Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Methionyl
senior tag
válasz norbi642 #63496 üzenetére
Már egyszer leírták
Minimum: Gigabyte GA-970A-UD3P, ASUS M5A97 EVO R2.0High-end tuninghoz (ehhez olyan kocka is kell):
ASUS M5A99FX PRO R2.0
ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0
GIGABYTE GA-990FXA-UD3They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
ViZion
félisten
-
norbi642
tag
válasz Gabrikovics #63491 üzenetére
A 6300 is 4.4 en megy most ezen a lapon...
-
norbi642
tag
Es a 83..as hoz jo a lapom?
-
Gabrikovics
aktív tag
Az FX-9590-ben az a szép hogy válogatott procik tehát 1,448v-on tudják az 5 GHz-et ha vesz egy mezei 8xxx-et lehet hogy belenyúl egy antituningos darabba pl az enyém 1,5v-on még elmegy 4,8 GHz-en de nem stabil és már zizeg az alaplapom ami a Thuban X6 1100t alatt 1,55v is leadta 4 GHz-en !
Tehát ha jó áron ( a kékekhez átáló pénzes csávótol megvásárolva ) hozzájut valaki csapjon le rá spórolhat pár tízezret ! Amit rákölthet a hűtőre !
[ Szerkesztve ]
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
ViZion
félisten
válasz Omli85 #63487 üzenetére
Használtban nincs nagy difi, ha van aprón, érdemes lehet azt venni szerintem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Omli85
őstag
FX9590-hez kell a 220W-t tudó deszka különben gondok lesznek plusz az én személyes véleményem az, hogy baromira lehúzás és totál nem éri meg a felárat.
4.7-et kb bármelyik FX-8xxx kocka tudja ha mindenképp most akarsz procit venni akkor szerintem újíts egy 8320-at vagy egy 8320E-t és azt OC-zd meg. Ár teljesítmény arányban sokkal jobban jársz mint a 9590-el.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
ViZion
félisten
válasz norbi642 #63484 üzenetére
Adatlapot töltsd ki. Alaplap kevés lehet, a támogatási listában nem láttam FX-9xxx procikat. De akinek ilyen lapja van, majd megmondja.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz norbi642 #63481 üzenetére
Jó proci. Ha van jó lapod, akkor 4,7 GHz a breelépő vele, akár 5+ GHz is mehet 24/7-ben, ha tudod hűteni.
Procitól is függ, h amennyi feszt kér... 6 hőcsöves hűtő, szép nagy, bár nem kéttornyos, de jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
norbi642
tag
Sziasztok egy 9590 es procirol mi a velemenyetek?6300 at valtanek erre!
-
Shaza
senior tag
Köszi a gyors válaszokat!
-
ViZion
félisten
Procit nem tudsz frissíteni, max veszel egy újat.
Alaplap drivereire, biosra érdemes ránézni, hátha van érdekes javítás, de ált. ami műxik azt nem piszkáljuk. Leginkább VGA drivereket kell figyelni. Erre progi felesleges. Alaplap cserénél is telepíteni kell a drivereket hozzá. Régiét ha zavar, akkor törlöd. Bios frissítés az első új lapnál, mert sokszor nagyon régi van rajta.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Shaza
senior tag
Sziasztok!
1.A procikat és az alaplapokat lehet,kell vagy érdemes frissíteni?(ha lehet egyáltalán)
Jönnek ki rájuk driverek?
2.Érdemes letölteni egy olyan programot, ami automatikusan leszedi a legújabb drivereket a hardverekhez?
Ilyen ugye alapból van a win10-en azt jobb kikapcsolni vagy legyen auto-n?
3.Esetleg ha alaplap és proci csere történik akkor annak mi a menete?(itt most nem a kábelek ki és bedugására gondolok hanem pl az új alaplap chipsetét felteszem a régiét letörlöm aztán bios frissítés vagy mi hogy megy ez a folyamat?)Köszönöm!
-
belaazallat
addikt
Majd raknál ki bios képeket, mit hogyan állítottál be? Akár jöhet privátba is.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
lsc
nagyúr
Megjött az FX 8350, egyelőre ismerkedünk. Alapfeszen már megy 4200-on, meglátom majd később mire lesz képes.
Az élet kegyetlen .
-
Jakuskacsa
senior tag
Én most rászántam magam és vettem egy 8370 et, az antituningos 8320 helyett... semmit nem tudni róla a gazdája nem piszkálta a legnagyobb tuning annyi volt nála, hogy mindent alapon hagyta, és felrakta 4,4ghz-re és ennyi... remélem többet tudok belőle kifacsarni mint a 8320 4,4ghz-s eredmény...
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
lsc
nagyúr
Úgy néz ki bekerül a gépembe egy 8350, kiváncsi leszek mi derül ki. a lapom gyenge vagy az eddigi 6300?
Az élet kegyetlen .
-
-
frescho
addikt
válasz Joe-Soft #63460 üzenetére
Nem tudom mennyire ertesz hozza, nem feltetelezem, hogy epitettel, mereteztel kapcsolo uzemu tapegyseget, ezert megprobalom erthetoen elmagyarazni:
Az alaplapokon es videokartyakon ferrit magos tekercseket hasznalnak. A tekercsre PWM jelet adnak. (Impulzus, aminek a kitoltesi tenyezoje = szelessege valtozik.) Ennek van egyenaramu resze is. Az aram a magban magneses mezot hoz letre, majd ez a mezo osszeomlik, aztan ismet es igy tovabb... A tekercsben levo vezetekre es a magra is minden alkalommal ero hat. (vezetekre hato Lorentz ero) Az ero az arammal aranyos, ezert jon elo akkor, amikor terhelve van a gep es hallgat el, ha nincs. Ha az ero (atfolyao aram) eleg nagy, akkor hallhatoan "bug, futyul, sipol" a tekercs, mert a vasmag vagy a maga a tekercs kepes mozogni. Itt olyan kis meretrol van szo, hogy nem okoz gondot, de hallhato. Ennek tobb oka is lehet:
- tekercs nem megfelelo impregnalasa
- vasmag nem eleg merev (A ferrit mag csak porkohaszati uton keszul, ha tobb
- magnetostrikcio (meretvaltozas magneses ter hatasara)
- tekercs nem megfelelo rogziteseA mozgas szinte minden esetben olyan kicsi, hogy nem dorzsoli le a szigetelest. Regi CRT TV-k jol hallhatoan sipoltak evekig az elteritesi frekvencian. Gyakorlatilag ugyanugy mukodik az egesz, mint a hangszoroknal, csak ott szandekosan az egesz tekercs mozdul el a magneses terben akar tobb mm-ert is. A bevezeteseknel ott sem kopik/szakad el semmi.
De ha nekem nem hiszel: [link]
https://frescho.hu
-
Omli85
őstag
válasz Habugi #63466 üzenetére
Win 10 alatt nálam 766 volt a plafon 4.8-on ha adtam még plusz feszt akkor sem változott az érték. 4.9-en meg nem tudom belőni IBT stabilra de több feszt meg már nincs szívem adni neki így is 1.5V felett járok 0-24-es használatban ... feladtam kész vége ennyit tud el kell fogadnom
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Habugi
addikt
válasz ViZion #63465 üzenetére
Nem fogom linkelni mert már csak a 4magos meggymagköpővel készült eredményen (az 24/7-es FX-et még mindig nem sikerült befognom és amilyen a proci ez sajnos így is fog maradni.. ) látszik listában de nálam 4.7-en ment a 8320 760pontot CB R15-ben, kvázi a tiéd még
kegyelemértfeszért kiállt. 790-800pont között kéne mennie/lenne reális.Szerk.:
Kiműtöttem..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz Steven #63462 üzenetére
Egyik ismerős hozta anno a laptopot, hogy szkájpon nincs hang és kép... WTF? Meglestem, tényleg. Linux alatt minden frankó volt. Akkor nézzük a win-t, takarítással kezdtem, a rengeteg optimalizáló progit, vagy 3 AV-t leszedtem, meg a szokásos hirdető-kereső szarokat. Valami isteni szikra hatására ránéztem a szkájpra és bamm, működött... Mégcsak újra sem telepítettem. Elméletben ugye semmi közük hozzá, de valami mégis összeakadt vele. nem akarom tudni, h mi, bódottá, kész.
Tibi: köszi a linkeket!
-
Omli85
őstag
válasz Steven #63462 üzenetére
Nálam is eredeti a win a telepítés nem macerás meg a gamek újrapakolása se, ellenben vannak egyéb dolgok amikkel elszórakozok órákat mire minden oké ahhoz meg nincs kedvem főleg, hogy az ünnepek előtt annyi gépet szereltem meg telepítettem összefelé, hogy per pill a hátam közepére se kívánom
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Steven
addikt
válasz Omli85 #63459 üzenetére
hát nekem gyári win van szvl még aktiválni sem kell . Volt vagy 10 perc az install amíg pendrivról felrakta ... ráadásul lehúzott minden drivert... Alapból c : re semmit nem mentek .
Igazából csak el kellett indítani az origint , steamet , blizzard apot és kész volt a gép....
Most azt csinálom hogy egyesével rakok újabb drivereket fel és mindig tesztelem , hogy akad e a hang vagy nem...Eddig vga-t meg a hangot raktam legújabbat a többi a gyári ms amit leszedett magának... (nélkülük nem ment a sw bf )
Eddig fasza, nem akad semmi és szomorú de tényleg lőőővésem nincs mi a faszom baja volt...
[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Joe-Soft
tag
válasz frescho #63454 üzenetére
Ezt ugye nem mondod most komolyan... te dobtad fel az én napom ezzel a pár sorral...
Csak gondold végig mit mondtál/írtál...
"valtakozo magneses mezo berezgeti a tekercs vezetekeit"
Ha ez így lenne a valóságban, akkor nagyon komoly bajok lennének. (nem mellesleg nem lazán csévélik fel a meneteket a ferritre).
Ugyanis a vezetékek a tekercsen speciálisan impregnálva vannak. ha ezek a vezetékek rezegnének/mozognának, akkor a rajtuk lévő szigetelést ledörzsölnék egymásról!
Ami ugye tudjuk, hogy zárlathoz vezetne!!!
A másik példa is amit írtál butaság.
"Regebbi lemezelt vasas transzformatoroknal maga a vas is be tudott rezonalni."
Itt is, csak azért rezgett be a transzformátor, mert légrés volt a vas lamellák között...Szép mapot
-
Omli85
őstag
válasz Steven #63458 üzenetére
Nálam azóta is előfordul párszor, de nem jöttem rá én sem újrahúzni nem fogom már az idén a gépet az tuti fix és van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem a proci okozza hanem valami más lesz itt a háttérben :/ tuti valami szoftveres kreha...
[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
pár napja írtam, h akad a hang a gépen és nem jöttem rá mi a baja , tegnap újra raktam a win 10 et a hiba megszűnt.... viszont még mindig nem tudom miért csinálta
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
ViZion
félisten
válasz Joe-Soft #63448 üzenetére
Szerintem így kb. akkor korrekt, hiszen kb. azonos órajelen kb. azonos az eredményünk. A 9370/9590 nem több, mint a 8350, csak más feszt engedtek neki.
Itt a listán az i7-esek között van, gyakorlatilag egy jobb i3 árában, így nekem biztosan megfelel a Zen-ig...
Omli85 & jakusj:
Nekem is 390 lenne az ideális... 380X árában
Amennyire én látom -igaz nem sok játékkal játszom- ahol nV szponzorált játék van, ott gondoskodnak arról, h AMD VGA-val szarul fusson. Procit ezek sem terhelik különösebben, legalábbis még nem vettem észre, h megközelítené a határait a proci játék alatt. Talán egy 390-el már ott lenne. Driverben én is 60 fps-t állítottam be, az megfelel."És azért elég szép görbetükör a piacnak, hogy egy 3+ éves elvileg gyenge technika rá tud cáfolni, hogy nem feltétlen vele van a baj..."
...ehhez még vegyük hozzá, h PC-n a normális játékhoz kell min. 150k gép, amin a 100k Ft-os konzolok portolt játékai szarul futnak... Kicsit még felbasszák az agyamat a fos játékokkal és VGA helyett viccboxot veszek, win10 helyett meg marad a Fedora...[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Omli85 #63455 üzenetére
Nálam 970 gamingot hajt egy 8 hengeres, és köszöni, mindkettő elvan egymással. Játszható, élhető +60 fps eim vannak minden általam játszott játékban. Én sem érzem, hogy most szegényebb lennék mert nincs gyintelem, ha lenne egy i5/i7 em elég zsebbenyúlós lenne az összeg, amivel max 10-20 fps-t nyernék. Ami meg fölösleges egy amúgy is 60 hz-n frissítő TV-hez... na de ez már ilyen. Egy 9370-9590re azért még fáj a fogam, de nem sok eladó van fönt, ha van is, azokat pikk-pakk elviszik...
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Omli85
őstag
válasz ViZion #63440 üzenetére
Én is 390-et hajtok köszöni szépen jól megvan és amihez nem elég a 390 és a 4.8-ra húzott FX ott a játék a szar nem a hardver kevés és az ilyen stuffokkal szimplán nem is foglalkozom mert minek...
(#63441) rovtiv3 :
"Az FX egy szálon gyenge. Ráadásul manapság multithread-ben is, mert eljárt felette az idő. Az viszont tény, hogy mind a mai napig ár-érték arányban, hozzáértő kezekben verhetetlen, és pontosan ezért nem kéne erényt kovácsolni abból, hogy a full kategóriás VGA-khoz kevés."
Nem értek ezzel egyet mert jelenleg az a helyzet, hogy ami még esetlegesen használ is több szálat ott is van valami turpisság és baromira optimalizálatlan. Egy dolog, hogy adott esetben használat terén %-os értékben mit mutat a monitorozó program és ténylegesen az mögött milyen munka van. Igaz ez CPU-ra GPU-ra.
Lassan elcsépelt szöveg lesz de jobb példa egyelőre nincs : StarWars Battlefront
Úgy izzad alatta az FX mint eddig játék alatt soha, ergo ki van használva rendesen és dolgozik is rendesen a GPU detto. Mivel vizezve van a rendszer azért észreveszem ha valami miatt kiugróan jobban kezd el fűteni a rendszer és más játéknál nem tapasztaltam hasonlót.
És a lényeg az eredmény, 1080p minden maxon röhögve 70-80 fps zártabb tereken befut 100 fölé is, egy 980+i74790 kombó sem tud ennél sokkal többet és ár teljesítményben azért elég húzós difi van közötte.
Szóval részemről én továbbra is kitartok azon véleményem mellet, hogy nem az FX gyenge hanem a szoftverek nem tudják kihasználni a potenciált amit tud vagy éppen túlságosan is megelőzte kicsit a korát az elképzelés és még most kezdenek el szivárogni majd az olyan motorok a DX12-nek köszönhetően ahol ez az architektura ki lesz használva rendesen.
Majd ha azt látom, hogy azért droppol az fps mert már visít a proci, hogy nem bír többet azt mondom oké. De amíg azt látom, hogy 40-60%-on hesszel addig nekem ne mondja senki, hogy a hardver a kevés.
És azért elég szép görbetükör a piacnak, hogy egy 3+ éves elvileg gyenge technika rá tud cáfolni, hogy nem feltétlen vele van a baj...Sry kicsit hosszú lett
Kicsit On is legyek azért a maghővel kapcsoltban, azt vettem észre, hogy ha az NB emelve van illetve kicsit több feszt kap mint a default akkor többnyire nagyobb hőt kalkulál a magokra mint előtte és nem egyszer előfordult, hogy a magot melegebbnek mutatta mint a kupakot.
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz Joe-Soft #63453 üzenetére
A tekercs cicregesre a magyarazatod feldobta a reggelt, de sajnos nincs koze a valosaghoz. A tekercs az alaplapokon/videokartyakon azert cicereg, mert a benne levo valtakozo magneses mezo berezgeti a tekercs vezetekeit, amikben aram folyik. Regebbi lemezelt vasas transzformatoroknal maga a vas is be tudott rezonalni.
https://frescho.hu
-
Joe-Soft
tag
válasz Tretuv #63451 üzenetére
Szia!
Az is elképzelhető, hogy a videokártyád cicereg.
Nekem például az cicereg, de csak játék alatt.
A jelenség attól van, hogy az amúgy légmentesen lezárt tekercsbe levegő fut és az nem tud kiszabadulni a tekercs közül. A tekercsben fellépő feszültség és levegő találkozása idézi elő ezt a hangjelenséget.
Remélem érthető voltam.
Ui.: Ameddig a készüléked rendesen működig, tehát nincs feszültségingadozás és abból eredő hibajelenség, addig nem fogod tudni gariztatni. Csak ha valóban instabillá válik az üzemelése.... -
szivacs1987
aktív tag
válasz lovas001 #63415 üzenetére
Nekem is szép nagy difi van a 2 hőmérséklet között.
Igen, tudom, a mag az kalkulált, csak azért írom, mert nálam is nagyobb az eltérés.
ibt: kupak 65fok, mag 86fok
idle: kupak 27fok, mag 2fok (igen kettő fok)(hűtés maxon)
idle->2mp full terhelés->idle
2fok->82fok->6fok (mag)
És ez szinte mindig így van. Ezek alapján ki lehet találni, hogy nálam mennyire is valósak a mag hőfokok.
Tehát én már erre az értékre nem is figyelek.Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Tretuv
csendes tag
válasz Joe-Soft #63450 üzenetére
Igazság szerint elképzelhető, hogy a tekercsek, mert nem tudom behatárolni, de nekem a proci volt gyanus. Tudok azzal valamit kezdeni? Garis még a lap, meg a proci is. Igazság szerint teljesítményben nincs probléma. Tökéletes erőműként dolgozik. Csak ha graft megy rá sípol.
Msi Gaming970 Bulldozer 8320 :)
-
Tretuv
csendes tag
Sziasztok!
Egy érdekes dolgot tapasztaltam a gépemen, nem tudom, hogy hiba vagy mnem. A processzorom arányossan a terheléstől, sípoló fütyülő hangokat ad ki. Mitől lehet? FX 8320-ról van szó.Msi Gaming970 Bulldozer 8320 :)
-
ViZion
félisten
Helló...
Átalakítottam kicsit a gépemet, csináltam pár mérést, milyennek számítanak az eredmények?
VantageHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: Egy amd fx 8320E vagy egy fx 8300 kihajt rendesen egy gtx 960at? (gigabyte 4gb)
Jelenleg egy fx 6100-am van, 4Ghz-en ketyeg, nem rég húztam fel 3.3-ról, de a tuning nem igazán váltotta be hozzá fűzött reményeimet talán egy nagyon picit lett jobb a helyzet.
Ha beruháznék egy fx 8320E-re vagy egy fx 8300ra (amik tesztekben is és mindenben erősebbek papíron, sőt még alap frekin is erősebbek mint az fx 6100 4ghz-n) az megoldaná a proci limitet? Ha igen melyik proci ajánlottabb?köszi előre is.
GTA Online: Daweee93
-
Tomko78
őstag
Nekem Cod Black ops 3 alatt ugyan annyi fpsem van FX-6300 mint havernak a I5 -2500K -al , mivel azonos vga van , így ebből az jön le előttem ez a cpu még bőven elég egy R9 290 vga is és 1080 p is maxon tekeri nekünk a vgat a game , neki semmivel se alacsonyabb a vga terhelés mint nekem
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
rovtiv3
aktív tag
Igazad van. Abból tényleg nem lehet baj, ha a VGA-ban van tartalék.
Viszont a "kihajcsa-e" problematika nem erről szól, és szerintem ezt Te is tudod. Mert nem mindegy, hogy a VGA-ban azért van-e "tartalék", mert a CPU gyenge hozzá, vagy azért, mert erősebb a vas, mint a Game (belátom, ez utóbbi eset egyre ritkább).
Az FX egy szálon gyenge. Ráadásul manapság multithread-ben is, mert eljárt felette az idő. Az viszont tény, hogy mind a mai napig ár-érték arányban, hozzáértő kezekben verhetetlen, és pontosan ezért nem kéne erényt kovácsolni abból, hogy a full kategóriás VGA-khoz kevés.
Erről egy huszonévvel ezelőtti történet jut eszembe, amikor egy jóismerősöm (bölcsész) a következőket mondta: "Azért szeretem az indiánokat, mert direkt nem találták fel a kereket."
Béke, és BUÉK mindenkinek!Már bocsánat...
-
ViZion
félisten
válasz Omli85 #63438 üzenetére
Már rég nem volt itt "kihajcsa" a téma, nekem továbbra is az az álláspontom, h nem lehet abból baj, ha van a VGA-ban tartalék. Egy 390/290-nek fHD-n az adott játék megy halkan, ahol mondjuk a 270 már üveghangon hűt... Tehát ha van rá pénz, érdemesebb a nagyobbat megvenni (hasonlóképpen prociból is). Persze kinek mi és kinek mennyit enged a pénztárca. Nagyon aránytalan konfignak nincs értelme az is tény (mittomén 2×390X-et egy 6300-as proci mellé rakni), de ésszerű keretek között megnyugtató, h van ott még kraft. 280X-em downclockoltam, fps-ben nincs érezhető változás, viszont nem akar felszállni játék alatt.
Ha tehetem majd én is 390-re váltok, ha nem is "hajcsaki" mint egy i5, de sztem az az egyik legjobb VGA, ami még megfizethető.
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Egy Asrock 970 Extreme 3. elbír még throttling nélkül vajon egy FX 6300 4ghz alapfesszel?
-
Tubica
senior tag
válasz Hencso #63436 üzenetére
Boldog Karácsonyt Mindenkinek !
Az lenne a kérdésem, hogy Alap feszültség mellett, stabil 4.4Ghz-em van, maximális 52 fok.
1. Ezek az értékek kiválóak, vagy alap, hogy ennyire húzható a termék
2: Mennyi lehet az a maximum, amit a processzor, illetve táp/alaplap elbír ? ( 990XA-Ud3 + Raider 550 )
3: Illetve, egy R9 380 Nitrom van. Ahhoz kell ekkora teljesítmény ? Mit tud kihajtani jelen állás szerint a processzor ? ( R9 380x / R9 390 ? )
Üdv. Tubica
( Ha értelmetlen a posztom, törölhetitek ! )
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
Hencso
Ármester
Boldog Karácsonyt az Uraknak!
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Bossp
addikt
Boldog Karit! Nyugis csúszást mindenkinek!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Omli85
őstag
Boldog karit minden kedves kollégának
-
Joe-Soft
tag
Mindenkinek Szeretetben, békességben gazdag karácsonyi ünnepeket kívánok
-
mackosajt
addikt
válasz hackeeeee #63429 üzenetére
Ma délelőtt próbálgattam az alulfeszelest.
4.2 GHz 1.282 volt-on.
Csak pislogtam.Azóta vissza tettem A bevalt tuningra.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Lendova
őstag
Újra rájöttem, hogy még mindig lehet faragni a Vcore-ból. IBT stabil, de majd a BF4 multi megmondja a tutit.
All fiat goes to zero.
-
atomanti19
aktív tag
válasz ViZion #63424 üzenetére
Az asztal lagg nem mindig jelenik meg, de ha igen ugyan azt produkálja mint a játékok. Virust irtok plusz a leirtakat megcsinalom. Jelenleg win 10 64biat alatt (csak próba a w7 kudarcai után).
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
ViZion
félisten
válasz Plasticbomb #63421 üzenetére
Ez a YT OK, asztal laggol ilyen CPU túlterheléses dolognak hat. Driver hiba, vírus, vagy valami registry dolog lesz az sztem. Win topikban rákérdezhetne, az nem árthat.
-
Plasticbomb
addikt
válasz ViZion #63420 üzenetére
Nem oprendszeres probléma, amit írt, az alapján nem egy full rendszer újratelepítés is volt már. A vírus esetleg, azt érdemes megnézni.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
ViZion
félisten
válasz atomanti19 #63419 üzenetére
Kellene neki egy tempcleaner, regcleaner kombó, meglesni mennyi szabad hely van, milyen futó progik vannak, nincs-e esetleg vírus (volt már aki bányászott valakinek...).
-
atomanti19
aktív tag
válasz Plasticbomb #63418 üzenetére
A hiba állandóan jelen van. Pl ha egy ablakot mozgatok az asztalon, de pl film yt video nem akad. Holnap készítek vmi grafikonos tesztet. Afterburner tudja logolni a grafikont?
(#63416) Omli85 SSD-n van a rendszer, de HDD-n SSD-n is laggol.
[ Szerkesztve ]
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Plasticbomb
addikt
válasz atomanti19 #63412 üzenetére
Még az lenne jó, ha pl MSI afterburnerrel monitorozod játék alatt a gépet. (Afterburner helyett bármi megfelel, ami folyamatos grafikont rajzol, és ott meglesni, hogy pontosan mikor jön elő a hiba.) Szerintem ez lenne az első, és az alapján már lehetne valamit látni, merre kell elindulni.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Omli85
őstag
válasz atomanti19 #63412 üzenetére
HDD-ről vagy SSD-ről játszol? Nem igazán látni, hogy gond lenne a cpu teljesítménnyel, bár nem tudom megoldható e mind a 8 "mag" kimonitorozása mert lehet hogy egy stabil végig de ettől még másik droppolhat.
-
-
Joe-Soft
tag
Szerintem a maghő mindig magasabb, mint a kupak hőmérséklete....
De biztos rosszul tudom... -
atomanti19
aktív tag
válasz atomanti19 #63404 üzenetére
Elvégeztem a két tesztet.
Az első teljes gyári beállítások mellett. A második 4.4Ghz es tuning.Képek teszt.rar néven. Kinek mi derült ki ezekből?
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
lovas001
aktív tag
-
Joe-Soft
tag
Sziasztok!
Bátorkodom megosztani veletek a hűtés fejlesztésem és tapasztalatom.
Nemrégiben cseréltem le a Be Quite Shadow Rock 2 léghűtésem "játékvízre"
Maximálisan elégedett vagyok az Enermax LiqMax II 240 kompakt vízzel.
Két fő ok volt, amiért lecseréltem. Az egyik, hogy az a 1Kg-os léghűtő igencsak deformálta az alaplapom, aminek nem nagyon örültem. A másik pedig, hogy a 4.5GHz-re húzott FX8350 procim tesztek alatt nem bírta normálisan hűteni. Úgy érzem, tapasztalom, hogy jól választottam és döntöttem, hogy vízre váltottam.... -
Joe-Soft
tag
válasz atomanti19 #63408 üzenetére
-
Joe-Soft
tag
válasz atomanti19 #63406 üzenetére
Szia!
Az OCCT progival teszteld!
Az a teszt végén lementi az összes adat grafikonját .png képformátumba
Azokból a grafikonokból könnyen kiderül a hiba.... -
atomanti19
aktív tag
válasz mackosajt #63405 üzenetére
Igen, ki van kapcsolva. Mivel tudnék grafikont készíteni az órajelről?
Van valami tester progi, ami egy terheléses teszt és a végén többféle grafikont is kidob. Használtam is sokat még a saját fx6300-8320-mal. Ide a fórumra is tettem képeket róla de nem találom.
A maximumot minimumot mutatja csak a fent említett hw info 64. A feszültségek nem ingadoznak a mérések szerint.Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
mackosajt
addikt
válasz atomanti19 #63404 üzenetére
APM ki van kapcsolva? (turbo off)
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
atomanti19
aktív tag
válasz Kroni1 #63403 üzenetére
Gyári órajelen,4Ghz-es lazább "tuning" esetében valamint komolyabb 4.4Ghz-es órajelen is ugyan azt csinálja.
Most végzem el majd a teszteket.Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Kroni1
veterán
válasz atomanti19 #63401 üzenetére
"FX8320 Gyári/4Ghz/4.4Ghz jól beállított tuning (minden esetben ugyan az a probléma)"
És tuning nélkül vagy mondjuk egy visszafogottam 4GHz-es tuningnál mi a helyzet? Ott is ugyanez?
-
lovas001
aktív tag
válasz atomanti19 #63401 üzenetére
Első körben nekem droppnak tűnik. HWinfo64 tudod monitorozni. Próbáld kikapcsolni az energiatakarékossági funkciókat. Esetleg Intel burn tesztet is futtathatsz. Közben figyelheted és akár logolhatod is. Egyenlőre nem tudok konkrétabbat mondani,először mindenképp win illetve bios alól is kikapcsolnám az energiatakarékos funkciókat és tesz után okosabbak leszünk
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám egy FX8320-al. Legalább is én a cpu-ra tippelek.
Adott egy jól működő gép minden pöpec minden frankó. Sajnos nem tudom semmihez kötni ezt a jelenséget, egyik napról a másikra laggolni kezdtek a gépen a játékok. Stabilan van 50-300fps minden játékban, de körülbelül három másodpercenként akad egyet. Majdnem 0-ra droppol és áll vissza az fps a másodperc tört része alatt.Vga driver reinstall / másik driver, béta, összes WHQL mi egyéb minden kipróbálva. Win7 Win10 rendszeren ismét béta és WHQL driverekkel is ugyan ez a hiba. Ati/nvidia kártyával is ugyan az a hiba, több féle ram kittel ugyan az a hiba.
Tuningal tuning nélkül ugyan az a hiba. SSD/HDD-re telepítve, minden felállásban jelentkezik a hiba.
Háttértárak jók, ram vga másik gépben tesztelve.Ebből gondolom hogy a processzor tápellátásával vagy a processzorral van a gond. Prime teszt?
Hogyan tudnám kideríteni hogy mi okozhatja? Van valami progi amivel log-olni tudom az órajelét a procinak?
Energiagazdálkodási beállításoknál is okozhat valami ilyen cpu "ficamot"?
Mit teszteljek még, mivel próbálkozzak?A konfig:
Asus M5A97 EVO R2.0
FX8320 Gyári/4Ghz/4.4Ghz jól beállított tuning (minden esetben ugyan az a probléma)
Asus R9 280X / Gigabyte GTX 750Ti (ugyan az mind 2 esetben a hiba)
2x4GB Corsair 1866Mhz CL9 / 1600 CL9 (ram cserénél is ugyan az a hiba)
Intel 520 SSD 120GB
Caviar Blue 1T
FSP RAIDER 550WKöszi a segítséget előre is!
Szerk.: Noctua NH-D 14 a hűtő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.