Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egérpad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Morfeusz30 #7059 üzenetére
valakinek oda kell adni a procit aki rendelkezik a megfelelő lappal. (amiket írtam az előbb..)
és ha azt mondja, hogy megy a 4 vagy 3 mag akkor majd elgondolkodsz, hogy megéri e váltani vagy sem... de először azt kell tisztáznod magadban, hogy egyáltalán kell e 2-nél több mag... -
Hurkaleves
őstag
válasz
Morfeusz30 #7057 üzenetére
a magfeloldáshoz SB710 vagy SB750-es lap kell.
a tiédet nem ismerem...mod: gondolom az új 850 is tudja..
-
Hurkaleves
őstag
yes. de már utána kérdezősködtem a megfelelő topikban... és PH!-s tesztet is olvastam ami meggyőzött... már csak találni kell egyet (400-60APN) és el kell adnom az enyémet...
mod
4 magot és egy 4890-et hajtottak vele gondtalanul! akkor én sehol sem vagyok az alulfeszelt 2 magommal és az 5770-el...
-
Hurkaleves
őstag
aki benne van a (teljes gép) fogyasztási témában attól kérdezném, hogy a gépem kb. mennyit fogyaszthat a következő paraméterekkel:
- idle: proci X2 550 800mhz 1V | vga: 5770 157/300mhz | 1db vinyó | 5db venti 7 volton.
- load: ugyan ez csak a proci 3100mhz 1.2V (alap alulfeszelve) | vga: 800/1200 (alap)kábé mennyit ehet idlében és loadban?
(ha kell több infó a gépemről az adatlapomon megtalálod)
a szisztem alapon jár most. no tuning.thx!
-
Hurkaleves
őstag
BE nem egyenlő jobb tuning!!!! ugyan annyi az esélyed a tuningra BE-el és simával is!!!
fsgergo: a fenti neked is szólt. a kérdésedre pedig kérdéssel válaszolnék, hogy mire használod a gépedet leginkább? 4 mag természetesen minden esetben jobb mint kettő, de játékoknál nem tesz annyit. (kivétel gta4 és hasonló magzabálók..)
a magfeloldás pedig szerencse kérdése is, de egyébként SB710 vagy SB750-es alaplap kell hozzá. ha ilyened van akkor az Advanced Clock Calibration-t kell autó-ra állítani és kész. aztán restart után kiderül, hogy négymagosítható vagy sem...
de ha nem használod ki a 4 magot akkor szerintem fölösleges mert csak többet eszik és jobban melegszik... -
Hurkaleves
őstag
-
Hurkaleves
őstag
válasz
darál0w #6965 üzenetére
nagy tuningőrült voltam idáig, de ennek vége mert most az X2 550-em alapon (3100mhz), alulfeszelve (1.2V) stabilan ketyeg és 3D-ben semmiféle változást (lassulást) nem tapasztaltam ellenben kevesebb fogyasztást és kisebb hőtermelést kaptam cserébe.
eddig 3730mhz-en járattam 1.425V-tal és egy szemmel nem lett lassabb egyik játék sem illetve tesztprogi gpu-pontjai.
a vga-mat is alapon járatom és a ramokat is. teljesen fajin és ugyanúgy szalad minden gém.
green pc rulez!csak gondoltam megosztom veletek...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
CaptainChaos #6818 üzenetére
a phenom 2 x2 es széria kb a wolfdale E8xxx sorozattal van pariba hol jobb hol gyengébb...
öszességében picit talán gyengébb a phenom, de árban verhetetlen.. játékra meg szerintem mind1 -
Hurkaleves
őstag
megnéztem kíváncsiságból a heaven 2.0 progit 3730mhz-en és 3340-mhz-en, hogy mennyi a különbség és 1 ponttal lett kevesebb amikor a kisebb frekvencia volt!
a feszültségek pedig drasztikusan csökkentek mégpedig:
3730-on 1,425V
3340-en 1,275V lentebb még nem próbáltam... talán majd holnap...
szerintem hagyom így a procit mert a vga-nak úgy néz i így is bőven elég...
és gondolom a fogyasztás is meghálálja.. -
Hurkaleves
őstag
válasz
Fakher01 #6641 üzenetére
nem tudom, hogy az amd, hogyan adogatja a feszt mert valóban nem kellene 2,8ghz-hez 1,35v.. no részemről ez nem gond mert úgy is beállítom az adott frekihez a lehető legkisebb stabil feszt. ami nem tudom mennyi lenne 2,8ghz-nél, de biztos nem 1,35 mert a céges gépünkben is egy 250-es procit hajtok 3450mhz-en 1,35 voltal mi lehet mehetne még lentebb is csak már nem szaroztam vele mert elég unalmas tud lenni a prime-olás...
a jelenlegi 550-es phenom-om meg 3730-on megy 1,425 voltal. így most prime blend stabil. azaz a ramokkal együtt stabil. 1,45 voltal csak a proci tehát small ffts teszt stabil 3900mhz-en, de blend tesztnél már kifagy amit nem értek. a ramokat úgy állítottam be, hogy tuti vinnie kell azokat a beállításokat.. nomind1 ez már más téma... -
Hurkaleves
őstag
válasz
freestailo #6592 üzenetére
nálam is így volt. bár én tudtam, hogy nem lehet 4 magosítani az X2-met, de csak kipróbáltam... és hát nem. már a POST sem jött be aztán újraindításnál kiírta, hogy unlocking failed..
tehát ha már elsőre fagyi van akkor oda jöhet már akármilyen beállítás akármennyi fesz nem fog menni sajna... -
Hurkaleves
őstag
válasz
kisza25 #6163 üzenetére
lehet a memó ludas mert nálam pl. ezelőtt 1160mhz 4-5-5-15, 2.26V-on mentek a ramok
a proci ~3706mhz 1.438V és úgy volt stabil most, hogy C'n'Q-zok így a proci szorzóhoz nem nyúltam csak az fsb-hez ami 240-en megy így a ramok most 960mhz 4-4-4-8, 2.1V a proci 3720mhz és 1.425V-on.
magyarul így, hogy a ramok alcsonyabb órajelen mennek a procinak nagyobb sebességnél is elegendő a kevesebb fesz! és a ramok is beérik kisebb fesszel...
szal a ram erősen szabályozza a procit... -
Hurkaleves
őstag
válasz
freestailo #6108 üzenetére
eddig mit és hogyan próbáltad?
-
Hurkaleves
őstag
Balancee: szerintem az a hűtő még tuning nélkül (alapfesszel) is necces (4 magra).. én erősebbet néznék...
freestailo: az a proci alpból 3100-on megy...
akkor hogy is akarod? antituning?
-
Hurkaleves
őstag
logikus...
viszont akkor miért fagyott ki a rendszer mikor 2600-as NB/L3 órajelen hajtottam? azelőtt meg tökéletesen működött...
például: a phenom msr tweaker (még anno xp alatt) visszábbvette az NB feszültségét is...azaz be tudtad állítani magad...de az órajelet meg hagyta 2600-on és mikor életbelépett az energiagazdálkodás nem csoda egyből fagyizott...akkor ez így mire jó?Blaze71: az EC az a fsb lenne? te milyen progit használsz?
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Blaze71 #6066 üzenetére
csak azt sem tudom, hogy még milyen komponensektől veszi el a feszt energia takarékos módban...mert ha az NB/L3 órajelét hagytam ~2600-on akkor fagyi volt... az NB 1.35 voltot kapott...az 1.2 helyett..
mind1... most ezekkel a beállításokkal mindenből visszább tudtam venni a feszt! fasza!
de köszi! -
Hurkaleves
őstag
működik.
bár egy két tuning komponensel kompromisszumot kellett kötnöm ami a memória és az L3 órajele volt..
a ramok eddig 1160mhz 4-5-5-15-ben mentek most 960mhz 4-4-4-8
az NB/L3 2600-on ment most 2167mhzfsb: 240mhz
proci: 3720mhz (terhelve)de érdekes módon a heaven 2.0 tesztprogiban picivel több pontszámot értem el mint ezelőtt...
és 3dmark06-ban sem vettem észre lassulást...
magyarul ezek az értékek nem igazán befolyásolják a 3d-s teljesítményt viszont cserébe kisebb fogyasztást kaptam... állat. marad így.a winrar picit lassult és az everest-es bencsmark is érzi a változást, de nem vészes...
meg így már nem is érdekel... -
Hurkaleves
őstag
srácok!
ötlet arra, hogy tuning mellett is működjön a c'n'q?
(win7 32bit) -
Hurkaleves
őstag
válasz
CaptainChaos #5737 üzenetére
nemmondod komolyan, hogy ilyen vashoz 1024x768-as felbontást használsz?
én egy 4870 512mb-t használok 1680x1050-be és bőven elég! olyan felbontáshoz amit használsz még vga sem kéne....
amit Lsc irt vga is bőven elég lenne és legalább dx11...wwenigma: L3-mal jobbak a gémek! nem is kevéssel...
egyéb más alkalmazásnál ugyan úgy teljesit az athlon... -
Hurkaleves
őstag
válasz
Degradator #5705 üzenetére
a rev.1-es lap SB600 a rev.2-es lap SB700-al van szerelve... nemtudom neked melyik van de sajna még a rev.2-es is kevés...
-
Hurkaleves
őstag
aham... nem rossz dolog tényleg...
de már így szoktam meg...meló után bekapcsolom este meg ki...kivéve ha letöltök..
meg érdekes módon elsőre nem indul a gépem most, hogy a vga-m gariba van és integráltat használok... meghúztam keményen! 500->900mhz!!! és stabil! csak indítás után kell egy reset és csak akkor röffen be a rendszer...
szal nemtudom, hogy alvó üzemmódból egyből fölállna e a rendszer... mert ha reset kell neki akkor ugyan ott vagyok...
no de ez már egyáltalán nem vág témába.. OFF -
Hurkaleves
őstag
válasz
elfelejtette #5640 üzenetére
ba..sszkíí.. most látom...
bocs. fordítva gondolkodtam... sry. visszavonva minden!de abban egyetértünk, hogy az AM3 a DDR3-ról szól? más különbséget nem nagyon találni...
apollo12: ha tervezel DDR3-mas platformot akkor mindenképp az AM3-mas proci a befutó..
-
Hurkaleves
őstag
válasz
elfelejtette #5636 üzenetére
akkor ez megcáfol:
ez apollo12 lapjának a cpu support listája... én konkrétan OPN Tray számra pontosan megtaláltam a 940-es procit..
akkor, hogy is van ez?
az AM3 leginkább (vagy csak9 a DDR3 miatt kellett...drlovi: akkor ez neked is szólt..
de valóban a AM3-mas lapba nem megy AM2+ proci...
legalább is most végignéztem egy két lapnak a listáját és nem találtam AM2+ -os procit.. -
Hurkaleves
őstag
válasz
apollo12 #5632 üzenetére
asszem az alaplapod SB710-es szal a négy magosításnak mennie kellene..
az, hogy a lapban hozza e majd a B50 a 3.9ghz-t (stabilan) az kérdéses...
én talán a 940BE procit választanám az tutifix 4mag és a hőmérő progik sem őrülnek meg tőle...
de ahogy érzed.. majd még hozzászólnak egy páran aztán döntesz..elfelejtette: a 940-es nem megy am3-ban?
-
Hurkaleves
őstag
válasz
SajtosKuszob #5624 üzenetére
konkrétan nem írja, hogy NB temp. de én arra a kettőre gyanakszom amiket aláhúztam...
de lehet még a táp is ott van... passz..
-
Hurkaleves
őstag
alapból újabb konstrukció...rosszabb csak nem lesz..
plusz ott van a phenom-nak a nagy L3 (6Mb) cache-e amit meghálálnak a játékok!
ha a tuninghoz nem értesz akkor elég csak a proci szorzóját föntebb állítanod 15,5-ről 17-re ami 3400Mhz-t eredményez. ehhez még feszt sem kell adni pluszba... de lehet bírja a 17,5-ös szorzót is alapfeszen.. (3500Mhz)..kop8: játékra alapból jobbak a phenom-ok a nagy cache miatt! sokat jelent! tesztekben valahol 20%-os gyorsulás volt egy ugyanolyan frekin tekerő athlon.hoz képest..
én teljesen meg vagyok elégedve a mostanimmal (x2 550, 3700mhz) -
Hurkaleves
őstag
válasz
LordDarkness #5308 üzenetére
jobban jársz szerintem...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
LordDarkness #5306 üzenetére
hát már majdnem...de azért lejött mit akarsz mondani.. csak...nehézkesebben..
egyébként az alaplapod topikjában kérdezősködtél már? -
Hurkaleves
őstag
válasz
LordDarkness #5302 üzenetére
te aztán vágod a nyelvtant...
amúgy gigabyte-tal én is szívtam... -
Hurkaleves
őstag
ez egy kicsit kevés így, hogy "800-as ram tuninghoz...?" inkább azon múlik, hogy a lap csipszetje illetve a cpu komálja e...én mindig azt mondom, hogy érdemes elolvasni az alaplap QVL-jét (vagy memory support list-ét) mert az abban fölsorolt ramokkal nagyobb az esély a tuningra illetve a beállítási lehetőségekre...(visszaosztás...stb)
szal ha meg akarod tartani a ramjaidat akkor a szóba jöhető lapok QVL-jét fusd végig, hogy melyiknél írja a te geil-jeidet! és akkor már eggyel beljebb vagy választás terén is...
nálam a phenom 550+790gx+g.skill=királyság. -
Hurkaleves
őstag
válasz
RexpecT #4004 üzenetére
a catalys-t asszem egyben a chipset driver is...nem csak a vga-é..
szal ja.
mod: bár a win7 felrak már mindent amit kell magától...de én azért mindig rá húzom a legfrissebb catalyst-ot.. mást nem szoktam. még a lan-t sem kell...
catalyst+hang és kész. többit szabályozza. fajin. -
Hurkaleves
őstag
ha már gépet építesz akkor legyen full AMD-s!
ne a vga lógjon ki a sorból.. legyen az is AMD (ati)
én a 4670-et javasolnám húzva.
a ramokra pedig 2x1Gb majd ha bővítesz raksz még bele 2x1-et! (nálam is 4x1Gb megy piszokú)
táp szerintem a giga 460-as jó lesz. azon már van minden féle csati ami kell és a teljesítménye is elég lesz ahhoz a konfighoz! (én is ilyen tápot veszek a céges gépembe)
és mellette elég halk táp! (tapasztalat)részemről.
-
Hurkaleves
őstag
le is szedtem... az előbb nyomtam egy apply-t és kifagyott...
-
Hurkaleves
őstag
a.a.
figya. én ezen már rég túl vagyok ahogy írtam is. XP alatt én is ezt használtam tudom, hogy műxik a dolog.
most jártam utána, hogy win7 alá van e már...
és leszedtem egy ilyet:
PhenomMsrTweaker_1.2.2_MOD_3-PowerStates_x86
itt már 3 opció van a szorzó (és fesz) állításra! de nem ez a lényeg hanem, hogy NEM MEGY!
csak ha manuálisan rámegyek arra, hogy "activate" akkor bedobja a "csökkentett módot" és a cpu-z is kijelzi, de egyébként nem maradúgy!!!!!!ennyi...
-
Hurkaleves
őstag
most leszedtem egyett (phenomtweaker), de autómatikusan nem akarja állítani az értékeket....csak ha rámegyek, hogy "active" akkor átrakja! a cpu-z is jelzi frankón, de magától sajnos nem csinálja...
-
Hurkaleves
őstag
szerintem az 550-es húzva és lehűtve egy ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO-val jó választás lehet..és árban is 26k alatt vagyunk..
mod: vagy hyper tx3azt nem is kérdeztem, hogy újonnan akarod vagy PH!-ról? mert PH!-ról most -nézegettem- 23k-ból megvagy.. hűtőstül 550-estül..
-
Hurkaleves
őstag
válasz
banderasz77 #3871 üzenetére
hát az úgy elég hívatalos!
alapfesz alatt auto beállítást értesz?
-
Hurkaleves
őstag
mit kell tegyek, hogy a CnQ win7 alatt is tökéletesen működjön? win xp alatt jó volt.. most fagy..
thx! -
Hurkaleves
őstag
igaz.. rosszul fogalmaztam.. a cpu nb feszt is tudja állítani csak nem értem, hogy akkor az nb szorzót miért nem...mert ha lentebb veszed az nb feszt akkor az instabilitáshoz vezethet..
nálam is húzott nb van és ha lentebb veszem (vettem mert már win 7-tel operálok...) akkor erős fagyáshoz vezet mert ugye az nb frekiből nem farag le...ezért nem értem teljesen a dolgot...más: egyébként én úgy használtam a PMT-t, hogy "energia mentős módban" 1 voltot kapott a cpu és 1900-2000mhz-n futott...az nb feszt hagytam!
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest