Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Asztrofotózás
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atis707
tag
-
Gyick
őstag
Hi lehet nincs értelme a kérdésnek de azért felteszem.
Ha én egyszerre több dolgot akarok egyszerre csinálni pl játszok,megy alatta winamp,fut utorrent stb akkor egy 3 magos proci jobban teljesít mint egy kétmagos?.Tegyük fel hogy a programok amik egyszerre mennek mind 2 magra vannak irva.mondjuk w7 alatt. -
csabi2008
tag
Figy má HERR Z! Te csak Phenom II procik eladásával foglalkozol,vagy Athlon II-vel is?
-
csabi2008
tag
Hi all !
Hutést milyet ajánlanátok Athlon II X2 250-re?Mer én ezt néztem ki.Valami vélemény róla?
-
s1ru2
aktív tag
válasz
Gyuri27 #1678 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Persze természetesn elég a két mag, azért válaztottam ezt. Nem történik semmi ha nem lehet belőle 4es
Nekem is bőven elég a saját E8200-am és ez meg ugye vékonyan de veri. Köszi még1x mindenkinek aki segített. Aztán majd lehet még visszanézek ide ha valami kérdésem lesz.
-
tipuka
addikt
ja és 710,720-asnál is ez lenne a kérdésem ugyanezzel a konfiggal
vagy ez függ az alaplaptól és táptól vagy valami mástól esetleg? -
tipuka
addikt
sziasztok!
lesz egy ilyen kiszemelt konfigom (most fogom megvenni nemsokára), leírom mi lenne a kérdésem ideküldtek vele
Alaplap ASROCK A770DE 14.069 Ft
Processzor AMD Athlon II X2 240 AM3 BOX 15.363 Ft
Memória KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz 6.069 Ft
Videókártya HIS HD4850 512MB IceQ4 PCIE 27.750 Ft
Merevlemez WD 500GB 7200rpm 32MB SATA2 12.687 Ft
Optikai egység PIONEER DVR-116D OEM Fehér 5.500 Ft
Ház GIGABYTE GZ-X3 Ezüst(ajánlom h hozzanak fehéret) 9.735 Ft
Táp GIGABYTE Superb 460W 9.387 Ft
Összeszerelés 1.875 Ft
Összesen: 102.435 Ft ( 81.948 Ft + áfa )nos azt szeretném megtudni mennyire lehet ezt a procit felhúzni csak simán a mhz-t de feszültségemelés stb nélkül?
(3,2ghz körülre gondoltam)
még sose tuningoltam nincsenek nagy tapasztalataim, de valamennyire ismerem a biost h megtaláljam a mhz növelést -
szki
őstag
AM3 hűtője ugyanúgy áll, mint az AM2-é. Ha nincs komoly tuning, akkor az olcsó Hyper TX3 is jó lehet 2 magra.
Gyári hűtőt nem próbáltam, de 2 maghoz biztos elég. 4 maghoz már komolyabb cucc kell.
Ha veszel boltban X2 550 procit, akkor a stabil 4 magra az esély pár %.
Herr Z-t kérdezd privátban milyen cucca van. Az itteni többség tőle szerezte be a jófajta X4-eket.Mire akarod használni a gépet? Hisz úgy látom a jelenlegi konfigod is elég erős a mai világban.
-
Gyuri27
félisten
válasz
CPT.Pirk #1675 üzenetére
Elég a 4670. Most is játszom ezzel a gaméval, vga-m is ilyen van. Ráadásul elég jó grafikán szalad. Nem tudom az elöző ut milyen volt, de ez nekem tetszik.
s1ru2: komoly embertől erre itt nem kapsz választ. Aki meg mond valami hülye számot attól nem kell tanácsot kérni. De egyet mondok. Az ember úgy vegyen procit, hogy annak a teljesitményével legyen megelégedve. Ha van +1-2 mag az jó. Minden más esetben csalódni fogsz.
-
bakosgabor57
őstag
a 10k körüliek mind jók még a négy maghoz is.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kinyitni mindben ki lehet, max nem fog működni, vagy max hibásként. Tudni kellene a prociról valamit, OPN-t, az nélkül semmit nem lehet mondani, max, hogy majd kiderül. Azzal is csak becslést lehet mondani, hogy pl. x szériából mondjuk 10 darab esetén hány működik többmagosként, ha érdekel, olvass kicsit vissza.
Gyuri27: nemtom, szerintem még 2600XT-vel toltam 1280*720-ban, ott faszán ment. Az más kérdés, hogy nem volt meg az eredeti UT hangulata, ezért töröltem pár játék után, szal az emlékek már ködösek...
-
s1ru2
aktív tag
Hali!
Azért fordulok hozzátok, mert AM3 as rendszert szeretnék összerakni viszont fogalmam nincs, hogy milyen hűtőre érdemes beruháznom. Ha jól tudom, akkor egyes hűtőkkel gondok lehetnek mivel az AM3 as lapokon el van forgatva a CPU Cooler felfogató, az AM2 höz képest. Az alaplap egy Gigabyte M790XT-UD4P lesz a proci pedig egy Phenom II 550 BE. Úgy tudom ezeknek a Phenom 2eseknek elég satnya a gyári hűtője. Viszont szeretnék rajta, némi tuningot eszközölni + esetleg felnyitni rajta a 4 magot ha lehetséges. Ezzel ugye jó néhány Wattal megnő a leadadnó hő mennyisége. Milyen hűtőt ajánlanátok rá ? Amit nem csak a vidkari és a táp fele tudok forgatni, és nem kerül horribilis összegbe. Olyan 10k körül marad árban. Bármilyen ötletet várok. Előre is köszi a segítséget. Meglepetés lesz szóval nem hibázhatok -
HERR Z
veterán
télleg: mi olyan mostani játék van ami NAGYOn szereti a procit de nem lesz vga limites egy HD4670-el? Csak hog mivel tesztejjek szintetikus cuccok mellett
első körben GTA4 meg Far Cry 2-vel mértem Crysis nem használ 2nél több magot szal az bukta......mi lene még ami értelmes és esetleg van beépített mérője? -
Cadal
őstag
Huhh, az nem semmi munka lesz, vagy felhasználsz korábbi eredményeket, méréseket is?
Mindenesetre várjuk az írást.#1651 Kwisatz:
1; valószínű hogy a lapod némileg túlfeszeli a procit, ha nagyobb rajt a terhelés. Nem kell vele különösebben foglalkozni négymagosítva azon a frekvencián ahol Te járatod kell is az 1,42V. No para, de azért néha ellenőrizd az értékeket.
2; Az attól is függ, hány fok volt a szobában ahol terhelted. de 4magosítva ha 1,42V-ot kap a proci nekem nem tűnik soknak a 64C. valós alkalmazásokban soha nem fogod elérni ezt a hőfokot, és gondolom nem a prime a kedvenc szórakozásod.
3, igen, ez ha így működik, akkor tutira jó a 4 mag! -
Bowril
csendes tag
válasz
idegbeteg18 #1629 üzenetére
F7es bios, jaja...
és igen, AM2es lapazaz AM2+
-
bakosgabor57
őstag
válasz
Hurkaleves #1653 üzenetére
Ott csak az volt a cél,hogy stabil legyen(úgy sem ezen használom) és minél előbb leteljen a 2 óra...lehetőleg 1óra alatt..
-
Hurkaleves
őstag
válasz
bakosgabor57 #1655 üzenetére
sehogy nem megy dual-ban pont ez az....hogy jobban menne inkább 2x1g!
de mind1...csak kíváncsi voltam... -
bakosgabor57
őstag
válasz
Hurkaleves #1653 üzenetére
1x2GB hogy megy dualban?Időzítés auto-n,ennél nem tud jobbat,ez nem Skill.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
bakosgabor57 #1652 üzenetére
ja.. szörnyű ez!
látom te a memóriákra nem sokat adsz...mármint elég gyengusz az időzítés a freki és aaa, hogy single.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
Hurkaleves #1650 üzenetére
-
Kwisatz
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mert elég kezdő vagyok a tuning témában.
A gép a következő:
Gigabyte GA-MA790X-UD4 alaplap
AMD Phenom II X2 550
CoolerMaster Hyper TX3
2x2GB OCZ Reaper 1150Mhz CL5-5-5-18A biosban a következőket módosítottam:
Acc menu:
EC FW Selection: Hybrid / ACC Auto-ra
Cpu Clock Ratio: 15,5 => 17,5
A Cpu NB Freq/CPU Host Clock C./Pcie Clock/ HT link freq Auto-n
Memory Clock x5,33 így 1066mhz 5-5-5-18-on
System Voltage control: Manual
Ram/NB/CPU NB/CPU Voltage: NormalÍgy a proc : X4 B50 3,5Ghz
1,5 óra Prime Blend test 0errror ezeken a beállításokon1.kérdés: Ha a bios 1,35V-ot ír cpu fesznek a cpu-z/everest miért 1,42V-ot?
2.kérdés: Reális hogy full load 1 óra prime után 64fokos a proci a Hyper TX3-al?
3.kérdés ha ez így működik akkor tutira jó a 4mag?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Atis707
tag
válasz
Hurkaleves #1648 üzenetére
Intel Burn tesztet próbáld ki, ha azon átmegy; stabil. Elég 30 perc tuning 'közben', ha megvan a vége akkor kb. 1 órát járasd.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
bakosgabor57 #1646 üzenetére
nb asszem 1.1volt default.
én most 1.275-tel járatom 2600-on....az nb-t egyébként 1.45-ig lehet feszelni nálam..szerintem nem lesz baja...viszon jót tesz az L3-nak és a ramoknak...
cpu fesz meg blend miatt kell ennyi neki.... ahogy írtam small ffts alatt elég volt neki 1.38v 3700-on...érdekes mi? végig azt hittem, hogy a ramokkal vagy mással lesz a gond mikor kiderült, hogy blend-nél igen is plusz feszt kíván...a kis mocsok...
-
bakosgabor57
őstag
válasz
Hurkaleves #1635 üzenetére
Bocs,már látom ott is 10x-es az auto HT és NB szorzó(2000MHz),és adtál nekik +feszt.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
Hurkaleves #1635 üzenetére
CPU fesz detto,mint az enyém.
Mennyi az alap NB órajel(auto-n)?Kis adalék,hogy érdemes-e +fesszel magas órajelen járatni az NB-t -
Atis707
tag
Lehet már új bios amiben tiltják a 4 magosítást, volt róla PH! hír is, hogy az AMD kiadott egy bios frissítést hozzá. Amúgy az én lapom oldalán sincs fent a 240-es, csak a 250, de postból felismeri, szóval nem kell emiatt izgulni.
-
Kicsizso
tag
A bios típusa F5!
Nekem otthon 770-UD3-mam van és frissítettem a biost és jó lett mert nem volt elérhető az EC-profil.
De itt minden adott csak nem engedi a 4 magosítást.
A memók DDR3 crosshair 1333Mhz mennek.A beállítások otthon annyi volt hogy EC-hybrid
ACC-auton és már ment is minden.Köszönöm hogy segítetek!
-
csabi2008
tag
Hello!
Azt szeretném kérdezni,hogy az Athlon II X2 250 kb hány %-al jobb mint az Athlon X2 5000+? -
botondsza
csendes tag
válasz
Hurkaleves #1638 üzenetére
huh köszi a részletes leírást!
akkor nekiesek!
-
Hurkaleves
őstag
válasz
botondsza #1637 üzenetére
hát ha máshoz nem nyúltál akkor a 245-ös fsb húzott magával minden egyéb mást is!
HT-t, NB-t, ramokat... és ha ezekhez nem nyúltál akkor az lesz a baja...úgy látom HT szorzó fixen van és nem lehet állítani...akkor annak is adj egy kis plusz feszt..(cpu ht-link voltage)
az NB is húzódott...oda is már kelleni fog plusz fesz (cpu nb vid)
a ramok is 980-on járnak....ha minden igaz... oda is pakolhatsz feszt...állítsd mondjuk 2.1 voltra az időzítést pedig 5-5-5-15-re...hajrá.
-
botondsza
csendes tag
jah és ennél a lapnál ezek vannak opcióknak a tuning alatt biosban (zárójelben az alapbeéllítás): CPU Frequency(200 -- >> 245); PCIE Clock (100); CPU Clock Ratio (Auto); CPU Northbridge Frequency(Auto); CPU NB VID Control(Normal); CPU Voltage Control (Normal -->> +0.075), CPU HT-Link Voltage(Normal), Chipset Voltage Control (Normal), DDR2 Voltage Control (Auto). Amit változtattam tuninghoz az a CPU Frequency 200ról 245re és a CPU Voltage Control 0.075V. Ez így jó vagy máshoz is nyúlni kell?
-
botondsza
csendes tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy van az x2 250esem, felhúztam 3.675re (245x15. +0.075V), prime futott 24 óráig és semmi hiba, ezek után pedig ha néha bekapcsolom a gépet bootnál hibát jelez h nem jó neki ez a beállítás?
Alaplapom Gigabyte GA-M52L-S3P.
-
Hurkaleves
őstag
na úgy néz ki fixálódtak a dolgok...huh..
a lényeg annyi volt, hogy bár a proci magában tesztelve (small ffts) kevesebb fesszel is beéri, hogy stabil legyen, de blend-nél sajna még oda kell neki pakolni keményen...
most egy óra blend lement a következőkkel:
fsb: 217
cpu: 3700 (1.425v)
ht: 2170 (1.24v)
nb: 2600 (1.275v)
ramok: 1160 4-5-5-15 (2.22v)asszem így marad!
-
szki
őstag
válasz
Kicsizso #1628 üzenetére
A gép resizik és ennyi.
Mármint nem postol vagy csak 2 mag marad?
790FXT lapban bios verzió? (F5 és a friss F3M is jó)Valószínű, hogy X4 B50-re nem módosítható a proci..
Indíts először EC normál és ACC tilt kapcsolókkal. Utána biosba be és újra EC- hybridre, ACC -autora. Lehet, hogy nem íródott a 2. bios chipbe az EC fw. -
bakosgabor57
őstag
válasz
idegbeteg18 #1629 üzenetére
Menni fog az UD3P-ben,legfrissebb bios az F3B
-
Kicsizso
tag
Sziasztok!
Lenne kéznél egy Gigabyte MA790FXT-UD5P rev.1.0 alaplap és ebben van egy B50 X2 amit szeretnék 4-magosítani de sajna nem megy mert ha biosba beállítom az
EC- hybridre
ACC -autoraA gép resizik és ennyi.
Esetleg valami ötlet?
-
-
Bowril
csendes tag
válasz
idegbeteg18 #1607 üzenetére
nekem a GA-MA790X-DS4-ben simán megy az 550es...és szintén nincs a CPU support listen.....
ami érdekes hogy pedig még a postban is felismeri. -
Hurkaleves
őstag
cpu 3700
ram 1160 4-5-5-15
1 óra blend stabil!
zsír!
cpu hő: 46C
cpu fesz: 1.425v
egyébként csak a cpu stressznél elég neki az 1.38v is...érdekes..3800-on a cpu-nak 1.45v is kevés volt holott magában az is elment 1.42v-tal...
viszont 1.45v fölé már nem akarok menni szal megelégszem a 3700-al is!
reggel megnézem mit reagál ha a föntebb viszem az NB-t is....plusz NB fesszel persze..
na jól elbeszélgettem itt magamban, de nem tudtam most aludni amíg nem fixáltam a dolgokat....most már tudok! -
Hurkaleves
őstag
válasz
Atis707 #1623 üzenetére
táp tuti jó és elegendő! ezelőtt 4 magot hajtottam tuningba és 2 gpu-t hibátlanul!
azóta visszavettem 2 magra és 1 gpu-ra!egyébként lassan 1 órája megy a blend stress!!!!!
most örülök kicsit!....a fölállás:
cpu: 15.5x (tehát alap szorzó) 1.35v (3370mhz)
nb és ht: 2170 autó fesz
ramok: 1160 4-5-5-15!! 2.22vna most megpróbálom a cpu szorzót föntebb vinni oszt mellássuk!
de most egy kicsit lelkesebb vagyok ezek után...
-
Atis707
tag
Táppal minden rendben? Egy tippem van, a lap nem bír el annyi feszkóval a ramnak meg a procinak...
-
Hurkaleves
őstag
közben beizzítottam a laptopot is, hogy teszt közben is "itt" lehessek...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
bakosgabor57 #1620 üzenetére
áhh valahol máshol van a bibi...
ahogy most nézem:
cpu: alap szorzó (15.5) =3370 (1.35v)
nb: 2600 (1.25)
ht: 2170 (1.24v)ramok: 1160 4-5-5-15 (2.22v)
12 perc blend-et bírt...
jó mondjuk alatta neteztem, de gondolom, ha nem bírja nettel akkor amúgy sem...most megpróbálom az nb-t visszavenni alapra, hogy az is 2170 legyen...
ezelőtt így mentek... -
bakosgabor57
őstag
válasz
Hurkaleves #1619 üzenetére
Ha a ramoknak is adsz még 0,1V-ot az kívül esik az ajánlott fesz értéken?Látom így is elég sok,2,24V...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
bakosgabor57 #1618 üzenetére
nekem 1.425-tel 3800 stabil
gondoltam, hogy akkor ezzel a proci ügy le van tudva...
jöhet a blend és akkor hozzáigazítom a ramokat...
aztán nem volt hajlandó menni...
most már mindennel próbálkozok hátha.. -
bakosgabor57
őstag
válasz
Hurkaleves #1616 üzenetére
-
Hurkaleves
őstag
válasz
bakosgabor57 #1613 üzenetére
jaja, csak a proci szorzót állítottam fölfelé.
fsb: 200
HT: 2000
NB: 2600 (1.3v)proc: 3700 (18.5x200; 1.4v vinné 1.375-ön is magában a proci, de blend-nél egyből kifagy...
)
ram: 1066 5-5-5-15; 2.24v (200x5.33)
még annyit, hogy a ramok az ez előtti X4 9850@3000 procival 1170 4-5-5-15-öt vitték...
meg a jelenlegi procim még 3840-en is stabil 1.438v-tal...lehet olyan, hogy "túl gyors neki a proci"?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kellene nekem egy olyan táblázat, ami szorzó, meg buszsebesség, és órajel alapján megmondja a ram sebességét. Volt korábban ilyenem, de most valahogy nem tudom, milyen néven keressek rá.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
Hurkaleves #1612 üzenetére
Ha szorzóval tuningoltál és a RAM-ok ugyan azon a beállításon vannak,akkor nem a RAM-ok a bűnösök.Ha van benne proci órajel tuning is,és variálni kell visszaosztással,időzítéssel,akkor más a helyzet.
-
Hurkaleves
őstag
olyan lehet, hogy önmagában a proci 3.8ghz-n stabil de a blend már nem....
a ramok is jónak tűnnek blend-be ha a proci alapon van (3.1ghz)
3.7ghz-n már egy fokkal jobb a helyzet, de kb 30perc blend után ott is kihal...most akkor befolyásolja a ramokat a proci gyorsasága? igazából külön jól vannak, de együtt háát...mondom talán 3.7ghz-n érzik jól magukat..
-
-
Cadal
őstag
Jól értelmezed a fórumban olvasottakat. Megfelelő lap és bios de leginkább megfelelő proci kell hozzá. Prociból lehet pretested példányt is találni néha. Vagy ha van bejárásod a nagykerekbe boltokba, akkor elég ha a prociról leolvasod a stepping kódot, és abból következtetsz. itt egy elég hosszú lista a steppingekről.
-
idegbeteg18
tag
Sziasztok!
Egy Phenom II X2 545 proci-val megy egy Gigabyte GA-MA790X-UD3P lap csak azért kérdem mert a CPU support listán nincs rajta a proci, és hátha van olyan akinek ilyen konfigja van vagy esetleg kitudja próbálni?
Előre is köszi a választ! -
FNZ
őstag
hali!
gondolkodok, hogy a 3000+ s939-es procimat, alaplapomat és a memót lecserélem. egy ilyen 550-re gondoltam.
a fórumot olvasva az derült ki a számomra, hogy ebben a prociban be lehet kapcsolni megfelelő alaplappal a bios-ból a másik 2 magot is. jól értelmeztem?
gondolom elég kicsi az esély, hogy pont olyan processzort vegyen az ember, amin be lehet kapcsolni. -
válasz
bakosgabor57 #1567 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
zolee95
csendes tag
sziasztok!
azt hallottam, hogy a phenom II 550-nek fel lehet oldani mind a négy magját. Nem tudjátok hogy lehet ezt kivitelezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15,6"FHD IPS - i5-11320H - 16GB - 512GB - GTX 1650 - Win11 - 2év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-14IKB laptop /i3-6006U/8GB RAM/zsanér törött
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest