Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Akciókamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egérpad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
RTamás
csendes tag
Megsasoltam, thx a helpet...
-
banderasz77
addikt
Nem tudtok véletlenül valami megoldást már a hőmérséklet monitorozásra @X4-eknél?
-
RTamás
csendes tag
GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H ezt a lapot néztem ki hozzá. A Gigabyte honlapján nem irják, h vmi gond lenne vele, viszont az egyik webáruházban olvastam a kommentek között, h a proci nem szereti a GEIL és a Kingston memóriákat vmiért.
Ezért gondoltam inkább megkérdezem. Köszi a segítséget
-
RTamás
csendes tag
Sziasztok!
Én most akarok venni AMD Phenom II 550 BE procit GEIL 2*1 GB 1600 Mhz-es memóriákkal, de állítólag nem igazán komálják egymást. Tudtok ti erről vmit?
A segítséget előre is köszönöm!
-
Gabor970
addikt
még valami, nekem eredetileg elég sok paszta volt a proci és a hűtő közt, majd BakosGábornak volt itt egy cikke polírozásról, ami a pasztázást is érintette. No az alapján lényegesen kevesebb pasztát bankkártya szélével simára húztam a procin is és a hűtő procival érintkező felületén. Majd így raktam ismét össze. Ezáltal tulképp ahol csak lehet fém a fémmel érintkezik, kizárólag a párszáz-pártíz mikronnyi hézagokat tölti ki paszta. Mindennek következtében kb 4-5 fokkal javult a hűtésem. Valószínűleg eredetileg az ideálisnál lényegesen vastagabb volt a pasztám, ami által talán nem is ért hozzá közvetlenül a hűtő a proci felszínéhez.
-
Gabor970
addikt
nekem is a 212 volt az első elképzelés, de sajna anyagi okok miatt csak a TX3 maradt. Eléggé kifogyasztott a gépvásárlás, bármennyire is érzem úgy, hogy a pénzemből a legjobbat sikerült kihoznom. Ha nincs extrém tuning, akkor még épp elég sztem a TX3. Nyáron kicsit neccesebb, akkor bizony 30 fokban nem volt ritka tuning alatt a 60C°
-
Gabor970
addikt
-
Cadal
őstag
2 magon a régi lapban ezt sikerült összehozni, az új lapban már majdnem csak 4 maggal működtetem.
Ott pedig egyenlőre itt tartok. lustaság miatt. Meg a freezer már itt elég kevéske.
-
Cadal
őstag
válasz
hossszú #3583 üzenetére
Nagykabátban ültem 1,5 órán keresztül a tökhideg szobában. Barátnőm mondta, hogy nem vagyok normális...
Dehát a kíváncsiság hajtott...
Borokafa: Valahogy úgy érzem nálam már nem fesz kérdése lesz, mert ugyan 3952-n is elindult, de utána láttam csak, hogy bizony visszaállt 2 magra valahogy. És két maggal a régi lapomba bizony jobban teljesített. Pláne hogy ott max 1,4V-ot tudtam neki adni biosból.
-
Cadal
őstag
A hideg beálltával én is próbálkoztam, de 3933Mhz-nél tovább egyenlőre nem jutottam, 1,5V+ al sem.
Érdekes, hogy 100mhz el alacsonyabb órajelen még lefut a 3dmark, de 3950-ig már nem jutok el terhelés nélkül sem. Még azt vettem észre, hogy hiába alacsonyabb a freki, de a 19,5 szorzót sem bírta. 19-es szorzóval és néhány EC emeléssel pedig túljutottam a 3900Mhz-es határon. -
Lui76
őstag
Én közben egy hideg estén sikeresen tovább próbálkoztam , és 3840MHz sikerült.
+0,100V a CPU-nak (1,44V) többet azért nem szeretnék adni neki.
3500-hoz még nem kell +fesz, pontosan meddig nem kéne jobban nincs időm kicentizni. -
helkis
veterán
válasz
banderasz77 #3572 üzenetére
elvileg az xpsp3 már alaban tudja a c&q-t..
-
AMD X2
senior tag
válasz
Este ha lesz eredmény majd kivesézzük.
Várom a mérések eredményét! -
Gabor970
addikt
válasz
terhelve 20W körül lesz a difi 3,1GHz és 1,325V mellett, terheletlenül szinte semmi.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Erre kíváncsi leszek én is.
Mert akkor biztosan marad 4magon ha internetezek is.
Illetve akkor akinek nem unlockolható, az 2maggal fogyaszthat közel 4 magnyinak megfelelő áramot? -
banderasz77
addikt
Ha minden jól megy, ma visszakapom a fogyasztásmérőmet és megnézem, hogy tényleg igaz-e az a hír, hogy X550 BE procinál a letiltott magok is fogyasztanak rendesen. Tehát alig lesz fogyasztásbeli különbség unlockhoz képest. Azért majd megnézem őket idle és load, valamint tuning alatt is, 3,1Ghz és 3,45 Ghz körül is. Nagyon kíváncsi leszek az eredményre.
mod.: Miért van az, hogy unlock után, tuinggal XP alatt nem megy a C'nQ, csak Win7 alatt? Valamint, hogy Win7 alatt jobban megy a tuning? Tapasztalat?
-
Vardar
tag
Gabor970: Bocs, de nem veszek 50-70ért egy új gépet
És nekem számít a fogyasztás. Hiába, nem vagyunk egyformák.
HERR Z, zkiss0: köszönöm a válaszokat, akkor alulfeszelek egy 545-öt és ó heppi déjMax ha egy árban lesznek egy X3 405e. Még egyszer köszönöm a segítséget.
-
Gabor970
addikt
vegyél egy msi windet, vagy bármi netbookot, ha spórolni akarsz. Azzal töltögethetsz napestig 7w fogyasztás mellett (valszeg ez kevesebb, mint sok szgép-monitor-nyomtató kikapcsolt állapotú fogyasztása) A wattokat számolgatni egy jobb teljesítményű szgépnél elég badarság.
-
HERR Z
veterán
a 2 proci között van kb 10%
a 250-et a gyári 1.35V helyett tudod alapórajelen kb 1.15V-on járatni, az 545-öt 1.15-1.2V-on
előbbinek a max fogyasztása bőven 45w alá esik, utóbbi is bőven 65w alá
lapfüggő hogy alulfesz mellett megy-e a cnq, van amelyiknél megy van amelyiknél nem, és logikusan akkor a cnq feszt is csökkenti annyival amennyivel a def feszt visszavetted
alulfeszelés ugyanaz mint a tuning: max nem lesz stabil -
KDavid17
aktív tag
Szereztem egy b50-t, ami elvileg 0922mpmw-s ezek általában mit mennek?
-
zkiss0
tag
HI!
Ezt érdemes átböngészni...[link], illetve ezt [link]
Tudtommal, az, hogy visszaveszi az órajelét a proci (az enyém max 800MHz-ig) látványosnak tetszik, de összességében a számítógép kikapcsolása az igazi spórolási technologia! Kishazánkban jelenleg, ismereteim szerint 1kW/h áram lakossági felhasználásra 42Ft-nyi költséget jelent. A rendszerek (250, 550) fogyasztása alaplapi vga-val 100-120W idle, terhelve 130-150W. Ebből a Q&C visszavesz egy pár Wattot, de alig 5-10%-ot idle. Terhelve nem látom értelmét, ha terhelve van, akkor nyilván van mit csinálni, akkor mehet maxon, ami csak kifér... Tessék kiszámoli, hogy éves szinten mennyit "spórolunk", és ezt osszuk el egy boroskóla (3/2-es) 400Ft-os átlagárával....
Asszem, 1,25V körülig lehet a fent említett procikkal lemenni, mindaddig, míg a rendszer stabil. És ezt a stabilitástesztek tucatjai eldöntik...Ha valamit rosszul írtam, gondoltam szóljatok, fáradt vagyok...
-
Vardar
tag
Sziasztok!
Szeretnék új procit venni és lenne pár kérdésem. Főleg játékra kellene, tuning kizárva. Egy Athlon II X2 250ben és egy Phenom II X2 545 között őrlődök. Az lenne a kérdésem, hogy alapból mennyi a teljesítmény különbség közöttük? Mivel számít a fogyasztás(nem, nem tudtok meggyőzni, hogy a 80 W nem olyan sok, ne is próbáljatokezért alulfeszelném a Phenom II-t. És itt jönnek a kérdéseim. 3 GHZ-n mennyire mehetek le? Ezzel mennyit spórolok? 240e értékeit bírja? 50-et fog fogyasztani akkor? Alulfeszelésnek mik az ártalmai? Ha alulfeszelem működnek az új spórolási technológiák? Tudom hogy pontos adatokat nem tudtok mondani, de mivel jobban értetek hozzá egy saccperkábénak is tudnék örülni
Előre is köszönöm.
-
emzeperix
tag
válasz
banderasz77 #3559 üzenetére
Az Everest szerint 1,33 Voltot kap a proci.
A probléma csak az, hogy lassan 5 napja megy a gép 4 maggal, vagy játék, vagy stabilitásteszt, és eddig semmi hibát nem produkált, a prime95 meg 15 másodperc után kikapcsolja. -
emzeperix
tag
Az Everest az érzékelőknél csak annyit ír, hogy 1. CPU / 1. mag és 1. CPU / 2. mag, a stabilitásteszteben a hőmérsékleteknél van külön CPU, de azt mindig 128 C-nak írja. Bios-ban is csak magokra lebontva mutatja.
A lap egyébként egy Asus M4A785TD-V EVO.
A Bios-ban minden alapon van, csak az ACC van Enabledre állítva. Túlhúzva semmi sincs, proc. 3100 MHz-en megy, a memória 1333-on, a gyári 9-9-9-24-es időzítésekkel. A mem. feszültséggel megfogtál, az is alapon van, de hogy mennyit ad a lap, azt sehol nem tudom megnézni. Egyébként memtest. 4 óra után se írt hibát. -
banderasz77
addikt
válasz
emzeperix #3557 üzenetére
Alapon megy a 4 maggal? Mert akkor elég kell, hogy legyen. Ha tuningoltad is, akkor lehet, hogy túlmelegszik. Kevés a hűtő!
Viszont ha alapon használod, nézd meg mennyi feszt ad neki a lapod, mert az kevés lehet vagy egyszerűen hiába unlockoltad, hibás(ak) a feloldott magok. -
AMD X2
senior tag
válasz
emzeperix #3557 üzenetére
Valóban a maghőmérséklete nem látod , de a kupakhőt akkor is kijelzi az EVEREST-pl. ha B50 nek van beállítva a proci.
Nem valószínű , hogy túlmelegedés az oka inkább túl van valami húzva és a PRIME 95- bizony megmutatja a rendszer instabil voltát.
esetleg CPU- nak voltot adhatsz, memóriát ellenőrizd : időzítés, feszültség.
Hogy van belőve a rendszer? Ha ide leírod a fontosabb adatokat biztos pontosabb segítséget tudunk adni. -
emzeperix
tag
A következő problémával fordulnék a tisztelt egybegyűltekhez:
Adott 550 BE proci, ami 4 magosítható, és majdnem minden stabilan fut (pl. Everest stabilitásteszt több órán keresztül, GTA IV, stb.).
Probléma csak a Prime95-tel van, 10-15 másodperc után egyszerűen kikapcsol a gép.
Hőmérsékletproblémára gyanakszom, de leellenőrizni nem tudom, mert ha megy a 4 mag, akkor a BIOS és az Everest is 0 fokot ír a procira.
A procihűtő egy TX2-es egy AC F9 pro ventivel, ennek elégnek kellene lennie, nem? -
banderasz77
addikt
Nos, CPU-Z load alatt átlagban (kicsit ugrál) 1,344V-on stabil 3,6-on a cucc. Asszem ez eléggé kielégítő.
-
banderasz77
addikt
válasz
banderasz77 #3554 üzenetére
24/7-re belövöm 3,6-on, kíváncsi leszek oda mennyi kell majd neki. Nem tudom miért, de most a fesz eléggé ingadozik terhelés alatt, 1,328V-ra is leesik néha a max meg 1,392. Bár megy a négy mag, de szerintem ez elég tré.
-
Lui76
őstag
válasz
banderasz77 #3552 üzenetére
Mennyi cpu fesz kell neki ?
-
banderasz77
addikt
34 perce primeolok hibátlanul 4 maggal 4 Ghz-n!!!
-
banderasz77
addikt
Belegondolva azért elég durva, hogy egy X4 965 BE-t is lazán lenyom egy kis tuninggal az X550BE B50, az pedig durván 60k. Hála és köszönet AMD-s barátainknak...
mod.: 20 éve nem volt AMD-s gépem, és most hirtelen kettő is van. HTPC építése volt az elsődleges cél és intel alá nem lehet normális lapot találni. Nagyon meg voltam elégedve a masinával, és most egy B50-el meg megépítem a gémer PC-t is, az Intelt meg nyugdíjazom. Köszönöm AMD, csak így tovább....
-
Nagymelák
senior tag
A kérdésem a következő lenne van egy x2 550-m, ami fel van húzva 3.8 gigára.
A biosban be van kapcsolva a Cool n' quit, viszont ezen a sebességen már nem veszi vissza a proci órajelét mig 3,7 gigánál még simán szabályozza.
Mi lehet ennek az oka? -
MaSzKa
senior tag
kösz mindenkinek az infot
-
MaSzKa
senior tag
szerintetek minden 2. ilyen cpu-n be lehet kapcsolni alapfeszültségen a 4.magot tökéletesen?
a AMD Phenom II X3 720 BE
-
8nemesis8
veterán
válasz
banderasz77 #3540 üzenetére
Mohó vagy.
-
8nemesis8
veterán
válasz
banderasz77 #3536 üzenetére
Akkor ebből kell még gyorsan vásárolni vagy pár darabot
Nem vagyok irígy nekem is ilyen CPUm van már pár hónapja és szeretem nagyon.
AMDnek meg nagy grat, hogy unlockolást kitalálta. -
helkis
veterán
válasz
banderasz77 #3536 üzenetére
milyen Batch?
-
banderasz77
addikt
válasz
hossszú #3533 üzenetére
1,44V. Szerintem a többi is ez lesz, de már nincs kedvem hűtőt szerelni. Mind egyformán kért CPU-Z-ben auton feszt 4 mag prime teszten alap sebességen. Na ezt jólmegaszontam.
Üzletember addig leszek csak, amíg el nem fogy. Nekem csak 1 kell, HTPC-m be marad az X240, nem kell oda ilyen.Bár olyan jó érzés lenne......
-
8nemesis8
veterán
válasz
banderasz77 #3532 üzenetére
Gratula, jól sikerült választanod az ajánlásunk alapján.
Most már te is üzletember lettél? -
hossszú
őstag
válasz
banderasz77 #3532 üzenetére
Na látom nem bíztál semmit a véletlenre
Mekkora fesszel stabil 3,8GHz-en a proci ami nálad marad? -
banderasz77
addikt
Na szert tettem én is X550 BE@X4 procira. Ráadásul tutira akartam menni és mindjárt 5-öt is vettem, mert ígéretes Batch-et találtam és nagyon akartam magamnak legalább egyet, hogy jó legyen. Erre mind muzsikál szépen egymás után, mint a kisangyal. 1 kartonból valók és én már 3,8-nál tartok az utcsónál amit unlockoltam. Ez már bent is marad...
Több info az aláírásban... -
Lui76
őstag
Nekem az NF550-es chipsetben (Gigab.) ment a Phenom II 545-os procim sőt minden most meglévő részletes beállítási lehetőség hiányában is 3600-ig fel tudtam húzni.
-
mephi666
nagyúr
nekem is hasonló kérdésem lenne... az adatlapomon szereplő giga m61pme-s2p lapom f3-tól támogatja az x2 250-et, de tegnap továbbmentem és f4-re frissítettem (régen konzolból csináltam a frissítéseket, meglepődtem, mennyivel egyszerűbb volt ezzel a @bios-al
) holnap kerül megvételre a proci... kicsit izgulok, nehogy szívjak...
ismertek valami problémát, ami előjöhet? (elvileg mindennek klappolni kellene, de szívtam már inkompatibilitással...) a 800-as ramnak is elvileg mennie kell csont nélkül...
-
ati05
aktív tag
Helló
Hogy viselkedik egy 250-es vagy akár egy 550-es egy régebbi alaplapban méghozzá egy asrock Alive-NF6G-GLAN-ba. A cpu supportban benne van hogy elfogadja, csak HT 1.0-ás butítással. Mennyi hátrányom származhat ebből? Érdemes lecserélni egy 6000+-ot? Általában autocadra és játékra használom a gépet, néha konvertálásra.
-
Lui76
őstag
Csak mint érdekesség , most néztem hogy egy NBA 2K10 (korálabda gyk)
Mind a 4 magot használja és kb 50-60%-on kér belöle magonként -
Gabor970
addikt
nem tudom, hogy szorzót emelsz-e, vagy frekit. Ha csak szorzót, akkor a proci nem bírja, ha frekit, akkor lehet a memóriákkal is akár a probléma, azzal is ugyanúgy áll le a prime magonkint. Nekem legalábbis ez volt. Ha szorzót emelek, minden más alapon, akkor egszerűbben húzhatom, ha frekivel garázdálkodom, akkor kell emelgetnem a mem és NB feszt is.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Barátomnak rakom össze a ASROCK 780GXH 128M lapban egy X2 250-et. Nem sok egy kicsit az 1,392V alapból? Próbáltam és állítottam neki egy 1,30V-ot de akkor nem volt kép, utána pedig csak cirmossal volt hajlandó újraindulni. Ennyire magas feszen kell ketyegnie?
-
FNZ
őstag
tesztelgetem a procit -b50- különböző frekiken prime 95-tel.
van amikor leáll a 4. illetve 3. mag, de a teszt megy tovább a többi maggal.
van olyan amikor a teszt indulás után pár mp után reboot-ol a gép.ha reboot-ol, akkor már túl nagy neki freki? de ha csak hibázik valamelyik mag és leáll, akkor még nem túl nagy neki a freki, de már nem bírja az adott mag? jól gondolom?
-
-
helkis
veterán
válasz
8nemesis8 #3507 üzenetére
komolyan érdekelne miből fakad ez a "tény"?
szerintem az alapvető fogyasztást/melegedést ilyen kis csíkszélesség esetén egyértelműen a feszültség és annak növelése jelenti, az órajelemelés nem növeli kiértékelhető mértékben a fogyit azonos fesz mellett.. illetve itt még bejön az aktív magok száma, mivel 2x annyi van mint alapban, ezért nem is érdemes az x2-esekhez hasonlítani, az x4-eseknek meg ugye ugyanez a magjuk van, tehát attól nem ehet többet ugyanazon a feszen szerintem.
a szavaidból én azt vetem ki, hogy mégis többet eszik x2@x4-es, mint egy ugyanolyan feszen/órajelen küzdő x4-es, rosszul értelmeztelek? -
helkis
veterán
válasz
banderasz77 #3505 üzenetére
pedig az tuti lett volna
nálam egy D-tek Fuzion v1 van rajta (q6600-nál eléggé megkedveltem
), meg egy dual xspc radi, max 45fok a proci..
8nemesis8 - fura ezt így számolni szerintem, tuninggal egy 955 is eszik ennyit.
amint visszakapom a fogyimérőm erről is lesz mérésem..
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Asustor NAS
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest