Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bleky4
csendes tag
válasz
Jester01 #38896 üzenetére
Ezt én úgy tudom, ez a beállítás csak windows indításra értendő, nem pedig, hogy mennyire használják ki a programok a magokat. Továbbá itt alapból az összes magot használja a windows, a beállítással csak csökkenteni lehet a használt magok számát. Tehát, ha nem akarom hogy a windows minden magot használjon, akkor itt állítom be.
Lehet, hogy tévedek, de én így tudom.Amire én gyanakodnék az a Core Parking. Régebben volt gond, hogy a windows leparkolt magokat és utána nem indította újra. Volt update erre, de lehet, hogy EnterR gépén még a régi van. Googlival rákeresel, hogy lehet feloldani.
-
Whysperer
addikt
De feltétlen paszta mert a többi 4 gépnél nem másodikra kellett. AZ elsőnél fent volt a gyári paszta azzal lemértem aztán leszedtem felraktam csak rosszul passzolt a borda aztán leszedtem újra kentem és a gyári pasztához képest lett hidegebb. lényegében 3 pasztázás volt elsőre gyári Brocken aztán egyet felkentem mx-ből csak rosszul raktam rá a bordát és ezért mellé folyt aztán újra kentem és a első próbálkozásos gyárinál lett hidegebb szóval tuti a paszta adott neki. Szóval az Én esetemben az ---MX2 paszta adhat erőt és mindent lebíró akaratot
. Nekem bevált és nem marketingelek hanem mert bevált! Továbbá 5-10 fokot írt a leírása ,de mint mondtam nekem 6 fok !!
-
Xaels
félisten
válasz
MaxxDamage #38893 üzenetére
Ez igazából a hűtő talpától is függ. Ha sima akkor szinte mindegy, de ha nem mint a Hyper212-é ahol a hőcsövek között vannak rések ott célszerűbb úgy, hogy a hűtővel nyomjuk oda ahova kell.
-
Habugi
addikt
válasz
MaxxDamage #38881 üzenetére
Köszönöm a válaszod, akkor hagyom rajta ezt egy ideig. Ahogy mondtam is, utána olvastam a megfelelő pasztázási módszernek, hát marhára nem úgy csináltam..., világ életemben elkentem vékony rétegben ám ezúttal hallgattam egy nálam hozzáértőbb ismerősömre, borsónyit nyomtam a proci közepére, és hagytam hogy a hűtő nyomja szét amikor ráraktam.
(#38891) Johni5:
Egyre jobban irigylem tőled azt a vízhűtést! Bármilyen tesztet lefuttatok 4.6on, de az egészséges hőmérséklet, stabilitás érdekében visszavettem 4.4-re a procit. Amit írsz 1.44V-os fesz, BIOS-os adat vagy CPU-Z? -
Johni5
őstag
Az új jövevénnyel 4725MHz 1.44v-on stabilan tartom a 44 fokot.Még nem linkelek,ez még (remélem) nem a vége.
-
válasz
isizakhi03 #38878 üzenetére
Nem, nincs ertelme, meg a 6300 sem lenne igazi elorelepes meg ha jol megtuningolod akkor sem. 8350-et celozz meg, de olcsobban meguszod egy i7-el, igaz tuning akkor sem lesz. Bar elvileg a 75-os lapokhoz volt olyan BIOS, amivel ha limitaltan is, de lehetett tuningolni.
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
Nem lehet valahogy rávenni a processzort, hogy játékoknál/benchmarkoknál mind a 6 magot használja? Akármivel játszok, mindig 3 magot használ. Legutóbb az Unigine Heaven Benchmark-ot futattam, de ott is csak 3 magot használ, míg egy A10 APU mind a 4 magot kihasználja.
-
Whysperer
addikt
5-10 irnak nekem 6 fokot hozott es 2. Kenesre talaltam el es ez fesx emeles nelkuli 4.2 hozott.. 8)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Habugi #38879 üzenetére
Amit a Scythe Mugen 4 -hez adtak énis azt használom és szerintem az tökéletes minőségű paszta !
(semmi gond vele)
Külön a paszta lecserélése ez esetben nem érné meg szerintem !
(kár, hogy nincs meg a paszta zacsija hátha belehetne azonosítani pontosan milyen is, de tuti nem gagyi minőség!)L
-
Habugi
addikt
válasz
Nxn908xxx #38877 üzenetére
Lassan 10éve hogy egyik barátomnak a csincsillája bemászott a nyitott gépházba, mi előszőr csak annyit vettünk észre h eksön kellős közepén lelépett TS-ről. A csincsilla és a gép is megúszta a kalandot
Nem lesz baja, földszinti lakásnál/házban a nagy por nem előny, de maximum megkéred a kedvesed h figyeljen oda rá, vagy néha te is kézbe veszed a porszívót!
Szerk.: elég kis házam van, az eleve alacsony profilos "kompromisszum" hűtő is alig fért be, ugyan 4 venti is van az oldalaiban (kettő befúj, kettő kiszív), de nálam is eléggé befülled hamar. Néha odarakom a kezem a hátsó tápalattihoz ami kifele tolja.., ilyesmi lehet a napszél is..
Mondjuk annyira nem vészes h levegyem az oldalát. Az 58°C-oddal teljesen jó vagy sztem. -
Habugi
addikt
Miközben Picturemaker által linkelt táblázatot néztem beugrott hogy nem a procihoz adott pasztát használtam, hanem amit a Scythe hűtő mellé adtak. Mit gondoltok érdemes mx4-el nekifutni újra?
Még elég új a gép és keresem a határait, húzva van de húznám még tovább is..
Annak a bizonyos 5-10°C-nak már meg is találtam a helyét, feltéve persze ha a scythe féle pasztához képest is dob annyit.Erről a "proper" pasztázási módszerről amit emlegettek addig is keresek valami infót itt a fórumon.
-
isizakhi03
tag
sziasztok. szerintetek megérné visszaváltani amd-re? jelenleg most egy i5 2310 processzorom van, és mondjuk egy fx 6200-ra váltanék át. azért, mert hiányzik egy kis tuning is, és a memóriákat is meglehetne rántani azért.. ugye a sandy bridge esetében nem. egyébként egy 1333, és egy 1600-as kingston hyperX genesis ramok vannak. alatta pedig egy hd 7850 1gb oc van. felbontás 1680x1050. érdemes szerintetek? tuningal nyerhetek esetleg teljesítmény pluszt?
-
Nxn908xxx
őstag
Nálam a VGA szabályosan felfűti a házat. Így 3.5ghz-n terhelés alatt 50fok a max (magok 36), Crysis 3 alatt meg 58 körül. A VGA ventije meg 40% körül teker. Egyébként egészséges oldallap nélkül használni a gépet?
-
Johni5
őstag
válasz
Picturemaker #38875 üzenetére
én is MX 4-et használok és tényleg 10 fokot hoz lefelé.Csak ugye nem mindegy hogy mennyit tolsz rá.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Habugi #38873 üzenetére
Természetesen nem komoly. Nézd meg ezt :[link]
Tizedeket nem nézve 35 és 38 fok között vannak az értékek.
Az első 3 folyékony fémet és az utolsó három "hülyeséget" (hővezető ragasztó, /talán/ protézis ragasztó és fogrém) hagyjuk.Szerk.: Ahogy Xaels is írta, a rossz pasztázás többet ronthat, mint amennyivel a legjobb paszta jobb.
-
baboss
őstag
dudu5130
AIDA- eszközök-rendszer stabilitás teszt-indítod és CPUZ nézd változik e az érték.Nálam 1.24v 4 GHZ -
dudu5130
őstag
Olyan problémám lenne, hogy nem áll vissza az órajel alap helyzetben. Nem csinálok semmit, nicns nyitva semmi, de a mérő progik Aida és HWinfo is 4,2-n jelzi nem pedig 1,4en mint régebben. A fesz is 1,3-on áll nem megy lejebb 0,9re mint szokott. Ez mitől lehet?
-
dudu5130
őstag
Nézelődtem már az AMD oldalán is de nem találtam semmi érdemleges hőmérsékleti jellemzőt arra, hogy mennyi az ideális egy FX 6300asnak. Tudnátok esetleg segíteni?
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
bioshock93 #38851 üzenetére
Ez teljesen proci függő hogy meddig bírják gyári fesszel. Úgy látszik a tiednek nem elég a gyári 4Ghz-n. Emeld egy kicsit a feszt és próbáld meg úgy. Vagy először azt is megpróbálhatod hogy az LLC-t fentebb veszed. Így terhelésnél több feszt kap a CPU.
-
vakond5
őstag
válasz
bioshock93 #38848 üzenetére
Feszültséget emeltél?
-
bioshock93
csendes tag
Sziasztok! kellene 1 kis segítség van 1 fx 6300 om hozá 1 tuning hűtő mivel gyári... szerettem volna húzni.
3.9 en stabil fentebb veszem 4 re terhelés alatt befagy a rendszer.(alaplapom giga 970a ds3p) hőmérséklettel nincs baj. -
Whysperer
addikt
válasz
atomanti19 #38844 üzenetére
Ez mennyivel lehet jobb mint egy Brocken?
-
kaszas19
senior tag
válasz
atomanti19 #38844 üzenetére
Köszönöm ezt a tesztet már láttam.
Véleményeket akartam róla -
Whysperer
addikt
válasz
decibeldrag #38834 üzenetére
Mennyi memóriából áll a 16 GB memóriád mert nekem 4x4 1866-s-ból de az 990XA.UD3 nem engedi csak 1600-n őket
-
kaszas19
senior tag
válasz
kaszas19 #38815 üzenetére
Tegnap linkeltem nektek egy bequiet hűtőt.
Használtan akarnám meg venni ha az eladó válaszolna így úgy fest nem lesz üzlet.
Ma megint nézegettem hogy milyen hűtőt lehetne kapni ami elég jó teljesítménnyel bír.Alpenföhn Matterhorn Rev. B
Ezt néztem ki 12k lenne itt aprón és új nem használt.
Van valakinek vele tapasztalata itt hogy meddig lehet vele jutni tuning alatt??? -
decibeldrag
tag
válasz
atomanti19 #38840 üzenetére
Thx
-
atomanti19
aktív tag
válasz
decibeldrag #38835 üzenetére
Ha nincs nagy különbözet, akkor mindenképpen megéri. Hangyányit erősebb is, nem fogyaszt annyit és kevésbé melegszik.
-
kaszas19
senior tag
válasz
decibeldrag #38837 üzenetére
itt megtudod.
-
tibee77
őstag
Hät ha nincsen sok räfizetes akkor en megvennem, de igaza van vakond-nak, a 8350 többet hozna a konyhära.
-
tibee77
őstag
Ez attol is függ, hogy mi van meg a gepedben.
-
vakond5
őstag
válasz
decibeldrag #38831 üzenetére
Abszolút nem. Max 8350-re, de csak akkor, ha a 8150-ed nem túlzottan szereti a tuningot, és az újat jó áron tudod megszerezni.
-
decibeldrag
tag
Üdv!
AMD FX 8150-es procit érdemes lecserélni AMD FX 8320-ra?!
Köszönöm a segítségeteket-,válaszotokat előre is!
Zsolt -
Nxn908xxx
őstag
válasz
Habugi #38828 üzenetére
Egyelőre elég így, alapból is nagyon erős. Úgyis szinte csak játszok rajta meg fordítok+kis 3D modellezés. Nem szoktam renderelni. Ezekre tökéletesen elég így is, inkább a VGA számít. Ha lesz időm próbálgatni akkor lehet felhúzom 4Ghz-ra, csak jön a nyár 30 fokkal, a házam se szellőzik annyira és félek hogy túlmelegszik szegény.
-
Nxn908xxx
őstag
Crysis 3 minden csutkára húzva 1080p egy akadás nélkül gyönyörűen fut.
3500Mhz-n. De ahogy nézem, az FX Crysis 3-ban odaveri az i7-et is.
-
Whysperer
addikt
válasz
MaxxDamage #38825 üzenetére
beírtam oda is csak ,ha valakit érdekelne a gép azért írtam ide is be. ne haragudjatok érte légyszi. bocsánat
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Whysperer #38824 üzenetére
Itt szívesen segítenek
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
(#38826) Whysperer: semmi gond, csak raktad volna OFF-ba minimum
(Offi majd figyelmeztet ha gond lenne)
L
-
Whysperer
addikt
Gondoltam ide is beírom hátha valakit érdekel!
Sziasztok. Angliába vettem egy gépet és most haza hoztam ,de megyek külföldre így laptopra szeretném cserélni és árazást kérnék rá!
FX8120 -- feszelés nélkül 4,2Ghz-en megy stabilan
4x4 GB ram Corsair cl9-es 2db magas bordás kék és kettő kis bordás red
Giga alaplap 990XA-UD3
Asus Xonar hangkártya
XFX 550W táp
Zalman Z11 Plus ház
5 ház ventivel
OZC Agility 3 120 GB SSD
500GB Samsung winyó
VTX3D 6850 X-Edition 1 GB
Alpenföhn Brocken CPU hütő - MX-2 pasztaval van fent!
Ha kell egy 24 colos Benq Monitor van mellette Full HD
Ennek az árát megtudnátok határozni nekem légyszíves.
Köszönöm előre is!ui.:4,2 megy fixen és netezés közben nem is pörög a venti bf4 alatt se maxon megy a brocken
Sajnálom eladni de egyszerűen nem tudom hogy kivinni viszont gép kell ami egy laptop formájában tudom megoldani!
-
Nemt0m12
tag
Az normális, hogy egy TT frioval kb 5perc alatt eléri a 80fokot egy fx8320 4,4ghzen 1 ventivel? 1,368V full loadon.
A lap egy Evo r2.0 -
Maotun
őstag
válasz
Taifa Díaz #38821 üzenetére
ezt hunaf@szbaszettedössze
-
Ribi
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #38818 üzenetére
Ha nem konkrétan troll lenne a neve, még megérteném, de így csak magad minősíted.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Taifa Díaz #38818 üzenetére
Kolléga, mit vársz egy "0" napja regelttől ?
Igaz regisztráció után az Szabályzat elolvasása / megértése nem ártana neki sena de fejezzük be az OFF -ot, mert ez az FX topik !
Köszönjük Qru -nak, talán észrevette a fórumtárs az Editet !L
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
TrollUr #38813 üzenetére
Igen, a hozzászólás szerkesztésével kapcsolatos figyelmeztetésed rád is vonatkozik. Kellemes "hozzáoszlás" ([link] gyűjtést
Azt a szabályt meg, hogy smiley után mondatzáró írásjel van, azt csak te találtad ki. Mint ahogy azt is, hogy így kezdesz egy mondatot, hogy "De mindemellett". Mivelhogy ilyen sincs a magyarban.
Remélem, most is elég csámcsognivalót összehordtam neked, ha már troll vagy. -
-
kaszas19
senior tag
válasz
Exelsior #38772 üzenetére
Néztem a Friót és nem tetszik benne hogy nem az alaplap vezéreli a ventiket.
Ma ez is sorra fog kerülni, de már egy asus táppal próbálva volt, most lesz egy gagyibb HKC val, hátha.....!
Az alapból ciripelni fog a trafó vagy a tekercs esetleg kondi.
Sokszor láttam már olyan spórolást gyártóknál hogy 16V-tos körön 12V-tos kondi 12V-tos körön meg 10V-tos kondi,ezek után már nem kel sokat keresgélni hogy mi cicereg mivel 110%-kon megy a kondi. -
TrollUr
újonc
De mindemellett félreértés ne essék, nem kötekedni jöttem, hanem mint amiről maga ez a topic is szól tanácskérésért és tapasztalatcseréért. Csak mint már említettem ez a sok toszakodás kicsit már kimerített....
Ne floodolj. Egy hozzászólásba több embernek is válaszolhatsz, illetve a már megírt hozzászólásod 5 percen belül tudod módosítani/kiegészíteni.
[ Módosította: Qru ]
-
TrollUr
újonc
válasz
Taifa Díaz #38801 üzenetére
A mondatod végén, hiányzik a smiley előtt egy mondatzáró írásjel (remélem az nem fog nagy fejtőrést okozni, hogy rágyere, hogy melyik is az) Mr. Helyesírás Professzor.
-
TrollUr
újonc
válasz
Zsivaagoo #38803 üzenetére
Köszönöm a választ!!! Csak én is azért reagáltam úgy mert egy hónapja ezzel szívok... Asus vs229HR monitor leküldték kapásból / \ így nézett ki a kijelző felfelé beszűkült!!! És már egyre kevesebb idegszálam maradt.
Ezért is furcsálltam azt a hozzáoszlást hogy gagyi cuccok.... Ha már az asus is szart gyárt akkor mi a minőség?????? -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Picturemaker #38804 üzenetére
Alkatrész... Vasmag + tekercs ... valamelyik megmozdulhat, és elkezd énekelni a váltakozó mágneses tér.
Gyenge darabot ki lehet fogni. Bp.-n nem durrant el a 3 db Chieftech iArena táp közül egy sem, Veszprém megyében, Szigligeten a 450W-os meg csak 3 hónapig bírta. Azt hiszem a szekunder körben repült el a 12V-os ág, az a szép nagy kondi kiköpte az összes elektrolitot.
Elektro-műszerészek jobban tudják ezeket a dolgokat.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Zsivaagoo #38803 üzenetére
Pontosan ez az a cikk: A tápellátó áramkörök „cicergése“, sípolása - nekem FSP Raider 550w táp és Asus GTX770-OC van és a jelenség az összeszerelést követő 2 hónapig nem volt észlelhető... 1x csal előjött
(már nem zavar, mert tudatába vagyok, hogy nem befolyásolja a teljesítményt!
)
L
-
sg22
senior tag
válasz
Picturemaker #38804 üzenetére
jah, az enyem CM GX 450 volt, enhance beles.
-
Picturemaker
őstag
Úgy tudom a CM nem gyárt tápot, az kell kideríteni, hogy milyen bél van benne.
Nálam most egy Corsair kezdett ciripelni (úgy tudom ebben a típusban Seasonic bél van).
Gyanítom és is, hogy a nyugalmi vagy takarékos üzemmód miatti "túl kevés" fogyasztás miatt van.Zsivaagoo: Ezt a gyenge minőségű tápot hagyjuk, ha egy Coolink-et csatlakoztatok az nem cicereg, igaz ez csak kb. 180W-ot tud leadni a 12V-os ágon. Ehhez képest a felvett 80W elég sok. A Corsair meg le tud adni az egy db 12V-os ágon 360W-ot.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
TrollUr #38796 üzenetére
Bármikor ki lehet fogni zajongó alkatrészt a kedvenc márkákból is.
Olvastam anno a "cicergős cikket" is.Gyenge minőségű táp pedig összetalálkozhat egy gyengébb minőségű lappal/VGA-val. Külön-külön egyig sem mutatja a jelenséget, csak együtt. Ezt vakarja ki valaki.
---------
Giga lapban Giga VGA-m van az egyik gépben (a tartalék) és nem cicereg. A másik gépben Giga lap, Asus VGA és nem cicereg. Mindegyik alatt Chieftech táp ül.----------
Egy számítógép pedig tele van rezgőkörrel és egy gyengébben rögzített alkatrészt "el tud kezdeni rázni a frekvencia".
Pl. földszinti villanyszekrényből állandóan szól az 50-60 Hz-es trafóhang, de valami fülsértően. (szomszédasszony bojlerórájára gyanakszom.) Este elhalkul terhelés alatt (fűt a bojler) nappal meg "ordít".------------
Ui.: szép, beszédes neved van.
-
sg22
senior tag
válasz
Sanyi19 #38780 üzenetére
nekem is volt ez, kinyomoztama tap ad ki hangot. eleg nyilvanvalo amugy. ha kikapcsolod a proci energiagazdalkodasat, akkor megszunik a hang, mert tobbet fog fogyasztani a gep. mar pontosan nemtudom mit mondtak az okosok (kb 4 eve), de ha jobban terheled a tapot akkor el szokott mulni. ez teljesen normalis jelenseg azt mondtak. ha zavar a hang csereld le, de nem szar a tap nemfog hamarabb behalni vagy ilyesmi.
valami a tekerccsel van, mar pontosan nemtudom hogy mi.nem akarok ebbol veszekedest, de nekem is Cooler master tapom csinalta ezt, ahogy olvcasom te meg mar 3 CM tapot is kiprobaltal... probalj ki egy nem CM tapot es megfog szunni a ciripeles.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest