Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #60399 üzenetére
Aláírom !
.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
newwave0507 #60398 üzenetére
Első komolyabb gépem: cyrix 233mx 32 mb ram, voodo 1, 2x cd író!!! az nagy cucc volt, aztán pirosra váltottam, jött az amd k6 300Mhz...
ne becsüld alá a régi dolgokat, vannak emberek akiknek sokat ér, ha másért nem nosztalgiából. A régi játékokról nem is beszélek, sokkal hangulatosabbak voltak, most már csak látvány, persze vannak kivételek...Nade... mi a helyzet a cpu-mal? Valaki tud valami okosat hozzátenni?
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #60397 üzenetére
SDre emlékszem én is
Nekem az első gépem , 64MB VGA, 128 mb ram, meg ilyesmi .280 ezer volt
Most meg 280 ft-t nem érne..
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
newwave0507 #60396 üzenetére
Régen nagy divat volt az elfüstölt cpu, meg memória a kulcstartón... dehát hol van már az! Még középiskola elején jártam ekkor, 32Mb memória meg 10 ezer forint volt, de emlékszek 20e -re is, SD 100 as... pfff... jó rég volt...
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #60395 üzenetére
Kulcstartó
ez jó !
-
MK VII
veterán
válasz
Jakuskacsa #60393 üzenetére
Ormányos kolléga a feszültségen van kiakadva szerintem!
Szerk. Ja úgy már más!
-
ViZion
félisten
válasz
Jakuskacsa #60391 üzenetére
"4,6 on stabil 1,68 volton"
OMG! Elírtad, ugye?
-
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! Egy pár napja nem voltam erre, és tudom nem a beárazós topic, de nagyon elkellene egy kis segítség. Gyorsan szabadulnék az Fx 8150 től, és helyette szeretnék egy 8320-8350 esetleg egy 9 es szériát. Kérdés mi az az ár, ami még reális, de versenyképes az eladásban? Most 28ba áraztam... Tuningot jól bírja 4,6 on stabil 1,68 volton, gari nincs, az előző tulaj semennyire sem húzta, én most egy hónapja 4,2 őn hajtom... Köszi a segítséget, és bocs az offért!
-
K3NZO
senior tag
válasz
MK VII #60385 üzenetére
Nagyjából, minden megvan csak a régi gépemből, csak CPU és alaplap hiányzik ergo teljesen mindegy melyik oldalról választok. Egyedül sajnos az anyagi keretem ami szűkös. Másik oldalról, milyen procit mondanál? (Össze vissza szerettem volna megúszni a CPU + alaplapot akár használtan 35k-ből de 40-ig elmehetek +- egy kicsi.)
-
MK VII
veterán
FX-6300! Viszont egy normális 970-es lapot alá kell tenni minimum pl.:ASUS M5A97 EVO R2.0.
Ha teljesen az alapoktól építenél WoT és Diablo alá gépet akkor lehet elgondolkodhatsz a "másik" oldalban is. Egyszálas teljesítményben jobb mint az AMD. Nem flame keltésből írtam! Kérem mellőzni a "vagdalózást" -
K3NZO
senior tag
Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy melyik processzor érné meg legjobban? Egy A 10 5800k vagy egy FX6300? (Az alap netezésen felül csak World of Tanks és Diablo 3-ra kéne
).
Válaszokat előre is köszönöm!
-
lovas001
aktív tag
válasz
newwave0507 #60379 üzenetére
Legjobb választás! 1,5 el lehet próbálkozni.
-
lovas001
aktív tag
válasz
newwave0507 #60377 üzenetére
Ameddig hűteni tudod de tartós használatra nem szokás 1,5-nél többet adni neki. (vannak akik 1,6 fölé is mertek menni )
-
newwave0507
aktív tag
válasz
belaazallat #60375 üzenetére
Voltban meddig lehet elmenni körülbelül? 1.48 mondjuk? 1.5 az már veszélyes, nem?
-
newwave0507
aktív tag
válasz
belaazallat #60375 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
belaazallat
addikt
válasz
newwave0507 #60374 üzenetére
Hűtővel kapcsolatban találsz ajánlást az összefoglalóban linkekkel.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
belaazallat #60372 üzenetére
Rendben van, most megmutattad milyen okos vagy
. Lezártam a beszélgetést, Vizion, és Macko, nektek köszönöm a segítséget. Habugi, ezt teljes respectel irtam, remélem nincs harag
.
Béla az állat, volt régebben egy z77 asrock lapom, ugyan így volt, azóta is tökéletesen használja a köv. tulaj. Adok én rá garit ha arról van szó, mivel tudom, hogy tökéletes.
-
belaazallat
addikt
válasz
newwave0507 #60371 üzenetére
Üdv!
Én is hirdetek aprón, de még sem írtam ide, mivel tisztában vagyok azzal az alapelvvel, hogy topicban tilos hirdetni!
Ráadásul a nem tudásodat még ki is kéred magadnak ...A "szépséghiba" ahogy fogalmaztál, meg okozhat bizonytalan működést, ugyan is nincs, ami fixen tartja a kártyát a foglalatban.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Habugi #60370 üzenetére
Azért raktam fel ide, mert gondoltam itt normális emberek foglalkoznak az FXel, és kellően érdekli is őket.
Te ezen égsz ki, en meg a sok retardálton az aprón. Nem, nem hittem azt, hogy ez apró
.
"uhh,bocsi", ezen kiégni? Ő nem égett ki, csak felszólítot normálisan. Macko sem égett ki, írt egy normális hozzászólást. De tudod mit
ne haragudj..
Majd ha elkezdesz hirdetni aprón, akkor majd rájösz milyen a vevő felhozatal.. Tisztelet a kivételnek!
" Lehet nincs rá garancia", ha tudod hogy nincs rá garancia, ide lehet irni normálisan is. Meg kérlek nézz már rá az árra, nem számoltam bele a szépséghibát? ...
-
Habugi
addikt
válasz
newwave0507 #60365 üzenetére
"A lapnak egy kis baja van, a pcie foglalátnál a hátsó biztosító pöcök lepattant, de semmit nem befolyásol"
Azon kívül hogy lehet emiatt már nincs rá gari mégis azzal hirdeted?
Btw..
- legalább tedd OFF-ba, mert ez nem az apró...
"Uhh bocsi!"
Ezen kiégtem..!
Egy pillanatra tisztára úgy nézett ki az FX topic mint az apró ugye?
-
mackosajt
addikt
válasz
newwave0507 #60367 üzenetére
Itt kérd!
Linkelve a hozzászólásodat.8120 --> 8320 upgrade donez!
Ismerkedünk a 4,5 GHz nyújtotta előnyökkel.
-
ViZion
félisten
válasz
newwave0507 #60365 üzenetére
...töröltesd, vagy legalább tedd OFF-ba, mert ez nem az apró.
-
newwave0507
aktív tag
Asus sabeetooth 990 fx r2.0 + fx 8320 + tt concor 39, garis a lap+ proci is még 1 év aqua! A lapnak egy kis baja van, a pcie foglalátnál a hátsó kis pici pöcök lepattant, de semmit nem befolyásol, összesen 65k!!
-
Picturemaker
őstag
válasz
seawolf570 #60360 üzenetére
Üdv!
Szerintem frissítsd a CPU-Z-t és a helyére kerülnek a dolgok!
Lassú voltam.
-
rambustibi
őstag
válasz
TDP: 161W nem semmi egy 8350-től
-
lsc
nagyúr
válasz
Ha már ingyenes egy frissebb cpuz-vel is megnézhetnéd.
-
seawolf570
aktív tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy pár hete vettem egy AMD FX 8350 -et, és minap vettem észre, hogy a CPU-Z progi nem annak ismeri fel, viszont az AIDA 64 igen.
A CPU-Z szerint egy 8130P, amit nem adtak ki kereskedelmi forgalomba.
A CPU-worl szerint létezik ez a proci, de nem Vishera hanem Zambezi, tehát egy első generációs FX.
[link]A kérdésem az, hogy valójában mit vettem, mert kicsit el vagyok bizonytalanodva. Most ez valóban egy 8350 vagy valóban egy kereskedelembe ki nem adott 8130P?
-
V!ck
senior tag
válasz
Methionyl #60354 üzenetére
IBT very high-on 70fok kupak, 49fok mag és csak 4,2GHz 1,32V... 4,4-en ez már kb 73fok kupak, 53fok mag, 1,36V... 4,6-on ~1,4V pedig fagyás, amikor elérem kb a 74-75fok kupak és 54-55fok maghőt, de közben rájöttem, hogy a VRM miatt fagytam, de mindegy, hosszú történet, hűtő akkoris kevés...
Mondjuk prime alatt 3-4 fokkal alacsonyabb hőmérsékleteket produkál, nem is volt gondom 4,6-on sem. De ibt alatt szenvedés van...
-
motown5l
senior tag
válasz
rambustibi #60351 üzenetére
koszi
-
motown5l
senior tag
sziasztok.Procimat szeretnem kicsit meghuzni.Nagyon nem vagyok kepbe ezekkel a dolgokkal.Azert szerertnem a segitsegeteket kerni egy biztonsagos jo beallitassal,amivel nagyobb teljesitmenyt tudok elerni,ugy hogy nem fustol el a gepem.Nem tudom hogy miket kel allitani a BIOS ba.
Rendszerem: Asus sabertooth 990fx r2.0
AMD FX8350
2x4GB ddr3 1600MHz
Gigabyte HD7970
Corsair H55 vizhutes -
Methionyl
senior tag
Kiegyensúlyozott->Séma beállításainak módosítása->Speciális energiaellátási beállítások módosítása->Processzor energiagazdálkodása-> minimális processzor teljesítmény. 5%-on jó ha van
Illetve a probléma most jött fel csak? eddig vissza vette rendesen? vagy új összerakott gép?
Minden háttérbe futó progit csukj be(torrent stb). Windows betöltése után legalább várj 2 percet hogy rendesen "lenyugodjon". CPUID HWMonitorral(vagy hwinfo64) tudod nézni, hogy ha egy pillanatra is visszaveszi a minimum oszlopban.(#60341) Habugi: Részletkérdés
-
newwave0507
aktív tag
Habugi:
AIDA mellett 1.425 - 4.6 GHZ ennyi megy, ez még hőfokban is elfogadható. Több GHZ-t nem bír ekkora fesszel, nagyobb feszt pedig már a hűtő nem bírja. Ramok alapon vannak 1600 mhzn. 4x4 Kingston 1600.
-
-
Habugi
addikt
válasz
newwave0507 #60337 üzenetére
Na pont ez lett volna az egész lényege csak úgy látszik rosszul fogalmaztam mert valamiért nem ment át, hogy az esetek 90%-ában amit az AIDA tök simán visz, azt egy Prime/IBT 10mp alatt restartba boríthatja, no meg persze rengeteg más dolog is..
Nem tudom fejből milyen lapod van, az adatlapodon még az i7 látszik csak továbbra is, így két lehetőség van, elmelegszik Prime/IBT közben mert a Contact 39 kevés mint sünben a dajer vagy kevés adott órajel mellé a fesz. Esetleg RAM beállítás..
Ugyan ez is csak rémlik de mintha május/június környékén már beszéltünk volna róla, hogy amennyiben húzni szeretnéd a 8magosod valami nagyobbat kéne keresned.(#60338) KAeom:
BIOS beállítás (egy vagy több energiatakarékos funkció..) nagy valószínüséggel, esetleg valami folyamatosan dolgoztatja a procid a háttérben.
Neked is kéne egy kitöltött adatlap, alaplap, táp, hűtő stb. -
KAeom
csendes tag
Sziasztok van egy fx 8320 as procim de valamiért a gép nem szabályozza az órajelet folyamatosan 3.49 Ghz en megy alapjáraton is. Miért lehet ez? BIOS beállítás, vagy más itt a gond.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Habugi #60336 üzenetére
Szerintem 3.5ön alap feszen, nem bírná ki a prime95öt.., kikapcsolt a gépem 10 mp alatt.
(#60336)
Ugyan ez a beállítás, 4.6on nem bírta ki a prime95öt , de a feszt meg felviszi az egekbe.. nem korlátozza le amennyire beírom.
Amit látsz a képen, ezzel a beállítással nem bírta ki.
-
Habugi
addikt
válasz
newwave0507 #60334 üzenetére
Negarabuddzsidegger!! [link]
Btw.., VH =VeryHigh
Nincs kizárva hogy AIDA-ban 4.8 fölé is el fogsz tudni menni plussz fesz nélkül, érdemes mókáznod vele mert így legalább amikor ráindítod az IBT-t utána akkor fogod érteni miért azt javasoljuk amit és úgy ahogy..
(#60335) newwave0507:
Horamuttóferramol!!
Hát ne Prime/IBT-ben próbálj rá a 4.8ra adott fesszel!
Ezekhez maradjon a 4.6 és kiderül hogy beborul, vagy nem.. -
Habugi
addikt
válasz
newwave0507 #60332 üzenetére
"tanácsokat szeretnék kérni !"
No offense kolléga de szemlátomást ignorálod a tanácsokat, akkor meg ?!
FX Fixes IBT VH / Prime95 Blend.
Maximális respect mellett Fiery fórumtársat illetően, felejtsd már el az AIDA stressztesztjét!
Rengeteg mindenre baromi jó dolog az AIDA, tényleg de nem stressztesztre.Szemre amúgy rendben van, megkockáztatom amennyire ez a stresszteszt terhel, ha nem nyúlnál már a feszhez még a 4.8at is vinné!
Poén kedvéért próbáld ki ha gondolod.. -
newwave0507
aktív tag
Na, ide sikerült eljutnom, azért állítottam meg a tesztet mert efölé már nem ment egy ideje. De azt nem értem, hogy BIOSban belőttem 1.433ra a feszt, akkor miért engedi feljebb. ? Na de mindegy, tanácsokat szeretnék kérni ! Köszönöm !
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Pancsermeste #60330 üzenetére
Rajta van mind kettő. Most 4.6ot próbálom. 1.425re tettem a feszt.
OK, 1.425 sima windows alatt kékhalál , akkor most 1.44
-
Pancsermeste
őstag
válasz
newwave0507 #60328 üzenetére
Az nem rossz hűtő, de 4,7GHz-hez már kevés lesz (tartós terhelésnél), még ha mind a kettő venti rajta is van...
-
newwave0507
aktív tag
Ha már így felhoztam a lapomat is.
Állandóan szórakozik velem a lapom memória terén. Össze vissza rakosgatnom kellett a ramokat, hogy felismerje normálisan a lap. Bent volt 8 GB ram, és a bios kezdőképernyő csak 4et írt, de ha bementem a North Bridge- memó beállításokban , ott mutatta a slotokban a 4-4 GB ramot. Most vettem még 2x4et.. hát szenvedés volt.. oda vissza rakosgatnom kellett őket , meg CMOS Clear , meg minden egyéb, most hál istennek megy.
Kiírta a windows is, hogy 8GB ram, de 3.90 használható.., volt vele munka
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Pancsermeste #60327 üzenetére
Nekem TT Contac 39 van, 4.5ön 62fok volt aida mellett max. Nem tudom itt mit fog bírni
-
Pancsermeste
őstag
válasz
newwave0507 #60323 üzenetére
Bios-ban beállítod, megnézed elindul-e... ha nem, legfeljebb cmos clear...
Ha betölt a windows, akkor először mehet neki az Aida is... ha stabil, hőfokokat ellenőrizd.
Ha a hőmésréklet 62/70 (mag/kupak) alatt van, akkor mehet a Prime az extrém hőfok ellenőrzéshez. (nem kell órákig, elég 5-6 kör).
Ha Prime hőfok is rendben, mehet az IBT. Ha lefut, akkor nagyjából stabilnak is mondható a gép.
A teljes stabilitás pedig majd kiderül használat közben, 20-30 firefox ablak, flash, stb...Nekem 4,7 GHz is ment középkategóriás léghűtővel (Matterhorn)
-
Habugi
addikt
válasz
newwave0507 #60323 üzenetére
Nyugodtan engedheted 70°C-ig a kupakot IBT / Prime alatt.
A #60321-re pedig.., olvasd el a saját aláírásod..
-
ViZion
félisten
válasz
newwave0507 #60321 üzenetére
Nem túl bonyolult dolog, HT link, ilyesmit leveszel alapra, feszt ofset belövöd 1,45 V-re és felrakod 4,8-ra, teszt. Meglesed mennyire ugrik fel a fesz, mennyit esik, mennyire melegszik. Utána döntesz, h freki fel-le, fesz fel-le, akármi. Teszt. Ha megvan a neked kellemes fesz és freki, akkor HT link, CPU NB feljebb rakod, teszt, ramot feljebb frekiben, vagy csökkenteni az időzítést, teszt... teszt... etc...
Jó kocka 1,45 V @ 4,8 GHz mennie kell, jó hűtéssel. Nálam is kb. ezen van.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Pancsermeste #60322 üzenetére
Gond csak nem lesz belőle, a fene fráncát. Akkor IBT + Prime95 legyen AIDA helyett a teszt programom , és gondolom plafon a 60+ pár fok, igaz ?.
Egy EVGA GTX 780Ti Classifiedet szeretnék kihajtani vele.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
newwave0507 #60321 üzenetére
Szerintem... próbáld meg!
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok !
Még mindíg próbálkozom a(z) Sabertooth 990FX R2.0 + FX8320 párossal tuning terén. Feszben meddig "szabad" elmennem ? én az 1.5öt meg sem merem próbálni, félek hogy durranás-füstölés lenne a vége. 1,44en gondoltam a 4.7-4.8at megpróbálom, szerintetek ? Köszi
-
ÁdiBá
veterán
válasz
rambustibi #60318 üzenetére
Ne vicceljünk már, én élvezhető teljesítményről beszélek. 4K-ra kevés a Titan X ilyen beállítások mellett a kártya kifingik, így nincs is miről beszélgetnünk...
De esetleg egy Titan X 3SLi vagy sima SLi-re már kíváncsi lennék mit tud az AMD processzor mellett...Úgy rakd mellé a 8 magos Intel-t, úgy mindjárt más lenne a helyzet, hiszen a két/három GPU ami már elegendő a 4K-hoz, nem kevés CPU erőt kíván.
(#60320) rambustibi Megnéztem a videóidat, nem kritizálom, neked úgy jó, akkor nyilván nekem is. Nem játszom FullHD-ban mert nálam az i7 is kevés hozzá, áll a GTX980Ti és pislog, míg nálad a Titan X 100% dolgozik nyilván
-
ÁdiBá
veterán
válasz
rambustibi #60315 üzenetére
Nem kell olyan nagy processzorhoz hasonlítani, én végig néztem most is...
ugyan úgy ugyan azt mondom. Látószögek váltásakor illetve a térváltásakor található FPS dropot produkál az AMD.
71-65 FPS esek le, míg az alapórajeles i7 processzor 91-92 FPS Fix sebességet produkál folyamatosan akkor is mikor én teret, vagy látószöget váltok a játékban, ezt a gameplay videóban is látni, bedadog az AMD.
Ezért is váltottam le régen az egész AMD platformomat.
Maximum FPS-ben eleve gyorsabb, hiszen míg nálad 92-95 ment fel ott 110 csak, ott nem esett le 75-70 FPS-re.
Ugyan azt mondom, itt is elegendő az AMD teljesítménye élvezhető játékhoz, de a TitanX-hez és a 980Ti kevés.
20-22FPS drop értéket nem a Titan X csinál.
Ezt úgy tudod kiküszöbölni hogy nagyobb terhelést adsz a VGA-nak felbontás növelésével.
FullHD-ban nem sok felhasználót láttam TitanX-980Ti használni, ha még is lenne ilyen tuti egy 5GHZ i7 / i5 lenne a célja. Mert más kevés hozzá hogy elbírjon azzal vassal.(#60316) ViZion Akkor adott, nyilván ha megvan neki a kiszemelt, alaplap, proci, elboldogul a TitanX-el 1440/1600p-ben is, sőt, jobb is neki a FullHD feletti felbontás.
De a maximum kihasználás szempontjából szerintem nem a legjobb választás az FX. De ha valakinek az szimpatikus azt választja. -
rambustibi
őstag
Válassz egy witcher 3 videómat, és azonos felbontással és beállításokkal csinálj egy in-game videót ugyanazon a pályán, ahol én is.
Ha jól emlékszem még linkeltem is a videó leírásba intel+Titan X in-game videót ugyanazon beállításokkal.
Mindenesetre kíváncsian várom, hogy nálad mit teljesít.Pl.: Leírásban i7 5960X+TitanX videó található azonos beállításokkal: [link]
-
ÁdiBá
veterán
válasz
rambustibi #60313 üzenetére
Rossz tanács, tudod te is. Oda már Intel kell. Megnéztem én is a videód, The Wicher3-ban az elején 20/25FPS kapok átlagosan többet, FullHD beállításon 980Ti-vel mint nálad a TitanX...
Miért javasolsz neki FX-et?
Nyilván az AMD is játszható teljesítményt produkál, de a csúcsnál már számíthat a +10/20 FPS-is. -
Methionyl
senior tag
válasz
bandika0626 #60310 üzenetére
Szerk. idő lejárt sajnos..
R9 270x alapon hagyva (945/1400)GPU only (AMD Radeon (TM) R9 200 Series): 6.85 frames/sec
CPU (1 core) and GPU (AMD Radeon (TM) R9 200 Series): 5.88 frames/sec
CPU (2 cores) and GPU (AMD Radeon (TM) R9 200 Series): 6.62 frames/sec
CPU (3 cores) and GPU (AMD Radeon (TM) R9 200 Series): 7.3 frames/sec
CPU (4 cores) and GPU (AMD Radeon (TM) R9 200 Series): 8.26 frames/sec
CPU (5 cores) and GPU (AMD Radeon (TM) R9 200 Series): 8.55 frames/sec
CPU (6 cores) and GPU (AMD Radeon (TM) R9 200 Series): 8.93 frames/sec
CPU (7 cores) and GPU (AMD Radeon (TM) R9 200 Series): 8.77 frames/sec
CPU (8 cores) and GPU (AMD Radeon (TM) R9 200 Series): 8.62 frames/secBest combination: CPU (6 cores) and GPU (AMD Radeon (TM) R9 200 Series)
-
Methionyl
senior tag
válasz
bandika0626 #60308 üzenetére
Ha csak a CPU elég: 8320@4,3Ghz
CPU only (1 core): 1.1 frames/sec
CPU only (2 cores): 2.24 frames/sec
CPU only (3 cores): 3.16 frames/sec
CPU only (4 cores): 4.07 frames/sec
CPU only (5 cores): 4.37 frames/sec
CPU only (6 cores): 4.95 frames/sec
CPU only (7 cores): 4.9 frames/sec
CPU only (8 cores): 5.1 frames/secÉrdekes bench..1x nem láttam, hogy valamelyik mag is 100%-on ment volna
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok.
Valaki megnézné nekem ezt a benchmarkot FX 8320-al? LINK
Csinál egy txt fájt annak a tartalma kellene.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ViZion #60306 üzenetére
Nyilván mindenki pénzből él. Ahogy az nvidia DX12 hülyeségeivel, személy szerint engem picit sem érdekel.
GTX980Ti kártyám se a DX12 miatt van, hanem mert fogyasztás, tudás, hő, legjobb választás jelenleg 200 ezer forintért, amit az AMD nem tud felmutatni mai napig.
Ha YT videókat nézel akkor tudod miről beszélek, ha AMD vs Intel nézünk játékok.
Itt le is zárom, úgy gondolom meg van mindegyik processzornak a maga piaca. -
ViZion
félisten
Persze, minden progi objektív. A mostani nV DX12 balhét nem olvastad? Ők a kivétel biztosan... Jah, meg azok a cryengine játékok, amiket nV szponzorált... a 280X izzik, miközben a szebb, rombolható környezetes Crysis3 magasabb felbontáson meg sem pörgeti. 750-el meg röhögve játszanak hangtalanul vele. Maradjunk annyiban, h ahol a pénz, ott lesznek jobbak az eredmények. Ettől még prociban jobb az Intel, de FX nem is mai már. Bencheknek magam sem nagyon hiszek ezért, inkább a tapasztalatok, YT videók amiket nézek.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Maotun #60297 üzenetére
Eszedbe ne jusson... ha végig olvasod a topikot látod melyik programban miért lassu az AMD. INTEL drágább de nincs is ilyen gondunk sehol hogy valahol nem megfelelő mert szponzoralt ez a program ez a dolog... loturo gond nélkül erőből gyors az Intel ... kékek a nyerők ahhoz a vashoz.
-
Habugi
addikt
válasz
Maotun #60297 üzenetére
Vedd meg a 980Ti-t és nézd meg 4.8-5Ghz körül hogyan fut FX-el.
Minél jobban emeled a felbontást annál kisebb a CPU limit esélye btw, FHD-n szerintem még lenne különbség, WQHD-n magas beállításokkal már szerintem nem fenyeget, 4K-n meg aztán pláne.
Aztán ha mégsem, esetleg az M$ elQrja a DX12-t és nem nullázza annyira a CPU limit esélyét mint a Mantle, vagy a VGA szörnyeddel rázubbansz valami 1-2 szálat használó játékra, még mindig akkor váltasz át a nagy kékshégre amikor kedved tartja.
Zen szerintem majd valamikor 2017-ben fog csak materializálódni.
Kutya_7, Yllgrim egykori topictársakat érdemes privátban megkeresni, Kutya úrnak első kézből van tapasztalata 290X mellett mit vett észre az 5Ghz-es FX --> ~5Ghz-es Haswell-E i7 váltás hatására.
Yllgrimnek nemrég volt 980Ti-je igaz már i7 mellett, viszont dettó azt az utat járta be amit Kutttya.Azt hogy milyen felbontáson használták/ják FX/i7 mellett ezeket a nagyvadak, na arról fogalmam sincsen.
(#60301) hutoczky82:
Órajel/feszre szerintem teljesen rendben van, ha egy Primeot/IBT-t/Vantageot is túlélsz vele akkor pedig pláne.
Egyedül az 1638Mhz @ CL11-et tartom egy kicsit gyásznak.., lazán megy CL9-et is ott a RAM-od szerintem, többen is vannak itt akinek CL8-at..
-
hutoczky82
csendes tag
[link]
Ez igy jó eredmény?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest