Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
gfefe
őstag
a baj, hogy ha autora álítom nekem mentés után a biosz se jön be.... csak a rezet gomb megnyomásával áll fel a rendszer, akkor beenged a bioszba... a beállításaim ott vannak, de ha mentek megint ugyan az a szitu....
egyre inkább a ramra gyanakszom... már írtam is konfigosnak mert neki volt ilyen problémája ha jól tudom és jóban is vagyok vele, de sajna még nem volt fent ph-n azótta.
egyik ramodat kölcsönadhatnád, hogy leteszteljem azzal megy e
-
AMD X2
senior tag
Igyál barátom egy SÖRT és minden rózsaszínű lesz !!
Valami apróság nem stimmel. Most bekapcsoltam én is a 4-magot és egyből megy minden BIOS tökölés nélkül. Látja B50-nek , jó feszt ad neki , 3300-on futkos.Csak annyit csináltam ,hogy ACC-t auto-ra állítottam majd mentés és boot.
Valami modbios kellene ezekre, a külhoni hírekből kiolvastam a CPU-Z-ből , hogy valami 0028 és 0030 BIOS volt a lapon amivel a kínai tuningosok rájöttek a funkcióra ,hogy feloldja a 4magot.
-
Ayg0
senior tag
elhiszem. én meg segítséget kértem, nem okoskodást (már bocs), hogy mi lenne a jó. én is tudom, hogy mi kellene, de ez már azelőtt meg volt, mielőtt a phenomok unlockja még gondolatként sem létezett.
senki nem lincsel meg, ne aggódj. egy szóval sem hibáztattalak, elnézést ha úgy tűnt.
erre a ****ra vagyok kiadva, hogy nem nem müxik benne a mod. azért raktam fel a képeket is, hogy hátva valaki meglát valamit. és ezekszerint copó van... asszem megy még egy mail foxi ts-nek.kösz
-
AMD X2
senior tag
Nállam X2-be most stabilan futik 3600-on 1.3-v al.!!
Ne idegesítsd fel magad kérlek . Rendben lesz az csak türelem. Mint írtam is van hogy a mentést nem jól csinálja a lap !! Újra beállítás és egyszer csak stabilan megy minden induláskor.
Esetleg tegyél fel másik biost majd a 0803-t vissza . Mit lehet tudni ártani nem árt . -
gfefe
őstag
válasz
8nemesis8 #674 üzenetére
1,35v alatt sima x2 ként is fagy ahogy észre vettem....
1,35v ot megadva már 3600 on is tabil, de nem értem, hogy az accvel miért szarozik amikor megy vele csak menteni nem engedi.... nem értem.... tanácstalan vagyok....tökéletesen látom a hűfokokat... 40 fokos kb de inkább alatta....
ennek a hűtésnek meg bírnia kellene... -
HERR Z
veterán
tehát alapórajelen alapfeszen nem stabil a 4 mag?
igazából ennek nem kéne függnie ramtól se, szal azt kb ki lehetne zárni
hűtő kb dettó, bár Te látod hány fokos X4-ként, 67 foknál dobja el magát a procc -bírnia kellene de pl gigáva nem tetszett hogy annyira fölémért hogy lekapcsolta/újraindította magátCsak az az egy bios képes a modra?
-
gfefe
őstag
na az enyémnél ha autora teszem X4 B50 nek írja , de menteni nem tudom a beállítást....
ha meg az elején állítom minden előtt akkor bejön a win is... és tényleg 4 mag, de mivel fesz semmi nincs adva kifagy septiben amint elinditok egy prime95 tesztet....
nekem szerintem vhogy akkor a sorrendi beállításall lehet a gond...
most néztem amúgy, hogy x2 ként 1,35von 3600 on stabil....
a baj, hogy még 3600 on se éri el az előző procim teljesítményét és vhogy csak jó lenne az a + 2 mag... na nem baj... dolgozom még rajta.... ötleteket várok továbbra is!szki: minek neked cpu Z ? Per pill harcolok, hogy stabil legyen vhogy 4 maggal
-
HERR Z
veterán
bazzeg lassan meglincseltek szal:
-Az asrock lapban se megy elsőre a bút, gigába se, ez a mod velejárója, ha nem tetszik ne használd, csak míg az asrock fizikai resetet kér, addig a giga megcsinálja magától
-2x2GB-os kitekben jók az OCZ-k, valszeg nem a ram a szar(gfefe)Ayg0:
Az a lap nem ismeri a modot, ha acc-re nem történik semmi. kb ennyi
jól jellemzi a lap biosát hogy phenom2-höz be lehet kapcsolni a tlb-pecset
Ha ismerné akkor bútnél X4 B50-nek kellene felismernieAz asrock nem ennyire jó lap, viszont kb a legolcsóbb amin megy garantáltan a mod, modbios meg minden nélkül, és az újabb biosokkal se veszett el e képessége
-
Joshi
titán
Nézd, nem rosszindulatból írtam amit írtam, de az tény hogy egy ilyen moddolás nagyon sok mindentől függ. Semmilyen garanciát nem vállal HERR Z ha egy másik lapban esetleg nem jönne össze a tuningolt 4 mag. Én nem akarok HERR Z nevében se nyilatkozni de tudtommal ő kihangsúlyozta hogy milyen körülmények között tesztelt. Szerintem semmilyen esetre se indulatból cselekedj, keressétek fel privibe és szerintem segíteni fog.
-
gfefe
őstag
na öreg nekem szívás van....
leírom mit hogyan csinálok...
1... feszt adok a procinak (1,35v)
2... feszt adok a ramnak... (2.00v)
3.... memónak berakom az órajelent. (1066)
4.... memó időzítés (5-5-5-5-15)
5.... acc auto és mentés után halál... resettel áll fel és utána mentés més megint csak resettel áll fel...
és méf szorzóhoz hozzá sem értem....(a pontok között mentés volt....)
-
gfefe
őstag
jó de ha vki normális cf et akar az a lap akkor semmire se jó....
na meg kissé durcás leszek ha nem megy ebben az anus lapban jól....AMD X2 neki állok próbálgatni... de szerintem a memóm is bekavarhat.... olvastam vhol, hogy a crucial ballistx nem csipi a phenom 2 procikat... vagy fordítva....
-
AMD X2
senior tag
Indulásnál óbégat az ismeretlen proci miatt de engedtem, hogy beállítsa a BIOS az általa kigondolt értékeket, újra indítottam majd Bios beállítás. :
CPU-fesz
Memória időzítsek.Majd restart, és boot rendesen ment minden, oprendszer (XP) indult, CPU-Z megles és van 4-magom!!
3350Mhz-ig Orthos stabil 1.35 V-on
-
Joshi
titán
gfefe, Ayg0:
Ami rögtön feltünt az az, hogy egyikőtöknek se az az alaplapja van amivel HERR Z tesztelt. Többször említette hogy az Asrock A780GXH/128M az egyik legjobb ár/érték arányú lap erre a célra.
Na de fel a fejjel, szerintem idő kérdése és meg lesz az 4 mag. -
sutyi^
senior tag
válasz
Gézengúz #650 üzenetére
Mint mondtam megy vele, de csak alap órajelen. Illetve ez így ebben a formában nem igaz, csak ha elállítod alapról, akkor a restartnál nem áll a fel a gép. Gondolom ebben a formában tiltakozik a hivatalosan nem támogatott processzor ellen.
3.5GHz-en ment minden gond nélkül lapban (tehát tudtunk szorzót állítani stb.), csak hát annyi a nüansz amit fentebb említettem. Szóval valószínüleg a kínja hogy ismeretlen típus, vagy valamit ilyen esetben nem kéne elállítani, de sajnos nem látok bele a lelki világába mert nem az én masinám.
Annyit kijelenthetek hogy alapórajelen nincs gond és használható míg az ember alá tol egy AM3 supporttal rendelkező lapot, mert kétlem hogy az Ánusz kiadna egy új BIOS-t ha csak nem lesz hozzá modBIOS (amit kétlek.), mert akkor ki venné az új lapokat ha a "régi" deszkájával is működik gond nélkül.
Tehát átmeneti megoldásnak tökéletes így is.
-
AMD X2
senior tag
Szia !
Nekem mikor elindult először a B50-es akkor sokat hisztizett a biosz, hogy állítsam be rendesen .
Pl: proci alapfesz auto-Nem jó ! én 1.35 V-ot dobtam neki és elég alapon.
ram beállításokat böngészd át és amit tudsz állíts te be,mert nem ismeri ezt a CPU-t és nem minden adatot olvas ki belőle hibátlanul.
Több teendőm nem volt vele, de 2.-indulásra is kérte a beállításokat. utána már rendesen látta a proccot -és ment a tuning is. Szorzó állítás is megy. HTClock-ot is piszkáltam az-is jól működött.
-
gfefe
őstag
Na gyerekek megjött a procim és már itt is vagyok....
sajna nem a legjobb tapasztalatokkal... SOS kellene... vmi nem smakk nálam....
aktiválnám a 4. magot, de sehogy sem megy.... autora álitom az ACC-t ahogy a nagykönyvben meg van írva... emelem a feszt... de a szorzót nem tudom emelni.... nem engedi... (pontosítva ha emelem és elmentem nem jön be még a biosz se...)a poén, hogy alapon aktiválja a +2 magot de nem stabil.... még a herr z által írt magasabb feszeket adva sem.... mi lehet a gubanc. HERR Z korrektül bánt velem kétlem, hogy rosz procit küldött volna.... esetleg vmi hardveres dolog bejátszhat? pl ram?
Kipróbáltam 1 pqi rammal is, de ugyan ez volt... -
Cadal
őstag
-
Joshi
titán
Sziasztok, valaki belinkelhetne egy ilyen Everest Memtesztet egy 550-es 1066-os rammal. THX!
-
Azazael
aktív tag
BE-t neztem, ezert gondoltam hozza az OCZ reaper kitet. Mar csak annak kene drukkolni hogy 4 magos legyen ha veszek, mert az x3 710-es is nezegetem, bar ha dolgozom a statisztikai programok ugyis inkabb az orajelet szerettek.
De akkor ahogy irtad 4 mag alatt visszavettel az orajelbol? mert ahogy neztem az alaporajel az 3,1Ghz. -
kisza25
félisten
nekem feszemelés nélkül megy a 4mag alapon és
+fesz nélkül 4mag 3Ghz-ig prime stabil
1,3V 3130Mhz 4mag Prime stabil
1,35V 3,3Ghz 4mag stabil
nagyából itt lapomnak van vége
ezért nem tudom menyit menne 4maggal maximum stabilan
de gyári hűtőnek ez már sok, prime alatt 70fokig is felmegy
az hogy hol a proci vége az elégé vátozó
és befolyásolhatja a lap és a memoria is, leszámítva,ha BE-t veszel -
-
Azazael
aktív tag
Ertem. Mondjuk asrockkal nincs tapasztalatom, eddig ez az amd-m egy gigaban volt, tulhuzva szepen teljesitett. Az oszintet megvallva nem tudom, hogy ezek a procik mennyire melegednek stb. foleg ha tulhuzom oket. Eddig a 3000+os egymagos amd 23fokos volt a hazban, tulhuzva 2,0Ghz-re 31. Gondolom itt azert magasabbak a hofokok lenyegesebben, illetve a giga es az asrock lap kozott 3-4000 Ft a kulonbseg ahogy nezegettem.
A hd4850es kartyat meg azert neztem melle, mert ez a proci remelhetoleg kihajtja, tobbet nem nagyon akarok raszanni, meg annyira nem vagyok top gamer, hogy gyakran cserelnek kartyat. -
HERR Z
veterán
az asrockban is megy a +2 mag
igazából int vga mellett az szól ha jó áron ki akarsz szállni a vgadból, mielőtt megjelenik az új generáció, és mikor megjelent az új veszel egy újat játék közbe lévő holtidőt tök jól át tudod vészelni vele, annyira nem vészesen gyenge
Hybrid cf meg bohóckodásra jó, egy hd2600pro pl 6k körül van és erősebb a cf-nél, cserébe mindig megy, és alig drágább mint a 2400/3450 -
Azazael
aktív tag
Hali!
Most halalozott el a regi 3000+os AMD konfigom, igy most elkezdtem valami ujban gondolkodni, igy kerultek kepbe ezek a procik.
A kerdesem az lenne, hogy emelle a proci melle CPU AMD AM3 Phenom™ II X2 550 BOX Black Edition, ha szeretnem egy kicsit huzni is, akkor ezek az alkatreszek jok-e?
Ram: RAM OCZ DDR3 1333MHz 4GB KIT Reaper
Lap: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P vagy MSI 790GX-G65 (Hybrid CF miatt megeri-e?)
VGA: VGA Sapphire PCIe HD4850 512MB GDDR3 HDMIelore is koszi a valaszt!
-
Madmax81
aktív tag
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #626 üzenetére
De lement az ára
Mikor én vettem a Hyper 212-őt akkor még az AC 11.5k volt, ez meg 8.7k!
-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #626 üzenetére
zsír, én újonnan már csak rev2-t látok(ami i7 kompatibilis) és az kb ez + fa
-
8nemesis8
veterán
Szerintetek 550es gyári hűtője mit bír el?
Órajel tekintetében.
Gondolom adott lehetőség esetén 4magot azért le bírja még hűteni tuning nélkül nem? -
HERR Z
veterán
válasz
bakosgabor57 #611 üzenetére
én asrockba cpu fesszel együtt emelem, ahgy nő az NB órajel
ha szorzóval tuningosz akkor hagyd alaponNálam jah(CPU=NB vcore) viszont mástól az a visszajelzs jött, hogy a NB VID az kevesebb, mint CPU, ergo nem kell együtt menni
de mivel gigánál te csak +xxx mV-ot látsz ezért jah, mindennek adj ugyanannit -
bakosgabor57
őstag
Hali!
Kérdésem lenne:
CPU NB VID Control:Allows you to set the CPU Northbridge VID voltage. Normal sets the CPU Northbridge VID voltage as required. (Default: Normal)
Note: Increasing CPU voltage may result in damage to your CPU or reduce the useful life of the CPU.
Ezt még érteném,csak azt nem hogy tuningnál mit csináljak vele. -
-kyo-
csendes tag
A tuninggal kapcsolatban: Egyenlőre gyári hűtő van a procin /milyenre cseréljem
/ , de néhány MHz + szeretnék még kisajtólni belőle. Mit tegyek? Eddig még nem tuningoltam procit, bevallom férfiasan. Így álljatok a kérdéshez...
-
-kyo-
csendes tag
A műveletet végrehajtottam, de nem bootolt be a masina...
Pár perc után újra bekapcs és az EC-t Normálra vissza utána OK.
Kérdés: Ha az EC-hybrid akkor is be kell normál estben bootolnia /és kiderül ,hogy van-e 4.mag vagy sem/ vagy nincs boot és ez a jele, hogy a proci nem alkalmas a 4. mag aktiválására? -
Inv1sus
addikt
---------------------------------------------------------------------------
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, akik bátorságot öntöttek belém, de legfőképpen TomBoy1986-nak, hogy megismertette velem, milyen csodálatos dolgokra képes ez a kicsi aranyos, olcsó proci is!Hálás köszönet mester!
---------------------------------------------------------------------------Gondolom stabilnak nevezhetjük, mert nem veszek észre semmi hibát. 100%-on megy a proci 23 perce és csak három fokkal lett melegebb. Ez már nem is fog változni szerintem. Egyébként a memóriám gyengébb lett most?
-
Inv1sus
addikt
válasz
TomBoy1986 #573 üzenetére
Na, most értem el odáig, hogy ki is próbáljam a tuningot. Még utolsónak rákérdezek: mennyi a kockázat, ha megpróbálom azt, amit leírtál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- általános iskolai rendszergazda
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen program, ami...?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 8700G OEM (egyszer tesztelt)
- Eladó ASUS Z170 Alaplappal egy I5 6600K proci hűtővel!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bezámítás! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest