Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
Csak akkor terhelte, mikor nem volt driver. Most felraktam, megszűnt.
Ez van a CCC-ben.Windows energiagazdálkodás kiegyensúlyozottan van, minimum CPU terheltség 5%. Ha visszaveszem a maximumot, akkor az órajel is visszamegy, de ez nem megoldás.
Esetleg alaplap driver frissítés?
-
marquuard
veterán
A minimum 5%, a max 100%, de a maxot nem veszem vissza, eddig is azon volt. Itt az a legnagyobb baj, hogy úgy viselkedik a CPU, mintha ki lenne kapcsolva a CnQ.
Driver nélkül azt vettem észre, hogy a GPU maxon pörög, termeli is a meleget. Felrakom a drivert, mert anélkül se jó.
-
marquuard
veterán
Nem igaz
drivert letöröltem a programmal, teszt, nem vette vissza. Frissítettem a BIOS drivert, teszt, nem vette vissza. Mi a francot lehet még csinálni?
-
Johni5
őstag
Én előbb vissza dobnám a chipset drivert,meg a CQN-t,mert vga uninstallnál letörölhetted az is,ha expressz uninstall volt.
-
marquuard
veterán
Jelenleg 1.30-as BIOS van fent, felrakhatom a legfrissebbet, vagy mindenképp ezt rakjam fel újra?
Instant Flash, DOS, vagy Windows telepítőt válasszam? A legbiztonságosabb kell. -
marquuard
veterán
válasz
MaxxDamage #40882 üzenetére
Egy driver reinstall-tól lehet baja a BIOS-nak?
-
-
-
MrM94
addikt
válasz
marquuard #40871 üzenetére
Nyomj egy bios resetet,es probalkozz ujra.Minden energiagazdalkodasi opcit hagyj benn,kivekve az APM et
Es windowsba is cserelgetsd oket, CPU-z vel pedig monitorozhatod az orajelet.szerk: Display Driver Uninstallerrel takaritsd le az AMD drivert,es telepitsd ujra az egeszet.frissen
(#40874) EnterR: Win7 vagy win8 ad van?angol vagy magyar nyelven?
Ha angol akkor elkezded a startmenube irni,hogy power options es arra klikk es megtalalod a 3 profilt
Ha pedig magyar akkor [link]@Vakond5: +1
-
marquuard
veterán
válasz
vakond5 #40868 üzenetére
Nem veszi vissza.
Ez azóta van, hogy letöröltem a legfrissebb VGA drivert, hogy feltegyem az egyel régebbit, mert az nem Beta. Most letöröltem, visszaraktam a Betát (14.1) és nem veszi vissza a CPU-t.A régebbi drivernél se veszi vissza.
Esetleg BIOS beállítás reset?
(#40870) MrM94: C1E, C6, CnQ, ezek be vannak kapcsolva.
-
-
marquuard
veterán
Visszaraktam a legújabb 14.1-es VGA drivert. Energiagazdálkodásnál vezérlőpultban min. CPU használat 100% volt, levettem 5%-ra, de ugyanúgy maxon pörgött tovább.
Csak akkor veszi vissza, ha a maximális használatot veszem vissza, de azt nem akarom, eddig is így volt. Mintha nem is lenne CnQ, pedig be van kapcsolva BIOS-ban.
-
pipo112
őstag
válasz
Nxn908xxx #40858 üzenetére
Prime95 nek nem kevés javítása jöt ki különböző bugok miatt ne hagyatkoz rá próbáld ibt-t vagy linx-et de pl Bf3 az egyik legjobb az ilyenre ott tuti ki bukik a gebasz elég érzkeny játék pl nálam VGA tunning minden teszt progival ment szépen bf3 rögtön kib-aszta de még ott van dirt 3 az is megmutatja ha szar az oc-d
EnterR: nézd meg winbe energi takarékoságnál lehet ott maxra rakta valami a procit másnál is volt ilyen probléma
-
marquuard
veterán
13.12-es CCC-ben nincs processzor OverDrive, ami az előzőben volt.
-
marquuard
veterán
Mitől van, hogy nem veszi vissza a processzor az órajelet? Folyamatosan 3,5GHz-n pörög. CnQ be van kapcsolva, BIOS-ba nem nyúltam, csak újraraktam a VGA drivert.
-
Nxn908xxx
őstag
Érdekes ez a prime. Most 20 percet ment hibátlanul a large ugyan azon a beállításon mint mikor fagyott, és a blend alatt se fagyott ki. Ez már egy hülye program.
-
-
ViZion
félisten
válasz
Nxn908xxx #40853 üzenetére
...akkor megpróbálok lassan írni.
Prime másoknál is okozott problémát. Lehet, hogy bios, lehet, hogy valami progival akad egybe, nem tudom, nem is kereste senki miért. Neked nem működik, akkor mi van? Írtam, írták, h LinX, IBT. Ha azokkal is fagy, akkor valami beállítás dolog lehet, de csak a Prime-ra NE hagyatkozz.
-
Nxn908xxx
őstag
Most nyomtam egy blend tesztet, és ki is fagyott a hónapokig stabil cuccom.
4Ghz-n 1.3V kell neki hogy blend alatt is stabil legyen.
Most mit csináljak? Minden más alatt stabil csak blendnél fagy ki. -
ViZion
félisten
válasz
Nxn908xxx #40848 üzenetére
Prime-ot ne vedd készpénznek, sokaknál nem frankó. Le volt írva kb. minden oldalon már: Prime a
fűtésthűtést tesztelni hivatott, minden egyébreMastercardIBT/LinX... na meg pár flashtakonyjáték.Miklósass: a madár az ász... ha rizs takarja a begyét!
Nem tudom mit kellene, még várok egy kis $$$, utána tudnám esetleg azt ajánlani, h veszel egyet nekem, teszteled, etc... utána elküldöd, fizetem. De most még nem merem elkölteni azt a pénzt, amit nem fizettek ki...
A madár az ááááh...
-
Nxn908xxx
őstag
Gyerekek mi az isten ez az In Place Large FFTs prime-ban?
Ráengedtem a másfél hete atom stabil, mindennel tesztelt procimra.(4.3Ghz-1.260V). Teszteltem Prime small ffts-el több órát, intelburntest, linx, van benne több mint 20 óra BF3 és más játékok. Na erre ráeresztettem, erre 5 perc után hibázott az egyik mag. Jó, mondom lehet mégsem olyan stabil. Levettem 4.2-re ugyan ennyi fesszel. Ráeresztem, 2 perc után újraindult.
Mi az isten ez az ördög írta az algóját? SmallFFTs több órát futott, és semmi hiba nem volt. Ezzel a large-al még a hőfokok is kevesebbek.
Nyomjátok már rá a tiétekre, mert nekem is minden létező dolog alatt stabil volt ,ettől meg 5 perc alatt megadta magát. Most 4Ghz-1.236V tesztelem, eddig stabil. hozzáteszem így használtam egy hónapot. De most már bármit húzok, ezt fogom ráereszteni. -
MiklosSaS
nagyúr
Tehat, van akkor valakinek egy brutal tuningos FX-je ?
-
marquuard
veterán
Az alacsony gyári feszültség beleszól a tuningolhatóságba? Nekem alap 3,5GHz-n 1,1750V az alapfesz, és visszavettem 1.1500V-ra, és nem hibázik terhelés alatt. Számít ez? Úgy értem, magas órajel alacsonyabb fesszel érhető el?
-
-
Nxn908xxx
őstag
HWinfo is ugyan ez. Akkor azt mondod hogy a maghő az rendben van?
Egyébként sYs fórumtárs NH-D14-el hűti a 8320 prociját, ugyan olyan lapban van mint nekem. Neki is megy ilyen alacsony fesszel. És ami érdekes, neki 77 fokos a kupak ugyan ilyen beállításokkal. Maghő neki is 52.
Nekem 4ghz-n is eléri a 66 fokot a kupak alacsonyabb fesszel. Ott a maghő 42.
Ki érti ezt? Meg kéne mérni lézerrel, mert hogy nem 70 fokos az is biztos. Ha annyi lenne, leégne a bőr az ujjamról mikor megfogom a hűtő talpát. Lehet valami újabb steppinges és nem méri jól a hőt de megy alacsony fesszel. -
-
=HG=
addikt
válasz
Whysperer #40836 üzenetére
Igazad van, de ki tudja mit hoz a jövő ? Ezért is írtam, hogy 280x lenne az ideális. Elég erős is, van rajta memória, és még megfizethető..De a bányászok viszik mint a cukrot.. Ha nem sikerül venni, akkor viszont szerintem több hasznát veszed egy erősebb gpu-nak, mint a sok memóriának! Ha semmiképpen nem férnél bele a 2Gb-ba, akkor egy kicsit lejjebb veszed a grafikát..Pl élsimítás... Szinte észre sem veszed, hogy 2x-es, vagy 4x-es élsimítással játszol...De nem hiszem, hogy erre szükség lenne....Ha a játékfejlesztők most elkezdik a sok memóriát igénylő játékok készítését, akkor is eltelik 2-3 év, mire ideérnek a felhasználókhoz..Viszont tuti, hogy ugyan úgy erősebb gpu-t is igényelni fognak... Úgyhogy ha van varázsgömböd, akkor simogasd meg, hogy mi lesz !?
Viszont az is lehet egy alternatíva, hogy 270x-et veszel 4 Gb-al, és ha kevés lesz a gpu ereje, akkor teszel mellé még egy kártyát! Úgy egy darabig biztosan el leszel vele. Persze, ha nem idegenkedsz a CF-től. Viszont akkor legalább egy 750-es minőségi tápba kéne gondolkozni! -
Whysperer
addikt
Hallgatok rád. Elöször megprálok egy 280x beszerezni ,ha nem emgy akkro gtx lehet. De itt van ez a Titanfal 3 Gb ram igénnyel. Most ne érts félre csak ,ha elszáll az agyuk a sok idióta játék készítőnek és így kezdik el írni a játékokat ,hogy mint a titanfall esete. kisebb teljesítményű vga elég a jó nagy felbontáshoz ,de memóriát kér érte cserébe! Ha ezt ugyan úgy kitalálják más játékokra is akkor ez a bajom csak vagyis az aggályom. Nem a Te véleményedet vonom kétségbe!!
-
=HG=
addikt
válasz
Whysperer #40831 üzenetére
Szia! Én a GTX 770-re szavazok! A 2Gb-ból egyenlőre csak a BF4 fut ki, bár sokan akik 2 Gb-os karival játszanak, azt mondják, hogy elég az is. Igaz, hogy mérhetően 2 fölött zabál, de azt mondják az okosok, hogy a játék "tele szemeteli" a memóriát, és csak azért fut ki belőle.. A 270x-nél csak akkor van értelme a 4 Gb-nak, ha CF-et tervezel.Ha marad 1 kártya, akkor a GTX 770 a leg erősebb a felsoroltak közül..Bár vitathatatlan, hogy egy nem ref-es 280x azért jobb választás lenne, de azok a bányában vannak!
(#40832) Nxn908xxx: Szerintem magas a cpu hőfok főleg ahhoz a fesz-hez! Szellőzik az a ház rendesen?
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
Taifa Díaz #40833 üzenetére
Hőfokaid milyenek?
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. kell írnom egy levelet az ismerősömnek mert családi barát tartozik és megpróbál úgy fieztni ,hogy egy vga-t fél áron add és nem tudom melyik lenne a legjobb döntés mert túlkötlteni sem akarok. kiszemelt egy MSI 270x 4 GB-s vagy egy MSI GTX770 vagy Gainward 2GB-os vagy egy 280x. Na most nem vagyok FPS őrült és,ha egy 270x bőven elég. bf4-et a a6850 is viszi . Én MMORPG-ket játszom stb. Most azt se tudom ,hogy a fx 8120-am 4,2-n melyikhez lenne elég még! Tudom ez FX topic ,de a sok olvasás után itt vannak a legértelmesebb gndolkodású és hozzá szolású emberek és talán ebben is inkább rátok hallgatnék.
ui.: nem a FPS rekord felállítsa a cél. FULL HD a cél és ,ha egy 270x elég mert azt mondjuk megúszom 32 ezerből akkor elég nekem az GTX770 az 45-50 ezer lenne de ott keveslem a 2 GB-t és ahogy nézem ajátékokat zabálni fognak azt is. 280x-t meg a föld alól sem tudok keresni . Tudom jön a sima 280-as ,de most kell sajnos vennem nem tudom megvárni mert a héten le kell adnom a rendelést!
Hja és egy Zalman Z11 Plusos házban lenne
-
ViZion
félisten
+1
Fősass 8mag/16 szálon meghajtja... még a cerkát is! ...akár az AM3+ lapban! Kis forrasztás belefér, ha tuningról van szó!Bocsmá'
Hajrá Sass. Mondanám, hogy vegyél egy procit és teszt után megveszem, de félnék, hogy leabálod...SubaruWRC-vel konzultálj, Ő nagy-nagy pro
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
ViZion #40820 üzenetére
Különben Dewar edénynek hívják és a beszerzése nem olyan nagy gond, nálunk az egyetemen hozzák az újat viszik a régit (ami már kiürült) szóval nem feltétlenül kell edénnyel rendelkezni.
miklosss2012: A Rog lapnál keresve sem találhattál volna jobbat, az fx-8350 8,67GHz-es tuning rekordját is ilyennel állították fel.
-
Üdv újra, az intelburntest progi-ban milyen adatokat kell nézni teszt alatt, s honnan vágom ha valami nem jó?
Hol írja hogy mióta fut a teszt?Elaludtam aztán fogalmam nincs mikor indítottam.
Stress lvl: max, start, eddig eljutottam -
ViZion
félisten
válasz
MiklosSaS #40817 üzenetére
Ahogy tunningos topikban is írták: a folyékony nitrogén beszerzése NEM nagy ügy. Például nálunk is van hektó számra, lézervágáshoz ez a védőgáz. A probléma ott kezdődik, hogy haza akarod vinni. MIBEN? A kólás üveg nem jó, de a teszkós termosz sem
. Ahogy SubaruWRC mondta a tuning topikban, egy ilyen "köcsög" kb. 50 k Ft, meg kell venni és ott áll a polcon 362 napot üresen egy évben.
-
=HG=
addikt
válasz
MiklosSaS #40813 üzenetére
Javíthatatlan!
Te betege vagy ezeknek a ROG lapoknak! Ha igazán szórakozni akarsz, és van benned egy kis kalandvágy, akkor egy ilyen lapba tennéd azt az FX-et !
(Kiváncsi lennék rá, hogy a legújabb AM3+ -os lap mit tud. )
-
MiklosSaS
nagyúr
, volna egy alaplap olyan nekem valo...kellene egy uber-tuningos CPU ...
, kicsit szorakoznek....hianyzik az FX...de osszinten
-
MiklosSaS
nagyúr
Van valakinek egy olyan FX-je ami megyen stabilan 5.3-5.4 Ghz-et ?
-
Johni5
őstag
Nálam 1.35V-on ment 4400MHz-t.Szóval jó az az 1.4V.
Így ment 5GHz-t.Ez még az Asrock 990FX Extreme 3 lapban ment.
[link] -
ViZion
félisten
FX-6300 -ról van szó, ezek ennyit mennek kb. 1,4 V-on...
misfine: jól írod, ott van a beállítás: 1,5 V (lehet egy pöttyet több 1,55 akár) @1600 MHz és állítsd be az időzítéseket hozzá: ami auto-n van és mellette nem azt írja, mint a leírása, ott javítsd manuálisan. Többi maradhat auto. Volt Asus topikban, akinek még az 1T -t kellett 2T-re állítani és megoldódott.
Persze ha van kedved és időd akkor a gyáritól is el lehet térni, csak szerintem túl sok idő kitesztelni ahhoz képest, amit hoz sebességben. -
válasz
ViZion #40799 üzenetére
Igazad van, ram beállításról megfeledkeztem, nagyon nagy a valószínűsége hogy ez okozta a lefagyást, hiszen auto-n 1.6V-n fut, mikor 1.5V-n kéne
Ha jól sejtem akkor az alábbi hivatalos leírás ezt mutatja:
Szóval ha 9 9 9 27 36-ra állítottam a DRAM Timing-ot 1600MHZ-n, s 1.515V-re a RAM feszt, akkor elv nem kéne gond legyen jól sejtem? Válaszod köszönöm. (Sajnálom, hogy már egy hete nyaggatlak tényleg.)
-
Wikoo
aktív tag
válasz
Dark KillerX #40785 üzenetére
1,4 - 4500mhz, nagyon antituningosat fogtál ki vagy vmi gebasz van.
-
nofear2t
csendes tag
-
dergander
addikt
válasz
ViZion #40799 üzenetére
Igazad van!
Na az az amit nem szabad,nekem a RAMom pont XMPbe a legjobb időzítéssel bír,hiába rakom lejjebb a késleltetést csak kismértékbe változik felesleges piszkálni.
A prime csak mérvadó teszt,nekem is volt olyan hogy prime és társai jó volt,majd játékok alatt fagyott,pont az AC4 be fagyott le úgy hogy a játék felénél a mentésem odalett,kezdhettem előröl -
nofear2t
csendes tag
Hello! komolyabb cpu tuningra melyik a legjobb lap ezek közül? single vga pc hez? M5a97 evo r2.0 m5a99fx evo r2.0 v 99fx pro r2.0? 99fx evo-t néztem ki magamnak mivel 3 ezer ft al olcsobb mint a pro.. .. alpenfohl brocken 2 vel menne, esetleg ramot is tudnátok ajánlani 2x4gb ot max max 30 ig, de ink 27(ha annyival jobb a 30 ezres akkor megveszem, ill nem tudom h a magas ramok elférnének e a brockentől) ty előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest