Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- ZIDOO médialejátszók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FST200
tag
windows élmény indexre 7,8 -> AMD FX 8350 jó?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
szivacs1987 #63396 üzenetére
Nem ajánlják, de azért elvan, 8 maggal ezek a hőfokok, főként 8xxx szériával simán megvannak.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
thwHUNter222 #63390 üzenetére
1.2V (3500MHz)-hez szerintem elégnek kell lennie a gyári hűtőnek is, még elviselhető hangon a mostani "itt a világvége" hanghoz képest. Jobban úgy sem bírnád húzni a procit (több feszt adni), mert az alaplap nagyon kevés hozzá.
Ha mindenképpen akarsz új hűtőt, akkor olyat nézz, amit top-flow(az alaplap/proci fele fújja a levegőt), így az is segít hűteni valamennyire a vrm-eket.Ez az én véleményem(igaz nincs ilyen lapom, csak ami eddig olvasgattam itt abból gondolom)
De hogy ki tudjuk zárni, hogy biztos jó értéket gondolsz melegnek(a név gyakran becsapós) kellene egy hwinfo64 kép, ami mutatja a hőfokokat, amikor melegnek gondolod. És azt is leírhatnád, hogy éppen mit csinált a gép amikor túl meleg lett.
(#63395) Tigerteam
Az AMD 60-62fok kupakhőig ( talán 70fok maghőig) ígéri a hibamentes számítást.
Huzamosabban itt a kupakot 63-65fok fölött nem ajánlják (maghő ugye kalkulált érték, így arra nem mindig lehet adni).
1-1 tesz idejére láttam itt már 75+fokos kupakot is. -
Valkűr
addikt
Mekkoa az a hő amit huzamosan elbir egy amd proci?
-
arnoldito
senior tag
válasz
Omli85 #63393 üzenetére
Áramlás van, most töltöttem fel, szépen mozog a víz a tartályba, gondolom akkor jó az áramlás.? Levegőt próbáltam kiszedni minél jobban, szokásos oldalra, orra való forgatással próbáltam kiszedni minden levegőt. A felfogatást ahogy néztem nem lehet elrontani, a rajz alapján csináltam minden a helyén, jó paszentosan rajta van, éppen csak borsónyi paszta nehogy túl vastag legyen. Radi hő terhelés esetén 32fok a víz is kb annyi, ha nem terhelem akkor leesik 25fokra.
-
-
arnoldito
senior tag
válasz
thwHUNter222 #63390 üzenetére
Vetinek Akasa Apache Black, most kapom Karácsonyra asszonytól és nagyon komoly, kipróbáltam mielőtt elrakta...
-
thwHUNter222
csendes tag
Úgy látszik a gépnek "melege van".
FX-6300 hűtés javaslatok? Jó fajta ventilátor? -
arnoldito
senior tag
Hy All!
Írtam, hogy jelentkezem, ha sikerül lecserélnem a régi blokkomat, amivel melegedési problémám volt. Végül vettem egy EK- Supremacy EVO blokkot, összeraktam, és itt egy teszt, ugyan azon beállításokkal amivel előtte próbáltam. Most azt tapasztaltam, hogy még mindig a deszka hátuljára kell lógatni egy ventit mert a VRM-k izzanak, igaz nem 100fok, de akkor is, ez normális? Amúgy 1.425V kap...
-
Lui76
őstag
válasz
Kroni1 #63379 üzenetére
Én meg küzdök a 4500-on 1,47-el .
Hőmérséklet gondom nincs, ami szinte fura is,mert egy bent keringetős régi hűtőm van , igaz nem pici.
Bigtyp14pro
Játék közben 50 fok fölé nem ment. -
Tomko78
őstag
válasz
Picturemaker #63381 üzenetére
Nekem a 4.2 Ghz kell a 1.3 V , 4 Ghz 1.285V illetve 4.5 Ghz 1.38 V használtam
-
Omli85
őstag
Kroni1, szivacs1987, Picturemaker köszönöm az infót
mint írtam nem ismerem a lelki világát a 6300-as szériának, ma is tanultam valami újat, már teljesen hozzá szoktam a mindennapos 1.5V-hez ezért keveselltem az 1.2V-t
-
ViZion
félisten
válasz
thwHUNter222 #63375 üzenetére
Jah, ez lenne. Karácsonyi fennforgás van
Leírták a többiek már: a lényeg, h a proci feszt próbáld lejjebb venni.
Tesztelni kell, hogy 1,2-1,35 V között mit bír még frekiben és azt mennyire tudod hűteni. -
szivacs1987
aktív tag
válasz
Omli85 #63378 üzenetére
Nálam így van belőve a proci ps-checkkel
A Volt az IBT alatt mért hwinfo64-el.
p0 4500 1,416V
p1 4200 1,332V (ide elég az 1.3V is, de feszt nem akarok pscheckkel állítani és 4300-hoz meg kevés a fesz)
p2 4000 1,248V
p3 3700 1,164V
p4 3300 1,044VÉn azt gondolom, hogy 3500MHz-hez elégnek kell lennie az 1,2V-nak(gyárilag az enyém ennyit kapna)
-
Kroni1
veterán
válasz
Omli85 #63378 üzenetére
Nekem 4GHz-en ment 1.2V-on az FX6300-asom full stabilan. Többet nem nagyon tudtam adni neki, gyenge hűtő miatt..
Taifa Díaz: Ja persze, tudom hogy ez nem számit tuningnak, csak azt hittem azt mondjátok, hogy a Dirt játékok alapvetően rosszak és tuning nélkül is kifagynak, de akkor félreolvastam.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Aha ilyesmire gondolt.
kezdésnek:
3. kép a lényeg
cpu overclocking: manual
cpu ratio: 17,5 (3500MHz)
amd turbo core: disable
cpu over voltage: 1.2V cpu voltaget beállítani
Load line calibration: kb. 15-20%Kezdésnek szerintem ennyi elég.
-
paleinho
senior tag
válasz
AMD turbo core : disabled
cpu over voltage: ha lehet negatív értéket állítani, akkor vedd lejjebb hogy a cpu core voltage 1.2v körül legyen, ha nem lehet akkor disabled csak a biztonság kedvéért.
cpu Q-fan mode: highaztán a többit majd Ormányos megmondja.
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Esetleg ha valakit érdekelne egy Asus Sabertooth 990FX Rev1 alaplap, az kérem keressen meg.
Dobozával, tartozékokkal.
Van egy a polcomon és csak porosodik.
Apróra is felraktam, de hátha valaki nem néziHa valakit zavar ez a hozzászólás, akkor kérem a moderátort törölje!
Köszönöm! -
ViZion
félisten
válasz
thwHUNter222 #63370 üzenetére
Bios beállításokról képet rakj ide, valami szerényebb tuningot kell adni, meg kell jó cooler is (összefoglaló)
-
SHO(KER
csendes tag
válasz
thwHUNter222 #63370 üzenetére
Mindenképp egy jobb hűtésben gondolkodj.
-
thwHUNter222
csendes tag
Üdv!
Megvizsgáltam és a processzor teljesítmény esés 70C-foknál következik be.
Érdemes lenne-e jobb hűtést venni? Vagy más megoldás? -
Kroni1
veterán
válasz
Taifa Díaz #63368 üzenetére
AMD procival (Phenom2 később FX-ek) és HD7850-essel elég sokat játszottam az összes Dirt-el az első résztől kezdve, de nem emléxem hogy valaha lefagyott volna bármelyik.. Igaz nem volt tuningolva sose a procim nagyon, 3.6-4GHzen járattam őket ált és ott is szépen elfutottak.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #63364 üzenetére
Az lehet, hogy a Codemasters ilyen. Az viszont biztos, hogy ha a gép fagy vagy kékhalálozik, akkor nem stabil.
-
Taifa Díaz
őstag
A Codemasters játékok már csak ilyenek. Mindent kiteszteltél, nyugodtan elvagy, aztán felrakod a DiRT2/3-mat, vagy F1 201x-et, és jönnek is az anomáliák. Az első Codemasters game, ami nem vitte el a stabilnak hitt tuningomat, az épp a mostani Rally. Legutóbb a DiRT3 olyannal szopatott, hogy memória Command Rate. Állíthattam bármit, amíg az 1T-n volt, nem akarta az igazat.
-
Lui76
őstag
válasz
ViZion #63355 üzenetére
Szia !
Cseréltem VGA-t és most a procit feljebb vettem , amig minden 3Dmark meg ilyenekkel meg méregetem.
fix 4100MHz-en ment éven át.
4500MHz
Ezen az értéken minden teszt lefutott, meg mwo-ztam vagy 3 órán át szombaton.
Fiam nekiáll játszani sima dirt rally , azt mondja minden fekete lett, gép újra indult.
Másodikra kékhalál.
Mire én felérek géphez és épp fut a rendszer, dobok egy újraindítást - és indítás közben gép leáll (full lekapcs magától) .Visszaveszem a szorzót 4100-ig meg a feszeket visszább , gép indít 2 óra folyamatos hibátlan működés ?!vmi ötlet?
ui. DA500M ilyen tápom van
a 12V 38 A csak elég a rendszernek. Kb fél éves táp. -
laceb
tag
Köszönöm!
Akkor ezeket átgondolom!
fHD nem kell,1600x900 a monitorom,de nem is kell nagyobb -
-
krivics
csendes tag
válasz
thwHUNter222 #63349 üzenetére
Fújni szokás, de a ventillátort lefogva, az ne pörögjön a szélben...Porszívó fújó oldala, résszívó toldattal pl.
-
Kroni1
veterán
Én a 6300 helyett ha olcsón tudsz szerezni akkor inkább egy 8320E-t szereznék be.. Az is 95W, nem sokkal drágább, és sokaknak javult a minimum fps játékok alatt 63xx-ról váltva. Persze ezt nem lehet nagyon tuningolni gyenge lapban, de egy fix 3.5-ön jobb mint a 6300-as.
Más: Úgy néz ki kiderült mi volt a gond a HWInfo-val, az alaplap Sata drivere (amit az asus oldaláról szedtem win 10-hez való driverek oldalon) ha fel van telepítve akkor fagy a program, ha nincs akkor megy tökéletesen! Más nem tudom találkozott-e ilyennel.. ?
-
thwHUNter222
csendes tag
válasz
thwHUNter222 #63347 üzenetére
Esetleg tisztítás ötlet, tanács, módszer?
-
thwHUNter222
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat, honlap a porosodást ki is iktatom. Illetve hőfokot nézek.
Egyébként vidkártyám GT640 (nem egy erőbajnok de amire használom megfelel jelen pillanatban). -
krivics
csendes tag
válasz
thwHUNter222 #63335 üzenetére
Néznék egy hőfokot Aidával, grafikonon. De ha a proci közben 30%-on megy, akkor inkább a videokártya zajong. Porosodás mondjuk.
A vrm melegedése - tudtommal - nem befolyásolja a ventillátorok fordulatszámát. -
krivics
csendes tag
-
ViZion
félisten
válasz
thwHUNter222 #63337 üzenetére
Nem CPU, hanem VRM túlmelegedés lesz ott az ok. Kellene több infó, hogy mik a jelenlegi fesz és freki beállítások.
-
Omli85
őstag
válasz
Kroni1 #63340 üzenetére
Amennyiben biosban nincs kikapcsolva a CPU Thermal Throttle (asrock esetén így szerepel a biosban) akkor 62 fokos kupaknál bedroppol 1.4GHz-re. Amennyiben ki van kapcsolva az opció akkor nem fog ezen a hőmérsékleten bedroppolni, viszont akkor nem árt figyelni meddig megy el a kupak hőmérséklet nehogy baj legyen.
Ha úgy droppol be, hogy nem éri el ezt az értéket, vagy ki van kapcsolva ez az opció akkor valószínű a vrm túlmelegedés miatt vesz vissza a lap. -
Omli85
őstag
válasz
Throttling gyanús a helyzet, cpu hőmérséklet mennyi ilyenkor ?
Érdemes lenne ránézni mert sanszos, hogy túlmelegedés miatt visszaveszi az órajelet.
Lehet még alaplapi vrm túlmelegedés is mivel ahogy látom nincs hűtve a lapon a vrm, lehet nemártana megtámogatni valahogy egy oda irányított ventivel.
Milyen hűtést használsz ? Húzva van e a proci ? -
CMST2015
tag
válasz
Adatlapodon nem szerepel hogy milyen hardverek vannak igy nehéz segiteni . Milyen alaplapba használod ?
-
thwHUNter222
csendes tag
Üdv!
Segítséget kérnék, általában játékok közben, most példának LoL-ben 75fps (korlátozott) el megy a játék, ám idő közönként (1-2 percenként) a gép érezhetően hangosabb lesz hűtésileg, és a processzor csak 30% ig lesz terhelve viszont bármennyi fps em volt az ilyenkor megfeleződik, ez kb 10 másodpercig tart majd vissza áll 75 re.Nagyon zavaró és nem birok rájönni a problémára (a gép régebben nem így viselkedett, mindig stabill volt).
Összes játéknál előfordul hiába csak 15% -ra terhel procit egyszercsak felugrik 30 ra az fps meg feleződik (ha alacsony ha magas a beállítás a játékban).
Remélem valaki tud segíteni. (AMD FX-6300) -
lovas001
aktív tag
válasz
Picturemaker #63317 üzenetére
Igen az amd által megadott érték valóban ennyi , de a nem üzemszerü működés feltételes módban írja, ugyan ugy ahogy az fx-ek esetében is. Ettől még nem feltétlen megy tönkre/ hibázik, fx-et is láttam épp nem rég itt 90 fok körül szaladgálni, sőt nekem is volt 82 fok teszt során és köszöni mai napig vígan szaladgál, pedig 62 a megadott gyári hőmérséklet . Ez a hő tartomány a gyár által meghatározott és garantáltan hibamentes. ettsől még nem feltétlen fog meghibásodni vagy tönkremenni. no offense
-
-
laceb
tag
Sziasztok!
FX8320 procit szeretnék venni!Viszont most vettem észre, hogy az alaplapom cpu support listáján csak a 95wattos szerepel.Vehetek szerintetek 125wattost?Az alaplap topikjában nem foglaltak állást,csak annyit írtak,hogy régebben szerepelt a támogatott listán a 125w most viszont már nem.Valami jobb hűtőt vennem kéne gondolom..
Asrock 970 Extreme3
FSP Raider 550W -
mackosajt
addikt
Elbucsuztam a régi lapomtol.
Pár nap múlva remélem az új tulajdonosa örömmel fogja használni sokáig. Ide is invitaltam.Remélem osszejon neki a minimális stabil 4 GHz, amit szeretne.(simán mennie kell)
-
ViZion
félisten
válasz
slidercod4 #63327 üzenetére
Szia!
Mivel gyárilag szarul vannak beállítva az FX-ek (sok a fesz, melegszik és alacsony a freki), így legalább alap szinten meg kell "tanulnod" tuningolni, ez maximum egy szombat délelőttnyi idő, teszteléssel együtt. Alaplap nem a legjobb ehhez, akkor már illene tápot is cserélni... ha egyszerre nem megy, akkor meg ez van, ha van rá bios és működik a proci, akkor csak azt cseréld most. -
slidercod4
csendes tag
Sziasztok! Tanácsotokra/véleményetekre lennék kíváncsi. Egy felől szeretném lecserélni a Phenom II-esem végre egy FX-re, mégpedig vagy a 8320-ra. Kérdésem, hogy mennyire ajánljátok a processzort? (Sajnos csak ebben az ár kategóriában van lehetőségem vásárolni, így i7 stb ki van csukva), valamint, hogy érdemesebb a 8320e-t venni a sima 8320 helyett? (Nem vagyok az a tuning mester szóval nem igen szeretném a processzort felfelé húzkodni.) Van a mostani procimon is egy CoolerMaster Hyper TX2 hűtő, amit át kívánnék szerelni a 8320-ra is, hogy a melegedéssel ne legyen gond,viszont kérdés még, hogy a HKC V-POWER 650W-s táp (igen tudom milyen minőségű táp...
) elég e neki, miközbe egy R9 280-as VGA van a gépben? Illetve sajnos nem tudom, hogy alaplapot kell e cserélnem? Most egy Gigabyte GA-MA770T-UD3-asom van. Köszönöm előre a válaszaitokat!
-
Omli85
őstag
Tegnap este neki álltam kicsit kísérletezgetni de javítani nem tudtam a 4.8 1.5v-n :/.
Próbáltam fsb+szorzó kombóval is meg csak szorzó emeléssel is de csökkenteni nem tudtam a feszt úgy, hogy IBT alatt is stabil maradjon.
Hűtéssel bírnám mert IBT alatt a max 65 fok volt kupakon de nem tudom mennyire lenne egészséges 1.5v fölé menni 0-24-es használatban úgy, hogy azért naponta jó pár órát h.264-et éget a gép az meg azért elég szépen megterheli a kockát.. A vrm szenzor szerint szintén 60-65 fok környékére kúszik fel bár ez nem tudom mennyire reális adat mert gondolom a szenzor a lapon van valahol a vrm közelében.
Azt sem tudom egyáltalán megéri a többlet feszt az esetleges 5Ghz nem tudom hozna e annyi javulást, hogy megérje feszegetni a dolgokat.
-
válasz
Picturemaker #63317 üzenetére
Igen 😊 én a phenom 2 x6 1100T nek 1.48 adtam 3.7 ghz n az fx 8350 es is 4.7 en bekérte az 1.48 at. Ugyebár deszkák külömbőztek egymástol.
-
válasz
Kroni1 #63282 üzenetére
Gondolom nem sok pasztát tetél a cpura . Pasztázd úra vékonyan és fogasd rá a hütést de elötte egyik ujadat nyomd bele ha nem látszik az új lenyomatod akkor minden tuti. A másik variáció hogy vagy a proci kupakod pupos vagy a hűtés homoru de lehet pont forditva. Mivel mind a 2 fém és azért kell a paszta hogy a mikroszkopikus réseket feltöltse.
-
Out
addikt
Az normális, hogy a processzor sebesség ugrál 1400 - 2500 - 3000 - 4400 Mhz-ek között?
-
lovas001
aktív tag
válasz
Picturemaker #63303 üzenetére
Ezt én cáfolom stock hűtővel 4,2-n simán 77 fok volt a 965 be-m
-
mackosajt
addikt
Nem azt mondom, hogy egy-egy bencs esetén nem vagyok picit lazább, de 24/7-re beállítások esetén ennyi fér bele.
Mióta a Saber van, és eleresztettem a magasban egy IBT-t, majd a "maghő" benyalta a közel 90-et, miközben a kupak 72-75-nél állt, a deszka védelme közbeszólt.
No azóta úgy próbáltam belőni, hogy a magok se kússzanak magasra. -
Bossp
addikt
válasz
mackosajt #63300 üzenetére
Szerintem ezekkel a hőfkokkal itt az FX topicban nagyon kényesen bántok. Nem volt az olyan rég hogy a 80-90 C reggeli volt a prociknak persze nem 24 / 7 ben. Stressz tesztelni a 80-85 még simán jó. És az sem baj ha néha néha egy jól befűtött szobában játék közben megcsapja 70-et..
A Phenom II-esem default beallitasoknal 90 C-nél kapcsolt le.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Warhammer 40.000
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- iPhone topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest