Hirdetés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Everest / AIDA64 topik
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #62599 üzenetére
Ez biza menne még, csak épített víz kéne neki, vagy egy kis nitró.
Az előző procim 4600 körül 92-95gflops között ingázott, általában.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #62598 üzenetére
hmm.. cukker
ha hazajövök, megtolom 4,4-4,5-re.. megnézem úgy mit csinál a kis droidja" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
ViZion
félisten
válasz Joe-Soft #62595 üzenetére
Összefoglalót lenyitod, ott van sok minden a tuningról/beállításokról is. Meg ide a keresőbe dobd be, lesz találat...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Baryka007
őstag
válasz Joe-Soft #62595 üzenetére
Igazán megtisztelve érezzük magunkat, hogy első Szakmai hsz.-ed a mi fórumunkba ejted meg.
Az FX 8350 esek ( amiknek a kupakja általában sima egyenes, és nem púpos ) tehát jobb minőségű, és jobban hűthető. Azok általában 1,35 V -al szokták a 4,5 Ghz-t megsúrolni. Stabil állapotukban !
Ui.: Nagyon jó kis gépet raktál össze Ha az intelt is számításba vesszük akkor egy kiváló Közép felső kategória... AMD szegmensben pedig Felső közép.
Az alaplap kiváló választás volt... 990 FX es chipsettel sok mindenre képes
Szerk.: Link Ezt most találtam, egy FX 8350 tuningolásáról szól a cikk. Ha gondolod olvasd el, sok tapasztalat van ebben a cikkben !
[ Szerkesztve ]
-
Joe-Soft
tag
Tisztelettel üdvözlök mindenkit!
Nem is tudom, hol kezdjem.
Talán ott, hogy mindig is AMD párti voltam, vagyok, leszek
Mostanra sikerült össze raknom álmaim gépét.. Persze ez relatív
A következő komponensekből tevődik össze.:Ház: Corsair 300R Window + 3db 14cm-es Corsair ventilátor + 1db 12cm-es Corsair
Táp: Corsair HX750 Gold
Alaplap: Asus M5A99FX Pro 2.0 rev 1.01
Cpu: AMD FX8350
Cpu cooler: be Quite Shadow Rock 2
Ram: Geil Black Dragon DDR3 1600MHz Cl9 Gaming Series
VGA: Sapphire HD7850 GHz Edition 2Gb GDDR5 256Bit
Hdd: 320Gb Samsung rendszernek 750Gb WD tárolásra.
plusz van egy LightBus ventilátor és fény vezérlő panelNos az a tervem, hogy a procim felhúzzam 4,4-4,5GHz-re többre nem akarom.
Az Arany középutat szeretném megtalálni.
Sokat olvasgatom a hozzászólásaitokat, hogy némi tudásra tegyek szert.
Remélem sikerrel járok.
Hosszú az út, amíg eddig elértem, de az egy másik történet. Ugyan tanulságos is..
Ha valakit érdekel, szívesen leírom
Remélem befogadtok eme remek kis közösségbeTisztelettel: Joe
-
- = Zk = -
félisten
válasz Habugi #62593 üzenetére
megesik, na... valahol el kell kezdenie, nem?!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Habugi
addikt
válasz Jakuskacsa #62591 üzenetére
Na de kik között?
Ez totál lightos volt, azért amikor célirányosan érkezik egy kék wannabe huszár és belekezd az i3 vízióba az az igazi móka.
Sokkal nehezebb elérni az olyannál hogy ez nem az a topic ahol emberkedni szeretne a hülyeségével, mert direkt arra hajt hogy felhúzzon. Egyes pletykák szerint a Tibeti papok egy részét is ezen a topicon edzik mielőtt beengedik őket a kolostorok legszentebb meditáló zugaiba, vannak kompletten kész, kereshető anyagok ahol a világtalan megérkezik és belekezd az i3 vízió taglalásába.., az a paptanonc megy át a vizsgán, aki rezzenéstelen arccal végig tudja olvasni..Kicsit olyan ez mint a Matrixban az ugrás, az első alkalommal a szerzetesek 99%-a elbukik csak ők nem leesnek, hanem az előzetesen melléjük odakészített gránitlapod kezdik el spontán, tenyér éllel hasogatni..
Egybeszemöldök amúgy jó arc, kicsit ugyan be van pörögve mióta configot frissít de oda se neki, 6 másik topicot is spammol..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
- = Zk = -
félisten
válasz Jakuskacsa #62591 üzenetére
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz - = Zk = - #62590 üzenetére
nem sértegetni akartam senkit sem, csak rendet raktam
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
- = Zk = -
félisten
válasz Jakuskacsa #62588 üzenetére
" Most meg kusi van, mert lekékeztem őket "
örülj neki, hogy "kusi" van, átvitte a nyűgét a "kék" fórumba... be happy, kész
-
Beretvás
veterán
válasz Jakuskacsa #62588 üzenetére
semmit nem ér nekik....
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Beretvás #62586 üzenetére
Látom... sokszor benézek, csak olvasóként is, gondolom magamba biztos valaki tuningol, vagy vrm probláma van, aztán csalódottan látom, hogy intelezés megy... Most meg kusi van, mert lekékeztem őket
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Valkűr
addikt
DE nem is értem ki a fax kiváncsi ebben a topikban az Intelre? Mindennek meg van a maga topikra. Engem, ha érdekel az Intel megyek a saját topikjába, és forditva is igaz.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Beretvás
veterán
válasz Jakuskacsa #62585 üzenetére
kész ennyi volt...ha nem lehet intelröl beszélni fx topikban akkor már meg sem szolalnak...
-
Jakuskacsa
senior tag
Még jó hogy ez az fx topic, már megint gyintel téma megy... kékek a kékekhez, pirosak a pirosakhoz... szerintem... és nyugodtam köcsögözzél le... mert megérdemlem...
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz MK VII #62583 üzenetére
áá, értem hogyérted... oké, jogos
nah, elég volt részemről" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
MK VII
veterán
válasz - = Zk = - #62582 üzenetére
Az odáig oké, de azokból a tesztekből már világosan lehet következtetni, hogy játékokban hogy is áll a két fél..
Egyébként játékok bench tesztjei és egyéb más érdekesség van ott.. -
- = Zk = -
félisten
válasz MK VII #62581 üzenetére
Tesztek nem érdekeltek soha.. éles használatot preferálok...
ugye gémer vagyok, gémelésre veszem/építem..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
MK VII
veterán
válasz - = Zk = - #62580 üzenetére
Bizony ám.. Tele van sok hasznos teszttel...
-
- = Zk = -
félisten
válasz MK VII #62579 üzenetére
jaaa, hogy ilyen topik is van...?! besz@rok
-
Mr.Mord
csendes tag
válasz - = Zk = - #62577 üzenetére
van 1 passmark cpu eredményed?
Hát senki sem segít az özvegy fián
-
- = Zk = -
félisten
válasz Mr.Mord #62576 üzenetére
1x kell(ene) megvenni csak...
bármelyik gyártóra is voksolsz, tuningra kell a "normális" alaplap.... ezt fogadd el sztem. AMD Intel egyaránt
(#62578) Mr.Mord
hogy mim?![ Szerkesztve ]
-
Mr.Mord
csendes tag
válasz Picturemaker #62573 üzenetére
azthogy? Szerk: mar latom hogy, az mas, nem bf4ezek
Zk, nyilvan Asus lap jobb lenne, de akkor nem 20k lenne a rafizetes, most is Asus lapom van
bocs, hogy itt offolok intel procikrol.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz Picturemaker #62573 üzenetére
Gondoltam kiegészítelek még mielőtt zavaros infók terjengenének a hálón.
BF4 multi alatt hagyott a GTX960-ban attól függetlenül, hogy 100+ fps-e volt, de ez nem azt jelenti, hogy gyenge, hanem, hogy a BF4 ennyire processzor igényes.. Igen... Húzott i5 kell BF4-hez, de ez nem általános minden játékra.
970-et is vígan kipörget egy 4460 is.(#62571) Mr.Mord
B-s lap nem K-s proci alá való.. MSI B85I Gaming ami használható tuningra, de tuningra való lapok azok a Z-s lapok. Nem mellesleg az MSI B85I Gming lap árából bőven kijön egy Z-s.[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz Mr.Mord #62571 üzenetére
a K-ás CPU-kat fogadják, de egetrengető tuningra nem szabad számolni ofkorsz.... neten kell olvasgatni, nézelődni....de annyira szvsz felesleges is feltornázni... nekem alap a 3,5GHz.. ezt pöcköltem 4,4-ig és már a zis felesleges a 770 alá... 4,2 ami kényelmesen elvan.. majd ha jön a 980/Ti akkor tolom feljebb... vagy va igényli vmi játékféle
giga/asrock helyett én kapából ink vmi asus-t vennék.... bár ez már ink csak az én elhatárolódásomat tükrözi a giga felé" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Mr.Mord
csendes tag
válasz - = Zk = - #62570 üzenetére
alaplap pl Asrock B85M-HDS vagy Gigabyte GA-B85M-D2V alaplap, alaplapra max 16-7k lenne.
nemtom ezek mennyire kepesek K-s i5 tuningra.Hát senki sem segít az özvegy fián
-
- = Zk = -
félisten
-
Mr.Mord
csendes tag
válasz - = Zk = - #62568 üzenetére
Valami olcsóbb B85-s lap lenne, mivel ezek olcsobbak gondolom nem K-s procik tuningjara van, szal valszeg nem usznam meg kesobb egy K-s procira cserevel.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz Mr.Mord #62567 üzenetére
do it
később meg veszel egy K-s procit használtan. milyen alaplap van az i5 alatt?!am meg spanomnak évekig egy sima 2500-a volt... miniITX giga lap stb...960/970... sose volt gondja..
-
Mr.Mord
csendes tag
Most lenne lehetőségem +20k ráfizetéssel i5 4590 (3.3Ghz/3.7Ghz)-re cserélni az FX 6300-m (4.4GHz), alaplapcserével értendő természetesen.
VGA-t most cserélek GTX 960 / R9 380-ra.
Vacilálok, hogy belefogjak-e. Ha egy K szériás i5 lenne akkor nem vacilálnék , mert azt lehet tuningolni is, de az már más árkategória, ahoz drágább alaplap is kell stb.
Mit gondoltok?Hát senki sem segít az özvegy fián
-
pipo112
őstag
válasz cibiri #62562 üzenetére
Nos első körben a lapodon nincs vrm hűtés így a tuning kis mértékben valósítható meg ,de lehetséges .
oda kéne fabrikálni egy ventit ami hűtené a vramokat. második körben pedig olvasd el az összefoglalót ott szépen le van írva minden mit és hogyan kell beállítani . ha valami ezután se tiszta akkor gyere vissza és kérdezz bátran segítünk!Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
kisbalázs
tag
válasz Picturemaker #61943 üzenetére
Köszönöm a tippet, a bios frissítés működött. Volt frissebb csak az msi bigyója nem kínálta fel én meg nem néztem utána. Egy j90 ről k5-re (?!) frissítettem és azóta jól működik.
Az erő legyen veletek! Meg hosszú és hasznos életet!Johnny Mnemonic 2021:320gb-t töltött az agyába és majdnem meghalt, inkább pendrive a s?ggébe!
-
Omli85
őstag
válasz cibiri #62562 üzenetére
Valamennyit biztos javulni fog a teljesítmény oc esetén de, hogy ez mennyire lesz észrevehető az már más kérdés, puding próbája az evés . Az szinte biztos, hogy oc esetén is marad tartalék a vga-ban játékok esetén a cpu lesz a szűk keresztmetszet.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
cibiri
csendes tag
Üdvözletem.
Először is elnézést szeretnék kérni a tudatlanságomért, új vagyok még a fórumozás és a tuning terén is. A Mikrolaggos topikból lettem ide irányítva miután kiderült, hogy elég gyengécske a processzorom a videókártyámhoz képest és ez okozza az fps droppot.
A főbb specifikációi a képen láthatóak. Hűtése nem gyári, viszont nem tudom milyen. Tápról szint úgy fogalmam sincs viszont 520 wattos. Mint az elején is említettem megint csak elnézést a tudatlanságomért.
Nos, a lényegre térnék. A segítségeteket és a szakértelmeteket szeretném kérni, mivel hogy egyenlőre még nem engedhetem meg magamnak egy új lap+proci+ram kombó beszerzését, ebből a processzorból mit tudnék kihozni? Egyáltalán érdemes lenne tuninghoz fogni ilyen lap+procival? Sajnos teljesen analfabéta vagyok a tuningolást tekintve és nem is nagyon szeretnék addig belefogni még alaposan utána nem jártam a dolognak, valamit hozzáértők véleményét és tanácsait ki nem kértem. A tuningolással foglalkozó topicokat természetesen el fogom olvasni, ahogy választ kaptam arra, hogy érdemes e vagy lehet e egyáltalán ezekkel és ezeket tuningolni.
Előre is köszönöm szépen mindenkinek a válaszát és bocsánat az értetlenkedésért. Tovább szép estét mindenkinek. -
gabo89
senior tag
Ja, jól van, csak azt hittem látványosan jobban duruzsol az új rendszereken az FX. Akkor egyenlőre marad a hetes.
[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Egy barátom most vesz egy AMD FX-6300 és Asus M5A97 R2.0 kombót. Azt szeretném megkérdezni, hogy ajánlatosabb a Windows 8.1/10, vagy megfelel a Windows 7 is, a két patch-el ( KB2645594, KB2646060)?
indul a sörös aludni
-
Omli85
őstag
válasz inci67 #62551 üzenetére
Ez teljesen "normális" a gyári hűtő még az FX-6xxx szériához is kevés az FX-8xxx-hez meg végképp.. Ezért nem is ajánljuk a használatát. Fórum első hsz amúgy nem dísznek van el lehet ám olvasni vannak ott hasznos infók .
(#62524) pepejoe : Sokallom a maghő 60 fokot. Bár a maghőre nem adunk mivel az kalkulált érték jobb a kupakot figyelni ha az 70 közelében jár az már igencsak a vége a hűtésnek nem érdemes tovább feszegetni a dolgot. Mennyi a kupak hő ? Valószínű a vrm is melegszik ott már szépen az is meg kéne támogatni valami légkavaróval.
(#62534) FST200: Játékra is teljesen alkalmas egy FX-8xxx cpu ebben biztos lehetsz. Azt már te döntsd el mennyire hosszútávra tervezed a gépfejlesztést. Az mondjuk biztos, hogy olcsóbb még egy jó hűtővel kalkulálva is egy FX-8xxx konfig mint egy I5-ös konfig. Ha nem riadsz vissza az OC-től akkor érdemes gondolkodnod FX-ben. Amennyiben viszont nem akarsz az OC-vel bajlódni akkor drágább kék a javallott.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
remusz13
tag
válasz MinionFlasH #62531 üzenetére
mostmár minden jólett, turbo offos, kicsi alulfesz, szépen megy. többet nem hallgatok a leírásokra
-
mark0179
csendes tag
válasz ViZion #62547 üzenetére
azt mondja rakjam fel a chipsetet amiben benne van az nvidi 980a lapkészlet.. viszont 352513 félét felraktam de mmindig ki írja.. de miért? az eredetivel kezdtem azátn winxp-t aztán win8 win7 mindegyiket felraktam több verziót. és mindig ki írja és visszafogott a gépem.. nemtudom megérteni miért.. nem teszi fel és tünik el a picsába ez a kitalált hülye procceszor szöveg.. aggasztó..
-
ViZion
félisten
válasz mark0179 #62541 üzenetére
A HW azonosító az a hardver azonosító, ami megmondja, h mi az a retek, amit telepíteni akarsz. Gyártó, típus, stb... arra kell rákeresni és lesz driver. De milyen alaplap, milyen csoportban van az eszközök között és egyáltalán, mi a HW azonosítója???
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
rovtiv3
aktív tag
-
FST200
tag
válasz belaazallat #62537 üzenetére
akkor gondolom ezekkel se lesz gondja
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz FST200 #62534 üzenetére
GTA 5 CPU teszt: [link]
Fallout 4 teszt: [link]
Egyébként a multiplayer jobban igényli a CPU erőt(rendszerint), ha érdekel.FX-hez a lapodat és a RAM-jaidat is le kéne cserélni. Olyat mondok, amiért itt (talán) meg leszek kövezve: Skylake(pl i5 6500)+DDR4-re nevezz be(utóbbi miatt első sorban). De az sem kérdés, hogy lehet-e FX-el játszani(igen).
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz mark0179 #62538 üzenetére
HW azonosítót, vagy nincs mit segíteni.
Jobb klikk, tulajdonságok, részletek, HW azonosító.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
mark0179
csendes tag
Hali segítenétek tudom nem ide tartozik de a topikomba senki nem ír és fontos lenne.. felraktam minden lehető drivert és a gépem írja az eszközkezelőben sárga felkiáltójellel a társproceszor jelenséget.. hogy a picsába tudnám felrakni? előre is köszönöm a válaszokat köszii!
-
belaazallat
addikt
válasz FST200 #62536 üzenetére
Ezekből egyiket sem próbáltam. De bármelyik több szállra optimalizált játékban nagyon jól teljesít a proci. Battlefield 3 / 4. Star Wars Battlefront Beta is jól futott rajta.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
FST200
tag
válasz belaazallat #62535 üzenetére
GTA V , Mad Max , Fallout 4 idén megjelent játékokra gondoltam
-
belaazallat
addikt
válasz FST200 #62534 üzenetére
Attól függ melyik játékban. WoT és hasonló játéknak nevezett valamikben, igen.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
FST200
tag
tervezem a mostani gépem lecserélését, játékra szeretném használni , és ezt a procit néztem ki:
AMD FX 8-Core FX-8350
viszont elég érdekes kommenteket olvastam róla arukeresőn, hogy játékban egy i3 szintjén van, elég érdekesnek tartom
mi a véleményetek? -
mark0179
csendes tag
Hali segítenétek tudom nem ide tartozik de a topikomba senki nem ír és fontos lenne.. felraktam minden lehető drivert és a gépem írja az eszközkezelőben sárga felkiáltójellel a társproceszor jelenséget.. hogy a picsába tudnám felrakni? előre is köszönöm a válaszokat köszii!
-
remusz13
tag
köszi a helpet most legszívesebben elásnám magam, ez már a második amivel beszívtam ma, sikerült egy i30-al is kellemes időt eltöltenem. amint beépítettem, még írok hogy milyen lett
-
pipo112
őstag
válasz inci67 #62528 üzenetére
ha jól tudom akkor kb 2,5-3k -s fordulaton is pörögnek szvsz akár egy turbina
remusz13:nézd cxsak így bírod fel rakni hogy hátra fújja a levegőta képeken látni fogod
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
inci67
tag
Helló, tudna nekem valaki linkelni oldalakat ahol, kapok infót, hogy a FX 8??? proci hűtők mennyit pörögnek, mennyi levegőt szállítanak, meg ilyenek. Köszi. Mert igen hangosnak találom terhelés alatt. Gyári hűtő.
-
pipo112
őstag
válasz remusz13 #62526 üzenetére
Egy képet tudnál dobni a ház belsejéről mert a tx 3at fel lehet úgy is tenni hogy hátra fúja a levegőt .
Amugy meg a vram melegszik túl azért kapcsol le oda kéne levegőt juttatni pl egy oda fabrikált ventivel.Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
remusz13
tag
sziasztok
ismét segítséget kérnék, a múltkori konfig (fx 6100, asrock 970 ) kapott egy tx3 hűtőt ( amit persze csak úgy lehetett belerakni hogy felfelé fúj, nem hátulra kifelé ) , és bf4 alatt -csak azalatt- random kikapcsol a gép, pedig proci stress test alatt 55 foknál megállt, bár jó meleg volt a gépház. videókártya 7850, táp chieftec gps 450. Próbáljam alulfeszelni a procit, vagy mit ajánlanátok?
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Egy 6300-as procit próbálok tuningolni de akadt némi problémám. Jelenleg 4.5-ön megy stabilan 1.356v-on és 60fokos maghővel. 4.6-on instabillá válik ibt alatt, hiába növelem a cpu és cpu/nb feszt bármennyivel. Van valami ötlet hogy mi okozhatja gondot?
-
Dark KillerX
addikt
válasz HERR Z #62518 üzenetére
Volt részem Asrock lapban használni az Fx-et, és nem mondtam hogy használhatatlan, de procifuggo is.De ez nem bullshit 😉, tapasztaltam.
Nyáron gyakorlatilag használhatatlan volt
És nem is akarok vitázni, mert nem mondtam hogy használhatatlan, annyit irtam lehet az lesz, ezért egy teszt nem árt 😊
[ Szerkesztve ]
-
SHO(KER
csendes tag
válasz Dark KillerX #62517 üzenetére
Én ezen az oldalon szoktam megnézni, hogy egy bizonyos alaplapban milyen procikat használnak a tulajdonosaik. Az oldal tanulsága szerint van, aki ilyen alaplapban 4.5 GHz-rehúzott FX-8350-et használ. Lehet, hogy a fentiekből rossz következtetést vonok le, de úgy gondolom, hogy egy "picit tuningolt" FX-8320E-vel el kellene boldogulnia.
[ Szerkesztve ]
-
-
tag
válasz Dark KillerX #62513 üzenetére
köszönöm a válaszod.
Így egy kicsit lutri megvenni a cpu-t.
A laphoz akkor milyen FX-s cpu ajánlotok ami minőségi váltás lenne a 965BE után. -
Gabrikovics
aktív tag
válasz trol75 #62511 üzenetére
Szerintem pedig menni fog hajtanak itt páran ilyen lapban FX-8320-at kis trükökkel alapon elmennek az FX-8320E kissebb feszekkel üzemel ( FX-8320 4000 MHz-en 1,425v az FX-8320E 4000 MHz-en 1,4125v ) kevesebb terhelést kap a VRM tehát a trolling esélye is kissebb !
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
Hencso
Ármester
-
tag
válasz Dark KillerX #62509 üzenetére
Szia.
Sajnos nem tudom csak akkor kipróbálni, ha megveszem.
Az alaplap támogatási listában szerepel ez a CPU, mint támogatott.Én csak egy pici tuningolt szeretnék (azt mondják vétek nem tuningolni).
A hűtővel szerintem nem lesz gondom.Mi ez a 4+1 VRM ami miatt gondom lehet?
Köszönöm a válaszodat.
Üdv -
Omli85
őstag
válasz MinionFlasH #62491 üzenetére
Igyekszik az ember
-
tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy ilyen konfigom:
- Asrock 990FX Extreme3
- AMD Phenom II X4 965
- Sapphire Radeon HD 7770 GHz Edition OC
- 2x2GB Kingston DDR3 1600MHz HyperX Fury
- 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz HyperX Fury
- ARCTIC COOLING Freezer A30
- Chieftec 550W CTG-550-80Jelenleg úgy néz ki, hogy a cpu-t elvinnék és szeretnék helyette FX-s cpu-t venni.
Van egy ajánlatom a régi CPU (965BE)+14.000 Ft és kapnák egy FX-8320E-t.
Megérné-e ez a csere.Köszönöm a válaszotokat.
-
GeronimoTama
tag
válasz Pancsermeste #62504 üzenetére
Egy sima cinema4d renderelés volt ami eltartott 20 percig és 71fok volt a max, prime95 alatt 80-ig megy fel "csak"
GTAO: tamadotcom
-
Pancsermeste
őstag
válasz GeronimoTama #62502 üzenetére
Csupán a hőmérsékletet tekintve nem sok. Viszont ez attól is függ, mekkora terhelés mellett ennyi.
Extrém terhelésnél a 80 fok is rendben van, maga a fesz. szabályozó áramkör ennél magasabb hőmérsékletet is elbír, ám hosszútávon a forrasztási kötéseknek sem tesz jót a túl nagy hőingadozás, így a VRM bordára is ajánlatos friss levegőt irányítani.-= Pancsermeste® =-
-
GeronimoTama
tag
Sziasztok!
VCORE-1-nek a 70 fok az sok?
Éppen renderelek és csak ránéztem HWinfora.GTAO: tamadotcom
-
lsc
nagyúr
Nos most sem az igazi a cucc, egy dologra viszont rájöttem. Aida-ban ugrált a frekvencia, throttling volt, most kikapcsoltam az amp-t így OK a cucc. Viszont nekiálltam variálni 21-es szorzó kicsit megemelt fesz így megint bizonytalan lett a gép, fagyogatott is. Úgy látszik az óvatos megfontolt lépéseket szereti csek, majd próbálkozom.
Az élet kegyetlen .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Futás, futópályák
- DIGI kábel TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest