- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyomtató topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tompie
őstag
Igen azt hiszem Gigabyte lesz
de pl én nem látok olyan eget rengető nagy különbséget
ezek közt kivéve az árat
GIGABYTE GA-A75M-UD2H
GIGABYTE GA-A75-D3H
GIGABYTE GA-A75-UD4H
Prociban meg egyelőre AMD A6-3500-re gondoltam az A8 ehhez képest nekem már elég drága -
Skynet258
veterán
Jó neked.
Nekem kétnaponta ezt minimum eljátssza...
kzkz: köszi, megpróbálom ezeket, aztán hátha... bár a memó sebességét nem szívesen venném vissza, ezt eszi ugye a videó rész is, ott meg eléggé számít pont az 1333--->1600 közötti különbség. Nem azt mondom, hogy játék miatt, bár néha van az is, de pl. PS meg egyéb programok lehet nem tolerálnák, annyit nem ér. SSD van a gépben, szóval elvileg be is foghatnám, mert a boot 30 másodperc... de a sleep-ből feljövetel meg 4.
A nyomorult Brazos alapú HTPC-m nem szenved a sleep-pel, ez meg igen.echterion: jó ötlet, én is valami "kevés fesz" dologra tippelek egyébként.
-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
cpu táp része kicsit jobb az ud4h-n , a zajok onnan jöhetnek, mert a magasabb cpu szorzónál és cpu terhelésnél "hangosabb" a zaj.
Nem gondoltam, hogy ilyen probléma még előfordulhat, mert eddig mindig jó volt a külön hangkártya, még akkor is ha az alaplapi zajos volt... (ha tudom, akkor inkább a komolyabb táprészű lapot vettem volna) (egyébként azzal, hogy szerinted nem zajos az alaplapi hang, nem győztél meg, mert olyat én még nem hallottam... ebben a kérdésben csak magamnak hiszek, mert relatív, hogy kinek mi a hangos "zaj")
-
sintér_07
csendes tag
Mikor másodszor fordult elő 3,2Ghz-en ment. Első esetnél 3,0 , akkor még azt gondoltam, hogy valami zavar, ki-be dugtam a monitor kábelét.
Nem értek nagyon a tuninghoz, csak szorzót emeltem. (Gondoltam, ha már megvettem kihasználnám amit tud biztosan)
Hűtő egy scythe shuriken rev.b
-
r3dsnake
nagyúr
-
kzkz
őstag
mi az a BLCK?
nincs kép=bekapcsolom a gombbal v. egérrel, elindul minden venti, de a monitoron nem jelenik meg semmi. azt nem tudom bejön-e az asztal, és működik-e amúgy a windows, távolról nem próbáltam meg elérni. szóval így használhatatlan.
vennem kell majd még1 géped, de úgy látom nem FM1-es lesz az már, annak ellenére, hogy ebből lehetne a legerősebbet kihozni ugyanolyan áron. de az ilyenek felbosszantanak...
szerintem még nem frankók a driverek hozzá. asrock is RC2-nek jelöli az all-in-on driver-ét, ami nekem nem végleges verziónak tűnik
-
medek3
aktív tag
Én azt nagyon tudom, hogy nem vagyok képben, ezért kísérletezgetek. Ha tudnám mi mit eredményez a fejem se fájna. Szép nagy cikk tele mindenféle adattal csak nem tudok mit kezdeni vele. Tudsz mondani esetleg valami konkrétat, hogy hol hibáztam azzal többre mennék. Mindennek adtam egy kis feszkót, 1600Mhz-es rammot visszavettem 1333-ra. Késleltetést fixre vettem. AHCI-t átkapcsoltam IDE -re. USB3-at letiltottam.
Így 116 -al elindul. CPU-Z szerint is a magok 31xxMhz futnak és a bus sebesség 115,9. -
medek3
aktív tag
Eddig a 112 a mivel felfutott a windows7. CPU voltage meddig emelhetem? 1.5?
Fontos az AHCI? Mert csak IDE-ben indul.
2x4Gb Kingston HyperX blue 1600Mhz. Mire érdemes állítani, ha nem auto?Egyszerűen nem értem. Kerek számokat sehova nem enged beírni. Átírnám a rasto cas delay-t 9ről 10-re és nem engedi. Ugyan ez van a frekvenciánál is 110 re nem engedi.
-
medek3
aktív tag
asrock A75pro 4-M
-
El Kebir
őstag
"Sőt ezt is alátámasztja az, hogy 160-170MHz-es BCLK-t is el lehet érni, ami majd' 30-40 MHz-cel magasabb PCIe-t jelente..."
már hogyan lehetne az +30 +40MHz, ha osztó van, pl ha 3/4-es 133Mhz felett, vagy 3/5-ös 166MHz felett, ahogy régen is csinálták az "osztós" lapok a pci-vel (1/3-1/4-1/5)
-
kzkz
őstag
Az SSD se megoldás, mert a rendszer még elférne rá, de mellé mindenképp kellene SATA-s vinyó. Azt meg újraindításkor nem ismeri fel. Gyanítom az SSD-t se ismerné fel, mert az is a SATA porton ül.
De ezzel a lappal nem szenvedek tovább, ma visszaviszem, és megyek az ASUS-ért. Ez lesz az utolsó, a siker kétséges -
kzkz
őstag
Csak félig cummantottam be, mert láttam az OC jelölést a 2400-nál, de az sehol nem írták, hogy ha tudja a nagyobb megahertz-et a ramom, akkor ne fusson annyin is.
Ennyi erővel 9330Mhz (OC)-t is írhattak volna, ugyanis a bios-ban 500-ig lehet emelni az FSB-t! Ez nem vicc, az a max beállítás! -
kzkz
őstag
Igen D-Sub-on, de ha ez is számít, akkor kipróbálom DVI-on, mert az is van a monitoron. Sose gondoltam volna, hogy ez is számít. Köszi a tippet
Még amit kipróbálok, hogy az FSB-t 105-re teszem (ugye itt már nem indul), de a ramot visszább veszem 1866 alá. Ha így megy, akkor viszont a ram lesz a ludas.
-
Arthuro_Adam
őstag
-
atti_2010
nagyúr
Mert a Gigát 2 Km körzetbe kerülöm , és a Gigánál is vannak gondok, legalább az MSI rendesen frissíti a Biosait.
Pl echterion kollégának az van és mégis vannak problémai ahogy elnézem elég gazdagon, az MSI jó minőségű alkatrészeket használ oszt a Biost meg majd csak kijavítják, csak ezzel az új A8-3870 -el van gond. -
audi100td
nagyúr
elég sokkal (5670 szerepel összehasonlítási alapként, de a 6670 sem sokkal gyorsabb)
-
atti_2010
nagyúr
A 6850 sokkal izmosabb ezért duálban nem is megy vele, a 6670 a legnagyobb amivel duálban működik de azzal már szépen lehet játszani, azt hogy egy 6850 szintű kártyával duálban menjen elég nehéz megoldani mert az IGP visszafogna a nagyobb GPU-t, persze lehet hogy meg lehetne oldani.
-
whiteman0524
aktív tag
Igen már fent van. Használom is, csak gondoltam hogy esetleg valahogyan lehetne-e növelni a teljesítményt. Bár már így is elég jól fut, csak egy dolog idegesít a képfrissítése, ami elég gyenge. De sajnos grafikus drivert meg nem lehet pakolni mivel nem a fizikai gép hardvereit ismeri föl.
-
stratova
veterán
Biztosan terítéken volt egy-egy Blizzard játék is
Viszont tekintve a szervezőpárost a végeredmény nem meglepő, nyilván olyan téren mérték össze a CPU/APU párost ahol AMD van előnyben (nics ezzel baj mindenki ott hasonlítja össze a termékét, ahol igazán versenyképes). Játék alatt AMD eddig is szépen teljesített. Az i7-2700K elleni előny indoklása a tesztelők részéről, azért engem is érdekelne. -
balkoger
tag
Hát Én bios-ban átállítottam és az op-rendszerben is azt mutatja, hogy 800-on megy.
Azóta a venti is gyorsabban pörög, meg jobban melegszik is.
[KÉP]
Igaz külön tesztet nem csináltam, de Shift-nél az egyik pályán (tokyo) a sok "partneres" versenyen bizony élvezhetetlen volt a grafika, ez 800mhz nél már nem volt tapasztalható. -
-
-
echterion
nagyúr
Ja, csak vásárlás előtt ezt nem tudod megnézni...
Jut eszembe, a te lapodon megy egyszerre? Mert akkor váltanék egy olyanra. Vagy Vszek egy 6570-est, de azzal a lényegét ütném ki a platformnak: nincs diszkrét vga a gépben.Szutyok Llano, ennyit szopni ezzel. Lehet, eladom az egészet a sunyiba, és büntiből veszek intelt.
(#1401) edward2: Adatlap...
-
edward2
addikt
konkrétan el is találtad... TV és Monitor.
Úgy igazából ezt is letojnám. Ami már jobban felpaprikáz, hogy a display port- hdmi kábel 45+ euró, de ugye már van hdmi-hdmi kábelem (totál feleslegesen) akkor csak átalakítót vennék: ja az meg 25 euró. (egyáltalán ki a fene használ ilyen displayportot?)
Mondjuk azt meg aztán végképp senki a Földön nem gondolhatja komolyan, hogy 2012ben kezemmel vagyok hajlandó érinteni d-sub(!!!) kábelt! Amikor 6 éve kikukáztam mind. (alapból azt se értem mit keres az alaplapon de jóva legyen)
-
edward2
addikt
De ezt a tényt magát még le is fosom, de ezt miért is nem reklámozza minden teszt? Mindenhol ezt a fostos lapot használják és a legfontosabb funkció hiányzik????
Asusnak is írni fogok hogy elmehetnek sündörgős picsába a weboldalukkal. Meg mondjuk prohardver is módosíthatná a tesztjét amikor a nagy Llano tesztben vígan beírták erre a lapra, hogy bármit támogat, de csak 2 kijelzőig. (gondoltam én szuper lesz a HDMI + DVI kombó)
Hát büdös francot.
Aztán majd hétvégén amikor összerakom gépet akkor megerősítem ezt a tényt vagy cáfolom. Mindenesetre a manuálban van egy frankó táblázat ahol minden kombináció possible kivéve a HDMI + DVI.
-
echterion
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest