabbul menne mint kellene
-
darál0w
Jómunkásember
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #6262 üzenetére
Ha azok amiket valamelyik nap cseréltem itt egy sráccal akkor nagyon jól jártál, cl4-et 1.8V-on úgy vitték hogy csak lestem
darál0w: Nagy x2
CPT.Pirk: Úgy rémlik hogy a 690g-nél 1000mhz volt a max HT hivatalosan, ez meg ráncfelvarrott 690g, nem lesz neki sok(k)?
Most épp 800-on van de nem érzek lassúnak semmit. Linket köszi
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #6208 üzenetére
Ha lesz időm nekiugrok egy másik biosnak, sőt, ha még több időm lesz és meglesz még a 240 megnézem egy nv chipes lapban abban mit produkál. A windsort meg úgy belőttem hogy csak lesek
1V@2400mhz
Másik érdekesség, a 240-nel tuning mellett is működött a cnq', ha a szorzó auton volt hagyva, feszt azt lehetett bántani. A windsornál nem működik, mondjuk szükség nincs rá, meg amúgy is kikapcsolnám, de érdekes.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
kisza25 #6163 üzenetére
lehet a memó ludas mert nálam pl. ezelőtt 1160mhz 4-5-5-15, 2.26V-on mentek a ramok
a proci ~3706mhz 1.438V és úgy volt stabil most, hogy C'n'Q-zok így a proci szorzóhoz nem nyúltam csak az fsb-hez ami 240-en megy így a ramok most 960mhz 4-4-4-8, 2.1V a proci 3720mhz és 1.425V-on.
magyarul így, hogy a ramok alcsonyabb órajelen mennek a procinak nagyobb sebességnél is elegendő a kevesebb fesz! és a ramok is beérik kisebb fesszel...
szal a ram erősen szabályozza a procit... -
válasz
kisza25 #6165 üzenetére
Pedig még megy lejjjebb is, de nem volt még időm szarrá tesztelni. Ment 2-3óra 3dmark meg prime95, de 0.7-en már eldobja az agyát. 800MHz-hez tök jó ez. Lehet így annyit zabál mint az "e" procik!
Most adtam neki egy friss BIOS-t elég sok javítás volt benne, de sajna a feszkókhoz nem nyúltak. -
r9550
senior tag
válasz
kisza25 #6055 üzenetére
azért veszem vissza mert 4200-at nemtudom mien fesz mellett tudná 1,65-ig még tuti hogy a hűtő is birná de a proci még mindig nembiztos 4ghz-re hajtok csak nemtudom mennyi fesz kellene neki meg az alaplapon is csak 4pines p4 van kötve holott kellene neki a +4 pines toldó is szerintem bár nemhinném hogy ez a proci igényelné azt a plusz kakaót mivel szerintem az a c3-as 140w-os denebekhez van (p2x4 955/65 BE lehet hogy c2-esek és a c3-asok pedig a 125wattosak
) meg néztem itt a ph-s tesztet ők nagyon sok feszt adtak a procinak és egyszerűen nem volt hajlandó beindulni 3700 fölött de nekem már 3710-et ment alapfeszen 14x265-ön meg a alaplapi csupasz fesszszabályzóktól is eléggé félek bár nemhiszem hogy cpu feszemeléstöl lenne vmi baja aztmondták hogy csak magfeloldásnál melegszik de akkor elég drasztikusan
MOD: bocsi szeretek regényt irni ha anyám nem jön be beszélni velem akkor lehjethogy csak kétszerre tudom leirni
MOD: frissítettem biost mostmár f4 van fent de ugyanugy 1,5v az alapfesz -
r9550
senior tag
válasz
kisza25 #6047 üzenetére
felraknám én ugyan a legfrissebb biost csak az a nagy probléma hogy perpill nemtom mien a lap nemmondok nevet kinél vettem de eredetileg ma770t-ud3p akar lenni de a doboz sima ud3-as csak mögé van biggyesztve egy p betű filctollal
és azért nem nagyon szeretnék biost tolni rá nehogy rosszat rakjak fel de amugy alapbol nemtud lekötni hogy sima ud3 mivel a kettő kb annyiban külömbözik hogy ezen 4 pci-e 1X van azon csak kettő asszem meg ezen 6 sata van azon 8 ha jól emlékszem
MOD:[link]
-
freestailo
őstag
válasz
kisza25 #6024 üzenetére
én sem értem, egyszerűen reakciókényszerem volt a HSZ-edre
http://ipon.hu/hir/phenom_ii_x6_tuning_x4_9xxt_mag_aktivalas/11872
-
Archer
őstag
válasz
kisza25 #4179 üzenetére
Újratelepítettem a win-t, csak nem hagyott nyugodni a dolog, 3,5GHz-en 1,5 óra Orthos után stabil (1,35V-on) és nem megy 50 fok fölé. Úgy tűnik "csak" a windows zavarodott meg valamiért. Amúgy érdemes 1,35V alá menni, hogy még ne menjen a stabilitás rovására vagy jó így?
-
Archer
őstag
-
-
-
válasz
kisza25 #4097 üzenetére
Sajnos nem BE proci.. túl egyszerű lenne
Én is így gondoltam a dolgot, csak most nemnagyon van időm kitesztelni, majd vizsgaidőszakba
Így most stabilnak látszik, vagy marad egyenlőre ennyin vagy visszaveszem alapra, és majd ha lesz időm megnézem a végét.
Köszi
rt_Morgan: Csak 3250-en stabil
-
helkis
veterán
válasz
kisza25 #4027 üzenetére
ha eleve 4magos akkor tényleg nem kell, de ha 2@4 akkor vannak példányok amik csak akkor stabilak, ha magkapják a maguk kis +feszét..
a ramfesz-es mizéria az intel ci7 miatt bukkant fel, ahol ugye nem jó, ha 1,65v fölött kap a ram feszt, mert tönkremehet a proci, de attól még a DDR3 nem megy tönkre ha többet kap, extrém +fesznél azért elkél egy aktív hűtés is, de mit nevezünk extrem fesznek?
nálam az OCZ platinum gyári fesze 1,9v és alig langyos passzívan..
+az amd-nél nincs ilyen 1,65v-os korlátozás..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- MSI CYBORG 15 A13V
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest