Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
ViZion
üzenetére
Úgy-úgy.

Meg nem ártott volna az alaplap gyártók (nincs kivétel, mindegyik csinált "szégyen" kategóriát, amiben egy 8320e alapon nem megy normálisan) felé pontos elvárásokat megfogalmazni az FX-el kapcsolatban.

Ég és föld a különbség egy Asrock 970 PRO3 R 2.0 és egy 970A/G 3.1 között, és ez csak egy példa a sok közül.

-
válasz
Gabrikovics
üzenetére
Nem a procid lett jobb, hanem a VRM a deszkán. HA tudják etetni, akkor száguld az FX. HA AMD figyelt volna erre, akkor jobb gyári speccel lehetett volna kiadni, mittomén alapon 4,2 GHz-vel és máris jobb a megítélése. OK, TDP keret meg ilyesmi, de nah...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Gabrikovics
üzenetére
Mondtuk, hogy a SABER a király.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kender23
aktív tag
-
Beretvás
veterán
válasz
Gabrikovics
üzenetére
adjad neki, 1,45 volton ráprobálhatsz a 4,8 ra is..

-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Gabrikovics
üzenetére
-
válasz
erer1000
üzenetére
Szvsz ez nem annyira probléma, tekintve a ram árakat, meg azt, h mi használ 64 GB-ot? Ha olyan progid van, amihez ennyi ram kell, akkor meg szinte biztos, h már nem FX-re kell építkezni, oda van a Threadripper (128 GB) vagy Intel oldalon LGA-2066 / esetleg 2011. Pénzben az is csodálatos, mondjuk ott már fut a paint rendesen

Kender23: annyit még Penge úr javaslatához, h AI suite-val voltak itt problémák. Mondjuk az pár éve volt, lehet már javították, de még egyszer akkor sem raknám fel, ha fizetnének érte. Hasonlóképp vagyok a Sapphire vackokkal.
-
erer1000
őstag
Anno pár hete volt a kérdés, ami bennem is felmerült, hogy elvégre a cpu ban van a memória vezérlő. De mégis, 4 slotos lapoknak néhol 32 néhol még 64GB ramot írnak mint max.
És mivel 970es lapoknak írták több helyen a 64-et , de 990FX hez bezzeg csak 32-t , ezért inkább írtam az AMD-nek.
Remélhetőleg közlik hogy 64GB minden lapban, csak retardok az alaplaposok, azért 32-t irtak. Meg mert 16GB os modul nem éppen mainstream réteg

Ebben az esetben ha valaki nagyon akarja , ebayról kb 60k-ba ki tudna hozni a 64GB-os FX konfigot

-
jokeph
nagyúr
válasz
Gabrikovics
üzenetére
Ennél a Sabertooth-nál jobb aligha akad AM3+ platformra.

A szervizest meg csókoltatom.
-
erer1000
őstag
válasz
SweetenGeR
üzenetére
a kérdésből nekem úgy jön le hogy legbelül már te is eldöntötted

Formulát választanám
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Gabrikovics
üzenetére
Elég furán de elindult a gép , tehát a procim túlélte a lap halálát . A pc szervízzessel kicsit összekaptam mert zinteles lévén simán azt mondta higy tuti megdöglött a CPU mivel AMD és az tudvalevően mindegyik xar és minden értelmes ember messziről kerüli és én is jobban tenném ha inkább dobnám a kukába az egész zájemdés vackot és vennék nálla egy nagyon faxsza zintelt 😬 -
SweetenGeR
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel szeretnék felétek fordulni, alaplap terén.
Nem tudom hogy melyiket válasszam.. Van a design miatt ami odavág, de gyengébb chipset (970), és van a másik ami ugyan az a gyártó csak jobb chipset (990FX). Nekem mind a kettő tetszik , csak tudom hogy a 970-es nem nagyon való tuningra , főleg egy FX.8350 mellé.
1. ASUS Crosshair V Formula (Nem a Z!)
2. ASUS 970 Pro Gaming Aura
Válaszokat előre is köszönöm!
-
jokeph
nagyúr
válasz
AttilaBG
üzenetére
Nemhogy a gyengébb i3 (4. gen-től felfelé) jobb (erősebb), hanem a g4560 Pentium is keresztbe lenyeli (ezt azért állítom biztosan, mert van G4560 Pentiumom, i3 7350k-m és FX8320e-m is.)
A G4xxx pentiumok ugyan valódi 2 magosak csupán, de van bennük HT, és az a 2 mag bizony nagyon erős.
Rengeteg tesztet lehet találni, hogy kompromisszumokkal, egy közepes VGA-val FHD és az alatt életképesek az intel G4xxx és I3 2 magos CPU-i...

Az FX-el csak ott lennél érdemben, ahol az adott alkalmazás vagy játék ténylegesen kihasználja a minimum 4 vagy több magot.

Viszont, mint már előttem is írták, az FX alapon atom gyenge (ezt saját tapasztalatból is megerősítem), min. 4 GHZ-en jön meg benne az erő, de inkább 4,2-4,5 GHZ-en, ehhez viszont combos alaplap (újban már alig van), izmos táp és CPU hűtő kell.

-
AttilaBG
csendes újonc
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
És a tuningot bírná a lapom a másik CPU-t meg nem ?
Érdekes .......noh de mégis kb szerinted mi lenne az a +MHz amivel elérnék + teljesítményt. A másik meg ha akár csak cserélek egy Pentium Dual-Core G4560 ahhoz + alaplap és +RAM aminek most megvan az ára főleg ,hogy ebbe már DDR4 modulok mennek
Ha valami más inteles CPU+alaplapot veszek akár használtan is akkor az meg nem biztos, hogy ott lesz a támogatott CPU-k között. De bár lehet egy gyengébb i3 is jobb mint az én x4 965-m 

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AttilaBG
üzenetére
Nálam az ME Andromeda terhelte be 70-80%-ra a Phenom2 4 magját, amik mentek 3.6GHz-en, az enyém addig bírta tuninggal. Ez után vettem egy FX-et, majd később cseréltem az alaplapot is.
Jelen pillanatban vagy váltasz valamilyen használt i3 / i5 proci és lap párosra - vagy esetleg a Pentium g4650-re, vagy ha az FX-ek csábítanak akkor veszel azt, de ahhoz lapot is cserélni kell és úgy már nem igazán éri meg.
Esetleg átteszed jövőre a kérdést és cseréled az egész gépet Ryzenre, mikor már kicsit olcsóbbak lesznek, addig meg játszol mással. Köztes megoldásnak meg még mindig tuningolhatod a Phenomot. -
AttilaBG
csendes újonc
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Aha értem én ,de akkor mit javasolsz ...
Mert a VGA bírná rendesen ....de a CPU az már nem bírja se ki hajtani sem az adott játékhoz sem jó már
Az NV Experience.. ott az optimális beállítás az a EXTRA volt magyarul a kártya bírja csak a CPU a gyenge láncszem. Szerinted akkor vegyek egy gyengébb FX-et vagy egy másik AMD családból válasszak ? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AttilaBG
üzenetére
Az egy dolog, hogy elindul benne. Nekem is volt 760G-s lapom és ment is benne az FX 4GHz-en 8 maggal, csak aztán akadtak gondok.
[nézd ezt meg]Valamint csak az utolsó béta biosszal ment benne az FX, így beállítani se volt könnyű, a dolgok egy része nem is úgy működött, ahogy kellett volna, az FX specifikus beállításokat meg el sem lehetett érni.
Röviden összefoglalva a lapod nem bírja érdemben kiszolgálni az FX teljesítmény igényét. Ezeknek a prociknak normális alaplap kell sokfázisú, hűtött vrm körrel. Az már csak mellékes, hogy a 760G chipset megjelentekor még nem is léteztek FX procik...
-
-
-
FoLey-v
addikt
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

[link] -
Kender23
aktív tag
Sziasztok .
Nekem egy :
Asus M5A97 R2.0 lapom , és egy
Fx 6300 procim van .
Én full nem értek a húzáshoz , szóval az lenne a kérdésem , hogy mennyi az optimális proci hőmérséklet , ami nem káros ?
Manuálisan a Bios-ban nem is fogok nekiállni a húzásnak , szóval feltettem a gyári cd-ről ezt a "Asus Ai Suite ll" progit , itt nyomtam egy auto tuningot , ugye alapban "Normalon" volt , most a "Fast" opció van be klikkelve , újraindult a masina , elvégzett a háttérben egy gyors tesztet , kiírta , hogy a tuning sikeres volt és jelenleg 3800 Mhz vannak a mag(ok) 3500 helyett .
Az Msi afterbruner 4.2.2 Fallout 4 közben 27 néha 30c mér .
Ez soknak számít ?

Köszönöm a megtisztelő válaszokat

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gabrikovics
üzenetére
Vagyis vegyük elő a "Tapló télapó" c. filmeket, úgy is karácsony van.
-
Gabrikovics
aktív tag
Mindenki hagyja abba a számítógép buzerálást , fogjon a kezébe egy bögre forralt bort és üljön le a tv elé nézni a Gren Bay VS Viking meccset vagy ami jól esik !
Boldog karácsonyt -
Beretvás
veterán
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Viszont kivánok minden szépet..

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AttilaBG
üzenetére
Magyarra fordítva arra vagyunk kíváncsiak, hogy a jelenlegi alaplapodba tennéd-e be az FX-et a Phenom2 helyére, vagy új lapot is vennél? Ha a jelenlegi maradna, akkor viszont fontos lenne leírnod, hogy milyen a lap típusa. Továbbá még azt is, hogy milyen és mekkora tápod van. Én is a magam "kárán" tanultam meg, hogy igen, egy FX proci bizony tudja zabálni az áramot, amit ki kell szolgálni megfelelő táppal és lappal.
A PH!-s beállításaidnál egyébként van egy olyan mező, hogy "cuccok". Oda célszerű beírni pár szóban, hogy milyen géped van mert akkor egyből mindenkinek egyértelmű és konkrét tanácsot tudunk adni.
Pl. az is érdekes kérdés, hogy a Phenom2 procid gyári órajelen ment-e vagy tuningoltad és még úgy is kevés volt-e?
-
Jakuskacsa
senior tag
Boldog karácsonyt topiclakók!!! Szerintem mára tegyük félre az fx kivesézést, és élvezzük boldogságban, békében az év egyik legszebb napját!
Beretvás kollégám: Neked külön, sok szépet a fa alá!
-
Beretvás
veterán
válasz
AttilaBG
üzenetére
a lényeget még mindég nem irtad le... mibe akarod beletenni? vágodeszka? sörös rekesz? azt mondjuk megéri erre beleteszed egy fos vrm es deszkába és jössz visza ,hogy rosszabb mint volt és , hogy mi ajánlottuk..ameddig nem irod le milyen környezetbe menne nemfog itt senki ajánlani.
-
AttilaBG
csendes újonc
Üdv olyan gondom volna ,hogy a minap vásároltam ,egy Gigabyte GeForce GTX 1050 OC 2G kártyát és Full-HD ban játszok ,leginkább Rainbow six-el ,és a mostani procim az egy AMD Phenom x4 965 black edition és mikor játszok akkor végig 100% megy a CPU, a VGA meg csak max 60% ba. Noh már most én is gondolkodom egy FX-8350 hogy venni egy olyat mert írták a GTX 1050 gépigényénél ,az ajánlásba hogy ott volt a támogatott procik között az FX-8350
.... Olyan a gond ,hogy játszok lenne FPS de mintha valami húzná a gépet :/ Szerintetek érdemes a csere ? -
takessz
senior tag
Sziasztok Kellemes Ünnepeket! Normális hogy Fx 6300 nél a Core Speed 3492 és 3792 között mozog?? Illetve még mindig nem vágom hogy turbo órajel mikor lép életbe??
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Becksman
üzenetére
A legjobb helyre jöttél tanácsért. Tegyél fel Linuxot!
Egy KDE-s disztró után nem fog hiányozni a start menü. 
Amúgy van valami gyári reset a 10-ben, azt használhatod, vagy újra is rakhatod. Az ilyen gondok nem szoktak csak úgy megoldódni.Egyébként legalább mond, hogy van FX procis számítógéped amin nem megy a start menü.

-
Becksman
őstag
Tudom nem ide tartozik ezért offba irom:
Windows 10el van olyan gondom hogy a start menü nem üegy. Windows topicva nem segítettek... valaki megoldást erre?.. -
Slavia
aktív tag
Az Aida egy kiváló diag program.
De videókari gyilkolásra a "szőrősfánk" a No1.
Ez ugyanaz mint az Aida / Ibt.
Nah jó be offoltam... -
Slavia
aktív tag
válasz
M0ng00se
üzenetére
WOT! Aida,úgy látszik a kollega viccelődik.

Az Aida az életbe nem terheli annyira meg mint az ibt vagy a P95. Erről már oldalakat vitatkoztunk.bát én már láttam szervízben is Aidával streszeltetni cpu-t.De inkább tovább nem is folytatom.

Az viszont sajáttapasztalatból írom hogy amíg Aidával 30 percig is ment OC mellett IBT VeryHigh beállításnál az első körig nem jutott el kifagyott az egész win a sunyiba.

-
-
-
M0ng00se
őstag
Gyors esti stabilitásteszt eredménye. kb 7 percig nem dobta le az órajelet ami számomra személyes siker. 8350@5Ghz 990FX Killer lapban. 55Celsius maghő a maximum és 71°c kupak. Erős VRM hűtéssel

-
DraXoN
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Én azt tervezem, hogy tavasszal veszek majd egy rizsát itthonra. Ide elég a 16GB ram.
De a mostani gépem kibővítem rammal (minimum 32GB-ra, de lehet 48/64GB-is meglépem), valamilyen 8 Magos FX-et a mostani 6 magos helyére bele, kap egy gyors és nagy M.2 NVMe SSD-t és beköltözik az irodámba a mostani i5-3470-helyére (azt meg kib*szom a francba).. Kap egy linuxot a mostani windows helyett, és dolgozok rajta (és ez végre a virtuális gépeket is elbírná normálisan párhuzamosan.. az a i5-3470 nem bírja.. munkatársamnak azonos generációs i7-e van.. az se jobb sokkal, nem nyernék eleget azon proci cseréjével).
Vennék ryzen-t .. de a ram árak most ... enyhén szólva elszálltak, csak megfelelő mennyiségű ramot annyiért kapok mint amennyiért "átalakítom" a mostanit a fenti feltételeknek (plusz ssd, de azt ígyis-úgyis vennék).CPU erőben elég nekem az FX, de kell a sok valódi száll. Egyszerűen "jobb" virtuális gép alatt.
Azt .. lehet majd 1 évre rá beszerzek egy TR-t az FX utódául, de ... még nem tudom.. az még messze van.De nekem is vannak még terveim ezzel a mostani platformmal.
-
erer1000
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
tudom

újonan , vagy alapjairól összerakva én sem FX-et ajánlok már ismerősöknek.
pedig testvérem i5 7500-as gépéhez képest sokszálú feladatoknál hozza a szintet, vagy elé kerül az FX, szóval nem gyenge ma sem.
szerintem az FX ellen nem az" ereje" szól, hanem hogy nincs piacon lap amin van:
USB C, 3.1,NVME,PCI-e 3.0, több pci-e lane,
illetve nagy kár hogy nem jöttek ki a Steamroller, Excavator alapú FX-ek

-
erer1000
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
igazából úgy nézett ki az egész nálam hogy 2014 körül olcsó, IGP-s AM3+ lap egy Phenom 925-el, 8GB RAM-al + 550Ti, hogy majd bővítem
8GB szűkös lett, 2016 elején bagóért 32GB ra váltottam, kb ingyenraktam 16 decemberben FX-et bele (phenom II 12k-ért lett eladva, szóval kb 30k volt az fx valójában), de throttlingolt a gyenge VRM miatt.
már a rendszer megvolt, mindenestül, és rizsa akkor jött csak ki kb, csak egy alaplap csere kellett, hogy teljes értékű legyen az egész. M5A78L-M UBS3 lapot 14 be eladtam, emrt még pár hó gari volt rá azt hiszem.
30ba új lap. így 16k befektetés.32GB ramot nem használom ki teljesen, de 16 on túl megyek már ha dolgozok, vagy ha nem én, akkor testvérem gépi tanulás, vagy egyéb projektjeihez befoghatja az én gépemet is. az bepuszil olykor 20-28GBot is akár

úgyhogy ryzen megjelenése előtt már megvolt kb minden, csak egy lap csere kellett
-
FoLey-v
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Tudom Ryzenre váltás,de hát a ram árak az egekbe szálltak.
Néha szoktam játszani és nekem ahhoz elég az FX konfig is.
Most vettem 14k-ért FX 8350-et is ennyiért kihagyhatatlan is volt és nekem elég pár évre is.
Majd 2-3 éven belül leváltom ha úgy adódik már nem elég.
Lapot meg azért mivel Gigabyte 970A-DS3P-m 4+1-es és jobb lenne 8+1-re cserélni a vrm miatt is,de apró pénzért.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem értettem, hogy miért hal meg a gép Xcom2 alatt zsinórban úgy, hogy egy felirat nélküli piros képernyőt látok mindössze.
Aztán feltűnt, hogy IO hibákat dobott a torrent kliens, miközben fájlrendszer hiba nem volt. Na mondom nézzünk be a gépbe, mi van itt. Sata kábelek helyükön ahogy kell, na mondom nézzük meg a biost.Erre azt látom, hogy current cpu clock 4500MHz. Mondom WUT? Utolsó beállításom az 4200MHz-volt a 8320-amnak, csak szorzó emelésével. Aztán látom, hogy bekapcsolt a turbo core, a proci busz 216MHz-en, a ramok meg 1150 körül mennek. LLC visszaállt normálra, minden egyéb alapon van.
Hogy mi vagy miért történt ebben az Asus m5a97 evo r2.0 lapban azt nem tudom, mert nem volt összeomlásom vagy semmi ilyesmi, a 4.2GHz az meg IBT stabil volt.

-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motoros topic
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vicces képek
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)