Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz ivanyii #61696 üzenetére
Neten a stock 6350 10k pontot kap.
HTlink 3200? Még hihetetlenebb.
Neked kellene elhinni, hogy valami nincs rendben.
Szerintem a proci folyamatosan 1700MHz körül jár.
Nem fikázásként mondjuk, hanem tapasztalat. Neten nézz körbe milyen eredmények vannak.
6G főlé már inkább csak nitróval mennek, neked meg 7 közelébe suhan kis mókolás után?
Valami nem stimmel.[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
Az újabb CPU-Z-k xarok. Nálam sem mutatnak szinte semmit, a feszültséget vagy rosszul vagy nem jelzik, a memóriákról sem tudnak semmit kiolvasni. Az utolsó működő (nálam) az 1.71-es.
Ennek ellenére ez az eredmény (nem) kicsit gyanús.[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
-
ivanyii
csendes tag
Ha hiszitek ha nem ez van
-
Omli85
őstag
-
MK VII
veterán
válasz Jakuskacsa #61685 üzenetére
Nekem hál' istennek tökéletesen működik..
Én a VGA-ra tettem két db 12cm-es PWM-es ventit és szépen szabályozza a hőmérséklet függvényében..
Fordulatokat is jól mutatja. -
szivacs1987
aktív tag
válasz Valkűr #61686 üzenetére
Minden attól függ, hogy mennyire akar spórolni?Természetesen ha nagyon, akkor mindent teszteljen ki, hogy mennyire veheti vissza a feszt/sebességet. A stabil "anti" OC-hoz mindenképpen ajánlott amit csak lehet kézzel beállítani/fixálni.Akkor állítsa be 4000-re a procit, majd kezdje el csökkenteni a feszt, és ameddig stabil, annyi fesz kell neki.
HT/NB legyen 2400 és csökkentse a feszüket ameddig tudja.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Valkűr
addikt
válasz szivacs1987 #61684 üzenetére
És az NB, HT dologgal mit kezdjen, lejjebb vegye vagy azt tegye automatára? Kézin hagyja 4000mhz vagy mehet a gyári takarékos epu save mod? Azt mondta 4000-től lejebb azért nemigen akarja levinni, de voltban meg 1.2, 1.3-ról beszél?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz MK VII #61680 üzenetére
Mar ha akar mùkodni, nalam az istenert nem latja helyesen a fordulatot, rosszabb kedveben a ventit sem... saber lap + win7 es csak suite hajlando rendesen csinalni a dolgat. Es nalam jol teszi mindezt. De nem ez az uj version puccero, hanem a bevallt regi asszem 2.0...
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Valkűr #61683 üzenetére
Ugyanaz mint az OC csak itt lefele megy a fesszel/MHz-el.
Ami ehhez kell, az ugyanaz, mint ami az OC-hez.
cpu-voltage+LLC, szorzó
A kérdés, hogy mennyire akar lemenni a "fogyasztással"?Tényleg olyankor mi van, mikor a P4 state szorzója kisebb, mint a P3-é?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Valkűr
addikt
Új és érdekes kérdéssel fordulok hozzátok. Egy ismerősöm kiakarja próbálni az Fx processzorán a takarékos módot, remélem csak a kiváncsiság hajtja. Az lenne a kérdés, hogy hol és mit állitson amivel ezt éri el. Gondolom első körben vissza kell gyárira állitsa az egész Biost. De milyen beállitásokat igényel még, ha eput kapcsol akkor azt a gép kezeli és nem kézi lesz a takarékos mód, az nem tudom mennyire használható. Ha kézira teszi akkor gondolom az órajel és a fesz csökkenésével tud spórolni, de mit kell még átkapcsoljon akár automata vagy kézi beállitásra? Valaki csinált már hasonlót?
-
MK VII
veterán
válasz Gabrikovics #61677 üzenetére
Ilyen programokat eleve fel sem szabad telepíteni.
Venti szabályzásra ott a Speedfan. -
Valkűr
addikt
válasz Gabrikovics #61677 üzenetére
A suitét én letöröltem a fenébe...Nem jo az semmire
-
Gabrikovics
aktív tag
-
paleinho
senior tag
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz belaazallat #61671 üzenetére
Nyomtam egy BIOS optimal majd egy másik mentett beállítást és vissza a tuning beállításra ugyan az maradt 1400 MHz max órajel
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
belaazallat
addikt
válasz Gabrikovics #61670 üzenetére
Biosban véletlenül nem lett elállítva a szorzó?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Gabrikovics
aktív tag
Borzasztó tanácstalan vagyok úgy néz ki valami elszált a gépemben , először azt vettem észre hogy a játékok alatt beszaggat amit eddig nem csinált pár órás kutakodás után rájöttem hogy a proci órajele nem megy 1400 MHz fölé
Valaki látott már ilyet ?A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
ivanyii
csendes tag
Aszem ez így maradt ennyit tudtam kihozni "biztonságosan" Elfogyott a hűtő teljesítménye.Vízzel lehet jobb lenne,de ez van
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Johni5 #61663 üzenetére
Ugye hogy a Realbench kellemesen odaterhel/pörköl?
Btw, részemről bármi mást is megnéznék de egyelőre szerintem ez nem fenyeget, bekapcsolt CnQ mellett minimál terhelésre is ~55fokos a socket/kupak.
Szóval az az 1.48V vcore egy Idle órajel melletti érték, kíváncsi vagyok mennyire van beállítva és/vagy mennyit vesz fel terhelésnél!
Annak értékéből persze mit sem von le hogy bootol vele.Remélem ivanyii kartárs csepegtet majd némi infót róla.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Valkűr
addikt
Nálam a NBHT 2400-2600 minden tovabbi nélkül megy...A procinak viszont kell a fesz, 4.4-4.5 -hoz már kell neki a közel 1.4 Volt, RAM 1.5 1866mhz...Bár a 2600-nak nem látom értelmét...
[ Szerkesztve ]
-
ivanyii
csendes tag
Igy estére ezt sikerült kihozni az új hűtővel és pasztával.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
válasz rambustibi #61644 üzenetére
Hát igen sok ilyen esett van, ahol nem éppen a valóságot tükrözi az eredmény, csak ugye ezekkel a tesztekkel egyébként az a legnagyobb baj, hogy kevés rá az idő, és sokszor összecsapják.És pont e-végett van az sokszor, hogy az AMD jön ki rosszabbul, mert igen ezeknek a rendszereknek "lelkük" van , és emiatt egy kicsit tovább tart belőni őket, és az ilyen ad hoc teszteknél, pont az optimalizációra nincsen idő.
És egyébként gratulálok a jó eredményekhez,amiket elértél az Fx-el.
ViZion Azért meg kell jegyezni, AMD nagyon nem jól optimalizálja a kártyái drivereit, és ezt Abu is többször hangsúlyozta, hogy főleg NV játékoknál mennek rosszul, nemcsak hogy a vga-k, de a procik is. Vhogy a multi core optimalizáció náluk driveres szinten a béka feneke alatt van, ezt én mostanában tapasztaltam meg, sok játék esetén, nőt a cpu kihasználtság, mert NV-s kártyám van, pedig előtte 7950-em volt, ami 1150/1600 nem hozta azt a szintet, mint most a GTX960.Pl. GTA5 alatt, vagy Witchernél, vagy akár Dyning Light-nál, itt majdnem 30%-al gyorsult a játék.Szóval azért ez nemcsak az Nv sara feltétlen, sztem.
Nem hiába várták a Dx12-őt, vagy kezdték el fejleszteni a Mantle-ét egyébként
[ Szerkesztve ]
-
Hencso
Ármester
válasz belaazallat #61651 üzenetére
lehet a DVI port baszakodik nem tudom Armored Warfare nem rinyál semmit sem most majd veszek valami jobb vga t alá ATI vonalon azt várunk mit hoz az AM4 es tokozás... viszont a 6970 esem nincs húzva csak a ref hűtést kaptam le róla és kapót egy aerocool twin turbo 2 öt .
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Mukucs
senior tag
Köszi csávók!
-
mackosajt
addikt
válasz Mukucs #61650 üzenetére
Valahol 10-20% között clock2clock, viszont hőtermelésben is jobb a 83xx széria.
Nekem a 8120 -> 8320 váltásnál érezhetően csökkent a radiátor hőtermelése, azonos freki esetén ugyanúgy, mint magasabb órajelen. Ergo a 83xx hűvösebb természetű.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
belaazallat
addikt
válasz Hencso #61632 üzenetére
Nálad akkor nem a játékkal volt gond, hanem a DVI porttal van/volt problémád, vagy a vidkari túlhúzása okozott bajt.
Nálam az R9 380 DVI-n összekötve a FHD-s monitorral tökéletesen működött/működik, egyenletes volt a sebesség. Mellesleg 3 másik béta játékkal is játszok, gond nélkül. De akkor biztos bennem van a hiba!
(#61631) Steven
Természetesen Win10 4,5GHz-es FX 8350, többi az adatlapomon.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Mukucs
senior tag
Srácok, egy FX 8120 mennyivel rosszabb egy 8320nál? Számottevő a különbség?
-
Habugi
addikt
válasz Johni5 #61647 üzenetére
Benchelés..? Bármikor!
Szépet megy a 4300asod..
(#61648) rambustibi:
WTTJ előtti részek pedig total VGA limitesek.
Bizonyosodj meg róla hogy azonos driver hajtja a TitanX-ed, Win, stb.., viszont a vs témát zárom.TS-re jópár hete szinte csak pénteken este járok fel, akkor is csak azért mert jön az SMS hogy Arma3 party lesz, mosom kezeimet, igyekszem időt szakítani.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #61644 üzenetére
Alkalmazástól, progitól is függ... nah, meg ki szponzorálta. MWO-zom, látványosan szenved a 270 X OC és a 280 X is indokolatlanul pörög... közben nV750-el símán megy. Cryengine, kicsit megpiszkálva és nV supported game... Olyan, mint amikor a krájzis kb. éghajlatváltozás-előrejelzést kalkulált játék alatt. Nem nV fikázás, nyilván AMD is ezt teszi, csak azt én nem látom AMD VGA-val.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Habugi
addikt
válasz Johni5 #61643 üzenetére
Akkor HT érzékeny, thx!
Pusztán a #61593 okán kérdeztem de akkor ezekszerint neked az vagy kimaradt vagy 5Ghz alatti beállítás/teszt érdekel?
(#61644) rambustibi:
Nem feltétlen sarkítanak vagy hazudnak azok a tesztek, csak van egy sanda gyanúm hogy az általam is gyakran felhasznált/preferált WTTJ bizonyos pályarészén teszteltél, oda pedig nem véletlenül nem mennek be a különböző tech oldalak tesztelni..!
Emléxel mit mondtam TS-en..
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz Dark KillerX #61636 üzenetére
OFF (FX9590 mellet szól)
Most töltök fel Crysis 3 in-game videót, csont azonos beállításokkal, mint az fx9590-el volt. A gyík7ká nem hozza, amit az FX9590 hozott, pedig a gyík7ká alatt jobb alaplap van, mint az FX9590 alatt volt, úgyhogy szépek a neten publikált teszteredmények a gyík7ká javára az FX9590-el szemben, csak éppen nem a valóságot tükrözi. És még azt írták páran, hogy egy gyík3 szintjén van az FX9590.. Gratulálok a "szakértésükhöz". És az "fx nem hajcsa ki" részhez is gratulálok..
ON[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Johni5
őstag
válasz Habugi #61641 üzenetére
HT emelésre iszonytosat gyorsul mind a processzor,mind a memória teljesítménye.Érdekelne,hogy nem extreme körülmények között mit dob a 83xx széria.Nálam most csak egy fx-4300 van.Most álltam vissza fx-re cirka 2.5 év után.
Tibi:Sok játékban még ott sincs sajnos.Optimalizáció kérdése .Tolj egy HT off-os tesztet is.A program nem hajcsaje ki,nem a proci. Példa WOT intel vs AMD dupla FPS Intellel .i3 4150 vs Fx-4300 5GHz-n.A programozókat kéne pofán verni.
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
Szerintem a ramokkal jobban járnál, ha a négy darabot redukálod kettőre.
Vagyis a 2*2 + 2*4 helyett 2*8-ra valtasz.Lehet a tuning is jobban menne.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Habugi
addikt
válasz Johni5 #61637 üzenetére
8320 Geekbench hozta ami érdekelt / amit vártál vagy nézzek még rá?
Most először használtam, fogalmam sincs mit érdemes figyelni rajta, mennyire CPU-NB, RAM órajel vagy esetleg időzítés érzékeny, melyikre reagál jobban.
[ Szerkesztve ]
-
mrrr74
aktív tag
válasz Johni5 #61637 üzenetére
Szia,
Igazad van, semmit nem értek 😃
Nem játszom a géppel, fotófeldolgozás miatt gyorsítanám, az opencl miatt került bele a videókártya is.
Mit ajánlasz?Köszi,
AlexTelefonról csak ide tudok írni, vagy elküldtem Neked 5x privátban 😃
[ Szerkesztve ]
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
SECTORnooB
addikt
Teljesen igazad van, én váltottam FX6300 ról 4690K-ra igazából a legtöbb időt a BF4-el töltöm el és ott meglátszik a külömbség de a VGA limites játékoknál minimálisan vagy sehogysem. GTA5 be még rosszabul is jártam mivel FX-el volt 50-60 FPS-em átlagba High-Very High-on 2x élsimitással és semmi mikrolag nem volt a 2GB Vram ellenére sem, a 4690K annyira széné hajtja ezt a kártyát hogy pillanatok alatt megeszi a 2GB-és kikellet vennem jó pár dolgot Very High-ról és levennem az élsimítást pedig 4690K-val 50-60 Fps helyett lett 75-90.
-
ViZion
félisten
+1
Agyalgattam én is, h DDR4 miatt egyelőre Skylake, mert ki tudja mikor lesz Zen... De matekoztam és gyorsan el is vetettem az ötletet amúgy is lakásfelújítunk...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Dark KillerX
addikt
válasz rambustibi #61615 üzenetére
Tudom én is mennyit ér a gyári hűtő, mert anno az 5200-as procimnál, és majd a q8300-nál is tapasztaltam , főleg utóbbinál, hogy bír rendesen visítani, pedig még meg sem húztam.Szóval ott sem jobb ilyen téren a helyzet.
És azzal, hogy váltottál, nem csoda, hogy bánod vmilyen szinten, mert volt egy jól belőtt rendszered, amit nem kevés pénzért vásároltál, és ugye a cserét megint csak kőkemény ráfizetéssel hajtottad végre, így buktál egy hallom pénzt, és cserébe igaz kaptál teljesítmény többletet, számokba legyen 20-25%, de viszont ez nem arányos a kiadott összeggel.
Egyébként még annyit, én is gondolkoztam a cserén, de rájöttem, hogy ha eladnám a lapomat, a procit,és a ramot, és vennénk egy i5 6600k-t, egy jobb lappal bizony a gatyámat rákölthetném, cserébe, viszont nem kapnék annyi + játékok terén, mert ott meg már a vga limitálna, szóval úgy gondolom, hogy egy alsó-középkategóriás gamer gépbe bőven jók az AMD-s procik, de persze azért egy csúcshoz kell az Intel sztem.
-
mrrr74
aktív tag
Úgy néz ki nem megy tovább, elértem a határt. Ami érdekes (lehet csak nekem az), 3900 MHz-en több pontot kapok egy benchmark alatt, mint 4000-en.
FSB-t nem tudom tovább nyújtani, 210-nél megáll. Valószínű RAM-ok, 1680-on mennek 1,65V-on. Az Adata bírna 1,75-öt is, de a Predator nem tudom. Kell a sok memória, így az nem opció, hogy kiveszem valamelyik kettőt.
Picit húztam a NB és a HT frekiken is, ezek most az általatok leírt értékek középső tartományában vannak (2300 és 2400 körül).
Mit tanácsoltok?- itt a vége, örüljek
- állítsak 1,7V-ot aprociknakmemóriáknak és emeljek FSB-t
- vegyem vissza a memória frekiket 1333-ra és emeljek FSB-t
- esetleg más megoldásMiről tegyek be képet hogy esetleg többet tudjatok mondani?
Köszi
[ Szerkesztve ]
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
Hencso
Ármester
válasz belaazallat #61629 üzenetére
Nálam sem ment simán a star wars bf3.... egyszerűen a DVI porton a monitoron 1440/900 on a 2d textúra hibával dobott ki . mondom ok DX frissítés... nem segített semmit hát akkor mondom nem játszunk. aszt be villant a bucimba hogy TV n ki próbálom még .. HDM i be 1080i ben szépen ment minden hiba nélkül textúrák is high on voltak de hát egy Béta játékról beszélünk amiben elég sok hiba lehetőség van úgy h igen csak rá kellett jönnöm hogy vga t ideje lenne ki cserélni mondjuk egy R9 390x re ... meg aszt hiszem be ruházok egy Full HD monitora is .
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Steven
addikt
válasz belaazallat #61629 üzenetére
win 10 en? mert a gépem nem fagy 1 éve lassan amióta nem tesztelek oc -t ...szvl nálam vagy win 10 bug megint vagy driver vagy nemtom...
Isc... nálam felrakon intel drivert aztán amd szét hal a f@s#ba.... vaio forumon is ez a tapasztalat... amúgy fent van a sony honlapján hogy novba lesz support ... mindegy az amd honlapjáron lévő driverrel és intellel nem megy... be se tölt csak ha letiltom az amd-t
[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
belaazallat
addikt
válasz Steven #61621 üzenetére
Star wars nálam rendben futott, semmilyen hiba nem volt. Szerintem nálad volt probléma, mert akivel eddig beszéltem, annál működött rendesen.
-
ViZion
félisten
válasz Stylerr #61624 üzenetére
Rakj fel képeket a biosról ide. Meg kellene nézni, h van-e újabb bios, frissíteni, load defaults és beállítani újra. Hűtésre is rá lehet nézni, hátha kevés/sok volt a paszta, kiszáradt, akármi.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DudeHUN
senior tag
Miért nem próbálsz meg 1.38v körül egy stabil 4-4,2Ghz-et? Annak a hűtőnek meg sem kottyanna. Lap is bírná. Ugyan ezzel a táppal és videokarival plusz rengeteg vinyóval stabil 4,2-m meg volt 1,394v-on. A lap meg egy Asrock 970 Ext4 volt...
[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
Steven
addikt
nem hiszem el hogy van ennyire anti tuningos proc az enyém egy fos és megy 1.23 al a 4ghz ...4,5 már csak 1,39 el másnak 4,5 1,3 al megy....
tovább nem teszteltem 4,5 felett mivel a tápom csak ennyit bír... le kéne cserélnem de 4,5 el el vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
Stylerr
addikt
válasz ViZion #61618 üzenetére
Az általad írt tuning összefoglaló alapján anno sikerült belőnöm, amit köszönök is. 2 hete új vinyó került a gépbe, és elkezdtem játszani a Fifa16-al, és fél év stabil procituning elszállt. 3.8-on 1.3v-el kifagyott. [Pedig mikor belőttem fél éve a tuningot akkor teszteltem rendesen, illetve azóta játszottam a GtaV-el, Watch Dogssal, BF4-el (tehát sokkal gépigényesebb játékokkal)] Nem tudom, hogy van-e összefüggés aközött, hogy új winchester került a gépbe, és a procituningom instabilitása között, de mindenesetre, most az alap 3.5ghz-n megy 1.32v-el. Így stabil.
-
Steven
addikt
válasz Habugi #61622 üzenetére
párom sony vaio jára nincs driver azóta se csak az integrált működik, mivel a win 10 nem tudja kezelni a 2db vga-t
állítólag novemberre össze hozzák és ami gáz intelnek nincs egy értelmes vga drivere!!!! intelnek b@zmdeg ... nem kis fos cég
szégyen...0 support úgy hogy az i5 3. generáció azért nem egy 10 éves proc....
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz rambustibi #61620 üzenetére
Hirtelen nem tudom hogy sírjak vagy nevessek..
Augusztus végén zsákoltam be PH-s fórumtárstól jóárasított Win7 Profot, csak hogy a későbbi Win10-es Updatek okán minden simán mehessen. Na azóta is a fiokban csücsül, valahogy nem érzem még a fétis erejét hogy Win10-et telepítsek, egyelőre még elvagyok a másfél éves Win7-emmel.
Nyilván vannak olyanok akiknél már probléma mentesen működik minden, ettől függetlenül szerintem leghamarabb 2016 első negyedévében fogok ránézni.
-
Steven
addikt
válasz Habugi #61619 üzenetére
talátam 16.-i whql hang kari drivert kíváncsi vagyok fogja e csinálni random...szerintem ma már annyira nem fogom tesztelni....
Amúgy más:
star wars bete val toltam érdekes játék néha fel ugrott a fogyimérő 540 w ra... 4,5ghz en ... 400w tud a 80% os tápom
ami fura hogy ibt plusz fánkal nem sikerült 410 felett tolni a fogyasztást...
amúgy eléggé beta még alapon is fagyott a game nálam... piros halállal ilyet se láttam még ... valszeg win 10 dx12 bug....
mindegy előrendeltem meglássuk sajna SW buzinak kötelező game
Jah és csak egy vissza térés van " és az a JEDI-É "
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Stylerr #61616 üzenetére
Gyári BIOS beállítások szerves része a bekapcsolt Turbo, az észnélküli fesszelés sajnos lap/hűtő függően sok esetben vezethet random fagyáshoz.
(#61617) Steven:
Win10.., nagyon sok helyen olvasni hogy hangkártya terén finoman szólva is gyász a kezelés/driver felhozatal, egyelőre. Nemhogy integrált esetében de egy nyomorult Xonart sem képes sok esetben normálisan kezelni.
Aki két hónapos oprendszerrel nyomul, az Csernus doki szavajárásával élve bevállalta b*mmeg.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Stylerr #61616 üzenetére
Ha felraktál volna biosról képeket, akkor nem tartott volna sokáig a beállítása... Aki nem érez kedvet vagy nincs ideje szöszölni FX beállításokkal, azt eltanácsoltuk anno is az AMD vonaltól.
-
Steven
addikt
van ötletek hogy néha mér akadhat be a hang win 10 alatt? win 8.1 alatt nem csinálta ... ilyen driver bugra gondoltam ,de mindenből legújabb vagy beta legújabb és úgy is csinálja...:S csak youtube meg néha meg video (mkv pl) érdekes játék alatt meg se kottyan .. mintha szarul venné a proci freki állításait vagy nemtom...
-
Stylerr
addikt
válasz rambustibi #61615 üzenetére
Én pedig nagyon bánom, hogy 2 éve AMD-s gépet vettem. (a számítógépem adatai a profilomon..) Gyári BIOS beállításokkal el sem megy, mert fél óra után kifagy. Nekem kellett napokat szenvednem vele, mire sikerült stabilra belőni, ráadásul rohadtul melegszik. Az AMD nagy előnye lenne, hogy lehet tuningolni, na hát nekem sikerült kifogni egy akkor antituning példányt, hogy szerintem ilyet senki nem látott még innen. Ha tehetném, akkor Inteles lennék.
Nyilván van ellenpélda is, sajnos én egy ilyet fogtam ki.[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz Dark KillerX #61596 üzenetére
Megjegyzem, most a kék oldalon vagyok, és ugyanannyit ér a "kékek" gyári hűtője, mint a "vörösöké" semmivel nem jobb. Ha ezzel érvelnek, akkor hazudnak. A kék oldalon sem minden fenékig tejfel, ahogy azt a "kékek" állítják.
Utólag már bánom, hogy váltottam amd-ről...Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Habugi
addikt
AIDA stressz tesztje nem a legjobb választás ha instabil OC-t szeretnél tesztelni, simán elszüttyög 2órát olyan órajel/fesz párossal, amit egy IBT VeryHigh, Realbench stb (nemrég volt téma a topicban, alig kell visszalapozni..) cirka 3másodperc alatt felborít.
This.. (aka melyik a socket/kupakhő?)
paleinho: "HWinfo64-ben a legmagasabb hőmérséklet"
Ez marha jó!!
-
mackosajt
addikt
minden relatív
Nem csak a feszültséget, a kupak hőfokot is tudni kellene.
Adhatsz neki 1,5 Voltot is, ha a kupak 70--72 közé megy fel mondjuk egy CB R15, vagy IBT Very High alatt.
Összetett az ekkora tuning már.
Lehet a Northbridge se fog menni 2400 Mhz felett, mert eljutsz a boot-ig, utána meg a win fossa össze magát.Próbálgatni kell.
4.9 Ghz-hez nekem kérte ma az 1.488-1.513 voltot, viszont a kupakom így 70-72-ig ment "csak".
Közben a VGA is hülyéskedett, mert valamiért a 2400-as NB-nek nem örült, többnyire ott fosta el magát, mikor az asztal betöltött.
Utána rájöttem, hogy a VGA OC-t is kilövöm, akkor jó volt 2400-al is, sőt, alapon betöltő VGA-t win alól már tudtam húzni. Elég szépen.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
-
utomi
senior tag
Sziasztok, nekiugrottam a tuningnak. Mindent beállítottam ahogyan le volt írva, elvileg 4800MHZ-re felhúztam az FX8350-em és stabilnak is tűnt de Aida64 stability test 1 perc után mindig leállt mondván, hogy Hardware failure van. Na most a feszt is próbáltam felhúzni mert gondoltam az segít de nem mertem csak addig húzni míg még sárgában volt a lilába már nem mentem át. (ez kb. 1,4V-ot jelent!) ! Lehet még neki adni? Vagy az nem fog segíteni a stabilitáson? Egyébként az AIDA szerint 59fokos volt végig tehát ezzel nem lenne probléma. De akkor mi lehet a hiba, mit piszkáljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest