Új hozzászólás Aktív témák
-
Blackhill
csendes tag
Sziasztok! Ne haragudjatok de a megfelelő topikban nem kaptam válasz a kérdésemre lehet én tettem fel rosszul a kérdést
Nos gépem vérfrissítését tervezem és nagyjából megvan hogy miből mit szeretnék csak a procinál nem tudom mi lenne a jobb vagy időtállóbb választás. Illetve az is tudom de arra nincs keret
Amire tervezem: nem vagyok egy játék fan de ha már van azért játszok persze nem ragaszkodom hogy full hd ben mennyen minden mindig, plusz videoszerkesztéssel foglalkozom hobbiból tehát renderelés van és film nézés de mondjuk ott a hd azért ne akadjon. Elsőre erős vga-t nem tervezek mert a keret sovány.A terv: 1. AMD Phenom II X4 965 Black Edition
2. AMD A8 5600KHa valaki leírná nekem a véleményét azt előre is köszönöm
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Hurkaleves #6098 üzenetére
Igen csak az én Trinitym alapfeszen megy 4200Mhz-et ha adok rá pár millivoltot már 2400-2500 -nál vagyok a memóriákat is viszi 2133-2400Mhz-en az IGP meg simán megy a 1000 Mhz-et, így a Llano már elveszti a versenyt és jövőre az új procik is FM2-ben jönnek, azzal együtt a Llano is egy nagyon jó APU akinek nincs FM2 -re pénze most bagóért megveheti csak érdemes az A8-3800K-t venni.
-
Hurkaleves
őstag
szevasztok!
miért mondják azt, hogy FM1-re nem érdemes "építkezni"? miért érdemesebb FM2-re? az új cpu-k abba lesznek jók vagy mi? megmondom őszintén, hogy most állok gépújítás előtt és nagyon agyalok, hogy FM1 vagy FM2 legyen... nem nagyon győztek meg a tesztek, hogy a trinity mellett kéne döntenem hisz Mhz/Mhz versenyben a Llano szénné veri! sőt a Llano 3ghz-n hozza még a 3.6ghz trinityt...
mivel van diszkrét vga-m (radeon 6870) ezért egy Athlon II X4 651K-n agyalok erősen nem pedig egy trinity alapú Athlon-on... szerintetek? egy pici (tuningot is tolnék a Llano-ra.) thx.még egy kérdés: mennyire melegszik ez az athlon X4 651K proci ugyan? gyári hűtő boldogul vele viszonylag halkan?
-
Dimitryj
aktív tag
Nem tudja valaki hogy kell e bármit állítani biosban a A8-3850+HD6670 kombóhoz? Betettem a videókarit de folyamatosan kékhalált generál :/
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
A hétvégén tervezek rendelni, gondoltam megosztom veletek, és ha van ötletetek, meghallgatom
Tehát a gép:Asus F1A55-V alaplap
AMD A8 3870K processzor
Corsair Vengeance 2x4GB 1866MHz DDR3 memória
MS-TECH MS-N450-SYS táp, amit ha szerintetek érdemes cserélnék egy FSP HEXA 400W ATX tápraA tápot és a ramot már megvettem (tápot tudom cseréltetni).
Ha kérhetném, ne írjatok olyat hogy az FM1 hülyeség, nem érdemes azt venni, halott foglalat, stb. Ezeket tudom, de még is FM1-et fogok venni. Más jellegű tanácsok/ötletek miatt írtam nektek.
Köszönöm, Troszti
-
törölt tag
válasz
alias_bobo #6054 üzenetére
kifutottam a szerk időből.
tuning visszavételt próbáltad? -
alias_bobo
tag
Egy gyors kérdés: használ valaki Llano-val Win7 64bit verziót és működik neki az Aero?
Nálam nem megy a következő hardverrel: Gigabyte A75M-UD2H | A6-3670K (CPU:3.2GHz|IGX:800MHz) | CMZ8GX3M2A1866C9: 1866MHz@9-10-9-27 2T@1.5v | WD3200BEVT | Asetek LCLC (modded).
Holnap felteszem ujra és megnézem a 12.10 driverrel is hátha...Szerk:
Még valami: akinek A6-3670K van megnézné, hogy a prime95 v25.11-es Blend tesztnél, pontosabban a 10K-s tesztek végén milyen hőfokai vannak (CPU,core1,core2,core3,core4,GPU) sorrendben, nálam 61,51,51,51,51,51 fokot mér és mutat az AIDA.Köszönöm.
-
Medvelászló
senior tag
Sziasztok!
Bocs ha nem ide illőt írok ill.kérdezek.
Nemrég vásároltam 1 AMD A6 3670k Apu-t HD 6530-as videó vezérlővel + ASRock A75M-HVS alaplapot.Jelenleg nincs grafikus kártya a gépemben,mire lesz elég ez a 256MB videóvezérlő és lehet-e feljebb húzni a 2.7 Ghz-t ,ha igen hogyan tehetném meg? -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Szerintetek mi a különbség a két proci között?
AMD A8 3870
AMD A8 3870 Black EditionNekem elsőre csak az ár! Elvileg nincs is simán 3870, csak 3850 illetve 3870K. A K illetve a Black Edition kifejezések tudtommal a szorzózár mentességre utalnak, szóval akkor nem értem ezt a helyzetet.
Szerintetek ők a hülyék vagy én nem tudok valamit?
Köszi, Troszti
-
trust007
tag
Üdv mindenkinek!
Alaplap proci ram vásárlás előtt vok(a régi elhalálozott, 775ös volt), van egy 6670 1gb ddr5 kártyám(most vettem).
Nem kellene semmi xtra teljesítmény épp ezért egy intel g860-as procit néztem meg hozzá lap ram(40e környékén megállna),
de most olvasom h. egy pl. A8-3870 processzorral menne a 6670 Dual Graphics-ba? És ezzel így jobban járnék? FM1 vagy az újabb FM2 foglalat? Későbbiekben az FM-es alaplapokba újabb procik kompatibilisek leszek, sorry a h.lye kérdésekért még nem volt Amd-ém.
Milyen alaplapot ajánlanátok hozzá?
Gondolom sokszor volt már szó erről de nekem még új.
Előre is köszi. -
MZperX75
addikt
-
törölt tag
win 8 alatt csak nekem nem megy a tuning szorzózáras procival?
a6-3620 + giga a75m-ud2h-t használok, és idáig problémamentes volt 3 - 3,2 ghz-en, de amióta win 8-at felraktam, már egyáltalán nem megy a tuning. win7 alatt is úgy kellett, hogy alapbeállításokon telepítettem a win-t és a drivereket, majd kapta a host clock emelést. most nem akarja az igazságot.
raktam fel hirdetést, hogy lockmentesre cserélném a 65w-os 4magost, de nem dől össze a világ, ha ezt ingyen is meg tudom oldani. -
Konfigos
őstag
válasz
MZperX75 #6020 üzenetére
Neked most mi fájt abba amit írtam?Ha már engem idézel.Őszintén sajnálom ha zavarta az e*enised,de bizony nekem betonstabil volt,mind játék,mind terheléses teszt alatt. Mire alapozod a felvetésed?Évek óta feszelek alul amd procikat amik járnak nálam,valóban előfordult már, hogy nekem is stabil volt pár hétig utána pedig már nem,de ez jó ha 1-2 proci volt a 30ból kb.
Így van lutri dolog,de ekkora ostobaságot, hogy az "AMD sem hülye ,hogy bizonyos gyári értékekre(V) állítja be a prociait.",pont azért van erre beállítva mert mint előtte te is írtad ez hasonló mint a tuning.Mindig vannak gyengébb és jobban sikerült darabok mint mindenhol,biztosan számos a8 3870k nem bírja ennyin mint nekem,és biztos van pár ami még ez alatt is stabil,épp ezért is kell egy feszültség amin stabil "mind",és ez bizony sokszor jóval több mint ami szükséges lenne néha pedig épp hogy elég,nem hittem volna, hogy valakinek ez nem egyértelmű.
De ilyet kijelenteni szerintem akkor se kellene mert sokan élnek az alulfeszelés lehetőségével,nem kellene elvenni tőle a kedvüket,mert te hozzászólásodból az jön le, hogy nagy része nem stabil,holott pont az ellentéte az általános.Offot ezzel kapcsolatba befejeztem,de máskor fogalmazz kicsit másképp szvsz.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
oliverkiss32 #6021 üzenetére
Azért akartam alulfeszelni, mert azt mondják lehet nyerni a wattokon.
Azért veszek ilyen procit, mert jó árban van, és van benne tartalék, általában nem játszok, de ha kedvem lenne valamihez, vagy valamiért kell az extra teljesítmény, akkor azért számít, hogy nem az A6 3500 procim van. De amikor nincs kihasználva, akkor nem bánnám, hogy kevesebbet fogyasszon. -
Konfigos
őstag
válasz
Frigetrus #6015 üzenetére
Nekem van,bár már eladtam az a8-3870k procim pár napja,de nekem sikerült elég szépen alulfeszelnem.Gyári értéken használtam,3ghz,600mhz-es gpu.Tdp-t most hagyjuk mert az csak egy intervallum felső határa,annyit nem eszik,maradjunk annyiba hogy 65-100 között van,nagyjából 80w körül egészen pontosan szerintem.Én a gyári 1.425V-ról levittem 1.250V-ra és ezen betonstabil volt a gép.Ezzel terhelés alatt megcéloztam a 65-70w tdp-t kb,de inkább a 65 felé vinném.Nálam idle 38w volt a gép,játék alatt(mondjuk Hereos 6) nem evett többet 80-90wattnál,6670-el hibridbe meg 110w volt emlékeim szerint.És most természetesen ezek a konnektorból mért értékek hatásfoklevonás nélkül.Halkan megjegyezném hogy jóval több fogyit is kilehet ám hozni ebből a prociból is mint a ph! tesztben is van,mert luxmark vs prime95+furmark közel se egykutya,legalábbis nálam nem az volt,én rátudtam pakolni még egy 20-30wattott a luxmarkra vele,viszont a luxmark sokkal pontosabb értéket ad a mindennapi használatra,ugyanis semmivel se tudtam átlagfelhasználóként jobban leterhelni mint kb a luxmark,tehát ha ebből a szempontból nézzük jobb a luxmark teszt.
-
Frigetrus
aktív tag
Üdv!
Úgy döntöttem, hogy A8 3870K procit veszek az A6 3500 helyett. Ugyebár az A8-as TDP-je 100W míg az A6-é 65W. Szerintetek, ha nincs szükség mindig nagyobb teljesítményre, és fontos a fogyasztás, akkor sokat tud számítani az alacsonyabb órajelen való járatás, és az alulfeszelés? Van valakinek ebben tapasztalata?Néztem, hogy pl az A8 3800 65W-os, és ugyan az van benne, csak az órajele alacsonyabb (2.4/2.7ghz kontra 3ghz).
(Lehet gyárilag is csak ennyi jelenti a különbséget, hogy nincs teljesen kijáratva?)
Ha ez így van, akkor visszafogva a 3870K-t tulajdonképpen van egy 3800-as procim? -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek beruházni egy llano konfigba:
ASUS F1A55-V alaplap
AMD A8-3870K 3.00GHz FM1 processzorSzerintetek jó választás, és egyáltalán érdemes llanoba áldozni?
Szerk. Dual Graphics-ba használhatnék két monitort? Két D-SUB csatlakozójút? Úgy működne, hogy az egyiket az igp, a másikat a 6670 hajtja?
-
MC Pite
veterán
Köszi!
(Gondoltam hogy a nem rendes leállás miatt, csak ilyenkor illene induláskor egy üzenet hogy hé köcsög, állítsd vissza vagy valami.)
Exploreres bugra valaki? Vmi ismert driver/program hiba nincs ezekszerint? Gyaluljam megint? (És most az xram, instantboot meg a a tuning program nélkül - nem szeretem az újrarakást, azzal nem tudom meg mi volt, csak nem sok ötletem van egy gyk szűz rendszernél
)
-
B0gyee
tag
Sziasztok!
Nem teljesen proci téma de ide kapcsolódik.
Adott egy A6-3500 APU, eddig a beépített GPU-t használtam, de ma vettem egy 6670-es kártyát.
Minden szép és jó, fel is ismeri engedélyezem control panelben a Dual Graphics módot viszont csak az erősebb gpu-t használja a rendszer.Eddig furmark, heaven benchmarkot próbáltam és mindkettőnél csak a 6670 dolgozott.
Windows 8 volt a gépen gondoltam azért viszont újratelepítve Windows 7 alatt is ezt csinálja.
Természetesen biosban is engedélyezve van a dual graphics.
Konfigom
Asrock A75M-ITX
A6-3500
VTX3D 6670 1GB -
MC Pite
veterán
Sziasztok!
Párom kapott most egy A55M-HVS-t egy A6 3650, illetve 2×2Gb 1600as Geil Black Dragon társaságában.
AM3nál követtem jobban a tuningot, azóta az apuknál kicsit összetettebb a dolog ha jól látom. Egy kis alapfeszes tuningra rápróbálnék, 3200Mhz gondolom tartható, 550es gpu órajel fog hozzá társulni?
Diablo III, meg pár nfs rész amivel játszik néha, meg persze a tudat a tuning miértje.
Ramnak rezzenéstelen arccal tolnék +0,05V mellett 1866Mhzet, ha ti jobban ismeritek hogy valószínű bírja, megejtem, de nincs nagy türelme arra hogy félnapokat stabilitás teszteket futassak, így egy 99%osan jó beállítást tesztelnék már, egyszeri alkalmat kibír.
Megköszönnék egy kis iránymutatást
-
oliverkiss32
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek jövő év elején fogok még kapni A8-3870K-t?
Egyelőre nincs pénzem a Llanos konfig-ra, és érdekel meddig árulják...
Ameddig a készlet tart most, hogy kijött a Trinity?Köszönöm!
-
hammertron1
tag
Sziasztok!
Fm1es (A6 3670k proci ) gépen hogy kell beüzemelni a dual cf-t (6670)?
Mert én így csináltam és nem igazán akkar jó lenni. Pedig GPU-Z .:ATI Crossfire Enabled (4 GPUs)
Biosba gondolom "Onboard" gép újra indít már a 6670 benne van de a monitor csati még az integráltba és így be kapcsoljuk acc-be dual-t. Van még egy Duallal kapcsolatos beállítás azt is be nyomtam (alaplap A75m-s2v)
memória most csak 1x4gb 1866mhz cl9 es Kingston van benne.
pls help mert már nincsen ötletem mit csináljak -
Konfigos
őstag
Nekem is volt ilyen.Egy újra indítás kellett neki és kész.Okot nem tudok rá,semmiféle tuning nem volt akkor még.Szerintem nem érdemes vele foglalkozni..
Más: kiegészült a rendszerem egy 6670-es vga-val(ezzel egyébként a csíkozás gond is megszűnt érdekes módon.Idle viszont érdekes módon megugrott 13wattal sajnos. -
MZperX75
addikt
válasz
petakpa1 #5929 üzenetére
A6-3500-as procit nem tudod hajtani,hiába állítod be 4.0Ghz-re akkor is 2.1Ghz-en megy nem lehet húzni,és nem lehet szorzót se le sem felfelé állítani,mert visszateszi 21x100-ra.
Csak a szorzózármentes APU-k állíthatóak az az a K-s végüek A6-3670K,A8-3870K.
Amit lehet vele az alap 1.41V feszt akár 1.25-re alulfeszelheted,így kevesebbet fogyaszt!
1.41V@1.25 vagy 1.2V-ra csökkentheted.Nekem is volt A6-3500 APU-m.....
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
A8-3850-es beszerzését fontolgatom egy ASUS F1A75-V Pro alaplap társaságában. Ilyen árban esetleg érdemesebb másik alaplapot beszerezni?
Mennyi RAM-ot érdemes venni hozzá? (kis játék is lenne, de főleg filmnézés, net)
Köszi szépen.
-
petakpa1
őstag
Létezik olyan progi, amelyik terheléstől függően állítgatja az APU órajelét a szorzó emelése/csökkentése útján. Konkrétan A6-3500 procim van, ami ugye 2,1 Ghz-en megy, de azt szeretném, amikor nincs terhelés alatt visszamenne az órajel, akár 800 Mhz-re, mintegy laptop procinál.
-
-
HeavyToys
senior tag
válasz
#92888064 #5899 üzenetére
Ezt amúgy már régebben is akartam kérdezni. Nekem az A8-3820-as, win alól, Llano Tweakerrel normálisan megy 1,165V-os feszültséggel 2,5Ghz-es órajelen, a Turbóhoz használom a 1,215V-ot.
Annyi kérdésem lenne, ha én pl BIOS-ban leveszem a 2,5 Ghz-hez tartozó fesz értéket 1,2-re, akkor a többi alacsonyabb órajel is skálázódik lefelé folyamatosan és arányosan?
-
NTX
tag
Szeretném megkérdezni, hogy az A6-3620 processzort maximum mennyire lehet alulfeszelni, mhzt csökkenteni? A biosban melyik értékeket kb mire állítsam, hogy biztosan stabil maradjon, de a legkisebb fogyasztása legyen, mivel szeretném ha a ventilátor hangja a legkisebb legyen. GB GA-A75N-USB3 alaplapom van.
-
Konfigos
őstag
#5876: Rendben,keress nyugodtan.
Itt nem az bclck tuning a gond,hanem hogy nem szereti a ramokat.Mint írtam alacsonyabb ramosztóval elmegy stabilan akár 124-et is a lap ami nekem több mint elég.A gond ott van hogy manuális rambeállitásnál instabil a rendszer,auton pedig nem stabil 2ghz körül,hiába gyári 2000mhz 9-9-9-24-es ram.
Hát én megnéztem most műszerrel mennyit eszik a gép.Így hogy alul van feszelve minden ami mozdítható benne és alapórajelen van a cpu és a gpu is luxmark alatt beéri a teljes gép konnektorból mérve 100-103 wattal(ebből ugye lejönne még a táp hatásfoka).Net,film közbe ez az érték 38watt(szintén lejön ebből a táp hatásfoka) szintén konnektorból mérve.Maga a vga része ebből a 100wattból elég kevés(15-20watt)a cpu pedig durván 60-65watt körül lehet,ha most ehhez hozzácsapok egy (6670-et amit reményeim szerint alulfeszelhetek) akkor terhelve az egész gép durván 150-160watt körül lesz (de reményeim szerint 150 alatt marad).
Ha megrángatom a gpu-t egy csekély teljesítmény növekedésért cserébe akkor a 100ból hirtelen 130-140watt lesz,tehát durván 20wattal fog kevesebbet enni mintha alulfeszelve hagynám és tennék mellé egy 6670et.Kérdem én,ha nem nézzük azt hogy mennyibe kerül többe miért érné meg nekem szigorúan fogyasztás/teljesítmény mutatót nézve tuningolnom a gpu-t.
-
válasz
Konfigos #5868 üzenetére
naigen, ilyen szinten megértem a csalódottságod, de ha vásárlás előtt kérdezel itt, hogy tud-e fsb tuningot az a75m, biztosan mondtuk volna, hogy nem
6570 60W, 6670 66W TDP-s.
az APU-d 100W TDP-s.ez annyit jelent, hogy a cpudnak 40/34W alatt kéne ennie, hogy megérje fogyasztás szempontjából a dgpu, hiú ábránd szvsz
persze, ha a nagyobb teljesítmény a cél, akkor érdemes dgpu-ban gondolkodni!
-
Konfigos
őstag
válasz
Salvador20 #5874 üzenetére
Részbe hasonló nekem,bár nekem elment 850mhz-en is gpu stabilan az asrock lapomba,viszont nekem nem éri meg azt a 30-40wattot hogy 4-5fps-sel több legyen,akkor inkább 60watt és menjen 2x olyan gyorsan egy 6670el.Legalábbis én ezért/ezért se akarok tuningolni csak alulfeszelni mindent,tartalék biztos van benne bőven,de hát minek?Pont ezért nem bull-t vettem most hanem ezt,fm2 pedig nem érte meg nekem azt a plusz 15ezret bár hazudnék ha azt mondanám nem akarom cserélni rá pár hónap múlva. Ramom nekem is menne mint a veszedelem,csak nincs mibe,ebbe a lapba elmegy kb 2100ig tiszta cl9be ami jó is lenne főleg ha stabil lenne terhelés alatt,de egyszerűen nem tudom stabilizálni ténylegesen..
Persze a rendes tesztelése csak most lesz a rendszernek,eddig csak pár óra jutott rá még sajnos,rendes mérőműszerrel is kiakarom mérni mennyit jelentenek a dolgok jelen esetbe.Egy valami viszont biztos,az egésznek a nyűgje sajnos a lapom,kicsit már bánom azt a 3-4ezret amit spóroltam egy komolyabb laphoz képest.
-
Salvador20
őstag
válasz
Konfigos #5873 üzenetére
egyáltalán nem, csak aza a baj, hogy az asrock lapom tiltakozik mindenféle tuning ellen, pedig K-s proci van benne....a gpu-t, ha a gyári 600ról fölhúzom akár 675-re, 720-ra vagy ilyesmire, akkor csontra fagy.....ha cf-ben van, akkor megy normálisan, de az a dolog tapasztalható, amit leírtam, hogy nem használja ki....A ram egy másik fontos dolog lenne a gpunak, de mivel arra is valahogy alergiás a gép (mármint, ha 100ról egy kicsit is elmozdítom, akkor win7 kihal ezért hoppon vagyok és már unom, hogy nem működik a "cmos reset"-em, mindig bontanom kell az elemig.....Pedig direkt ezért vettem jóáron ramokat, amiknek 2400 a végük
a tuninghoz sem vagyok hülye (persze segítséget mindig kérek), mert nem, persze 3-4 éve ez az első lapom, amiben újra ilyen funkciók vannak, de azért egy Asus crosshair alaplapban jóval többet értem el ennél egy 6 évvel öregebb procival annak idején....
-
Konfigos
őstag
válasz
Salvador20 #5872 üzenetére
Ha jól látom ez kb egy gts450/6750 szint,6770 talán befogható emberi tuninggal de a fogyi miatt kérdéses van-e értelme akkor az egésznek.Ez nem is rossz szerintem..
-
Konfigos
őstag
Hát mivel a ramok 2000mhz-esek és nagyon durva eredményeket tud szerettem volna őket azon járatni legalább ha már azért adtam ki rá több pénzt,sőt az igazi cél 2200 lett volna valami kellemes időzitéssel,de úgy néz ki felejtős lesz.
Valami más: Javítsatok ki ha tévednék,de ha most szigorúan a játékokba mérhető fogyasztás/teljesítmény mutatót nézzük akkor nem éri meg sokkal jobban alulfeszelni egy ilyen apu-t amennyire csak lehet és a lapot stb mindenet alap mhz-en hagyva és betenni mellé egy 6570 kártyát?
Következőképen jutottam erre: Kb ha jól vettem ki egy 3870k processzor terhelve 80-85watt körül fogyaszt(nyilván vid függő stb),ha tuningolom benne a gput ez megnő jó 30-35wattal és kb befogja a 6570et,akkor jelen esetbe 120wattról beszélünk már.Viszont HA alulfeszelem amennyire csak lehet biztos le lehet szorítani még alapórajelen is 60-65wattra,ami mellé ha beteszek egy teljesen alap 6570-et ami mondjuk eszik 50 wattot akkor is "csak" 110-115 de legrosszabb esetbe is 120wattnál járok,de sokkal nagyobb gpu teljesítmény mellett.Nyilván ez egy +13k-s kiadás,de most nem itt van a lényeg nálam.
Próbáltam neten keresni olyan tesztet ahol az apu-kat egy DDR3-as 6670-el eresztették össze de nem találtam sehol se csak ddr5-öst,viszont itt jól látható hogy van rendesen különbség köztük nem is kevés.Ami a kérdésem lenne,ha dualba be van téve apu mellé egy 6670es ddr5-ös kártya akkor annak a memóriája szintén visszamegy ddr3 szintre vagy külön járatja ddr5be?
#5865: Nem vonnék le még következtetéseket,lehet a lap rossz sajnos hiába új.Nem ismerem az fm1 lapokat kicsit se,leragadtam az am3 vonalnál..
Most igyekszem pótolni a sok kimaradt technikai infót.
-
treck1985
tag
Sziasztok.
Egy A8-3870K proci gyári hűtőjét szeretném lecserélni, mert kissé zajosnak találom, ráadásul pl. netezés közben is ingadozik kicsit a fordulatszáma. (utóbbin lehet valahogy segíteni?) Egy halk, de tuning szempontjából is megfelelő hűtőt szeretnék vásárolni. (10.000 Ft körül) Mit tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm!
-
hammertron1
tag
sziasztok
a6 3670k apu-ba 6530D gpu van. milyen drivert töltsek le hozzá?(link ha tudtok pls) mert mondták hogy külön kell egy az integrálnak külön a 6670 gpu-nak és utána egy 0,5mb-os crossfire file-t kell letöltenem hogy szaladjon -
HeavyToys
senior tag
Én Patriot 1866 Vipre memóriával próbáltam. Az alap A55-ös, legolcsóbb Asrock minden gond nélkül ment vele.
A Gigának alap BIOS-a van, tudom ez csak "külcsín" de Asroc-é, vagy más UEFI-s mellett nagyon ódivatú. Akkor pl alap dolog lenne egy ITX-es háznál a ventilátor vezérlés. Ezt a Gigabyte csak az APU esetében tudja, a rendszerventit már nem képes vezérelni. Szemben Asrock, aminél ha 4-pinesre 3 pines ventit dugsz, még akkor is vezérli. Apróságok, de sokat segítenek ám a mindennapi életben.
Gigánál a boot 10-12 mp, amíg elindul a gép, Asrocknál 2-3 mp. Memóriákkal teljesen kompatibilis. Kingstone, Kingmax, Patriot, Corsair és Mushkinnel próbáltam, mindegyik tökéletes. Szóval nálam egyértelműen az Asrock a nyerő. Mellé még az alaplapi hangkártya is jobb, és nincs rajta a teljesen gatya ETRON chippes USB-3 vezérlő.
Egyedüli előnye a Gigának, az 1-2 W-al alacsonyabb fogyasztás és az, hogy a szorzózáras (nem K-végű) procikat tudod benne tuningolni, de csak IDE módban és D-SUB kimenetet használva.
-
HeavyToys
senior tag
Most nem azért, de ha tuning nem játszik, a K-s verziókat nem értem ezalatt, szerintem akkor a Giga full gagyi. Volt ITX-es Giga lapom, úgy örültem, hogy becserélték egy Asrock-ra, hogy csoda!
Lassú a boot, körülményes, nincsenek extra szoftverek, nem működik normálisan az USB 3.0-ás csati. Kényesebb a memóriákra. Én összességében ezt tudom róla elmondani.
-
Patice
nagyúr
válasz
vonyarc #5834 üzenetére
Alaplap: OK
Proci: OK
RAM: OK
SSD: Edigitalban akciós! 14.900 FtOptika: csak ha tényleg kell, amúgy OK.
Proci hűtő: ha nem akarsz tuningolni + nem játszol nagyon gépigényes játékokat, akkor akár a gyári is elég lehet. (Prociból is vehetsz 2000-rel olcsóbban, szórzózárast, ha nem akarsz tuningolni.)
Merevlemez: inkább WD... (több garival)
Ház: Codegennel én nem próbálkoznék, inkább amennyit meg tudnál spórolni a többi alkatrészen, azt fektesd egy jó házba (pl. Fractal Design Core 1000-es vagy Cooler Master Elite 342 + táp) és egy jó hatásfokú, csendes tápba (pl. Be Quiet! System Power 300W).
-
vonyarc
tag
Sziasztok!
Komplett Lianos gépet szeretnék összerakatni. Mi a véleményetek az alábbiról?Alaplap ASUS F1A75-M PRO 1 db 21.019 Ft
Processzor AMD A8-3870K 3.00GHz FM1 BOX 1 db 25.661 Ft
Memória CORSAIR 8192Mb XMS3 DDR3 2000MHz CL9 KIT CMX8GX3M2A2000C9 1 db 15.979 Ft
Merevlemez SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002 1 db 15.216 Ft
SSD SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064B/WW 1 db 17.348 Ft
Optikai egység NEC AD-5280S-0B Fekete OEM 1 db 4.420 Ft
Ház CODEGEN QM105-A11 400W
Proci hűtő ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO 1 db 6.871FtElőre is köszönöm.
-
Konfigos
őstag
Akkor:
ASRock A75M-HVS,BIOSTAR A75MH,ASRock A75M trióból melyik a nyerő?Ha mélyebben nyúlnék a zsebembe,(de ezt csak akkor akarom ha az igényeimnek nem elég a fenti lapok egyike) akkor van ilyen lehetőség is: ASUS F1A75,Gigabyte A75M-UD2H,Sapphire Pure Platinum AMD A75.Kérdés megér-e plusz 4-5k-t ezek a lapok,fm1-et is azért próbálom ki mert szinte biztos hogy az fm2 sok nekem,ezért elég fontos most nekem az ár,ha egy "gagyibb" lap is elég nekem akkor nem veszek jobbat,cpu tuning nem lesz.
-
Konfigos
őstag
Hello!
A8-3870k proci plusz:
Asus F1A55-M LX R2.0
Vagy
ASRock A75M
vagy
ASRock A55 Pro3 Hudson D2
vagy
ASUS F1A55Melyiket javasolnátok?Proci alulfeszelés játszana plusz gpu tuning ameddig bírja,ramok 2000mhz cl9esek.Később jönne még sata3-as ssd is hozzájuk.
-
Frigetrus
aktív tag
Üdv!
Tervezek venni nemsokára egy Llano-s konfigot.
Ezekből a komponensekből:
-AMD A6 3500 proci
-Gigabyte GA-A75M-UD2H alaplap
-Kingston HyperX CL9 1600mhz 8GB kit memória
-60-120 gigás SSDJelenlegi konfigom a következő:
-Intel Pentium D915 2.8ghz proci
-Abit AB9 alaplap
-Kingmax 2x1GB és 2x512MB 800 mhz memória
-Nvidia Geforce 7600GT 256MB
-(2db sataII HDD)Tehát nem egy mai gyerek a mostani gépem, és az volna a fő kérdésem, hogy teljesítményben hol lenne az új gép a jelenlegihez képest? Proci erőben, grafikus erőben, általános sebességben??
Fogyasztás ügyileg remélhetőleg jócskán alatta lenne. Jól gondolom? -
Aflamin
tag
Üdv!
Asus F1A75-V Pro, A8-3870K, SSD-vel müködik rendesen,de lenne egy kérdésem:
Az alaplaphoz járó "AI_SuiteII" csomagból mit érdemes telepíteni? -
TomiLi
addikt
Ma szerváltam egy A8-3870K, meg egy lapot hozzá. Sajnos ma csak összerakni volt erőm, de hétvégén bele ásom magam. Majd lehet, hogy jövök buta kérdésekkel, mert még soha nem volt AMD-m....
-
Peak
addikt
Igazából jól tetted, hogy váltottál, hiszen a Brazos E350/450 alapjában nem erőmű, ellenben HTPCnek használva pont ugyan azt adja, mint a Llano.
De abban a pillanatban, hogy kell egy kis kakaó, lásd a Te esetedben is, illetve a saját esetemben is, egyértelműen a Llano lesz a befutó.
Nem véletlen, hogy a legbikább FM1-es procira lőtem júniusban (A8-3870K) , a 3GHz órajel 4 valódi maggal, illetve a Brazos HD6310-es GPU-jához képest szignifikánsan erősebb HD6550D GPU eldöntötte a kérdést. A maga akkori 32e forintos bruttó árával tuti befutó volt nálam. Megtoldottam 2x4GB low voltage RAMokkal, a fogyasztás minimumon tartása végett.Pluszban a 64GB-os SATAII-es Kingston SSD, ami már két éves és az asztali PC-mből "csúszott le" a HTPC-be olyan mértékű gyorsaságot, kezelhetőséget hozott, hogy egyszerűen a rendszer használhatósága, flexibilitása, sokoldalúsága, ezek miatt az ár/érték/teljesítmény aránya felülmúlhatatlan.
Szerintem!A kérdésedre a válasz az, hogy a teszteket látva a Trinity első fecskéi pont ugyan olyan sebességet ( minimális ingadozással ) fognak adni használatban, mint a Llano.
Esetleg a játékok tekintetében lehet valós előnyről beszélni az erősebb GPU miatt.
HTPC-nek, illetve általános PC-nek használva egálban vannak.
Ergo ha most kéne választani, akkor megint a Llano-t választanám. Instant get! -
Aflamin
tag
Üdv!
Most rakom össze a gépet, de csak pénteken lessz időm beindítani.
(Asus f1a75-vpro,A8-3870k,2x4GB,60Gb ssd,500GB satavinyó,sata dvd-író,Chieftec 500W, Carbide 300r)
Alapból melyik vga kimenet aktiv?
Ha DVI-re kötöm megy egyből vagy Bios turkálás?
Ha a házban levő 2db 3 pines ventiket az alaplap 4 pines cha_fan1-2-re kötöm,nem lessz fordulatszabályozás?
Kicsit le vagyok maradva, P4-ről váltok, nem követtem a "technika fejlődését".
Kb. 1 hónapja olvasom a fórumokat,de némely szöveg számomra érthetetlen. -
hammertron1
tag
Szaisztok!
Valaki tudna abba segíteni hogy miért nem megy a a A6 3670 gpu integrált része? Ha pl el akarok indítani egy játékot és nincs bent a rendes vga akkor hiba üzenetet ír hogy gond van a dreiverrel ami nem lehet mert a legfrissebb van fent. Néztem a Gpu-z vel és amikor csak az integrált van jobbára adatott se ír róla. + nem tudok váltani HCF-t ha mellé rekom a 6670net.
Bármilyen ötletet meg hallgatok -
hammertron1
tag
sziasztok!
Van egy a6 3670k apu-m és azt szeretném kérdezni hogy a biosban lévő gpu órajelet meddig érdemes fel venni? /a75m-s2v a lap/ választhatok min300 max 2000. plusz dgpu 6670 ddr3 és ha érdemes ezt is meddig lehet úgy húzni hogy érezhető legyen teljesítmény növekedés. -
petty1024
csendes tag
Szerintem nem olyan rossz ez az FM1.
Én nemrég vettem egy Asrock A75 Pro4 mellé egy Athlon x4 651K-t. Nagyon nagy lépés volt a korábbi E5200-hoz képest, és egy HD6870-el nem csak a munka, de a játék is nagyon élvezetes vele.
Scythe katana 3-as hűtő van rajta, de nem tudom merjek-e jobban tuningolni. Most 100x32-őn van, (eredetileg 100x30-on volt) ám így most 200Mhz tuninggal kerülgeti az 50°C-ot terhelésen. Mit gondoltok?Lehet majd írok egy tesztet róla, hogy milyen.
ui.: 19k-t megér a proci szerintem. -
törölt tag
milyen lapod van? használsz ssd-t? illetve sztem nem levenni akarod az órajelet.
a lapot azért kérdeztem mert megfelelő lapban lehet csak húzni. az ssd-t azért kérdeztem, mert hamar elszáll az ahci ha emeled a host clock-ot (bár valaki azt írta itt, hogy ahci nélkül is van trim). illetve az sem mindegy, hogy analóg vagy digitális kimeneten használod, mert az analóg kép is problémás tuningolva.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Van egy A4-3400es procim, mivel soha nem tuningoltam még egy kis segítség kellene, hogy hogyan is érdemes, szépen levenni a órajelet, és mennyivel érdemes próbálkozni
Köszönöm!
-
zetecR
addikt
Újra raktam a win-t és sehogy sem akart az AHCI muzsikálni.
Gondolta egyet, visszavettem a tuningot, és 100MHz-es BCLK mellett hibátlanul ment, de a 2000MHz-es memória sebességhez "kellő" 107MHz-t se tolerálta, holott a telepítés előtt 125MHz volt a BCLK...
Szóval ezt a részét nem nagyon értem a dolognak, viszont berágtam, átraktam IDE módra és hibátlanul viszi a 150MHz-et már 2. napja (igaz, csak Trackmania-val játszottam, majd nézek valami "komoly", modern GPU igényes gammát is, hogy mit mutat).De továbbra is értetlenül állok a dolog előtt, hogy a régi A6-os procim is vígan szaladgált 140pár MHz-es BCLK-val AHCI mellett, ez meg nem akarja az igazat.
Bár végülis jó nekem az IDE mód is, Trim van, a többi meg nem izgat. -
Tomix24
addikt
válasz
Silentfrog #5712 üzenetére
7950 szintre felhúzott 7850-el, de játék függő nagyon. Dirt3-ban semmi különbség(jól megírt játék), és a cikkbe is berakták a Trinity-vel. Dirt Showdown-nál meg előjött némileg már az előny. Sniper V2-nél meg egyenesen proci függő a játék. Talán a most megjelenő játékoknál már a videókari fog 99%-ban számítani, nem a proci. Remélem legalábbis, mert az A6 meg kell egy darabig maradjon még nálam.
1080p alatt ilyen is kialakulhat, sőt
-
Silentfrog
veterán
válasz
Tomix24 #5710 üzenetére
Egy 3870k pici tuninggal,3.4 ghz gondolom mindenknek megy ,nem elég egy 7850 hez full hdba?
Én a napokban játszottam a Fallout 3 New Vegassal és élfelejtettem visszaállitani a szorzót és a feszültséget. Észre sem vettem,hogy 1.6 ghz en megy és 0.9 volton, a 3870k Ráadásul alacsony a monitorom felbontása is 1280X 1024.
Fraps nem ment de belassulás egyszer sem volt.Ráadásul pont a AMD Trinity tesztben néztem,hogy magas felbontásban alig van különbség az fps számokban egy erős kártyával. Mivel is teszteltél ? 7970 nel?
-
Tomix24
addikt
Tisztán négy mag, sajna nem hajtja ki minden játékban a 7850-et sem. Fele fele arányban elég csak, 1080p-ben, tehát vagy kihajtja vagy nem az elindított játékot..
PL Sniper elite v2 - nél 30%-ot lehet nyerni Intel Core i5-7 procival fPS_ben. BF3-ban 1-et max, tehát játéka válogatja.. Pont úgy és ahogy te írod használok FM1 lapot + A6-3670K(3.3Ghz)-t
De azért nem gáz. A HD7850-es karim tud 40% tuningot, így a mogyorózom a 7950-et is, nem izgat az a plusz Fps.
-
Silentfrog
veterán
válasz
r3dsnake #5697 üzenetére
Én nagyon hasonló cipőben jártam nemrég. kb 3 hete.
Nagy hirtelen eladtam az egész konfigomat.
Nézegettem a teszteket ,olvastam a forumokat ,kérdeztem a topikokba mi mit ér. Úgy volt elsőnek,hogy veszek egy bull-t. viszot ott a fogyasztás és a valódi 4 mag és a többlet ár miatt lemondtam róla.
Utána már csak a mostani és egy Intel i3 procis konfig lett volna az amit megtetszett,
I3 2120 lett volna ami alaplapostól pont annyi lett volnan mint a mostani 3870k-s rendszerem. A teszteket elnézve szinte pont ugyanannyit tudott, az ára pont annyi tuning nincs ,és a 2 mag + 2 ht nem hozott lázba,volt olyan amikor a valós négy mag jobb. /játék,alaklamazások/ az integrált részéről nem is beszélve.Az igle fogyasztás jobb és alulfeszelve a terhelt is.
Igy lett a mostani "halott" konfigom.
A am3 és lassan az am3+ tokozás is az lesz igy nem idegesitettem magam azon ,hogy nem lesz a lapba uj APU.
Ha konkrét árakat tudnék és ha most kellene vennem gépet akkor lehet,hogy az Fm 2 felé kacsintgatnék,de a telejesitményét elnézve ez csak árazáskérdés lenne.Igaz én nem használom a 6550D-t hanem vettem hozzá egy 7770-et de a cpu ereje elég hozzá és én szerencsés vagyok 3.7 ghz-en simán megy a 3870k és ez elég egy 7850 kártyához is nagy felbontásba.
Én nem vennék a helyedbe 7750-et mert a 6670+APU szinte hozza azt a sebességet.
Vagy egy i3 vagy gpu nélküli athlon lenne jó neked szvsz ebben a tokozásba.,és az ár pont futja egy Athlon 651k cpu és egy 7770 kombora vagy veszel egy i3 3220-i3 2120 -s Intelt egy 7770 kártyával. Ezt ugy irom,hogy én nem tudom,hogy mennyi lenne egy fm2 tokozású trinity konfig.
Én mindig ugy vagyok ,hogy inkább évente másfél évent veszek másik konigot mintsam,bukjak egy csúcskonfigon.
Ment a phenom x4 925 cpu ment a 5830 vid.kártya lett egy 3870k-hd7770 kb 15 ezres ráfizetéssel.Jobb teljesitmény jóval kevesebb fogyasztás. -
MZperX75
addikt
válasz
r3dsnake #5651 üzenetére
A kérdés inkább,mi nem fut el?mert,olyanról még nem tudok.
A Cod-ok?
CodMW2 : 1080p max(ultra) árnyék meg minden 4x élsimítás 30-70Fps 30 a legalja!
A8-3820-al ami csak 2.5Ghz-es X4-es. viszont ugyan az a HD6550D-vel szerelt nálam 2x2DDR3-1600-al.
De multiba azért csak 1600x900-be maxon megy! efekt levéve 4x élsimítás ultra beállítással 50-85Fps között.
CodMW3 1366x768 High-Ultra 2x 50-60Fps.
Persze multibaNFS RUN szépen szaladgál
Ha jól emléxem 1366x768 High-on ,de lehet hogy keverem a NFSshift az 1366x768 medium 2x 20-40Fps között átlag 35Fps.Crysis2 1366x768 medium szépen fut,passz nem néztem fps-eket.
GTA 4 nem néztem,A maffia2 viszont 1366x768medium szépen fut. -
treck1985
tag
Sziasztok.
Valamiért nem jön elő a Catalys-ben a Hybrid CrossFire vagy Dual Graphics opció. 12.1-ben jó volt, de most, hogy feltettem a 12.8-at valami nem stimmel.
Az alaplap egy Gigabyte A75-D3H, a proci egy A8-3850 (holnap megyek egy 3870K-ért) a VGA pedig egy Sapphire HD6670 1GB GDDR5.
A biosban beállítom, hogy Onboard-ot használja, de mégsem jó.
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
HeavyToys #5633 üzenetére
Jah, tényleg szuper ár.
Amúgy a ARCTIC COOLING Alpine 64 Pro Rev. 2 kis tuningot is bírná? (Persze tuning esetén a hangja lényegtelen, csak bírná-e?) Meg azt írták valahol, hogy max 100W-ig, viszont tudtommal a 3870K az 105W.
Ramból amúgy ha 1x4-et veszek és nem 2x2-t az mennyire jelentene észrevehető hátrányt?
Valamint az ASUS vs. GIGABYTE lapokkal kapcsolatban mit gondoltok? Megéri az 5e felárat az Asus? Valamint a Giga lapnak még hagyományos felületű bios-a van? Az asusnál nagyon tetszik az uefi.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
HeavyToys #5625 üzenetére
A monitor EZ lesz. (ez az egyetlen, amiben biztos vagyok
)
Hmm... Az alaplapot nem tudom, EZ végülis 5k-val olcsóbb, mint amit kinéztem Asus-t... Proci szinte biztos, hogy 3870K (lehet, hogy nem fogom kihasználni, de jó ha van tuningpotenciál...)
Ram az 1866-os HyperX, táp is kb megvan, hogy mi.
Lényegében az alaplap és a ház kérdőjeles még. A8-ból ugye érdemes megvenni a legnagyobbat? (Bár nagyon tetszik a 65W TDP-s változat ebből a szériából, de az viszont szorzózáras)
Fő(bb) felhasználási területek: photoshop, fullhd filmek, vmennyi játék (nem zavar ha nem megy maxon, csak fusson folyamatosan), zeneszerkesztők (flstudio, pár vsti, talán timecode rendszer is). Ezért gondoltam jó választásnak a Llanot, mert elég sokoldalú cucc, ha meg nem elég játékra akkor kap majd később egy 6670-et. : ) Nincsenek túl nagy elvásársaim, ha közepes felbontással (pl 1440x900), medium beállításokkal élvezhetően tudok játszani újabb játékokkal, akkor már teljesen elégedett leszek. (És ezért gondoltam a K-s procira, ha vmi miatt mégis húzni kéne az fsb-t, gpu-t.)
Viszont sokat menne a gép, ezért fontos az alacsony fogyasztás idle-ben (ha csak steam letöltés megy, stb...), valamint hogy csendes legyen (éjszaka).
Silentfrog: pre-pasztázott hűtőnél simán megoldom a gépösszerakást, csak eddig nem tudtam, hogy létezik ilyen. Remélem ezek nem "sülnek" rá a procira.
Taifa Díaz: ez elég durva, haver is hasonlóan járt, még a proci lába is elgörbült... :\
Amúgy minden tanácsot, véleményt szívesen fogadok! Köszi mindenkitől, hogy ennyire segítőkészek vagytok! : )
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
r3dsnake #5621 üzenetére
Kb. egy évig volt szegény A6-3650-esemen most a gyári hűtő, és én is hagytam, hogy az üzletben rakják össze a konfigot - ez díjmentes volt -, és olyan szinten össze volt ragadva a cucc, hogy a végén úgy választottam el őket egymástól, hogy letettem a padlóra a házat, ráléptem az oldalára, alsó madárfogásban rámarkoltam a hűtőre, és leszakítottam róla
Az a bagolyfing mennyiségű paszta, amit a boltban odakentek, figyelemreméltóan jól tette a dolgát ragasztóként
Szereld össze magadnak, a pasztázást se lehet elrontani, mert előzetesen applikálva van a borda talpára az MX-2 ezeknél a coolereknél. -
HeavyToys
senior tag
válasz
r3dsnake #5623 üzenetére
Milyen monitort vennél egyébként?
Alaplap, jó kérdés, én Gigabyte M-ITX-es lapja mellett döntöttem, mert ez volt az olcsóbb. Egyébként Asrock jó választás általában, de én úgy vagyok vele, hogy azt venném, amelyik a legolcsóbb. Ha tuningra is gondolsz, akkor érdemes a Gigát, állítólag ebben jobb mint a többi.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #5608 üzenetére
Köszi szépen a választ Neked, és HeavyToys-nak is!
Valszeg az arctic 64 plus lenne, főleg ha tényleg előre pasztázott. Nem szívesen szeretnék a pasztával szenvedni, hogy jó-e a mennsiég, nem lett-e túl sok, stb.
Amúgy még annyi érdekelne, hogyha iPontól összerakva kérem a gépet, gyári hűtővel, és azzal használnám egy darabig, utána mennyire lenne macerás lerángatni a prociról a bordát? Haverom 955-ös procijánál elég durván rátapadt a gyári borda, és szinte úgy kellett kitépni a lapból a hűtőt...
Köszi!
Amúgy melyik gyártó lapja lenne a legideálisabb választás? Asus mellett döntöttem eddig, a tuningot mennyire bírják? ERRŐL lenne szó.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5616 üzenetére
A 4ghz lett volna a szép eredmény!
Viszont az enyém az 3870k,tehát jobban tudom tuningolni.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5613 üzenetére
Én csak biosból tubingolok Van az Asrock laphoz egy Axtu nevű program azzal ha tuningolok már 3.4 ghz nél kifagy viszont ha biosbol akkor 3.7 ghz-en is stabil
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #5612 üzenetére
-
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5611 üzenetére
Ha gyorsul a tuning hatásásra azzok a cpu queenben több pontot kapsz.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Silentfrog #5610 üzenetére
Igen, és elég hihetően, arányosan magasabb pontszámot. Most volt egy stabil 2990 MHz-es beállításom (előtte Windows 7 alatt 3450 MHz körül is ment stabilan, most Windows 8 Pro alatt inkább a 2133 MHz-es ramokhoz lövöm be a 115-ös fsb-t, és ez csak 3 GHz környéke az APU-nak), erre nekiállok K10Stat-ozni meg AMD Overdrive-ozni, de mi a fenének...Az Overdrive azt mondja, 4 GHz-nél
vagyok, miközben a CPU-Z az alap 2600 MHz-et mutatja.
Hagyom a fenébe, teszem vissza biosban a stabil 2990 MHz-et.
Most lövök egy CPU Queen-t, míg alapon van minden, utána beállítom a tuningot, és lövök megint egy pontszámot. A két képet majd együtt rakom be ide. -
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5609 üzenetére
Egy kérdés kiváncsiságból .
Az AIDA CPU Queen magasabb pontszámot ad tuning esetén? -
Silentfrog
veterán
válasz
alias_bobo #5600 üzenetére
Az Aida maghőmérsékleteket nem kell nézni mert azok nem mérnek pontosan. A cpu hőmérséklete,szerintem az ami a valósághoz közelit. Egy 25 fokos szobába nem lehet a maghő 10 fokos.
/nemrég egy tuning közben nekem minusz 270 fokot irt ki!
/
-
Silentfrog
veterán
válasz
stipesman #5597 üzenetére
Én extrém tuning 3700 mhz és 1.54volt mellett sem láttam nálam 55 foknál többet/tx 2 hútővel ami ezért nem egy csúcs hűtő/
Ha láttad a 71 fokot akkor meg merem kockáztatni,hogy ott lesz a gond! Az nagyon sok alap orajelnél,még gyári hűtéssel is!Kezd a hiba kizárását a hőfokokkal.
Az alap hőmérséklet még nem is annyira mérvadó mert terheletlenűl nem fogyaszt sokat az APU de terhelve egyből felugorhat ha rosszul van fent a hűtő! -
stipesman
csendes tag
üdv!
segítségre lenne szükségem: most újítottam fel a gépem és valamiért játék közben folyton lefagy. se kép, se hang. fogalmam sincs, hogy mi lehet a gond.
konfig:
asus f1a75-m pro alaplap
amd a8-3870k proci
4 gb kingston ram
500 gb wd caviar blue hdd
500w-os tápminden gyári értéken pörög, pontosabban a bioson belül állítottam be az asus által gyárilag megadott optimális profilt.
ötlet? előre is köszönöm!
-
Aflamin
tag
Üdv!
fontos lenne:
az asusf1a75-v pro-n nem megy együtt a dvi-hdmi?
Ilyet rendeltem, de akkor visszaküldöm felbontatlanul!
Melyik alaplapot kérjem helyette? DisplayPort kell! (A8-3870K) -
Tomix24
addikt
válasz
FireKeeper #5559 üzenetére
Youtubeon rákeresel az A8 amd szóra, és elég sok játékot futtatnak is
-
MZperX75
addikt
válasz
DaeMonS #5556 üzenetére
NFS shift-et próbáltam A8-3820-al 1366x768 medium szűrés OFF 20-35Fps
2011 F1-et próbáltam 1600x900 high 4x szűrés 28-33Fps 2x szűréssel 33-40Fps.
CodMW2 multiplayer 12játékos 1600x900 Ultra 4x élsimítás 73-85Fps
Dirt2 1366x768/1600x900 High 2xélsimítás 25-35Fps(szépen stabilan viszi)
Spec Ops. (RPG) 1366x768High 2x élsimítás 35-40Fps.
Farcry2 1600x900 medium 4x élsimítás 28-40Fps szépen viszi.(DX10-DX11)
Nfs-eket annyira nem kedveli,de azért szépen fut.Crysist sem kedveli de azért el lehet lenni vele.
1-2 évnél régebbi gamesok nagyon pörögnek szépen mennek még 1080p-ben is.(persze Crysis wars,crysis-tól ezt ne várjuk)konfigurációm:
AMD Llano A8-3820(2.5Ghz)65W TDP 1.41V@1.25V GPU:HD6650D 2x2Giga DDR3-1600-ramokkal
HDD 3.5"500 Hitachi,monitor Benq24"1080p
250W-os FSP táppal. -
DaeMonS
tag
ehhez a konfighoz mit szoltok?
ASROCK A75M-ITX
AMD A8-38xx PH forrasbol a 65W miatt
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT
WD 2000GB 5400rpm 64MB SATA3 WD20EZRX
LG GH24NS90 Fekete OEM
COOLERMASTER RC-120A-KKN1 Elite 120 Advanced
BE QUIET! System Power 300W 80+
COOLERMASTER GeminII M4 RR-GMM4-16PK-R1
TP-LINK TL-WN725Nbar a tapegyseg hatasfokaval nem vagyok meg megbekelve, csak jobb lenne vami kevesebb Wattot fogyaszto
-
Silentfrog
veterán
válasz
FireKeeper #5534 üzenetére
Nem akarok cinikusnak hangzani de a Llano ára beállt pár hét alatt? 30 pár körült indult,felment az égig most,hgy jön a új egy év után lett megfizezhető árú. A 3850 kezdte 28 ezertől és fél évig 40 felett volt. Ne igy legyen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest