Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz Omli85 #60499 üzenetére
Ahham, én meg minden alkalommal elmondom hogy csak a forceolt/állíthatatlan LLC miatt annyi, ráadásul Idleben mert ha megnézed a HWinfo ablakot ott láthatod hogy terhelésre bekajolja az 1.5V-ot mint kacsa a nokedlit.
GoldenChips..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz Omli85 #60497 üzenetére
Egy szorgos pingvin család hordja be a jeget az iglumba amikor IBT-zek..Raven3+SilverArrow, fentebb leírtam elborulásom történetét.., Methionylal ezen marhulunk.
Korábban már linkeltem: [link]
Kell egyébként.., a max fesz/TDP-s 280X plusz 1.5V-os Vishera kombó amit hőtermelés címszó alatt produkálnak pl. GTA V közben, az marha sok mindennek nevezhető, csak lebecsülendőnek nem..
Nálam is tud ám fűteni az IBT rendesen, egy menet még tavaly nyárról:
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Omli85
őstag
válasz csendesjani #60486 üzenetére
Arra érdemes még figyelni, hogy asrock előszeretettel össze vissza droppolja a feszt. Szóval terhelésen lehet, hogy a beállított 1.45-öt csak 1.3xx lesz...
Habugi : Mi az istennel hűtesz te ?
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Methionyl
senior tag
válasz Habugi #60494 üzenetére
Ja elnézést IBT alatt csak 48 fok
Az a hűtő egy brutálisdögVisszatérve: Ha nekem ilyen "artifact" gondom lett volna, egy jól irányzott ablak
k**baszássalmegoldottam volna hűtést De legalább a végén jól jöttél ki és igen erős VGA-d lett[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Habugi
addikt
válasz csendesjani #60491 üzenetére
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
csendesjani
csendes tag
válasz csendesjani #60490 üzenetére
ok... megy a catalyst bekavart, most 4,5GHz 1,4Volton megy
-
Habugi
addikt
válasz csendesjani #60488 üzenetére
APM-et is kikapcsoltad?
AIDA-t egyébként hanyagold szvsz, Prime95/FX Fixes IBT [link] VeryHigh + HWInfo64 sensor only modban..
[ Szerkesztve ]
-
csendesjani
csendes tag
válasz csendesjani #60486 üzenetére
4,5GHz-n megy, de Aida szerint terhelve "csak" 1,30 Volton és gyanúsan hűvös.
-
Habugi
addikt
válasz rambustibi #60483 üzenetére
Igen mert fura a Win10 ablakméretezése, Win7-ben elég szépen ki lehet húzni az ablakot és akkor nem tapétázod ki vele Tolnát-Baranyát, btw ezt cirka két hete csináltam 24/7-essel:
Passmark úgylátszik nem igazán kedveli az Opteronod.
#60484 - #60486 csendesjani:
Azt az 1.45V-ot 4.5ös kezdéshez egy kicsit sokallom de max elkezdheted visszavenni hogy meddig stabil ahogy Omli85 is írta, ami még jobb, ha stabil és semmi nem melegszik túl, VRM is bírja, akkor marad a fesz és az órajelet kezded emelni, tesztelendő meddig stabil ezzel a vcore értékkel.
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
Picit hosszú lesz, de nem tudtam máshogy kimenteni a részleteket:
Az összpontszám elég karcsú: [link]
Érdekességnek, egy régebbi verziójú passmarkal 19ezer lett a cpu score, míg az újabb verziónál csak 10 ezer lett.
[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Habugi
addikt
válasz csendesjani #60479 üzenetére
"mit kell átállítani a biosban, hogy nagyon meglehessen húzni?"
Na ez a megfelelő FX-es hozzáállás kérem, jó helyre jöttél!!
Kezdésnek Orrmánnyal kormányol nemes szedete: [link]
Fenti összefoglalóból kiragadva, van még ott más is érdemes olvasgatni, ugyan előbbi nem a Te lapodhoz íródott, nem nagy kaland Asrockosítani az abban látottakat.Aztán a feketeleves, a lapod tápellátása kevéske.., 4+1es VRM, azon is olyan borda minek okán büntetni kéne, szóval olyan nagyon nem fogod tudni húzni. Amennyiben mégis próbálkoznál vele, érdemes egy ventit a VRM-re irányítani, tehát a célbavételezendő terület a következő:
Viktoár pont a napokban érdeklődött egy VRM ügyileg hasonló helyzettől "szenvedő" 970 Extreme 4 kontra 6300 esetleges házasításáról, szerintem örülni fog a tapasztalataidnak ha jégtörőként mész előtte.
Softveres/Catalystos tuningot pedig ne erőltesd!
(#60480) Omli85:
4.5-höz kezdésnek 1.45V ?!
Értem én, Geronimooooooooo..![ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Turbo core off, Overclock Autot manualra első körben, spread spectrum is legyen manuálisan, nem tudom mennyi az alap
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Omli85
őstag
Fentről haladok lefelé:
Manual
Off
All cores
Off
Off
manual
Szorzóval szépen szorozd fel 4.5-re pl 22.5
Feszültséget állítsd 1.45-re tesztelni aztán ha stabil lehet lejeb venni esetleg.
NB 2200
HT 2600Második kép:
On
Off
Off
Off
OffÉn így szoktam, természetesen a fentebb leírtakat csak saját felelősségre alkalmazd .
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
csendesjani
csendes tag
Sziasztok!
Az AMD FX-6300 procit szeretném meghúzni az Asrock 990FX Extreme3 lapban mit kell átállítani a biosban,
hogy nagyon meglehessen húzni? Még nem nagyon tuningoltan.
Cpu voltot max. meddig és miket kell kikapcsolnom hogy ne vegye le autón a voltot és az órajelet?
AMD Caralyst autó tuning 4,5GHz-nél többet nem enged, ekkor 49C'-os a proci (víz van rajt, szerintem többet is bírna).
A biosban minden alapon van, a cpu 1,2V-on van és Aida szerint terhelésnél most 1,3V.
Ime a bios..(hát nem a legjobb képek)[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz .zSoLTi. #60477 üzenetére
Akkor azt mondod Valley alatt egy Athlon64 alatt is ugyanúgy menne a 390 ?
Amit te mondasz az inkább az hogy játékokban jobban megmutatkozik, hogy proci limit van ettől még a vga mehet plafonon nem azért kevés az FPS mert nem maxon megy a kártya hanem mert a CPU kevés. Frankón ki lehet ezt monitorozni ha droppol az FPS és a GPU meg se mozdul 100%-ról akkor a CPU a kevés. Legalábbis nekem így logikus de ha nem így van akkor tévedek .
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz Tubica #60448 üzenetére
Jelenleg 0-24 4.5-re húzott 8320-al hajtok egy 390-et.
Bench eredményekben javulást nem hozott ha felhúztam 4.8-ra illetve lefutott egy Valley 5GHz-n is túl sok javulás úgy sem volt ellenben látványosan javultak az eredmények amikor a VGA kapott OC-t 1100/1600. Szóval részemről ennyi lenen a tapasztalat a CPU limit kérdésre .
A 4 modulra pedig az aláírásomban látható 4x4-es kittel hajtom a gépet semmi bajom nem volt eddig vele tuning terén sem.
Igaz én nagyon nem szórakozok IBT meg Prime tesztekkel, ha h.264 égetés alatt stabil marad a gép heteken keresztül akkor nekem stabil az OC .rambustibi: hajrá hajrá
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Methionyl #60469 üzenetére
Nos igen.., mondhatni egy kicsit átestem a ló túlsó oldalára..
Mentségemre legyen mondva, az egész "folyamat" onnan indult, hogy baráti ajánlásra megvettem az ASUS 280X-et (ugyan akkor amikor a 8320ast is.., 2k13.dec..), az egyetlen olyan VGA-t, amit a leginkább súlyt az artifact jelenség [link], amit a vRam (egy vagy több memória chip) túlmelegedése okoz. Azért, mert a kártyán szám szerint nulla Hynix memóriachip van hűtve, nulla.
Szembesülve a ténnyel, bőven későn, elkezdtem agyalni mit is tehetnék hogy elkerüljem.., ebből az állapotból indult minden: [link], akkor 10éves ház, felsőtápos, 8320on topflow hűtő, 9es ventik (lepörögtek 10évet, a mai napig mennek/mennének!!!) stb..
Szóval csak hogy ne salátázzak sokat, elsőnek jött a VGA PCB hűtése, hogy a VRM a FET-eken keresztül ne tudja a nyákon keresztül többlethővel büntetni a környezetében levő vRAM chipeket.., mivel ez a megoldás bő 20-25 fokot lefújt a VRM-ről felbátorodtam és elkezdtem húzni.., mit ad isten kiderült hogy egy kivételesen tuningos darabot fogtam ki..
Oké, ezt muszáj tuningolva használni emiatt, 10éves ház.., oké csere, de hamár csere akkor top léghűtéses a VGA tuning okán, aztán hamár új ház, kéne valami emberesebb CPU hűtő is mert amennyit a kockából ismertem az alapján az is egy elég szerencsés darabnak tűnt, szóval uccu neki top léghűtés..
Na kb így lett a chocapic, ezen felül minden más már csak azért került bele, mert nagyon szeretem babrálni/szerelgetni a dolgokat, jó mulatság.
Szóval kizárólag a "balszerencsés"/fogalmatlan VGA vásárlás okán (amiről kiderült később hogy inkább mázli..) kezdtem el tupírozni az AMD riget, húzni a 8320ast ameddig lehet/észszerű.., elég nagy mákom volt VGA/CPU téren is..
[ Szerkesztve ]
-
Tubica
senior tag
-
ViZion
félisten
Alaplapból normálisabb kellene, Asus M5A 97/99 EVO/PRO rev2.0 a minimum ajánlott. Hűtők jók amit írsz, összefoglalóba még több is van.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Z()L3
tag
Sziasztok!
Elgondolkoztam a gépfejlesztésen és oda jutottam hogy kéne egy FX8350 és ezzel kapcsolatban lenne 2 kérdésem. Javarészt játékra szánom, dobok még bele 8GB ramot meg a meglévő GTX660-at azt kalap kabát. A táp egy Chieftech CTG500 80P ami elég kell hogy legyen.
Na de a 2 kérdés.Az első :
Ezek közül a lapok közül nyugodtan válaszhatok ?
Asus és Gigabyte A téma összefoglalóban látok Asus M5A-t, de hogy ez az-e, vagy ettől komolyabb...A második :
Egy Mugen 4 vagy Ninja 3 egy minimális tuning mellett (max. 4.5 Ghz, szép kerek ) elbír vele ?
Egy Sharkoon házba tenném, elöl 2db 120-as hátul 1db 120-as ventivel ha ez számít (gondolom igen )Előre is köszönöm a választ!
-
-
Viktoár
addikt
válasz Pancsermeste #60466 üzenetére
Jöhetnek képek,hadd tanuljak belőle.
Habugi
[ Szerkesztve ]
Üdv:Viktor
-
Habugi
addikt
válasz Viktoár #60465 üzenetére
Egy rövid szösszenet arról, hogyan alakítgattam a lapot/VRM hűtést nemrég, különösebb apropó nélkül: [link]
Remélem találsz benne hasznosíthatót.
-
Pancsermeste
őstag
válasz Tubica #60458 üzenetére
Az teljesen mindegy, hogy a 4 db modul hány MHz-es, lehet az 4 db 1866MHz is, vagy még magasabb órajelű de költséghatékonyabb a 4 db 1600MHz, mert az legalább szinte biztos, hogy menni fog együtt 1600-on.
Mivel kaptam a 2 db 1600MHz-es RAM-om mellé 2 db 2000MHz-est, most így használom őket 1600MHz-en. (2x4GB + 2x2GB) Teljesen stabilan együttműködnek a 4,7GHz-es proci tuning mellett.(#60465) Viktoár: Ha kell, küldök priviben Ext4-es VRM gányolós képeket!
Ám, mondjuk egy apróról beszerzett jobbfajta Top-Flow CPU hűtővel valószínűleg gányolni se kellene.[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
Viktoár
addikt
Ha jól értem akkor megfelelő vrm hűtéssel azért nem teljesen halott ötlet az asrock 970 extreme4 lapom egy fx6300 alá?
Mert akkor itt jön képbe a képzelőerőm és a kreativitásom. Voltak már elvetemült de működőképes ötleteim "gányolás" terén.Üdv:Viktor
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #60459 üzenetére
Szep... lenne egy kerdesem. A ceg ahol dolgozom uj progit vett, de kell egy szervergep is. Kaptak ajanlatot intelekre de en sokalom. A lapod + a proci, memoria, mennyi volt? Priviben is eleg, csak arra kertek kerdezzek ra,hatha jo aras. Köszi
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
lovas001
aktív tag
-
ViZion
félisten
Ez a jajj 2 modul a jó kicsit túl van lihegve... nekem is volt 4 is: 8+8+4+4 GB, nem is egyformák... Proci is ment 4,2 GHz-n mellette. Lehet, h feljebb már gondot jelentett volna, de nem a Te/én szintemen jelentkezik ez. Extrém tuningoknál meg minden számít, ott a légyszart is letörlik a hűtésről, mert hát lassítja...
8 GB-vel játszanak a népek, pár játéknál esetleg lehet szoros, de tutira nem kevés ma még.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DudeHUN
senior tag
válasz rambustibi #60459 üzenetére
Meghúzod majd?
A volt vasaddal összehasonlító videóteszt is lesz?Gamer for Life
-
DudeHUN
senior tag
Nem tudom mire használod. De ha a játék a legizzasztóbb nem hinném, hogy a 16GB RAM kevés lesz 1-2 éven belül. Utána viszont már tényleg érdemes lesz platformot is cserélni a foltozgatás helyett.
4Ghz az szinte nem is tuning Majd meglátod DX11 alatt 4,2-től szépen megindul a proci. Tapasztalat. A skacok itteni tesztjeiből is kijön ez. Olyan 4,5 a sweet spot. De ehhez már izmosabb hűtő is kell.
A stock hűtő lecserélése amúgy is erősen ajánlott!Gamer for Life
-
Tubica
senior tag
válasz lovas001 #60457 üzenetére
Igazából, az lenne számomra a fontos, hogy ha memória bővítésre kerül a sor ( mert vagy megáld az isten + 30.000 forintal , vagy netán elfogy a 16 gb ram ), akkor nyugodt szívvel tehessek a memóriák mellé ( 2x8gb 1866 ) még kettő darab ugyan ilyet.
Tehát akkor a processzor lesz a gyenge pontom, nem az alaplap ?
lovas001 : "4 modulnál a processzorban a memoriavezérlő jobban van terhelve, ebből kifolyólag könnyebben bukik meg a nagyobb tuning " --> Mit takar a nagyobb tuning ? Amit többen ajánlottak ( 4.0Ghz ) annál feljebb ( egyenlőre ) nem látom értelmét.
Esetleg, ha nem 4db 1866mhz-es modul, hanem csak 4db 1600-as modullal kell megbirkóznia, azzal lehet már elboldogulna ?
Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
lovas001
aktív tag
válasz Tubica #60455 üzenetére
A te mértékeddel nem lehet gond a 4 modullal sem nekem 3 darab van benn és sose volt baj velük, viszont tényleg 4 modulnál a processzorban a memoriavezérlő jobban van terhelve, ebből kifolyólag könnyebben bukik meg a nagyobb tuning szvsz 1600-as ram fölé nem éri meg menni órajelben hacsak nem igp-t( fx-nél kizárt) akarsz velük hajtogatni ,vagy brutális renderelési feladatokat adsz neki, ott számítana a gyors memória , mindennapi felhasználás illetve játékok mellett nem érezhető.
Szerk: látom közben megelőztek
[ Szerkesztve ]
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
belaazallat
addikt
válasz Tubica #60455 üzenetére
Fölösleges 1866 fölé menni. Nem éri meg a plusz pénzt, korábban egyik fórumtárs linkelt be teszteket.
A 4 modul jobban terheli a memória vezérlőt és ezen terhelés negatív hatással van a tuningra.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Tubica
senior tag
válasz Methionyl #60453 üzenetére
Mitől lehet instabil a 4 modul ? Miben lesz más a 2-höz képest ?
( Amúgy, nem tudom, merjek-e 1866 fölé menni, ugyanis a phenom II-se kezeli az 1600-as hyperx-eimet, így szerintem felesleges a gyorsabb ram )Ha ezt valaki elmagyarázza, nagyon meg fogom köszönni
Üdv. Tubica
-
Methionyl
senior tag
válasz Tubica #60452 üzenetére
Így van, Tuning szempontból nem kell félni, szépen tudja etetni azt a FX-et
4 ramot is tehetsz bele de nem ajánlatos mivel ahogy írták, instabil lesz és a tuning se fog menni olyan jól.
Ha csak játék a cél bőven elég a 2x4 GB KIT és abból is minimum 1866 CL9(fentebb is mehetsz csak az AMD azért írja papíron, hogy max 1866, hogy ha mégse működne a felettikkel nincs reklamálás ). Ha munkára is kell, tervező progik, videó/hang vágás akkor 2x8 GB[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Tubica
senior tag
válasz belaazallat #60451 üzenetére
Ez mondjuk, elég hervasztó.... Direkt akartam végre 4 memória foglalattal rendelkező alaplapot, hogy ki tudjam használni. Ez elég bosszantó.
Valami megoldás ? Mert ezekbe gondolkodtam: 4x4gb 1866 / 2x8gb 1866 / 4x8gb 1866
Tehát akkor ha tuningra adom a fejem ( ami olyan 4Ghz ) nem kell félnem, hogy elolvad az alaplap
Üdv. Tubica
-
belaazallat
addikt
válasz Tubica #60450 üzenetére
"- Ha két memória modult használunk, akkor azokat a távolabbi foglalatokba rakjuk." Egyes alaplapoknál van elsődleges modulfoglalat megnevezve, valószínűleg nálad az említett foglalatok.
"Tehát mondjuk 4 ramot nem ajánlatos betenni a gépbe ?" igen.
8+2 vrm-nél nem fordul elő, hogy túlmelegszik és el kezdi visszavenni a proci órajelét.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Tubica
senior tag
válasz belaazallat #60449 üzenetére
Illetve ezt nem értettem !
Frescho tesztjéből olvastam ezt ki:
- Ha két memória modult használunk, akkor azokat a távolabbi foglalatokba rakjuk.
- Két memóriamodullal stabilabb a gép, mint néggyel.
( Tehát mondjuk 4 ramot nem ajánlatos betenni a gépbe ? )Üdv. Tubica
U.i: Bocsánat a sok kérdésért, csak érdekel !
( Esetleg ha van kedvetek, elmondanátok, miért olyan bika erős a lapom ? "A táppal nem lesz gondod, a lapod erős 8+2es VRM-el rendelkezik" )
[ Szerkesztve ]
-
Tubica
senior tag
Egy jó gyors kérdés !
Másik fórumon nagyon mondják, hogy az FX-8320 CPU limites lesz, akár egy R9 380-as mellett is !
Ez mennyire igaz ?Üdv. Tubica
-
Viktoár
addikt
válasz Habugi #60444 üzenetére
Habugi
Igazad van a felhasználás mivolta felett elsiklottam.Fogalmazzunk úgy hogy időnként játékra is lenne használva de nem az a jellemző.(PL: World of tanks,esetleg gondolkodós FPS játék.)Egyébként átlagos felhasználásra szánom,filmezés,stb.
Ha "komoly" játékokkal szeretnék játszani a HD5770-et már régen cserélnem kellett volna.Ezzel elvagyok még de érik a cseréje.Mondjuk egy HD7850 szerintem elegendő lenne nekem egy jó darabig.
Az inteltől tuljadonképpen egy kicsit idegenkedem mert tök sötét vagyok hozzá.Nem ismerem a procikat melyik mire képes, a lapoknál sem tudom melyik chipset mit tartalmaz,mennyire használható,stb..
Nem óhajtok vitát generálni a két nagy gyártó között csak én az egyiket ismerem a másikat nem.
ViZion
A keret igazából úgy alakul ahogy javasoljátok a legjobb megoldást,de komplett gépet nem cserélek az biztos.Maradjunk a 40k-s plafonnál.
Közben arra is gondoltam hogy veszek egy fx6300-at a jelenelgi ASRock lapomba.Ha nem megy rendesen (és itt most nem egy brutál tuningra gondolok) akkor eladom a lapot és picit hozzátéve vehetek egy megfelelő darabot a proci alá. Bár nem tudom hogy így összesen mennyibe fájna az egész.
addamka
Na igen,saját kárán tanul az ember.Van különbség a te lapod és az enyém között?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Viktoár #60443 üzenetére
Nekem még a jó öreg asrock 970 extreme 3 van. Rá dobtam a vrmre egy ventit, így simán megy 4.5en a 8320. Persze előtte megsült rajta az alaplapi lan, plusz az USB 2.0 is leves, de még húzza
Korábban kellett volna hűteni...[ Szerkesztve ]
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
ViZion
félisten
Kérdés, hogy mi a keret?
Legolcsóbb verzió amit írtál is, 6300 a tiédbe és 4 GHz-n elketyeg, esetleg többön. Másik verzió sztem, h fiad örökli a vasad, övét eladod és magadat megleped egy újjal...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Habugi
addikt
Nehéz kérdés, ha csak egy 6+2es lapod lenne és abba tennéd a 6300ast amit húznál is, egy régebbi nonK i5 a kanyarban sem lenne, pláne nem egy 2400as.
970 Extreme 4.., hááát, bevállalós, volt itt aki VRM-re gányolt extra hűtéssel cibálta benne a 6300ast mint az állat. Tegyük fel nem lenne annyi problémád az Extreme 4 + 6300as kombóval, még húzni is tudnád, a táp esélyesen kevéssé válna amint VGA-t is cserélnél..
Nem írtál semmit mire használod a géped.
Harmadik variációt javaslok, géped mehet a fiadnak, magadnak pedig lőj apróról i5-öt mindenestül, viszont ha olcsón szeretnéd megúszni és ennek okán egészen a Sandykig visszamennél, akkor is K-sat vegyél, a 2500K egy híresen jó proci a mai napig.Btw, mint a szőrnyűséges lemaradástól napi szinten szenvedő AMD/FX tulajok, ez a vs témát viszonylag hamar kidobja az immunrendszerünk, szóval nagyon mélyen itt ne menjünk bele.
Nemrég lett nyitva AMD vs Intel topic [link], a mantra hasonló lesz mint a CPU ajánlóban annyi difivel, hogy ebbe még bejárnak olvasni/írni AMD/FX tulajok is, a CPU ajánlót ködbeborulása óta a legtöbbünk nagyívben kerüli..
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Ide keveredtem és a ti szakértelmeteket is szeretném meghallgatni. Elnézést a hosszú hozzászólásért de szeretném ha mindenki számára kerek lenne a történet.
Jártam a milyen procit vegyek topikban de ott egy kicsit mintha bevittek volna a sűrűbe.A dolog úgy kezdődött hogy a fiam gépébe szerettem volna procit cserélni mert kezdi kinőni a jelenlegit.
Lap: MSI 760GM-E51 AM3
CPU: Sempron 140 (kétmagosítva Athlon II X2 4400e)
Ram: Hynix 2x2 gb 1333mhz
VGA: Ati HD4850Azt mondták nem érdemes a gépre áldozni.
Mondtam rendben,akkor az én procimat tenném bele és magamnak veszek egy jobbat.Az én gépem:
Lap: ASRock 970 Extreme4
CPU: Athlon II X4 640 (3Ghz)
Ram: 2x2Gb Kingston HyperX 1600Mhz
Vga: Ati HD5770 1Gb
Táp Corasir VX 450Ebbe gondoltam (hasraütés szerűen) egy FX6300-at és az X4 640 mehetne a gyerkőc gépébe.
Szintén azt a választ kaptam hogy nem érdemes fejleszteni és az ASRock lap sem igazán jó az FX procihoz. Egy részével egyet is értek,a lap tényleg nem csúcs de eddig tökéletesen elégedett vagyok vele.(Igen tudom hogy a cpu tápellátása nem túl acélos,de valahol mintha már olvastam volna hogy elketyeg a kettő együtt.)
Lehet igazuk van,akkor kell lap is az FX alá és így kompletten megkapná a fiam a lap+proci kombómat.Gondoltam hogy egy ilyen proci és egy hozzávaló lap mondjuk kijön 40k-ból,de itt már azt ajánlották ennyiért inkább egy i5 2400 + valami lap hozzá. Természetesen az apróhirdetések áraival kalkulálva.Nos intelem még a PII-es korszakban volt,azóta költséghatékonyabbnak találtam az AMD-t.
Szóval most ott tartok hogy a fiam egyszerű procicseréje 40k-ba fájhat és cserélni kell a lapot+procit mindkét gépben. Ennyit még rááldoznék de én nem vagyok biztos abban hogy az i5 2400-el jobban járnék mint az FX6300-al mind teljesítmény,mind pedig az anyagiak terén.
Nektek mi a véleményetek az adott körülményeket ismerve,mi lenne a legjobb (legokosabb) megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz mackosajt #60440 üzenetére
Még kiderül milyen korán borul be az este, igyekszem.
Sajnos elég keményen éhes az a fincsibe féle kocka, öröm az üremben hogy tudod rendesen hűteni, emeltél neki feszt FSB-zés mellé?
(#60441) Omli85:
Mint írtam is neki nincs APM-je, ahhoz az OC-hoz amit tervez könnyen lehet hogy hiányát sem fogja érezni, FD-vel stabil 4.4-et lőttem be egy ismerősnek.
(#60439) Tubica:
Nagy vonalakban annyi amit Omli85 leírt de még mindig azt tudom mondani hogy téma összefoglaló, továbbá hogy semmivel sem nagyobb varázslat mint a 955BE-t húzni, magam is arról váltottam.
Turbo kikapcsolását követően egyébként már nem dobálja maga alá ész nélkül a feszt, pont ezért ennek kikapcsolásával érdemes kezdeni.Erre az állapotra (Turbo oFF) rávetítve írtam az 1.4V-ot, olvasd vissza. Könnyen elképzelhető hogy a világon semmit nem kell adnod/elvenned a feszültségből 4Ghz-hez, sőt, 1.4V-on maradva akár még 4Ghz fölé is tudsz majd menni, stabilan, csak szorzózással. Az hogy ez mitől függ azt is írtam, a proci maga, amit egyelőre még vársz.
Értem én hogy próbálsz felkészülni az érkezésére és naprakésznek lenni de OC tekintetében már elértük azt a pontot ahonnan csak abban az esetben van tovább ha már a lapban lesz a 8320-asod...játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Omli85
őstag
válasz Tubica #60439 üzenetére
4GHz-hez nem kell különösebben semmi extra turbo ki APM ki feszültség marathat az alap értéken a szorzót meg feltolod 20-ra. Mentés kilépés tesztelés. Ha nem stabil akkor egy egy lépcsővel emelve a feszültséget tesztelgetni mennyi kell neki.
-
mackosajt
addikt
válasz Tubica #60439 üzenetére
4.2-4.4 is vállalható kategória.
Erről jut eszembe, hogy este Habugi TS?
privi be is jöhet a válasz.Amúgy FSB-vel felmentem 4.5-re ezzel a torkos kis kockával. Paks2 kéne neki.
[ Szerkesztve ]
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Tubica
senior tag
válasz Habugi #60437 üzenetére
Olvastam pár tesztet, de valahogy nem értettem meg.
Tehát. Tegyük fel, 4ghz-re akarom tenni az FX-et.
Azt olvastam, hogy a turbo-t ki kell venni
Magamnak kell beállítanom a feszültséget <-- bár, itt nem tudom, még mennyit kell visszavenni, mert hogy túl magasra teszi magát a proci, meg hogy pluszba mit kell kikapcsolni a BIOS-ba
Magamnak kell beállítanom a memória időzítéseketNem akarok brutál OC-t Nekem elég, ha stabilan, és időtállóan elfogyasztja wattok ezreit
Maximum, 4Ghz ( mivel többen ezt a mennyiséget mondták elegendőnek )Ventiszabályzás: Zalman ZM-MFC1
Nem hagytam magam Viccelsz Nagyon szeretem az AMD-t. 1x volt intelem, de az még a 370-es tokozásba volt Onnantól csak felfele
Socket A ( 1800+ / 2200+ )
Socket AM2 ( 5200+ )
Socket AM3 ( X 250 / valami x3-as / x4 955 Be
Socket AM3+ ( Fx 8320 )Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
-
eldiablo
addikt
válasz rambustibi #60430 üzenetére
Nahát, a 16 magos gép megveri a 6 magost párhuzamos végrehajtásban?! Nem is gondoltam volna.
REF clck legalább állítható?
Ezt tudja 4500-on az öreg róka 1090T: -
Habugi
addikt
válasz Tubica #60436 üzenetére
"Egy ideig" használtam az ET6-ot ventiszabályzásra, az alkalmatlan finom szó, továbbá maga a softver csinált érdekes dolgokat.., nem tudom nálad miért volt fent/mennyire fog hiányozni de bármire is használtad arra van alkalmasabb.
Triton pipa, ház pipa. Függően attól milyen OC-t tervezel, egy FEh BIOS lehet kelleni fog, ámbár FD-vel APM nélkül irl ismerősömnél vígan gurul 4.4-en is a 8320.
Jahm, ismerem ezeket az 5Ghz-es urban legendeket..
Az hogy hol/mikor dobja el magát a rendszer/mikor válik instabillá nos.., ha minden más rendben van, értsd táp, RAM beállítások, VGA, kb attól függ hogy adott órajelen mennyire éhes a proci (MHZ/fesz..).
Szóval ha a fenti feltételek teljesültek, abban az esetben nem attól is függ hanem kizárólag attól, hogy milyen CPU-t fogtál ki. Kvázi erre abban a formában ahogyan szeretnéd, nem lehet válaszolni...játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Tubica
senior tag
válasz Habugi #60435 üzenetére
Rendben.
ET6 törölve ( csak nem értem, mi a baj vele ).
Egy raijintek Triton hűti, illetve egy R300-as házba van ( felül van a radiátor ).
Most a lapon, az FD BIOs van.
Hát, komolyabb tuningnak sose voltam híve ( hallottam, hogy valaki 5Ghz-en járatja , ahhoz külön gratulációm Én a 955Be-t léggel 4.1-re tudtam felvinni, csak szorzózárral )
Üdv. Tubica
U.I: Tehát, az alap 3.5Ghz-ről, szorzó emeléssel, vagy mhz emeléssel meddig tudok felmenni, hogy még ne kapjon kék halált, vagy hibákat ( gondolom, ez attól is függ, mit fogok ki )
-
Habugi
addikt
válasz Laja333 #60433 üzenetére
Benchelést sportszerűen művelők szerint erre még mindig a Win7 a legalkalmasabb. Megjegyzem, kicsivel több mint egy hete apróról szervíroztam "jóárasított" Win7 64 Profot, karnyújtásnyira van tőlem egy polcon, valahogy még nem érzem az erőt a Win10-re..
Meglehet ha az amit írsz helytálló, bármiben is vetted észre a difit, lehet ideje lenne kipróbálnom, csak az a fránya lustaság.., új rendszer a másfél éves "belakott" Win7 után..(#60434) Tubica:
Gratula, ezek szerint nem hagytad magad megtéríteni az ajánlós topicban..
Elég a proci 4-4.2Ghz körül, igen, nagyobbhoz is elég lehet egy bizonyos szintig.
EasyTune6-ot mélytöröld a rendszerről, Gigabyte lapok östene az ET6 által büntet..Venti szabályozáshoz még talán-talán de sokkal inkább SpeedFan ahhoz is, CPU tuning/OC-hoz pedig kollektíve minden softver felejtős, ez a játékot BIOS-ban érdemes játszani sehol máshol.
3.8-4Ghz egy 8320asnak kb semmi, szerencsésebb darabok feszemelés nélkül tudják. A lapodban példának okáért Turbotlanítás után 1.4V az alapfesz, függően attól milyet fogsz ki, bőven többre is elég lehet mint 4Ghz.A táppal nem lesz gondod, a lapod erős 8+2es VRM-el rendelkezik, ámbár a rev 3.0-ás pont nem az egyik legjobb, az utolsó béta BIOS-ban van csak állítható APM (erősen ajánlott feltenni ha komolyabb OC-t tervezel), továbbá van akinél mindenfajta ok/melegedés nélkül droppolgat/tat.
Az egyik legfontosabb dolgot kihagytad, miszerint milyen hűtőd van és/vagy tervezel rá ?!
Amíg várod a proci érkezését, érdemes felül a topic összefoglalót lenyitnod és tüzetesebben átolvasnod.
[ Szerkesztve ]
-
Tubica
senior tag
Sziasztok.
Hamarosan érkezik egy fx-8320-as processzor.
További hardveradatok
Memória: Kingston HyperX Fury 2x8Gb
VGA: GIGABYTE GAMING-4GD R9 380 4GB
Alaplap: Gigabyte GA-990XA-UD3 Rev. 3.0
Táp: FSP Raider 550Az lenne a kérdésem, hogy elegendő-e a processzor, hogy kihajtsa a kártyát ? ( esetleg ha később váltok egy nagyobb / erősebb kártyára, ahhoz is elég lenne ? )
Easy Tune 6-ot kaptam az alaplaphoz, amivel lehet finomhúzni a processzort.
Azt szeretném megkérdezni, ha kell, akkor hogyan lehet a legmegfelelőbben húzni, 3.8-4 Ghz-ig a processzort ( szorzóval, fesz/mhz emeléssel ).A többi kérdés:
- Mennyi húzást / hőt bír el az alaplap
- Táp mennyire kultiválja a tuningotAzt hiszem így hirtelen ennyi
Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Kíváncsi vagyok mire jutsz a finomhangolással, a nyers Win7-el vesztettél 9%-ot egyszálon, multiban nyertél ~1.5%-ot.
Amennyire láttam ez a CPU-Z féle bench nem az a félremérős fajta, mivel gyorsan végez 3-4x lefutattam és koppra ugyan azt az eredményt dobta. Ha megvan még másik partición a Win10 simán nekieresztenék mindkettőn fél-egytucat bechet hogy melyik fekszik jobban a procinak, nem elképzelhetetlen hogy a Win10.
Ugye a Win7-hez sem véletlenül érkezett később az a bizonyos FX "optimalizáló" patch páros/hotfix.A feladatkezelőben durva látvány a 18szál.., noh és persze észrevettem ám.., PREDATOR!!
Csapasd!
-
Omli85
őstag
Öröm olvasni így kora reggel eme lelkes hozzászólásokat .
-
rambustibi
őstag
válasz Habugi #60429 üzenetére
Köszönöm
Már most is sok örömet okoz.
Felpattintottam a win7-t, de még finomhangolnom kell...hajnal 2-kor feküdtem le és megyek dolgozni...picit fáradt vagyok..
Ez is csak egy nyers mérés, itt kb. 200 pontot sikerült javítani a win10-es méréshez képest..
Inkább a játékokra leszek kíváncsi pl.: Crysis 3 (intel siratós rész)
És a megdöbbentő az egészben, hogy semmi hangja a gépnek, semmi melegedés, simán alapból kitolja..[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Habugi
addikt
válasz rambustibi #60425 üzenetére
Minden előzetes óvaintésem ellenére.., Grat! és remélem megtalálod benne a számításod!
Életemben először lefutattam magam is ezt a CPU-Z féle benchet, kellett hozzá újabb verzió, hamár homár.., Gigabyte OC skin..
Btw, kezdheted is húzni, mert ennyit mi földi halandók is tudunk!
[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
válasz killerhagyma #60427 üzenetére
Lehet mégis kellene egy kis venti oda
-
Laja333
őstag
válasz rambustibi #60425 üzenetére
Előrébb leszel ezzel a procival?
Nekem ezt dobta az Fx-8350-re.Játékban nem leszel meglőve a single core teljesítmény miatt?
-
rambustibi
őstag
A régi win10-el elindítottam..semmilyen drivert nem telepítettem, csak simán csupaszon.
Nem lesz ez szar, mert már most is jobb, mint az FX9590, és még semmilyen drivert nem telepítettem:
Win 10-re nincs még támogatása az alaplapnak, holnap pattintok fel egy win7-et....
Ez most Win 10-el:Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
Hipp-hopp kicsomagolós videó:
Supermicro alaplap + kocolék..Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
pipo112
őstag
válasz killerhagyma #60411 üzenetére
Mivel magok 63c-n vannak így én azt javslom végy cisszább mert nem lesz hosszú életű . And szerint max 62 c amag hő , és mivel ezt egy aidával sikerült elérnie ez nem jó ,még ha ibt vagy prime lenne azt mondanám ok de így ez nem .
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Methionyl
senior tag
válasz Jakuskacsa #60414 üzenetére
Persze tudom, elnézést ha "durván" fogalmaztam
De az sem meglepő, hogy a VRM ilyen forró, hisz Seggszikla(#60415) rambustibi: Kíváncsian várom
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #60415 üzenetére
AMD Opteron 6380 "Rot Hölle" + Asus Titan X "Grüne Hölle" = Kernkraftwerk " Der will nur Spielen" ezt meg most láttam meg, nagyon eredeti
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Pancsermeste
őstag
Még kb. fél órád van, hogy összerakd, aztán jelentést kérünk!
-= Pancsermeste® =-
-
Omli85
őstag
Korán jött a jézuska
-
Jakuskacsa
senior tag
De jó érzés is összerakni az új cuccot, még jobb mikor már tesztelni is lehet
-
newwave0507
aktív tag
Szia táptesó
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Methionyl #60413 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy magas a cpu rendben van, csak nem aida-val kéne tesztelni, a vrm meg akkor is forró akár mit mér a cpu szenzor... Nem akarok beleokoskodni, de a vrm helyes működési hőmérséklete terhelés alatt is valahol 60 és 80 fok között oprimális, itt meg 95 fok...
[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
válasz Jakuskacsa #60412 üzenetére
Már többen is leírták, hogy az más-más alaplapok (de főleg az ASRock) többnek vagy másnak mutatja a hőfokokat CPU-nál (ha jól emlékszem )
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz killerhagyma #60411 üzenetére
Nem vagyok nagy guru, de az a vrm az elég forró... valami ventit adhatnál neki, mert az szerintem sok, a cpu rendben van szerintem, de egy prime 95 alatt legalább 80 fokos lenne az is, ha aida "csak" 63 ig melegítette...
-
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! Kérdésem annyi lenne, hogy esetleg ha majd a távoli jövőben én is szeretném kipróbálni a 9. szériát az fx ekból, a tápnak mit kell tudnia? egy 600 as cooler master elég hozzá? Vagy mit nézzek az oldalán melyik ágat? Remélem jól fogalmaztam
-
Omli85
őstag
válasz Jakuskacsa #60397 üzenetére
Tavasszal voltam MondoCon-on ott árultak ilyen ram és cpu kulcstartókat, konkrétan régi sd meg edo ramok meg ilyenek 500-1000 ft környékén voltak a cuccok én is csak pislogtam mivan
-
ViZion
félisten
válasz Jakuskacsa #60406 üzenetére
Erre van az FX off. Linkje jobbra fent.
Alfa miatt részvétem.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz killerhagyma #60405 üzenetére
Igen... de ezt szerintem már priviben... nem kellene szétoffolni az FX fórumot...
-
killerhagyma
csendes tag
válasz Jakuskacsa #60404 üzenetére
Alfa tulaj vagy?
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz rambustibi #60403 üzenetére
Szerintem mindenki ismeri ezt az érzést Én akkor voltam így, mikor teljesen restauráltattam egy alfa romeo 75 öt, és először vezethettem... És mint a vadalma úgy vigyorogtam...
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
Megjöttek a cuccok , már raktáron vannak
Holnap délután mehetek érte, elvileg...de holnapután már tuti..
A videókártyámat vártam még ennyire, mint egy óvodásKlaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
ViZion
félisten
válasz Jakuskacsa #60397 üzenetére
EEprom volt a zipzár húzókám... és 4 MB ram volt 12 k amikor vettem anno... Nem voltam boldog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest