-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
czundermák #116581 üzenetére
no sztem ez a megjelenési dátum ez egy totálisan irreleváns információ, semmi jelentősége - ezzel szemben pont a felsorolt paraméterekkel lehet pontosan elhelyezni a térben hogy a BX-ek között az adott lap egy korai e (tud e coppermine-t?), tuning szempontból pedig full impotens, korai jumperes, korai szoftveres elnagyolt lépcsőkben állít (mint egy BH6), picit többmindent tud már (mint a BX6 2.0), vagy késői stepless (mint egy BE6-II rev2), illetve ehhez jön hozzá még a PCI osztó kérdése is mert hiába stepless valami, ha csak 3-al tud osztani, akkor erősen szűkíti a használhatóság körét...
a P2B-F-et abszolút nem említeném egy lapon a BX6 2.0-al, révén hogy még szoftveres FSB állításra sem képes, ráadásul itt van mellettem egy P2B-F 1.04, rajta egy HIP6019CB VRM IC - most nem vagyok benne biztos hogy pontosan ennek a datasheet-jét találtam meg, de ha minden igaz akkor még 1.8V alatt se tud, tehát coppermine-hoz sem igazán javasolt, bár azért működhet...
szóval hiába vonsz párhuzamot a megjelenési dátumok között, kifejezetten félrevezető következtetést vohatsz csak le belőle... ám ha hozzá nézed a fenti paramétereket, akkor kijöhet hogy ezekszerint az Abit akkor nem kicsit előbbre járt a fejlesztésben, a P2B-F max a füstjét szívhatta a kanyarban
ettől még nem tekinteném őket P3 korszakba illő lapoknak.
ezt sem igazán tudom értelmezni... mi az amiben a BX6 2.0 visszafogna egy Katmai-t vagy egy 100-as coppermine-t? igazából még a 133-ast rézbányákat se fogja vissza, amennyiben stabilan összeáll a konfig, de ez már persze tuning, tehát ingoványosabb talaj
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DOOM - The Dark Ages
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest