Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz Valkűr #65073 üzenetére
Miért olyan hihetetlen?
Én szívesen megmutatom, ha eljössz megnézni. A mai napig így használom a gépet.Ám van itt több hasonló, vagy ennél jobb proci is.
Pl. Hablaty processzor Úr koczkája (most nem emlékszem, jelenleg ki nyúzza)
lovas001, Kutya_7 uraknak szintén príma procijuk van/volt.
De ha visszanézel, jakusj is hasonló fesszel kínálta a prociját.
Johni5 szintén 1,33V-on.. mondjuk az a proci látott már "kicsit" több feszt is.
Aztán itt van benceman00 1.260V - 4.6gHz eredménye. Tuti simán menne neki 1,33V-on a 4,7GHz, vagy még több.-= Pancsermeste® =-
-
MongolZ
addikt
válasz Valkűr #64236 üzenetére
Az árnak mi köze ahhoz, hogy mi mennyire szellőzik???
Pont, hogy az ilyen drága BQ meg TT házak szellőznek nagyon rosszul, pont, mert jól szigeteltek.De tudod mit, legyen igazad, ez a "tízezres" ház legyen rosszabb, mitn a 60e-s
Bár látom, totál el vagy tévedve, hogy ez a ház mennyibe került újkorában...A ház anyagának mi a rántott f*sz köze van a ház szellőzéséhez? Felőlem aztán lehet fábol is, akkor is ugyanannyi friss levegő fog belemenni és eltávozni belőle. (Transzmissziós és hősugárzási veszteségtől eltekintve).
[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
válasz Valkűr #64233 üzenetére
És ez a széria miért is szellőzik jobban?
Egyébként rossz a link.
(#64235) Tigerteam: Mit nézzek meg rajta? Egy 40 cm-es ventivel nem tud versenyezni 2db 20 cm-es venti sem, nem hogy ezek a 12, vagy 14 centisek... ráadásul lekapcsoláskor ezek megállnak 2-3 mp alatt, a 40-es meg a tehetetlenség miatt forog még vagy fél percig, normálisan lehűtve minden alkatrészt.
Az a BQ ház meg minden, csak nem jól szellőző.
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
válasz Valkűr #63132 üzenetére
Mire gondolsz? Még a CM Hyper 212-t néztem. 10000Ft magasságig keresgélek.
Egyébként Fx6350
Régebben Zalman CNPS9900-at használtam, nagyon szerettem, csendes volt és jó teljesítményű mégsem nehéz, csak most elég húzós ára van.guftabi96: Igen AM3+ helyesen
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Valkűr #63001 üzenetére
Az a proci 4950-et tud ilyen fesszel Very High LLC-vel IBT stabilan.
Sőt, ilyet is tud, de ezt nem futtattam végig, mert nem.. Itt már azért forrt, elég rendesen.
Mondjuk azt tudni kell, hogy Hablatynál stabil volt tesztekkel 1,5V körül 5200-on, Nálam sehogy nem akar összejönni, valszeg az LLC miatt.
@Hablaty: Ja értem, a cart is lehet fokozni.. Okééé..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Habugi
addikt
válasz Valkűr #63001 üzenetére
Az egy ilyen kocka.., egyébként a látszat csal mert most/CPU-Z az Idle fesz látszik, jó kis LLC nélküli lap, terhelésre/BIOS-ban ha jól emlékszem 1.525V volt.
(#63003) hackeeeee:
Jobb lesz ha megszokod KékÖrdög, sokáig nem voltál az On-ban, az AIDA fénykorát éli, cirka két hónapja fogadtam meg hogy le nem írom többet hogy HWInfo64, elíg vót'..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Xantor
tag
válasz Valkűr #62339 üzenetére
Azért ebbe belekötnék!
Fatal1ty 990FX Killer-em van, Scythe Mine 2-vel és elférnek mellette az Arctic RC-s memóriák. Szerintem sok fáradozás árán meg lehet találni a megfelelő hűtést, s aztán kaphat minden az OC-ból.
A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...
-
nesh_019
senior tag
válasz Valkűr #62203 üzenetére
Az pontosan mit jelent hogy FX? AM3+ FX processzort támogatom van.
Asus Sabertooth 990FX R2.0 alaplap amúgy néztem az alaplapodat, elég drága én nekem azért nem ér ennyit a történet. Ennyi zsét most nem akarok kiadni.
[ Szerkesztve ]
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
ViZion
félisten
válasz Valkűr #62110 üzenetére
+1
FSP, XFX, Seasonic, Enermax, BeQuiet!... ezekkel nem lehet melléfogni, igaz nem is olcsók.
Chieftec, CM, TT: nem kedvelem, ismerni is kell mit raktak bele
Többi: öööö NEMHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Valkűr #62073 üzenetére
Másik kábel, másik sata portra, többi eszközt húzd le. Ha így is beteg, akkor biza SSD vezérlő gyanúsan veszélyes.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Valkűr #61686 üzenetére
Minden attól függ, hogy mennyire akar spórolni?Természetesen ha nagyon, akkor mindent teszteljen ki, hogy mennyire veheti vissza a feszt/sebességet. A stabil "anti" OC-hoz mindenképpen ajánlott amit csak lehet kézzel beállítani/fixálni.Akkor állítsa be 4000-re a procit, majd kezdje el csökkenteni a feszt, és ameddig stabil, annyi fesz kell neki.
HT/NB legyen 2400 és csökkentse a feszüket ameddig tudja.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Valkűr #61683 üzenetére
Ugyanaz mint az OC csak itt lefele megy a fesszel/MHz-el.
Ami ehhez kell, az ugyanaz, mint ami az OC-hez.
cpu-voltage+LLC, szorzó
A kérdés, hogy mennyire akar lemenni a "fogyasztással"?Tényleg olyankor mi van, mikor a P4 state szorzója kisebb, mint a P3-é?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Gabrikovics
aktív tag
-
NÉMÓ510
tag
válasz Valkűr #61287 üzenetére
Köszi!
A Ninja4 és a Matterhorn ára a bejövős inkább.
Ha alapfeszen 4 gigát elbírna a 8320,akkor elegendőek lennének?Régi gépben egy Gotthard van,eszméletlen remek darabnak tartom és azóta is áldom Montesantos nevét
De ha ide kevesek akkor leteszek róla.Gundel Takács Gábor: Nem lehet könnyű sors ideges edző szájában rágóguminak lenni
-
Hegyirabló
veterán
válasz Valkűr #61271 üzenetére
Bocsi!
Hoztam egy cserekártyát, meglátom ezzel is csíkoz-e. Ha nem, akkor jóeséllyel VGA.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz Valkűr #61268 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez RAM. Régen volt már RAM hibám, de más tünetre emlékszem, egyébként jó RAM-okat használok, persze ettől még megfeküdhet valamelyik.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz Valkűr #61263 üzenetére
Igen, próbáltam DVI-vel és HDMI-vel is, két különböző megjelenítőn. De most már nem csak csíkoz, ma vagy háromszor le is fagyott, kétszer spontán újraindult. Kizárólag 2D használat, elsősorban internetezés közben csinálja. Ma volt olyan, hogy negyed óra alatt háromszor újraindult, éppen most viszont nincs semmi baja.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Valkűr #61259 üzenetére
Felesleges volt a reset, mert nem a tuning miatt csíkoz a VGA - ahogy sejtették itt néhányan - sőt, rosszabb lett, miután viszavettem alapra a CPU-t.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Valkűr #61205 üzenetére
Nehéz dolog ez. A tudomámy mai állása szerint ennyi fér ki a csövön. Gondold meg, az általad is említett "hasznos teljesítmény" miben nyilvánul meg? Semmiféle mechanikus, termodinamikus, mozgási stb energiában.
Az első Neumann-féle analóg számítógépen egy gyökvonás nagyságrendileg kb. száz dollár volt.
Ehhez képest...Már bocsánat...
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Valkűr #61189 üzenetére
Tisztelt kolléga, a legnagyobb tiszteletem mellett ez nem így van.
A "wattszám felvétele" (mondjuk teljesítménynek) kizárólagos függvénye a melegedésnek. Egy 145W elektromos teljesítményt fogyasztó proci full loadban pontosan 145Wattal fog fűteni, leszámítva azt a néhány ezreléknyi hasznos teljesítményt, amelyért megalkottatott.Már bocsánat...
-
Tanisz
senior tag
válasz Valkűr #60841 üzenetére
igen, erre gondoltam, köszi
Hát első körben tuti 16 GB lesz de ha engedi a költségvetés akkor 32 GB
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Tanisz
senior tag
válasz Valkűr #60837 üzenetére
Na igen, ezt kell jól végig gondolni.
Ami biztos, hogy 4 virtuális gépet, vagy 4 profilt tuti kell tudnia kezelni egyszerre.
Ezen felül pedig amit írtam arra kell
Ezeken felül agyongyötörve nem leszhttp://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
-
Tanisz
senior tag
válasz Valkűr #60828 üzenetére
Köszi, igen.
A fogyasztás területén az Intel tényleg jobban megérné, de most ez kivételesen nem szempont.
Most minél költséghatékonyabban kell megoldani a dolgot, de úgy hogy legyen elég a konfig is, amire kell.A későbbiekben úgyis egy "valódi" szervert üzemelnénk be.
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
ViZion
félisten
válasz Valkűr #60800 üzenetére
270-ről szó nem volt, 270 X-et írtam. Sehol nem írtam, h váltson arra, saját tapasztalatot írtam, h én hogy láttam fHD-ban ezeket.
380 sem lesz bikaviadal, mert az meg kb. 280 X OC szint...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pancsermeste
őstag
válasz Valkűr #60759 üzenetére
Igen, egyetértek!
Ám azt se felejtsük el, hogy sokaknak (pl. nekem is) előbb volt AsRock lapjuk, mint hogy megjelent az FX.
Nekem 970 Ext4 volt Phenom 955-tel, nagyon príma kis kombó volt! Egyszerűen imádtam! Aztán ugye váltottam FX-re, amihez már valóban kevésnek bizonyult. Ám majdnem egy évig használtam kis mókolással stabil 4,2GHz-en! Számomra hozta azt a szintet, amit elvártam tőle... végül is, ezt még nem erre tervezték. Ami igazából szomorú, hogy a később megjelent AsRock lapok (R2.0 és Fatality csodák) se lettek jobban felkészítve az FX stabil üzemeltetésére. Újonnan már valóban nem ajánlott kategória...-= Pancsermeste® =-
-
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Valkűr #60173 üzenetére
Annyiból jobb, hogy a hőmérsékleteket jól olvassa (aida64 17 fokot mér a magoknál - vicces) és ha nagyon meleg van nem kell a biosban turkálnom, a venti szabályzást rábíztama progira, és jól csinálja a mit kell... ennyiből éri meg hogy fent legyen...
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
rambustibi
őstag
-
Habugi
addikt
válasz Valkűr #60059 üzenetére
Oké, csak ha visszakeresed az első erre vonatkozó postomat és annak apropóját akkor látni fogod hogy mindvégig ez az egy dolog volt teljesen biztos, tehát az hogy valami nem kóser..
Azt nem tudtam eldönteni csak, hogy ez valami lokálpatrióta bug-e, esetleg Win verzióhoz kötött vagy maga a Catzilla szeszélyes. Bedobtatok elég sok tesztet különböző órajeleken/lapokkal/feszekkel/Windowsokkal, megnéztük/tétek adminstrator futtatással és prioritás emeléssel is.
Ugyan az eredeti request Win7 tulajoknak szólt elsősorban, nem igazán tudtam végigkövetni hogy ki min tesztelte. Nálam Win7 64 Prof van, az M$ által utólag párban kiadott FX hotfixekkel megbolondítva.
Amikkel példának okért 3DMarkok kicsivel kevesebb Physics scoret adnak (2k11, Firestrike) cserébe a Vantage 5Ghz fölött is szépen lefut velük, nem úgy mint nélkülük..Szóval részemről beadom a kulcsot, fogalmam nincs miért van ez, ami számomra megnyugtató, hogy eldiablonál is normálisan lefut nem csak nálam.
Köszönöm az időtöket!(#60060) .zSoLTi.:
Igen azon.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
eldiablo
addikt
válasz Valkűr #60029 üzenetére
Hol is kezdjem...
Időzítés 1600-hoz totál szar! 11-11-11-28. Te jó ég, ez már majdnem DDR4. Ilyen időzítéssel 2400-on kellene mennie nem 1600-on.
lődd be szép 9-9-9-28-ra a tRFC-t 90ns-ra.
CPU-NB feszt 1.3V-ra és 2600Mhz-re.
Ha nem ad képet, ne kapj rohamot, adj feszt a RAM-nak, 1.65V bőven belefér, ha 1.5V-van ráírva akkor is, nem fog elolvadni.Win10 totál szar bencsmárkra. Megjelenése után pár nappal írtam ide is, hogy csúnya pont bukók vannak!
Háttérfolyamatok vannak még? Lőj ki mindent a francba, nem kell hogy 60-80 futó alkalmazás menjen, nem lesz jobb, főleg nem gyorsabb.
Én 40 futó taszknál már kezdem az írtást, mert tök feleslegesen mennek. Optimális, olyan 26-30 taszk firefoxal és Winampal együtt.
-
fasterware
aktív tag
válasz Valkűr #60022 üzenetére
Nálad azért nincs értelme húzni a cpu -t mert alap órajelen is nagyobb vga-t ki tudna hajtani. Ha váltanál vga-t mondjuk R9 280 - ra vagy Gtx 960 - ra ott már elférne a cpu oc.
Ma néztem project cars, cpu - m 4 Ghz - en a Monaco pályán 20 ellenféllel 1920x1080 minden high elég kevés volt a cpu néha, 4.4 Ghz - en megváltás volt, ja és a HD7950-m alap órajelen ( 1000/1250 Mhz ).
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
válasz Valkűr #60025 üzenetére
Igen, mert te bele mertel nyúlni.
De nagyon sokan ahogy esik, úgy puffan, és alapon használják.
Azután meg kevésnek érzik meg a 8150/8350-et is, és nagyon nagyot csalodnak, majd bekekulnek.
Közben kb csak 3 dolgot kell állítani a jobb érzés kedvéért.
Apm
Szorzó
Feszültség
Na persze utóbbi kettőt nem ész nélkül.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
mackosajt
addikt
válasz Valkűr #60022 üzenetére
Olvass és értelmezz.
Nem only OC a szöveg, hanem az alap beállítások kilovese.
Vagyis a hülye apm helyett egy fix, akár c&q engedélyezve 4 GHz.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
mackosajt
addikt
válasz Valkűr #60009 üzenetére
Ez a mondat eretnekseg!
Fx esetében egyértelmű, hogy ha jót akarsz, minimum kinyomod az apm funkciót, és belovod magadnak a frekvencia és feszültség értékeket, így legalább tudni fogod, hogy amikor kell, biztosan azon a frekin, és nem agyon feszelve fog menni.
Utóbbi 1 hónapban legalább 1 olyan embert láttam itt ph-n, akinek az alapon hagyott bios beállítások miatt borzasztó volt a teljesítmény.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Kutya_7
tag
válasz Valkűr #59992 üzenetére
Az hogy adott proci mennyin megy mennyi fesszel az egy dolog.
Lehet nem Vcore a baj, lehet NB fesz is ami limitál, ezt neked kell kitalálnod/kitesztelned...
Az is lehet hogy mindegy mennyi feszt adsz a procidnak sose lesz stabil 4,6-on erre a tesztre.
Mivel tesztelted ki a 4,6-ot? Mennyi ideig futott az adott teszt? etc....Ez olyan, mint nálam az 5 Ghz, mindegy mennyi feszt adok neki sose lesz stabil, max egy bootra képes, de már egy Cinebench R11,5 sem fut le...
Cuccváltás folyamatban: AMD C-60 Asus laptop még működik :)
-
Kutya_7
tag
-
Kutya_7
tag
válasz Valkűr #59975 üzenetére
Nem bizony, mert van az nvidia féle az PhysX ami az nvdia külön fejlesztése, és vannak a physics tesztek, amik meg cpu teljesítmény mérésre alkalmas "programok". Lényegében a fizika törvényei alapján játszódik le vmi amit a procival számoltatnak ki.
Ha baromságot írtam, akkor majd vki aki okosabb javítson ki pls...
[ Szerkesztve ]
Cuccváltás folyamatban: AMD C-60 Asus laptop még működik :)
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Valkűr #59788 üzenetére
Köszihelló. Azt hiszem részemről ennyi volt az FX On, 8320 tulajként.
Csak a gond az, hogy ez sem téma, mert már mondhatni ez nem on, hogy az egyik A-t fúj, a másik B-t, és nincs közös álláspont, mert mindenki úgyis azt védi, amit használ, és amivel elégedett.
Felőlem elcsámcsoghattok ezen hónapokig, csak semmi értelme nincs.
@rambustibi: Van mondás: Mégpedig, okos enged, szamár szenved. Nem kell felvenni a kesztyűt..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
stratova
veterán
válasz Valkűr #59728 üzenetére
AMD 4 magos black edition is hozta az akkori intel i7 szintjét
Au.. ez fájt. Tudom, hogy idővel szépülnek az emlékek, de túlzásba ne essünk.
Inkább azt árulja el valaki, garázdálkodik-e új steppinges Visherával. THW-n alacsony feszen [1.215 V] vitte a 4.2-t.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest