Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
frescho
addikt
válasz rambustibi #67198 üzenetére
Akkor azt is magyarázd el, hogy milyen okom/érdekem lenne, hogy hazudjak. Főként úgy, hogy az FX-et elsők között szereztem be és azóta is használom napi szinten.
Habugi: Bájos az összehasonlítás, de a másik sarokban lévő nehézsúlyú ezt tudja kiállítani. Az intel elhúzott sok téren. Egy kérdésre válaszoltam a saját méréseimmel alátámasztva. Nem fikáztam az FX-et és leírtam, hogy van amikor nincs értelme váltani. Az utolsó felvetésedet is leírtam többször, pl. VMware alatt elég jól muzsikál, de a játékok nagy része nem használ ki 4 magnál többet.
Az alaplaphoz: Hogyan lehet szerinted bizonyítani, hogy nem throttlingolt? Mert se az aida se a frame delay nem mutat anomáliát. De ha 1-2%-ot tévednék akkor is marad az erősorrend.
lee56: Értem, hogy a mundér becsületét védeni kell. Őszintén, ha a legtutitibb AMD lapba hajtanám akkor mennyivel lenne gyorsabb? 3-5%-al? Akkor is le lenne maradva. A legszebb, hogy az FX valmiért az egyik kedvencem, mint pl. a 600-as Amiga. De attól még látom a hibáit.
De egy érdekesebb kérdés, még ha off is: Mit jósoltok az AM4-nek?
- Elérhető lesz Karácsony előtt? (Kellene építenem egy gépet és nagyon várom.)
- Vajon az első lapok hogyan fognak megbírkózni a 8 magos Zennel? (Táp áramkörre mennyire oda fognak rendesen figyelni?)
- Lesz rendes turbo core? (Ha valami az Rx GPU-ra hajazó turbót behoznának sok lépcsővel, fogyasztástól/hőmérséklettől függően, akkor 8 maggal is lehetne pár szálon jó teljesítmény magas órajellel)
- Milyen lesz a 14nm órajele? (4GHz +- ?)https://frescho.hu
-
belaazallat
addikt
válasz rambustibi #67189 üzenetére
Azért a ló túloldalára nem kéne átesni! 970-es lapom köszöni szépen, tisztes tuningot tud!
"8350 alá 970-es "csipszetes" alaplap = ultrasz@r"
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
frescho
addikt
válasz rambustibi #67165 üzenetére
Nem csinaltam videot.
A lap csak annyira kell, hogy jo legyen, hogy ne throtlingoljon. Amiota a PCIe es mem vezerlo is a prociban van a kulonbseg minimalis a lapok kozott. Az Intelnel ezt az egyszeru lapok is tudjak, sajnos az AMD nem rugta farba a gagyit gyartokat.
lee56
A lap 890GM Pro3 R2.0 volt es nem throttlingolt, monitoroztam, hogy biztos legyek benne.
En mar nem hiszek a mesekben. Nekem most kell a teljesitmeny nem majd, HA es TALAN. Raadasul jatszani szoktam regi jatekokkal cimbikkel, ahol szamit az egy szal, pl diablo, sc vagy a kedvenc suprem commanderem. A gond az, hogy mire lesz jol hutott, meg rendes lap, addigra az FX nem olcsobb, mint a konkurencia. Szurkolok a Zen-nek, de FX-be mar nem fektetnek.
Askformore: Teljes rendszer termeszetesen. Felvett fogyasztast tudok merni. Egy SSD-vel, CPU, lap, GPU. Mas nincs benne.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
Askformore
senior tag
válasz rambustibi #67150 üzenetére
Egyelőre még egy 6300-am van, de régebbről úgy emlékszem, hogy neked 8350-ed volt. Ez 4,5-re húzva mennyit eszik? Csak, hogy elég-e a 400W-os tápom. (BQ! S7).
-
Hencso
Ármester
válasz rambustibi #65772 üzenetére
énis várom a zent nagyon ddr4 re nem akarok váltani kiváncsi leszek milyen deszka jön ddr3 as ram támogatásal de ha nem lesz más akkor megy a deszkámal együt a levesbe az fx8350 es persze ha jobb lesz azen fogyasztásban és tudásban ...
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
gtamate2
veterán
válasz rambustibi #65183 üzenetére
Ez a singleplayer, a linkelt tesztben multi volt, ráadásul 64 fős, ami sokkal jobban terheli a procit mint a single.
Nem azt mondom hogy nem lehet játszani vele, de egy Intel procival jóval többet tudna, kedvezőbb minimum fps-ekkel, jobban tudná tartani. stb.
A teszttel kapcsolatban pedig nyilván nem a hasukra ütöttek, a vga topikot felesleges belevonni, a titan x/980ti topikban bontakozz ki szerintem ezzel kapcsolatban, ott vessétek össze az értékeket ha gondolod.Amúgy ha meg vagy elégedve a teljesítményével én nem bánom, tényleg jó játékot hozzá, de ameddig a gyakorlat azt mutatja hogy egy ilyen 300k-s proci mellé jobban megéri egy 60k-s K-s intelt tenni és sokkal jobban is fut a játék, addig nem fogom az amd-t ajánlani alá.
*Sn0w
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #65183 üzenetére
Tudjuk, h csaltál, tutira csak celeronra raktál FX hűtőt.
Komolyan: biztosan van olyan beállítás, ami mindent megfektet. Árnyékok: med-ultra között IRL alig vmit látni, de terhel, mint a barom. Pos processing, meg a mindenféle símítások, meg ez a "kiszámolom 4k-ban, 'oszt jó az majd fHD-ra valahogy" biztos szép, de Imre az anyja, aki ezt bírja HW-val...
Nah, písz, nem kell linkelni, mert csak a gond meg a ban lesz belőle. YT-on mindenre van videó amúgy, néha ott is találni beteg beállítással, nem túl hihető videót.Gstyler: gratula! Cicergésre keress rá, tudástárban is van, nem gond, de kellemetlen. C1E kikapcs segíthet.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #65143 üzenetére
Nem kattintok, szeretném elfelejteni... úgy néz ki veszek egy 290X-et, ha minden jól alakul és kész. Én örülnék, ha nem 100%-on menne, mert akkor nincs hangja sem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #65088 üzenetére
biztos válaszol majd... egyszer
-
Omli85
őstag
válasz rambustibi #64980 üzenetére
Hát itt ne is
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
lovas001
aktív tag
válasz rambustibi #64718 üzenetére
Multiba így is simán vered az eredményem azért ez eléggé kellemetlen az fx-re nézve
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
Jester01
veterán
-
frescho
addikt
válasz rambustibi #64605 üzenetére
Tudnak, csak nem akarnak.
FX-6300 tarol a kornyekemen, ha valakinek nem jo az i3 es olcso valtas kell regi Phenom Q4-rol, akkor nincs jobb otletem.
https://frescho.hu
-
joker1220
őstag
válasz rambustibi #64534 üzenetére
Azért van ott kajak rendesen. 3.3 Ghz en sokkal jobb eredményt kaptál mint én 4.2 őn a 8350 -el
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
joker1220
őstag
válasz rambustibi #64513 üzenetére
Így állítsd be, settingsbe csak akkor kell átirni a 16 szálat ha alapból nem ismerné fel.
Rendszergazdaként kell futtatni különben nem csinál semmit!
Aztán meg kell várni hogy kiadja a 10 eredményt és alul kiirja a legjobbat, na az a procid számitási teljesitménye átlagban Gflops -ba mérve.
Ja és a kedvcsináló
,,On November 12, 2012, the TOP500 list certified Titan as the world's fastest supercomputer per the LINPACK benchmark, at 17.59 petaFLOPS.[26][27] It was developed by Cray Inc. at the Oak Ridge National Laboratory and combines AMD Opteron processors with “Kepler” NVIDIA Tesla graphic processing unit (GPU) technologies.''
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz rambustibi #64504 üzenetére
Szedd le a Linx -et és nézzük mennyi Gflops -ot tud az a 16 mag
Nincs jobb mint hazai pályán inteni be a kékeknek
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?201670-LinX-A-simple-Linpack-interface
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz rambustibi #64498 üzenetére
Az má nem rossz azé na
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #64498 üzenetére
Munkára kell ez a vas? Mert játékra azért nem ideális...
-
joker1220
őstag
válasz rambustibi #64496 üzenetére
Úgy érzem hogy kezdődik a troll wars
http://prohardver.hu/tema/tuning_kezdoknek_szajbaragosan/hsz_44363-44363.html
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #64485 üzenetére
Gratula! Frankó kis kártya, csak a krájzist viszi-e?
-
juliabrilke
veterán
válasz rambustibi #64490 üzenetére
Azért kérdeztem, mert nekem csak szoftveresen lehet megoldani a szorzó emelését.
Erre keresnék majd egy jobb megoldást. -
juliabrilke
veterán
válasz rambustibi #64466 üzenetére
A szorzó emelését hogyan sikerült megoldani?
A lap tudja vagy szoftveresen? -
Omli85
őstag
válasz rambustibi #64473 üzenetére
Csak nem bírtad ki, hogy ne kontrázz rá mi ?
(#64479) Hencso : Hát tény, hogy nem olcsó móka de nekem special megérte pláne, hogy 4,8 @ 1,5v+ mellet ibt sem tolja 65 fok főlé a kupakot. Amúgy ha apróról legózza össze az ember a dolgok nagy részét elég sokat spórolhat rajta ^^.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Hencso
Ármester
válasz rambustibi #64473 üzenetére
-
Balathruin
veterán
válasz rambustibi #64466 üzenetére
Jó lenne ha nem kéne hozzá +12 mag. Mondjuk amennyire ez a teszt pontos...
-
MongolZ
addikt
válasz rambustibi #63840 üzenetére
Jó, hát a 9590 a 220W-os igényével szerintem igen-igen extrém eset (már ha egyáltalán kapható valahol). A 220-asokat direkt nem számoltam, ott már tényleg maga a proci i7 árban van. Azt hittem, hogy a 8370-et fogod mondani
[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
válasz rambustibi #63712 üzenetére
Azé' mert félúton jutott eszembe, hogy hopp kép is kéne de vissza pantintani nem akartam mert f0s leszedni
Ormányos: áh, csak nem. Jókis hátlapi merevítő van. . Oldal lap és a hűtő között kemény 2mm van
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Habugi
addikt
válasz rambustibi #63528 üzenetére
Azért ha valaki 4.8 fölött tartósan hajtana egy 8magos Visherát, szerintem simán férjen bele a 990es 8+2es lap. Ott úgyis kell frankó hűtő, semmi ne múljon az alaplapon ha a prociban benne van a kraft, ne hagyjunk változókat az egyenletben. Nem az 5.6-os boot értékét akarom csorbítani nyilván de teljes más "agyigfesszel" terheletlenül bootolni vele és rápacsálni a printscreen gombra mint Crysis3 WTTJ-re besétálni 1.5V magasságában ahol 90+%on brummognak a szálak. GTA V dettó vagy ami most új.., Fallout 4 (simán CPU limitet csinál nekem néhány szituban/helyzetben FHD-ban a 4magos meggymagköpködőmre.. ).
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
V!ck
senior tag
válasz rambustibi #63525 üzenetére
Ez nem magyarázat. Nem érted a kérdésem lényegét. Koppra ugyanaz a tápellátás, koppra ugyanaz a felépítés. Akkor mitől jobb OC-ra? Értem én, hogy sokkal több olyan lapot vettek az emberek, mert hát 990FX, persze hogy abban születnek a rekordok... kiváncsi lennék arra, hogy ugyanaz a proci mit menne mindkét lapban.
Én pl csak azért nem tudok 4,6-nál feljebb menni, mert kevés a H80i 4,8-on 2 perc sem kell és elforr...[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Methionyl
senior tag
válasz rambustibi #63500 üzenetére
Az már túl-túl-high end
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Daw93
senior tag
válasz rambustibi #63263 üzenetére
Eszembe se jutott a szoftver, nyugi
(#63262) lovas001: köszi
Kiváncsi voltam, így felraktam most a Xilence-t, hát már most ég és föld a gyárihoz képest, és még semmit sem csinálam a procival..
GTA Online: Daweee93
-
MK VII
veterán
válasz rambustibi #63222 üzenetére
Az elég kellemes..
Nice... Ki kellett dobni valamit a Zenre ácsingózó népnek amíg beérik a fő project.
Szerintem bőven lesznek még akik ki fogják próbálni.
Nem tartom rossz dolognak, hogy kiadták.[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #63152 üzenetére
Én imadtam a phenom II procikat, nyers erőben nagyon ott vannak...
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #63072 üzenetére
hát azért ezek nem szokványos feszültségek még jó hogy 700w ot evett...
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #63062 üzenetére
-
Kroni1
veterán
válasz rambustibi #62995 üzenetére
És egyébként mennyire jött be ez az FX-ről Opteron-ra váltás neked?!
-
Maotun
őstag
válasz rambustibi #62914 üzenetére
privátba kértem tanácsot mester megköszönném a választ
-
mackosajt
addikt
válasz rambustibi #62908 üzenetére
Az nem Asus 99FX pro akarna inkább lenni, mint "AMD"?
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Joe-Soft
tag
Szia rambustibi!
Kicsit off a téma, de te véletlenül nem Audis vagy???
-
Valkűr
addikt
Az inteles Saber mindig is drágább volt, de most különösen
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Habugi
addikt
válasz rambustibi #62762 üzenetére
Nem hiszem el hogy kihagytad a ziCCert!!
Mekkora lett volna már ha Orrmányost ráirányítottad volna a téma összefoglalóra, a saját irományára..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #62762 üzenetére
Majd meglesem, thx
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #62760 üzenetére
5,2-re megvannak a beállítások, bios kép vmi? Meglesem, hátha... Nálam HT Link alap, de ram és CPU-NB is kicsit húzva van, igaz +fesz nélkül.
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #62758 üzenetére
5,6 is 8 modullal volt? Mennyire volt stabil?
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #62736 üzenetére
Nem értem egyes emberek miért kritizálják szerencsétlen fx-eket, nálam sincs erőmű mégis tudok játszani minden mai játékkal, és hogy nem megy 200fps-el csak 60 körül??? Egy 60Hz-s tévén ki a f@szt érdekel? Nyáron mikor elszántam magam új pc-re, egy fx es konfigot annyiból raktam össze tokkal vonóval (meg szerencsével), mint amiennyibe került volna egy lap + i5 vagy i7 már nem emléxem...
A ph-n hírdettem egy xbox 360 at, kinektel, joyal, meg saját merevlemezzel... nagyon kellett volna az egyik kollégának... Intel félkonfigra azonnal elcserélte volna, lap+i5 re (i7re).. végülis amennyiért elvitték, abból AMD procival a következőt össze lehettett rakni: Egy sharkoon rebel 9 es ház, benne egy 630 as használt táppal, (ez azótta a gyerekem gépében teljesít), egy asus saber lap, 8150 es proci, 8Gb ram, és egy ssd... ennyit nem ér az a 10 de akár az a 60 fps sem....
És csakazért is kék ledet szereltem a gépbe, csakhogy trollkodjak!A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
asvald
senior tag
válasz rambustibi #62672 üzenetére
Azt hittem már ezen túl vagyunk ,de nem!
Mindenki azt gondol amit akarA rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
Maotun
őstag
válasz rambustibi #62125 üzenetére
nem szar az FX ! nekem is az van, és kihajcsa a 290x lightninget de neked most milyen konfigod van?
átálltál a kék oldalra? -
Baryka007
őstag
válasz rambustibi #62115 üzenetére
FX 8320 at meg ha a pénztárcám engedi... Akkor 2x 7970 Ghz editiont megtud hajtani szerinted?
Ezelőtt pár hónapig gazdája voltam egy r9 280x nek... Ami egy az egybe egyenlő a HD 7970 el... És nagyon megtetszett, csak megváltunk egymástól. Ideiglenesen a régi videó kártyám üzemel ami egy Asus EAH 5870 TOP.
És egy 7970 biztosan kerülne a gépbe. De a jövő zenéje, kitudja. Ha az alaplap jó hozzá ( már pedig úgy néz ki, mert x16+x8 as csati van benne CFX be ) akkor lehet hogy majd később belekerül az ikerpárja is
De akkor már előrelátóan azt támogató tápegységet is rakok a rendszerbe.
-
Hencso
Ármester
válasz rambustibi #61978 üzenetére
minap olvastam egy cikket az uj AM4 es procik ról. ha minden igaz ott is lesz hyper threading a 16 magos procik nála ami annyit takar hogy virtuálisan 32 mag tehát lehet át térünk a zintel féle világra ? a gyorsulás még rejtély számomra....
"Az AMD következő generációs CPU architektúrája, ami a hamarosan debütáló Excavator után juthat szerephez, meglehetősen ígéretes megoldásnak tűnik.
Mint ismeretes, az AMD a Bulldozer architektúra óta különleges, modulos felépítésű megoldásra állt át, amelynél a kétmagos modul belsejében a processzormagok osztoznak egymással a lebegőpontos egységen, azaz az FPU-n, illetve a másodszintű gyorsítótáron is. Eme elgondolás köré már több CPU architektúra is épült, ám a jelek szerint a Zen bemutatkozásával visszaáll a Bulldozer előtti rend: az egyes processzormagok saját erőforrásokat kapnak. További fontos előrelépés, hogy a Zen érkezésével SMT támogatás is helyet kap a repertoárban, ami alapjaiban véve hasonlít majd az Intel Hyper-Threading technológiájára – már ami a koncepciót illeti.
A Zen architektúra köré épülő első APU egység meglehetősen komoly technikai paraméterekkel rendelkezik majd, hiszen nem kevesebb, mint 16 processzormagot vonultat fel, amelyek egy időben akár 32 programszálon is képesek lesznek dolgozni, hála a fentebb említett SMT-nek. A processzormagok egyenként 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótárral gazdálkodhatnak, a megosztott harmadszintű gyorsítótár pedig 32 MB-os lesz. Utasításkészletek tekintetében komoly változások jönnek, ugyanis a régi, kevésbé használt technológiákat nyugdíjazzák, helyükre pedig újak kerülnek.
És ezzel még nincs vége az érdekességek sorának. Az első Zen architektúra köré épülő APU egység fedélzetén négycsatornás DDR4-es memóriavezérlő is helyet kap, az iGPU mellé pedig HBM (High-Bandwidth Memory) vezérlő kerül – utóbbi így maximum 512 GB/s-nyi memória-sávszélességhez juthat, azaz aligha lesz sávszélesség-limites. Az iGPU egyébként új, Greenland-osztályú stream egységek köré épülhet.
A fentiek elsőre komoly előrelépésnek tűnnek, de hogy a papíron rendkívül vonzó tulajdonságokat sikerül-e majd tényleges teljesítményfölénnyé konvertálni, az csak a későbbiekben derülhet ki – hiszen ezzel egy időben az Intel szakemberei is gőzerővel fejlesztik az új "csodafegyvereket".
Jó lenne, ha újra lendületbe jönne a vállalat, és képes lenne valódi, rendkívül komoly konkurenciaként tevékenykedni – ebből a vásárlók is profitálhatnának."
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #61980 üzenetére
Na látod itt kezdődik a baj, merthogy a neten sem találni ilyet, nehéz így belevágni a dolgokba. Senki nem volt olyan elvetemült, hogy ilyet tegyen. Egyetlen tesztet amit találtam, az egy inteles konfiggal volt, 2db phantom, és elég meggyőző volt a teljesítménye. közel tudta a 970-980 szintet... de hozzáteszem i7el... Lehet én leszek az első.. nagyon piszkálja a fantáziámat.
-
rovtiv3
aktív tag
Értem és köszönöm a választ. Mindenesetre az aláírásod már-már kimeríti a deviancia fogalmát, ráadásul arról is árulkodik, miről NEM akarsz beszélni.
Itt azért sorstársak között vagy...
(Oké, befejeztem a kérdezősködést.)Már bocsánat...
-
Jakuskacsa
senior tag
Tisztelt nemhajtsaki gyorsulási kollégám! Adott a konfigom, vidkártya kezd kevés lenni, de akkora az ugrás az én kártyám és a "már megfelel" kártyák között, hogy elhatároztam, hogy sli lesz a vége, mert az sokkal olcsóbban kijön. Neked van tapasztalatod fx-ben meg nv-s kártyában is! Konfigom: 8320@4,6Ghz, 12 gb ram, meg egy sab 990fx r2. Van mellé egy 760 phantomom, és vennék még egyet, pont itt a ph-n árulnak egy ugyanilyet jó áron, de addig nem akarok neki írni, míg meg nem erősít valaki. 2db 760 phantomot a procim kihajtsa leglább 90% ban?
Mert adott a másik két lehetőség: 960 -at venni, ami kb annyit tud mint a 760 phantom (nem a sima 760), de azzal semmire nem megyek, és ráadásul jó sok pénz. Vagy spóroljak, egy 780ti-re inkább (na ez még felháborítóan drágább - de akkor már mindegy ha titán-ra gyüjtök, és akkor legalább sokáig használhatom)
Te mit mondasz???[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz rambustibi #61973 üzenetére
Hozzám a héten érkezik a Skylake config, miközben az FX is marad, marha kíváncsi vagyok mit vagy mit nem fogok észrevenni.
-
rovtiv3
aktív tag
Megkérdezhetem, hogy miért? (Mint mindkét oldalt megtapasztalt, világlátott embert?)
Már bocsánat...
-
MK VII
veterán
Hát hiába..
Kutyából nem lesz szalonna...
Akarom mondani, rambustibiből nem lesz rambustimi... ( bár még lehet! )[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
válasz rambustibi #61844 üzenetére
Vagy ott van még a legjobb AMD-s alaplap a ASROCK Fatal1ty 990FX Professional , a numero uno , a number ván
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Dark KillerX
addikt
válasz rambustibi #61644 üzenetére
Hát igen sok ilyen esett van, ahol nem éppen a valóságot tükrözi az eredmény, csak ugye ezekkel a tesztekkel egyébként az a legnagyobb baj, hogy kevés rá az idő, és sokszor összecsapják.És pont e-végett van az sokszor, hogy az AMD jön ki rosszabbul, mert igen ezeknek a rendszereknek "lelkük" van , és emiatt egy kicsit tovább tart belőni őket, és az ilyen ad hoc teszteknél, pont az optimalizációra nincsen idő.
És egyébként gratulálok a jó eredményekhez,amiket elértél az Fx-el.
ViZion Azért meg kell jegyezni, AMD nagyon nem jól optimalizálja a kártyái drivereit, és ezt Abu is többször hangsúlyozta, hogy főleg NV játékoknál mennek rosszul, nemcsak hogy a vga-k, de a procik is. Vhogy a multi core optimalizáció náluk driveres szinten a béka feneke alatt van, ezt én mostanában tapasztaltam meg, sok játék esetén, nőt a cpu kihasználtság, mert NV-s kártyám van, pedig előtte 7950-em volt, ami 1150/1600 nem hozta azt a szintet, mint most a GTX960.Pl. GTA5 alatt, vagy Witchernél, vagy akár Dyning Light-nál, itt majdnem 30%-al gyorsult a játék.Szóval azért ez nemcsak az Nv sara feltétlen, sztem.
Nem hiába várták a Dx12-őt, vagy kezdték el fejleszteni a Mantle-ét egyébként
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #61644 üzenetére
Alkalmazástól, progitól is függ... nah, meg ki szponzorálta. MWO-zom, látványosan szenved a 270 X OC és a 280 X is indokolatlanul pörög... közben nV750-el símán megy. Cryengine, kicsit megpiszkálva és nV supported game... Olyan, mint amikor a krájzis kb. éghajlatváltozás-előrejelzést kalkulált játék alatt. Nem nV fikázás, nyilván AMD is ezt teszi, csak azt én nem látom AMD VGA-val.
-
Dark KillerX
addikt
válasz rambustibi #61615 üzenetére
Tudom én is mennyit ér a gyári hűtő, mert anno az 5200-as procimnál, és majd a q8300-nál is tapasztaltam , főleg utóbbinál, hogy bír rendesen visítani, pedig még meg sem húztam.Szóval ott sem jobb ilyen téren a helyzet.
És azzal, hogy váltottál, nem csoda, hogy bánod vmilyen szinten, mert volt egy jól belőtt rendszered, amit nem kevés pénzért vásároltál, és ugye a cserét megint csak kőkemény ráfizetéssel hajtottad végre, így buktál egy hallom pénzt, és cserébe igaz kaptál teljesítmény többletet, számokba legyen 20-25%, de viszont ez nem arányos a kiadott összeggel.
Egyébként még annyit, én is gondolkoztam a cserén, de rájöttem, hogy ha eladnám a lapomat, a procit,és a ramot, és vennénk egy i5 6600k-t, egy jobb lappal bizony a gatyámat rákölthetném, cserébe, viszont nem kapnék annyi + játékok terén, mert ott meg már a vga limitálna, szóval úgy gondolom, hogy egy alsó-középkategóriás gamer gépbe bőven jók az AMD-s procik, de persze azért egy csúcshoz kell az Intel sztem.
-
Habugi
addikt
válasz rambustibi #61620 üzenetére
Hirtelen nem tudom hogy sírjak vagy nevessek..
Augusztus végén zsákoltam be PH-s fórumtárstól jóárasított Win7 Profot, csak hogy a későbbi Win10-es Updatek okán minden simán mehessen. Na azóta is a fiokban csücsül, valahogy nem érzem még a fétis erejét hogy Win10-et telepítsek, egyelőre még elvagyok a másfél éves Win7-emmel.
Nyilván vannak olyanok akiknél már probléma mentesen működik minden, ettől függetlenül szerintem leghamarabb 2016 első negyedévében fogok ránézni.
-
Stylerr
addikt
válasz rambustibi #61615 üzenetére
Én pedig nagyon bánom, hogy 2 éve AMD-s gépet vettem. (a számítógépem adatai a profilomon..) Gyári BIOS beállításokkal el sem megy, mert fél óra után kifagy. Nekem kellett napokat szenvednem vele, mire sikerült stabilra belőni, ráadásul rohadtul melegszik. Az AMD nagy előnye lenne, hogy lehet tuningolni, na hát nekem sikerült kifogni egy akkor antituning példányt, hogy szerintem ilyet senki nem látott még innen. Ha tehetném, akkor Inteles lennék.
Nyilván van ellenpélda is, sajnos én egy ilyet fogtam ki.[ Szerkesztve ]
-
Lendova
őstag
válasz rambustibi #61511 üzenetére
Úgy tűnik, hogy vagy pont rá fog ülni a ventillátor keretének a közepe és pöcre elfér vagy tolnom kell rajta 2-3mm-et, hogy elférjen.
Bár sajnos nem találltam eddig képet róla, hogy hány mm-et lóg ki alul és felül a ventillátor a bordáján, ha középre van igazítva.All fiat goes to zero.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz rambustibi #61511 üzenetére
Sziasztok!
Mi lehet a gond, hogy a
maghő 73fok, míg a
kupak csak 58fok?MX4 paszta, feketeborsnyi a proci közepére, majd szép lassan ráhúzni a hűtőt, "csak úgy szépen módjával".
Régebb óta így van pasztázva, de eddig alacsonyabb feszen volt.
régen: 1,31V 4,2GHz (proci mögötti részt venti nem fújta) mag: 63fok, kupak: 62fok
most:
- 1,31V 4,2GHz (proci mögötti részt venti fújja) mag: 60fok, kupak: 54fok
- 1,41V 4,45GHz (proci mögötti részt venti fújja) mag: 73fok, kupak: 58fok (játék: mag:62fok, kupak 57fok)Ezek a hőfokok Real bench végén lettek ennyik.
Mitől lehet, hogy van 15fok a mag és a kupak között?
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
mackosajt
addikt
válasz rambustibi #61193 üzenetére
Mivan? Bekékültél és már troll is lettél?
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #61190 üzenetére
Ezt sem fogjuk megtudni
-
Maotun
őstag
válasz rambustibi #61190 üzenetére
hát néztem van hogy leesik 71fps.-re lehet a kékek irták ezt a tesztprogit
-
do3om
addikt
válasz rambustibi #61140 üzenetére
Van topikja, ott van minden.
Amúgy nem másabb mint az FX, ez is szeret 60-65 fok alatt maradni, NB-nek lehet adni feszt 1,3V-ig, proci 1,5V-ig.
NB órajel úgy 2800-3000MHz--en már bőven jó, CPU 4GHz felett más fasza, sokkal többet nem megy sajnos, bár ha ment volna nem lenne az AMD-nek FX-e
HT órajel......mindig vita volt hogy számít e, meg a ramok sem sokat.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz rambustibi #61138 üzenetére
Csak nem szereztél értelmes AMD procit?
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
lsc
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #61009 üzenetére
nekem magonként 12 GHz (pontosan 12637 MHz) a rekord... open HW monitor szerint
-
V!ck
senior tag
válasz rambustibi #61000 üzenetére
ÚÚÚÚ ez má' kihajcsa
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Whysperer
addikt
válasz rambustibi #61000 üzenetére
11k? 8) Céges i7 mellett gtx 760 van... Nem cserélném el a 7870OC-t arra.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Tanisz
senior tag
válasz rambustibi #60852 üzenetére
Szia,
Nagyon szépen köszi az infókat
Hasonló cipőben járok Eddig szerver környezetet csak használtam, nem építettem
Lehet most egy fél-1 évig megelégednénk ezzel az öszvér megoldással. A szükség kényszert bont, vagy hogy szokták mondani
Aztán beruháznánk egy "rendes" szerverbe.[ Szerkesztve ]
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
eldiablo
addikt
válasz rambustibi #60806 üzenetére
Köszi!
Olvasd csak el az adatlapom. Már Intel van a házban.
Szép az a Saber lap, csak nem a legacélosabb. Nézegettem én is, de marad a ROG sorozat. Maximus VII sorozat egész faja. Egyébként simán rámehetnél a Skylake-re is. Nem sokkal drágább ám.
Na megyek offolni innen elfele.[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz rambustibi #60765 üzenetére
Tudom megértettem, erre írtam ha menne is rendesen a TX akkor sem hiszem hogy nagy lenne az örömöd. Te game videókat gyártottál, oda az AMD+alacsony órajel nem hiszem hogy csillogtatná a tudását.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
rambustibi
őstag
válasz rambustibi #60765 üzenetére
Hozzáteszem, hogy Physics nincs, pedig az nvidia driverrel feltelepítetterm.
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
do3om
addikt
válasz rambustibi #60729 üzenetére
Kíváncsi vagyok mi lesz majd a véleményed.
Az opteron teljesen előreláthatóan kudarcra volt ítélve a TX-ed mellet. Tudom voltak vele bajok de ha rendesen megy is akkor sem hiszem hogy nagyon szívesen posztoltál volna videókat vele.
Most viszont a régi FX videók mellé jó lesz látni az intelest is.
Na meg megnyugodnak páran, de várható volt hogy eljön ez is, csak azt hittem hamarabbHa érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #60681 üzenetére
Most lehet hülyeseget kerdezek de 1 egesz mhz vel tud többet mint a gyari?
-
do3om
addikt
válasz rambustibi #60639 üzenetére
Akkor nem rajtad múlt.
Bios-t nem lehetett árat kipróbálni, vagy egyáltalán volt valami friss hozzá?Szentem ha működött is volna brutálisan leszerepelne a játéktesztjeidben. Ugye főleg azokat nyomtad videókban, ott elhasalna.
-
DudeHUN
senior tag
válasz rambustibi #60639 üzenetére
Nem erre találták ki na. Ez is meg volt. Remélem bukni nem fogsz rajta azért.
És most merre? 2011-3?Gamer for Life
-
Habugi
addikt
válasz rambustibi #60607 üzenetére
"Akarsz róla beszélni ??"
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #60607 üzenetére
Neked is gratula... mondjuk az új vasadon a paszta még meg sem száradt és váltasz?
-
Habugi
addikt
válasz rambustibi #60483 üzenetére
Igen mert fura a Win10 ablakméretezése, Win7-ben elég szépen ki lehet húzni az ablakot és akkor nem tapétázod ki vele Tolnát-Baranyát, btw ezt cirka két hete csináltam 24/7-essel:
Passmark úgylátszik nem igazán kedveli az Opteronod.
#60484 - #60486 csendesjani:
Azt az 1.45V-ot 4.5ös kezdéshez egy kicsit sokallom de max elkezdheted visszavenni hogy meddig stabil ahogy Omli85 is írta, ami még jobb, ha stabil és semmi nem melegszik túl, VRM is bírja, akkor marad a fesz és az órajelet kezded emelni, tesztelendő meddig stabil ezzel a vcore értékkel.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #60459 üzenetére
Szep... lenne egy kerdesem. A ceg ahol dolgozom uj progit vett, de kell egy szervergep is. Kaptak ajanlatot intelekre de en sokalom. A lapod + a proci, memoria, mennyi volt? Priviben is eleg, csak arra kertek kerdezzek ra,hatha jo aras. Köszi
-
DudeHUN
senior tag
válasz rambustibi #60459 üzenetére
Meghúzod majd?
A volt vasaddal összehasonlító videóteszt is lesz?Gamer for Life
-
eldiablo
addikt
válasz rambustibi #60430 üzenetére
Nahát, a 16 magos gép megveri a 6 magost párhuzamos végrehajtásban?! Nem is gondoltam volna.
REF clck legalább állítható?
Ezt tudja 4500-on az öreg róka 1090T: -
Habugi
addikt
Kíváncsi vagyok mire jutsz a finomhangolással, a nyers Win7-el vesztettél 9%-ot egyszálon, multiban nyertél ~1.5%-ot.
Amennyire láttam ez a CPU-Z féle bench nem az a félremérős fajta, mivel gyorsan végez 3-4x lefutattam és koppra ugyan azt az eredményt dobta. Ha megvan még másik partición a Win10 simán nekieresztenék mindkettőn fél-egytucat bechet hogy melyik fekszik jobban a procinak, nem elképzelhetetlen hogy a Win10.
Ugye a Win7-hez sem véletlenül érkezett később az a bizonyos FX "optimalizáló" patch páros/hotfix.A feladatkezelőben durva látvány a 18szál.., noh és persze észrevettem ám.., PREDATOR!!
Csapasd!
-
Omli85
őstag
Öröm olvasni így kora reggel eme lelkes hozzászólásokat .
-
Habugi
addikt
válasz rambustibi #60425 üzenetére
Minden előzetes óvaintésem ellenére.., Grat! és remélem megtalálod benne a számításod!
Életemben először lefutattam magam is ezt a CPU-Z féle benchet, kellett hozzá újabb verzió, hamár homár.., Gigabyte OC skin..
Btw, kezdheted is húzni, mert ennyit mi földi halandók is tudunk!
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz rambustibi #60425 üzenetére
Előrébb leszel ezzel a procival?
Nekem ezt dobta az Fx-8350-re.Játékban nem leszel meglőve a single core teljesítmény miatt?
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #60415 üzenetére
AMD Opteron 6380 "Rot Hölle" + Asus Titan X "Grüne Hölle" = Kernkraftwerk " Der will nur Spielen" ezt meg most láttam meg, nagyon eredeti
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
Még kb. fél órád van, hogy összerakd, aztán jelentést kérünk!
-= Pancsermeste® =-
-
Omli85
őstag
Korán jött a jézuska
-
Jakuskacsa
senior tag
De jó érzés is összerakni az új cuccot, még jobb mikor már tesztelni is lehet
-
newwave0507
aktív tag
Szia táptesó
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #60403 üzenetére
Szerintem mindenki ismeri ezt az érzést Én akkor voltam így, mikor teljesen restauráltattam egy alfa romeo 75 öt, és először vezethettem... És mint a vadalma úgy vigyorogtam...
[ Szerkesztve ]
-
motown5l
senior tag
válasz rambustibi #60351 üzenetére
koszi
-
ÁdiBá
veterán
válasz rambustibi #60318 üzenetére
Ne vicceljünk már, én élvezhető teljesítményről beszélek. 4K-ra kevés a Titan X ilyen beállítások mellett a kártya kifingik, így nincs is miről beszélgetnünk...
De esetleg egy Titan X 3SLi vagy sima SLi-re már kíváncsi lennék mit tud az AMD processzor mellett... Úgy rakd mellé a 8 magos Intel-t, úgy mindjárt más lenne a helyzet, hiszen a két/három GPU ami már elegendő a 4K-hoz, nem kevés CPU erőt kíván.(#60320) rambustibi Megnéztem a videóidat, nem kritizálom, neked úgy jó, akkor nyilván nekem is. Nem játszom FullHD-ban mert nálam az i7 is kevés hozzá, áll a GTX980Ti és pislog, míg nálad a Titan X 100% dolgozik nyilván
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz rambustibi #60315 üzenetére
Nem kell olyan nagy processzorhoz hasonlítani, én végig néztem most is...
ugyan úgy ugyan azt mondom. Látószögek váltásakor illetve a térváltásakor található FPS dropot produkál az AMD.
71-65 FPS esek le, míg az alapórajeles i7 processzor 91-92 FPS Fix sebességet produkál folyamatosan akkor is mikor én teret, vagy látószöget váltok a játékban, ezt a gameplay videóban is látni, bedadog az AMD.
Ezért is váltottam le régen az egész AMD platformomat.
Maximum FPS-ben eleve gyorsabb, hiszen míg nálad 92-95 ment fel ott 110 csak, ott nem esett le 75-70 FPS-re.
Ugyan azt mondom, itt is elegendő az AMD teljesítménye élvezhető játékhoz, de a TitanX-hez és a 980Ti kevés.
20-22FPS drop értéket nem a Titan X csinál.
Ezt úgy tudod kiküszöbölni hogy nagyobb terhelést adsz a VGA-nak felbontás növelésével.
FullHD-ban nem sok felhasználót láttam TitanX-980Ti használni, ha még is lenne ilyen tuti egy 5GHZ i7 / i5 lenne a célja. Mert más kevés hozzá hogy elbírjon azzal vassal.(#60316) ViZion Akkor adott, nyilván ha megvan neki a kiszemelt, alaplap, proci, elboldogul a TitanX-el 1440/1600p-ben is, sőt, jobb is neki a FullHD feletti felbontás.
De a maximum kihasználás szempontjából szerintem nem a legjobb választás az FX. De ha valakinek az szimpatikus azt választja.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest