Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fererencz89
őstag
válasz Pancsermeste #60291 üzenetére
Lehet, hogy egy olyan infrás micsodára beruházok (ááá, annyira nem vagyok elvetemült ).
Csak megrémültem a sok alacsony hőfoktól.
Köszönöm a segítséget!Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz Pancsermeste #60288 üzenetére
Tehát akkor ilyen terheléses, jó meleg esetnél inkább a maghőmérsékletként mutatott adat van közelebb a valósághoz? Erre érvényes az, hogy 62 fokig biztonságos?
Kicsit értetlen vagyok, mert a magam kis tudatlan eszével ( ) még nem érzem át, hogy valakinek 50 fok alatt van, másvalakinek már majdnem 70. Ugyan azt mérjük? Ekkora a szórás? Világvége?Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz Pancsermeste #60286 üzenetére
Túl sokáig nem futtattam, mert azt egyből láttam, hogy a Core hőmérséklet megállt 52-nél, de a CPU temp már 70 körül járt.
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Az előző pasztázásom valóban cudarul nézett ki.
Most valami TITAN Nano Grease nevű csodát tudtam venni (más nem volt a kisboltban raktáron, egye-fene).
Próbáltam odafigyelve pasztázni, középre egy kis pötty, és szorítás.
A hőmérsékletek kb. maradtak ugyan azok. AIDA teszje alatt CPU 64fok Core max 51 fok.Érdemes még mással próbálkoznom, vagy mégis csak jók az értékek?
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz szivacs1987 #60278 üzenetére
Köszi!
Akkor mindenképp pasztázok egyet, most már szakszerűbben.Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz belaazallat #60272 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Gyári pasztát használtam anno (azt olvastam elég jó). Bekentem a kupakot vékonyan, felfogattam a hűtőt, kicsit megmozgattam rajta, hogy elkenje, leszedtem, majd a felesleget plasztik lappal lehúztam. Ezután ismét visszatettem jó szorosan.
Viszont a gyári paszta elég sűrű volt, lehet az nem volt az igazi. Ha rászánom magam, kipróbálok valami jól bevált pasztát, hátha.
Többet vártam 1 kiló alutól...Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Heló!
Próbáltam visszaolvasni, de hirtelen nem találtam ehhez hozzászólást:
FX 8350-nek (4,4GHz alap feszültségen) ebben a nyári 28 fokos szobában, DEEP COOL Lucifer hűtővel, szellős (thermaltake commander, be-ki 1-1 venti) házban játék alatt (wolfenstein old blood most éppen) sok a 64 fok-os hőmérséklet? Idle 38-41 fok.
A nyári forróság ennyire megviseli a gépet, vagy valami probléma lehet?Köszi!
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz Taifa Díaz #59412 üzenetére
Az tiszta sor, hogy hogyan kell, de járhat ez valami negatív következménnyel?
Köszi!Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz Hencso #59409 üzenetére
100% terhelés alatt ugrál az órajel, és szerintem is fura. Szinte már kétségbeejtő.
A Catalystban megnézem a kikapcsolást. Bár szerintem azóta nem kapcsolgattam, szerintem alap beállításon van.
Na meg, azóta teljesen újratelepítettem a Windózt, hogy maradhatott meg ez a beállítás?Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Heló!
Kis segítség reményében írok, elkövettem valami butaságot. (FX8350)
Nemrég próbaképpen telepítettem az AMD overdive-ot (nem kellett volna, nem is értek még hozzá) és ráböktem egy auto clock opcióra. Ekkor a gyári 4 helyett 4,1 körül járt a proci. Ez akkor nem is érdekelt, nem is foglalkoztam vele különösebben. Viszont utána újraraktam a gépet, ezt a csoda programot meg nem "reseteltem", nem is töröltem. Most az áll fenn, hogy valamiért 4- és 4,1GHz-en vergődik az órajel váltakozva (ránézésre 1-2 másodpercig tart egy órajelet, aztán vált), ami a legszomorúbb, hogy néha visszaesik 3,4-re (???). A turbo clock (4,2GHz) meg mintha nem is létezne... AIDA stabilitásteszttel néztem, előtte beton stabil 4GHz, -vagy éppen amennyire belőttem- volt az órajel. BIOS-on belüli gyári reset sem segített.
Ami mögötte van:
ASUS M5A97 PRO
FSP 600w 80+
1db R9-es VGAEgészséges ez, hogy két értéken ugrál az órajel? Hogyan tudom helyrehozni a hibámat?
Köszi!
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz MiklosSaS #58396 üzenetére
Driverek a legfrissebbek, melegedési gond nincs. Viszont most néztem meg a Shadow of Mordornál, benchmark alatt vitte szépen a videókártyát a hátán a procim, mert az végig 99%-on volt.
Lehet, hogy egyes játékok kavarnak be. Csak "kétségbe estem", amikor azt mondták, hogy az FX 8350 édes kevés...Köszönöm az összes hozzászólónak!
(Majd a tuningban is megpróbálok jobban elmélyülni )Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz Whysperer #58388 üzenetére
Nyugodtan kövezzetek meg, de most még alap 4GHz órajelen használom, eddig nem láttam értelmét tuningnak.
Javítana a helyzeten? (bár akkor nem értem, hogyan segítene, mert monitorozás szerint külön-külön se nagyon terheltek a magok)
Egyébként órajelet nem vesz vissza, néztem, azt is stabil 4GHz-en tartja, nincs ugrálás. (Bár ha belépek a beállítások menübe, akkor néha visszaveszi 1400-ra, de egyébként maga a játék alatt folyamatos a 4GHz)Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
Sziasztok!
Ez félig egy "kihajcsa-e?" kérdés lesz, de én igazából a miérteket és az okokat szeretném megtudni, tehát igazából FX téma.
A gépem:
-FX8350
-ASUS M5A97 PRO
-R9 280
-8GB 1600MHz Kingston
-FSP 600W
-ház szellős, hűtés jó, nem melegszik semmiAmit tapasztalok:
Néhány játéknál (most éppen GTA V) a vga kihasználtsága 50-60%, néha ugrik 99% környékére is, de az ritka. Monitoroztam a procimat, magonként szerintem bőven nincs leterhelve, a frekvencia is állandó, tehát nem veszi vissza pl 1400MHz-re. Próbáltam más grafikai beállításokkal is, de csak az FPS szám változott.
Kipróbáltam az Outlast nevű játékkal is, ott mégkevésbé pörög a videókártyám (20-30%).1. Valóban kevés a procim ehhez a kártyához?
2. Hogy lehet kevés, ha szemmel láthatóan alig van leterhelve? (magonként nézve is)
3. Mi okozhatja azt, hogy nem tud nagyobb gázon üzemelni pl GTA V alatt?Másik topikban már mondták nekem, hogy az FX nem éppen szerencsés választás, az i7, i5 a jó, de én valahogy mégis hinni szeretnék az FX-emben.
Ez nekem olyan, mintha lenne egy sportkocsim, ami ugyan nem a csúcs, elég erős is, papíron tudna sokat, de valamiért 120-nál nem tud többet menni.
Köszönök minden hozzászólást!
Nem szotkam hibázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Garanciális Intel Core i5-10400F
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest