Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Maotun
őstag
Üdv!
Fx 9590 cpu + 980Ti vga jó párosítás lenne? vagy ahhoz hogy a max teljesítmény meglegyen a vga-val (4K/qhd game) már át kellene állni a " kék" oldalra ????
Új cpu pl.:zen DDR4 támogatás AMD oldalon mikorra várható?
Most lenne keret upgradelni, de lehet okosabb ha kivárok még egy évet -
mackosajt
addikt
válasz Bratilla95 #60295 üzenetére
Akkor elég jó.
Szerintem.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
mackosajt
addikt
válasz Bratilla95 #60293 üzenetére
Hőfokok milyenek?
Mivel terheled?http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Bratilla95
tag
Ez mennyire számít jónak? itt még teljesen stabil, majd megpróbálok lejjebb menni még.
\\Fx 8320@ 4,6 Ghz //XFX 480 RS 8gb \\
-
fererencz89
őstag
válasz Pancsermeste #60291 üzenetére
Lehet, hogy egy olyan infrás micsodára beruházok (ááá, annyira nem vagyok elvetemült ).
Csak megrémültem a sok alacsony hőfoktól.
Köszönöm a segítséget!Nem szotkam hibázni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz fererencz89 #60290 üzenetére
Neem, nincs világvége, de az biztos, hogy a lapok közt is lehet jelentős eltérés a hőmérséklet érzékelésben. Ehhez hozzájön, hogy nincs két egyforma proci se, így nincs értelme pár fok különbségen tépelődni. Teljesen azonos beállítások, hasonló hűtés esetén is simán lehet 10-15 fok különbség...
Nézd csak, ez itt pl. a Saber lapomban az előbbi proci. Itt egy pillanatra le is hagyta a maghő a kupakot, ám ahogy a kupak (és az egész alaplap) melegedett, úgy a kupak lett melegebb, de csak pár fokkal, nincs nagyon szétnyílva az olló, mint az AsRock-ban.Szerintem nálad a maghő áll közelebb a valósághoz (persze csak terhelve, idle nem).
Én Prime alatti 62/80 fokig nem aggódnék.
De kérjél kölcsön egy infra hőmérőt, hogy megnyugodj..
Egyébként én is azzal mértem ki, hogy az AsRock fölémér, az Asus-om nagyjából a valósat mutatja.-= Pancsermeste® =-
-
fererencz89
őstag
válasz Pancsermeste #60288 üzenetére
Tehát akkor ilyen terheléses, jó meleg esetnél inkább a maghőmérsékletként mutatott adat van közelebb a valósághoz? Erre érvényes az, hogy 62 fokig biztonságos?
Kicsit értetlen vagyok, mert a magam kis tudatlan eszével ( ) még nem érzem át, hogy valakinek 50 fok alatt van, másvalakinek már majdnem 70. Ugyan azt mérjük? Ekkora a szórás? Világvége?Nem szotkam hibázni.
-
pipo112
őstag
válasz Pancsermeste #60288 üzenetére
+1
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Pancsermeste
őstag
válasz fererencz89 #60287 üzenetére
70 fok? Az is valami!??
Neemm, ez már valami, de ugye mint mondtam, az AsRock lapom elég fölémérte a CPU hőmérsékletet (80 fok).
Én úgy gondolom, azok a lapok mérnek reálisan/reálisabban, ahol nincs nagyon 'szétnyílva az olló', vagyis a CPU maghőmérséklet nemhogy lemarad, de inkább megközelíti a kupakhőmérsékletet full terhelésen. Mindenesetre ahol a kettő között 10 foknál nagyobb különbség van, ott gyanús, hogy a lap erősen fölémér... szerintem...-= Pancsermeste® =-
-
fererencz89
őstag
válasz Pancsermeste #60286 üzenetére
Túl sokáig nem futtattam, mert azt egyből láttam, hogy a Core hőmérséklet megállt 52-nél, de a CPU temp már 70 körül járt.
Nem szotkam hibázni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz fererencz89 #60285 üzenetére
Aida teszt nem izzaszt annyira. Nyomjál egy Prime-ot, ha azzal nem megy a maghőmérséklet 62 fok fölé, akkor tökéletes!
[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
fererencz89
őstag
Az előző pasztázásom valóban cudarul nézett ki.
Most valami TITAN Nano Grease nevű csodát tudtam venni (más nem volt a kisboltban raktáron, egye-fene).
Próbáltam odafigyelve pasztázni, középre egy kis pötty, és szorítás.
A hőmérsékletek kb. maradtak ugyan azok. AIDA teszje alatt CPU 64fok Core max 51 fok.Érdemes még mással próbálkoznom, vagy mégis csak jók az értékek?
Nem szotkam hibázni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz belaazallat #60281 üzenetére
Nem-nem. A szenzor az alaplapon van, a CPU Socket alatt, ami az általatok 'kupak hő'-nek nevezett érték számításához szolgáltat a hőmérséklettel arányos feszültséget. Ez ugye mérés, ám szoftveresen kalibrált, offsetelt, mert a fesz. nem lineárisan változik a hőmérséklettel, no meg ugye a dióda se közvetlenül érintkezik a procival, így az alaplapgyártók próbálják úgy offsetelni, hogy kb. a valós CPU hőmérsékletet kapjuk eredményként. Ennek pontossága viszont gyártónként, de laponként is eltérő lehet. Assrock lapom pl. kb. 10 fokkal monitorozott magasabb Socket hőmérsékletet, mint az Asus.
Véleményem szerint, a prociból kiolvasott (számítottnak nevezett) mag hőmérséklet - még ha nem is celsius skálán van értelmezve-, pontosabb információt ad, ha a proci üzemi hőmérséklet határait feszegetjük, ami AMD szerint tartósan ne lépje át a 62 fokot.[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
HANDO88
senior tag
Nem érdekel valakit egy jó kis proci hűtő? Persze nem az új árán.
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
pipo112
őstag
válasz belaazallat #60281 üzenetére
Kupak hő mehet 72c-ig amd szerint ,nálam csak 4 venti van plusz 2 a cooleren meg a z9plus ba nincs nagy helye a d14 nek kb 3mm az oldallapig ez is belejátszik tuti
-
belaazallat
addikt
válasz pipo112 #60279 üzenetére
A szenzor a kupakban van ennél a procinál, a maghő számított érték, tehát a kupakot kell figyelembe venni.
IBT-t én is very high-on tesztelem. Valószínűleg nálam azért ilyen jók a hőfokok, mert mint korábban említettem 5 ventilátor van a házban, a prociét nem számítva.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
fererencz89
őstag
válasz szivacs1987 #60278 üzenetére
Köszi!
Akkor mindenképp pasztázok egyet, most már szakszerűbben.Nem szotkam hibázni.
-
pipo112
őstag
válasz belaazallat #60276 üzenetére
Na ezért van hogy minden proci más ,a noctuámnak semmi baja tök jól végzi a munkáját ,ha maxra tolnám a ventiket akkor tuti nyerne pár fok minuszt játék alatt ibt very highon meg fűt mint az állat.Néztem én is teszteket delta T szerint 39c emelkedés van ami qrva jó ,de ha magokat nézem még ibt alatt is 50c-n megáll ,az én kockám kupakja viszont melegszik Ennyi
-
szivacs1987
aktív tag
válasz fererencz89 #60277 üzenetére
A pasztázási módszered a lehető legrosszabb!
Amikor leszeded, majd visszateszed ugyanarra a pasztára, akkor levegő buborékok maradhatnak a proci és a hűtő között.
Az itt legjobban bevált módszer, hogy egy kisebb borsónyi paszta a cpu közepére, majd a hűtőt óvatosan rátenni(felemelni tilos, kicsit forgatni még ok) és meghúzni. A húzástól majd szépen szétterül a paszta.Ajánlottabb paszta: mx4, mx2(ez folyékonyabb)
Nekem az mx4 a gyári CM pasztához képest 3 fokot hozott (66->63fok) ibt alatt.De első körben egy újrapasztázást mindenképpen próbálj ki.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
fererencz89
őstag
válasz belaazallat #60272 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Gyári pasztát használtam anno (azt olvastam elég jó). Bekentem a kupakot vékonyan, felfogattam a hűtőt, kicsit megmozgattam rajta, hogy elkenje, leszedtem, majd a felesleget plasztik lappal lehúztam. Ezután ismét visszatettem jó szorosan.
Viszont a gyári paszta elég sűrű volt, lehet az nem volt az igazi. Ha rászánom magam, kipróbálok valami jól bevált pasztát, hátha.
Többet vártam 1 kiló alutól...Nem szotkam hibázni.
-
belaazallat
addikt
válasz pipo112 #60273 üzenetére
Pedig papíron a te Noctua-d is jobb a Z600-nál, én attól a hűtőtől is jobbat várnék. Mondjuk papíron a Rajintek Themis Evo is jobb, mint a Z600, de azzal a hűtővel voltak ilyen hőfokaim(68fok kupak, IBT). Mondjuk rengeteget variáltam a ventilátor elhelyezéssel, melyik merre fújon. 5 ventilátor van a házban.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
DudeHUN
senior tag
válasz fererencz89 #60270 üzenetére
Sok. Nekem a V2 van belőle. Játék alatt még nem ment a procim 60fok fölé. Mondjuk a fesz is csak 1,415v.
Gamer for Life
-
HANDO88
senior tag
Az szerintem is sok lesz.Nekem 8320 4000mhz-en Prolimatech Megahalems-el hűtve a legnagyobb forróságban is max 47 fokig ment fel játékok alatt.
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
pipo112
őstag
válasz belaazallat #60272 üzenetére
ezek azért proci függő dolgok mert ha melegedős a kockája akkor előfordulhat ekkora eltérés simán lásd az enyémet bf3 58-59 fok 4,5 ghz-en 30 fokos szoba ibt simán 68C very highon a fesz pedig csak 1.332 azt mégis melegszik a kupak mintha alágyújtanék
-
belaazallat
addikt
Szerintem sok lesz! Többet kéne tudni annak a hűtőnek.
Nekem CM Hyper Z600-am van, ami hasonló súlycsoportban van, mint a te hűtőd. Viszont nálam 42fok van bent a számítógép házban játék alatt, és így nem éri el a 60fokot a kupak hő. Egyedül IBT-vel sikerült a legnagyobb melegben 62fokot elérnem. 4500MHz 1,392 V A Z600-on Alpenföhn venti van, de csak 12cm-es.Biztos jól van felrakva a hűtő?
[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
nálam is a 30C -s szobában toltam egy kis bf3-at kupak 58-59 fok volt szvsz ez ilyen bicikli 30 fokos levegővel hűtöd szal persze hogy melegszik
-
fererencz89
őstag
Heló!
Próbáltam visszaolvasni, de hirtelen nem találtam ehhez hozzászólást:
FX 8350-nek (4,4GHz alap feszültségen) ebben a nyári 28 fokos szobában, DEEP COOL Lucifer hűtővel, szellős (thermaltake commander, be-ki 1-1 venti) házban játék alatt (wolfenstein old blood most éppen) sok a 64 fok-os hőmérséklet? Idle 38-41 fok.
A nyári forróság ennyire megviseli a gépet, vagy valami probléma lehet?Köszi!
Nem szotkam hibázni.
-
ViZion
félisten
válasz Madai95 #60267 üzenetére
Nem egy komponens, viszont más-más típusúak. Vannak eleve a szilikonosak és ugye a fémesek, meg kitudja mik vannak még benne, amik össze tudják zaccosítani aztán kenheted a fa... falra.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Madai95
tag
válasz Taifa Díaz #60266 üzenetére
Nem sértődök én de ezek a paszták ön magukban sem egykomponensüek hisz nem homogén anyagok , ott pl a collab , azbis ötvözet , én sem tudom jó lessz e , csak a kiváncsiság hajt, de szerintem nem törvényszerű hogy rosszabb lesz keverve
i7 12700k@5.2Ghz / D5 / MO-RA3 / 16Gb 4400mhz/Evga Rtx 3080ti / 2TB HDD/ 3tb SSD
-
-
-
Madai95
tag
válasz rambustibi #60262 üzenetére
Keverve a tuti Mixturae de paste mx-2 + mx-4 + nt-h1 = tökéletes paszta (vagy nem... kitudja?!)
i7 12700k@5.2Ghz / D5 / MO-RA3 / 16Gb 4400mhz/Evga Rtx 3080ti / 2TB HDD/ 3tb SSD
-
rambustibi
őstag
válasz belaazallat #60261 üzenetére
Eddig mx-2 és mx-4-t használtam, de akkor nem érdemes variálnom, marad a gyári nt-h1.
Köszi az infót.[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
belaazallat
addikt
válasz rambustibi #60255 üzenetére
MX2 és NT-H1 összehasonlításom van, nálam, a Q9550-en a CM Hyper Z600 jobban szerette az utóbbit. 2 fok különbség volt. MX2 vel volt felszerelve, majd 1 hónap után alaplap csere. Azóta Noctua-t veszem.
-
Beretvás
veterán
látom megy itt a témázás a mag/kupakhöröl.. na most , ha nekem alapon szobahö alá mér "ugye félremér tudjuk" akkor terhelés alatt is annyival kevesebbet mutat? esetleg ott már reálisabb?
-
Madai95
tag
Köszönöm a gyors válaszokat Tetszetős ez a cucc
-
MK VII
veterán
-
rambustibi
őstag
válasz belaazallat #60251 üzenetére
NT-H1-et adnak a hűtőhöz, akkor nem érdemes mx-4-t vennem? Mi a tapasztalatod? Használtad már mindkettőt?
-
V!ck
senior tag
válasz belaazallat #60251 üzenetére
Néztem több külföldi tesztet (is), kisebb-nagyobb eltéréssel ugyan, de az összes oldal azt hozta le, hogy egy picit jobb az MX4 az MX2-től, de a különbség erősen konvergál a nullához.. A Noctua gyengébbnek bizonyult, de nem számottevő, szóval az is erősen nulla különbség, viszont a Collab agyonvert mindent... csak nagyon nehéz használni, letakarítani...
[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
belaazallat
addikt
válasz Habugi #60244 üzenetére
Értem! Másodjára csak sikerült felfogni! Kupakban van a szenzor.
Belőlem is a tapasztalat beszél, nem a szakmaiság. Athlon64 nél még a maghő volt a magasabb. Intel E5200, E7200, E8200, Q9550 maghő mindegyiknél magasabb volt. Lehet mert ott még a magokat szenzorozták, nem a kupakot.
Másik, hogy a magok a hőforrás, tehát a hőátadási veszteség miatt a kupaknak alacsonyabb hőmérsékletűnek kellene lenni, mint a magoknak. Ez max 1-2 fok. De nem vagyok fizikában nagyon jártas, tévedés jogát fenn tartom. Írtad, hogy a maghő számított érték. Innentől azt figyelmen kívül hagyható.Akkor megnyugodtam. Kupak hő 62 fokot ért el IBT(FX patc-es) alatt ebben a nagy melegben "very high" beállításokon.
SzerK.
(#60245) hutoczky82
Volt több paszta teszt a ph!-n. A neves márkák drágább pasztái között 1-2 fok a különbség. Lényegében mindegy, hogy Mx2/4, Noctua, vagy mást használsz, egy sima paszta és ezek közt kb 5 fok eltérést fogsz tapasztalni. Ha neked megéri a felárat, akkor vegyél nyugodtan. De hogy melyik a legjobb, mindenki mást fog mondani. Én pl a Noctua NT-H1-re esküszök.
[ Szerkesztve ]
-
-
lovas001
aktív tag
válasz hutoczky82 #60245 üzenetére
+1 az mx4 re, esetleg az mx 2 hasonlóan jó könnyebb elkenhetőséggel.
[ Szerkesztve ]
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
V!ck
senior tag
Ha MX4, akkor már inkább Coollaboratory Liquid Ultra...
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Methionyl
senior tag
Részemről Arctic MX-4
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
hutoczky82
csendes tag
Sziasztok tudnátok segiteni , egy nagyon jó hütőpasztát keresek ,de nem értek hozzá, igy nem tudom mitt célszerü Választani .
Ára nem számit csak minősége érdekel ,de az nagyon.József
-
Habugi
addikt
válasz belaazallat #60240 üzenetére
Szerintem el kell/lehet felejteni a core/maghőt, ahogy írtam is számított érték a socket/kupak hőből, kvázi laponként akár még BIOS-onként is más és más..
Arról hogy adott lapban adott hűtővel mennyi van adott alkalmazásban mag/kupak hő között és ez mi(k)től függhet, na látod arról fogalmam sincsen!
Nálam a CPU csere óta 10-12°C van közöttük mindig a kupak javára, tehát mindig az a melegebb.
Ezt legalább szenzor méri még ha ezzel nincs is kizárva a hiba lehetősége, most is azt mondom mint eddig bármikor, miszerint nálam a 8320 előtt egy Phenom II X4 955BE volt a lapban, gyári hűtővel, elég hosszú ideig..GTA IV közben szerintem egyszer sem láttam két évig 74°C alatt a kupakot fél óra játék után, kutya baja nem lett, máig OC-val megy a proci az új tulajnál.
Kupak szinten hosszútávon lelkiismeret furdalás nélkül lehet használni ezeket 70-72°C-on is, kutya bajuk nem lesz, aztán ha mégse így van akkor majd egy szaki kijavít..Belőlem csak a tapasztalat beszél sem mint a nyers szakmaiság, a Phenom esete, illetve 1.5V vcore mellett energiatakarékos funkciók/beállítások nélküli lassan másfél év 8320al.
Persze ettől függetlenül rá lehet gerjedni arra, hogy teszem azt 65°C-nál le legyen soha több a kupak, fétis és millió más szempont függvénye lehet. Hol van a gépház/merre dobja ki a meleget, milyen hangerővel hűthető adott setuppal, mennyire fűthet be esetlegesen egy melegedésre hajlamos VGA-t például, sorolhatnám.., ez mind egyéni dolog csak ugye ebben a hőmérséklet fétisben sok esetben benne maradhat így egy csomó tuning/órajel/DAT Mhz-ek és FX-ekről diskurálunk..
(#60242) Methionyl:
Na ezért nevezem fétisnek..!
(#60243) Madai95:
Van a sokat emlegetett HWInfo64 és minden más!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Madai95
tag
Nekem Giga ga 990fxa ud3 rev 3 lapom és fx8320 am van hw infoval szoktam figyelni a hőt , meik a kupak és meik a mag hő? Vagy tudtok esetleg jobb hőmérséklet monitorozó programot ? Azt még megjegyezném hogy nekem a speed fan a cpu hő ként mutatja azt az értéket amit a hw info northbridge nek
Mióta giga lapom van nem tudod kiigazodni a szenzorokon , a ventijeimet se nagyon tudtam vezérelni csak a prociét , de a ventis gondot megoldottam egy alpenföhn alpine touch venti vezérlővel
[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
válasz Habugi #60239 üzenetére
Igazad van Benéztem és valamiért maghőkre gondoltam bár szvsz én már a kupakot se engedném 70 fölé.(rossz érzést kelt )
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz belaazallat #60240 üzenetére
+1, giga xa990-ud3 is magra riaszt, és kupak hő alacsonyabb sokszor mint a mag..
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz Habugi #60239 üzenetére
Nálam 60 fok felett a magok melegebbek, mint a kupak. 2 fok eltérés.
És szerintem ennek így is kéne lennie, mert ugyanis nem a kupak termeli a hőt, hanem a magok. Korábbi procijaimnál is így volt, a kupak mindig hidegebb volt, mint a magok.
Abban meg tudlak erősíteni, hogy a Giga 970 ud3p lapnál, valóban a kupakhőre vonatkozik a beállított riasztás.
-
Habugi
addikt
Van bármi racionális magyarázat arra, miért nem teszitek hozzá az a bizonyos gyártó által javasolt 62-65°C maghőre vonatkozik, ami lap/szenzorfüggően kalkulált érték, továbbá hosszútávra értendő?
Arról nem beszélve, amit BIOS-ban beállít az kupakhőre vonatkozik (a tévedés jogát fenntartom..) de hogy 65°C-ra tök fölösleges az is biztos. Annak a funkciónak belépőszinten 80°C-tól jön meg az értelme, a mag ekkor járhat 65-ön, esetleg kicsit felette..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Methionyl
senior tag
-
lovas001
aktív tag
válasz CMST2015 #60236 üzenetére
Tudomásom szerint az alaplap kapcsol le és az pedig beállítás függő, egyébiránt ha jól emlékezem, 90 körül. De az már nagyon nem egészséges. Gyártó 62 fokot mond max hőnek amit még biztonságosan elbír viselni.
[ Szerkesztve ]
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
CMST2015
tag
Alap esetbe egy FX 6300 hány °C fokon kapcsol le menyi a max cpu temp ha túl melegszik ?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Nem éri meg így váltani, csak ha fanatikus vagy. Inkább még cibáld feljebb a procit, 4,5 is mehet...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
lsc
nagyúr
válasz DudeHUN #60231 üzenetére
Nem tervezek többet húzni, nagy többségben csak netezek, ha egy 4400 menne alapfeszen akkor elég lenne. Nagyon nem játszom, ha igen akkor is főleg a stalkerekkel. Videót nem konvertálok, hasonló prociigényes dolgokat nem nagyon futtatok. Ha összeállna egy évnél tovább maradna, ezért is vagyok dilemmában.
Ez a proci 1,212-őn megy 4 Ghz-en, eddig tulajdonképpen ez is elég volt.[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
belaazallat
addikt
Hali! Nekem egy 8350-em van, meg egy R9 380-am, kb 280XT szint. Ha érdekel valami teszt eredmény futtatok párat.
A procim 1.35V fölött már nagyon melegszik. egy CM Hypez Z600 van rajta egy jól szellőző házban(CM 690)."Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
DudeHUN
senior tag
Ha hosszabb távra (1+ év még) tervezel a jelenlegi géppel akkor megérheti. Pár fps-t mindeképpen hozna. Szerintem a hűtőd is elég értemes fesszel egy 100-200mhz plusszhoz is. Ha meg játékon kívül más többszálas programot is futtatsz rendszeresen, akkor szvsz jól jön a plusz modul.
Gamer for Life
-
lsc
nagyúr
Srácok dilemmában vagyok. Van most egy 6300-am 4 Ghz-en hajtva, érdemi előrelépés lenne egy 8350-be beruházni? Van egy 280x toxic-om, remélhetőleg jobban meghajtaná. 15e körül lenne a ráfizetés, de nagy a gyanúm hogy annyit nem ér a dolog. Még annyi hogy ezt egy gammax s40-es hűti, ez elég lenne a 8350-re is egy alapfeszes tuninghoz?
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz rambustibi #60227 üzenetére
Az FPS grafikon szerint a min az 36 ! a max 134 ! én nem láttam hogy ennyire beeset volna .
Ja bocs a végén tényleg van egy gödör[ Szerkesztve ]
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
eldiablo
addikt
válasz Gabrikovics #60226 üzenetére
-
rambustibi
őstag
válasz Gabrikovics #60226 üzenetére
Gondolom nálad is lecsökkent mindkét esetben 7 fps-re a cpu physics tesztnél.
-
Gabrikovics
aktív tag
Kipróbáltam ezt a Catzillát ! Háát elég érdekes láttam pár pontszámot előttem és picit csalódtam a gépemben !
Két beállítással futattam Win energiatakarékos mód CPU max freki 3700 MHz a GPU alap 945/1400 fura módon a proci majdnem végig 1400 MHz-en ment siralmas pontszámA második teszt Win kiegyensújozott mód CPU max freki 4500 MHz GPU húzva 1000/1450 a proci itt már majdnem végig maxon teker de a pontszámmal nem vagyok elégedett
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
leidl1
újonc
Akkor ezek szerint a lap miatt melegedik fel :S. Tudnátok írni akkor valami lapot ami megfelelne? ( ne legyen túl drága ha lehet) Köszi!
-
HANDO88
senior tag
-
Methionyl
senior tag
válasz Taifa Díaz #60218 üzenetére
+1
-
leidl1
újonc
Üdv! A segítségeteket szeretném kérni, mert olyan problémám van, hogy az fx6300 as procim gta 5 közben 45 fokos de a magok felugrálnak "255 fokra" és ilyenkor le is megy az fps eléggé. Szerintetek mi lehet a baj? (az alaplap meg 60 fokos szokott lenni ha játszok) az aida64 progi szerint.
Előre is köszi a választ.
Proci: AMD FX 6300
Alaplap: MSI 760GM-P23
Videokártya: Shapphire HD 7850 2GB
Táp: Cooler Master 600W
Memória: Kingston HyperX 8GB 1866MHz
+ van egy 12cm es hűtő a hátuljába a háznak.[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Pancsermeste #60213 üzenetére
hát akkor lehet ebben van a magyarázat, nekem csak 1600 9-9-9-27 es ramok vannak jelenleg 1650mhz-n...
Vízion, arról megy vita, hogy amikor már a lefutott hosszú teszt után, elindulnak a " rövid" tersztek, ott van egy cpu teszt is. Az az a teszt mikor összeomlik a ház, mindenkinél elindul 50-60fps-en, aztán 7-8 ra beáll, nálam a vége félé visszaível olyan 25-30-ra. De ami lényeg, hogy annyira különböző pontokat kap mindenki, hogy a teszt nem releváns. Tibi 9590 el kapot 390(?) pont környéként, én húzott 8150 - 4,2Ghz-re kaptam 338 pontot, 8magos 8320 4ghz-n meg kap 705 pontot, ami meg már tényleg felháborító, hogy 63xx meg kapott alapon valami 500 pontot... érthetetlen... más teljesítményű cpuk és lenne egy sorrend helyette össze vissza pontokat kapsz, mintha egy kalapból húzná találomra.
NÉzd meg a cpu tesztet, - a ház összeomlósat - nálad beesik az fps 7-8 ra?[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
ViZion
félisten
válasz Pancsermeste #60213 üzenetére
nem értem akkor, h miről van szó. minden jelenet között van egy kis szakadék a grafikonon, de ennyi, mást nem vettem észre...
-
Pancsermeste
őstag
válasz Jakuskacsa #60211 üzenetére
Nálam RAM + NB órajel emelésre javult jelentősen. Kölcsön XMP2000-es RAM-okkal 2140MHz/cl9; NB 2600MHz-en sikerült elérnem 700+ pontot. Az 1600-as ramokkal csak 500-600 körül alakul, és beesik 9-10 FPS körülire.
(#60212) ViZion: Az a gond, hogy PhysX tesztnél esik be az FPS, sokaknál egészen 7 FPS-ig. Nálam is 9-ig. RAM tuninggal javul a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
ViZion
félisten
válasz eldiablo #60205 üzenetére
nálam 56-59 fps, VGA driverben 60-as limitre beállítva amúgy. Csak beesik váltáskor.
NemhajcsakiTibi: privát videó, gondolom valami home XXX...
Nekem a free így futott:
win7 64 bit
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #60210 üzenetére
Most nézem másnál is win7 alatt csinálta a jobbat, úgyhogy ehhez semmi köze...
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
rambustibi
őstag
válasz Jakuskacsa #60209 üzenetére
Nálam win10 van.
Van eredményem win7-el is egy fx9370-el, de az eredmény ssd-n van. Most csak laptopom van, és nincs kedvem szerelgetni ez miatt.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #60208 üzenetére
Ez mind szép és jó, de nehogy már a 9590 est elverje egy 8320 8350re húzva.. úgy hogy kapott 705 pontot, Te meg max 514 et.... Neked milyen win volt fent? Lehet a win7 miatt lenne, és 8 alatt kapnak jobb pontokat?
De jól teljesít ez a Titan, szerintem a köv kártyám ilyen lesz, de egyenlőre a 760 phantom is tudja a mit tudnia kell....[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz Jakuskacsa #60207 üzenetére
Nagyon változó mennyi a pontszám, az eltérő pontszámaimhoz képest mindegyiknél lezuhant 7 fps-re.
[link] itt 476 pont lett
itt 517:
Itt 487:
Ez a catzilla megmosolyogtató program[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz eldiablo #60205 üzenetére
Itt valami nem kóser szerintem sem. 6 magosok simán verik a 8 magos fx-eket a catzillában ahogy láttam. Tibi, most hogy láttam a Te cpu pontotdat nem reklamálok, mert egy 9590 -eshez mérten az én kis procim akkor helytállt. De hogy lehet hogy az fx 6xxx széria sokkal jobb pontokat kap??? Láttam már itt 720(?) at is valamelyik fx-es fórumtársnál. [link] - 8 magos teszt 705 pont, [link] 6 magos 5Ghz-n... és itt van tibi 4.7 el 400 pont alatt, meg én 4,5Ghzn. 338 ponttal... Na ezt magyarázza meg valaki!!
[ Szerkesztve ]
-
eldiablo
addikt
válasz rambustibi #60202 üzenetére
Valami nagy tré van akkor. Nálam 30fps+ FX-6300-al. Talán az Opteron fel tud nőni ehhez is.
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #60202 üzenetére
de nálam ez jelenetek váltásakor volt, nem lehet, h csak ezért vannak a tüskék? Amúgy nem is látom, csak a grafikon mutatja.
-
rambustibi
őstag
válasz Jakuskacsa #60199 üzenetére
fx9590-el is beesik 7fps-re a catzilla, nem tudsz mit csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Delta Force (2024)
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GTA: San Andreas
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest