Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
sztem nem ártana egy AM3-hoz valami rendes tápot beszerezni. Amúgy attól még nem lesz négymagos. Néha az az érzésem, hogy szinte jogos elvárásnak érzik néhányan, hogy az 550BE négy maggal fusson. Persze én könnyen beszélek, de tudom, hogy nem törtem volna össze, ha csak két magos marad az enyim, legfeljebb ha szükségem van 4 magra, akkor elkezdek gyűjteni egy 955-re.
-
GazRic
senior tag
Tegnap jött meg a PhenomII 550BE-m. Próbáltam 4 magosítani de újraindulás után fekete képernyő fogadott.
Feszültséget kell állítani ilyenkor? Tápcsatlakozóm 4 tűs és nem 8 tűs ez nem tudom gond lehet-e, vagy be kell szereznem egy átalakítót. -
Gabor970
addikt
válasz
bakosgabor57 #2594 üzenetére
szerintem szimplán rosz az egyik mag, ilyen egyszerű. Amíg azt nem akarja használni semmi, addig nincs baj.
-
bakosgabor57
őstag
Itt már látszik a négy mag. De ha már ezen, meg az xp betöltésen is túljutott, akkor miért akad el ott, ahol már csak a beállításokat tölti be. Mi lehet az, ami nem tetszik neki az op. rendszerben?
-
bakosgabor57
őstag
Nem vagyok benne biztos, hogy feszültséget állít a + - %.../ Per Core : Individually configures Advanced Clock Calibration for each CPU core/.Ez lehet akár órajel is...
-
s1ru2
aktív tag
válasz
8nemesis8 #2583 üzenetére
Őőőő, ha nekem írtad e akkor gondolatolvasó vagy. Ugyanis most írok asszem 2x ide pár hete írtam először amikor megvettük a gépet.
Na mind1. Majd megpróbálom amit mondtál. Annyi lenne, akkor h FSB-t növelek nem ? Nem a szorzót.
Bakosgabor: ACC-ben próbálgattam mindent ide oda (+/- 0-12%). Sajnos nem jártam sikerrel. 3700 simán megvan alapfeszen 2 maggal, szóval végülis nincs komolyabb gond.
-
Atis707
tag
-
8nemesis8
veterán
válasz
bakosgabor57 #2586 üzenetére
Pont erről beszélgettünk pár napja.
Te próbáltad? Ha igen, hozott eredményt? -
CHIPman
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #2584 üzenetére
Az mire jó?
-
8nemesis8
veterán
Órajelet nem kell lentebb venni!!
De valamelyik nap pont neked írtam le, csak a szorzót kell visszavenni , de attól ugyanolyan órajelet el lehet érni, tuningolni kell.
Illetve lehetne még állítani a magok között feszültség elosztáson, de ugye ez nagyon nem egyértelmű dolog. -
s1ru2
aktív tag
válasz
Atis707 #2581 üzenetére
Kinyírni nem akarom. Két magosnak vettük, nem para ha nem megy a 4 mag. Csak valahol elémkerült 1x vmi cikk erről, de nem találom aztóa
Alacsonyabb órajel, meg kell a tudodkinek... 4870 PCS+ alá.
(majd talán ha többet profitálnak a játékok lassabb 4 magból mint 2 gyorsabból)
-
s1ru2
aktív tag
Hali!
Van öcsémnek egy Phenom II x550BE-je. Azzal szórakozom h négymagossá tegyem, bár kezd kikristályosodni h nem fog menni. Millió ACC leehtőséget végigzongoráztam már. Egyéb ötlet van rá? Esetleg ötlet arra, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy a feloldott 4 magból egyet letiltok ?
csak a kíváncsiság kedvéért. Mert prime alatt midnig ugyanaz a mag vérzik el. A másik 3 stabilnak tűnik 1-2 percig. ( nem tudom tovább nézni mert ugye egyből megáll ha hiba van)
alaplap: Gigabyte 790XT UD4P ha ez számít.
-
Stitch
őstag
Látom én, változtatja..
Csak CS közben ne változtassa nekem, mert eléggé ugrál az fps..
-
8nemesis8
veterán
Próbáld ki, hogy elindítassz egy tesztelőt, mondjuk Prime95 vagy akármi CPU igényes progit és látni fogod az automatikát.
Ami nagyon tetszett, hogy nem csak két véglet van, tehát legkisebb órajel és normál, hanem vannak átmenetek is, ami szerintem egy nagyon hasznos dolog. -
Stitch
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Athlon II X2-es konfigot, nagyon elégedett vagyok vele, sikerült a Cool and Quietet is aktíválni. Az energiagazdálkodási lehetőségek állandó állítgatásán kívül, hogy tudnám meggátolni, hogy játékok alatt is visszavegye a processzort?
-
-
jambiyya
őstag
válasz
8nemesis8 #2563 üzenetére
A plus-t nem ismerem, de a 212 nekem anno amiatt nem volt bejövős, mert az alaplap hátán is szerelni kellett volna. Nyilván nem gond ez annak, akinek egyébként is van ideje/kedve szerelni.
A frostytech szerint nagyjából 1 kategória a két hűtő, szóval kinek melyik szimpibb...nekem a xigma. -
8nemesis8
veterán
válasz
Gabor970 #2560 üzenetére
Én ezt tökéletesen értem, én soha nem ajánlanék TX3mat 4magot ekkora órajel mellé, vagyis inkább a CPU TDPjét is nézve.
Azért ajánlottam hyper 212 plus-t, ami ha esetleg 2mag lesz akkor is elkellhet nagyobb tuning esetén.
Tudom jól, mennyit mennek ezek a CPU-k nekem is ilyenem van, enyém alapfeszen 3700 körül megy, mondjuk plussz fesz itt nem hoz sokat. De bőségesen elég mindenre ez is. -
Gabor970
addikt
válasz
8nemesis8 #2558 üzenetére
Mindamellett fontosnak tartom, hogy ha megy a 4 mag, és tuning is lesz, főképp ha 7/24-be mondjuk 3600MHz körül szeretné valaki használni (mert lehet) akkor nem szabad a TX3-al megelégedni, mert az kevés. Mondom úgy, hogy én CM TX3-at vettem, bánom, hogy nem hallgattam azokra, akik a hűtős topicban figyelmeztettek, hogy erre kevés lesz, mert valóban kevés!
-
finest
addikt
Milyen hűtőt ajánlotok 550 tuninghoz? Arctic Freezer 64 Pro / OCZ Vendetta 2 esetleg? Vagy mi most a megfizethető és jó AMD fronton?
-
POCAKOS LACI
csendes tag
válasz
elfelejtette #2517 üzenetére
Köszi a tippet maradok a Phenom II 545 mellet.
-
zoleecool
tag
Szia!
Ha jól tudom, sajnos az Athlon 2 nem ugyanarra a lapkára épül, mint a Phenom 2, így abban nem lehet unlockolni a 4 magot. Ami a L3 cachet illeti, az is csak az új 4 magos Athlon 2-eseknél lehet majd unlockolni, és csak az első szériáknál, mert azokban előfordul, hogy egy Phenom 2 x4-es lapkán letiltják a L3 cachet és így csinálnak belőle Athlon 2 x4-et. Úgyhogy ha unlockolni akarsz, akkor még mindig a Phenom 2 x2 550 a legjobb választás.
-
nyunyu
félisten
Laikus kerdes, mivel mar jo ideje nem kovetem az Amd procikat: mit lehet kihozni egy Athlon II 240/250-bol? 4mag/L3?
Meg milyen integralt VGAs DDR2-es lapot ajanlotok alaja? -
zoleecool
tag
válasz
Gabor970 #2536 üzenetére
Én a 2x2gb 1333-as OCZ Reaper ramokat ajánlom, ilyenem van 18k volt a BirdPC-nél és jelenleg 1550-en megy 7-7-7-20-as beállításon. 1600-on is menne, memtest fut vele stabilan, viszont 6.66-os dram:fsb ratioval már nem bírja az fsb emelést a gép, így 8-as dram:fsb ratioval tudom csak az 1600-at elérni, ezzel meg az a baj, hogy valamiért nem stabil vele a prime. Talán nem szereti ezt az arányt a chipset?
-
Gabor970
addikt
nekem van egy selytésem memóriával kapcs.
nem lehet, hogy az 1333/1600 közt Kingmaxnál csak a hűtőborda a difi? Nekem 1333-as 2gigás kingmaxok vannak (2db) 1,7V mellett stabil 1499MHz-en 7-7-7-20 1T beállításokkal. és ez ugye nem sokkal drágább mint a 1066-os DDRII, ellenben azért már gyorsabb. én spec 19000-ért vettem a 2x2Gb-ot.
-
Proky
senior tag
válasz
#20584850 #2534 üzenetére
Ez előtt cserélgettem folyamatosan, ez 4 (vagy 5?) éves konfigom és mostanáig kitartottam vele pld, igaz ez akkor csúcs kategória volt és "kicsit" más összeg határig mentem el vele. kb 90k proci+ + lap + memória + vga +/- egy pici.
Nem, nem lennék jobb helyzetben. Közben már váltanom kellett volna s939-ről Am2-re, mert akkor még nem volt, Ram csere, VGA csere is kellett volna, proci alaplap. Aztán költöttem volna rá 1 év múlva rengeteget, plussz az enyémből rosszul szálltam volna ki, egy 1 éves 130k-s VGA-t mennyiért adnál el, hogy közben bejött új proci család (2 magos) amihez új alaplap kell + és PCI-expresses VGA? azóta belebuktam volna vagy 80-100-at minimum és csak egy 3 évews alap kétmagos 600Mhz-es 2gb-os ddr2 ramos gépem lenne mondjuk egy 7600gt-vel. teljesítmény közel ugyanaz + -100eFt
-
Proky
senior tag
válasz
#20584850 #2532 üzenetére
Na ez az, nem szeretném apránként bővíteni, komplett cserében gondolkodok csak. Régebben mindig inkább többet toltam bele hogy apránként mindig fejlesztgessek, de nem igazán érte meg így. Vga csere lehetséges maximum, ha az ATI új DX11-es kártyái akkora előrelépés lenne a mostani 4XXX szériához képest, illetve árban is tűrhető kategóriában maradna.
-
törölt tag
válasz
elfelejtette #2527 üzenetére
Kösz a kijavítást.
Tényleg nem mindegy
-
8nemesis8
veterán
Akkor esetleg vegyél DDR3- 1333MHz es ramokat ezek picivel gyengébbek, mint DDR2 1066os társaik, nem sokkal drágábbak.
Bár ha a lap tuti amit venni akarsz akkor ez nem kérdéses, de esetleg vehentél olyan lapot ami nekem is van.Így már nem lesz akkora differencia és a DDR3mas konfig időállóbb tudna maradni. -
Proky
senior tag
válasz
#20584850 #2526 üzenetére
DDR3-DDR2 4Gb memóriánál azért már van árban difi, 8-10 eFt, ami a tesztek alapján abszolút nem éri meg ugyanis jelentős változást nem hoz pld játékoknál. A javasolt procid 17k-val drágább mint az általam leírtak... 27eFt plussz, nem mindegy, de ezt szerintem elég sokan tudják laikusok is hogy feltehetőleg egy 200.000 Ft-os cucc erősebb mint egy 100k-s
-
Lui76
őstag
Tegnap megvettem egy P2 545-öt.
AM2-es csak a lapom(NF 550).
Nekem nincs írva AM3 támogatás... de több mint 1 év után most friss bios-t adtak ki !
Az új bios-al nem indul az új procc de a régivel megy !
Ram beállításnál megjelent az 1066-os opció más tán nem is.
mivel nem tudom jól adja e neki a feszt , levettem fix 1,325-re így 3600-on stabilnak tűnik de még csak most reggel szereltem be.
Everest egy hőmérsékletet ír ami nem tudom mit mutat.
ACfreezer64 hűtőmmel hőmérsékletre stab teszt alatt 40-et mutat ami sztem nem valós. -
törölt tag
-
Proky
senior tag
válasz
8nemesis8 #2523 üzenetére
HERR-Z-t meg is keresem, nem tudtam hogy árul tesztelt procikat. Vszínű marad a 4850 VGA, monitorom ennyit tud, arra tuti nem költök amíg bírja, Samu Full HD-s tv-m van de hogy azt ki tudjam használni a 4870 is kevés lenne. Így már csak a memória marad amit ki kell még találnom.
-
8nemesis8
veterán
Nem tudom, HERR-Z már nem árul előre tesztelt CPU-t?
Én tőle vettem 4magos 550et, egyébként lehet, hogy a 3magosat választanám, mert azért szerencse kell bőven hozzá, hogy tudd moddolni. Ekkora felbontáshoizz elég lenne a 4850 mégpedig azért is mert 1-2hónapon belül esne a VGA árak és lényegesen kevesebbet buksz rajta, mint mondjuk 4870en, bár később 4870 eladhatóbb lesz ,mint a kisebb tesója. -
Proky
senior tag
3 nap után még mindig agyalok ezen az új gépen
Alaplap az teljesen tiszta, GIGABYTE GA-MA790X-UD3P ez a tuti. Procin húzom föl magam, legyen 550 Be, vagy 720 Be inkább. Kemény 3k a különbség, viszont +1 garantált magom meg van, 1-0 a 720-nak. Gyári órajel + 300 MHZ az 550-nél, de ez tuninggal semmi. Egyébként ugyanaz a két proci, elvileg mindkettőből lehet egyforma 4 magosat csinálni. A másik a memória, a DDR2 az alaplap miatt fix már. Valószínű marad a 800MHz mert nem látok sok különbséget a tesztekben az 1066-os javára. Eddig 4 Gb-ban gondolkodtam, (2X2) de nem lenne esetleg elég a 2X1 is? 1280*1024 felbontásban menne a gép (19-es 4 éves Samum ennyit tud) és egy 4850 vagy 4870 lenne a VGA-m. Hmm, egyre bizonytalanabb vagyok, vajon kifognék-e egy unlockolható 550-et....
-
törölt tag
[link]
Ez inkább helytállóbb. -
törölt tag
válasz
elfelejtette #2517 üzenetére
Athlon II X2 240 is megy 3.5GHz körül ha ez nem elég akkor a phenom II sem fog már csodát tenni.Inkább a maradék 8E vegyen + 2 GB ramot ha csak 2GB van vagy megtoldva fejlessze a videó karit.
-
8nemesis8
veterán
válasz
POCAKOS LACI #2516 üzenetére
Nem túl nagy az árrés közöttük, szerintem is a Phenom II-t vedd meg. Nagyobb cache-el rendelkezik amit a játékok preferálnak.
Illetve talán kicsivel később kellene ezt fejlesztened, ha őt választod. -
elfelejtette
veterán
válasz
POCAKOS LACI #2516 üzenetére
Hy!
Az itteni tesztben látottak alapján a PhenomII meghálálja a plusz pénzt. Főleg ha a megfelelő alaplapban be tudsz kapcsolni letiltott magokat!
Üdv. -
POCAKOS LACI
csendes tag
Hali mindenkinek engem az érdekelne kimondottan,hogy játszásra athlon II vagy phenom II
Valaki légyszi vélemény. Köszi
-
attiati
veterán
válasz
bakosgabor57 #2514 üzenetére
Köszi, az a lényeg, hogy ha mindenképp kell majd a 800-as memórajel, akkor valahogy megoldható. Legalábbis 717-nél már csak gyorsabban mehet, a legkisebb húzástól is. Nem offolok többet, bocs mindenkitől!
-
attiati
veterán
válasz
bakosgabor57 #2512 üzenetére
Igenigen, de ha 2,5-ös esetleg nem bírná a 2800-at, akkor lehet lassítani is egy processzort?
Vagy ez sima ügy, hogy elvigye 2,8-on?(800-as ramot azért nem szeretnék 717-en járatni)
-
attiati
veterán
válasz
bakosgabor57 #2504 üzenetére
De 800-as memóriánál 400-al kell osztani a szorzóhoz nem?
Egy 2,5 gigás procit 400-al maradék nélkül osztható órajelre kell hozni a maximális memóraórajelhez?
2,8-ra, vagy megoldható, hogy 2,4-re "lassítsam"?Atis: #2495-ben linkeltem, semmi mást nem tudok [link]
-
attiati
veterán
válasz
bakosgabor57 #2504 üzenetére
Igazából tudom, értem is, hogy hogy kell kiszámolni (bár azt hittem, hogy 400-al kell osztani a legeléjén, és nem 200-al), de a technikai részt, szakszavakat nem tudom elmagyarázni Atis707-nek, hogy miért.
A táblázatot sajna nem bírom megnyitni office 2003-al. Csak tölt, tölt. -
Def26
félisten
Köszi, megnézem mit megy.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
attiati #2499 üzenetére
Csak még egyet, ezt tötsd le és megérted majd, ha használod.
-
Def26
félisten
Srácok Athlon II 240 -es procinál mi a rekordotok? Mi a max. amit ki tudatok hozni gyári hűtővel? 3200Mhz környékén megy most, csak kíváncsi vagyok rá hogy mehet e feljebb...
-
Atis707
tag
Én kérek elnézést, hagyjuk abba
Nem értem, hogy lett nekik 760Mhz-s memóriájuk, mikor ECxszorzó azaz 200x4 jön ki az effektív órajel, de mind1. de offoljunk bele a topicba...
Szerk: Az előfordulhat, hogy az alulfeszelős problémámnál kevés feszt.-t kap a proci a táp miatt?
-
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57 #2500 üzenetére
attiati-nak
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ha ezt bemásolod Exelbe, FSB-t modosítva bármit ki tudsz vele számoltatni, a linkelt kép ide nem is jó.Talán így érthetőbb
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest