Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Konfigos

őstag

válasz arty #5882 üzenetére

#5876: Rendben,keress nyugodtan.

Itt nem az bclck tuning a gond,hanem hogy nem szereti a ramokat.Mint írtam alacsonyabb ramosztóval elmegy stabilan akár 124-et is a lap ami nekem több mint elég.A gond ott van hogy manuális rambeállitásnál instabil a rendszer,auton pedig nem stabil 2ghz körül,hiába gyári 2000mhz 9-9-9-24-es ram.

Hát én megnéztem most műszerrel mennyit eszik a gép.Így hogy alul van feszelve minden ami mozdítható benne és alapórajelen van a cpu és a gpu is luxmark alatt beéri a teljes gép konnektorból mérve 100-103 wattal(ebből ugye lejönne még a táp hatásfoka).Net,film közbe ez az érték 38watt(szintén lejön ebből a táp hatásfoka) szintén konnektorból mérve.Maga a vga része ebből a 100wattból elég kevés(15-20watt)a cpu pedig durván 60-65watt körül lehet,ha most ehhez hozzácsapok egy (6670-et amit reményeim szerint alulfeszelhetek) akkor terhelve az egész gép durván 150-160watt körül lesz (de reményeim szerint 150 alatt marad).

Ha megrángatom a gpu-t egy csekély teljesítmény növekedésért cserébe akkor a 100ból hirtelen 130-140watt lesz,tehát durván 20wattal fog kevesebbet enni mintha alulfeszelve hagynám és tennék mellé egy 6670et.Kérdem én,ha nem nézzük azt hogy mennyibe kerül többe miért érné meg nekem szigorúan fogyasztás/teljesítmény mutatót nézve tuningolnom a gpu-t.

Új hozzászólás Aktív témák