Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KDavid17
aktív tag
Amúgy ti milyen progikkal nézitek a cpu hőmérsékleteket?
És ha bekapcsolom a +2 magot akkor semelyik progi se írja ki?
És hány fokig "mehetek el"? -
törölt tag
válasz
Hurkaleves #1197 üzenetére
Ez inkább most már alaplap függő lesz, a K8-as architektúrára volt jellemző a szorzó piszkálás miatti CNQ off. Az enyém 19x szorzónál kapcsolja ki először a CNQ-t, az 3.8Ghz. Van akinek azonnal kilövi amint elállítja. Nem tudom, próbáld ki!
-
Hurkaleves
őstag
válasz
#31757056 #1195 üzenetére
xp-m van... de akkor csak fsb-vel tuningolhatok? ha a szorzót nem fixálhatom...
mod: ehh most néztem nagyot! bekapcsoltam az energia gazdálkodást és már is levette a szorzót 4x-re! azaz 870mhz-n megy a proci 1 voltal! állat! ha odarakok egy prime-ot mindjárt megugrik 3.8ghz-re és 1.438 voltra!
zsír! kösz! ja és a cpu szorzó ugyan úgy fixen van! a cpu driver alapból fönt volt...
-
törölt tag
válasz
Hurkaleves #1194 üzenetére
BIOS-ban auto vagy enabled beállítás CPU szorzót nem fixálni, XP alatt AMD CPU driver felrakása illetve energiagazdálkodás beállítása minimálisra. Vista és W7 alatt elég bios-ban belőni, és kiegyensúlyozottra (balanced) állítani az energiagazdálkodást, oda nem kell driver. Asszem más nincsen.
-
Hurkaleves
őstag
mi a feltétele, hogy a C&Q működjön?
milyen értékeket kell fixálni illetve autón hagyni?..
thx. -
Tom5
addikt
Alulfeszeltem a procim. Úgynézki ha nem kell a kraft ilyen beállításokkal fogom használni. 3000@1,125V és CnQ on 800@0,768V A tuning része egyelőre még 1,35V mellett 3600mhz. De majd megyek ezzel is feljebb.
mod - ilyen beállítások mellett mennyit fogyaszthat a proci?!
-
szki
őstag
válasz
kisza25 #1190 üzenetére
Gigabyte EasyTune6 progi Smart Fan beállatásnál a CPU hűtőt teljesen le tudtam állítani, meg tudtam pörgetni 1700-on is. Proci leterhelve, és csak 5 fok hőmérséklet különbséget jelentett venti 0-100% (még a tesztek miatt megy a ház oldalsó 23 cm-es venti
).
Teljesítmény felvételben, azaz Wattban nem találtam kimutatható eltérés!
Cáfolnom kell saját magamatbakosgabor57 Miért, letiltható 1 mag?
-
szki
őstag
LISTÁBA
MAX OC kategóriára X2 és X4 listába is:
Léghűtés (HAF932 ház gyári ventikkel + Mugen2 procira)
Alaplap Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P (F5F bios)CPU batch: CACYCAC0922APMW: [link]
Phenom II X2 550 BE
4127 MHz @ 1.5V, NB Freq= 2013 MHzPhenom II X4 B50 BE (azaz 4 magosított X2 550)
4098 MHz @ 1.5V, NB Freq= 2050MHzAz előzetesen Prime stabil beállításoknál az AMD OverDirve-ből csak a szorzó álítva, és egy gyors CPU-Z valid
-
szki
őstag
LISTÁBA
PRIME STABIL kategória
CPU batch: CACYCAC0922APMW: [link]
Phenom II X4 B50 BE (azaz 4 magosított X2 550)3792MHz @ 1.5V
NB Freq= 2050MHz
Alaplap Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P (F5F bios)
CPU-Z, azaz Valid#1 [link]
Prime blend 2 óra, azaz Valid#2 [link]Szoba hőmérséklet 26-27 fok, így még a Mugen2 is nehezen küzd...
Max oc eredmény később.Köszönet Herr Z-nek a 4 magosítható prociért!
-
apatyas
Korrektor
Megérkezett, már másnapos:
Phenom II 550BE CACYC AC 0922APMW
(A790GMH/128M, OCZ Gold 2*2G)
"éheztetve" eddig bírta:
X2@X4
biosban 1.275V magfesz mellett (a visszajelzett érték eléggé szórt)...
kár, hogy a hibaüzenetet már nem nézhettem meg, kép mentése után pár másodperccel resetelt.
HERR Z
Köszönet érte!
-
szki
őstag
válasz
Hurkaleves #1178 üzenetére
Passz. A HT-t visszavettem picit, de nem tudom segít-e...
A DDR3 ram szopat engem. Reggel csinálok egy 4 magos prime stabilt 3,8GHz-re. Most este sikerült 4 maggal még a Mugen2 ventit is csúcsrafuttatni, és nem ment végig a 2 óra PrimeFélidőben restartolt...
A másik 550-es procimmal AM2+ lapban 3,8GHz volt a vége nálam is (csak CM TX2 hütővel). De egy-egy 3dMarkra ment a 3,9GHz is.
Ha lefut a teszt időszak (tuning és alulfesz egyaránt), akkor indul a tényleges kihasználása a procinak
Játék, videoszerk., stb.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Hurkaleves #1178 üzenetére
ehh... visszavettem a HT sebességéből 2000mhz alá majd a procim ment 3918körül 1.5 voltal de 3 percnél nem bírta tovább...
mind1...tökélestes nekem az alábbi fölállás is!
vagy tud még valaki valami trükköt? -
szki
őstag
LISTÁBA
PRIME STABIL kategória
CPU batch: CACYCAC0922APMW: [link]
Phenom II X2 550 BE3926MHz @ 1.5V
NB Freq= 2013MHz
Alaplap Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P (F5F bios)
CPU-Z, azaz Valid#1 [link]
Prime blend 2 óra, azaz Valid#2 [link]Max oc és X4 eredmények később
Sajna a ramok nem éppen tuningos fajtájúak, így vissza kellett vennem belőlük, sőt csak a proci szorzó emelés tetszett nekik igazán.Köszönet Herr Z-nek a prociért!
-
Konfigos
őstag
Ne idegesítsetek
Mi lehet ez az AUX akkor?Félnem kellene?Már bekapcsolástól számítva ennyit ír ki kb nem tulajdonítottam neki jelentőséget. -
8nemesis8
veterán
Valami progit tudtok ami normálisan kijelzi a CPUm hőmérsékletét.
Everestben nem jó.fix 79et ír.
B50 tehát moddolt 550esről van szó, 770T-UD3P lapban csücsül. -
Konfigos
őstag
Abba ne legyél annyira biztos azért
Volt nekem is vizem nem is szarfajta belekerült pár 550BE árába és kemény 5 fokkal verte csak meg a mugen2 hűtőmet a víz,viszont kétségtelenül jó dolog elég bátor voltam vele
8nemesis8: Amikor moddolsz egy procit eltűnik a maghőmérséklet csak a kupakhő marad meg.Everest pedig a szenzorból olvassa ki ha jól tudom.Coretemp is ugyanazt mutatja mindig mint az everest. Legalábbis az utobbi 6-7 lapnál ami a kezeim között volt azzal így volt
-
Joshi
titán
Konfigos, 8nemesis8:
HERR Z már nekem is elküldte a procit de sajnos még nem jött meg minden alkatrész a gépemhez.Lehet hogy nem fogom kibírni én se
, negasztán a vízzel talán jobban megy majd a tuning.
-
Konfigos
őstag
-
szki
őstag
Oké. kösz a gyors választ, és figyelmet!
Most csinálok egy Prime stabilt 2 magra (3926 MHz lesz, ha lesz 2 óra blend). Majd jelzem, hogy "LISTÁRA"Ha 4 magra is nevezek B50-el, akkor a másik topicba írjam, vagy itt is jó lesz?
#1142 kisza25 és #1153 Joshi Bekapcsoltam a HAF932 ház összes ventijét
Nagyon durva! Így annyira a 26-27 fokos szoba sem probléma.
-
Hurkaleves
őstag
nekem valahogy kihal a rendszer ha a jelenlegi 217-es fsb-hez akár csak 11-es NB szorzót nyomatok....a 10 szeres NB és a 10 szeres HT hibátlanul megy...
ja és az alaplapomon nem találok konkrétan olyat, hogy NB fesz....
azaz van, de ha átállítom manuálra akkor megjelenik még két opció az egyik a HT feszültsége (ami most pont nem kell..) a másik meg valami core/pcie fesz...amit nem piszkálok mer nemtom mi az..
van még egy olyan, hogy Processor-NB voltage, de idáig azt sem piszkáltam (auto-n hagytam) mert nem tudom mennyi az alapból és azt sem tudom, hogy az mire jó..
ötlet? -
8nemesis8
veterán
kisza25
Új hűtővel valami komolyabb tuningot néztél már?
Esetleg Max OC.-t? -
szki
őstag
Mi a helyzet a listával?
Mintha nem lenne benne minden eredmény?Ezt a hőmérséklet-fogyasztást majd ellenőrzöm én is. Annyit tapasztaltam, hogy reggelente kevesebb a fogysztás ugyanakkora teljesítmény mellett. De lehet más alkatrészek játszanak közre.
-
kisza25
félisten
-
Konfigos
őstag
válasz
8nemesis8 #1130 üzenetére
Néztem én is ezeket a teszteket de nem tudom mennyire valós.Pl láttam tesztet is ahol verte a ultra 120-at is a vendetta 2 amit pl eléggé kétlek de lehet ennyire jó kis hűtő.Mondom én a hangja miatt nem vettem meg végülis meg.Cm-re is azt írják hogy 19dba de bőven van ez 25is 1800rpm mellet.Akkor a vendettánál lehet ez 35-38dba is ami már nekem pl nagyon hangos főleg mert nyitott a ház.Viszont nekem nem tiszta hogy te 4maghoz akarod a hűtőt?Vagy 2 maghoz?
szerk:Akkor próbáld ki a vendettát ha nem zavar a hang és kiderül tényleg ennyire jó mint a tesztekben.Ha megvetted majd számolj be róla kérlek mert érdekelne.Vagy mugen 2 leszabályzott ventivel. Maxon az is eléggé hangos szerintem vagy legalábbis szélzaj az van rendesen
-
8nemesis8
veterán
válasz
Konfigos #1127 üzenetére
Nem tudom mennyire hiteles ez a teszt, de ez alapján eléggé nagy a difi az OCZ és a CM között szerintem. Bár azt nem látni ugye mekkora az adott tesztkörülmények között a hangerő, bár a CMnek 19, míg OCZnél 20-32dB van megadva.
-
szki
őstag
válasz
kisza25 #1126 üzenetére
Nekem van egy teljesítménymérő, mely éjjel-nappal mutatja a számítógép aktuális fogyasztását.
Ki fogom próbálni éjjel, hogy leveszem a venti fordulatát, miközben ugye felmegy a CPU hőmérséklet, és megnézem a változást.
Most 4 mag 3,6GHz-en terhelve 206Watt (videokari nincs terhelve). -
kisza25
félisten
nagyon komoly a hűtőd, de engem a 870gramm az elijesztene
az enyém 528gramm, de már ezt is sokallom
8nemesis8 : a 4 mag miatt vettem Asrockot, 3hónapja még csak híre volt a 3magos 4magos dolognak és külföldi teszten pont egy ilyen lapban kapcsolták be 4.magot
én meg gondoltam próba cseresznye
amúgy meg nagyon fasza kis lap elötte nekem is gigám volt az is jó volt -
Konfigos
őstag
Fincsi hűtő a mugen2 nekem is volt olyan
Én még 1.7et is mertem azzal adni de ott már elvérzett a mugen2 is,víz is
lehet kellene majd nekem is egy ilyen 4 magosítható proci,de szerintem megvárom az őszt
8nemesis8: Ocz hűtőt én nem venném meg a helyedben
Akkor már inkább az ami nekem van csak párszáz forint difi.
-
8nemesis8
veterán
-
szki
őstag
válasz
8nemesis8 #1117 üzenetére
Szerintem a hűtőn nem érdemes sokat spórolni. Ha jobb hűtőd van, akkor hűvösebb a proci. Ha hűvösebb, akkor jobban húzható, illetve kevesebbet fogyaszt! Áram, és energia-> pénz spórolás!
Beújítottam egy Herr Z féle 4 magosíthatóra! Kösz Herr Z
Míg a régi X2 550 BE megy a HTPC-be (kellhet oda is kakaó néha)
A plusz magok bekapcsolása 1-2 fokkal emelte meg csak a hőmérsékletet idle-ben és terhelésnél is. Bár nekem nem 770T-UD3P v. 790XT-UD4P, hanem 790FXT-UD5P-s az alaplapom. Meg a Mugen2 is sokat számít (most 1070-et pörög).
Szóval a csatolt kép szerinti a helyzet ebben a kánikulában 20 perc Prime után: 4 mag, alapfeszen(!) 3,6 GHz, 47 fok Prime small fft terhelve.
-
kisza25
félisten
válasz
8nemesis8 #1109 üzenetére
most értem haza
hát az idle 800Mhz-nél 650RPM-el ment venti teljesen hangtalan
a tobbinél amit írtam maximumon 2000RPM
amúgy a szobában 25fok van ami nem túl ideális
850RPM-ig még vájt fülűeket sem zavarja (pl én)
1115-nél már hallani egy nagyon kicsi szélzajt
full loadban 4 maggal 1115RPM 53fok(ilyenkor 1,3V-kapnak prcik everest szerint)
full loadban 4 maggal 850RPM 54fok 1,3V(teljesen hangtalan) -
Konfigos
őstag
válasz
8nemesis8 #1111 üzenetére
nálam ennyit jelent.És ez még semmiség.Majd megnézem 1200 cl5-ben mennyit dob rá
Viszont ezzel a 20-as szorzóval nem megy a cnq most nézem
-
HERR Z
veterán
válasz
Hurkaleves #1108 üzenetére
2600-at simán be kellene tudnod lőni NB órajelnek, asrockba én is ez alatt nem nyúzom a procikat
HT viszont kb nemoszt nem szoroz -
Konfigos
őstag
válasz
Hurkaleves #1105 üzenetére
Miért ne?Én lapom alapon bírja 2600mhz-en, kis nb fesszel simán megvan a 2800mhz és nagyon sokat gyorsul a memória sávszélessége.És eddig nem volt olyan lapom ami legalább ne tudta volna a 2400mhz-et legalább
#1108: áá nudli az a fesz
Legalábbis nálam.Idle 27 fok a mag 400rpm-es ventivel terhelve 38fok 1800 rpm-el.Kisérletezgess meglátod hogy mennyit fog javulni a memória sávszél
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Konfigos #1104 üzenetére
nem akartam új ramot venni csak az eddig bevált 2x1gb g.skill mellé még 2x1gigát!
eladónak hirdettem a 4x1 giga 1066-os micron modulokat, de nem nagyon kapkodtak érte...
ezért úgy döntöttem, hogy megtartom őket és a 2x1gb g.skill-eket adom el..a micronok jelenleg 870-en mennek 4-4-4-8-ban. egyébként nem rossz mert kb. ott vannak mint a g.skill-ek 1120 4-5-5-15-tel...
ami furcsa, hogy a proci ami jelenleg 3.8-on megy prime és orthos small ffts alatt fél órát is lement (aztán kilőttem mert ráuntam..) viszont blend alatt 5-10 perc után kihalt...
a ramokat néztem külön a winrar bencsmárkjával és 45 perc után mikor 4.5gb adatot dolgozott föl nem jelzett hibát!együtt tesztelve viszont kakilgatnak...
no majd ha alkalmazásoknál vagy játék közben szarakodnak akkor még finomhangolok!NB 2800mhz???!!!!
ez most nem komoly ugye?
-
Konfigos
őstag
válasz
bakosgabor57 #1101 üzenetére
Lehet igaz és Intelt kellet volna vennem
pisztoly: Ha csak azért a pár mhz-ért vennél új ramot akkor nem érdemes.Minimálisat gyorsul majd inkább az nb órajelét próbáld meg belőni 2800mhz környékére attól lesz karaj
-
Hurkaleves
őstag
azért ránézek arra a 4x1gb micronra....a 9850-es mellett mentek...igaz a gyári 1066-ot sem érték el de...hátha ezzel picit jobban teljesít!
Konfigos tényleg van néha valami gyíkja a prime blend-jének! azóta játszottam is meg 3dmark06 is lefutott vagy kétszer meg a winrar bencsmárkját is nyomattam vagy 10-20 percig hiba nélkül...
na, ramcsere! brb.
-
kisza25
félisten
válasz
bakosgabor57 #1101 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest