Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz
pityke88 #3187 üzenetére
Ha teszel mellé egy 6670-est, azzal már CrossfireX-ben is jól lehet játszani.
Így hogy nekem egy A6-3500 van, ami kb ugyanaz mint a 3620, és mellette egy 6670-el egyenértékü HD7750. Így is 30Fps-el 1080p Ultra-n Battlefield3-azok. Pedig a Crossfire-t nem használja ki a 7750.. -
Misi 007
őstag
Alaplap: ASUS F1A75-V PRO
APU: A8-3850
Ram: Corsair XMS3 DDR3 2000Mhz CMX4GX3M2B2000C9Jelenleg így állunk mivel kiderült hogy még sincs akkora keret mint kéne ezért 8GB ram helyett lett 4GB.
Ezzel még nem is lenne semmi baj de így 2×2GB-os kit-be 1866Mhz-es modulokat elég nehéz találni Geil-en kívül ezért esett a választásom a Corsair memókra.
Mi a véleményetek a jelenlegi összeállításról? -
Misi 007
őstag
Egyik ismerősöm szeretne most egy külön VGA nélküli gépet összedobni ezért az Llano-t néztük ki neki.
Az lenne a kérdésem hogy ramból mindegy hogy milyet veszünk feszültség szempontjából? Csak 1866-os legyen? Vagy másra is figyelni kell?
Nagyjából az A8-3850-esben lévő 6550D grafikai teljesítményben melyik mostani asztali radeonhoz hasonlítható? -
d.tiborz
aktív tag
Sztem 22-es szorzóval, 1.2V-on meg leszel vele elégedve Te is. ASRock A75M lapban az előbbi értékekkel vígan használtam az A4-3400-at. A venti szabályozása (emlékeim szerint) 3-as fokozaton volt és nem volt hangja.
Szerk:
Most néztem vissza, hogy Te A8-as APU-t akarsz használni. Valszeg elvinné (nekem is ez a M-ITX lap van), de erősen javasolt a próba. -
HeavyToys
senior tag
válasz
echterion #3163 üzenetére
Így van. Főleg a kezdeti termékeknél. Aztán gondolom nem csináltak új steppinget, hiába javult a kihozatal és így megmaradt ez a fesz.érték.
Amúgy tényleg nagyon sokat lehet nyerni az alulfeszeléssel. Még akár az E350 esetében is, ami max 18 wattos TDP-vel rendelkezik, mérhetően 3-4 wattal lehet csökkenteni a fogyasztás. Azt hiszem az A8-3850-nél mérték ki, hogy 32%-al csökkent a max fogyasztása alulfeszelve. Persze példánya válogatja.
Gondolom a válogatás annyival több pénzbe kerülne, hogy nem éri meg nekik.
-
Peak
addikt
Üdv Urak!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy A8 3870K processzort lehet-e egy Asrock A75-MITX alaplappal downclockolni, alul-feszelni normálisan, hogy a fogyasztása, sebessége annyira lecsökkenjen, hogy alig termeljen hőt?
-
zetecR
addikt
-
atti_2010
nagyúr
válasz
tzimash #3147 üzenetére
Szerintem ha tuningolni akarsz akkor szorzózár menteset vegyél mert ez a csipszet -APU páros nagyon érzékeny a Buss (FSB) emelésére ha elolvasod a hozzászólásokat egyből kitűnik hogy rengeteget szívtak vele, tehát ha komolyabban akarod húzni az IGP-t akkor egy szorzózár mentes lenne a jobb választás és a ramokon sem szabad spórolni 1866-2000 példányokból kell vásárolni mert az IGP nagyon szereti a gyors memóriákat.
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
Most tervezek összedobni egy Llano-konfigot, (A3620 v. A3650) A75-ös lap, 4Gb ram.
Használ valaki hasonló konfigban audigy hangkártyát, kompatibilitási problémák nincsenek? Nem szívesen mondanék le erről a kariról.
Ezek a procik szorzózárasak, de órajel emeléssel valamennyire tuningolhatóak, nem? Ehhez kell valami spéci alaplap, vagy több-kevesebb sikerrel bármelyikben húzhatóak? -
kutga
félisten
Sziasztok!
Van egy HP gépem, A6-3410MX APU, 6920G grafikus egység, hol találok drivert a VGA-hoz? Felmentem az AMD/Ati honlapra, de ott csak vmi diagnosztikai program van fent.
-
HeavyToys
senior tag
-
Tollas69
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy kis gondom most vettem egy A8 3870-et és a monitor azt írja nincs jel ha a DVI csatlakozót dugom be hiába hogy nem menet közben dugom át és a monitoron is hiába próbálom átkapcsolni digitálisra akkor is csak elsötétedik majd ugyanúgy analog input-ot ír ha valaki valami megoldást tudna írni megköszönném -
petakpa1
őstag
válasz
atti_2010 #3082 üzenetére
Kábelt már cserélhettem az biztos jó.
Driverek nem hiszem, hogy bejátszanak, mert épp azzal van a gond, hogy BIOS nem ismeri fel nem tud elkezdeni bootolni se.
BIOS frissítéseket végignéztem de egyik release notes sem említett, hogy ilyen irányú javítás történt volna benne.
Déli híd feszültség emelés jó ötlet, milyen néven is van ez egy Asus FIA75-M PRO lap BIOS-ában?Még kaptam egy olyan ötletet, hogy a mem tuning okozza. Memóim 1866-sak arra állítom a BIOS-t is. Ez tuningnak minősül? Lehet megpróbálom picit emelni a memók feszét is hátha...
"NB"-ét van értelme? -
Chaser
legenda
válasz
echterion #3089 üzenetére
Ha itx lesz ott tuning se lesz, fontosabb a fogyasztás. AHCI ssd miatt mindenképp kell.
atti_2010: Nem gamer gép lesz, ha komolyabban játszani akarok úgyis kevés az a 320 sp 2ghz-es ddr3-mal is, ramom meg van 1333-as azt vennem se kell most. Gondolom ddr5 400sp-s hd 5570 - ráadásul jól meghajtva a gpu-t- jól elkeni egy ilyen apu száját..és hát az se nagy pénz ha nagyon játszani akarnék, de egy 5750 v 5770 se sokkal drágább már.
-
Chaser
legenda
válasz
echterion #3086 üzenetére
Nem világmegváltó dolgokra kell
Nem akarok 2gh+ ramokat, ha 1333-on megy az is jó. Tuningnak max annyit hogy menjen a turbó coreon alapból. Kb ennyi
Vagy egy olcsó mATX lap, vagy itx, de már találtam jobbat az asrocknál, GB GA-A75N-USB3. Ezen van dvi, azt díjaznám meg a gar is több, árban meg kb ugyanannyi az itx asrockkal. Kis itx házikó paneltáppal...sztem ez lesz belőle.
-
Chaser
legenda
A-3620 alá kellene valami lap. Lehetőség szerint alulfeszt tudjon, tuning nem tudom megy-e ezeknek a prociknak, már nem követem annyira a dolgot, ha megy nekik kisd tuningot is tudhat a lap. USB3&sata3 legyen, első körben ezt néztem ki:
ASRock A75M-HVS
Esetleg még az itx verzón agyalok...
ASRock A75M-ITXszerk: Illetve mennyi lehet ennek a konfignak a valós fogyasztása? SSD-vel, 2x4GB rammal alulfeszelve. 80-90W paneltáp elég lehet neki?
-
LK
addikt
Sziasztok! A nagy Liano tesztnél a 3650-nél láttam,hogy játéknál kb. 100 wattot fogyasztott a konfig. ITX alaplapnál, elég szerintetek egy 300 wattos táp (codegen MX-31 ház) ? 3500-as procit néztem ki,de rendesen csökken az erősebbik ára,így lehet h. az lesz. Szerintetek elviszi a táp? Köszi
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #3047 üzenetére
Oliverdáék is a HD 6870-el teszteltek, ha okkora hülyeség lenne nem azzal csinálták volna hanem egy I5-el, jelen pillanatban egy 4 magos CPU bármilyen 68xx-78xx VGA-t simán kitud hajtani.
medek3 Nyugodtan veheted az 1Gb semmilyen különbséget nem fogsz érezni, a 2Gb többmonitoros rendszerekhez kell hatalmas felbontáson.
Nézd meg hogy becsülettel helyt állt az A6 -is a tesztekben.
-
Tomix24
addikt
Ha valaki dedikált karit akar tenni a llano mellé, akkor íme pár mérés. ATI HD 7750-et tettem mellé: [link] 1 slotos.
A6-3500 65W mellé tettem. 2x2GB 1600Mhz cl7 ram van még a gépben. A Procitól féltem, de az új játékok is menni fognak játszható szinten így már(GTA5-Far Cry3). Remélhetőleg
A fejlesztést a ház bánta: EPC3 - cserélve egy MX-31-re + 400w táp.Semmi tunning, csak úgy ment mindkettő a tesztek alatt. Llano tökéletes 720p közeli felbontáson közepes beállításos játékra.
DIRT3 - 1080p - Élsimítás ki - High profile
Llano
HD750Final Fantasy Benchmark:
Llano
HD7750Street Fighter 4
Llano
HD7750Uniqe Heaven Benchmark
Llano
HD7750 -
atti_2010
nagyúr
Én egy hétig pöcsöltem vele ameddig beállítottam rendesen a tuningot, azóta atom stabilan megy 24 -ből kb 12 -14 órát, egyszer be kell lőni rendesen nem kell szénné húzni és nincs vele baj.
-
Zoltn
senior tag
Baaa!!!!!
Előzmények: #2824
Hát ez hihetetlen!
Új vinyók, az egész rendszer új, friss driverek, friss bios, minden új, és még mindíg ujraindulgat!!
Elég idegesítő még mindíg. Bár azt vettem észre, csak akkor csinálja, ha meg van nyitva a böngésző.
Napokat tudok átwowozni újraindulás nélkül.
És terhelva gyári hűtővel tuning nélkül 60 fokos. Az nem sok? A C2D-m soha nem volt 40nél melegebb, mondjuk azon volt egy nagy hőcsöves hűtő. Megéri lecserélni a amd bordát?
Holnap kipróbálom másik ramokkal, majd beszámolok mi lett.
SSD miatt esetleg?
3 tápegységgel is próbáltam, mindel jött a reset.Még ötletek esetleg?
-
galocza
aktív tag
halihó, llano témát most nagyon veséztétek, én is ilyesmiben gondolkodom. nézegettem táblázatokat, kinéztem az a8-3820-at: barátságos teljesítmény és tdp, az egész hóbelevancból messze a legszimpatikusabb választás.
nomármost csak én vagyok béna, vagy tényleg a világon nincs ilyen? (na jó, ebayen hong-kongból lehetne rendelni...)
#2902, medek3:
hadd tippeljek, xp-d van. hiába írják, nincs a csomagban ahci driver. innen tudsz letölteni (oldal alja):
http://www.msfn.org/board/topic/135840-integration-of-amd-ati-sb7xx-textmode-raid-ahci-drivers-on-an-xp/page__st__200édesanyámnak az e-450 alá ezt tettük fel.
-
törölt tag
válasz
r3dsnake #3000 üzenetére
az a55 és a75 között usb3 és sata3 szokott lenni a különbség.
asrock A55M-HVS
asrock A75M-HVS
nekem ez a 2 dolog tűnt fel, ettől függetlenül másban is különbözhetnek.tuning 2 esete:
1.: szorzózáras verzió
"fsb" emelésével emelkedik a cpu, igp, memória órajele (mindegyiknek külön szorzója van)
baromira lutri, de bizonyos lapok fixáljak a különböző órajeleket (pcie, stb). eredetileg a6-3500 vásárlásán törtem a fejem, és gondoltam lazán felhúzom 3ghz-re, de miután beleolvastam a topikba, inkább 3670k lett belőle.2.: szorzózár mentes verizó
cpu szorzója külön állítható, ipg órajele külön állítható (bár inkább a szorzóval babrál a lap, mert nem pontosan azt az értéket látom oprendszerben, mint amit állítottam bios/uefi-ben)mind2 esetben lehet állítani a memória szorzóját úgy, hogy a szabvány órajeleket kapjuk elvileg 1866mhz-ig, de állítólag pár processzor támogatja az eggyel nagyobb lépcsőt, de ezt az alaplapnak is támogatnia kell. ezen felül még az "fsb" emelésével lehet húzni a ramot, ez szerencsefüggő.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#92888064 #2999 üzenetére
Ah akkor egyértelműen jobban megéri a szorzózár mentes, valóban az FSB-s tuning az nagyon gyenge, az USB-t is eldobja nálam ha nagyon rángatom.
(#3000) r3dsnake Nálam külön van de az enyém szorzózár mentes, úgy tudtam mindnél külön lehet állítani de úgy látszik hogy nem.
-
Tomix24
addikt
Srácok, ha a Llano Proci részét szeretném csak húzni, akkor mit érdemes állítani és mennyit? Valaki húzta csak a Procit már?
Dedikált videókarit veszek a rendszerbe, így a 6530D nem játszik , akár le is lehetne kapcsolni(ha lehet)
. Viszont Procierőre lenne szükségem.
A6-3500 + Asrock lap.
Bios-ban, vagy szoftveres próbálkozzak? A Ram sebessége is maradhat 1600Mhz-en, az sem számít már..
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
FireKeeper #2979 üzenetére
Igen, ez érdekelt volna. Amúgy 4ezer különbség van az A8-3850 és A8-3870K között, viszont megér-e ennyit? Órajelben szinte semmi a különbség. Fontos az, hogy szorzózár nélkül tuningoljak? Vagy fix szorzóval is van plusz potenciál a 3850-esben?
-
r3dsnake
nagyúr
Az A8-3870K-ból az összes black edition, vagy van sima is? Van ahol fel van tüntetve külön a termék neve után, van ahol meg nincs, ezért jó lenne ha egyértelműen tudnám. Köszi!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
r3dsnake #2971 üzenetére
Az én alaplapom tudja úgy szabályozni a ventiket minden segédeszköz vagy szoftver nélkül is, viszont 1 Ghz-re nem veszi vissza a frekvenciát egyik asztali proci sem de 798-ra igen, meg a feszültséget is.
El Kebir Na akkor kérdezd meg a tuningosokat hogy mi mér pontosabban 4 dióda a magokban vagy 1 az alaplapon, aztán beszélünk.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Tomix24 #2954 üzenetére
Köszi szépen!
Ahogy keresgetem, mostmár rájöttem én is, hogy valszeg nem fogok tudni szerezni 65w-os A8-at. Amúgy a 100w tdp-s A8 idle-ben mennyire menne le fogyasztásban?
És szerintetek inkább A6 IGP + egy olcsóbb kártya crossfireben, vagy csak önmagában A8 IGP.
Olyat amúgy lehet csinálni, hogy a PCIe-s kártyát ki/be kapcsolgassa terheléstől függően? (Pl, ha netezek, fölösleges a crossfire)
Tényleg ne haragudjatok a sok kérdésért, most kezdtem csak beleásni magamat a témába. Elolvastam pár tesztet, de sajnos a többségük ilyen részletekre nem tért ki.
Köszi!
-
Tomix24
addikt
válasz
r3dsnake #2951 üzenetére
A8-3800 - sajna sehol nem kapni, már 1 éve vadászom rá..
A Ram sebessége fontos(játékoknál csak), természetesen némi tunningal lehet javítani a gyengébb Ramokon. Dual is fontos.Az A6-3500 és az A8-3850 között ~10Fps van játékonként kb a 3850 javára ha ugyanazon ramokat használják.. ÁRban kicsit nagyobb a szakadék, illetve 65w - 100w
Viszont lefaragható ha pl gyorsabb késleltetésü ramot veszel. Szart sem ér az 1866Mhz, ha Cl9.. Nekem Cl7 van és 1600Mhz
Egy érdekesség: (Gyors mértem egyet - a sárga az enyém, alatta kiemelve a nagytesó. A nagyobb érték a jobb. ) Alap, nincs tunning.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Tomix24 #2945 üzenetére
Köszi! Esetleg virtuális gépeket, pl egy win server 2003 + xp tesztkörnyezet, hardveres virtualizációval menne szépen? Az A6-3620 és az A8-3800 között vacillálok. Az A8 főleg az erősebb gpu miatt érdekelne, nem a plusz mag miatt. Erősebbet nem szeretnék a 100W-os TDP miatt. Örülnék, ha viszonylag halkan tudnám használni. Tényleg ezek esetleg alulfeszelve éjszaka mennyire vannak el viszonylag passzívan? A gyári hűtő alapjáraton mennyire hangos? És ha terhelve van?
Valamint a túlhúzást bírják valamennyire? Érdemes-e szorzózár mentes cpu-t venni, vagy elég ha csak az órajelet változtatom?
Előre is köszi a válaszokat!
(Elnézést, ha voltak már hasonló kérdések, ha igen, már az is elég lenne, ha tudnám hogy kb merre keressem)
Köszi szépen!
-
Tomix24
addikt
válasz
r3dsnake #2944 üzenetére
Érdemes szerintem , főleg a jelenlegi árak miatt. Nekem A6-3500 van, és 1080p-ben tolom az új sniper v2-őt, 3D-ben ráadásúl(1-2 FPS-t veszít az erejéből ha 3D-ben megy.) Kis kompromisszummal(árnyékok közepesen, és az élsimításokat leveszem minimumra) .
Ez mellett simán viszi a FullHD3D Blu Ray filmeket, az AVCHD2.0-át, a konvertálgatásnál sem öregszem megNetezésre, youtubra, HD mozizásra 100%-an jó. DTSHD/TruHD megy, 24p rendben. Kijátszottam a SaintRow3-CODMW3-GTA4-et közepes graffal. Még élvezhető szinten). SSD van nálam a rendszerben, és az még gyorsít is a dolgokon nem kicsit, multitasking 1000-el. SSD Sata 3 is támogatott, úgyhogy csak a nagyon komoly, max beállításos játékra nem elég a Llano. Ráadásúl a teljes rendszer idle 30W maxon terhelve 75w-ot eszik(Dirt3 alatt mérve)
FM2 -lesz a Trinity, vagyis új alaplap kell a prociknak. Az árak pár hónapig biztos a csillagos eget verdesik majd.
-
Taifa Díaz
őstag
Apropó, dedikált vga: ki akartam próbálni egy GTX470-est, és egy A6-3650-nel operáló konfig volt kéznél különösebb szerelgetés és bontogatás nélkül. Csakhogy a GTX470-nel nem indult el a rendszer. Az APU D-Sub-jára visszatéve a monitort azonnal indult a gép, csak a GTX470-ről nem. A deszka Gigabyte GA-A75M-D2H, táp Hipro 480 W Bulk 2x6 pin PCI-E tápcsatlakozóval.
Chipset ütközés ismét? Mert volt már egy lapom AMD chipsettel, amiben például nem akart működni egy hibátlan Zotac GTX260. -
katt777
félisten
Kész szerencse, hogy én a 8X vs. 16X sávszélességről beszéltem.
Amíg egy IGP nem tudja a Metro2033-at v. a Crysist full HD-ben, maximális grafikával játszható sebességgel futtatni, addig nem különösebben érdekel.
Meglátom, Trinity milyen lesz.fatallerror:
Erről beszéltem. Nem kell nekem egy i5-öt "jobban skálázni", bőven elég az mindenre még évekig, viszont VGA-t tudok mellette cserélgetni, IGP-t meg nem nagyon.
Még az AMD-s konfigjaimmal sem volt soha stabilitási problémám, legföljebb, amíg nem állítottam be egy tuningot. -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Az AMD A6-3620-ról hol találhatnék infókat? Még az AMD oldalán sincs megemlítve [link]
Köszi!
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #2859 üzenetére
Pont, hogy van róla fogalmam, arról is pontosan, hogy egy legföljebb 3600MHz-re tuningolható 3870K mennyivel lassabb egy legalább 4.6GHz-re tuningolható i5-nél (nem is i7-tről beszélek). Ha ELOLVASTAD volna, amit írtam, világos lenne számodra is, hogy kizárólag játékgépként érdekel az AMD, és csak akkor, ha nem lesz IB-re lehetőségem. Nem kevés ismerősöm van, aki bősz AMD-sként végül mégis Intelt vett, mert nem mindegy, hogy egy renderelést, vagy éppen egy video kódolást mennyi idő alatt végez el a cucc. Mindenkit boldoggá tett a váltás.
(Én is anno AMD-ről váltottam.)
echterion: IGP-vel mindenképpen kompromisszumot kell kötni.
Abu85: OK, de a CPU teljesítmény is kellene. Tegnap vettem észre, hogy az AMD-s lapokban (A75) nincs is PCI-E3.0 csati!
Tehát amíg ez nincs, máris ugrott a cucc, mert elavultat vehetek jobbat is használtan. Vagy lesznek új lapok, amelyek tudják? B75? Mert akkor még azt is meg kell várni, Intel meg itt van. VGA mindenképpen lesz a gépben (előbb-utóbb), tehát addig egy HD4000-rel is kihúzhatom, ha azon múlik, de egyelőre még minden lehetőség nyitott.
Kevered a marketinget a valósággal. Ahány embert ismerek, mindnek KELL a diszkrét VGA, főleg, mert azt cserélheti egy kellően erős CPU társaságában, egy Intel proci pl. 4 VGA-generációt is kiszolgál. Lényegében be akarják beszélni a maflább usereknek (a tömegek tudatossági együtthatóját ismerve előbb-utóbb sikerül), hogy a CPU-ba integrált IGP-é a jövő, mert így, ha fejleszteni akar valaki, komplett gépet kell cserélnie.
(Pl. igazából szerintem AMD ezért nem készít erős procit.
)
petakpa1: ATI Tray Tools
-
zetecR
addikt
válasz
BlueAthlon #2883 üzenetére
Nekem az UD4H-n az A6-tal 148MHz BCLK stabil volt, de az a mostani A8-at 125MHz-en használom én is, mert minden alapfeszen beton stabil; amire kell abszolút elég, úgyhogy nem feszelek.
-
BlueAthlon
senior tag
Tény és való, hogy LLano sem elég mindenre, de ha csak a grafikus teljesítményét nézem, a gyárihoz képest 20-30%-nál többet is ki lehet hozni belőle. Úgy 45-50% is elérhető.
Alan Wake 1080p high:
Gyári 3000/600/1866 : 11-12 fps
Tuning 3500/900/2333: 17-18 fpsTuning részről viszont az én példányom érdekesen viselkedik, most hogy lecseréltem a gyárit egy rendesebb hőcsöves coolerre, a következőket érem el...
125-ös host clockot használok ( egyelőre ).
3500-ig (28x) alapfeszen, 1.4V on elmegy, viszont ha 29x-re teszem a szorzót (3625), akkor 1,5V kell neki, 30x (3750) már sehogy sem stabil.
IGP oldalon az FCH/APU VDDP egyelőre 1,25V-ot kap, NB pedig 1,2V-ot. Így 900-on szépen megy ( 3600/5=720-ra van téve a biosban). Több tesztben is olvastam, hogy mehetne még följebb is, NB feszt kell emelni 1,3-1,4 közé... Én ha ezt megteszem, már a 900 sem stabil..., nem hogy följebb...
Memória az 125x9,33-ra van téve, 10-11-11-30-2T-vel ( Geil Evo Corsa 2400-as kit).Van-e esetleg olyan alaplap amivel 150-es host clock is stabil?
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2869 üzenetére
Hm, csinálj végig egy csatát egy olyan pályán, ami tele van épületekkel, pl. Himmelsdorf vagy Ensk. Én a folyamatos játékról beszélek, nem egy pillanatról. A folyamatos 30-35 fps-t fullHD alatt nem tudod ezzel az apu-val elérni, egyszerűen ehhez túl gyenge.
Ja, és 3850-esem volt, tuningolt igp-vel, kb. 1900 MHz CL9-en ketyegő ramokkal, szóval tudom, miről beszélek.(#2872) Abu85: Igen, tudom, hogy az általános dolgok miatt csinálja az amd, de én még mindig a játékok tekintetében nézek rá, ez az én...hogy is mondjam...hibám.
-
katt777
félisten
Jó ötlet, de még a Z77 is tervben van. Sajna az AMD CPU-ilag még mindig bolhafing, de ha anyagilag ez jön össze (elsődleges szempont: GAME), akkor ezzel kell főznöm.
Lefogadom, hogy nem maximális grafikai beállításokkal tesztelték.
Nem lehetne egy 3570K AMD IGP-vel?echterion: Pedig Full HD-be kellene. Érdekes, hogy ha ilyen erős, és nálad elvérzik, akkor a HD3000-em hogyan vihette a játékokat FullHD-ben (igaz, elég szegényített grafikával, és az sem mindent). Persze, kérdéses, hogy Witcher 2-vel próbáltad, vagy CoD MW3-mal.
Áremeléstől egyrészt tartok én is, másrészt, ha drága lesz, akkor úgyis Z77-es cuccot veszek. Alaplapot ugyanannyiért kapok hozzá (30k alatt jól tuningolhatót), a 3570K 60k, szóval AMD csak 30k-s ár körül játszik figyelembe véve a proci "teljesítményét".atti_2010: "Megmondtak hogy nem akarnak versenyezni CPU-ban az Intelel mert semmi értelme" - kész szerencse, hogy akinek volt már Intel procija, az egészen másképp látja (főleg, ha valami számításigényes alkalmazást használ).
Annyi becsület lenne az AMD-ben, hogy elismerje: nem képes gyors processzort gyártani. Nem szégyen az, vannak még ilyen CPU-gyártók. Én csak azért gondolkodom AMD-ben, mert olcsó (nem a teljesítményéhez képest), és jó az IGP-je. Játszani szeretnék, a számításigényes alkalmazásokat meg kivárom, ha nem jön össze Intelre való.
-
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #2844 üzenetére
naaa, dehogynem 800-850MHz-es gpu simán meglehet egy A8-cal (nekem is megy 800MHz-en is a gpu), a cpu rész meg várhatóan csak 10-20%-kal lesz jobb, az se probléma még egy Llanonak se... 3,3-3,5GHz-et tudnak.
persze hogy a Trinityt is lehet majd túlhajtani, nem írtamm, hogy nem...
de nekem inkább tűnik a Trinity egy jól "ráncfelvart" Llanonak (sebességben és fogyasztásban értve, mert tudom, hogy eltérő felépítésűek), mint korszakalkotó újításnak. (az a Llano volt... és a Kaveri lehet (?) még az)
-
atti_2010
nagyúr
válasz
El Kebir #2843 üzenetére
a szivárgó infók szerint, egy jól megtuningolt Llano sebességét hozza majd alapon, az annyira nem egetverő... (csak az intel igp-kel szemben az
)
Annyira nem tudod megtuningolni a Llanot hogy +40% hozzon és mi van ha a Trinityt is tuningolod, szóval az a különbség meg lesz a 2 proci között.
-
törölt tag
válasz
katt777 #2832 üzenetére
alapfesszel (~1,4v) 3200mhz a vége, és minimális +fesszel 3500mhz. mondjuk ezeket egy a6-3670k-val értem el, aminek a proci része teljesen megegyezik a 3870k-val. gyári szorzót nem vettem figyelembe, mert mind2 szorzózár mentes. a ram részletkérdés, ha nem használod az igp-t.
-
katt777
félisten
RAM-ok sebessége és időzítése mennyit számít egy A8-3870K túlhajtásnál? Mekkora tuning elérhető a procival? A neten található 3.6GHz körüli eredmények a max.?
-
Zoltn
senior tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Vettem egy Asrock A75m-itx alaplapot A8-3850 APU-t és hozzá 2*4GB os Corsair Vengance 1600 as ddr3 as kit-et. Ocz ssd-n van a rendszer, és egy régi 400gb os samsung vinyó, ami néhha kattog!
A hiba hogy időnként random lefagy, majd újraindul a gép.
A memóriákat a lap pl csak 1333asnak látja!!miért lehet? Legújabb bios van fent.
Nagyon idegesítő a hiba, filmnézé, netezés közben újraindul. Játszok pl nem indul újra.
Memória probléma lehet?
Annyira idegesít, hogy nem tudom mi a baja!!! Próbáltam álligatni a memóriát több feszt adtam neki, kézileg beállítottam 1600 asra, akkor is újraindul.
Esetleg a régi sz@r samu vinyó a ludas? Kattog, nem mindíg, ha már majdnem tele van akkor sokszor. Érik a cseréje a héten lesz két 500as WD beréjdelve helyette!Ötleteket, tanácsokat várnék a fórumtársaktól.
Üdv mindenkinek, és boldog újévet! -
El Kebir
őstag
Az auto tuningbeállításokat általában hanyagolni kell, mert bénák, tehát a lap oc beállításait hanyagold, kézi beállításokat használj, akkor a ramtuning mellett visszaveheted a cpu szorzót, úgy a processzor nem lesz túlhajtva. (auto tuningnál sokszor előfordul, hogy durván túlfeszeli a lap a cpu-t... ami sokszor felesleges)
ha átláthatatlan a bios, akkor olvasd el a kézikönyvet, abban általában pontról pontra végigveszik a bios beállításokat is.
-
x_o_n
veterán
helyesbítek
az IGP mennyi ramot használjon-ezt hol lehet beállitani?
illetve a ramot hogy 2000mhz-en ketyegjen,mert most 1333mhz-n megy
csak ugy megy 2000mhz ha az asus lapon bekapcsolom a tunning funkciót de akkor a cpu is felugrik 3000mhz-re ami nekem felesleges.a8-3850/asusf1a75m/2x2 2000mhz gamer adata
-
Mercutio_
félisten
válasz
mttaas82 #2794 üzenetére
A6 3500 ami 65W-ot eszik max. és ebben az integráltVGA-ja is benne van, vagy kicsit többért erősebb az A6 3650 ami már 100W-os TDP-be van besorolva, de szvsz nem eszik annyit és a K10STAT nevű programmal jól lehet alulfeszelni amivel benyomható a 65W-os tartományba a max fogyasztás.
-
x_o_n
veterán
üdv,hol lehet beállitani hogy mennyi ramot használjon az apu?
illetve milyen időzitést érdemes beállitani a ramoknál hogy ne 1333-ban menjen?
jelenleg a lap tunning opciójával megy igy de feleslegesnek tartom hogy 3ghz-n ketyegjen a cpu hogy 2000mhzn menjen a ram.a8-3850/asusf1a75m/2x2 2000mhz gamer adata
-
Cobra.
őstag
A6 mellé be lehet rakni egy 5670-et CF-be?
-
Mercutio_
félisten
Ennek a 2 új desktop procinak a boltokba kerüléséről van valami infó?
A8-3820: négy CPU mag, 2.5 GHz alap CPU órajel (2.8 GHz Turbo Core), 65W TDP, 400 Radeon mag, 4 MB L2 cache
A6-3620: négy CPU mag, 2.2 GHz alap CPU (2.5 GHz Turbo Core), 65W TDP, 320 Radeon mag, 4 MB L2 cache
-
GIJoe
addikt
Üdv! Gyors kérdés: AMD Llano A6-3500 fogok venni, most 1 db 4 GB DDR3 modult vegyek vagy 2x2 GB modult? Dual channel érezhető? Érdemes pár Ftal többet adni a 1333-1600 Mhzre?
-
medek3
aktív tag
Na nekem is ugyan ilyen csíkok vannak A6 és asrock. Csak az app charger, Realtek Lan illetve audio drivert telepítettem fel a szűz vindows-ra . Szerintem az AXTU kavarhat be.Miután letöröltem megszünt.
Legújabb catalyst, juni 10-es dx sdk. Ne a asrock-os , hanem az AMD oldaláról töltsd le az SB drivert -
medek3
aktív tag
nálam, nem indul el csak, ha auto-ra állítok mindent, vagy alaphelyzetben.Sőt!!
Már annyira hozzászokott az IDE-hez, hogy nem akarja látni a vinyót AHCI-ben akkor sem ha újra telepíteném a windows-t. Tudom, én bénázok el valamit.
Emlékszem "régebben" szó volt róla, hogy melyik deszkán működik és melyiken nem.
Ha jól emlékszem három típusú "tuningot" választhatok
Manual
OC Ram és OC Processzor. Én a harmadikat választva csak az FSB-t (125), RAM Voltage (1.7) és a CPU Voltage (4.250 ?) állítottam.
A RAM-ot automatikusan 1666 állította be. Sokadik próbálkozás után felhagytam az AHCI-vel és az USB3-at is letiltottam.
Lehet van ennél jobb alternatíva.
PL. Gigabyte alaplap. -
Mercutio_
félisten
Újabb alany, a kérdés ugyanaz, lehet-e kompatibilitási gond Llano-val Patriot 8GB-s 1600-as kit esetén? PGD38G1600ELK
+kérdés: Mennyivel gyengébb és mennyivel fogyaszt a gyakorlatban kevesebbet egy A6 3500 egy A6 3650-től?
-
El Kebir
őstag
válasz
streetcsaba #2689 üzenetére
adjál neki 1,65V-ot, annyi semmi gondot nem okoz a ramnak. (és ellenőrizd az időzítéseket, nehogy túl szoros legyen az automatán megadott értékek)
hdmi-it úgy tudod engedélyezni, hogy csatlakoztatott hozzá a monitorod, nem kell engedélyezni. (túlhajtást nem biztos, hogy szereti, ahogy a dp port is sztrájkol tuningnál.
(de pl d-sub mellett nem fog menni, sehogyan sem, milyen felállásban szeretnéd használni?)
-
streetcsaba
csendes tag
Sziasztok szeretnék egy kis segítséget kérni.
Vásároltam egy A8 3850 procit
2*4gb ddr3 kingstone hyper x 1600mhz ramot (kitt)
Gigabyte GA-A75M-UD2H Alaplapot.
FSP 400w tápotA gondom az, hogy csak 1333mhz-n megy a ram a biosban 1,5v kap
Ha megváltoztatom a 6,66 ról szorzot 8,00ra akkor meg nem indul el a gép.MÁS!!! A HDMI portot a lapon hogyan lehet engedélyeztettni?Bios vagy win7 alatt?
A segítséget előre is köszönöm
üdv Csaba -
Taifa Díaz
őstag
Felejtsétek már el azt a nyomorult Gpu-Z-t
Hogyan mehetne dual channelben 1 db memóriamodul
Nekem is csak 4.8 az élményindex 1 db Kingston HyperX 4 gigás modullal A6-3650 mellett - mentségemre szolgál, hogy mikor szedtem össze a konfigot, direkt 2x2 gigás kitet adtam meg a boltnak, pont emiatt, erre hozott nekem 1 db 4 gigás modult, hogy aszongya, ez így jobb, nem? Hát mondtam is neki a magamét, de mivel sürgős volt a dolog, összeraktam úgy, mondván, majd kicserélem, vagy kipótolom később egy ugyanilyennel, hiszen manapság elfér már a 8 GByte DDR3 is...
-
Jim76
aktív tag
Hú, Srácok... nem akartam ekkora felfordulást, köszi a válaszokat.
És valóban úgy lesz, hogy a memória a ludas - egy modul sajnos nem megy dualbanViszont ami érdekes, hogy a gpu-z az 128 bit-et ír sávszélességnek, persze lehet, hogy a grafikus architektúra elméleti sávszélessége annyi. Mivel a fizikai busz sávszélesség 64 bites rendszerben 64 bit, cím és utasításszinten is, mindenképp kell vegyek mégegy modult, hogy a 128bit ki legyen használva.
Azért azt megköszönném még, ha akinek a a6-36xx 6,5-6,6-ot dob, az megerősítené, hogy azt dualban adja-e, és milyen órajelen megy a ram.
Köszi előre is
-
Jim76
aktív tag
Szia,
GA-A75M-D2H
A6-3650
Kingston Hyperx Blue 1600 4GB (1 db. modul)
OCZ Agility 3 SSDNagyon hasonló konfigokkal sima 6,6-okat mérnek legtöbben, kivéve 1-2 hozzám hasonlót, akik meg kivétel nélkül, pontosan 4,8-at.
Játék nem lassú, 3dmark-oknál viszont kijön a gond. 06 - 4000 pont, vantage - 2300 pont, cinebench 16,5 fps.
Köszi
-
BlueAthlon
senior tag
Alapból igen, de a 3870K esetében lehetőség van a GPU órajel szorzó állítására is.
Mondjuk a Gigabyte lapoknál ezt furcsán oldották meg, mert ugyan lehetőség van Mhz-enként állítani biosban, viszont ugyanúgy 3600-at fog osztogatni ő is.
3600/6 = 600
3600/5,75 = 626
3600/5,5 = 654
......
3600/4 = 9003600/5 = 720* 1,25 = 900...
-
Mercutio_
félisten
válasz
robertkill #2637 üzenetére
Ha tuning nem érdekel, akkor én a helyedben a K10STAT-os alulfeszelés irányába mennék el, kevesebb hő, kisebb fogyasztás a teljesítmény pedig változatlan
A legjobb lenne, ha kölcsön tudnál kérni egy jobb monitorkábelt, mert az dühítő lenne, ha megvennél egyet és kiderülne, hogy változatlanul megvan a jelenség. A gariztatásnál pedig esélyes, hogy azt mondanák a D-sub az ilyen, összeszedi az elektrmos zajt, esetleg rádugnák neked DVI-ra és mutatnák, hogy "tessék, semmi probléma, nem a lap a hibás"
-
echterion
nagyúr
válasz
robertkill #2637 üzenetére
Van kereső is, amivel lehet szűkíteni a téged érdeklő témára a fórumot. Amúgy erről a lapról annyit kell tudni, hogy tuningban nekem nem mutatott nagyot, 106-107 MHz körül elfogyott, ha jól emlékszem. Ja, és ennél a platformnál vigyázni kel, mert a legtöbb alaplapnál elszáll az ahci tuning esetén, ami pedig kell az ssd-hez.
-
robertkill
aktív tag
válasz
echterion #2636 üzenetére
hát remélem nem a lap lesz rossz...
bár a kábel is új, a monitorhoz adták de csak az a simá átlagos stantad vga kábel volt hozzá amit mindenhez adnak...azt meg gonoltam, hogy vannak már jócskán tanácsok meg beállítások itt a fórumban de gondoltam az én lapomhoz kérdezem meg, meg ha nem muszáj akkor nem pörgétnék végig majd 3000 hozzászólást
ja és nem tuningolni szeretnék, annak nemnagyon vagyok a híve, a 2500+-os Barton óta nem híztam egy procimatse... csak hasznos beállítások érdekelnének ha vannak... a 16GB Corsair Vengeance 1600-as ramokat tekintve meg az OCZ Agility 3-as SSD-t... -
echterion
nagyúr
válasz
robertkill #2632 üzenetére
Próbáld meg, de én is használtam ezt az ECS lapot Dsub kimenettel, és nem tapasztaltam vibrálást. Szerintem kábel vagy lap.
A tuninghoz meg picit olvass vissza, rengeteg info van itt a fórumban már leírva.
-
robertkill
aktív tag
válasz
Mercutio_ #2633 üzenetére
milyen komoly már hogy mennek ezek a tuningolásom eg huzogatások... én meg csak fogtam összeraktam a gépet és annyi... igazából utána se olvastam miket lehet vagy miket kéne állítani... ugyavan ahogy van gyárilag... ha valaki esetleg tud egy két fontos beállításról egy ilyen konfignál azt szivesen venném... hátha még a remegés is elmúlna, bár most tegnap délután óta nem csinálta a szemét
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
BlueAthlon #2599 üzenetére
Régebbi LG 22"-s TFT moncsi cserélve LG IPS236V-PN -re
Egyelőre:
125 Mhz Host Clock, CPU x28 = 3500 Mhz, Memória x8 = 2000 Mhz, GPU = 900 mhz ( 3600/5*125).
Sőt, 2333-on is megy a ram CL10 helyett CL11-es időzítésekkel..
GPU 900 fölött nekem már nem stabil, bárhogy is feszelem, de ez legyen a legnagyobb baja..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Apple asztali gépek
- VR topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Windows 11
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest