- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz
Silentfrog #5528 üzenetére
Itt a PH-n vettem nemrég 22-ért A8-3780K-t és 14-ért A6-3670K. Ehhez képest pl
AMD AD580KWOHJBOX
A10 5800K 3.8GHZ BLACK SKT FM2 L2 4MB 100W PIB
Nettó 28 körül lesz + a bolti árrés.Mini Itx-es lapokról meg ne is álmodjatok , egy darab nincs bejelentve importra.
-
MZperX75
addikt
válasz
DaeMonS #5508 üzenetére
Az Általam linkelt házban gyárilag egy 250W-os FSP táp van,viszont Atti2010 által linkelt Hűtő nem jó hozzá,kicsi a hely,éppen ezért van nekem is csak 65W TDP-s processzor a gépben
ráadásul az is alul van feszelve.Gyári 1.41(1.36V)@1.2V-1.25V ig. Így még 65W-sem fogyaszt viszont 4mag 400sp az az teljes értékű igp(HD6650d)
Ilyen processzort itt a PH-n OLIVERDÁ-tól tudsz venni A8-3820(X4 2.5Ghz) 65W TDP, IGP HD6550D(600Mhz) ára 21.000Ft. (újonnan! az USA-ból)
[link]Erre viszont jó az a hűtő! Fogyasztása a legjobb!
Paneltápokkal nincs gond,csak buherálni nem akartam,mint Atti2010 kolléga egy PS3,vagy Xboxos tápot buherállt át ,egy PC-s konfigre használhatóra!
(Én nem mentem ebbe bele,mivel a táp árából majdnem kijön egy Ház+FSP táp ára 4 Giga rammal)
Amúgy is a MIB5140-es házikóm veri 20.000Ft-ot +10-15ezer nem hiányzott volna hozzá.
Ez a ház amit linkeltem 10200Ft volt(11500Ft boltban) csak én bennfektes vagyok áfa,nélkül vagy fél áfával vásárolok.Az FSP tápok hatásfoka sokkal rosszabb mint egy paneltápé.
Paneltáp 85-95%
FSP 75-85% használat típus függően. -
DaeMonS
tag
válasz
MZperX75 #5497 üzenetére
hohoho, no ilyesmit keresek en is
taprol nem irtad h mi van benne
hol vetted? van olyan hely amit ajanlanal,ahol mindent megkapok egy helyen?
- kb ezt a hazat neztem en is,
- Ascrock lapban
- A8-3850 ( ez 65W ,igaz? gondolom ugyanugy kellene mukodjon mint a tied)
- 2db 2T hdd
- 1db ODD
- Tap ( halvany fogalmam sincs h milyet kellene beletenni,kicsi fogyasztas es csendesseg miatt - vagy nagyob fogyasztas hapl jatek megkivanja.az elkepzelesem nekem is az h pl ha filmet nezek nagyon csendben legyen, ha meg pl jatszanek ,akkor nem erdekes ha felporog kicsit, a hdd-nek is van hangja ha porog.Apropo,van 5letetek erre?hogyan lehetne hangtalanna tenni a hddt ezekben a hazakban?
koszonom
-
MZperX75
addikt
válasz
DaeMonS #5496 üzenetére
PhenomX4-945(3.4Ghz) 2db HD4870-1G CFX-ről váltottam Brazosra 1.5 évig Brazosom volt!
Brazosról mentem át Llanóra!
A brazos ebben volt 65W-os paneltáppal. Gigabyte MIB5140 kurvára szerettem csak a Lianónak kevés volt a 65W-os paneltáp,buherálni meg nem szeretek.
A8-3820-as konfig
ebben a házban van.MiniITX Ascrock lapban A8-3820-as 3 Venti 2db 8cm-es,+egy
ilyen hűtővel az APU.
Szűkös a hely de azért még rendben van.
Meghajtok róla egy 24" 1080p Benq monitort+Hitachi 3LCD HD-ready projektort 120"(1024x768-natív)
10%-on megy alapból az összes ventillátor, szinte semmit sem hallani,csak ha füled ráteszed a házra.
Játékokat így is elviszi max 55-60fokkal.(CodMW2 1600x900max 4x élsimítás 65-80fps.)
Ha a venti túráztatod akkor sem hangos.
Vinyó idle 35-37fok,load 41-42(itt rákapcsolom 20% a 2. rendszerventit. ,ha dolgoztatom 40 fok alatt legyen)
Procinak mindegy. 10% on megy a venti ford.sz 42-46fok load 55-62fok
50-60% ventiford.sz max 50,de inkább 47-48fok az APU. -
DaeMonS
tag
válasz
MZperX75 #5493 üzenetére
Llano A6-3500 miniITX most A8-3820(65W) rendszerem van kis pici házban MiniITX-es lapon),az az csak AMD-s rendszerem volt.
brazosrol valtottal erre?
mekkroa hazban van? mennyire hangos ? milyen tappal hajtod?es hol vetted ?
ha nem publikus privatban johetnek a reszletek,arak,ajanlasok -
MZperX75
addikt
válasz
DaeMonS #5491 üzenetére
Nincs szükséged az IGP nagy erejére akkor sokkal jobb választás,persze a Llanó jóval olcsóbb,mint a Intel I5-2400.
Egy srác szeretne,gépet összeállítani,de nem játszik.
olcsóbb ramokkal +HD5450-es kártyája van,llanónál ezt kidobhatja(illetve el kell adnia)
2x8G-DDR3-1333-as ramot beletesz ,azt csókolom.
Én ,ha most raknék össze megint gépet elgondolkoznék I5 konfigen.(I3-2120)-on.
De 80rongyol megvan az I5-2500K+lap+ram(53ezer+17ezer+10ezer 2x4GigaDDR3-1333)
Nem azért,de nekem is (AthlonXP-től X2-es, Phenom2 X2-X4-es konfigem volt tavaly Brazos E-350,idén nyáron Llano A6-3500 miniITX most A8-3820(65W) rendszerem van kis pici házban MiniITX-es lapon),az az csak AMD-s rendszerem volt.
-
Dimitryj
aktív tag
Beújítottam egy A8 3850-es procit egy Asrock A75 pro4 MVP-vel. A kérdésem az lenne meddig lehet húzni és érdemes e húzni az IGP-t.
-
MZperX75
addikt
válasz
Hofeher #5470 üzenetére
Ha már FX akkor inkább FX6100 nem sokkal drágább 3-4ezerrel 3 modul/6szál.
Ha lap akkor AM3+(20ajta CPU-t fogad)
Ha igp fontos akkor lehet A8-ast is venni,én már nem ruháznék ebbe.
FM2-elöttt 2 héttel.CPU-ban talán A8 gyorsabb OC-vel,de FX-et is rommá szénné húzhatod.
FX-ek jó olcsóbb 1333-as ram ,a Llanonak illik egy 1600-1866-osat nézni.
Ami drágább!Mi a célod? VGA-t akarsz-e?
Nélküle az FX semmi...... -
atti_2010
nagyúr
válasz
DaeMonS #5446 üzenetére
Hát az én tápommal el lehet érni a 30W IDLE és 110W LOAD fogyasztást is de nem olcsó mulatság, ha játszani is akarsz akkor érdemes egy A8-3870K -ba gondolkodni ezt kényelmesen lehet 950Mhz -re húzni szinte minden alaplapban, passzívan nem fog menni de egy jó hűtővel minden probléma nélkül 65 fokon tudom tartani még meghúzva is.
-
DaeMonS
tag
sziasztok,
a segitsegeteket kernem,Jelenleg egy ATOM ION gepet hasznalok es tokeletesen megvagyok elegedve a sebessegevel,tudasaval ( AT3IONT-I Deluxe, Wifi-N, taviranyito, HTPC, filmek,hatterben torrent),
Viszont felmerult egy lehetoseg,hogy lecsereljem,neha neha jatszanek egy kicsit pl
eed for Speed, SC2,nem mindennap, 1-2x egy heten:
erre gondoltam: Asrock A75M ITX es egy A6 procira gondoltam,4Gb DDR3 1600 rammal.
de javaslatokat is szivesen fogadokIde tartozna a kerdesem:
A Jelenlegi konfigom passziv, mindenkeppen csendes, hangtalan gepet szeretnek,elsosorban HTPC, igy a fogyasztas is fontos.
Milyen tapegyseggel lehet ezt elerni, illetve mekkora fogyasztassal bir a konfigom? Neten talaltam olyan leirast ami 50W idleben, es 150w korul csucson adatokat ir...epitojellegu javaslatokkal bombazhattok
koszonom -
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #5440 üzenetére
Az meglehet, ez egy alap nem tuningosnak mondott alaplap
De érdekes módon az alap 1.425 voltos feszültségnél alap orajelen is van hogy kicsit többet mutat a Cpu-z.
A fogyasztást meg nem tarom vészesnek 130 watt 3ghz mellett 3.7 ghz nél meg 150watt 1.52volton
Idle modban meg ugyanannyi. 50W
Lehet,hogy hagyom igy. -
Tomix24
addikt
válasz
Silentfrog #5432 üzenetére
Sok feszt adsz neki szerintem.
AMD A8-3870? - Itt 3600Mhz a vége, e felett Benchmarkokban is jól láthatóan csak stagnál illetve rosszabb is volt néhol. 1.470V-on elmegy elvileg, csak megfőzöd szegényt.
Vagy vízzel mehetsz feljebb, de ha prime95-el megterheled, szerintem 90C-ig felmegy a jelenlegi beállítással
-
Tomix24
addikt
válasz
Silentfrog #5427 üzenetére
Mert nem az órajelet kell emelni, hanem az FSB-t.. Az emel mindent, tehát jó ram lap kell és ide módú install.
Pl Amd A8-3850-es húzva FBS-el. Valós sebesség növekedéssel:
[link] -
válasz
Tomix24 #5421 üzenetére
tudomén, hogy a llano+xbmc mindent visz a kommersz mkv témakörben, de a deinterlace egy integrált megoldásnak mindig is fájó pontja volt (a HD4200akon pl egyszerüen választható sem volt, mpchc alatt meg nézhetetlen szinten akadt). mivel a saját kamerám 60i-jei mentek, annyira nem aggódtam, hogy az a mintafájl (amit majd este megnézem, megvan-e még) nem volt perfekt...
(amugy nem kizárt, hogy az még 10.1 volt anno az xbmc - és sajna reprodukálni amugy se tudom, mert már nem A4-em van, hanem A6-om
de arra emlékszem, hogy az 1866os ram segített, hiszen ezért kezdtem tuningolni a mostanra már megboldogult adatákat az akkor még tisztán htpcként funkcionáló gépemben
)
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
A8 3820 alá a Gigabyte vagy az Asrock A75-ös ITX-es lapja a jobb megoldás?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv!
-
NTX
tag
Szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet elérni, hogy a amd a6 3620 proci és Gigabyte a75m d2h alaplap esetében, hogy a hdmi és a dvi porton tükrözött képernyő legyen, vagyis, hogy két megjelenítőt is meghajtson egyidőben. Jelenleg, ha mindkettő be van dugva, csak a hdmi megy, ha kihúzom a hdmit, akkor megy a dvi, de nem tudom tükrözni.
-
válasz
azigazimoris #5392 üzenetére
"Próbálgasd,de szerintem a gyári 1600 böven elég."
hogy lenne már elég?!?!
pont llanohoz kell minél magasabban járatni a ramokat...---
veszi itt mindenki a hulladék tuningramokat, amikor egy kingmax olcsóbban és stabilabban tudja ugyanazt (vagy fentiek szerint többet). nem értem az embereket...
-
alias_bobo
tag
válasz
Pedro1982 #5384 üzenetére
Hali!
Ne homoríts el!Tedd stabillá
Pont ilyen RAMot rendeltem a Giga A75M-UD2H alaplaphoz és A6-3670K processzorhoz.
Legfeljebb kicserélem majd... -
Pedro1982
csendes tag
Sziasztok!
Liano gépembe( Asus F1-V PRO , 3870K ) vettem 8GB Corsair RAM kittet , ami leírása alapján 1,5 V-on kellene hoznia az 1866Mhz-es szintet.Próbálkoztam auto-n és manuálisan a gyári időzítések szerint , de hiába. Ha Lehetséges nem tenném fel 1.65V-ra , ugyanis nem azért vettem ilyen RAM-ot hogy csak tuninggal érje el azt a szintet ami rá van írva ! Talán még garanciavesztéssel is járna ha esetleg ezen a feszültségen múlni ki.
Ebben szeretném kikérni a véleményeteket.
Üdv. -
cekkk
veterán
válasz
Silentfrog #5348 üzenetére
Köszi a válaszod!
Végül a ez a lap lesz szerintem, eza 3 ezer forintos különbség lehet megéri
Bár máshol 20 felett van az ára
Erősödik a forint, lehet még esni fog az ára
Erről valami véleményed?
K végűt, meg csak A8ban láttam, de az meg nekem felesleges, mivel csak videóra lesz használna -
cekkk
veterán
Sziasztok
Megint zaklatás következik
A proci úgy néz ki eldől egy A4es lenne, a következő kérdésem lenen, hogy ha egy [Asrock A75M-HVS] lapot vennék, akkor vajon tényleg csak 500 megányi memóriát tudnék adni a videokártyának? most a proci tud ennyi vagy az alaplap?
Évek óta nem volt nekem már asztali gépem (közel 6-7 év), és akkoriban sem tuningoltamSzóval, ezen az alaplapon lehetséges vissza venni a proci órajelét? Pont azért lesz majd ez a proci, mert nem akarok játszani, viszont videó megjelenítésbán ugyan azt tudja mint a A8as csak a 3Ds shaderekben tér el, ahogy nézegettem. Felesleges is, hogy magas frekin üzemeljen.
-
Tomix24
addikt
Na, jelentem kipróbáltam. AMD A6-3670K(3.4Ghz) VS Intel Core i7 2600K(4 mag HT : off ~4Ghz) - Saphhire HD7850 1GB karival tesztelve.
7770-et még kihajtja a kis Llano, HD7850-et már nem teljesen. Sajna ez van. Nem minhta nem lenne elég az Fps, csak mégis van azért különbség, és egy adalék a kihajtja nem hajtja ki témához.. Van ahol nagyon elüt, van ahol épphogy jobb az Intel, de jobb.. És néhol az AMd is jó.
Persze nem egy árkategória, ez világos.Balosak mind az AMD , jobbra az Intel-el mért eredmények. 1080p és minden Ultra-n,maxon, ahogy tetszik.
-
matepalfi
aktív tag
-
GAbre
veterán
Üdv!
Van az A6-3500-as fm1-es procim.Szeretném tuningolni,a bioszban az Igp-t is engedi manuálisan húzni.(300 az alap)
És a procit is szorzóval tudom növelni.A windows is látja a tuningot(alap 2,1 helyet 3ghz-et vagy 4et ír ki amire rakom).
De teljesítménynövekedés nem lesz.Magyarul semmit nem húztam.
Végignéztem az egész bioszt,nincs sehol más(pl Fsb-t) se tudok állítani.Az amd driverében se húzza a procit,a videókarit meg nem is engedi driverből.
Vkinek ötlet?
Alaplap: Biostar A55MLV
-
fkaresz
tag
válasz
atti_2010 #5326 üzenetére
Háát, HP házak DELTA tápegységgel nem a gagyi kategória.
Használt HP házakat tápegységgel vetem egy időben "tejesember" fórumtárstól postaköltséggel együtt 3500,-Ft/db áron 4-5 év alatt villámcsapás miatt 1 tápegység halt meg, a gép hiba nélkül túlélte. Phenom II X4+Nvidia 460GTX párost hajtott hiba nélkül. -
azigazimoris
aktív tag
válasz
Silentfrog #5293 üzenetére
Szerintem is ezek az átlagos értékek.
Nálam 3650 és 3670K pöccre ugyanezeket produkálja alulfeszelve és normál feszültséggel is.
Persze ha megpörgetném jobban a procihűtőt, valószínűleg csökkenne.
De kinek hiányzik a szélvihar finom 30-35 fok körül -
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5291 üzenetére
Az Aida program ugyebár mér maghőt és kupakhőt. A maghő lesz a fars érték mert ott is ezt a butaságokat irja ki.
Viszont a kupakhő az reális az lesz a proci valós főfoka.
Idle 30 fok alul fesz.-el , 35 normál orajel mellett. Terhelve alulfesz.-el 36fok alap orajellel terheltve 45. Tuninggal 3.5 ghz-en 55 fok.
Az Aida programmal nézd meg! -
Silentfrog
veterán
Szerintetek van különbség abban ha órajelet emelek ,hogy ezt biosból vagy windows alól teszem programmal? /pl Axtu-val /
Mivel eddig win. alatt tuningoltam 3.4 körülig ment a túlhatás,de most biosból állitottam és már 3.7 ghz-en jár stabilan,feszültség emelés nélkül -
GAbre
veterán
Üdv!
Van jó és rossz hírem!
Az A6 3600as proci nagyon jól húzható 3500Mhzen megy.(Hűvös is 40 fok max)
Igp is 300ról 500ig van eddig húzva,de viszont azt mondja ismerősöm(akié),h hiába állít(lejjebb) a grafikán az fps nem lesz jobb.
Vkinek ötlet? -
Taifa Díaz
őstag
válasz
atti_2010 #5264 üzenetére
Csatlakozom SilentFrog-hoz, A6-3650, 3.46 GHz, normál feszen, 133 MHz-es fsb-vel - bár újabban a Windows 8 Pro nyűgös emiatt, így visszavettem 3 GHz környékére az iramot. Remélem, holnap átvehetem az Alpine 64 GT-t, amit rendeltem, mert mostani játékok alatt nagyon hangos a gyári hűtő.
-
glovasi
tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
Adott ez a konfig:
Alaplap: GIGABYTE GA-A75N-USB3
Processzor: AMD A8-3870K 3.00GHZ FM1 BOXSzeretném kihasználni a Black Edition adta lehetőségeket, és húzni kicsit a procin. Mit javasoltok, ami még biztonságos?
Milyen ventit vegyek a procira? Azt hallottam több helyről, hogy a gyárija elég satnya.
Milyen frekvenciájú memóriát vegyek bele? 4GB elég lesz nekem, de 1333 vagy 1600? Kihasználja az 1600-at?
Köszi előre is!
Glo
-
szorzóállítással: a turbó 2400mhz-es fix órajelére különösebb gondok nélkül (alapfeszen) el fog menni, biosban tudod beállítani fixen 2400-ra + turbót kikapcsolni
fsb emelés: a lapodon múlik, ki kell próbálni. nálam már 5% tuningtól is elmegy a kép, használhatatlanná válik a gép. ekkor a cpu és a gpu is tuningolódik!
-
GAbre
veterán
Üdv!
Tuningolni szeretném az A6 3600-os Apumat.
Tud vki vmi viszonyítási alapot adni?
Mennyit bír,neki mennyit tuningot bír,milyen fesszel,és meddig engedjem melegedni a procit. -
MZperX75
addikt
válasz
headhunter #5234 üzenetére
" linkekre reagálnék""
Aha most teszteltem az F1 2011-es gamest.1600x900 4X élsimítás High-on árnyék. DX11(ebben fogok játszani)
(azért mert a monitorom 16:9-es 1600x900 ide jobban stimmel mint 1680x1050)
33-38 Fps a legalacsonyabb 33Fps-volt.
A teszt szerinti beállításon
DX11. ott a tesztben ,alig érte el a játszható szintet a alapon 21-26Fps-tunningra 33Fps-t kapott.
Én 1680x1050-es 2X élsimítás High-on 35-40Fps kaptam tunning nélkül.A teszt téved,vagy? ott egy A8-3870K(3.39Ghz) húzott procival 1866-os ramokkal ment a teszt.
Nálam egy A8-3820-al(X4-2.5Ghz) ment 2x2Giga DDR3-1600-al. legújabb Catalist VGA driverrel.
A GPU órajel azonos az az 600Mhz-en futott.De lehet driver ennyire számít ,a teszt amit linkeltél több mint 1 éves.
Szóval én csak drivernek írom be ezt,de nagyon pozitív lepett meg!!!!
Sajnos NFS-ek tényleg gyatrán mennek 1366x768-mediumon is néha leesik 18-22Fps-re,de általában 30Fps-el megy (NFS shift1)
Dirt2-3 viszont nagyon szépem muzsikál,majd fraps-al rámérek arra is.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #5235 üzenetére
Speciel az A8-3870-rol csak jókat mondanak.
-
MZperX75
addikt
válasz
headhunter #5234 üzenetére
A8-3820-ról nem találok semmilyen tesztet.
-
Tomix24
addikt
válasz
Silentfrog #5197 üzenetére
Sajna Elírták, 20K felett van az A8-3780K az egész világon.
-
törölt tag
üdv
nem tudom mennyire tartozik ide, de hátha valaki tud választ a kérdésemre
A6-3400M procis laptopom van, kikapcsolható ezekben a igp, ha van mellette dedikált vga is? -
MZperX75
addikt
Az ember mindig egyel többet akar!
Ezt ne felejtsd el.(A4-3300 egy herélt processzor valóságban csak Az AMD csak ebből a típusból A8-3800-as (X4-Athlon2-magocskával) és plusz egy HD6550D grafikus maggal gyártat(400sp) ,a hibásokat viszont eladjak A8-3600,A6-3500,A4-es néven.
Mert Hibás a mag (több fesszel tud működni,a grafikus rész hibás(320sp.160sp re butított,stb)
Az én 4magos Llano-m számottevően nem fogyaszt többet ,mint A4-3300-as APU-"d".
És teljes értékű hibátlan lap 4mag 400sp-vel 1.25V-on beton stabilan.
CodMW2 1080p(Low) multiplayer 16 ellenfél 70-90fps
drágűbb,de 2x gyorsabb,mindenben....Ezzel már mennek a játékok TV-n
ill (OFF)nálam Projektoron.(/OFF)
-
Hofeher
aktív tag
Én a8 3820 néztem ki magamnak de ahol néztem ott nem lehet kapni tud valaki adni tippet hol lehet kapni mindenhol a 3870k látom csak.
-
MZperX75
addikt
válasz
vinibali #5141 üzenetére
TDP fogyasztási csoportot jelent ....pl:65W TDP az maximum 65W-ot fogyaszt egy processzornál,vagy egy VGA kártyánál stb.(Ezt a gyártó határozza meg,egy tesztprogram segítségével) Minden gyártó ezt az értéket másként adja megy .Mint például az Intel ,ami egy átlagot rejt a TDP-je,és a NVidia is,az AMD-vel ellentétben,Az AMD Apu-knál és CPU-knél vagy GPU-knál, ő maxot írja TDP-ként .
Ez a keret vagy csoport az AMD-nél sohasem a valós fogyasztást mutatja.
csoportok közti válogatás,ami nem fér bele az egyikbe pl: 71W-ot eszik az megy 100W-os csoportba.
Viszont egy maximum 100W TDP -s processzorod lehet hogy csak 80-85W-ot eszik maximum a valóságban.
Alulfeszeled,akkor meg még kevesebbet.Jelen esetemben nálam A8-3820-as APU 1.41V@1.25V-on megy a 65W TDP osztályba sorolt processzorom.
Valószínű,hogy nem fogyaszt annyit.Pardon én meg a nevedet elírtam
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #5136 üzenetére
Egy próbát megér,csak úgy tudom nem lehet semmilyen szinten állítani A8-3820-nak az órajelét.
Valamit kiír,de nem veszi le a valóságban,így nem tudom.Próbát megér.
A6-3500 procinál írta CPU-z 1.6Ghz-en megy,de az kamu volt ,nem tudtam sem felfelé sem lefelé állítani,pedig csináltam mentést 4Ghz-ről CPU-Z-ben ,de valójában az csak 2.1Ghz volt.
Vinibli
TDP azt tudom ,de azt hogy TPD azt nem
-
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #5125 üzenetére
Egy dolog nem értek,minek a 3D szarság?
Azzal sem játszani ,sem értelmeset tenni nem lehet.
Alapfelhasználás mellett
( videó BD ,BD-3D,games,Office ,Photoshop,net stb)
1.2V-on beton stabil nálam
1.25V-on egy játékkal,egy programmal sem volt gond!
1.2V-on GTA3 kidobott fél óra játék után,a többi játéknál semmi gondom nem volt.
ezért favorizálom 1.25V-ot!Silentfrog
"A 3870k-m az 1.415 ön megy terhelve. igy 100wattos tdp-s besorolású.
Ha 1.365 vagy esetleg 1.2 volton használom akkor 65 wattos vagy annál is kevesebb lehet a besorolása?
Ugy tudom ezek teljesen egyformák csak más a fesz.és más az órajel"Nem biztos,ezt mérni kell!
Proci és proci közt is rengeteg a különbség.Ha kifogod és szerencséd van alapon csak 80W-ot zabál,alulfeszelve talán 65-70-et.Azért meg kell nézni a8-3820-as 65W TDP-s protkó 2.5ghz-en megy csak 1.35V mellett.
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #5113 üzenetére
Végülis igaz,de ő még a gpu tuninghoz sem ért igy e memoriával való bajlódás még nehezebben menne neki. Ramokat meg nem is lehet tudni,hogy mi van neki.
Sót a 100 wattos proci kis fesz emeléssel 3.6 ghz-en a 170 watott is megette nálam.
Azért ha egy kis feszültséget ad a gpunak és fel tudja húzni mondjuk 960 ig akkor az már 60 % és a tesztek szerint 20% többlet fps-t hoz 35 wattos többletfogyasztással.
Mivel sok játék mozog a 22-30 fps körül ezzel az APU val igy lehet ,hogy a 20 % nem olyan rossz ebben az esetben és megér egy kis tuningot. Persze ez állandóra nem megoldás akkor inkább egy "k" nélküli proci és egy vga ami jobb megoldás,
Vagy másik rendszer.De ez van neki!
-
Silentfrog
veterán
válasz
stratova #5109 üzenetére
Igen ez ragadt meg bennem is,hogy lehetséges a gpu tuning,csak rossz részt idéztem.
Viszont tényleg dereng az is,hogy irták itt ,hogy hiába emelik az órajelet és hiába irja ki minden tesztprogram,hogy megasabb orajellel fut mégsincs érdemi gyorsulás tehát a tuning csak elméletben létezik.
A tévedés jogát fenntartom!/ a 3870k nál külön lehet a biosban állitani a gpu és a cpu orajelét ez biztos/
-
stratova
veterán
válasz
Silentfrog #5108 üzenetére
Abból a tesztből nekem úgy rémlik külön-külön szorzó áll rendelkezésre a K APU-knál a CPU és a GPU részére. Abban egyébként igazad van, hogy a nem K-procikat is lehet tuningolni csak lényegesen macerásabb, mert megfelelő lap kell hozzá az alapórajel ("fsb") kényes emelése miatt. Így akár egyszerűnbb is lehet venni egy zármenteset, mint kifogni egy megfelelő lapot, amin semmi nem száll el az emelés hatására.
-
Silentfrog
veterán
válasz
El Kebir #5104 üzenetére
Ha tudnád,hogy,hogy utálom a szarkazmust.
Még jó,hogy mindig van akinek meg tudom köszönni a szemlélet kiigazitást,igy meg is teszem,hisz félreolvastam,félreértelmeztem az egyértelműt.
Szövegértés egyes,google a barátod,meg a hasonló hozzászólásoktól meg viszketek. Lekezelő,lekicsinylő hozzászólásnak tartom,ha valaki téved miért kell mindig ilyen hangsúllyal kiigazitani?
Értem,hogy a cpu tuningnál,jutottak többre a 3870k gpu tunignjával,nem a 3850 és a 3870k gpu tuninggal jutottak messzebbre... Felfogtam ,sry.... -
El Kebir
őstag
válasz
Silentfrog #5102 üzenetére
ja, szövegértés 1-es
... az a 3870K-ra vonatkozik a ph tesztben. (és ugye most a szorzózáras apu-król beszélünk, vagy már nem?
)
(a 3850-et 140MHz-es "fsb"-vel tunigolták 40%-kal...ahogy írtam is, így lehet)
-
Silentfrog
veterán
válasz
El Kebir #5101 üzenetére
Ez felett elsiklottam mert nekem "K"-s processzorom van....
"Ez 20%-os túlhajtást jelent, ami mindössze 100 MHz-cel több, mint az A8-3850 esetében korábban elért eredményünk. A GPU-val már jóval messzebbre jutottunk. Ezt 600 MHz-ről egészen 960 MHz-ig sikerült felhúznunk, ami 60%-os túlhajtást jelentett"
Ez a ph.s tesztből van és én ugy értelmeztem,hogy lehet túlhajtani a gpu oralejét,szorzózáras Llanoknál is.
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5098 üzenetére
Majd mondasz véleményt róla ,hogy milyen kiváncsi vagyok!
(#5099) MZperX75 A 3850 sem szorzózármentes és mégis lehet tuningolni a gpu-t a 3820-at nem lehet?
-
MZperX75
addikt
COD MW2-multi FullHD 1080p Low 75-85Fps!
HD6550d
A8-3820-al! DDR3-1600-al 4 Giga ram.
-
Tomix24
addikt
válasz
Silentfrog #5073 üzenetére
-
Tomix24
addikt
válasz
atti_2010 #5072 üzenetére
Várjatok, mielőtt elszálltok a rossz irányba..
Ti teszteltétek amit írtok, vagy csak megy a nagy duma, meg 1 játékkal néztétek aztán csőkulcs?
Azért ne reklámozzátok hogy ugyanaz történik egy 7770-nél akár, ha Core i7 vagy A8-3870k van alatta.. Ez elég nagy butaság. Nekem lehetőségem nyílt az összes létező Llano tesztelésére, és videókarinál 7750 + 7770re úgy hogy sajna nagyon nem mindegy a Ghz, illetve hogy Intel-e. Sajnos ez van. Most a családba épp van 1db A6-3670K és egy A8-3870K. Több fajta is volt, de cserélődnek, és fogynak mostanság.Nemcsak a maximális FPS növekedik, de teljesen program függően a legfontosabb, a minimál FPS is növekszik a legkisebb Llano és Legnagyobb közt. Corei7(2600k)-nél meg egyenesen duplázódik. Persze a VGA-t húzva nagyobb a növekedés, de a Proci is kell, főleg ha szarúl van megírva egy program, pl GTA. Na ott mindegy hogy 1080p-ben tolja az ember, kell a proci erő..
-
MZperX75
addikt
válasz
Tomix24 #5068 üzenetére
Hát azért,gondolom sok sok játék szereti a L3-at ,az meg ugye nincs Llano-ban.
Athlon2 X4 is egy hét után cseréltem.....le Phenom2 X4re......Hát volt különbség főleg
Multis játékokban.Hiába 3.6Ghz. (de egyébkén ez a kihajtja -e,ez hülyeség valahol,mivel kis felbontásban erős procilimit van,nagy felbontásban VGA limit van ,valahol a kettő közé esik a valóság,ott még egy 7870-2G-7950-2G-es is belefér szerintem 1 monitoron) Apropó GTX-el nem próbáltátok?
Érdekes teszt lenne,de szerintem van ilyen a neten. egy jó kis GTX+7970-es karival.Apropó!
A8-3820 2x2 DDR3-1600 ramok! APU 2.5Ghz 1.2V-on
NFS Shift 1280x720 Medium 4xMLAA 25-40Fps sok sok autó,néha füst kanyarban 15fps-re zuhan ,de csak 1x 1x fél óránként.
Spec ops 1366x768 High(all) 2x 25-35FpsMost felteszem a jó régi Farcry2-ömet (gyári lemez) úúú mennyi pályát szerkesztettem vagy 50-et!
Azt is megnézem van bencsmárkja. -
Silentfrog
veterán
válasz
Tomix24 #5064 üzenetére
Most egy kicsit vitatkoznék.
Mivel nem rég vettem a 3870k-t mindent kiprobáltam,hogy mit tud ,mi mire elég, mennyit fogyaszt ,tuning. stb
Játszottam az orajel fesz. kombóval is. 1.075 volton 2 ghz elég nagyon sok játéknak 7770 mellett,semmi fps szám csökkeneés nem látszik az eredeti 3 ghz hez képes.
/igy 110 wattal elmegy a BF 3/
Próbáltam a tuningot 3.6 ghz sikerült feltornázni és az emlitett kártya mellett nem vettem észre semmi fps növekedést. 3-4 játékkal próbáltam.
Pedig alacsonyabb felbontásba játszok ott a procierő is befolyásol sokat. /1280X1024/
Én meg merném kockáztatni a kijelentést,hogy egy 7850 szintű kártyákhoz is elég egy 3870k ,3.5 ghz-en magas felbontásba/full dh/ -
Tomix24
addikt
Én nemrég vettem itt a PH-n A8-3780K-t. Minden amit próbáltam 1080p-ben van járatva. Saint Row 1080p/low , Skyrim 1080p /medium-high Sleeping Dogs 1080p/normal(HD texture pack off) és simán játszható. 22K-ért vettem, és még én is megdöbbentem ahogy mennek. Rokonnak vettem ezt pont, naponta látom a játékokat cserélődni, és mennek. Bad Company 2 1080p/low (de eész jól néz ki így is) - Ez tegnapi. Szóval annyira nem gáz az Apu-ja..
-
Silentfrog
veterán
Teljesen korekt az amit eddig vettél de ez azért nem általános" max 1366x768-on de azt high-on" a 3870k-val
Erősen játékfüggő.
Sok játékkal tudsz játszni igy,de nagyon sok játék megfekteti ezt az APU-t.
Pl.: a Flatout ultimate Carnage 1280X 1024 ben csak medium felbontásfan fut 25-30 fps-el
900mhz-es gpu tuninggal.
A Fallout 3 meg megy ami a csövön kifér.
A Crysist probáltam még az APU-val,de az a játék nem a "barátja"
Szóval ne lovald bele magad,a 1366+768 magas felbontásba. -
stratova
veterán
-
katona.jozsi
aktív tag
Igyekszem minél hamarabb egy nagyobb tesztet összeállítani a sima 6550D-ről 1333Mhz-es memóriafrekvenciával, 1866Mhz-es memóriafrekvenciával és a hybridcrossfire-ről (EAH ASUS HD 6670 1GB GDDR5) és akkor mindenki könnyebben tud majd döntetni. Annyiban kérném a segítségeket, hogy írjátok meg léci hogyan érdemes 1866Mhz felé tornászni az órajel frekvenciát, mert alapból 1866Mhz-re képes a memória, de jó lenne egy kis tuning is a tesztbe, hogy lássuk mennyit dob a + frekvencia az APU-n.
-
AaronBass
tag
Sziasztok!
Poénból megnéztem mit tud a noctua hűtésem, életem első jobb torony hűtése, és ezt az eredményt mutatta az AIDA! Szerintetek ez most mi?
A másik kérdésem az lenne, hogy tuningolni szeretnék, pontosabban csak kíváncsi vagyok pár óra erejéig mit bír az A8 3870K-m Cpu+6550d Apu-ja, egy Asrock a55m hvs lappal, és 2x4gb 1600mhz-es rammal!
Idáig 3,6ghz volt a csúcs 1,5vcore-ral + GFX 900Mhz-nél parába lett a gpu! Plusz voltot nem kapott semmi, csak a cpu! Alapból 800mhz-es megy stabilan a GFX!
Várom a tapasztalatokat!Ja és egy olyan kérdésem lenne még, hogy melyiket érdemes választanom videó teljesítmény szempontjából: 6550D crossfire + 6670, vagy rendes 5770 vga
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv. Ab. -
Tomix24
addikt
válasz
katona.jozsi #5019 üzenetére
Itt az összes létező Benchmark : [link]
Engem ez érdekelne, ha lefuttatnád: [link] - Angolul installáld. Diretcx11-en indítsd el, és semmin nem állítva futtasd le. A végeredmény kellene. Dual Grapics Vs Dedikált Llano alapokon..
A8-3780K van a családban és gondolkodunk mi legyen(Dual G. vagy dedikált)
A6-3650 + HD7750
A6-3670K + HD7770
-
Tomix24
addikt
válasz
katona.jozsi #5008 üzenetére
10.000?
Egymagában 1-3000 lesz kb, együtt a kettő pedig ennyi.
Nálam mikor régen mértem, , A6-3670K(3200Mhz-re húzva) + HD7700-al ennyi volt:
Vantage - semmi állítás , csak elindítottam: -
Tomix24
addikt
válasz
katona.jozsi #5001 üzenetére
Igen, teljesen reális ez. Látszik hogy Dual Grapicsal csináltad. HD7750-el és A6-3650-el volt nagyon hasonló a mért tesztem.
-
Telegdy
aktív tag
válasz
Silentfrog #4985 üzenetére
65-ös A8-3820-ra gondoltam, az jó választás lenne?
-
Steve D.
csendes tag
ASRock Extreme6-os alaplap
AMD A8 3870K-s CPUA kép a beépített VGA-val villog amíg "be nem melegszik(?)" utána elmarad.
Sapphire 6670 Ultimate-tel nem villog se CFX-szel se anélkül.
Viszont bekapcsolt CFX-szel roszabb FPS-eket hoz mint csak a 6670-nel...
RAM-ot próbáltunk több félét, nem segített, BIOS frissítés dettó.Találkozott valaki ilyen problémával?
Kössz!
-
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #4905 üzenetére
Tavaly május 3 AMD Brazos E-350 MSI lapocska 4Giga ram 65Wpaneltáp
Csíkoz,fesz emelés ramnak heti egyszer csíkoz --restart rendben van,aztán azt is leszartam,ha csíkoz...
És mi van akkor ha csíkoz?
Film játék hibátlan ,néhány veb oldal csíkozz,na és akkor mi van,a gép hibátlanul működött!!! semmi.....A6-3500 ugyanazzal a 4giga rammal(kingmaxDDR3-1333) csíkozz,fesz emeltem heti egyszer csíkozz, vettem 2x2 giga kingmax1600- ,nem csíkoz! Hibátlan...később eladva!
A8-3820 régi ramok (kingmax DDR3-1333) csíkoz,de csak a perverz kíváncsiság kép kripróbálva ezekkel, aztán csere az"új" kingmax1600-ra ,hiba mexünt hibátlan nincs csíkozás.
A tapasztalatból következtetés levonva a ram szar! akit zavar cseréljen,attól a gép még működik.
(hozzátérve azokat az igénytelen embereket akik még mindig VGA kábellel kötik össze a 20-22-24"-os lap monitorjukat a géppel ,azok meg is érdemlik.
Mi különbség van egy DVI,HDMI,elelnben egy VGA között?
Óriási a különbség ,sokkal de sokkal szebb a képe a digitális kimenetnek!
Na azok viszont ne panaszkodjanak a csíkozásra,mert hülyét kapok) -
alias_bobo
tag
válasz
Tomix24 #4892 üzenetére
Akkor a max GigaByte GA-A55M-DS2 illetve ASUS F1A55-M LX.
Dedikált VGA-t nem akarok bele, nem tuningolni akarok, hanem az 1866-os ramokat 1866-on használni, ha meg mégis kell egy kis tuning, arra ott a szorzó állítása... -
Tomix24
addikt
válasz
alias_bobo #4890 üzenetére
Te is a legolcsóbb A55M-HVS lapot veszed? Nálam csíkoz, másnál is. Én nem ajánlom. Asus/Giga lapot vegyél ha lehet.. Nem szereti a tuningot talán..
-
alias_bobo
tag
-
joker1220
őstag
Milyen típusú memóriát javasoltok hogy ne csíkozzon, mert az agybaj keringet már kb...!?
Adok még ennek egy utolsó nekifutást, aztán ha továbbra sem szűnik meg a jelenség akkor nem tudom mi a fenét csinálok, kezd az őrületbe kergetni a dolog
Deszka ASrock A55-HVS
Proc A6-3500
Ram Kingston HyperX Blu 1600Mhz 1,65V CL9-9-9-27Nincsenek túl nagy elvárásaim, memória lehetőleg 1600mhz menjen, és ne csíkozzon
a kép... -
Tomix24
addikt
válasz
kjani18 #4872 üzenetére
Várjatok. Akkor lehet én értettem félre valamit. A Ramot külön kezeli a Bios. És dual-ban simán megy 1866-on. 9-9-9-27-en. Feszt nem adtam neki, auto-n hagyva gondolom elég neki. És csak akkor van gond ha az IGP 600hz-ét emelni kezdem.
Alapból a ram 1600Mhz Cl7 (7-8-7-20 1.65v) Corsair.
A tesztekben láttam hogy az IGP részét is lehet húzni az A8-nak, meg a procit is külön. így gondoltam a 1866-on kívül(amin stabil volt minden), és 20Fps-t adott nálam pluszba, még azt a bizonyos IGP sebességet is tudom húzni. 600-on megy, és 950-et láttam maxon egy tesztben. 60%. Ez hatással van a Ramomra is?
Mert 1866-nál nem fog többet tudni az tuti.. Bus sebességet nem emelem, 100-on van, hála a Blac Editionnak.
-
Tomix24
addikt
kjani18 és Peak
A gondom az lenne. Össze raktam rokonnak egy gépet(A55M-HVS + A8-3870K). Gyári hűtés maradt, szellőző a ház.
Csak az IGP sebességét szeretném emelni, és mivel K-s, így ez nem lehet gond. De a legkisebb emelés is csíkozodást okoz. 720 felett már gond van. Melyik opció ad feszt az IGP-nek, melyiknek lehet adni, illetve mennyi kell ha 900-ra szeretném emelni? NB stb, vagy 4-5 helyen lehet auto helyett feszt adni manuálisan.Egyéb opciókat ki kell lőni?(cool and Quiet)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Asztalos klub
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- DUNE médialejátszók topicja
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest