Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alvaro

    senior tag

    válasz zoltanz #47083 üzenetére

    Én kimaradtam a C64-ből, mert nekem Videoton TVC-m volt. Meg is van még, csak nem elérhető, évek óta be se kapcsoltam. C64 az csak úgy véletlen akad elő néha, már retró minőségben.

    Egyébként ami nekem PC retró, az röviden összefoglalható azzal, hogy amin ISA busz van. Attól még eljátszogatok újabbakkal is, olyannyira, hogy várakozik itt egy X58+Nehalem i7 meg egy Trinity A6 is kipróbálásra, de mindig jól esik visszatérni a jól bevált régiségekhez.

    A kedvenc időszakom nagyjából a 386-tól a Super 7-ig terjed, annak ellenére, hogy sokat mókoltam a K7S5A-s gépemet is annak idején. De abban már nem volt ISA, így a DOS-os hang (GUS, OPL) romantikája már kiveszett belőle. Na jó, nagyon-nagyon speciális esetnek ott a Live Module Player :)

    Sikerült egyébként Abit KT7A alapon Palomino + ISA rendszert is összerakni, igazi szörnyeteg az utolsó DOS-os dolgok kedvéért, de olyan mélyen nem hat meg az se, mint ahogy szerintem kéne. Akkor már inkább összedobok egy 486-ost. Nem tudom, miért, de ez van.

    Ja, meg ott van az a marhaság is, hogy a késő 90-es, kora 2000-es csupaszmag-őrület miatt nem nagyon merem a gyűjteményem darabjait piszkálni, főleg, ha tiptop sértetlen állapotúak. Pedig én még sose sarkaztam le K7-est hűtővel. Egy Katmait a'sszem igen, mert bénáskodtam vele, de tanultam az esetből, szóval tudatosan nem igazán tartom veszélyesnek a dolgot. És mégis nehezen veszem rá magam.

    Floppy: Rájöttem, hogy szeretem a hangját. A megbízhatósága az más kérdés, nekem személy szerint a tovább élt 3.5"-os lemezekkel csak a bajom volt/van. Szóval nálam 5.25" rulez.

    Elképesztő fejlődés? Nálam az '93 után következett be, mert akkor lett XT-m, és onnan igyekeztem csóró diákként utolérni a jelenkort :D De azért beleléptem a 286, 386, 486 (5x86), Socket 7 (K6, K6-2) korokba. Athlon XP, Core 2 duo már egy teljesen más éra. Utóbbi pedig rettenetesen sokáig, cca. 9 évig bírta nálam, de ha nem találok a szemétben Sandy i3-at, tán még ma is az lenne. Esetlen Llano, mert utóbb azt is leltem :DDD

    Igazi 8 bitbe lehet hogy kicsit vissza kéne folynom. TVC még megvan, havertól van egy C64+1541 is ugyanott, ki tudja. Egy kis Spectrumot is ki kéne próbálni, fogalmam sincs, megy-e... A kinézetét bírom, totál anakronisztikus kifejezéssel élve olyan smol. Hogy mire jó, azt megint nem tudom :))

Új hozzászólás Aktív témák