Hirdetés
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
rambustibi
őstag
válasz frescho #67163 üzenetére
Monitorozott összehasonlító in-game videót esetleg nem csináltál?
Szívesen megnézném, nem csak photoshop képeket....
Az intel K-s proci alá is kell a normális alaplap, nem csak az FX alá, esetleg publikus, hogy az FX alatt milyen lapot használtál?Askformore:
9370 és 9590 volt Titan X-el, a yt csatornámon találsz in-game monitorozott videókat i74790k és 5960x Titan X kombókkal szemben (leírásokban a link)Nem hajt ki a 8350 egy 1060-t? ..hahaha
[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz Askformore #67147 üzenetére
Teljesen jó a procid hozzá, "kihajcsa"
-
rambustibi
őstag
válasz egyedülülő #65989 üzenetére
Szia!
Várd meg a ZEN-t. Amíg nem jön a ZEN, addig tuningolj a 8350-en, hidd el elég lesz, egy 980Ti alá is, főleg 2K felbontásnál.
Minél nagyobb felbontáson játszol, annál jobban esik a VGA-ra a számolás, azaz nem terheli a CPU-t.
Durva példa:
8350 és 980Ti 1280X720p felbontásnál játék alatt a CPU terhelése 92% és a VGA terhelése 30%, 2560X1440p felbontásnál játék alatt a CPU terhelése 75% és a VGA terhelése 85%...Pl.: 4K alatt a CPU használat: [link]
2K alatt a CPU használat: [link]
Ezen a két felbontáson a VGA terhelése nem jön ki annyira, mint Full HD alatti felbontáson, de a CPU használtsága nagyon jól kivehető..[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz gtamate2 #65175 üzenetére
Ha egy Titan X-t "kihajt", akkor 380/960-t körberöhög az FX9590
A saját BF Hardline, full hd ultra setting in-game videóm fx9590@4.8 Ghz + Titan X alap órajelen (nem netről linkelt képsorozat): [link]
Esetleg a VGA "totyikba" is mehet a link, az állításod megcáfolására?Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz ViZion #65134 üzenetére
Nem kell velük foglalkozni, van a youtube csatornámon elég in-game játék összehasonlítás FX+Titan X és gyík7+Titan X kombóval (nem gyík5 se gyík3, mert azt alapból eltapossa az FX, persze a "kékvérű" rajongók szerint az FX9590 egy gyík 3-as szintjét (talán) hozza)
És ugyebár felteszem a kérdést, ha az FX "nemhajcsa ki", akkor a gyík3, gyík5 és gyík7 "kihajcsa" úgy, hogy nem hoz több fps-t in-game alatt? pl: És itt azonos beállításokkal egy videó a leírásban gyík7 5960x társaságában, ami több, mint 300e proci, akkor ez sem "hajtotta ki" kb. 5 fps-el tudott itt-ott többet?[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
Archivált..., és csak intelt delidel(t) [link]
-
rambustibi
őstag
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz Bratilla95 #64925 üzenetére
Ez biztos fake, mert az "okosok" itt PH-n megmondták, hogy különben is, nem "hajcsa ki" azt a VGA-t, és különben is egy gyík3-as szintjén van az FX
Más..
Ram topikba írtam, talán itt is érdekes lehet, főleg az L3 Cache : [link][ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz ViZion #64494 üzenetére
Az a durva, hogy 75W-os a kártya, PCI-e foglalatról kapja a betápot Erre nem lehet mondani, hogy "kazán" vagy hogy "pörgeti a villanyórát", pedig AMD 0-24-ig fog menni a szerver és valamelyest szempont lett az áramfelvétel (is)
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz juliabrilke #64488 üzenetére
Biosban állítottam 1-2 dolgot. Majd kiderül Ubuntu 64bit alatt hoz-e pluszt a windowshoz képest. A win 10 csak ideiglenesen van fent.
-
rambustibi
őstag
válasz Naradicsom #64446 üzenetére
Cpu hűtőd kevés, és valószínűleg a tápegységed is.
-
rambustibi
őstag
válasz MongolZ #63865 üzenetére
Itt az én GTA5 bench tesztem FX9590+Titan X: [link]
Ajánlom futtasd egyszerre a 2 videót, és azt is hozzáteszem, hogy én 2K-ban toltam MSAA 4X!!!! De a beállításokat látod az elején. Az FX9590 alap órajelére +100Mhz-t tettem. Halkan írom, hogy az azonos beállítású gyíkhét 5960X benchre is rávert az FX Ott a leírásban a linkKlaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
Próbáld ki mindkét lapban, és akkor biztos lesz magyarázat, ha már az 5.6Ghz nem magyarázat.
Kíváncsian várom az eredményeket.
Én már elkarcolok az Opteronnal a Zenig, FX-re már nem ruházok be.[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz Methionyl #63499 üzenetére
Kimaradt az Asus Crosshair Formula Z..
norbi642:
Nagyon jó processzor a 9590, csak ajánlani tudom. Az a proci, amely még mindig megdobogtatja a szívem.
Erős, jó proci, viszont kell alá a már említett alaplap valamelyike és egy komolyabb kompakt vízhűtés. Itt a 25ezer és feletti árkategóriára gondolok.Methionyl:
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
Nem tudom volt-e már, bővült az FX család: [link]
-
rambustibi
őstag
Egy barátom X6 1090T BE prociját felrántottam 4.1Ghz-re (1.38V), mert alap 3.2Ghz-n használta. A ramokat 1652Mhz-re (1.62V) húztam 1300-ról, most már picit jobban teljesít a gépe CbR15: 552 pont lett. CbR15 bench alatt a max. proci hőfok 59C°, szerintem egész jónak mondható...
Az alaplapja Asus Crosshair IV Extreme, ha jól tudom a típust.[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz Jakuskacsa #63065 üzenetére
Firestrike high performance
cpu 1.57-1.6V-on (pontosan nem emlékszem) cca: 5.36Ghz?
VGA 1.236V-on gpu core/gpu mem: 1476Mhz/1951Mhz
Mindegyik "ócézve"[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
Halkan írom, hogy az oc 9590+titan x, bench alatt mért maximális fogyasztásom (konnektorból, kijelző nincs benne) 710-720W volt. Nem szabad kis teljesítményű tápegységet venni...
-
rambustibi
őstag
válasz rovtiv3 #62971 üzenetére
Jó a 9590 van értelme Nálam 5.12Ghz 812 pöttyöt tudott CbR15-ben (Alaplap 99FX fx pro r2.0 volt)
Itt van 1-2 mérésem, az Opteronnal nemsokára új mérések lesznek, mikor megkapja a Quad Channel memóriát[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz ViZion #62901 üzenetére
Nagyon elrugaszkodtak az árak intelnél is. Most az inteles saber mark s lapom 105e-be kerül
Az AMD 990FX Pro R2.0 37e-be, a SABERTOOTH 990FX R2.0 is csak 51e-be kerül.
AMD-nél még mindig barátibb árak vannak Processzor árakról nem is beszélveKlaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
-
-
rambustibi
őstag
válasz Omli85 #62730 üzenetére
A Zennel jövök vissza AMD-re, mondjuk még AMD-s is vagyok az Opteronnal. Úgy néz ki megtartom, ráfejlesztek még a szerverre picit. Most a szekrényben "pihen", várja az új tápegységet, memóriát és házat.
-
rambustibi
őstag
válasz asvald #62623 üzenetére
Titan X-et használtam az FX9370 és FX9590 mellé, nem volt túlzás. Az intel vs amd procival való hozzászólásod viszont, "picit" túlzás.
Habugi nagyon jól leírta a két proci közt a valóságot. Én megbántam az fx9590-ről "gyíkhét" 4790k-ra váltást. Nem érte meg a többlet pénzt az intel. Ez lett az első és egyben utolsó intel procim
Béke!Már megvan a 4K kijelző és ha most FX procim lenne, olyan in-game videót durrantanék vele, hogy eszem és f@xom megállna Ismét sokan utálnának ezért, vagy megint jönne hogy "fake" a videó
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
A jó minőségű tápegységek tényleg többet tudnak teljesítményben leadni, mint ami rá van írva. Saját szememmel láttam egy extreme tuner-modder fórumtársnál.
-
rambustibi
őstag
válasz Baryka007 #62107 üzenetére
Thermaltake Smart SE 730-t csak ajánlani tudom. Nagyon frankó tápegység. Jelenleg is ez a tápegység üzemel a gépemben. Ezzel üzemelt az fx9590+Titan X kombó is, mindkettőt kitudta szolgálni, akár OC-n is, az alaplap is ugyanaz volt alatta, mint amit akarsz venni (asus m5a99fx pro r2.0) .
Egyszer kapcsolt le, mikor 715W feletti fogyasztásnál jártam benchmark alatt
Olcsó és frankó tápegység Kábel erdőt adnak hozzá, igényes tokkal..stb..
Egy kicsomagolós videó: [link][ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz Jakuskacsa #61979 üzenetére
Szia!
Nem tudok érdemben válaszolni, mert nem volt szerencsém sem 8320 processzorhoz, sem 760-hoz és ezek kombinációjához sem.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
Ugyebár egy lábbal átléptem intelre, most erősen gondolkodom, hogy visszalépek azzal a lábammal AMD-re, így immáron két lábbal itthon leszek újra.
-
rambustibi
őstag
válasz zsoleszka17 #61873 üzenetére
Az alaplapnak megfelelő topikjában tedd fel a kérdésed és ott kapsz érdemi segítséget, mivel a kérdésedben szereplő alaplap gyínteles, ezért itt ne várj el egy amd topikban választ, vagy segítséget.
Mindent a megfelelő helyen kell kérdezni, és megfelelő válaszod is lesz.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz Dark KillerX #61636 üzenetére
OFF (FX9590 mellet szól)
Most töltök fel Crysis 3 in-game videót, csont azonos beállításokkal, mint az fx9590-el volt. A gyík7ká nem hozza, amit az FX9590 hozott, pedig a gyík7ká alatt jobb alaplap van, mint az FX9590 alatt volt, úgyhogy szépek a neten publikált teszteredmények a gyík7ká javára az FX9590-el szemben, csak éppen nem a valóságot tükrözi. És még azt írták páran, hogy egy gyík3 szintjén van az FX9590.. Gratulálok a "szakértésükhöz". És az "fx nem hajcsa ki" részhez is gratulálok..
ON[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz Dark KillerX #61596 üzenetére
Megjegyzem, most a kék oldalon vagyok, és ugyanannyit ér a "kékek" gyári hűtője, mint a "vörösöké" semmivel nem jobb. Ha ezzel érvelnek, akkor hazudnak. A kék oldalon sem minden fenékig tejfel, ahogy azt a "kékek" állítják.
Utólag már bánom, hogy váltottam amd-ről...Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
-
rambustibi
őstag
válasz Hegyirabló #61260 üzenetére
Csináltam volna a tuning beállításokról egy mentést, és utána reseteltem volna, így most vissza tudnád tölteni a tuning beállítást és nem veszett volna el.
-
rambustibi
őstag
válasz Jakuskacsa #61192 üzenetére
youtube oldalamon catzilla physics test.
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
inkább mégsem...
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
Egy x6 1100T fogok felhúzni, egy Asus Crosshair extreme 4 alaplapban. Mennyiben másabb, mint az FX húzása?
-
rambustibi
őstag
válasz ViZion #61014 üzenetére
FX 9590-nél aktív 8 maggal 40ezer feletti Mhz-t produkált, sajnos erről nem tudtam se képet, se videót csinálni.
Mivel van olyan bugos a program, mint a catzilla, ezért komolytalan vele bármilyen cpu frekvencia eredmény.
Ugyebár szorzózáras a proci, és ez sem lehetséges (de mégis):
[link][ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
Felkerült az új "világrekord", amit egy AMD Opteron 6380 teljesített, 12 aktív maggal:
[link]
A lényeg 4p 32-nél van
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz Tanisz #60825 üzenetére
Szerverhez vagy Opteron vagy Xeon. Nem árt, ha a CPU-ban van virtualizációs támogatás. Miért hasznos? Itt tudsz róla olvasni: [link]
Pont nemrég építettem egy ATX-es Opteront.
Éles bevetésen még nem volt, mert tesztfázis alatt van.
Mindenképpen egy szerver alaplap kellene, mert tud olyan plusz funkciókat, ami hasznos. Pl.: tudja az IPMI-t (távmenedzsment). Miért hasznos? Itt tudsz róla olvasni: [link] A szerverlapokon 2 vagy 4 LAN csatlakozó van, ez sem elhanyagolható.
Ha adatbázis kezelést is fog végezni a szerver, akkor ajánlott hozzá ECC memória.
Több érdemi segítséget nem tudok nyújtani, mert még én is ismerkedem a szerveres dolgokkal..
Remélem ez a pár dolog is hasznos volt.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz rambustibi #60765 üzenetére
Hozzáteszem, hogy Physics nincs, pedig az nvidia driverrel feltelepítetterm.
-
rambustibi
őstag
Mégegyszer leírom, hogy nem az Opteron van kudarcra ítélve, hanem az, hogy konkrétan nvidia driver nélkül, megy a Titan X. Hiába telepítesz 18 féle kiadású nvidia drivert.Az Opteronnal nincs gond. Lenne a VGA-hoz rendes driver támogatás, az Opteron nem gyengén odaverné az FX9590-et.
Vizuálisan:Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz Habugi #60722 üzenetére
Gratulálok az eredményhez
Nálam most az a helyzet, hogy életem első "kék" gépét fogom összerakni.
Nem szeretnék elszállni az árral, ezért egy 4790k lesz. Úgy döntöttem elég lesz a dual channel memóriás gép, nem kell a quad channel.
A szerver is megmarad, beteszem olyan helyre, ahol van normális internet sávszélesség
Felnéztem tegnap TS-re, hogy dumáljunk, de nem láttalak..Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
Ez sikerült: [link]
Sajnos nem találok olyan cpu tweaker programot, ami támogatná, hogy jobban felhúzzam a procit.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz Habugi #60610 üzenetére
Nagyon nincs miről beszélni, baromi jó lenne, ha tudnának az opteron cpu alá alaplapot is gyártani Ez a szűk keresztmetszet, még mielőtt bárki kitalálná, hogy a cpu lenne csirke...hát nem!!!
Titan X-m 405Mhz ketyeg az alaplapban!!! Nem sok múlott azon, hogy kitépjem a helyéről az alaplapot.
Driveres grafikai támogatás az alaplaphoz NULLA!!!
Csak ezeken teszteltem, mindig azonos eredménnyel:
win7 64bit, win 8.1 64bit, win 10 pro 64bit, win 2012server r2 64bit[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
Picit hosszú lesz, de nem tudtam máshogy kimenteni a részleteket:
Az összpontszám elég karcsú: [link]
Érdekességnek, egy régebbi verziójú passmarkal 19ezer lett a cpu score, míg az újabb verziónál csak 10 ezer lett.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok